Peru met Amazone

Rondreis Peru met Amazone 24 dagen

Tijdens deze reis bezoek je de absolute hoogtepunten van Peru. Je verblijft in het koloniale Lima, Arequipa en Cusco en onderweg stop je bij de onverklaarbare Nasca lijnen en het indrukwekkende Inca-complex Machu Picchu. Het Titicacameer en de Colca Cañon bieden imposante vergezichten. Een verblijf in de Amazone-jungle in het Peruaanse laagland maakt deze reis door Peru compleet.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Peru met Amazone, 24 dagen
 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima
 3. Lima - Pisco
 4. Pisco - Huacachina
 5. Huacachina - Nasca
 6. Nasca, excursie Nascalijnen en Cauchilla
 7. Nasca - Arequipa
 8. Arequipa
 9. Arequipa - Colca Cañon
 10. Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor
 11. Colca Cañon - Puno
 12. Puno - Uros eilanden - Amantani
 13. Amantani - Taquile - Puno
 14. Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 15. Cusco
 16. Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Urubamba
 17. Urubamba - Aguas Calientes
 18. Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco (trein)
 19. Cusco
 20. Cusco - vlucht naar Puerto Maldonado, jungle lodge
 21. Amazone, jungle lodge
 22. Amazone, jungle lodge
 23. Puerto Maldonado - vlucht naar Lima - Amsterdam
 24. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Lima

Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima

Lima Peru DjoserWe beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar je een dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Het oude deel van de stad staat bol van koloniale kerken, pleinen en huizen en geeft een mooi beeld van de tijd dat de Spanjaarden hier de scepter zwaaiden. Bezienswaardigheden die een bezoek meer dan waard zijn? Museo de Oro waar we veel goud en wapens vinden, Plaza Mayor waar het altijd gezellig druk is en imposante kathedraal met de graftombe van Generaal Pizarro, ontdekkingsreiziger en veroveraar. Miraflores is de wijk waar de leuke restaurants en cafés gevestigd zijn en waar de welgestelde Peruaan woont, werkt en zijn vertier zoekt.

Pisco en Huacachina

Dag 3 Lima - Pisco
Dag 4 Pisco - Huacachina

Kust Peru DjoserVanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Dit dorpje is het uitgangspunt voor twee facultatieve excursies naar het Nationale Park Paracas en naar de Ballestas-eilanden. In het nationale park kun je kolonies flamingo’s zien en prachtige rotsformaties aan het strand. De Islas Ballestas staan bekend om de vele soorten vogels, zeeleeuwen en pinguïns. Huacachina is een paradijselijk oase middenin de woestijn omgeven door zandduinen. Het is mogelijk om hier sandboards te huren en van de duinen af te glijden. Een heel bijzondere ervaring. Of je geniet van het uitzicht en wandelt een van de duinen op. Ook kun je een bezoekje brengen aan de nabijgelegen stad Ica dat een interessant mummie museum heeft.


Nasca


Dag 5 Huacachina - Nasca
Dag 6 Nasca

Vervolgens gaan we een van de meest mysterieuze plekken van Peru bekijken: de Nasca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je drie van de lijnen bekijken. Als optionele excursie kan je over de Nasca lijnen heen vliegen. Deze vlucht duurt 45 minuten waarvan je 20/25 min in de lucht bent om alles goed te zien.

Even buiten Nasca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier zie je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nasca-periode, die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber. De temperatuur is hier het hele jaar aangenaam, dus een duik in het zwembad aan het einde van de dag is een heerlijke afsluiter.

Arequipa en de Colca Cañon

Dag 7 Nasca - Arequipa
Dag 8 Arequipa
Dag 9 Arequipa - Colca Cañon
Dag 10 Colca Cañon, bezoek Cruz del Condor

Arequipa Peru DjoserEen lange tocht door de woestijn, waarbij we onderweg vaak kunnen stoppen voor mooie foto-momenten van het uitzicht over de zee, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2.325 meter hoogte ligt, kun je al een beetje wennen aan de hoogte. Kijk hier een dag rond, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag hier niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, met smalle straatjes, pleintjes en patio’s, waar je uren kunt rondslenteren.

De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Cañon. Onderweg passeren we een pas van 4.900 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je veel water drinkt en je tempo aanpast. De rit is werkelijk prachtig; hoge Andestoppen, kleine dorpjes en kuddes lama's en alpaca's wisselen elkaar af. Met een beetje geluk zie je ook de vicuña, een “broertje” van de lama, die veel minder voorkomt en wat kleiner en ranker is dan de lama's en wollige alpaca's. Deze dieren geven de beste wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het een bedreigd en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is. We overnachten in het op 3.700 meter hoog gelegen dorpje Chivay in een lodge. De dagen in de Colca Canyon reist er ook een lokale gids mee, die je meer kan vertellen over de prachtige omgeving en de gebruiken in de regio.

De volgende ochtend rijden we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Cañon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Er leven hier vele condors en door de thermiek komen ze hier  vaak ’s morgens vroeg hoog in de canyon zweven. Omdat je bij het uitzichtpunt aan de rand van de canyon staat, komen ze hier heel dicht langs je heen zweven. Heel indrukwekkend, want deze vogels kunnen een spanwijdte van wel 3 meter bereiken.

Puno en het Titicacameer


Dag 11 Colca Cañon - Puno
Dag 12 Puno - Uros eilanden - Amantaní
Dag 13 Amantaní - Taquile - Puno

Vanuit Chivay reizen we naar Puno, aan de oever van het beroemde Titicacameer. Onderweg kan je weer genieten van prachtige vergezichten, besneeuwde bergtoppen en grazende alpaca's en lama's. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros-indianen. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt en als je te lang op een plek blijft staan stroomt het water heel langzaam over je schoenen heen. We bezoeken deze eilandjes op weg naar Amantaní, een van de 'vaste' eilanden op het meer. Hier logeren we bij een familie thuis.

Titicacameer Taquile Peru DjoserBij aankomst staan de 'mamacitas' in kleurige rokken al op ons te wachten en wandelen we vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe, soms een pittige klim. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Het onderkomen is primitief, er is geen mogelijkheid tot douchen. Je kunt vanuit Nederland eventueel een lakenzak meenemen, wel zijn er voldoende dekens aanwezig. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige, maar vaak zeer voedzame maaltijd voor je klaar.

Als je ‘s morgens wakker wordt en uit het huisje naar buiten kijkt over het blauwe meer of de verlaten akkertjes van de lokale bevolking, dan voel je je echt in een hele speciale wereld. Het eiland is nog erg traditioneel, er rijden geen auto’s en pas sinds enkele jaren is er een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt op het eiland een prachtige wandeling maken, naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama, moeder aarde. Op het Titicacameer gaat er ook een lokale gids, zodat je meer uitleg krijgt over de lokale gewoontes. 

Op de terugweg naar Puno varen we langs het buur-eiland Taquile, waar je ook nog de tijd krijgt om rond te kijken. Ook hier leeft men nog zeer traditioneel en is er nog nauwelijks elektriciteit. Het eiland is vooral bekend om zijn handwerk traditie. De vrouwen van het eiland weven, terwijl de mannen hier breien. Al op jonge leeftijd beginnen ze hier mee. Kijk dus niet vreemd op als je breiende mannen op straat ziet, dat is hier heel gewoon!

Cusco & Machu Picchu

Dag 14 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco - Heilige Vallei - Urubamba
Dag 17 Urubamba - Aguas Calientes
Dag 18 Aguas Calientes - Machu Picchu - Cusco (trein)
Dag 19 Cusco

Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het tempelcomplex is een eerbetoon aan de god Viracocha. In het kleine Andahuaylillas staat een mooie kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns Amerika genoemd.

Cusco Peru DjoserCusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien. We overnachten hier in een centraal gelegen hotel, de belangrijkste bezienswaardigheden liggen allemaal op loopafstand. Het centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier een gezellige sfeer. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca overblijfselen van Sacsayhuamán, een complex van enorme muren, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een mooi uitzicht over de stad. Na een nacht in Cusco pakken we een rugzak in voor de komende 2 nachten. De grote bagage laten we achter in Cusco. Na 2 nachten elders, slapen we daarna weer een nacht in Cusco.

De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er duidelijk warmer. Tijdens de dagexcursie hierheen bezoek je meestal de markt van Chinchero en de ruïnes van Pisac en Ollantaytambo. Deze excursie zit inclusief op dag 16 in het programma vanaf 2017. Je bent natuurlijk ook helemaal vrij om zelf een lokale bus te nemen en alleen door Pisac en de erboven liggende ruïnes te wandelen. Het is aan te raden om de Heilige Vallei te bezoeken voordat je naar Machu Picchu gaat. Veel van de verhalen die je hier hoort over de geschiedenis van de Inca's is weer erg interessant voor de uitleg die je later krijgt bij Machu Picchu. Wij overnachten in Urubamba in Hotel Casa Colibri Ecolodge. Het hotel heeft een grote tuin met veel kolibries en andere vogels.

Machu Picchu Peru Djoser Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. We overnachten hier, zodat je ’s morgens in alle vroegte met een gids de ruïnes kunt bezoeken. De entree voor Machu Picchu is niet bij de reissom inbegrepen. De lokale gids geeft een rondleiding van 1 a 2 uur, waarna we nog volop de tijd hebben om zelf door de stad rond te dwalen. 's Middags stappen we weer op de trein richting Cusco. Na ons bezoek aan Machu Picchu hebben we nog een volle dag de tijd om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken.

Inca Trail

De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde Inca Trail te lopen. Dit is een prachtige 4-daagse kampeertocht, waarbij je over het oude pad van de Inca’s loopt. Dit is een middelzware tot zware tocht. Voor deze tocht moet je wel over een flinke conditie beschikken, want met name door de hoogte is het een pittige tocht. Vooral de tweede dag is zwaar, als je op 4198 meter over de pas van Warmiwañusca, oftewel Dode Vrouw in Quechua (dit overigens vanwege de vorm van de berg) moet zien te komen. Het lopen over de Inca trappen is pittig deze dag. 

Er gaat een kok mee en dragers voor de zware spullen, zoals de tenten en de kookspullen. Het is ongelooflijk te zien hoe snel deze mannen de berg oplopen, terwijl jij vaak na elke stap weer moet uitrusten. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar.

Inca Trail Machu Picchu Peru DjoserTijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je heel vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen word je dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten! Je hebt dan nog de rest van de dag om door deze verlaten stad te dwalen of om in Aguas Calientes een lekkere maaltijd te nuttigen. Aan het eind van de middag stap je weer op de trein die je naar Cusco brengt.

Voor deze tocht over de oude Inca-paden moet je je vooraf al opgeven. Zorg dat je dit zo snel mogelijk na boeking doet! Zeker in het hoogseizoen raken de plaatsen erg snel op. Er wordt slechts een beperkt aantal wandelaars per dag toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.

De prijs voor de Inca-trail is € 305,-. Bij deze prijs inbegrepen zijn de maaltijden tijdens de trektocht (ontbijt, lunch en avondeten), een gids, de dragers en de overnachtingen in koepeltentjes. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend. Ook de entree voor de trail zelf en voor Machu Picchu is hierbij inbegrepen. Dit bedrag, van 90 US$, is echter aan wijzigingen onderhevig. Prijsstijgingen worden doorberekend.

Neem voor het lopen van de Inca-trail een warme slaapzak mee, eventueel is deze ook in Cusco te huur. De overige kampeerspullen zijn ter plaatse aanwezig. Je matrasje krijg je aan het begin van de tocht uitgedeeld en dien je zelf te dragen, alsmede je eigen rugzak met alle persoonlijke spullen. De overige kampeerspullen worden door de dragers gedragen die ook de maaltijden verzorgen en je tent opzetten. Ook is het mogelijk om eventueel een drager in te huren (ongeveer 170 US$) die je tas draagt met daarin o.a. je slaapzak en matje. Je hoeft dan zelf alleen een kleine dagrugzak te dragen, met bijvoorbeeld je fototoestel en een fles water. Geef voor vertrek aan ons door als je een extra drager zou willen, dan vragen we voor je na of er nog een drager beschikbaar is. De extra kosten voor de drager kun je dan ter plaatse voldoen.  

Voor de trail dien je verder stevige schoenen met een goed profiel, een regenjack, een zaklamp en een handdoek mee te nemen. De dragers zorgen onderweg voor gekookt water waarmee je je waterfles kunt vullen, zodat je tijdens de tocht veilig drinkwater hebt. Ook zijn er voldoende beekjes om een waterfles te vullen, maar vergeet dan niet vooraf in Cusco waterzuiverende tabletjes te kopen.

Denk goed na voordat je je opgeeft voor de Inca-trail. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Is de Inca Trail volgeboekt, dan kun je eventueel ook kiezen voor de Larestrek, ook een prachtige 4-daagse excursie in de buurt van Machu Picchu. Hierbij wandel je twee dagen en overnacht je 2 nachten in een tent. Op dag 3 wordt je teruggebracht naar Aguas Calientes en op dag 4 bezoek je Machu Picchu. Naast de Inca Trail en de Lares trekking kunt u zich ook opgeven voor de 2-daagse Camino Real trekking. Bij deze tocht loopt u op dag één de laatste 15 kilometer van de Inca Trail. Op dag twee bezoekt u de Machu Picchu.

De Peruaanse Amazone

Dag 20 Cusco - Puerto Maldonado
Dag 21 Amazone, Jungle lodge
Dag 22 Amazone, Jungle lodge
Dag 23 Puerto Maldonado - vlucht naar Lima - Amsterdam
Dag 24 aankomst Amsterdam

Na een korte vlucht komen we aan in het tropische Puerto Maldonado. Dit stadje ligt in de Peruaanse Amazone waar de rivieren Madre de Dios en Tambopata samen komen. Dit is de perfecte uitvalsbasis om ons in de ever-green jungle te begeven. We laten de grote bagage achter in Puerto Maldonado en reizen de komende 2 nachten met een kleinere rugzak door de amazone.

Per gemotoriseerde rivierboot varen we naar ons onderkomen voor de komende dagen. Het verschil van landschappen ten opzicht van de hoge Andes is enorm en de vele vogels heten ons fluitend welkom. We vinden hier vele aalscholvers en reigers. Met wat geluk spotten we ook al kaaimannen en schildpadden. We worden hartelijk ontvangen en voorgesteld aan de gidsen die ons de komende dagen vergezellen.

Amazone Peru krokodil Djoser Vanuit de lodge zijn er verschillende wandelingen uitgezet om de omgeving optimaal te verkennen. Het Cocococha Meer heeft kristalhelder water en is omgeven door hoge bomen en moeras. We kunnen een observatietoren op vanwaar we een oogverblindend uitzicht hebben over het meer en de jungle. Kleurrijke Ara’s, papegaaien en toekans laten zich relatief eenvoudig spotten dankzij hun kleurenpracht. De schildpadden en de reuzenotters zijn wat lastiger te aanschouwen, maar de beloning is dan ook des te groter wanneer dit wel lukt. De gidsen zijn thuis in de regio en hun zintuigen staan altijd op scherp om de flora en fauna aan te wijzen. In de avonden kunnen we genieten van een machtig uitzicht over de Amazone. Een magische ervaring met alle kleuren en geluiden die horen bij de jungle.

Jungle Amazone Peru DjoserDe beroemde 'macaw clay licks' staan ook op het programma tijdens het verblijf in de jungle. We zien hier de kleurrijke ara's zich aan een kleiwand tegoed doen aan de klei. We kunnen tijdens dit bezoek ook capucijnaapjes, kleine leeuwaapjes en slingerapen in hun eigen habitat spotten. Ze vliegen door de bomen en ze lijken zich perfect te vermaken in deze immens grote speeltuin die zij hun thuis noemen. Een donkere vlek hoog in een boom die zich niet of heel langzaam beweegt? Dat kan heel goed een luiaard zijn; hou de camera’s altijd in de aanslag dus.

Na weer een nacht in de jungle en met het geluid van vogels en aapjes wakker te worden, maken we ons weer klaar voor vertrek. We halen de bagage op in Puerto Maldonado en maken ons klaar voor de vlucht naar Lima (met een eventuele korte stop in Cusco). In de avond vertrekt de vlucht terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 jul - 17 aug
G
Vertrek gegarandeerd i
i
Dit is een 25-daagse reis

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

25 sep - 18 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

16 okt - 08 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

3 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

06 nov - 29 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

nog 2 deelnemers nodig
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

14 mei - 06 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

11 jun - 04 jul

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

16 sep - 09 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

24 sep - 17 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

22 okt - 14 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

05 nov - 28 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 apr - 08 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

06 mei - 29 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.195,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Cusco - Puerto Maldonado - Lima
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids Colca Canyon en Titicacameer
 • Excursie Machu Picchu
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Vervoer per eigen bus
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in de oase van Huacachina
 • Excursie Nascalijnen (uitkijktoren) & Chauchilla
 • Bezoek Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Boottocht over Titicacameer
 • Excursie Uros-eilanden
 • Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
 • 1x lunch, ontbijt en diner op Amantani inbegrepen
 • Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
 • Verblijf in de Amazone, inclusief maaltijden, gidsen en vervoer

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Puerto Maldonado, Puerto Maldonado - Lima, bedraagt vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 475,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima bij te boeken.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €315,-. Het kan voorkomen dat je bij vertrek uit een bepaald land nog ter plaatse luchthavenbelasting moet betalen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes. De kamers hebben altijd een eigen douche en toilet, alleen op Amantani deel je het sanitair. In de oase in de woestijn en in Nasca heeft ons hotel een lekker zwembadje. 

Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis, een heel bijzondere ervaring! De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken. Soms spreken de families Spaans, maar vaak ook alleen Quechua. Verwacht hier geen comfort, het onderkomen is erg primitief, want men leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Maar dit is een zeer bijzondere ervaring en het prachtige uitzicht maakt dit het helemaal waard!
 

In de Amazone overnachten we in een ecolodge. Het is een simple maar goed onderhouden accomodatie. Er is in de Amazone geen wifi en er is slechts op gezette tijden electriciteit beschikbaar om apparatuur op te laden. In de lodge hangt een klamboe zodat je deze niet zelf mee hoeft te nemen. De maaltijden zijn inbegrepen tijdens de overnachtingen in de Amazone.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lima Hostal Mami Panchita
Huacachina Hotel El Huacachinero
Nasca Hotel Oro Viejo
Arequipa Hostal Casona Solar
Puno Hotel El Buho
Cusco Hotel Los Aticos
Amazone Explorer's Inn


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 475,-.

Je bent dan verzekerd van een eenpersoonskamer, met uitzondering van de overnachting op het eiland Amantaní. Tijdens de Inca Trail is het niet mogelijk een eenpersoonstent te reserveren.

 • Peru met Amazone hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser Zwembad
 • Peru met Amazone hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Peru met Amazone hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Peru met Amazone hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Peru met Amazone hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Lima

  Vertrek

  12:35

  Aankomst

  18:05

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Lima - Amsterdam

  Vertrek

  19:55

  Aankomst

  15:05*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de vlucht Cuzco - Puerto Maldonado, Puerto Maldonado - Lima, bedraagt vanaf €2.495,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Peru gebruiken we een comfortabele eigen bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.

Naar Machu Picchu reizen we in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein.

Vanuit Cusco vliegen we naar Puerto Maldonado voor het verblijf in de Amazone. Hier verplaatsen we ons per boot en te voet. Vanuit Puerto Maldonado wordt er weer naar Nederland teruggevlogen

 • Peru en Amazone bus vervoersmiddel Djoser
 • Peru met Amazone boot vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Peru met Amazone trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Peru met Amazone KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vluchten Cusco - Puerto Maldonado - Lima
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids Colca Canyon en Titicacameer
 • Excursie Machu Picchu
 • Treinreis naar Machu Picchu
 • Vervoer per eigen bus
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Overnachting in de oase van Huacachina
 • Excursie Nascalijnen (uitkijktoren) & Chauchilla
 • Bezoek Colca Canyon, Cruz del Condor
 • Boottocht over Titicacameer
 • Excursie Uros-eilanden
 • Overnachting bij familie thuis op het Titicacameer
 • 1x lunch, ontbijt en diner op Amantani inbegrepen
 • Bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's
 • Verblijf in de Amazone, inclusief maaltijden, gidsen en vervoer

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Pisac, de ander wil op zijn gemak rondkijken in een van de vele musea in Lima of strijkt neer op een terras bij het centrale plein in Cusco, om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Peru zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Een bezoek aan de Nasca-aquaducten en de Chauchillabegraafplaats.
 • Een bezoek aan de uitzichttoren bij de Nasca lijnen waar je een paar lijnen van boven kunt zien.
 • Onder leiding van een lokale gids verkennen we de Colca Canyon. We maken o.a. een korte wandeling naar de beroemde Cruz del Condor, bij dit uitzichtpunt kun je van dichtbij condors zien vliegen.
 • Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. Op weg naar Amantaní bezoeken we de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros-indianen. Na de overnachting op Amantaní bij een familie thuis varen we op de terugweg langs Taquile, waar we samen met de gids ook nog rondkijken.
 • En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een klein Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 tot 2 uur kun je zelf ook nog rondkijken.
 • Een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's met o.a. een bezoek aan de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.
 • Tijdens het verblijf in de Amazone: wandelingen onder begeleiding van een professionele gids. We zien de kleurrijke ara's zich tegoed doen aan de klei bij de beroemde Claylicks. Een wandeling naar het mooie Cocococha meer waar we een prachtig uitzicht op de omgeving krijgen vanaf de uitkijktoren. Een bezoek aan een lokale gemeenschap waar de bevolking leeft van de landbouw.


Ter plaatse zijn eventueel nog meer excursies mogelijk. Voor de kust van Pisco liggen de Ballestaseilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns. In Huacachina zijn er verschillende mogelijkheden de zandduinen te verkennen;  voor sportievelingen is er keuze om te sandboarden. In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, maar ga hier zeker een dagje naar de Heilige Vallei, vol ruïnes en indianendorpjes. Of huur een mountainbike, maak een paardrijtocht of bezoek een planetarium.

Sportievelingen hebben de mogelijkheid de 4-daagse Inca Trail te boeken. Een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Mocht de Inca Trail volgeboekt zijn, dan kun je ook kiezen voor de Lares-trek, een prachtige 4-daagse excursie waarbij je twee dagen wandelt in de buurt van Machu Picchu. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je in totaal drie vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden! Als voorbereiding op het bezoek aan Machu Picchu is het interessant om een excursie naar de Heilige Vallei te maken, veel van de informatie die de gids je hier vertelt over de geschiedenis van de Inca’s, komt weer terug bij de uitleg die je krijgt over Machu Picchu.

Peru met amazone tentenkamp Djoser Peru met amazone machu Picchu tentenkamp Djoser Peru met amazone tentenkamp Machu Picchu Djoser

De kosten voor de Inca Trail bedragen €305,- per persoon. In dit bedrag zijn de entree voor de Trail en voor Machu Picchu inbegrepen, die op dit moment 90 US$ bedraagt. Deze entree is onder voorbehoud van wijzigingen. Prijsverhogingen en verlagingen zullen worden doorberekend. Houdt er rekening mee dat de Inca Trail volgeboekt kan zijn op het moment dat we het voor u aanvragen. Er is een beperkt aantal plekken beschikbaar per dag. De kosten van de Larestrek, ook inclusief entree van de Machu Picchu bedragen €275,- per persoon. De kosten voor de Camino Real bedragen €240,- inclusief de Machu Picchu entree.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bij de vele geldautomaten kun je zowel dollars als lokale valuta opnemen. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft.

Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De omwisselkoers is gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.

Creditcards: worden in de grote steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden (waaronder die van Machu Picchu), facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week (hierin is de eventuele Incatrail niet opgenomen).

Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Het ontbijt is bij alle overnachtingen inclusief. Bij de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de indianen uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Tijdens de Inca Trail worden de maaltijden voor je klaargemaakt. De dragers zorgen voor heerlijke, voedzame maaltijden. Ook zijn maaltijden inbegrepen bij de Lares trekking en krijg je een lunchpakket tijdens de Camino Real.

Tijdens de overnachtingen in de Amazone zijn ontbijt, lunch en dinner inbegrepen.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
- malariatabletten voor het verblijf in de jungle

De hygiënische omstandigheden kunnen soms wat te wensen over laten. Het is handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Wees erop bedacht, dat alleen een stopmiddel de klachten niet echt verhelpt. Een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging komt zeker van pas. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen, maar toch kun je last krijgen van de ijle lucht. Na een dag aan de hoogte te zijn gewend in Arequipa ga je namelijk echt omhoog naar de Colca Cañon, waarbij je onderweg over een pas van 4900 meter gaat. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid zorgen. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk niet te zwaar te eten en veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.

Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Lima bij te boeken.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Tijdens de reis naar Peru verblijf je eigenlijk in twee heel aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.

In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam en kan oplopen tot zo'n 18 graden, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. Warme kleding is zeker noodzakelijk. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.

In de Amazone is het vochtig. Het voelt er warm en klam aan door de hoge luchtvochtigheid. Het is belangrijk om voor de dagen in de jungle een poncho en windjack mee te nemen in je dagrugzak. Regenlaarzen zijn ter plaatse te huren.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe is de accommodatie in Peru?

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, waarbij het ontbijt is inbegrepen. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Een aantal keren beschikt een hotel over een zwembad(je).

In Huacachina maken we een prachtige overnachting in de woestijn. Je kunt hier heerlijk relaxen onder een palmboom of sandboarden op z’n peruaans! Of neem een duik in het zwembad van ons hotel.

Een unieke overnachting maken we op Amantaní, een eilandje in het Titicacameer. De bevolking leeft hier nog op een zeer traditionele wijze. Je overnacht bij een familie thuis. De gastvrije families maken de maaltijden voor je klaar. Op weg naar het eiland stoppen we bij de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros. Je hebt dus gelijk de gelegenheid deze bijzondere eilanden te bezoeken. Op de terugweg naar Puno bezoeken we het eiland Taquile.

In de jungle verblijven we in een lodge die verscholen ligt in het Amazonewoud. Op deze manier is de jungle ervaring helemaal compleet. De bungalows zijn voorzien van klamboes en hebben een mooi terras. Er is slechts enkele momenten per dag electriciteit beschikbaar en veelal koud water. Er is geen WiFi in de lodge. De stijl is rustiek en helemaal in harmonie met de omliggende natuur.

Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail naar Machu Picchu te lopen?

Hoe geef ik me op voor de Incatrail?

Hoe zwaar is de Incatrail?

Hoe kom je tijdens de Inca Trail aan veilig drinkwater?

Wat is de Lares Trek?

Kan ik ook een verkorte Inca Trail lopen?

Hoe is het vervoer in Peru geregeld?

Welke excursies zijn inbegrepen?

Kan je in Peru pinnen?

Hoe is het klimaat in Peru?

Krijg je last van de hoogte tijdens deze reis?

Is het mogelijk de reis te verlengen?

Welke kleding is handig om mee te nemen?

Wat is de voltage in Peru?

Kan ik in Peru gemakkelijk bellen en e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Een heel gevarieerde reis die vele highlights van Peru aandoet. Er is een gezonde balans tussen een groepsreis en toch zelfstandig op ontdekking te kunnen gaan. Top momenten waren sand ski in Huacachina, Inca Trail, Rainbow Mountain & Red Valley. Check ook: www.sportytravellers.com/peru/

  9,0

  9,0
 • Wij beleefden een veelzijdige rondreis door (Zuidelijk) Peru, waarbij de verlenging 'Amazone' de kers op de taart was. Onze zintuigen werden geprikkeld door al het moois op gebied van cultuur en natuur. Afwisseling tussen in- en ontspanning en heel wat dolkomische momenten in de groep.

  10,0

  10,0
 • Prachtige reis veel van het Inca verleden gezien en beleefd!! Ook hoe de huidige bevolking leeft en werkt jammer dat zo'n rijk land verlamt is door corruptie!! Amazone is een aanrader prachtige natuur, jammer van de gemiste terugreis (noodweer Cusco) maar ja tegen de natuur kun je helaas niet op.

  8,0

  8,0
 • Aan ieder van mijn medereizigers wens ik mijn blijdschap uit te spreken voor hun deelname aan deze schitterende reis. Het was een fantastische reis vol belevenissen en schitterende ervaringen in het wondermooie Peru.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vlucht KLM
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Inclusief jungleverblijf van 4 dagen en 3 nachten, inclusief maaltijden en excursies
 • Treinrit naar Machu Picchu
 • Excursie Machu Picchu inbegrepen
 • Overnachting in de oase Huacachina
 • Bezoek aan mysterieuze Nascalijnen (uitkijktoren)
 • Lokale gids Colca Canyon en Titicacameer
 • Boottocht en bijzondere overnachting bij familie thuis op Titicacameer
 • Alle accommodatie inclusief ontbijt
 • 1x lunch, diner en ontbijt inbegrepen op Amantaní
 • Inclusief binnenlandse vluchten Cusco - Puerto Maldonado en Puerto Maldonado - Lima

Klantwaardering

8,8

Een heel gevarieerde reis die vele highlights van Peru aando...
Een heel gevarieerde reis die vele highlights van Peru aandoet. Er is een gezonde balans tussen een groepsreis en toch zelfstandig op ontdekking te kunnen gaan. Top momenten waren sand ski in Huacachina, Inca Trail, Rainbow Mountain & Red Valley. Check ook: www.sportytravellers.com/peru/

Tom V. - 9,0
Wij beleefden een veelzijdige rondreis door (Zuidelijk) Peru...
Wij beleefden een veelzijdige rondreis door (Zuidelijk) Peru, waarbij de verlenging 'Amazone' de kers op de taart was. Onze zintuigen werden geprikkeld door al het moois op gebied van cultuur en natuur. Afwisseling tussen in- en ontspanning en heel wat dolkomische momenten in de groep.

Brenda S. - 10,0
Prachtige reis veel van het Inca verleden gezien en beleefd!...
Prachtige reis veel van het Inca verleden gezien en beleefd!! Ook hoe de huidige bevolking leeft en werkt jammer dat zo'n rijk land verlamt is door corruptie!! Amazone is een aanrader prachtige natuur, jammer van de gemiste terugreis (noodweer Cusco) maar ja tegen de natuur kun je helaas niet op.

Ger G. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Peru

Het weer in Peru

18°C

Terug naar boven