• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
  Namibië, Botswana & Victoriawatervallen, 22 dagen

  Namibië, Botswana & Victoriawatervallen 22 dagen

  Deze indrukwekkende safarireis in zuidelijk Afrika voert je door Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen. De kans is groot dat je dieren van heel dichtbij ziet en misschien zwemt er wel een krokodil langs je boot of sta je opeens oog in oog met een nijlpaardenfamilie.

  Voor de dagexcursie in de Okavangodelta geldt een minimum leeftijd van 7 jaar.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Windhoek
  2. aankomst Windhoek
  3. Windhoek - Sesriem
  4. Sesriem - Sossusvlei - Sesriemcanyon - Solitaire
  5. Solitaire - bezoek lokale boerderij - Swakopmund
  6. Swakopmund
  7. Swakopmund - Cape Cross (bezoek pelsrobbenkolonie) - Brandberg
  8. Brandberg - Khorixas - Kamanjab
  9. Kamanjab
  10. Kamanjab - Etosha nationaal park
  11. Etosha NP (incl 'gamedrive' met eigen truck)
  12. Etosha NP - Tsintsabis
  13. Tsintsabis - Rundu
  14. Rundu - Divundu
  15. Divundu - Maun/Okavangodelta
  16. Maun/Okavangodelta, excursie naar de delta
  17. Maun - Gweta
  18. Gweta - Chobe NP (inclusief 'boottocht')
  19. Chobe NP - Victoriawatervallen
  20. Victoriawatervallen
  21. Victoriawatervallen - Johannesburg - Amsterdam
  22. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Deze indrukwekkende safarireis door Zuidelijk Afrika voert je door Namibië, Botswana en de Victoriawatervallen. De kans is groot dat je dieren van heel dichtbij ziet en misschien zwemt er wel een krokodil langs je boot  of sta je opeens oog in oog met een nijlpaardfamilie.

  Onderstaand vind je eerst de beschrijving van de route van Windhoek naar Victoriawatervallen, daarna volgt de omgekeerde route van Victoriawatervallen naar Windhoek.

  Van Windhoek naar Victoriawatervallen

  Windhoek en Sossusvlei
  Dag 1 Amsterdam - Windhoek
  Dag 2 aankomst in Windhoek
  Dag 3 Windhoek - Sesriem
  Dag 4 Sesriem - Sossusvlei - Sesriemcanyon - Solitaire (we slapen op een farm net buiten Solitair)

  Namibie Sesriem juniorNa aankomst in Windhoek heb je de middag tot je beschikking om Windhoek te verkennen. Windhoek is niet groot en heeft een vriendelijke uitstraling. De invloed van het Duitse koloniale tijdperk is nog zichtbaar in de architectuur, de straatnamen en de ‘konditoreien’.

  In onze safaritruck laten we de drukte van de ‘grote’ stad ver achter ons en rijden naar  Sesriem. Hier slaan we voor het eerst onze tenten op. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon. Deze canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer, van onze accommodatie. Hij is ontstaan doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel.

  Sossus vallei juniorDe volgende ochtend rijden we bij zonsopgang richting de in de omgeving liggende indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in de bizarre omgeving van Sossusvlei een wandeling te maken en te ontdekken hoe de dieren en de taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn.

  Via het plaatsje Solitair, waar je bij de lokale bakker een heerlijk stuk appeltaart kunt eten en nog altijd het enige benzinestation tussen Sossusvlei en Walvisbaai staat, rijden we naar Swakopmund.

  Swakopmund
  Dag 5 Solitaire - bezoek lokale boerderij - Swakopmund
  Dag 6 Swakopmund

  Door de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark rijden we via Walvis Bay naar Swakopmund. Walvis Bay is een havenstad en vlakbij is een grote flamingokolonie die een bezoek zeker waard is. Hoewel Swakopmund door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers.

  Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een sfeervolle, centraal gelegen questhouse. In het centrum van Swakopmund zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten zoals het spectaculaire 'sand-boarden'. Ook bestaat er een mogelijkheid om een dolfijncruise te maken.

  Khorixas en Kamanjab
  Dag 7 Swakopmund - Cape Cross, bezoek pelsrobbenkolonie - Brandberg
  Dag 8 Brandberg - Khorixas - Kamanjab
  Dag 9 Kamanjab

  Namibie sand boarden juniorEen kaarsrechte weg voert ons de volgende dag Swakopmund uit. Even ten noorden van de stad wordt zout gewonnen en tot daar komen we nog wat verkeer tegen. We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege zijn grote kolonie pelsrobben.

  Dan hebben we de civilisatie echt achter ons gelaten en rijden langs één van de meest onbarmhartige kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen waarop het aantal 'miles' vanaf Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan drie centimeter regen valt. We verblijven een nacht in de omgeving van Brandberg.

  Namibie Himba juniorDe volgende dag rijden we verder naar Kamanjab. Dat ligt in het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. De Himba zijn vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Iedere familie woont in een kraal waarbinnen verschillende hutten worden gebouwd van een geraamte van takken afgesmeerd met mest. Op zoek naar goede weidegronden voor hun vee worden deze nederzettingen soms tijdelijk verlaten of wordt er veelvuldig verhuisd. We reizen verder naar het beroemde Etosha Nationaal Park.

  Etosha Nationaal Park
  Dag 10 Kamanjab - Etosha Nationaal Park
  Dag 11 Etosha NP

  Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om met onze truck op zoek te gaan naar het grote wild. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats die 's nachts verlicht is. Van ver zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.

  Tsintsabis, Rundu en Divundu
  Dag 12 Etosha NP - Tsintsabis
  Dag 13 Tsintsabis  - Rundu
  Dag 14 Rundu - Divundu

  Botswana Etosha NP JuniorVan Etosha rijden we naar Tsintsabis. De campsite beschikt over een platform, een zgn. ‘treesleeper’, waar je met een aantal mensen kunt overnachten. Een bijzondere ‘bush’ ervaring! De accommodatie maakt deel uit van een project dat de Bosjesmannen ofwel San-gemeenschap ondersteunt. ’s Avonds maken we kennis met de San stam terwijl zij hun zang- en danskunsten vertonen.

  De reis gaat verder richting Rundu, gelegen aan de oevers van de Okavango-rivier. Onze lodge bestaat uit traditionele huisjes en er is een mooie tuin. In Divundu kun je s' middags een facultatieve boottocht maken op de rivier. De volgende ochtend gaan we op weg naar Botswana.

  Okavangodelta
  Dag 15 Divundu - Maun/Okavangodelta
  Dag 16 Maun/Okavangodelta

  Maun vormt de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad waaraan een doorgaande weg in rap tempo benzinestations en banken gebouwd worden. Wij doen hier in een supermarkt inkopen voor ons tweedaags verblijf op de campsite nabij de delta. De Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier die haar weg naar zee belemmerd zag en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen.

  Botswana Namibie juniorDeze zogenaamde mokoro’s verschaffen ons uitstekend toegang tot dit doolhof van waterwegen. Je hoeft niet zelf te sturen, dat doen lokaal ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen op de vele nijlpaarden. Indien mogelijk leggen we onderweg aan bij een of twee eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. In Maun kun je nog een kijkje nemen in het plaatsje zelf of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta.

  Chobe Nationaal Park en Victoriawatervallen
  Dag 17 Maun - Gweta
  Dag 18 Gweta - Chobe NP
  Dag 19 Chobe NP - Victoriawatervallen
  Dag 20 Victoriawatervallen
  Dag 21 vlucht Vicoriawatervallen - Johannesburg - vertrek naar Amsterdam
  Dag 22 aankomst Amsterdam

  Vervolgens rijden naar Gweta waar onze camping wordt omringd door baobab bomen van duizenden jaren oud en ligt te midden van enorme zoutvlaktes die de overblijfselen vormen van een gigantische binnenzee die er ooit lag.

  Chobe nationaal park is vooral bekend van beroemde natuurfilms die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die verhaalt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. In het Chobe Nationaal Park maken we een mooie boottocht op de rivier. Die biedt je de gelegenheid om het wild, dat aan de oevers komt, te observeren en te fotograferen. Olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels zijn hier te spotten.

  Victoria watervallen Botswana DjoserWe rijden vanuit Chobe Nationaal Park naar de Victoriawatervallen. 's Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te gaan nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'. Wie wil kan hier een riviersafari maken op de Zambezi rivier. Om een goed beeld van de watervallen te krijgen kun je hier ook een rondvlucht per helicopter maken, de 'Flight of the Angels'. Ook rijdt er een ouderwetse stoomtrein naar de brug bij de watervallen. We overnachten in een zeer comfortabel hotel dat voorzien is van een mooi zwembad en restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning. Na een geweldig avontuur stappen we op de vlucht naar Amsterdam.


  Van Victoriawatervallen naar Windhoek

  Victoriawatervallen
  Dag 1 Amsterdam - Johannesburg
  Dag 2 Johannesburg - Victoriawatervallen
  Dag 3 Victoriawatervallen

  Na een overnachting in Johannesburg vliegen we door naar de Victoriawatervallen. We overnachten in een hotel dat voorzien is van een mooi zwembad en restaurant. De kamers zijn voorzien van airconditioning. ‘s Middags ben je al in de gelegenheid om letterlijk in de voetsporen van David Livingstone te treden door een kijkje te nemen bij deze grootste watervallen van het Afrikaanse continent. Het lawaai van het vallende water is oorverdovend. Niet voor niets staat de waterval lokaal bekend als Mosi-oa-Tunya, 'de rook die dondert'.

  Chobe Nationaal Park
  Dag 4 Victoriawatervallen – Chobe NP
  Dag 5 Chobe NP - Gweta
  Dag 6 Gweta – Maun/Okavangodelta

  Olifanten Djoser ZambiaWe rijden naar het Chobe nationaal park. Dit park is vooral bekend van beroemde natuurfilms, die hier gemaakt werden in opdracht van de National Geograpic Society. Met name de film Eternal Enemies, die verhaalt over de eeuwige strijd tussen leeuwen en hyena’s, geniet internationale faam. Het park kent een enorme verscheidenheid aan wild en is vooral bekend om zijn enorme olifantenpopulatie. Met name in het najaar en in de winter houden veel olifanten zich op in de buurt van de Chobe-rivier. In het Chobe Nationaal Park maken we een mooie boottocht op de rivier. Die biedt je de gelegenheid om het wild, dat aan de oevers komt, te observeren en te fotograferen. Olifanten, neushoorns, krokodillen en verschillende vogels zijn hier te spotten.

  Okavangodelta
  Dag 7 Maun/Okavangodelta
  Dag 8 Maun - Divundu

  Okavangodelta Botswana Djoser Via Gweta komen we aan in Maun. Maun vormt de uitvalsbasis voor ons bezoek aan de Okavangodelta. Maun zelf is een snel groeiende stad waaraan een doorgaande weg in rap tempo benzinestations en banken gebouwd worden. Wij doen hier in een supermarkt inkopen voor ons tweedaags verblijf op de campsite nabij de delta. De Okavangodelta is het restant van de Okavango-rivier die haar weg naar zee belemmerd zag en door de hitte van de Kalahari-woestijn werd opgeslokt. Op die plek ontstond een uniek natuurgebied, dat we verkennen met kano's van uitgeholde boomstammen. Deze zogenaamde mokoro’s verschaffen ons uitstekend toegang tot dit doolhof van waterwegen. Je hoeft niet zelf te bomen, dat doen lokaal ingehuurde vissers. Behendig loodsen zij je door de met lelies en papyrus begroeide stroompjes en wijzen op de vele nijlpaarden. Onderweg leggen we aan bij eilandjes om op zoek te gaan naar wild, zoals olifanten en buffels of de schuwe rode lechwe. De Okavango is bovendien een waar vogelparadijs en je hoort zeker de indringende roep van de vele visarenden. 

  In Maun kun nog een kijkje nemen in het plaatsje zelf of deelnemen aan een optionele rondvlucht boven de delta. We verlaten Botswana en rijden buurland Namibië binnen.

  Divundu, Rundu en Tsintsabis
  Dag 9 Divundu - Rundu
  Dag 10 Rundu - Tsinabis

  In Divundu kun je s'middags een facultatieve boottocht maken op de rivier. De reis gaat verder richting Rundu, gelegen aan de oevers van de Okavango-rivier. Onze lodge bestaat uit huisjes met traditionele rieten daken en er is een mooie tuin. Bij Tsinabis overnachten we op een wel heel bijzondere plek. We overnachten hier namelijk in een zgn. ‘treesleeper’. Een bijzondere ‘bush’ ervaring! De accommodatie maakt deel uit van een project dat de Bosjesmannen ofwel San-gemeenschap ondersteunt. ’s Avonds maken we kennis met de Bosjesmensen terwijl zij hun zang- en danskunsten vertonen. Het volgende hoogtepunt van de reis is Etosha Nationaal Park.

  Etosha Nationaal Park
  Dag 11 Tsinabis - Etosha
  Dag 12 Etosha

  Etosha National Park Zebra's Djoser Namibie Etosha is ongetwijfeld één van de beste wildparken in zuidelijk Afrika. Gedurende twee dagen nemen we hier de tijd om, met onze eigen truck, gamedrives (wildspeurtochten) te houden vanuit goed geoutilleerde campings. De naam Etosha betekent letterlijk 'grote witte plek’ van droog water. Deze naam verwijst naar de uitgestrekte, oogverblindende zoutpan die een groot deel van het park beslaat. Slechts enkele dagen per jaar vind je hier een klein laagje water, waar flamingo's en andere watervogels op af komen. Het meeste grof wild houdt zich echter op in de aangrenzende graslanden en mopane-bosjes. Hier zullen we dan ook de kuddes zebra's en gnoes aantreffen. Meer inspanning vergt het opsporen van de zeldzame zwarte neushoorn en de zwartkop-impala. Bij Okaukuejo kun je ook plaatsnemen bij een drinkwaterplaats, die 's nachts verlicht is. Van verre zie je hier kuddes olifanten aankomen om hun dorst te lessen.

  Kamanjab en Khorixas
  Dag 13 Etosha - Kamanjab
  Dag 14 Kamanjab
  Dag 15 Kamanjab - Korixas - Brandberg

  Himba Namibie Djoser De volgende dag rijden we verder naar Kamanjab. Dat ligt in het afgelegen Kaokoland, het leefgebied van de nog traditioneel levende Himba. De Himba zijn vooral bekend, omdat zij hun haar, lichaam en leren omslagschorten insmeren met een mengsel van rode aarde en dierlijk vet. Schijnbaar onaangetast door westerse invloeden houden zij trots vast aan hun traditionele nomadische wijze van leven. Iedere familie woont in een kraal waarbinnen verschillende hutten worden gebouwd van een geraamte van takken afgesmeerd met mest. Op zoek naar goede weidegronden voor hun vee worden deze nederzettingen soms tijdelijk verlaten of wordt er veelvuldig verhuisd. Via Khorixas rijden we richting Brandberg,

  Swakopmund

  Dag 16 Brandberg - Cape Cross (zeehondenkolonie) - Swakopmund
  Dag 17 Swakopmund

  Op weg naar Swakopmund komen we stukje bij beetje weer in de bewoonde wereld. Het laatste traject voert langs één van de meest onbarmhartige kusten van Afrika; de Skeleton Coast. Deze 40 kilometer brede kuststrook vormt een buffer tussen de zee en het achtergelegen Kaokoland en de Damara. Het landschap is hier volkomen leeg en de enige oriëntatiepunten zijn de afstandspalen, waarop het aantal 'miles' naar Swakopmund staat. In deze kuststrook liggen gravel- en zandvlakten waar per jaar niet meer dan drie centimeter regen valt.

  Cape cross Swakopmund Zeeleeuwen Djoser Namibie We stoppen bij Cape Cross, de plek waar de Portugese zeevaarder Diego Cáo als eerste Europeaan voet op de Namibische kust zette. We nemen een kijkje bij het kruis dat hij hier oprichtte ter ere van de Portugese koning João I. Naast een historisch belangrijke plaats geniet Cape Cross bekendheid vanwege zijn grote kolonie zeerobben.

  Hoewel Swakopmund door de blanke inwoners van Namibië beschouwd wordt als een badplaats is het zeewater hier meestal ijzig koud. Wandelend over de brede Arnold Shad Promenade heb je meer kans om zeeleeuwen in zee te zien dan zwemmers. Swakopmund is een bizar overblijfsel uit de Duits koloniale periode. Duitse straatnamen, Duitse bierstuben en vooral veel inwoners van Duitse afkomst geven aan deze plaats een speciale sfeer. We overnachten hier in een sfeervolle, centraal gelegen lodge. In het centrum van Swakopmund zijn enkele koloniale gebouwen te bewonderen, waarvan het voormalig treinstation zeker een aanrader is. 's Avonds kun je in enkele restaurants niet alleen goed wild eten, ook de 'bratwurst' ontbreekt vaak niet op de kaart. De volgende dag heb je de tijd om Swakopmund verder te verkennen of om deel te nemen aan (optionele) activiteiten zoals het spectaculaire 'sand-boarden'. Ook bestaat een mogelijkheid om een dolfijncruise te maken. Via Walvis Bay rijden we door de ruige natuur van het Namib-Naukluftpark naar Ssereim. Walvis Bay is een havenstad en vlakbij is een grote flamingokolonie die een bezoek zeker waard is.

  Sossusvlei en Windhoek
  Dag 18 Swakopmund - bezoek lokale boerderij - Sesriem 
  Dag 19 Sesriem, excursie Sossusvlei - Solitair (we slapen op een farm net buiten Solitair)
  Dag 20 Solitair - Windhoek
  Dag 21 Windhoek - Amsterdam
  Dag 22 aankomst Amsterdam

  Sossusvalei Namibie Duinen Djoser De volgende ochtend rijden we bij zonsopgang richting de in de omgeving liggende indrukwekkende Sossusvlei, een grote duinpan aan de rand van het Namib-Naukluftpark. Deze pan wordt omringd door 's werelds hoogste zandduinen. Het uitzicht op deze zandzee is met name 's avonds en 's morgens vroeg overweldigend. Het lijkt wel of de zandzee aan je voeten in het rode licht gloeit. Het kost veel inspanning om de 200 meter hoge duinen te beklimmen, maar het uitzicht op het onwezenlijke maanlandschap loont de moeite. Je hebt de gelegenheid om in de bizarre omgeving van Sossusvlei een wandeling te maken en te ontdekken hoe taaie plantjes dapper weerstand bieden aan de zware omstandigheden van de woestijn. Windhoek is niet groot en heeft een vriendelijke uitstraling. De invloed van het Duitse koloniale tijdperk is nog zichtbaar in de architectuur, de straatnamen en de ‘konditoreien’

  We kamperen in de buurt van Solitaire, een plaatsje waar nog altijd het enige benzinestation tussen Sossusvlei en Walvisbaai staat. 's Middags bestaat de mogelijkheid om een wandeling te maken naar de Sesriem Canyon. Deze canyon ligt niet ver, ongeveer 4 kilometer, van onze accommodatie. Hij is ontstaan, doordat de Tsauchab-rivier in de loop van duizenden jaren een 30 meter diepe en 1 kilometer lange kloof in de rots heeft uitgesleten. In de wintermaanden staat er geen water in de canyon, zodat je veilig in de kloof kunt afdalen. In andere tijden van het jaar tref je hier een klein stroompje aan of een poel. De volgende dag stappen we op de luchthaven van Windhoek op de vlucht rechtstreeks naar Amsterdam.

  Op weg met Djoser
  Hoewel de reisdagen tijdens deze reis vaststaat en ook de hotels en campings natuurlijk geregeld zijn, is iedereen vrij om te doen en te laten wat hij wil als we eenmaal op de bestemming zijn gearriveerd. De Nederlandssprekende reisbegeleiding heeft altijd wel ideeën en biedt ook een programma aan, maar voor zowel de vaste als de facultatieve excursies geldt dat je nooit verplicht bent om hieraan deel te nemen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Als je besluit er zelf op uit te gaan, kan de crew je handige tips geven. Houd er wel rekening mee dat er zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 23 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  09 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  11 jul - 01 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen. Vlucht met British Airways.
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  14 jul - 04 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 06 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen. Vlucht met British Airways.
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 jul - 11 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  7 plaatsen vrij
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen
  Prijs
  € 3.595,-
  Start - einde
  23 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 jul - 15 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  28 jul - 18 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  beperkt beschikbaar
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen
  Prijs
  € 3.695,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 20 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  4 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.695,-
  Start - einde
  04 aug - 25 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  5 plaatsen vrij
  Meer informatie

  Info

  Start bij de Victoriawatervallen
  Prijs
  € 3.695,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 27 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis met KLM
  • Tijdbesparende vlucht van Johannesburg naar Victoria Falls
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier.
  • Vervoer per safaritruck.
  • Al het ontbijt, 15x lunch en 13x diner en entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 395,-.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (6 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (13 nachten) incl alle maaltijden.
  • Excursie naar een zeehondenkolonie bij Cape Cross. 
  • Gamedrive Etosha NP
  • Boottocht op de Chobe rivier
  • Dagexcursie Okavangodelta per uitgeholde boomstam
  • Bezoek lokale boerderij
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  
    

  Exclusief

  Reisverzekering, visa, overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Windhoek is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 60,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een vervroeging/verlenging bij de Victoria Watervallen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 80,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 25.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze kampeerreis overnachten we 13 nachten in ruime koepeltenten die je zelf opzet. De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen. Er zijn sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen aanwezig en soms ook een zwembad. Op een aantal campings tref je er ook een kleine kampwinkel aan.

  Onze camping in Tsintsabis is een initiatief van de gemeenschap  waar je voor het eerst kennis maakt met de eerste bewoners van Zuidelijk Afrika, de bossenmannen. Het  sanitair is in bushstijl en ligt aan een droge rivierbedding.

  Nabij Gweta bij de Makgadikgadi Salt Pans temidden van enorme zoutvlaktes ligt onze camping. De camping wordt omringd door baobab bomen van duizenden jaren oud en heeft een heerlijk zwembad.

  We slapen totaal 6 nachten in sfeervolle hotels/lodges. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. 

  Bekijk reviews op Tripadvisor

  Sesriem Desert Quiver Camp
  Solitair Agama River Camp Lodge
  Victoriawatervallen Rainbow Hotel
  Rundu n'Kwazi lodge
  Swakopmund Prost Hotel

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Windhoek

   Vertrek

   22:55

   Aankomst

   11:05*

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Johannesburg - Amsterdam

   Vertrek

   23:15

   Aankomst

   10:25*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in de zomer is er geen verschil, in onze winter is het in zuidelijk Afrika een uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze reis maken we gebruik van een speciaal uitgeruste safaritruck. Deze safaritruck heeft aparte bergruimte voor de bagage, kampeeruitrusting en voorraden. De doorgaande wegen in Namibië en Botswana zijn van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het westen van Namibië tref je geen asfalt aan. Hierdoor kunnen reisdagen iets langer zijn maar er is onderweg van alles te zien en te beleven.

  Het traject Victoriawatervallen/ Windhoek - Johannesburg (of v.v.) wordt uitgevoerd door South African Airlines.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis met KLM
  • Tijdbesparende vlucht van Johannesburg naar Victoria Falls
  • Alle vluchttoeslagen
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier.
  • Vervoer per safaritruck.
  • Al het ontbijt, 15x lunch en 13x diner en entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 395,-.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (6 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (13 nachten) incl alle maaltijden.
  • Excursie naar een zeehondenkolonie bij Cape Cross. 
  • Gamedrive Etosha NP
  • Boottocht op de Chobe rivier
  • Dagexcursie Okavangodelta per uitgeholde boomstam
  • Bezoek lokale boerderij
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol  
    

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag met z'n sandboard de hoogste zandduin af glijden en de ander stapt in een bootje op zoek naar de nijlpaarden. Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met het grote wild zoals de leeuw en de olifant.  Ook kun je een bezoek aan de Himba's brengen. De Okavango Delta en de spectaculaire Victoriawatervallen is een van de hoogtepunten. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘’en route’’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser Family in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Namibië, Botswana de Victoriawatervallen zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

  • We bezoeken de duinpannen Sossusvlei gelegen binnen het Namib Naukluft nationaal park. Indien je de "deathvlei" wilt bezoeken dan kun je dit ter plaatse optioneel boeken.
  • Bezoek aan de pelsrobben kolonie bij Cape Cross aan de Skeleton Coast.
  • Etosha nationaal park; we maken met onze eigen safaritrucks twee ‘gamedrives’ per dag om het wild te observeren/fotograferen.
  • Excursie naar de Okavango delta; we rijden diep de Okavangodelta in, maken hier een boottocht met een mokoro en gaan te voet olv gids op zoek naar wild.
  • We maken een boottocht op de Chobe rivier in Chobe nationaal park om het wild te observeren.

   Verder zijn er nog er nog een aantal activiteiten waarvoor je nog uitsluitend het entree hoeft te betalen.
  • De beroemde Victoriawatervallen zijn makkelijk vanuit onze sfeervolle accommodatie te bewonderen.
  • Bezoek aan een Himba dorp

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat na vertrek uit Zuidelijk Afrika nog minimaal zes maanden geldig is.
  • Voor de Victoriawatervallen (Zimbabwe) dient er ter plaatse aan de grens een visum gekocht te worden. Dit geldt voor zowel volwassenen als kinderen. De kosten voor het visum van Zimbabwe bedragen US$ 30,- (onder voorbehoud van wijzigingen) per persoon.
  • Het ministerie van Binnenlandse zaken in Namibië heeft de immigratiewetten aangescherpt. een belangrijke verandering in deze wetswijziging is de nieuwe plicht voor de reizende ouders met minderjarige kinderen (tot 18 jaar) om in het bezit te zijn van een originele geboorteakte OF internationale uittreksel uit het geboorteregister van hun kinderen.
   Je vraagt de geboorteakte aan in de gemeente waar het kind geboren is. Het internationale uittreksel kan vaak online worden aangevraagd, bij desbetreffende gemeente. Het certificaat moet niet alleen de gegevens van het kind, maar ook de gegevens van de ouders bevatten. Neem indien nodig contact op met de gemeente voor de procedure.
   (Tevens geldt dit voor Zuid Afrika (we vliegen via Johannesburg))

  Geldzaken

  In Namibia wordt er betaald met de Namibische dollar en in Botswana met de pula. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: alleen mogelijk in de grotere steden zoals Windhoek, Swakopmund en Maun.
  Contant: dollars/euro's
  Creditcards: bij banken te gebruiken voor geldopname

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Maaltijden

  Tijdens de gehele reis zijn alle ontbijten inclusief. Verder zijn alle maaltijden tijdens het kamperen (15x lunch en 13x diner) bij de prijs inbegrepen. 

  Op deze kampeerreis koken we zelf onze maaltijden. Een meereizende kamphulp (een zgn. campcourier) draagt zorg voor de inkopen en geeft aanwijzingen bij de bereiding. Van iedere deelnemer wordt enkele keren tijdens de safari een bijdrage verwacht bij het koken en andere huishoudelijke activiteiten zoals het in- en uitladen van de truck. 

  Het basisgerecht van de landen waar we doorheen reizen is maïspap. In zuidelijk Afrika heet dit sadza. Het wordt meestal gegeten met rund- of geitenvlees of met een saus, ‘relish’ genaamd. Het smaakt het lekkerst wanneer je dit met je handen eet. Een lokale specialiteit in Namibië is mahango, een soort gierst waar men pap van maakt.

  In de restaurants in de hotels/lodges waar we verblijven kun je vooral westers georiënteerde gerechten krijgen. Frites, pasta's, steaks en andere vleessoorten zijn voorhanden. De bekendste lokale snack in zuidelijk Afrika is biltong. Dit gezoute, gedroogde vlees van rund of wild wordt meestal als borrelhapje gegeten, maar kan ook als snack je ergste honger tussendoor stillen.

  Indien je een bepaald dieet volgt kan je dit bij boeking en aan het begin van de reis aan de reisbegeleider/courier kenbaar maken, die er dan zoveel mogelijk rekening mee houdt. Voor vegetariërs zijn er altijd alternatieven mogelijk.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A
  • Malariatabletten
    

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging/verlenging van je reis mét accommodatie in Windhoek is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 60,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een vervroeging/verlenging bij de Victoria Watervallen te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 80,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van Nederland en België, omdat deze landen op het zuidelijk halfrond liggen. Met name geldt dat voor Namibië. De maanden juli en augustus zijn droog met gemiddelde temperaturen die schommelen tussen 15-20°C. In de ochtend en avond kan het afkoelen, zodat warme kleding en een warme slaapzak (tot -5°C) aan te raden zijn.

   

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

  FAQ

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Vliegreis met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag, brandstoftoeslag.
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij.
  • Transfer van en naar de luchthaven
  • Tijdbesparende vlucht van Johannesburg naar de Victoria Watervallen
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Meereizende campcourier en campassistent
  • Vervoer per safaritruck.
  • Al het Ontbijt, 15 x lunch en 12x diner, entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 395,-.
  • Overnachtingen in hotels/lodges (7 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (12 nachten) incl alle maaltijden.
  • Optioneel bezoek aan de Himba's
  • Excursie naar een Kaapse pelsrobben kolonie
  • Gamedrive Etosha NP met onze eigen truck
  • Dagexcursie Okavangodelta per uitgeholde boomstam
  • Bushwalk en dansvoorstelling van de San
    
  Is het eten inbegrepen tijdens de reis?

  Al het ontbijt, 15 x lunch en 12 diner en de entreegelden van de nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 395,- zijn inbegrepen.

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  De vluchten worden uitgevoerd door KLM. De vluchten van Johannesburg naar Windhoek/Livingstone worden uitgevoerd door South African Airlines

  Tijdens deze reis maken we gebruik van een speciaal uitgeruste safaritruck. Deze safaritruck heeft aparte bergruimte voor de bagage, kampeeruitrusting en voorraden. De doorgaande wegen in Namibië, Botswana en Zambia zijn van goede kwaliteit en geasfalteerd. Sommige stukken weg zijn echter onverhard, met name in de wildparken en in het westen van Namibië tref je geen asfalt aan. Hierdoor kunnen reisdagen iets langer zijn maar er is onderweg van alles te zien en te beleven.

  Met welke maatschappij vlieg je?

  Je vliegt rechtstreeks met de KLM naar Windhoek. Indien je reis bij de Victoriawatervallen begint dan vlieg je rechtstreeks naar Johannesburg. Hier heb je een overnachting om vervolgens door te vliegen naar de Victoriawatervallen

  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Namibie/Botswana/Zambia dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Namibie/Botswana/Zambia nog minimaal zes maanden geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Namibie/Botswana/Zambia nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Namibie/Botswana/Zambia reist.

  Welke entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

  Alle entreegelden voor de nationale parken (Cape Cross, Sossusvlei, Etosha, Okavangodelta en Chobe), zijn inclusief. Ook de ''gamedrives'' in Etosha met eigen safritruck en de excursie naar de Okavangodelta zijn bij de reissom inbegrepen. Tevens is de 'gamecruise'' in Chobe nationaal park in de reissom inbegrepen.

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  Tijdens deze kampeerreis overnachten we 12 nachten in ruime koepeltenten voor drie personen die je zelf opzet. De tenten zijn voorzien van een muskietengaas. Matrasjes zijn aanwezig zodat je zelf slechts je slaapzak en een kussen(sloop) of klein kussentje hoeft mee te nemen. Er zijn sanitaire voorzieningen op de kampeerterreinen aanwezig en vaak ook een zwembad. Op een aantal campings tref je er ook een kleine kampwinkel aan. Zie voor meer details over de hotels/lodges die we gebruiken bij praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

  Op de meeste kampeerplaatsen kun je bij de receptie (tegen betaling) accu’s/batterijen opladen. Vaak vind je stopcontacten in de toiletgebouwen of naast de kampeerplek. Houd er rekening mee dat in Afrika de stroom nog wel eens uitvalt en soms enkele uren niet beschikbaar is. Neem dus ook reserveaccu’s mee.

  Welk bedrag wordt er voor de fooienpot geïnd?

  Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,- per persoon

  Hoe wordt de reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

  Kan ik pinnen in Namibie/Botswana/Zimbabwe?

  Met een pinpas kun je alleen in Namibië in de grote steden geld opnemen. Neem in ieder geval US$ 250 per persoon in contanten mee (in kleine coupures). Voor het visum voor Zimbabwe (US$ 30 aan de grens te verkrijgen) en facultatieve excursies. Neem ook een klein bedrag (€ 100 totaal) mee in contante euro's voor noodgevallen. Een Mastercard wordt in Botswana niet geaccepteerd, een Visacard soms. 

  Heb je een visum nodig voor deze reis?

  Voor Namibië en Botswana heb je geen visum nodig, voor Zimbabwe echter wel. Aan de grens kun je ter plaatse een visum kopen. De kosten bedragen ongeveer US$ 30-per persoon.

  Wat moet ik meenemen?

  Probeer je bagage te beperken tot 14 à 16 kilo, in een reistas of rugzak. Koffers zijn namelijk heel lastig op te bergen in onze truck. Je hebt een warme slaapzak nodig (eventueel een (opblaasbaar) kussentje), die je aan je tas kunt vastmaken. Neem ook een klein dagrugzakje mee voor je camera, verrekijker, evt veldfles, reisgids e.d. Het is raadzaam kleding voor verschillende weertypes mee te nemen: luchtige katoenen kleding voor overdag, maar zeker ook warme kleding zoals trui/sweater of een fleecejack voor 's avonds of 's morgens vroeg als het fris is. Ook handig zijn een afritsbroek; badslippers; (sneldrogende) handdoeken; keukendoek en vaatdoek; wasknijpers; zaklantaarn; hoedje; zwemkleding; muggenmelk (met Deet) en schoenen met goed profiel.

  Moet ik een klamboe meenemen?

  Je hoeft geen klamboe mee te nemen, de tent heeft muskietengaas. Op www.djoser.nl/accommodatie krijg je een beeld van de tenten.

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening in deze landen?

  De netspanning is meestal 220 volt. De stekkers in Namibië zijn van het 13-ampèretype, met twee vierkante pinnen en een ronde. Het is dus aan te raden om een wereldstekker mee te nemen. Houd er rekening mee dat in Afrika de stroom nog wel eens uitvalt, of gedurende enkele uren niet aanwezig is. Het is daarom aan te raden om extra batterijen en accu's mee te nemen.

  Hoe lang zijn de reisdagen tijdens deze reis?

  Tijdens deze reis doorkruist 3 landen en overbrugt je ongeveer 4500 km. Men dient dus rekening te houden met een aantal langere reisdagen tijdens deze reis.

  Slaap je met je gezin in een eigen tent?

  Tijdens deze kampeerreis overnachten we 12 nachten in ruime koepeltenten voor drie personen die je zelf opzet. Indien je gezin uit twee of drie personen bestaat dan krijg je 1 tent. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan krijg je twee tenten.

  We slapen totaal 7 nachten in sfeervolle hotels/lodges. De kamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet. 

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Telefoneren via het vaste net is uitsluitend mogelijk in de grotere plaatsen. Ook zijn hier internetcafés. Het bereik voor mobiel bellen is beperkt tot (de omgeving van) de grotere plaatsen en afhankelijk van je Nederlandse provider. Informeer daar dus even voor je vertrekt. Op de meeste campsites is geen WIFI.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,9
  • Indrukwekkende en bijzondere kennismaking van Afrika; zoveel plekken van schoonheid, dierenpracht, en kracht van extremen. Ik heb nog meer respect gekregen voor mens en dier van dit stuk Afrika.

   Geweldige ervaring en super vriendelijk personeel. Hartelijk dank voor deze toffe vakantie

   Fantastisch mooie reis met een veelzijdig karakter!

  • We hebben met ons gezin een prachtige reis achter de rug van begin tot eind. De kinderen hadden snel en intensief contact met de andere kinderen. Mooie afwisseling tussen kamperen, hotel en lodges. Prachtige plaatsen en dieren gezien. Het voldeed volledig aan onze verwachtingen, meer dan dat zelfs!

   Het was een onvergetelijke reis. Het was een mooi programma met de bekende must-sees als Etosha, Okavango en Vic Falls maar we hebben ook genoten van de lokale contacten (township toer, Himba, etc). De gids Alette en crew Dirk en Monga waren super en we hebben er weer een hoop nieuwe vrienden bij.

   Een hele bijzondere beleving! Prachtige natuur, heel veel dieren van dichtbij, top activiteiten als sandboarden. Maar ook de armoede en toch tevredenheid van lokale bevolking. Gezellige groep en een topper als reisleider. Al met al

  • Heerlijke vakantie gehad met een gezellige groep. Heel veel dieren gezien, leuke dorpjes bezocht, mooie activiteiten gedaan waaronder quad rijden, prima kok die lekkere gerechten maakte en een goede chauffeur die ons veilig over de hobbelige wegen vervoerde. Kortom echt een aanrader.

   Net terug van onze vakantie ben ik aan de hand van de foto's nog enorm aan het nagenieten! Wat hebben we veel gezien, beleefd en plezier gehad met onze groep. Het was een reis om nooit te vergeten!

   Rondreis Zuidelijk Afrika; Bijna 5000 km vol met mooie lieve mensen, fantastische natuur en onvergetelijke ervaringen! Dank Afrika, dank Djoser! We hebben een superreis gehad, op voor nieuwe plannen in het nieuwe jaar!!

  • Schitterende reis boven verwachting alle dieren gezien die we konden wensen prachtige natuur

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top