De diepste dalen van de Colca Canyon

De diepste dalen van de Colca Canyon

Colca Canyon Peru terassen DjoserVeel mensen hebben Machu Picchu bovenaan hun lijstje staan als ze naar Peru reizen, maar in hun haast om er te komen, vergeten ze vaak een van de andere wonderen van Peru: De Colca Canyon. Deze kloof is meer dan honderd kilometer lang en maar liefst twee keer zo diep als de Amerikaanse Grand Canyon!

Het gebied rondom de meer dan 3.000 meter diepe afgrond heeft veel te bieden. Ongerepte natuur, spectaculaire uitzichten, eindeloze wandelpaden en diverse culturen. Van pre-Inca overblijfselen tot Spaans koloniale invloeden. De Colca Canyon staat garant voor natuurschoon en bijzondere ontmoetingen.

De weg van Arequipa naar Chivay
Condor PeruDe rit vanaf Arequipa geeft je een voorproefje van wat je te wachten staat. Immense bergen torenen boven de weg uit en worden afgewisseld door groene vlaktes. Langzaam stijgt de weg naar, soms letterlijk, duizelingwekkende hoogtes. In de auto worden er cocabladeren doorgegeven om hoogteziekte tegen te gaan. Dan daalt de weg gelukkig weer iets en arriveer je in Chivay, een klein bergdorpje.

Dit plaatsje is het beginpunt voor een bezoek aan de omliggende bezienswaardigheden. Een favoriet is aan Cruz del Condor. Vanaf dit uitzichtpunt zie je de majestueuze zwarte gieren zorgeloos boven de afgrond zweven. Als ze dichterbij komen, kun je pas echt zien hoe reusachtig deze vogels zijn. Sommigen hebben een spanwijdte van wel drie meter!

Een wandeling door de Colca Canyon
Colca Canyon PeruEen wandeling door het gebied voert je langs de mooiste landschappen. Watervallen denderen de diepte in, traditionele terrassen steken als enorme traptreden uit steile hellingen en wolken kruipen langzaam over de bergtoppen heen. Ver onder je kronkelt de rivier Rio Colca als een blauwe slang tussen de stenen wanden door.

Je mag hier geen hoogtevrees hebben, want de paadjes zijn smal en lopen soms parallel aan afgronden die zo steil zijn dat je de bodem niet kunt zien. Zo nu en dan zie je de konijn-achtige viscachas langs de weg schieten en een enkele keer zie je een grazende vicuña, het zeldzame neefje van de alpaca. Na je wandeling zak je onderuit in de warmwaterbronnen van Calera en kom je bij van de drukke dag.

Bolle & platte hoeden
Als je bent uitgerust, ga je terug naar het dorp. Hier ontmoet je de oorspronkelijke bewoners: de Cabanas en de Collaguas, die je uit elkaar kunt houden door de vorm van hun hoeden. Plat voor de Callaguas en bol voor de Cabanas!

Bekijk onze rondreizen door Peru.