• Slide 1
 • Slide 3
  Peru, 21 dagen

  Peru 21 dagen

  In het land van de Incas vind je mooie oude steden, indrukwekkende Inca-ruïnes en marktjes met traditioneel geklede indianen. Je maakt er kennis met mysteries als de Nasca-lijnen en de Inca-stad Machu Picchu. Natuurlijk mag een bezoek aan het diepblauwe Titicacameer niet ontbreken.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Lima
  2. Lima
  3. Lima - Pisco
  4. Pisco - facultatieve excursie naar Ballestas eilanden - Huacachina
  5. Huacachina - Nasca
  6. Nasca, bezoek Nascalijnen en Chauchilla
  7. Nasca - Arequipa
  8. Arequipa
  9. Arequipa - bezoek aan lokale markt
  10. Arequipa - Puno
  11. Puno - Amantaní (Titicacameer), overnachting op Amantani
  12. Amantaní - Puno
  13. Puno - Cusco
  14. Cusco
  15. Cusco
  16. Cusco - bezoek aan de Heilige Vallei - Ollantaytambo
  17. Ollantaytambo - trein naar Machu Picchu
  18. Machu Picchu - Cusco
  19. Cusco
  20. Cusco - Lima - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  In een van de meest veelzijdige landen ter wereld ga je ook een ongekende verscheidenheid meemaken. Van de drukke stad Lima naar de ongekende leegheid van de woestijn en de Nascalijnen. We rijden via het hoogst bevaarbare meer ter wereld, waar je bij de indianen overnacht, naar de oude Inca hoofdstad Cusco. Het wereldwonder Machu Picchu volgt aan het eind van de reis waar je de ongekende mysterie van deze verborgen stad kan ontrafelen.

  Lima

  Dag 1 Vlucht Amsterdam - Lima
  Dag 2 Lima

  Lima Peru Djoser We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Peru, waar je een dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. De laatste jaren zijn kosten noch moeite gespaard om de oude stad haar glorie van weleer terug te geven.

  Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo Oro, waar een indrukwekkende wapencollectie met harnassen van de conquistadores en zelfs het zwaard van Pizarro te zien is. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken, waar de rijken van Peru wonen.

  Pisco en Huacachina
  Dag 3 Lima - Pisco
  Dag 4 Pisco, facultatieve excursie naar Ballestas eilanden - Huacachina

  Vanuit de hoofdstad vertrekken we naar Pisco aan de Pacifische kust. Een aanrader is de optionele excursie naar de Ballestaseilanden, hier vaar je eerst langs de zogenaamde Candelabra, een enorm figuur in het zand getekend, waarvan niemand de oorsprong kent en waarover vele theorieën bestaan. Bij de eilanden leven zeer veel verschillende soorten zeedieren: vele soorten vogels, zeeleeuwen en zelfs pinguïns. De vogels hebben al sinds de tijd van de Inca’s gezorgd voor een belangrijk product: hun uitwerpselen vormen een uitstekend soort mest.

  Huacachina Buggy Peru Djoser We verlaten de kust en rijden landinwaarts naar Huacachina. Dit is een prachtige oase in een woestijn van zandduinen. Je kunt hier de woestijn verkennen en sandboards huren waarmee je van de duinen af kunt surfen, een onvergetelijke ervaring in deze mooie omgeving. Vergeet niet dat je je midden in de woestijn bevindt en neem dus water en een petje mee!

  Nasca
  Dag 5 Huacachina - Nasca
  Dag 6 Nasca, bezoek aan Nascalijnen

  Vervolgens gaan we één van de meest mysterieuze plekken van Peru bekijken: de Nasca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je een aantal van de lijnen bekijken en krijg je een goede indruk van de grootsheid van deze lijnen.  Je komt waarschijnlijk met meer vragen de uitkijktoren weer af dan toen je erop ging! 

  Chauchilla Begraafplaats Peru Djoser Even buiten Nasca bezoeken we nog een bijzondere plek: de Chauchilla begraafplaats. Hier zie je mummies en allerlei overblijfselen uit de Nasca-periode die door de extreme droogte zeer goed bewaard zijn gebleven. Indrukwekkend, maar ook een beetje luguber! Neem voor deze excursie ook zeker weer een petje, zonnebrand en water mee, want je loopt hier midden door de woestijn!

  Arequipa

  Dag 7 Nasca - Arequipa
  Dag 8 Arequipa
  Dag 9 Arequipa, bezoek lokale markt

  Een lange tocht door de woestijn, waarbij we al langzaam de hoogte in gaan, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al wennend aan de hoogte een dag rondkijken, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van sillar, een wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge besneeuwde toppen van de Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalinaklooster mag niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, smalle straatjes, pleintjes en patio’s waar je uren kunt rondslenteren.

  Puno en het Titicacameer
  Dag 10 Arequipa - Puno
  Dag 11 Puno - Amantaní (Titicacameer), overnachting op Amantani
  Dag 12 Amantaní - Puno

  Titicacameer Peru Djoser We vervolgen de reis naar Puno. We overnachten in Puno aan de oever van het beroemde Titicacameer, het hoogst gelegen bevaarbare meer ter wereld. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros-indianen. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes. De eilandjes zelf bewegen een klein beetje als je erover loopt en als je te lang op een plek blijft staan stroomt het water langzaam over je schoenen heen.

  Na het bezoek aan deze eilanden varen we door naar het eiland Amantaní. Op dit eilandje logeren we bij een familie thuis, de groep wordt over verschillende families verdeeld. We wandelen vanuit het haventje naar de verschillende huisjes toe, soms een pittige klim. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Het onderkomen is best primitief. Je kan een lakenzak meenemen, wel zijn er voldoende dekens aanwezig.

  Als je ‘s morgens wakker wordt en uit het huisje naar buiten kijkt op het blauwe meer of de verlaten akkertjes voel je je echt in een hele speciale wereld. De familie maakt in het keukentje een eenvoudige, maar vaak zeer voedzame maaltijd voor je klaar. Het eiland is nog erg traditioneel, er rijden geen auto’s en pas sinds kort is er een paar uur per dag elektriciteit. Je kunt op het eiland een prachtige wandeling maken naar bijvoorbeeld de ruïnes van de tempel van Pachamama, moeder aarde. Na het bezoek aan het buur-eiland Taquile, varen we weer terug naar Puno.

  Cusco en Machu Picchu
  Dag 13 Puno - Cusco
  Dag 14 Cusco
  Dag 15 Cusco
  Dag 16 Cusco - excursie naar de Heilige Vallei - Ollantaytambo
  Dag 17 Ollantaytambo - Machu Picchu (trein)
  Dag 18 Machu Picchu - Cusco
  Dag 19 Cusco
  Dag 20 Cusco - Lima - Amsterdam
  Dag 21 aankomst Amsterdam

  Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andeslandschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Cusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien.

  Het centrale plein is prachtig en overal zijn gezellige barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. Vervolgens gaan we naar de heilige vallei van de Inca’s die wat lager ligt dan Cusco en waar de temperatuur iets warmer is. Tijdens een route hier doorheen kan je de markt bezoeken, maar ook de ruïnes van Pisac, of wellicht de zoutvelden van Las Salinas en Ollantaytambo. Veel van de verhalen die je hier hoort over de geschiedenis van de Inca's is weer erg interessant voor de uitleg die je later krijgt bij Machu Picchu. We overnachten midden in de Heilige Vallei in Ollantaytambo. 

  Machu Picchu Peru Djoser Uiteraard brengen we ook een bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu. De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een prachtige omgeving tussen hoge bergtoppen. Om bij Machu Picchu te komen nemen we de trein naar het dorpje Aguas Calientes. We overnachten hier, zodat je ’s morgens in alle vroegte met een gids de ruïnes kunt bezoeken.

  De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde 4-daagse Inca-trail te lopen. Deze kampeertocht is vanwege de hoogte en het primitieve karakter niet geschikt voor jonge kinderen. Het is een pittige tocht waarvoor een goede voorbereiding noodzakelijk is. Mocht je belangstelling hebben om de Inca-trail te lopen, neem dan even contact met ons op. Houd er rekening mee dat er slechts een beperkt aantal wandelaars per dag wordt toegelaten op de trail door de lokale autoriteiten.

  Na ons bezoek aan Machu Picchu is er nog een dag om in de fascinerende stad Cusco rond te kijken. Vervolgens maken we een binnenlandse vlucht naar Lima waarvandaan we in de avond vertrekken naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 20 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 26 personen.
   

  Vertrekdata/prijs

  Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP18.

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  13 jul - 02 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 jul - 09 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  27 jul - 16 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.095,-
  Start - einde
  31 jul - 20 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.995,-
  € 2.795,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  03 aug - 23 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus (dus geen lokaal vervoer)
  • Verblijf in sfeervolle hotels
  • Al het ontbijt
  • Excursie naar de zandduinen van Huacachina
  • Begraafplaats Cementerio Chauchilla
  • Treinreis van Urubamba naar Aguas Calientes
  • Tweedaags verblijf in de omgeving van Machu Picchu
  • Bezoek Machu Picchu obv een lokale gids (excl entree)
  • Twee daagse tocht over het Titicacameer
  • Overnachting bij lokale mensen op Amantaní (Titicacameer)
  • Alle maaltijden bij verblijf op Amantani inbegrepen
  • Boottocht over Titicacameer
  • Excursie naar de Heilige Vallei
  • Excursie naar de Uroseilanden
  • Excursie naar Paracas Nationaal Park
  • Wandeling naar het uitzichtpunt Mysterieuze Nasca-lijnen
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.
   

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar en de maximale leeftijd is 20 jaar. Is een kind jonger dan 6 jaar of ouder dan 20, overleg dan voor boeking met Djoser. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen van reeds geboekte families bij de reisdata.  

  Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is 10 (3 gezinnen), het maximum aantal personen is 26.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, met een eigen een douche en toilet op je kamer. Het ontbijt is inbegrepen. Bij enkele hotels is er een zwembad aanwezig.

  Het kleinschalige familiehotel in Lima ligt in de wijk San Miguel, gunstig gelegen ten opzichte van het centrum, de luchthaven en de wijk Miraflores. Het hotel in Cusco ligt op loopafstand van het centrale plein Plaza de Armas.  

  Op het eiland Amantani logeren we bij een familie thuis. Verwacht hier zeker geen luxe en comfort, het onderkomen is best primitief. De families zijn erg gastvrij en zij doen erg hun best het naar je zin te maken.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Lima Hotel Mami Panchita
  Pisco Hostel San Joreg Residencial
  Huacachina El Huacachinero
  Huacachina Curasi
  Nasca Hotel Don Agucho
  Arequipa Hotel La casa de mi Abuela
  Puno El Buho Hotel
  Cusco Hotel Ameriandia
  Cusco Hotel Monasterio San Pedro
  Ollantaytambo Ollantaytambo Lodge

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  De vluchten worden uitgevoerd met KLM. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema. Het meest voorkomende vluchtschema ziet er als volgt uit, onder voorbehoud van wijzigingen:
   

  Amsterdam - Lima   12:35 - 18:10
               
  Lima - Amsterdam   20:00 - 15:25*

  *aankomst volgende dag

  Tijdsverschil: in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 1.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Peru gebruiken we een eigen bus. Onderweg maken we regelmatig een stop om de benen te strekken, een foto te maken of om in een dorpje te eten. 

  Bij het Titicacameer maken we een boottocht over het meer. Het traject Cusco-Machu Picchu en terug leggen we af in een boemeltreintje. Vanuit Cusco maken we gebruik van een tijdsbesparende vlucht naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht Cusco - Lima
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Vervoer per eigen bus (dus geen lokaal vervoer)
  • Verblijf in sfeervolle hotels
  • Al het ontbijt
  • Excursie naar de zandduinen van Huacachina
  • Begraafplaats Cementerio Chauchilla
  • Treinreis van Urubamba naar Aguas Calientes
  • Tweedaags verblijf in de omgeving van Machu Picchu
  • Bezoek Machu Picchu obv een lokale gids (excl entree)
  • Twee daagse tocht over het Titicacameer
  • Overnachting bij lokale mensen op Amantaní (Titicacameer)
  • Alle maaltijden bij verblijf op Amantani inbegrepen
  • Boottocht over Titicacameer
  • Excursie naar de Heilige Vallei
  • Excursie naar de Uroseilanden
  • Excursie naar Paracas Nationaal Park
  • Wandeling naar het uitzichtpunt Mysterieuze Nasca-lijnen
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een brengt een bezoek aan de prachtige kerken en pleinen, de ander gaat de uitdaging aan om met een sandboard een duin af te surfen. Uiteraard mag een bezoek aan de indrukwekkende Nasca lijnen niet ontbreken. Verder varen we met een boot over het Titicacameer waar we overnachten bij de lokale bevolking. Strijk in Cusco neer op een terras, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

  Tijdens deze reis door Peru zijn de volgende excursies (excl de entreegelden)in het reisprogramma inbegrepen:
   

  • Een bezoek aan de uitkijktoren bij de beroemde Nasca-lijnen. Ook maken we een excursie naar de Nasca-aquaducten en de Chauchillabegraafplaats.
  • Onder leiding van een lokale gids gaan we het Titicacameer op. Op weg naar Amantaní bezoeken we de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros-indianen. Na de overnachting op Amantaní bij een familie thuis varen we op de terugweg langs Taquile, waar we samen met de gids ook nog rondkijken.
  • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. 
  • Een bezoek aan de Heilige Vallei van de Inca's onder begeleiding van een gids, met o.a. een bezoek aan de prachtige ruïnes van Ollantaytambo.

  Ter plaatse kun je de volgende excursies doen zoals bijvoorbeeld: 

  Voor de kust van Pisco liggen de Ballestaseilanden, met een bootje kun je hier verschillende zeedieren bekijken, zoals zeeleeuwen, verschillende vogelsoorten en zelfs pinguïns. In Huacachina zijn er verschillende mogelijkheden de zandduinen te verkennen; voor de sportievelingen is er keuze om te sandboarden. In Cusco zijn volop excursiemogelijkheden, huur een mountainbike, maak een paardrijtocht of bezoek een planetarium.

  Sportievelingen hebben de mogelijkheid de 4-daagse Inca Trail te boeken. Een pittige wandel- en kampeertocht van vier dagen over de oude Incaweg naar Machu Picchu. Mocht de Inca Trail volgeboekt zijn, dan kun je ook kiezen voor de Camino-trek, een prachtige 2-daagse trekking in de buurt van Machu Picchu. Kies je niet voor een trekking, dan volg je het gewone programma en heb je een aantal vrije dagen in Cusco. In deze prachtige stad en de omgeving heb je volop excursiemogelijkheden!

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Peru nog minimaal 6 maanden geldig is.

  Geldzaken

  In Peru wordt er betaald met de Peruaanse Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (vaak 400 sol is omgerekend ca. € 100,-) die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per pintransactie in rekening gebracht.
  Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.
  Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven; deze vormen vaak een niet onbelangrijk deel van het maandinkomen van de meeste mensen. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen. Alle maaltijden tijdens de overnachtingen op Amantani is inbegrepen. De overige maaltijden zijn niet inbegrepen zodat je zelf kunt bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen, met uitzondering van het ontbijt, dit is de gehele reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je vaak tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

  Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

  's Avonds is de peña, in Lima, een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de indianen uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

  Gezondheid

  Voor deze reis wordt aangeraden:

  - vaccinaties tegen DTP,
  - hepatitis A
  - gele koorts.

  De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Toch moet je rekening houden met hoogteziekte. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht zorgt soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker (jonge) kinderen, reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.

  Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon. 

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  De beste periode om naar Peru te gaan is tussen mei en september. De woestijnkust is droog en dor met een gemiddelde neerslag van 10 mm per jaar. In Peru heb je twee aparte klimaat zones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco.) In gebieden boven 3000 meter hoogte (bijvoorbeeld Cusco,  Puno en Arequipa), kan het in de avonden flink afkoelen.

  In het kustgebied is het gehele jaar door warm en schijnt de zon volop en een temperatuur van rond de 25 graden. Zodra de zon in ondergegaan, wordt het al snel erg fris.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Peru?

  De Family reis naar Peru is een zeer boeiende reis langs de verschillende hoogtepunten van dit bijzondere land. De ´must sees´ ontbreken uiteraard niet: voor de meesten zal het bezoek aan de verborgen Inca stad Machu Picchu het hoogtepunt zijn van de reis. Uiteraard worden er activiteiten georganiseerd die ook leuk zijn voor de kinderen. Zo overnachten we bij een familie thuis op een eilandje in het Titicaca-meer en brengen we bezoek aan de beroemde Nasca-lijnen.

  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Daarnaast gaat er soms een Engelse gids mee, om meer te vertellen over het land.

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  In Peru gebruiken we een eigen bus. Onderweg maken we regelmatig een stop om de benen te strekken, een foto te maken of om in een dorpje te eten. Bij het Titicacameer maken we een boottocht over het meer. Het traject Cusco-Machu Picchu en terug leggen we af in een boemeltreintje. Vanuit Cusco maken we gebruik van een tijdbesparende vlucht naar Lima, waarvandaan er weer naar Nederland wordt teruggevlogen.

  Waar wordt er overnacht tijdens de reis door Peru?

  We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels, met een eigen een douche en toilet op je kamer. Het ontbijt is inbegrepen. Soms is er tevens een zwembad aanwezig. 

  Klik hier voor meer informatie over de accomodaties.

  Hoe worden we als gezin van 3 personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen dan doen we ons uiterste best om de familie op één kamer te plaatsen. De hotels waar Djoser gebruik van maakt in Peru beschikken echter over het algemeen niet over kamers met drie bedden. Als er geen driepersoonskamer aanwezig is, zal een extra bed worden bijgeplaatst op een tweepersoonskamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan doen we ons best twee aan elkaar grenzende kamers te reserveren.

  Wil je meer comfort kun je voor de derde persoon een éénpersoonskamer bijboeken.

  Beschikken de hotels over een zwembad?

  De enkele hotels beschikken over een zwembad, of bieden anderzijds een mogelijkheid tot zwemmen.

  Om een indruk te krijgen van de gebruikte accommodaties kun je een kijkje nemen op de pagina over de accommodatie van deze reis.

  Delen van Peru liggen op grote hoogte, krijg ik last van die hoogte?

  De reis is zodanig opgebouwd dat je langzaam kunt wennen aan de hoogte. In Arequipa, dat op zo’n 2400 meter hoogte ligt, kun je al wennen aan de hoogte. Hierna vertrekken we richting het Titicacameer, waar je op grote hoogte verblijft. Het is belangrijk om veel te drinken, het rustig aan te doen en om goed naar je lichaam te luisteren. De meest voorkomende symptomen zijn lichte misselijkheid, hoofdpijn en kortademigheid. Wel raden wij (jonge) kinderen, mensen met hart- en vaatziekten en astmapatiënten aan vooraf hun arts te raadplegen. Heb je vragen over het reizen op grote hoogte, ga dan zeker ook even bij je huisarts langs.

  Bestaat de mogelijkheid om de Inca-trail naar Machu Picchu te lopen?

  De echte sportievelingen kunnen ervoor kiezen om vanuit Cusco de beroemde 4-daagse Inca-trail te lopen. Dit is een prachtige 4-daagse kampeertocht, waarbij je een oude Inca-route naar Machu Picchu loopt. Tijdens de tocht word je vergezeld door een gids, een kok en verschillende dragers voor b.v. kookgerei en de kampeeruitrusting. De koks maken 3 heerlijke uitgebreide maaltijden per dag voor je klaar. Voorafgaand aan de reis kun je je bij Djoser opgeven voor de Inca-trail. De prijs van de trail is 300 euro. Bij deze prijs inbegrepen zijn de maaltijden tijdens de trektocht, een gids, dragers voor de kampeerspullen en de overnachtingen in koepeltentjes. In dit bedrag zijn de entree voor de trail en voor Machu Picchu inbegrepen. Op dit moment bedraagt de entree 90 US$. (onder voorbehoud van wijzigingen). Prijsverhogingen en verlagingen zullen worden doorberekend. Na boeking ontvang je meer informatie over de tocht. Je krijgt een antwoordstrookje per e-mail of per post thuisgestuurd waarmee je je voor de trail kunt opgeven. Stuur dit antwoordstrookje zo snel mogelijk na boeking aan ons terug, want de lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij en de trail raakt snel volgeboekt. Indien de Inca Trail is volgeboekt, dan kun je ook voor de Larestrek kiezen, een prachtige 4-daagse trekking in de buurt van Machu Picchu. De kosten van deze trekking bedragen 275 euro per persoon. 

  Bestaat de mogelijkheid om een kortere wandeling te lopen?

  Ja, je ook kiezen voor de Camino-trek, een prachtige 2-daagse trekking in de buurt van Machu Picchu.

  Hoe geef ik me op voor de Inca Trail?

  Geef je zo snel mogelijk na boeking op voor de Inca Trail. Je geeft je op door een antwoordstrook met paspoortgegevens in te vullen en op te sturen. Deze antwoordstrook ontvang je enige dagen na boeking per e-mail. De lokale autoriteiten geven slechts een beperkt aantal plaatsen per dag vrij voor de Inca-trail. Stuur de antwoordstrook dus zo snel mogelijk na boeking terug. Wij kunnen nooit garanderen dat de Inca Trail nog beschikbaar is.
  Indien de Inca Trail geboekt kan worden, dan ontvang je enkele dagen na het toesturen van de antwoordstrook de schriftelijke bevestiging.

  Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Peru?

  In Peru is het voltage 220 volt. De stopcontacten zijn het Amerikaanse model met twee platte polen, maar vaak passen ook de Nederlandse stekkers er gewoon in.

  Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen?

  Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen (vaak 400 sol is omgerekend ca. € 100,-) die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België. Daarnaast wordt er vrijwel altijd een commissie van 5% per pintransactie in rekening gebracht.


  Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars. De lokale omwisselkoers is vrijwel gelijk aan de koers die de banken hanteren. Het is voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen, gezien het feit dat de banken extra transactiekosten berekenen én een maximumbedrag per dag hanteren. We adviseren je dan ook om een aanzienlijk deel van het richtbedrag in contanten mee te nemen.


  Creditcards: worden alleen in de grotere steden in winkels en restaurants geaccepteerd. Tevens kun je met je creditcard, in combinatie met je paspoort, geld opnemen bij de bank.
   

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Costa Rica reist.

  Heb ik een visum nodig voor deze reis?

  Voor Peru heb je geen viusm nodig. Wel dient je paspoort nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij vertrek uit Peru.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Je hebt vrijwel overal in Peru, zeker in de grote steden, een goede dekking. Je kunt je mobiele telefoon normaal gesproken gewoon gebruiken in het buitenland, maar welke tarieven daarvoor worden berekend is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider. Voor internet op je mobiele telefoon worden vaak speciale pakketten aangeboden. In de meeste hotels is ook wifi aanwezig.

  Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

  De Djoser groepen op deze reizen bestaan uit gemiddeld 16 personen. Het minimum aantal deelnemers om de reis door te laten gaan is 10. De maximale groepsgrootte is 26.

  Is het mogelijk om de reis te verlengen?

  Het is mogelijk de datum van je heen- en/of terugvlucht te wijzigen, om langer in Peru te verblijven. Via Djoser kun je de datum voor de terugvlucht verplaatsen. Deze verlenging dienen we aan te vragen bij de luchtvaartmaatschappij en hiervoor rekenen we € 50,- per persoon plus eventuele wijzigingskosten van de luchtvaartmaatschappij. De gewijzigde vlucht is onder voorbehoud van beschikbaarheid en er kan eventueel een toeslag gelden. In het laatste geval nemen we eerst contact met u op om te overleggen.

  Indien je een verlenging boekt, vervalt de transfer terug naar het vliegveld. Deze dien je zelf te regelen, maar uiteraard kan de reisbegeleider en het agentschap hierbij assisteren.

  Ook is het mogelijk om de accommodatie via Djoser bij te boeken.

  • slide_1.jpg
  • slide_2.jpg

   Djoser Foto's en Video

   Djoser reviews

   9,0
   • Peru is een topbestemming maar tegelijk ook geen makkelijk land. Djoser levert een belangrijke meerwaarde met deze uitgekiende en intelligent opgebouwde reis, die van het ene hoogtepunt naar het andere wervelt. Als reiziger geniet je, in alle vrijheid, zonder praktische beslommeringen. Topaanrader!

    Geweldige ervaring, gezellige groep, prima reisleiding. Wat een bijzonder land Peru, al die kleuren, natuur, cultuur. Wij willen weer terug!!

    Wij hebben een ontzettend mooie en leerzame reis gehad door Peru. Interessant en boeiend, zeker ook door de inspirerende leiding van de reisleider Elmar. Door zijn kennis van Peru, de Inca's en zijn uitstekende beheersing van de Spaanse taal. Samen met de perfect samengestelde reis: een 9+ !!

   • Peru is een prachtig land van extremen; van woestijn naar jungle, van vriespunt tot 25 graden en van zeeniveau tot 4000 meter.

    Bekijk alle reviews
    Chat met Djoser
    Go to top