De Must Sees in Beijing

De Must Sees in Beijing

Chinese muur
Chinese Muur ChinaAls je aan China denkt, denk je aan de Chinese muur. De stenen verdedigingslinie van Noord China is te bewonderen op een uurtje rijden van Beijing. Je kan kiezen uit verschillende delen van de muur om te bezoeken. Badaling ligt het dichtstbij de stad maar is ook het toeristisch. Wil je een rustiger deel van de muur bezoeken? Ga dan naar Mutianyu. Het landschap waar de muur doorheen loopt is hier het mooist.

Zomerpaleis
Dit prachtige complex ligt iets buien de stad, aan het Kunming Lake. In 1998 is het paleis toegevoegd bij het werelderfgoed van UNESCO. Alle tempels en paleizen bij elkaar hebben een grootte van zo’n 70.000 vierkante meter. Ongeveer 500 jaar lang diende het gebied als keizerlijk park en was het een teken van de rijkdom van China. 

Verboden Stad
De verboden stad is het centrum van de Beijing. Vroeger werden hier alle politieke beslissingen in China gemaakt. Het was het hart van alle religieuze, culturele en sociale ontwikkelingen die zich in China afspeelde. De rijen beeldjes die op de daken zijn gevestigd geven aan hoe belangrijk elk gebouw was. Staan er op het dak 10 beeldjes, dan was het vroeger van grote waarde. De verboden stad wordt jaarlijks bezocht door ongeveer 8 miljoen toeristen en is het daarmee een van de grootste trekpleisters van China.

Tiananmen Square
Verboden Stad BeijingHet plein van de Hemelse Vrede ligt direct verbonden aan de Verboden Stad. Het werd aangelegd in opdracht van Mao. Dit enorme plein beslaat een grootte van 880 bij 500 meter. Het is daarmee het grootste plein ter wereld.  In het midden ligt het bekende Mausoleum, waar Mao Zedong ligt opgebaard. Er heerst een regel dat men niet stil mag staan bij dit graf, daarom schuifelen alle mensen er voorbij, wat er fascinerend uitziet.

Beihai Park
Kom tot rust in het Central Park van Beijing. Voor maar 20 cent heb je al toegang tot dit gebied. Geniet van de gemoedelijke sfeer of neem een kijkje op het eiland gelegen in het meer waar prachtige kunst te zien is. Wandel langs de schaduwrijke palmbomen en de kleurrijke bloemenpracht.
 
De Hutongs
Hutongs zijn authentieke wijkjes in de hoofdstad omringt door oude muren. Het leven in deze buurten is nog erg traditioneel. In de tijd dat het Noorden van China onder Mongolisch bewind was, werden deze wijken gebouwd. Er zijn verschillende Hutongs binnen de stad, de een nog authentieker dan de andere. Wandel door de gezellige, nauwe straatjes waar iedereen buiten de dag doorbrengt. Je kan in deze buurten ook voortreffelijk eten!

Bekijk onze rondreizen door China