Mocht de tent gaan vervelen, dan is daar altijd nog de boomhut!

Mocht de tent gaan vervelen, dan is daar altijd nog de boomhut!

Fotodagboek Familyreis naar Namibië, Botswana en Zambia

beeld en tekst | Sjoerd Brouwer

Sjoerd Brouwer ging mee als assistent reisbegeleider met de Djoser Familyreis naar Namibië, Botswana en Zambia en legde de meest onverwachte momenten vast op beeld.


De ballen die we de basisschool hebben gegeven, waren een schot in de roos. Maar selfies maken, zal binnenkort misschien ook op het lesprogramma staan.

"Teach us a dance from Holland!”, de hele school deed daarna enthousiast mee met hoofd, schouders, knie en teen.

Nat worden door alleen maar te kijken naar een waterval? Dat kan bij de imposante Victoria watervallen!'s Ochtends vroeg op zoek naar the big five, een telelens was niet eens nodig voor mooie foto’s. De prachtigste dieren van het Afrikaanse continent kon je bijna aanraken.De eerste keer tent-opzetten is even experimenteren, daarna schieten elke keer de tenten als paddestoelen uit de grond.

De hele groep past met gemak in de breedte van een Baobab-boom.

Het ontbijt was altijd een heel goed begin van de dag; wentelteefjes, gebakken-ei, french toast, scrambled eggs… alles is voorbij gekomen.Reizen moet ook een stukje ontspanning zijn. De natuur laat je dan ook rustig aan je voorbij glijden als je met een uitgeholde boomstam, ofwel mokoro, door de Okavango Delta vaart.

Het ritmegevoel van sommige mensen uit de groep deed de lokale drumhelden versteld staan!

Iedereen helpt een beetje met van alles en nog wat tijdens de reis, dus ook voorin de truck met het speuren naar wild!

Mocht de tent gaan vervelen, dan is daar altijd nog de boomhut!Etosha National Park is voor vele reizigers één van de hoogtepunten in Namibië. En dat is ook niet voor niets!

Een balletje trappen was geregeld een moment van ontspanning, maar ook het middel om het ijs te breken met de lokale kinderen. Heuse internationale wedstrijden waren het resultaat.Als je denkt bijna het hele dierenrijk gezien te hebben, kom je weer voor een verrassing te staan; een kolonie van honderdduizend pelsrobben aan de kust van Namibië.Zonsopgang vanaf een zandduin, voor jong en oud bijzonder om mee te maken! Daarna staan midden in de woestijn de wentelteefjes weer klaar. 

Er komt over een paar dagen vast nog wel een auto, Hans! Even lachen naar de camera en dan naar beneden glijden.

> Familyreis naar Namibië, Botswana en Zambia