Namibië, Botswana & Victoriawatervallen

Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen 21 dagen hotel/lodge of kampeerreis

De prachtige natuur van Namibië en Botswana is beschermd binnen de grenzen van grote nationale parken. Beklim tijdens deze groepsrondreis de hoogste zandduinen ter wereld in Namib Naukluft, ervaar de spray van de machtige Victoriawatervallen, ga op zoek naar de Big Five in Chobe en Etosha nationaal park en peddel in de Okavangodelta in een kano langs nijlpaarden.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 21 dagen hotel/lodge of kampeerreis
 1. Amsterdam - Windhoek
 2. aankomst Windhoek
 3. Windhoek - Ghanzi, wandeling met Khoisan
 4. Ghanzi - Maun
 5. Maun, excursie Okavangodelta
 6. Maun - Nata
 7. Nata - Chobe nationaal park, 'gamecruise'
 8. Chobe NP, ochtend-gamedrive - Victoriawatervallen
 9. Victoriawatervallen
 10. Victoriawatervallen - Katima Mulilo
 11. Katima Mulilo - Rundu
 12. Rundu - Grootfontein, bezoek Hoba-meteoriet
 13. Grootfontein - Etosha nationaal park, gamedrive
 14. Etosha NP, gamedrive
 15. Etosha NP - Twijfelfontein
 16. Twijfelfontein - Swakopmund
 17. Swakopmund
 18. Swakopmund - Solitaire - Sesriem
 19. Sesriem - Sossusvlei & Deadvlei - Windhoek
 20. Windhoek - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Windhoek

Dag 1 Amsterdam - Windhoek
Dag 2 aankomst Windhoek

Kerk Windhoek NamibiëWe vliegen naar Windhoek, de kleine hoofdstad van Namibië. ’s Middags ben je in de gelegenheid om het overzichtelijke kleine centrum te verkennen. Dit bestaat uit een mengeling van koloniale Duitse gebouwen en moderne architectuur. De Lutherse kerk aan de Peter Mullerstrasse is zeker een bezoekje waard en een handig oriëntatiepunt bij je wandeling. Achter deze kerk tref je het Tintenpalast, waar tegenwoordig het parlement zetelt.

Op de Independence Avenue vind je winkels, restaurants en vlakbij in de Post Street Mall de Meteorieten-fontein, waarin brokstukken van de bekende Gibeon meteoriet prijken op een moderne stalen constructie. Strijk hier neer op een terrasje en geniet van een kop koffie met een Duitse apfelstrudel en laat de inwoners van Windhoek aan je voorbij trekken.

Ghazi - Bosjesmannen

Dag 3 Windhoek - Ghanzi, wandeling met Khoisan
Dag 4 Ghanzi - Maun

Khoisan Bosjesmannen BotswanaWe verlaten de Namibische hoofdstad en rijden oostwaarts naar de grens met Botswana. In Ghanzi maken we kennis met de Khoisan, de Bosjesmannen, de oorspronkelijke bewoners van deze regio. We maken hier een wandeling (1,5 uur) waarbij we kennismaken met de levensstijl van deze nog traditioneel levende bevolkingsgroep. Deze ervaren jagers en verzamelaars zijn meesterlijke spoorzoekers en attenderen je op sporen, uitwerpselen en pootafdrukken van dieren in de omgeving. Vrouwen verzamelen eetbare vruchten en insecten. Zij vertellen je graag wat wel en niet eetbaar is in de schijnbaar barre omgeving van de Kalahariwoestijn.

Okavango delta

Dag 5 Maun, excursie in de Okavangodelta
Dag 6 Maun - Nata

Okavangodelta BotswanaDe volgende dag overnachten we in Maun, onze uitvalsbasis voor de Okavangodelta. De Okavangorivier, die zijn oorsprong vindt in de hooglanden van Angola, verzandt hier in de Kalahariwoestijn. Een fijn vertakt labyrint van riviertjes, stroompjes en eilanden vormt het leefgebied van nijlpaarden, olifanten, verschillende antilopen en honderden vogelsoorten. De Okavango is een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. De volgende dag rijden we verder de delta in. We verkennen vervolgens de smalle waterwegen, waar waterlelies, hyacinten, papyrus en soms een nijlpaard de doorgang bemoeilijken, per ‘mokoro’, een uitgeholde boomstam. Lokaal ingehuurde vissers loodsen ons behendig door het doolhof van waterwegen en wijzen je op het aanwezige wild.

Na ons bezoek aan de spectaculaire Okavangodelta verblijven we ten noorden van Nata op een plek waar olifanten de regels bepalen. Nabij de lodge wordt de drinkwaterplaats frequent door deze reuzen bezocht en enkelen zijn zeer vertrouwd met de eigenaren van de lodge en hun bezoekers. Wie wil kan deelnemen aan een ‘gamedrive’ op de Makgadikgadi zoutpannen. De zoutpan behoort tot de grootste ter wereld. We genieten van de mooie zonsondergang onder genot van een drankje op een prachtige locatie.

Chobe nationaal park

Dag 7 Nata - Chobe nationaal park, 'game cruise'
Dag 8 Chobe NP, ochtend 'gamedrive' - Victoriawatervallen (Zimbabwe)

Cheeta Chobe nationaal park BotswanaHet is kort rijden naar onze volgende bestemming, het Chobe nationaal park. We maken hier in de namiddag een mooie 'gamecruise' op de rivier, zodat je in de gelegenheid bent om het wild dat aan de oevers komt te observeren en te fotograferen. Vaak zien we olifanten, nijlpaarden en verschillende antilopen.

De volgende ochtend vertrekken we vroeg voor een 'gamedrive' met een open safarivoertuig. We gaan hierbij dieper het park in om zijn bewoners op te sporen. Het Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die verhaalt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Vooral in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier.

Victoria Watervallen BotswanaNa de 'gamedrive' rijden we naar de grens met Zimbabwe. In dit grensgebied wemelt het van de olifanten getuige de vele bruine vlekken op de weg. De opstijgende fijne nevel van de indrukwekkende Victoriawatervallen kunnen we vanuit onze verblijfplaats al van ver waarnemen. Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'.


Victoria watervallen

Dag 9 Victoria watervallen (Zimbabwe)

Vandaag heb je een volledige dag tot je beschikking om de watervallen nogmaals te bekijken of deel te nemen aan diverse optionele excursies. Wanneer je je letterlijk onder wilt dompelen in de Zambezi kun je hier een rafttrip maken, of als je dat te wild vindt, een tocht per kano of tegen de avond een 'sundowner' trip op de Zambezi. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht maken, de 'Flight of the Angels'.

Katima Mulilo & Rundu

Dag 10 Victoria Falls - Katima Mulilo
Dag 11 Katima Mulilo - Rundu

Nijlpaard NamibiëNa het ontbijt verlaten we Zimbabwe en rijden via Botswana de smalle Caprivistrook binnen. Dit vreemde uitsteeksel van Namibië is het waterrijkste gebied van het land. We overnachten aan de oevers van de Kwandorivier ten zuiden van Kongola. De Kwandorivier ontspringt in Angola en meandert via Zambia zuidwaarts. Uiteindelijk vormt zij de grens tussen Namibië en Botswana. Het Kwando gebied staat bekend vanwege haar wildleven en gebieden aan beide oeverkanten hebben een beschermde status. Vanuit de accommodatie worden er boottochten aangeboden om het rijke vogelleven, nijlpaarden, krokodillen en ander wildleven gade te slaan.

We vervolgen onze reis westwaarts door de Caprivistrip. We overnachten in het plaatsje Rundu dat op de grens met Angola ligt. Hier kunnen boottochtjes worden gemaakt op de Kavangorivier of je kan deelnemen aan een dorpswandeling.

Etosha nationaal park

Dag 12 Rundu - Grootfontein, bezoek Hoba meteoriet
Dag 13 Grootfontein - Etosha nationaal park, 'gamedrive'
Dag 14 Etosha nationaal park, 'gamedrives'

Niet ver van Grootfontein bezoeken we op een farm de Hoba meteoriet. De steen met een omvang van 2,9 bij 1.2 meter heeft een geschatte zwaarte van 60 ton en kwam waarschijnlijk 80.000 jaar geleden op de aarde terecht. In het Oude Fort uit 1896 vind je een tentoonstelling over de lokale geschiedenis van Grootfontein.

Etosha NamibiëEtosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier volop de tijd om ‘gamedrives’ met onze eigen truck te houden. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen.

Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zien we dan ook de kuddes zebra's en gnoes. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Met wat geluk zie je de hele Big Five. Bij alle restcamps kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.

Twyfelfontein

Dag 15 Etosha NP - Twyfelfontein

Twijfelfontijn NamibiëIn de omgeving van Twijfelfontijn zijn meer dan 2000 rots gravures van de Bosjesmannen gevonden. Onder leiding van een lokale gids kunnen we een korte wandeling hiernaartoe maken. Afbeeldingen van giraffen, olifanten en ander wild zijn de stille getuigen van een periode dat deze streek vruchtbaarder was dan tegenwoordig het geval is.

Als er nog tijd is kunnen we een kijkje nemen bij enkele geologische curiositeiten als de 'verbrande berg' en de 'orgelpijpen'. Bij de orgelpijpen tref je door erosie gevormde zuilen aan van 150 miljoen jaar oud vulkanische gesteente. Met enig geluk vang je in deze omgeving een glimp op van de bijzondere woestijnolifanten

Swakopmund

Dag 16 Twijfelfontein - Swakopmund
Dag 17 Swakopmund

Swakopmund NamibiëWe verlaten het binnenland en bereiken de Atlantische kust ten noorden naar Swakopmund. De plaats wordt beschouwd als een badplaats, hoewel het zeewater hier meestal ijzig koud is. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. In het centrum zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. Verder bezit Swakopmund een mooi aquarium en een museum dat een beeld schetst van haar geschiedenis en de bijzondere flora en fauna van het land. 's Avonds kan je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart.

In de omgeving van de stad zijn veel leuke (optionele) activiteiten te ondernemen, zoals als 'quadbiken' door de zandduinen of een tocht waarbij je op de bijzondere woestijnbewoners wordt geattendeerd. Ook is het mogelijk om vluchten boven de Skeleton Coast te boeken of een boottocht op zee te maken. Tijdens deze tocht vanuit Walvisbaai maak je kennis met pelsrobben, pelikanen, dolfijnen en proef je, onder het genot van een drankje, heerlijke oesters.

Solitaire en Sossusvlei

Dag 18 Swakopmunnd - Kuiseb canyon - Solitaire - Sesriem

Solitaire NamibiëWe verlaten Swakopmund in zuidelijke richting. In Walvisbaai stoppen we kort bij de boulevard om uit te kijken naar flamingo’s die zich vaak in de baai ophouden. We passeren de machtige Kuisebcanyon, de plek waar de Duitse geoloog Henno Martin zich in de tweede wereldoorlog schuil hield. Het gehucht Solitaire, vroeger niet meer dan een pompstation en winkel, kreeg wereldwijde bekendheid door het boek van de Nederlandse schrijver Ton van der Lee. In de namiddag bereiken we onze accommodatie in de omgeving van Sesriem.

Sossusvlei en Deadvlei

Dag 19 Sesriem, bezoek Sossusvlei en Deadvlei - Windhoek
Dag 20 Windhoek - Amsterdam
Dag 21 aankomst - Amsterdam

Sossusvlei duinen NamibiëDe volgende ochtend staan we, om de hitte te vermijden, vroeg op voor een bezoek aan de Sossusvlei. We rijden hiervoor het Namib-Naukluft nationaal park binnen. De Sossusvlei, een indrukwekkende duinpan, wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. We rijden met onze truck diep het park in. Aan weerszijden van de weg zien we de immense zandduinen.

Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of het zand aan je voeten in het licht gloeit. We stoppen bij ‘dune 45’, een van de hoogste duinen. Het kost veel inspanning om deze 200 meter hoge duin te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke omliggende maanlandschap loont de moeite.

Deadvlei Sossusvlei NamibiaWe rijden verder het park in en stappen over terreinwagens, die ons door het mulle zand naar de Sossusvlei brengen. We maken in deze bizarre omgeving een wandeling en ontdekken hoe taaie plantjes als de inara en verschillende diersoorten hier dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Indrukwekkend is de 'Deadvlei', waar 900 jaar dode bomen op een dunne zoutkorst een vreemd contrast vormen. In het ochtendlicht levert dit fotogenieke beelden op. We rijden vervolgens terug naar Windhoek voor de terugvlucht naar Nederland.

Op weg met Djoser

Hoewel de reisdagen tijdens onze reizen vaststaan en ook de accommodaties natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij of zij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. Onze reisbegeleiders hebben altijd ideeën en bieden ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de reisbegeleiding je handige tips geven. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
Qatar Airways

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 jul - 12 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

13 aug - 02 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

10 sep - 30 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

01 okt - 21 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

22 okt - 11 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

29 okt - 18 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

12 nov - 02 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

03 dec - 23 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 jan - 03 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

04 feb - 24 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

Inclusief bij kampeerreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • 3 overnachtingen in hotels & 15 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 13 x lunch & 13 x diner
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Wandeling met Khoisan bushmen
 • Excursie in de Okavangodelta
 • Gamecruise op de Choberivier
 • Ochtend 'gamedrive' in Chobe nationaal park
 • Bezoek aan Hoba meteoriet
 • 'Gamedrives' met onze truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Inclusief bij hotelreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels/ lodges en tented camps
 • 18 x ontbijt & 13 x lunch
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Wandeling met Khoisan bushmen
 • Excursie in de Okavangodelta
 • Gamecruise op de Choberivier
 • Ochtend 'gamedrive' in Chobe nationaal park
 • Bezoek aan Hoba meteoriet
 • 'Gamedrives' met onze truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Exclusief

Reisverzekering, visumkosten, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Opmerkingen

De reis kan worden geboekt als een kampeerreis of een variant waarbij in hotels, lodges of tented camps kan worden overnacht. Deelnemers van beide varianten overnachten op dezelfde lokaties. Getoonde verkoopprijzen zijn op basis van kamperen. In het boekingsformulier kan een ‘upgrade’ naar de hotel/lodge variant worden aangevinkt. De meerprijs hiervoor bedraagt € 495,- per persoon. Binnen een boeking kunnen deelnemers individueel kiezen voor kamperen of hotels/lodges.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer in de hotels/lodges boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Deelnemers aan de kampeerreis kunnen beschikken over een eigen tent en een eenpersoonskamer in Windhoek. De toeslag hiervoor bedraagt vanaf € 175,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Bij boeking kan de keuze worden gemaakt om tijdens deze reis te overnachten in tenten of te overnachten in comfortabele hotels, chalets, lodges of tented camps. Op alle plekken overnachten de kampeerders op dezelfde locatie als de deelnemers die voor reguliere accommodatie hebben gekozen.

Deelnemers die kiezen voor de accommodatie variant overnachten voornamelijk in middenklasse hotels, chalets, lodges en enkele keren (nabij Nata en Sossusvlei) in comfortabale tented camps. De toeslag voor de accommodatie variant bedraagt €495,- en dient in de boekingsmodule te worden aangevinkt. Het verblijft voor de hotel/lodge variant is op basis van ontbijt en lunch. De contrasten tussen de accommodaties zijn soms groot. De meeste accommodaties zijn karakteristiek voor de regio en liggen veelal midden in de natuur op de mooiste plekjes. Chalets hebben meestal een eigen terras, een ingebouwde keuken en barbecuefaciliteiten buiten. Sommige accommodaties zijn voorzien van een zwembad.

Deelnemers die kiezen voor de kampeervariant overnachten in Windhoek en Swakopmund in een hotel. Op alle andere lokaties wordt overnacht in ruime, makkelijk op te zetten koepeltentjes , die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen, behalve voor je (warme) slaapzak, ook voor slaapmatjes wordt gezorgd. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

De sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen in Namibië, Botswana en Zimbabwe zijn van goede kwaliteit. Af en toe zijn er zelfs heerlijk warme douches en kun je een verkoelende duik nemen in het zwembad! Vaak tref je er ook een kleine kampwinkel aan en een bar met koude drankjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Windhoek Safari Hotel
Ghanzi Kalahari Arms Hotel
Maun Sitatunga Camp
Nata Elephant Sands
Chobe Thebe River Lodge
VIctoria Watervallen Explorer Village
Katima Mulilo Sharwimbo River Camp
Rundu Nkwazi River Lodge
Swakopmund Hotel Gruner Kranz
Sossusvlei Desert Camp


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer in de hotels/lodges boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 395,-.

Deelnemers aan de kampeerreis kunnen beschikken over een eigen tent en een eenpersoonskamer in Windhoek. De toeslag hiervoor bedraagt vanaf € 175,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Tijdens de meerdaagse safari in Botswana kamperenwe op de mooiste plekjes.

 • Windhoek - hotel Safari

  Hotel Safari in Windhoek

 • Victoria Falls - Explorers village

  Explorers village heeft een aangename lobby en ligt op loopafstand van de watervallen.

 • Katima Mulilo - Sharwimbo river camp
 • Nata - Elephant Sands

  Elephant Sands - oog in oog met haar bewoners.

 • Nata - Elephantsands
 • Ghanzi - Kalahari arms hotel

  Het Kalahari arms hotel heeft een aangename tuin.

 • Sossusvlei - Desert camp

  Sossusvlei - Desert camp gaat om in de omgeving.

 • Kasane - Thebe river lodge

  Het kampeerterrein bij de Thebe riverlodge is van alle gemakken voorzien.

 • Rundu - Nkwazi riverlodge

  De charmante chalets van de Nkwazi riverlodge.

Vliegreis

Qatar Airways

Qatar Airways, met zijn thuisbasis in Doha, behoort tot een van de beste luchtvaartmaatschappijen ter wereld. De luchtvaartmaatschappij ontving meerdere jaren op rij diverse prijzen, waaronder vijf sterren van het gerenommeerde adviesbureau Skytrax. Qatar Airways beschikt over een jonge en zeer moderne vloot en vliegt wereldwijd naar meer dan 100 bestemmingen. Aan boord zijn de zeer comfortabele stoel voorzien van vele gemakken, waaronder een uitstekend inflight entertainment systeem. Tijdens de vlucht word je voorzien van heerlijke maaltijden en een ruime keuze uit drankjes. Voor een goede start van je vakantie vlieg je dus met Qatar Airways.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Amsterdam - Doha

  Vertrek

  15:15

  Aankomst

  23:45

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Windhoek

  Vertrek

  02:10

  Aankomst

  10:05

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Windhoek - Doha

  Vertrek

  12:55

  Aankomst

  23:20

 • Vlucht met

  Qatar Airways

  Traject

  Doha - Amsterdam

  Vertrek

  08:00

  Aankomst

  13:15


Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in zuidelijk Afrika een uur later. In Namibië is het zowel zomer als winter 1 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Vervoer

Tijdens de reis maken we gebruik van speciaal voor safari's uitgeruste voertuigen. Je reist per safaritruck met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Onze trucks zijn voorzien van comfortabele in de rijrichting geplaatste stoelen en glazen schuiframen. Wij hebben de volledige beschikking over deze voertuigen, zodat we overal kunnen stoppen waar we willen.

De doorgaande wegen in Namibië en Botswana zijn doorgaans van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het noordwest- Namibië tref je geen asfalt aan.

In Windhoek, Swakopmund en bij de Victoria watervallen staat geen vervoer tot onze beschikking; het is ook veel leuker om daar je eigen tijd in te delen en deze steden lopend of met een (goedkope) taxi te verkennen.

 • Qatar Airways vliegtuig
 • Namibie busvervoer vervoersmiddel Djoser

  Onze safaritrucks bieden goed zicht op de omgeving.

 • Namibie busvervoersmiddel zeikant djoser
 • Alle stoelen in onze trucks zijn in de rijrichting geplaatst.

 • We reizen met een safaritruck voorzien van comfortabele stoelen

 • Chobe NP - gamedrive

  Landrovers bieden goed zicht op de omgeving tijdens de gamedrive in Chobe nationaal park.

 • Botswana - Okavangodelta

  De manier om de nauwe waterwegen van de Okavangodelta te doorkruisen, is per mokoro.

Bij de reis inbegrepen

Inclusief bij kampeerreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • 3 overnachtingen in hotels & 15 tentovernachtingen
 • Maaltijden; 18 x ontbijt, 13 x lunch & 13 x diner
 • Gebruik kampeeruitrusting
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Wandeling met Khoisan bushmen
 • Excursie in de Okavangodelta
 • Gamecruise op de Choberivier
 • Ochtend 'gamedrive' in Chobe nationaal park
 • Bezoek aan Hoba meteoriet
 • 'Gamedrives' met onze truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Inclusief bij hotelreis:

 • Internationale vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per goed uitgeruste safaritruck
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels/ lodges en tented camps
 • 18 x ontbijt & 13 x lunch
 • Diensten meereizende campcourier
 • Engelssprekende chauffeur/gids
 • Wandeling met Khoisan bushmen
 • Excursie in de Okavangodelta
 • Gamecruise op de Choberivier
 • Ochtend 'gamedrive' in Chobe nationaal park
 • Bezoek aan Hoba meteoriet
 • 'Gamedrives' met onze truck in Etosha nationaal park
 • Entreegelden alle nationale parken inbegrepen

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken of welke activiteiten je onderneemt. De een verkent het centrum van Windhoek te voet of maakt kennis met de bewoners van een ‘township’. Een ander observeert wild bij een poel of leest een boek. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies én de entreegelden in het reisprogramma inbegrepen:

 • Ghanzi, een wandeling van 1,5 uur met de Khoisan waarbij je alles leert over spoorzoeken en eten zoeken in de Kalahariwoestijn.
 • Maun, we maken een dag excursie in de Okavangodelta. We rijden diep de Okavangodelta in en maken hier een boottocht met een ‘mokoro’ door het labyrint van waterwegen.
 • Chobe nationaal park, we maken een boottocht op de rivier om het wild te observeren.
 • Chobe nationaal park, ‘gamedrive’ met open voertuig in het park.
 • Grootfontein, bezoek aan de farm waar de beroemde Hoba meteoriet te bewonderen is.
 • Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen.
 • Capecross, bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
 • Namib Naukluft (Sesriem), we bezoeken de zandduinen en de duinpannen Deadvlei & Sossusvlei in het park.


Onze safaritruck staat klaar voor een aantal programma onderdelen waarvoor je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen.

 • Twyfelfontein, in de omgeving van bezoeken we de berg waar meer dan 2000 gravures van Bosjesmannen zijn te bewonderen. We nemen ook een kijkje bij de 'orgelpijpen' en ‘verbrande berg’
 • Victoriawatervallen, deze zijn makkelijk te voet vanuit onze accommodatie te bewonderen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Namibië nog zes maanden geldig is.
 • Visum voor Zimbabwe, ter plaatse aan de grens verkrijgbaar. De kosten hiervoor bedragen US$ 30,- per persoon.
 • Ouders die reizen met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) dienen in het bezit te zijn van een originele geboorteakte of een internationaal uittreksel in het Engels uit het geboorteregister van de kinderen.

Geldzaken

In Namibië wordt er betaald met de Namibische dollar. In Botswana wordt er betaald met de Pula. In Zimbabwe hanteert men de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: alleen mogelijk in de grote steden van Namibië, Botswana en Zimbabwe.
Contant: euro's/dollars.
Creditcards: te gebruiken voor geldopname en in lodges en activiteitencentra voor betaling. Visacard is de meest geaccepteerde kaart in Botswana en Zimbabwe.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Voor deelnemers, die kiezen voor de accommodatie variant, zijn tijdens alle overnachtingsplekken het ontbijt en de lunch inbegrepen in de reissom. Voor het ontbijt kunnen deelnemers terecht in het restaurant van de accommodatie. De lunch wordt verzorgd door de meereizende kok. Op sommige lange reisdagen maken we gebruik van een lunchbox of maakt de meereizend kok een lunch, die we nuttigen op prachtig gelegen picknick plekken. Uitzondering vormt het verblijf in Swakopmund en bij de Victoria watervallen. Hier is uitsluitend het ontbijt inbegrepen. Het diner is, behoudens Nata, op alle overnachtingsplaatsen exclusief.

Namibie eten kokenVoor deelnemers aan de kampeervariant zijn tijdens de reis 3 maaltijden per dag bij de prijs inbegrepen. Ook voor deze reizigers is de lunch en het diner tijdens het verblijf in Swakmund en bij de Victoriawatervallen niet inbegrepen. Dit heeft als voordeel dat je op die plekken vrij bent om te bepalen waar je (al dan niet met anderen) gaat eten. Voor de kampeerders zijn tevens 12 diners inbegrepen. Een meereizende kok /campcourier draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de safari een helpende hand verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck.

Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt. In wat betere restaurants, in de hotels en lodges en restaurants in de wildparken waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. In de grotere plaatsen vind je bovendien take-away restaurants.

Op de meest plaatsen wordt frisdrank als Cola, Fanta en Sprite verkocht. Ook mineraalwater is overal, al dan niet gekoeld, verkrijgbaar. Wat betreft alcohol zijn niet alleen de lokale biersoorten zeker aan te raden, ook de meestal uit Zuid-Afrika geïmporteerde wijnen zijn van bijzonder goede kwaliteit en zeer betaalbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

• Vaccinaties tegen DTP & hepatitis A
• Malariatabletten

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Natuurlijk reizen wij ook in coronatijd en zijn wij ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we altijd het advies en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen"). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand en de aanwezigheid van een lokale reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

Het hele jaar kun je prima rondreizen door Namibië. In het algemeen zijn de seizoenen tegengesteld aangezien dit land op het zuidelijk halfrond ligt. Juli en augustus zijn de koelste maanden met aangename dagtemperaturen van rond de 25° C. Vanaf september stijgt het kwik overdag. Januari en februari zijn de warmste maanden. Het kan dan makkelijk overdag 35° C worden.

Botswana - Okavango deltaBotswana bestaat grotendeels uit de immense Kalahariwoestijn. Er zijn hier nauwelijks bergen. In het noorden met de grens van Angola heeft de Okavangorivier een groene oase gecreëerd. De spectaculaire Okavangodelta en het gebied rond de Kwando kent een rijke flora en fauna en is de plek waar we ons tijdens deze reis op focussen. De beste periode om hier te reizen zijn van april tot november. Deze maanden vallen in de droge periode, geschikt voor het houden van safari’s. Het regenseizoen, van november tot en met maart, kenmerkt zich door hoe temperaturen en kans op regen.

In januari en februari valt de meeste regen met spectaculaire onweersbuien. De natuur is weelderig groen in deze periode en veel (trek) vogels worden waargenomen. Dieren werpen hun jongen en de luchten laten soms een dramatisch kleurenspel zien.

Reisbegeleiding en gidsen

De reis wordt begeleid door een ervaren Engelssprekende reisbegeleider/chauffeur die al jaren reizen door Afrika begeleidt. Hij of zij weet veel te vertellen over de natuur en cultuur van Namibië en Botswana. De reisbegeleider wordt geassisteerd door een campcourier die verantwoordelijk is voor de inkoop en bereiding van de maaltijden.

FAQ

Waarom met Djoser deze reis maken?

 • Djoser biedt al meer dan 35 jaar avontuurlijke reizen aan wereldwijd.
 • Deze reis is boekbaar zowel als een kampeerreis als een accommodatievariant. Je kan zelf je comfortlevel bepalen.
 • We innen ter plekke geen betalingen voor maaltijd - of kookpotten. Voor deelnemers aan de kampeervariant zijn drie maaltijden per dag in de reissom inbegrepen. Boek je de accommodatie variant dan is het ontbijt en de lunch in de reissom opgenomen. Zie voor de details <maaltijden. Bij <praktische zaken>

Wat is de beste reistijd voor Namibie en Botswana?

Hoe groot zijn de groepen?

Wie begeleidt de reis?

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Is het mogelijk om binnen een reservering te kiezen voor zowel de kampeerreis als hotel/lodge variant?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Daarom Djoser

 • Unieke keuze uit accommodatie of kampeervariant
 • Entreegelden nationale parken inclusief
 • Boottocht en ‘gamedrive’ in Chobe NP inbegrepen
 • Veel maaltijden inbegrepen
 • Enthousiaste crew die je het echte Afrika laten zien!
Terug naar boven