Bekijk de Peru, 21 dagen van Djoser

Peru 21 dagen

Ontdekkingsreis door de Andes

Vanaf € 4.095,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

We reizen door het land van de Inca's en bezoeken mooie, oude steden, indrukwekkende Inca-ruïnes en marktjes met traditioneel geklede verkopers en bezoekers. Je maakt kennis met mysteries als de Nasca-lijnen en de Incastad Machu Picchu. Natuurlijk mag een bezoek aan het diepblauwe Titicacameer niet ontbreken.

Daarom Djoser

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Inclusief binnenlandse vlucht Cusco - Lima
  • Treinrit naar de oude Incastad Machu Picchu
  • Tweedaagse tocht over het Titicacameer
  • Mogelijkheid om de Incatrail of Camino Real te wandelen
  • Overnachting bij de lokale bevolking op Amantaní (Titicacameer)
  • Excursie naar de mysterieuze Nasca-lijnen
  • Excursie naar de Heilige Vallei
  • Excursie naar Paracas nationaal park
  • Ontbijt is inbegrepen

Route en kaart

Routekaart Peru, 21 dagen
 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima
 3. Lima - Pisco, excursie Paracas nationaal park
 4. Pisco, optionele excursie naar Ballestas - Huacachina
 5. Huacachina - Nasca
 6. Nasca, bezoek Nascalijnen en Chauchilla
 7. Nasca - Arequipa
 8. Arequipa
 9. Arequipa
 10. Arequipa - Puno
 11. Puno - bezoek aan de Uros - overnachting op Amantaní (Titicacameer)
 12. Amantaní - Puno
 13. Puno - Cusco
 14. Cusco
 15. Cusco
 16. Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Ollantaytambo
 17. Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes
 18. Aguas Calientes, excursie Machu Picchu - Cusco
 19. Cusco
 20. Cusco - Lima - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Peru is een indrukwekkende bestemming en een geweldig mooi land om in te reizen met kinderen. We bezoeken de drukke stad Lima en reizen door de oneindige leegheid van de woestijn en het mysterieuze landschap van de Nasca-lijnen. We varen over het hoogst bevaarbare meer ter wereld, overnachten bij families thuis, bezoeken de oude Inca-hoofdstad Cusco en eindigen deze veelzijdige rondreis bij het wereldwonder Machu Picchu, waar je een poging kunt doen om het mysterie van deze verborgen stad te ontrafelen.


Wandelen door het koloniale centrum van Lima

Dag 1 Vlucht Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima

Lima Peru Djoser We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru. Je hebt een hele dag de tijd om de stad te verkennen. Vooral het oude gedeelte van Lima is interessant. Hier kun je veel prachtige kerken, pleinen en gebouwen bewonderen. De laatste jaren is er veel moeite gedaan om de stad weer in haar oude glorie terug te brengen.

Lima heeft een aantal mooie musea die een bezoekje zeker waard zijn, zoals het Museo Oro, waar je de indrukwekkende wapencollectie en harnassen van de conquistadores te zien zijn en zelfs het zwaard van Pizarro te bewonderen is. Ben je benieuwd hoe de jetset van Peru woont? Bezoek dan Parque Kennedy en dwaal rond in de wijk Miraflores.

Huacachina, een oase midden in de woestijn

Dag 3 Lima - Pisco, excursie Paracas nationaal park
Dag 4 Pisco, facultatieve excursie naar Ballestas-eilanden - Huacachina

Vanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Vanuit Pisco bezoeken we Paracas nationaal park. Een zandwoestijn met zeeleeuwen, flamingo's en mooie stranden en rotsformaties. Voor de kust liggen kleine eilanden die ook wel Klein Galápagos worden genoemd omdat er zoveel pinguïns, zeeleeuwen en vogels leven. Als je wilt, kun je een mooie excursie doen naar de Ilias Ballestas. Op weg naar de eilanden varen we langs de zogenaamde Candelabra ofwel kandelaar en als je de grote mysterieuze figuur getekend in het zand ziet, snap je de naam. Er zijn heel veel theorieën de over de tekening, maar niemand kent de oorsprong en het verhaal erachter. Alle vogels die er leven zorgen met elkaar voor een waardevol product, hun poepjes vormen namelijk een bijzonder goede mest.

We verlaten de kust en rijden het land in naar Huacachina, een prachtige oase met zandduinen midden in een woestijn. Ben je wel eens in een woestijn geweest? Het is een geweldige ervaring om een echte woestijn te verkennen. Je kunt hier bijvoorbeeld sandboards huren om van de duinen af te surfen, echt een onvergetelijke ervaring in een bijzonder mooie omgeving. Neem vooral veel water en een petje mee! Dat ga je zeker nodig hebben zo midden in de woestijn.

De mysterieuze Nascalijnen, welk dier zie jij?

Dag 5 Huacachina - Nasca
Dag 6 Nasca, bezoek aan Nasca-lijnen

We rijden dwars door de woestijn naar Nasca waar we één van de grote mysteries van Peru gaan bekijken: de Nasca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren in de woestijn zijn uitgetekend. Niemand kent de betekenis van de lijnen en niemand weet wie ze heeft gemaakt. De Duitse wiskundige Maria Reiche heeft haar hele leven onderzoek gedaan naar de lijnen en zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor de landbouw vormden. Je kunt een aantal van die lijnen bekijken vanaf de uitkijktoren. Pas dan kun je met eigen ogen zien hoe groot en indrukwekkend dit fenomeen is en hoogst waarschijnlijk kom je met veel méér vragen weer beneden dan toen je omhoog klom.

Chauchilla Begraafplaats Peru Djoser Even buiten Nasca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier kun je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nasca-periode bewonderen die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber! Neem voor deze excursie ook zeker weer een petje, zonnebrand en water mee, want je loopt hier midden door de woestijn! We bezoeken ook de bijzondere aquaducten in de buurt van Nasca.

Arequipa: de stad van de eeuwige lente

Dag 7 Nasca - Arequipa
Dag 8 Arequipa
Dag 9 Arequipa

Arequipa PeruWe maken een lange tocht door de woestijn en gaan langzaam aan de hoogte in naar onze volgende bestemming: Arequipa. Deze stad ligt op 2325 meter hoogte en we blijven een hele dag om de stad te verkennen. Terwijl je lekker rondslentert, wen je ook alvast een beetje aan de hoogte. De stad wordt ook wel de witte stad genoemd. Veel gebouwen in het centrum zijn namelijk gemaakt van sillar, een wit, vulkanisch gesteente dat de stad een bijzondere witte uitstraling geeft. Waar je ook gaat of staat, je kijkt overal uit op de hoge, besneeuwde toppen van de Misti-vulkaan. Geniet van alle kleuren en struinen lekker over de lokale markt. Sla het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal niet over en bezoek vooral ook het kleurrijke Santa Catalinaklooster. Eigenlijk is dit klooster een ministad op zich met mooie gebouwen in felle kleuren, smalle straatjes, pleintjes en patio’s. Je kunt hier echt uren ronddwalen en geweldige foto's maken.

Het grootste meer van Zuid-Amerika: Titicacameer

Dag 10 Arequipa - Puno
Dag 11 Puno - bezoek aan de Uros, overnachting op Amantani (Titicacameer)
Dag 12 Amantaní - Taquiele - Puno

Titicacameer Peru Djoser We reizen door naar Puno aan het beroemde Titicacameer en slapen aan de oevers van dit hoogst bevaarbare meer ter wereld. Vlak voor de kust bij Puno liggen drijvende rieteilanden die nog door ongeveer door 300 Uros bewoond worden die in traditionele, rieten huizen wonen en allerlei leuke, bontgekleurde souvenirs verkopen. Het is best een bijzondere ervaring om de grond te voelen bewegen als over de eilandjes loopt en als je te lang op een plek blijft staan, stroomt het water langzaam over je schoenen heen. Je kunt een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes.

Uitzicht Titicaca vanaf Amantanu PeruNa het bezoek aan deze drijvende eilanden varen we door naar het eiland Amantaní waar we in een bijzonder avontuur stappen. We gaan namelijk logeren bij een familie thuis. Als we aankomen, wordt de groep over verschillende families verdeeld en wandelen we vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe. Trek goeie schoenen aan, want het kan zijn, dat je een stukje moet klimmen. De mensen op het eiland spreken meestal alleen de lokale taal Quechua. Een mooi gesprek kan dus best een uitdaging zijn. Je moet bij wijze van spreken handen en voeten gebruiken om een praatje te kunnen maken. Verwacht geen grote luxe, de huisjes zijn best primitief. Neem een lakenzak mee, een dekentje hoeft niet, die zijn daar aanwezig.

Als je de volgende ochtend wakker wordt en je kijkt vanuit je huisje op het blauwe meer of over de verlaten akkers, voel je je echt bijzonder. Je bent in totaal andere wereld. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige ontbijtje voor je klaar. Je bent even terug in de tijd. Het eiland is nog echt authentiek. Er rijden geen auto’s en er is een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt een prachtige wandeling maken naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama, moeder aarde. Voor we weer terugvaren naar Puno, bezoeken we met elkaar het buureiland Taquile.

Cusco, de toegangspoort naar Machu Picchu

Dag 13 Puno - Cusco
Dag 14 Cusco
Dag 15 Cusco
Dag 16 Cusco - excursie naar de Heilige Vallei - Ollantaytambo
Dag 17 Ollantaytambo - Machu Picchu (trein)
Dag 18 Machu Picchu - Cusco
Dag 19 Cusco
Dag 20 Cusco - Lima - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Cusco kerken PeruVanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur dwars door de Andes. Onderweg zullen we zeker stoppen bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van de mooie omgeving. Cusco is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en is misschien wel een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Je kunt er nog veel overblijfselen uit de Inca-periode bewonderen.

Het centrale plein is prachtig en vooral gezellig met barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. De oude koloniale gebouwen en kerken in het centrum geven de stad een bijzonder uitstraling en in de musea kom je meer te weten over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. We gaan naar de heilige vallei van de Inca’s. Omdat de vallei wat lager ligt, zul je merken dat het daar iets warmer is. Je kunt de markt en de ruïnes van Pisac bezoeken op een tripje maken naar de zoutvelden van Las Salinas en Ollantaytambo.

Je hoort veel verhalen over de geschiedenis van de Inca's en die verhalen zijn weel interessant voor je bezoek aan Machu Picchu. We overnachten midden in de Heilige Vallei in Ollantaytambo. 

Machu Picchu Family PeruUiteraard brengen we ook een bezoek aan Machu Picchu. Deze beroemde Incastad is zo goed bewaard gebleven omdat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is Machu Picchu ontdekt door de Amerikaanse ontdekkingsreiziger Hiram Bingham. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen, nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. Hier overnachten we zodat we de volgende dag optijd naar Machu Picchu kunnen vertrekken. De lokale gids geeft een rondleiding van 2 à 3 uur op een van de aangewezen routes. Daarna stappen we weer op de trein richting Cusco.

De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde 4-daagse Inca-trail te lopen. Deze kampeertocht is door de hoogte van het gebied waar we lopen en het primitieve karakter van de tocht niet geschikt voor jonge kinderen. Het is een pittige tocht waarop je je ook echt moet voorbereiden. Wil je de Inca-trail te lopen? Neem dan even contact met ons op. Het is wel goed om er rekening mee te houden dat er, door de lokale autoriteiten, maar een beperkt aantal wandelaars per dag wordt toegelaten. 

Na ons bezoek aan Machu Picchu heb je nog een dag de tijd om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken. Vervolgens maken we een binnenlandse vlucht naar Lima en vanuit daar vliegen we in de avond weer terug naar Amsterdam.

Op reis met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 20 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 26 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
27 jul - 16 aug
16+

Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar.

Beschikbaarheid
Vol

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

€ 3.895,- (kind t/m 11 jr)

Start - einde
03 aug - 23 aug
Beschikbaarheid
5 plaatsen vrij

Leeftijd kinderen

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

€ 3.795,- (kind t/m 11 jr)

Inclusief

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per eigen bus (dus geen lokaal vervoer)
 • Treinreis van Ollantaytambo naar Aguas Calientes
 • Verblijf in sfeervolle hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Overnachting bij lokale mensen op Amantaní (Titicacameer)
 • Alle maaltijden bij verblijf op Amantaní inbegrepen
 • City tour Lima
 • Excursie naar Paracas nationaal park
 • Verblijf in de oase Huacachina met zijn zandduinen
 • Bezoek begraafplaats (Cementerio) Chauchilla
 • Bezoek uitkijktoren bij de mysterieuze Nasca-lijnen
 • Stadswandeling Arequipa
 • Excursie naar de Heilige Vallei
 • Boottocht over Titicacameer
 • Excursie naar de Uros-eilanden
 • Lunch bij de lokale Aymara familie
 • Stadswandeling Cusco
 • Excursie naar het archeologische park van Pisac (exclusief entree)
 • Bezoek naar het archeologische park van Ollantaytambo (exclusief entree)
 • Excursie naar Machu Picchu met een lokale gids (exclusief entree)

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc. Reserveringskosten € 40,- per boeking, bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking. 

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Lima is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Cusco te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 25,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.

Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Reviews Peru, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,3

 • Een schitterende eerste ervaring met Djoser Family! Zowel de kids als de volwassenen vormden een eenheid. De sfeer was top, mede dankzij Fernande, een crème van een reisbegeleidster! We genoten van elk moment en beleefden heel wat. De 4 daagse Incatrail was de kers op onze taart!

  10

 • We hebben een super vakantie gehad. Het was onze eerste groepsreis maar ik zou het direct iedereen aanbevelen. Kids hebben veel plezier gehad met hun leeftijdsgenootjes en wij met de ouders. De reisleidster was geweldig, behulpzaam & flexibel. Programma was top, ook genoeg tijd voor alleen familie.

  10

 • Peru is een topbestemming maar tegelijk ook geen makkelijk land. Djoser levert een belangrijke meerwaarde met deze uitgekiende en intelligent opgebouwde reis, die van het ene hoogtepunt naar het andere wervelt. Als reiziger geniet je, in alle vrijheid, zonder praktische beslommeringen. Topaanrader!

  10

 • Geweldige ervaring, gezellige groep, prima reisleiding. Wat een bijzonder land Peru, al die kleuren, natuur, cultuur. Wij willen weer terug!!

  9

Machu Picchu

Machu Picchu is één van de zeven wereldwonderen.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, met een eigen een douche en toilet op je kamer. Het ontbijt is inbegrepen. Bij enkele hotels is er een zwembad aanwezig.

Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas.  

Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis. Verwacht hier zeker geen luxe en comfort, het onderkomen is best primitief. De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Lima Hotel Selina Posada Miraflores
Pisco Hostel San Jorge Residencial
Huacachina Hotel Mossone
Nasca Hotel Don Agucho
Arequipa Hotel Selina Arequipa
Puno Hotel El Buho
Cusco Hotel Monasterio San Pedro
Ollantaytambo Hotel Lilium Valley

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

 • Hostel San Jorge Residencial kamer 2 Pisco Peru
 • Hostel San Jorge Residencial kamer Pisco Peru
 • Hostel San Jorge Residencial zwembad Pisco Peru

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Hotel Mossone Huacachina Peru
 • Hotel Mossone kamer Huacachina Peru

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Mossone tuin Huacachina Peru
 • Hotel Mossone zwembad Huacachina Peru
 • Hotel Don Agucho Nasca Peru
 • Hotel Don Agucho kamer Nasca Peru
 • Hotel Monasterio San Pedro ontbijt Cusco Peru

  Het ontbijt is tijdens alle overnachtingen inbegrepen

 • Hotel Don Agucho zwembad Nasca Peru
 • Hotel Selina Arequipa tuin Peru
 • Hotel Selina Arequipa kamer Peru
 • Hotel Selina Arequipa zwembad Peru
 • Hotel El Buho restaurant Puno Peru

  Veel hotels zijn sfeervol en voelen vaak Spaans koloniaal aan

 • Hotel El Buho kamer Puno Peru
 • Hotel El Buho ontbijt Puno Peru
 • Hotel El Buho ontbijt Puno Peru
 • Hotel Monasterio San Pedro Cusco Peru
 • Hotel Monasterio San Pedro kamer Cusco Peru
 • Hotel Monasterio San Pedro tuin Cusco Peru

  Sommige hotels hebben een mooie tuin om lekker te ontspannen

 • Ollantaytambo Lodge kamer Peru
 • Ollantaytambo Lodge restaurant Peru
 • Ollantaytambo Lodge tuin Peru

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Lima

  Vertrek

  09:55 - 15:25

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Lima - Amsterdam

  Vertrek

  17:30 - 12:50*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.295,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

In Peru gebruiken we een eigen bus. Onderweg maken we regelmatig een stop om de benen te strekken, een foto te maken of om in een dorpje te eten. 

Bij het Titicacameer maken we een boottocht over het meer. Het traject Cusco - Aguas Calientes (Machu Picchu) en terug leggen we af in een boemeltreintje. Vanuit Cusco maken we gebruik van een tijdsbesparende vlucht naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.
 

 • Peru KLM vliegtuig Djoser

  We vliegen rechtstreeks met KLM

 • Peru touringcar Djoser

  Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

 • Peru binnenkant touringcar Djoser
 • peru Bus Djoser
 • Peru boot Djoser

  Naar de Uros-eilanden in het Titicacameer maken we gebruik van een boot

 • Peru locomotief Djoser

  De treinreis naar Machu Picchu is spectaculair

 • Peru trein Djoser
 • Peru trein binnenkant Djoser

  De trein naar Machu Picchu biedt mooie uitzichten op de bergen

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vlucht met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per eigen bus (dus geen lokaal vervoer)
 • Treinreis van Ollantaytambo naar Aguas Calientes
 • Verblijf in sfeervolle hotels
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Overnachting bij lokale mensen op Amantaní (Titicacameer)
 • Alle maaltijden bij verblijf op Amantaní inbegrepen
 • City tour Lima
 • Excursie naar Paracas nationaal park
 • Verblijf in de oase Huacachina met zijn zandduinen
 • Bezoek begraafplaats (Cementerio) Chauchilla
 • Bezoek uitkijktoren bij de mysterieuze Nasca-lijnen
 • Stadswandeling Arequipa
 • Excursie naar de Heilige Vallei
 • Boottocht over Titicacameer
 • Excursie naar de Uros-eilanden
 • Lunch bij de lokale Aymara familie
 • Stadswandeling Cusco
 • Excursie naar het archeologische park van Pisac (exclusief entree)
 • Bezoek naar het archeologische park van Ollantaytambo (exclusief entree)
 • Excursie naar Machu Picchu met een lokale gids (exclusief entree)

Excursies

Family jongeren kinderen Peru CuscoBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een brengt een bezoek aan de prachtige kerken en pleinen, de ander gaat de uitdaging aan om met een sandboard een duin af te surfen. Uiteraard mag een bezoek aan de indrukwekkende Nasca-lijnen niet ontbreken. Verder varen we met een boot over het Titicacameer waar we overnachten bij de lokale bevolking. Strijk in Cusco neer op een terras, om te genieten van het mooie uitzicht en het levendige plein. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Peru zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • We maken een excursie naar Paracas nationaal park, een woestijngebied gelegen aan zee.
 • Een bezoek aan de uitkijktoren bij de beroemde Nasca-lijnen.
 • Ook maken we een excursie naar de Nasca-aquaducten en de Chauchillabegraafplaats.
 • Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. We bezoeken de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros-bevolking.
 • Overnachting op het eiland Amantaní bij een familie thuis, een bijzondere overnachting inclusief maaltijden.
 • Vanaf Amantaní varen we op de terugweg langs het eiland Taquile, waar we samen met de gids ook rondkijken.
 • Een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's onder begeleiding van een gids, met o.a. een bezoek aan de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. 


Ter plaatse kun je deelnemen aan de volgende optionele excursies zoals bijvoorbeeld: 

 • Voor de kust van Pisco liggen de Ballestas-eilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns.
 • In Huacachina zijn er verschillende mogelijkheden de zandduinen te verkennen; voor de sportievelingen is er keuze om te sandboarden.
 • In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, huur een mountainbike, maak een paardrijtocht of bezoek een planetarium.

  Sportievelingen hebben de mogelijkheid de 4-daagse Inca Trail van tevoren te boeken. Een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Mocht de Inca Trail volgeboekt zijn, dan kun je ook kiezen voor de Camino Real, een prachtige 2-daagse trekking in de buurt van Machu Picchu. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!

  De kosten voor de Inca Trail bedragen € 545,- per persoon. In dit bedrag zijn de entree voor de Trail en voor Machu Picchu inbegrepen. Door het beperkte aantal plaatsen op de Inca Trail, bestaat de mogelijkheid dat de Inca Trail vol is geboekt wanneer we de aanvraag indienen. Je kunt je dan aanmelden voor de Camino Real. De kosten voor de Camino Real bedragen € 325,- inclusief de Machu Picchu entree.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • 4-daagse Incatrail

  Kies voor deze 4-daagse trekking, waarbij je over het oude pad van de Inca’s naar Machu Picchu loopt. Let op: het is een pittige kampeertocht dus je dient over een goede conditie te beschikken. Er gaan een kok en dragers mee voor de tenten, kookgerei en etenswaren. Drie keer per dag maken de koks een heerlijke, voedzame maaltijd voor je klaar. Tijdens de tocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes. De laatste ochtend sta je vroeg op om naar de zonnepoort te lopen om daar op tijd te zijn om met een beetje geluk de zon op te zien komen. Na een tocht van een paar dagen worden je inspanningen dan beloond met een prachtig schouwspel: Machu Picchu ligt aan je voeten! 

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein naar start en eindpunt trail, overnachtingen in koepeltentjes, 3 maaltijden per dag, dragers voor tenten, keukengerei ed, kok, gebruik kampeeruitrusting, Engels sprekende gids, entreegeld voor Machu Picchu en trekkingpermit.

  Duur: vier dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, warme slaapzak, kleding voor alle weertypes, regenjack, muts, sjaal, handschoenen, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrand crème mee. Een goede conditie is verreist, niet geschikt voor jonge kinderen. Reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid, er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%), eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend. De niet gebruikte overnachtingen in Cusco zijn verrekend met de prijs.

  Prijs € 545,- p.p.

 • 2-daagse Camino Real

  In tegenstelling tot de Incatrail is deze 2-daagse wandeltocht ook geschikt voor kinderen met een goede conditie. Je loopt tijdens deze tocht de laatste 15 kilometer van de originele Incatrail. De tocht wordt begeleid door een Engels sprekende gids en je krijgt een lunchpakket mee. Tijdens deze wandeltocht loop je door de prachtige Andes-natuur en onderweg passeer je verschillende Inca-ruïnes met uiteindelijk op de tweede dag een bezoek aan Machu Picchu als hoogtepunt.

  Inbegrepen: vervoer per bus en trein, hotelovernachting Aguas Calientes met ontbijt, Engels sprekende gids, entreegeld Machu Picchu, trekkingpermit en lunchpakket.

  Duur: twee dagen.

  Bijzonderheden: Neem je paspoort, een dagrugzak, stevige wandelschoenen, kleding voor alle weertypes, regenjack, waterfles, snacks, hoofddeksel en zonnebrandcreme mee. Een redelijke conditie is vereist, reservering is op aanvraag onder voorbehoud van beschikbaarheid. Er gelden afwijkende annuleringsvoorwaarden (altijd 100%) en eventuele prijsverhogingen toegang Machu Picchu en permit worden doorberekend.

  Prijs € 325,- p.p.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Peru wordt er betaald met de Peruaanse Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (vaak 400 sol is omgerekend ca. € 100,-) die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per pintransactie in rekening gebracht.
Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen. 
Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt ongeveer €40,-.

Maaltijden

Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Alle maaltijden tijdens de overnachtingen op Amantani is inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen, met uitzondering van het ontbijt, dit is de gehele reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

's Avonds is de peña, in Lima, een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de oorspronkelijke bewoners uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP
 • Hepatitis A
 • Gele koorts


De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Toch moet je rekening houden met hoogteziekte. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht zorgt soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker (jonge) kinderen, reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.

Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Lima is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 25,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging in Cusco te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer is vanaf € 25,- per persoon per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De beste periode om naar Peru te gaan is tussen mei en september. De woestijnkust is droog en dor met een gemiddelde neerslag van 10 mm per jaar. In Peru heb je twee aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.) In gebieden boven 3000 meter hoogte (bijvoorbeeld Cusco,  Puno en Arequipa), kan het in de avonden flink afkoelen.

In het kustgebied is het gehele jaar door warm en schijnt de zon volop en een temperatuur van rond de 25 graden. Zodra de zon in ondergegaan, wordt het al snel erg fris.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.


Veelgestelde vragen

Waarom met Djoser Family naar Peru?

De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De Familyreis door Peru is voor alle leeftijden een boeiende reis waarbij we de verschillende hoogtepunten van dit land aandoen! Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, dit geeft onze Family reizen een belangrijke meerwaarde.

Wat is de zwaarte van deze Family reis?

Tijdens deze reis maken we gebruik van een korte binnenlandse vlucht. Er zijn verder een aantal lange, maar mooie busritten. Deze ritten leggen we af in onze eigen comfortabele bus en we stoppen regelmatig om de benen te strekken. Houd er rekening mee dat je op het eiland Amantani vrij primitief verblijft bij een familie thuis.

Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

Aan de kust van Peru is het gedurende het hele jaar warm en rond de 25 graden. Als de zon onder gaat, kan het echter fris aanvoelen. In de hoger gelegen gebieden zoals Cuzco en Arequipa kan het flink afkoelen.

Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Peru beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren.

Wil je meer comfort kun je voor de derde persoon een éénpersoonskamer bijboeken.

Hebben we een visum nodig?

Voor Peru dien je in het bezit te zijn van een paspoort dat bij vertrek uit Peru nog een half jaar geldig is. Een visum is niet nodig.

Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een één persoonskamer te reserveren.

Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

Enkele hotels op deze reis beschikken over een zwembad.

Is er Wifi aanwezig op deze reis?

De meeste hotels op deze reis beschikken over Wifi. Vaak zal de Wifi echter alleen in de lobby aanwezig zijn en soms tegen betaling. Daarnaast zijn er veel restaurantjes die beschikken over Wifi.

Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

Er zijn voor deze reis geen speciale kledingvoorschriften, maar houd rekening met de temperatuurverschillen in de regio's.

We hebben geboekt! En nu?

Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

In verband met de muggen is het verstandig om een muggen werend middel mee te nemen. Vergeet ook geen dichte schoenen waar je goed op kunt lopen en een hoofddeksel tegen de zon.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video