Olifanten in Etosha Nationaal Park, Namibië

Olifanten in Etosha Nationaal Park, Namibië

Iedereen houdt zijn adem in en we wachten, wachten en wachten… De spanning is om te snijden. We houden ons allemaal doodstil, en we wachten… wachten en wachten… Ineens horen we geritsel; een kleine haas huppelt voorbij het verlichte waterhole, iedereen barst in een zacht lachen uit. Hier hebben we anderhalf uur in spanning op gewacht! We zijn allemaal een beetje lacherig geworden van het wachten.

Etosha Nationaal Park
Olifant Etosha nationaal park Namibië DjoserIn het Etosha Nationaal Park overnachten we in een accommodatie in het park. ‘s Avonds gaan velen naar het verlichte waterhole en zoeken een goed plekje om wild te spotten. Wanneer het donker wordt, komen veel wilde dieren naar deze drinkplek. Ook wij hebben plaatsgenomen rond de drinkplek en wachten geduldig af… Na het komische optreden van de haas, zien wij ineens vanuit de verte een kudde olifanten aan komen lopen! Iedereen houdt zich stil, en kijkt naar het prachtige schouwspel dat zich ondertussen voltrekt.

Een kudde olifanten met twee jongen zijn naar de drinkplaats gekomen en staan op een paar meter afstand van ons. De twee kleintjes dollen wat met elkaar naast de drinkplaats, terwijl de volwassen olifanten rustig wat drinken. Na zo’n 20 minuten besluit de kudde te vertrekken en zien we de olifanten in het donker langzaam verdwijnen… Ik heb geprobeerd foto’s te maken van wat er zojuist is gebeurd, maar geen één plaatje laat echt zien wat ik zojuist heb gezien. Niet veel later worden we weer verrast, dit keer komen er wat zebra’s en later ook wat springbokkies naar de drinkplaats toe. Het is een hele bijzondere ervaring om de wilde dieren van deze afstand te kunnen zien.

Wat een lange avond leek te worden bij de waterdrinkplaats, werd een hele mooie avond met een bijzondere ontmoeting met een indrukwekkende kudde olifanten. Langzaam druipt de menigte af naar hun accommodatie. Een klein groepje, inclusief ik, blijven hoopvol onder een dekentje bij de drinkplaats zitten. Er komen nog wat springbokken voorbij en er vliegen wat vogels naar het water. Rond een uur of 12 besluit ik samen met mijn reisgenoot naar de accommodatie te gaan, morgen weer een nieuwe dag in Etosha, met hopelijk nog veel meer van deze bijzondere ontmoetingen…

> Rondreizen Namibië