China

Rondreis China24 dagen

In China maak je zowel kennis met moderne als met landelijke steden. Zo bezoeken we bijvoorbeeld Chengdu, Xi'an en natuurlijk Beijing. We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste ‘Gele Keizer’ van China: Qin Shihuang. Vanuit Beijing zijn er excursies naar de Grote Muur en het Zomerpaleis. De landelijke steden die we bezoeken zijn Lijiang, Dali en Yangshuo. Yangshuo is een perfecte uitvalsbasis om al wandelend, fietsend en op de boot het beroemde landschap te verkennen. Een onvergetelijke afsluiting van de rondreis vormt de wereldstad Hongkong.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.295,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis China, 24 dagen
 1. Amsterdam - Beijing
 2. aankomst Beijing
 3. Beijing
 4. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 5. Beijing - nachttrein naar Pingyao
 6. Pingyao
 7. Pingyao - nachttrein naar Xi'an
 8. aankomst Xi'an
 9. Xi’an, excursie Terracottaleger
 10. Xi'an - hogesnelheidstrein naar Chengdu
 11. Chengdu
 12. Chengdu - vlucht naar Lijiang - Shuhe (nabij Lijiang)
 13. Shuhe (nabij Lijiang)
 14. Shuhe (nabij Lijiang) - Dali
 15. Dali
 16. Dali - Kunming
 17. Kunming - excursie Stenen Woud
 18. Kunming - hogesnelheidstrein Guilin - Yangshuo
 19. Yangshuo, fietstocht Karstgebergte
 20. Yangshuo
 21. Yangshuo - hogesnelheidstrein Guangzhou - Hongkong
 22. Hongkong
 23. Hongkong
 24. Hongkong - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Beijing

Dag 1 Amsterdam - Beijing
Dag 2 aankomst Beijing
Dag 3 Beijing
Dag 4 Beijing, excursie naar de Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 5 Beijing - nachttrein naar Pingyao

Beijing China paleis DjoserHet beginpunt van de reis is Beijing, de hoofdstad én het regeringscentrum van China. Het inwonersaantal van ruim 21 miljoen wordt nog dagelijks vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Beijing is een enorm grote stad en het is hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro, bus of taxi te verplaatsen. De reizigers die van een uitdaging houden, kunnen ook de fiets pakken.

Het centrum van de stad bevindt zich rondom het, met 880 bij 500 meter grootste in zijn soort, Plein van de Hemelse Vrede. Rondom het plein bevinden zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao Zedong en de Grote Hal van het Volk (parlement).

De Verboden Stad is een uitgestrekt gebied van paleizen en musea waar vroeger de keizerlijke familie zich afsloot. Een mooi uitzicht op het complex heb je vanaf de Kolenheuvel. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.

Ook de hutongs, de beroemde oude woonbuurten van Beijing, mag je eigenlijk niet missen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte Tempel van de Hemel, gelegen in een groot park in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar die in opperste symmetrie gebouwd zijn. In de ochtenduren kun je hier vele inwoners van Beijing bezig zien met hun tai chi oefeningen. In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel waar tegenwoordig weer het lamaïstische boeddhisme wordt aangehangen.

Chinese muur DjoserVanuit Beijing wordt door Djoser het vervoer naar de Grote Muur georganiseerd. Daar heb je de tijd om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis. ’s Avonds bestaat de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera of een acrobatenshow. Dé culinaire specialiteit van Beijing, Peking-eend, kun je natuurlijk in één van de speciale restaurants proeven.

We rijden per slaaptrein in 6-persoonscouchettes van Beijing naar Pingyao, één van de leukste authentieke plaatsjes van China.

Pingyao, Xi’an

Dag 6 aankomst Pingyao
Dag 7 Pingyao - nachttrein naar Xi’an
Dag 8 aankomst Xi’an
Dag 9 Xi’an, excursie Terracottaleger

Op deze 24-daagse reis bezoeken we, voordat we naar Xi’an gaan, het stadje Pingyao. Om de stad staat een compleet intacte stadswal van 6 km lang. Vanaf de stadsmuren bekijk je de oude tempels, de binnentuinen en smalle straatjes op een unieke manier. Pingyao was tijdens de Ming-, en Qing-dynastie een bloeiende handelsplaats, vandaar dat hier de eerste banken ontstonden en Pingyao zich ontplooide tot financieel hoofdkwartier. ’s Avonds zorgt het schijnsel van de vele traditionele rode lantaarns voor een buitengewone sfeer. In een nabijgelegen landhuis is de beroemde film ‘Raise the Red Lantern’ opgenomen. Vanuit Pingyao rijden we met de nachttrein verder naar Xi’an.

Terracota leger Xi'an China DjoserIn het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute. Het was zelfs de hoofdstad van China waardoor de stad het culturele, economische en politieke centrum van het land was. Dit heeft de stad een zeer kosmopolitisch karakter gegeven, maar ook een zeer aantrekkelijk doel voor pogingen tot een staatsgreep. Op de gerestaureerde muur in het centrum van de stad kan je bij goed weer fietsen of wandelen.

Vlak achter de Drumtoren bevindt zich de oude islamitische wijk. In deze wijk kun je struinen langs de kunst- en antiekwinkeltjes en de vele kraampjes op de avondmarkt. Vanaf de Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok werd geluid, heb je een mooi uitzicht over de stad.  Buiten de muren kun je de Grote- en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken. De Grote Wilde Gans pagode is gebouwd om boeddhistische geschriften te herbergen die door de monnik Xuan Zang waren meegebracht tijdens zijn reizen naar India. Vandaag de dag is de tempel het symbool van Xi’an en tevens het logo van de stad.

We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste ‘Gele Keizer’ van China: Qin Shihuang. Dit eeuwenoude leger bevindt zich op ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt. Deze excursie wordt door de reisbegeleiding per bus georganiseerd. Dit bezoek is, behalve de entreeprijs, in de reissom inbegrepen

Xi’an, Chengdu

Dag 10 Xi’an - hogesnelheidstrein naar Chengdu
Dag 11 Chengdu
Dag 12 Chengdu - vlucht naar Lijiang

Pandaberen Chengdu China DjoserWe nemen de hogesnelheidstrein van Xi’an naar de moderne hoofdstad van de provincie Sichuan: Chengdu. Hoewel Chengdu al voor onze jaartelling beroemd was, vind je in de stad nog maar weinig oude gebouwen. Op de plaats waar vroeger het keizerlijk paleis stond staat nu een groot standbeeld van Mao, een van de weinig overgebleven beelden van de Grote Roerganger. Ook de oude stadsmuren die het centrum omringden zijn in de jaren zestig neergehaald.

Dit neemt niet weg dat Chengdu een bijzonder sfeervolle stad is; vele straten zijn omzoomd door bomen en ander groen en de bevolking kleedt zich hier opvallend elegant. In het centrum van de stad ligt het drukbezochte Volkspark waar families met kinderen zich vermaken. Aan stenen tafeltjes en in de priëlen wagen groepen oude vrouwen en mannen zich aan kaart- en dobbelspelletjes. De kinderen spelen in de grote speeltuin terwijl anderen genieten in het theehuis. Theehuizen hebben altijd een belangrijk onderdeel gevormd van de Chinese cultuur. Nadat ze als brandhaarden van verzet tijdens de Culturele Revolutie gesloten werden maken ze zo langzamerhand, vooral in Chengdu, hun comeback.

Deze provincie staat bekend om de zeer pittig gekruide keuken. 's Avonds kun je gezellig gaan eten in een hot pot restaurant. Bij deze Chinese fondue kook je vlees, vis en groenten in heerlijke bouillon. 

De provincie Sichuan en voornamelijk de omgeving van Chengdu staat bekend als de enige regio waar de zeldzame reuzenpanda nog in het wild leeft. Je zult ze niet in het wild zien, maar wel bestaat de mogelijkheid om naar het onderzoekscentrum te gaan. Hier is men de laatste jaren met veel succes bezig met een fokprogramma. Bezoek het centrum vroeg in de ochtend omdat panda's voornamelijk dan actief zijn.

Shuhe (Lijiang), Dali

Dag 13 Shuhe (Lijiang)
Dag 14 Shuhe (Lijiang) - Dali
Dag 15 Dali

Naxi China DjoserVanuit Chengdu vliegen we naar Lijiang, het toeristische centrum van de kleurrijke provincie Yunnan. In deze regio vind je de Naxi-minderheid, die bekend staat om zijn matriarchale traditie. Een enkeling van de traditioneel geklede Naxi's is nog bekend met het originele schrift Dongba dat tegenwoordig veel op T-shirts wordt gedrukt.

Lijiang is de laatste jaren erg druk door zijn populariteit bij Chinese toeristen. Wij verblijven in het nabij gelegen en rustige Shuhe. Shuhe, ‘dorp aan de voet van de berg’, heeft een prachtig historisch centrum met vele beekjes waar je kunt genieten van de authentieke sfeer. 

Laojun Shan China (internet)Vanuit Shuhe kun je de landelijke omgeving verkennen. Bezoek bijvoorbeeld het dorp Baisha, waar je prachtige oude muurschilderingen vindt of advies kunt vragen aan de zoon van de beroemde kruidendokter Ho. Wie de natuur in wil voor een stevige wandeling kan een dagtocht maken naar het indrukwekkende Laojunshan nationaal park.

De korte bustocht van Lijiang naar Dali voert door het mooie berglandschap van de provincie Yunnan. Het dorpje Dali is gelegen tussen de Cangshan-(Azuren)bergen en het Erhai-meer, en leent zich uitstekend voor een ontspannen dagje. Je kunt hier gemakkelijk een fiets huren en tussen de rijstvelden door naar het meer fietsen. Onderweg zie je hoe de lokale bevolking aan het werk is in de vele groentetuintjes. Al wandelend of met een kabelbaan kun je een authentiek Taoistisch klooster op 2500 meter hoogte bereiken. Deze plek geeft een prachtig uitzicht over Dali met het meer op de achtergrond. Het dorp wordt grotendeels bewoond door de Bai-minderheid, die vrijwel dagelijks een markt houdt. Bovendien zijn in de oude houten huizen in het centrum talloze cafeetjes, restaurants en winkeltjes gevestigd.

Kunming, Yangshuo

Dag 16 Dali - Kunming
Dag 17 Kunming - Stenen woud - Kunming
Dag 18 Kunming - hogesnelheidstrein naar Guilin - Yangshuo
Dag 19 Yangshuo
Dag 20 Yangshuo

Van Dali rijden we per bus naar Kunming, de hoofdstad van de provincie Yunnan. Kunming wordt vanwege het milde klimaat ook wel de stad van de eeuwige lente genoemd. Bezoek het levendige Green Lake Park waar je goed mensen kunt kijken en ook de Yuantong tempel is een bezoekje waard. De volgende dag rijden we naar Shilin om een bezoek te brengen aan het Stenen Woud.

Stenen woud CHina DjoserHet Stenen Woud is één van China’s meest opmerkelijke natuurfenomenen met scherp omhoog torende rotsen en pieken, dat bijzonder populair is onder Chinese dagjesmensen. Dit gesteente is vanuit een ondiepe koraalzee omhoog gestuwd waarna de erosie er vat op kreeg. Door regenwater, dat langs de scheuren in het gesteente liep, ontstond het typische karstlandschap.

Vanaf Kunming nemen we de hogesnelheidstrein naar Guilin. Gedurende deze treinrit rijd je steeds meer het karstgebergte binnen. Bij aankomst in Guilin zal de bus ons Guilin naar Yangshuo brengen. Dit stadje ligt midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende, pieken heel bekend van Chinese prenten. Kijk maar eens op een oud briefje van 20 renminbi!

Yangshuo is een perfecte uitvalsbasis om wandelend, fietsend en varend het beroemde landschap te verkennen. De reisbegeleiding organiseert voor u een fietstocht onder begeleiding van een lokale gids. Hij of zij kent de weg en leidt u langs rijstvelden, de rivier en dorpjes. Andere populaire excursies zijn een bamboevlottocht over de Li-rivier of een bezoek aan de Maanheuvel, waar je vanaf de top een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving.

Yangshuo Guilin karst fietsen China DjoserNa afloop van de fietstocht kun je, onder het genot van wijn, bier en snacks, op één van de vele terrasjes de rest van de avond op een plezierige wijze doorbrengen of je laatste souvenirs kopen in dit ontspannen plaatsje. Belangstellenden kunnen er een les kalligraferen volgen of met andere groepsleden gezellig een cursus Chinees koken.

Guangzhou, Hongkong

Dag 21 Yangshuo - hogesnelheidstrein Guangzhou - boot naar Hongkong
Dag 22 Hongkong
Dag 23 Hongkong
Dag 24 Hongkong - Amsterdam

Vanaf het in januari 2016 geopende treinstation in Yangshuo stappen we op de hogesnelheidstrein naar Guangzhou. Deze hogesnelheidstrein bereikt een maximale snelheid van 300 km/u en brengt je in minder dan drie uur naar de volgende bestemming.

De reis van Guangzhou naar Hongkong wordt met de 'Turbo Cat' veerdienst in ongeveer twee uur afgelegd. De binnenkomst in Hongkong over het water is heel speciaal. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur vanaf juli 1997 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders. 

Hongkong skyline Victoria China DjoserOns hotel bevindt zich op het vasteland (Kowloon) waar de meeste inwoners van Hongkong wonen. Vanaf Kowloon kun je gedurende de hele dag de veerboot nemen naar Hongkong Island, het zakendistrict van Hongkong met de welbekende skyline. Met een gondel kun je naar Mt. Victoria dat een imposant uitzicht over de stad en haar omgeving biedt. Wil je ook nog enkele andere van de ruim tweehonderd eilandjes van Hongkong verkennen, dan kun je vanaf Hongkong Island makkelijk de boot nemen. Let wel even op de retourtijden van de boot om te voorkomen dat je op één van de eilandjes strandt! Op veel van de eilandjes, zoals op Lamma en Cheung Chau, is de sfeer heerlijk ontspannen en tref je behalve gezellige dorpjes ook mooie stranden en goede visrestaurants aan.

Omdat Hongkong erg groot is, zijn afstanden vaak moeilijk te voet af te leggen. Behalve taxi's en bussen doorkruisen dubbeldekker trams Hongkong Island. Het ideale vervoer voor langere afstanden is de metro die goedkoop en zeer overzichtelijk is. Vanaf Hongkong vliegen we terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Op alle China- en China/Tibet-reizen is Nederlandssprekende reisbegeleiding aanwezig, die je in principe tot de ochtend van het vertrek naar Hongkong terzijde staat. In Guangzhou geeft hij/zij informatie en instructie over de besteding van de laatste dagen in Hongkong. Het kan voorkomen dat de reisbegeleiding wel meegaat naar Hongkong, omdat ze door visa procedures uit China moeten.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 apr - 10 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

08 mei - 31 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

22 mei - 14 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.295,-

Start - einde

12 jun - 05 jul

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

17 jul - 09 aug

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

24 jul - 16 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

31 jul - 23 aug

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

04 sep - 27 sep

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

18 sep - 11 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

25 sep - 18 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

02 okt - 25 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 apr - 09 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.395,-

Start - einde

07 mei - 30 mei

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

28 mei - 20 jun

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een binnenlandse vlucht
 • Vervoer op twee trajecten per trein in slaapcoupés
 • Vervoer op drie trajecten per hogesnelheidstrein
 • Vervoer per snelle ferry naar Hongkong
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis met gids
 • Excursie naar Terracottaleger met gids
 • Excursie naar het Stenen Woud
 • Fietstocht karstgebergte Yangshuo
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Beijing en Hongkong bij te boeken. De prijs in Beijing is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €290,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in goede middenklassehotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water of een waterkoker klaar, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem zelf koffie en thee mee). In verschillende Chinese steden kun je in de hotels geld wisselen en de meeste hotels bieden mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Pingyao Dejuyuan Folk Style Guesthouse
Xi'an Hong Ye Hotel
Dali Asian Star Hotel
Kunming Golden Spring Hotel
Yangshou New Li River Hotel
Hongkong Panda Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 375,-.

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  15:55

  Aankomst

  17:15

 • Vlucht met

  Traject

  München - Beijing

  Vertrek

  19:15

  Aankomst

  10:35*

 • Vlucht met

  Traject

  Hongkong - Frankfurt

  Vertrek

  23:25

  Aankomst

  05:15*

 • Vlucht met

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  09:20

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen. Een grote afstand voeren we uit middels een binnenlandse vlucht. De toestellen zijn van westerse makelij.

Op twee trajecten reizen we met de slaaptrein, een typische Chinese manier van reizen. Chinese slaaptreinen zijn opgedeeld in verschillende compartimenten. Tijdens deze treinreizen maken we gebruik van 6-persoons couchettes. Dit houdt in dat je in een open coupé met zes personen slaapt. In deze couchettes zijn lakens, dekens en kussens aanwezig, maar een lakenzak kan handig zijn. Daarnaast vind je er een thermoskan met warm water, dus neem je eigen mok mee, dan kun je thee of koffie maken!

Let op dat je bagage niet te groot is vanwege de beperkte opslagruimte in de treinen. In de stations loop je zelf met je bagage, dus een rugzak of zachte tas/ koffer met wieltjes is handig.

Op drie trajecten reizen we met de hogesnelheidstrein. In Xi'An pakken we deze trein naar Chengdu. Van Shilin reizen we per hogesnelheidstrein naar Guilin. En we reizen ook per hogesnelheidstrein van Yangshuo naar Guangzhou.

Vanuit Guangzhou gaan we met de boot, de 'Turbo Cat', naar Hong Kong waar onze eigen bus ons staat op te wachten om je naar het hotel te brengen. De binnenkomst in Hong Kong per boot is spectaculair.

Voor alle overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg. Doordat we de langste afstanden afleggen per vliegtuig of trein zijn het aantal lange reisdagen per bus beperkt. Ook worden de wegen in China steeds beter, op verschillende trajecten zijn tolwegen.

Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet te vergelijken met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving in de dorpen is de fiets dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen kunnen brengen.

 • Lufthansa Airbus A319

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een binnenlandse vlucht
 • Vervoer op twee trajecten per trein in slaapcoupés
 • Vervoer op drie trajecten per hogesnelheidstrein
 • Vervoer per snelle ferry naar Hongkong
 • Hotelovernachtingen in middenklasse hotels
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis met gids
 • Excursie naar Terracottaleger met gids
 • Excursie naar het Stenen Woud
 • Fietstocht karstgebergte Yangshuo
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer in een park, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route’ naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is de toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is de entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Beijing. Vroeg in de ochtend vertrek je met de bus onder leiding van een lokale gids naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen deze highlights krijg je de gelegenheid om te lunchen.
 • Xi’an. Na aankomst met de trein in Xi’an ga je vandaag het beroemde Terracottaleger bezoeken dat op ongeveer een uur rijden buiten Xi’an ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
 • Shilin. Vanuit Kunming rijden we naar Shilin, waar zich het Stenen Woud bevindt. Dit nationale park met prachtige rotsformaties staat op de werelderfgoedlijst van UNESCO.
 • Yangshuo. In de omgeving van Yangshuo gaan we fietsen langs de rijstvelden en de Li-rivier met op de achtergrond het Karstgebergte. De fietstocht is tegen een meerprijs uit te breiden met een bamboevlottocht.

  Lees meer over de bezienswaardigheden in Beijing.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten € 126,55.
 • Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het CVASC (Chinese visumaanvraag service centrum), maar je kunt dit ook laten verzorgen door VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 42,50 bemiddelingskosten per visum in rekening. Je dient dan het aanvraagformulier in te vullen (je krijgt hiervoor een link) en je paspoort op te sturen naar het Visumburo/CIBT. In beide gevallen ontvang je ongeveer 4 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de renminbi, in de volksmond de yuan. Alhoewel Hongkong al weer enige tijd bij China hoort, kent het nog een eigen munteenheid, de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle steden
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in vrijwel alle steden

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten die vooral tot uitdrukking komen in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden.
In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. De keuken van de provincie Sichuan is befaamd vanwege zijn soms zeer scherpe kruiden en specerijen. De Cantonezen zijn erom berucht dat zij werkelijk alle mogelijke diersoorten in hun gerechten verwerken zoals hond, kat, aap en muskusratten.

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue, genaamd hotpot, waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels of gewoon op straat staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China, op veel plaatsen krijg je deze automatisch geserveerd. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Beijing en Hongkong bij te boeken. De prijs in Beijing is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. Je verblijft in een goed middenklasse hotel gunstig gelegen ten opzichte van het metronet.

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

China is een van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

De zomers zijn in een groot deel van China warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C, met uitzondering van de hooggelegen gebieden in de provincie Yunnan (Lijiang en Dali). Daar kunnen de temperaturen 's avonds zakken tot rond de 10°C. In het voor- en najaar kan het in Beijing en Xian, zeker in de avonduren, vrij koud zijn.

Houd in China het hele jaar door rekening met wat regen want met name in het tropische zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht.

Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken leggen we grote afstanden af. Onderweg is er echter zoveel te zien dat je je tijdens de soms lange reisdagen geen moment hoeft te vervelen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

In Beijing, Xi’an en Yangshuo is er tijdens de Djoser excursies een lokale gids. Hij/zij vertelt uitgebreid over de regio, lokale gebruiken, religieuze invloeden en culturele achtergronden.

FAQ

Hoe reizen we naar en in China?

We vliegen met Lufthansa naar Beijing en terug vanaf Hongkong. Om onze tijd in het immense China zo efficiënt mogelijk te gebruiken, overbruggen we twee trajecten (Beijing – Pingyao en Pingyao – Xi’an) per nachttrein waar we plaatsen hebben gereserveerd in 6-persoonscouchettes. Voor de lange afstand van Xi’an naar Chengdu en Kuming naar Guilin maken we gebruik van de hogesnelheidstrein en van Chengdu naar Lijiang maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. Voor alle overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop, een leuke bezienswaardigheid of voor een heerlijke Chinese maaltijd onderweg.

Hoe is de kwaliteit van de hotels?

Hoe kom ik aan een visum voor China?

Kan ik panda's in het wild zien?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Kan ik pinnen in China?

Hoe reizen we per trein?

Kan ik in de trein een bed in een 4-persoonscouchette boeken?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Welke luchtvaartmaatschappij voert de binnenlandse vluchten uit?

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Is het mogelijk om vegetarisch te eten?

Hoe groot zijn de groepen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Als je heel benieuwd bent naar hoe het in China eruit ziet, is deze reis een aanrader! Hoe het is om in China te leven, daar kun je een vermoeden van krijgen. Mijn indruk is: wat is dit een modern, vooruitstrevend land. In veel dingen lopen ze voor! Maar: ik denk dat er veel hardwerkende armen zijn.

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis van 6000 km door China. De hotels wisselden van kwaliteit maar waren goed genoeg. Reizen per bus, slaaptrein, hogesnelheidslijn, vliegtuig en per boot waren goed gepland. Er waren veel keuzes voor excursies. Een reis langs steden en door de natuur. Fijne begeleider. Heb genoten!

  10,0

  10,0
 • Een intensieve maar bijzonder waardevolle introductie in China met een top begeleider. Veel logistiek is geregeld maar de ervaren begeleider laat je zelf ook dingen uitzoeken na duidelijke instructies en grijpt in waar dat moet (of waar nodig). Daardoor veel vrijheid om je eigen ding te doen.

  9,0

  9,0
 • Dit was een geweldige mooie reis zeer leerzaam maar je moet goed in conditie zijn op deze reis met plezier te beleven de begeleiding van Anne was goed en ze straalde veel plezier aan het begeleiden van deze reis. We hebben er veel van geleerd hoe China er uit ziet en zich ontwikkeld als wereld land.

  8,0

  8,0
 • Deze reis dwars door China met einde in Hong Kong heeft mij goed beeld gegeven van oude & nieuwe wereld met bewoners. Reisbegeleider runde (reis)programma perfect. Chinese keuken en kookcursus zijn prima bevallen, in NL kookboek aangeschaft. Zeer voldaan thuisgekomen, nu indrukken rustig verwerken.

  9,0

  9,0
 • Beste Djoser, In het algemeen was de reis een topper van de eerste orde! Hotels: het eerste hotel in Beijing was een cultuurschok maar goeie bedden. Begeleider: Sander was geweldig. De reus met natuurlijk overwicht en overzicht. Reizen door China: goede variatie van simpel tot modern. Eten: HEERLIJK!!!!!

  8,0

  8,0
 • Geweldige, afwisselende reis door een land dat zich razendsnel aan het ontwikkelen is. Wij hebben de vele aspecten van het land mogen ontdekken, en het heeft een onuitwisbare indruk achtergelaten. De Muur, terracottaleger, Laojushan NP, bergdorpjes, karstgebergte, allemaal even mooi en indrukwekkend.

  9,0

  9,0
 • We waren verrast; het land met de grootste populatie heeft alles keurig onder controle. Alles is gestructureerd, de Chinezen gehoorzamen. Het land zelf verandert in (hoge) sneltreinvaart van groen (natuur) naar grijs (beton). Iedereen draagt zijn steentje bij en (bijna) iedereen is er blij mee.

  8,0

  8,0
 • Heel mooie reis!! Goed georganiseerd en echt de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Geweldige reis, met veel afwisseling, excursies en activiteiten. En een goede reisleider, Marc. Elke keer was er iets nieuws om naar uit kijken en niets stelde teleur. Een intensief programma met alle indrukken die je opdoet. Ook je camera krijgt weinig rust. Maar zo hoort het ook te zijn.

  9,0

  9,0
 • Het is jammer dat ik er geen 8.9 van kan maken! Maar wat een top reis bestaand uit alleen maar hoogte punten! Die allemaal zo uitlopend zijn! Wel een zware reis, en als een rode draad lopen er door China heel veel trappen! En wordt er veel af gereisd om al het moois te zien! Zeker een aanrader.

  8,0

  8,0
 • Heel mooie gevarieerde reis met goede reisbegeleiding.

  9,0

  9,0
 • Van miljoenensteden naar natuurpark en platteland. Van modern naar antiek China. En met de Marc al gids helemaal top.

  8,0

  8,0
 • Een zeer waardevolle reis. Heel veel bijzondere indrukken meegenomen om thuis verder te verwerken.

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis door een fasinerend land, waarbij alle bekende hoogtepunten van China bezocht worden.

  8,0

  8,0
 • Een uitstekend georganiseerde rondreis en een verrassende ervaring om uitgebreid China te leren kennen. Aardige mensen die de samenleving heel goed en vredelievend hebben georganiseerd. Wij kunnen veel van hen leren. Daarbij een prachtig afwisselende reis met veel bijzondere ervaringen.

  9,0

  9,0
 • De eerste middag van mijn reis in China zat ik alleen in de bus van de verboden stad naar ons hotel in Beijing. Dat was kicken! Dankzij de goede aanwijzingen van onze begeleider lukte het prima. Zo gaat een Djoser reis dus: met begeleiding heel veel zelfstandigheid voor je eigen avonturen.

  8,0

  8,0
 • Wat heeft deze reis mijn verwachtingen overtroffen! Een bijzonder land, een mooie afwisseling tussen de grote steden als Beijing, Chengdu, Hongkong en de prachtige natuur. Het meemaken van de Gouden week maakte het nog extra bijzonder! Grote dank hiervoor aan Marc, onze reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, gevarieerd programma. Zowel de lokale gidsen als de reisleidster Karin waren fantastisch. Ik ga zeker de volgende keer weer bij Djoser boeken. Alles perfect geregeld.

  8,0

  8,0
 • Prachtige reis,hele goede reisbegeleider,heel veel gezien,toppie.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Tijdsbesparende binnenlands vlucht
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Verblijf in een authentiek courtyard in Pingyao
 • Inclusief excursies naar Grote Muur en het Terracottaleger
 • Bezoek aan Stenen Woud mogelijk
 • Verblijf in rustige Shuhe nabij Lijiang
 • Fietstocht in karstgebergte bij Yangshuo
 • Hogesnelheidstrein naar Guangzhou
 • Turbo Cat ferry naar Hongkong
 • Twee dagen Hongkong

Klantwaardering

8,6

Als je heel benieuwd bent naar hoe het in China eruit ziet,...
Als je heel benieuwd bent naar hoe het in China eruit ziet, is deze reis een aanrader! Hoe het is om in China te leven, daar kun je een vermoeden van krijgen. Mijn indruk is: wat is dit een modern, vooruitstrevend land. In veel dingen lopen ze voor! Maar: ik denk dat er veel hardwerkende armen zijn.

Gert J. - 9,0
Een prachtige reis van 6000 km door China. De hotels wisseld...
Een prachtige reis van 6000 km door China. De hotels wisselden van kwaliteit maar waren goed genoeg. Reizen per bus, slaaptrein, hogesnelheidslijn, vliegtuig en per boot waren goed gepland. Er waren veel keuzes voor excursies. Een reis langs steden en door de natuur. Fijne begeleider. Heb genoten!

Cees van T. - 10,0
Een intensieve maar bijzonder waardevolle introductie in Chi...
Een intensieve maar bijzonder waardevolle introductie in China met een top begeleider. Veel logistiek is geregeld maar de ervaren begeleider laat je zelf ook dingen uitzoeken na duidelijke instructies en grijpt in waar dat moet (of waar nodig). Daardoor veel vrijheid om je eigen ding te doen.

Hans W. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in China

Het weer in China

17°C

Terug naar boven