Bekijk de Rondreis China, 18 dagen van Djoser

Rondreis China 18 dagen

Ontdek indrukwekkende wereldsteden

Deze rondreis begint in Shanghai waar je kunt wandelen in de verschillende interessante wijken met indrukwekkende moderne gebouwen en oude tempels. Vanuit Shanghai pakken we de hogesnelheidstrein naar Beijing. Beijing is een grote stad en het is hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro, bus of taxi te verplaatsen. Vanuit Beijing is er een excursie naar de Grote Muur en het Zomerpaleis, waarna we de reis per nachttrein vervolgen naar Xi'an. We trekken in Xi’an een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste keizer van China. Via Ping'An, Yangshuo en Guangzhou varen we vervolgens per boot naar Hongkong, de indrukwekkende eindbestemming van onze reis.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.995,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis China, 18 dagen
 1. Amsterdam - Shanghai
 2. aankomst Shanghai
 3. Shanghai
 4. Shanghai - hogesnelheidstrein naar Beijing
 5. Beijing, excursie Grote Muur en Zomerpaleis
 6. Beijing
 7. Beijing - nachttrein naar Xi'an
 8. Xi'an
 9. Xi'an, excursie Terracottaleger
 10. Xi'an - vlucht naar Guilin - Ping'An
 11. Ping'An
 12. Ping'An - Yangshuo
 13. Yangshuo, fietstocht karstgebergte
 14. Yangshuo
 15. Yangshuo - hogesnelheidstrein naar Guangzhou - boot naar Hongkong
 16. Hongkong
 17. Hongkong - Amsterdam
 18. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Shanghai: een futuristische metropool

Dag 1 Amsterdam - Shanghai
Dag 2 aankomst Shanghai
Dag 3 Shanghai

Shanghai skyline China DjoserDe reis start in de havenstad Shanghai, waar je eindeloos kunt wandelen in alle verschillende wijken, met indrukwekkende moderne gebouwen of oude tempels. Vooral de beroemde boulevard, de Bund, geeft een goed beeld van de karakteristieke architectuur uit de jaren dertig. De Bund is ook de plek waar je in alle vroegte getuige kunt zijn van vele Chinezen die het immens populaire tai chi uitoefenen. Vanaf het chique Peace Hotel heb je een mooi uitzicht over de Bund en de rivier.

De Yu Yuan-tuin en de Jade Buddha-tempel zijn bijzondere overblijfselen van het oude Shanghai. Ook het Shanghai Museum biedt een bijzondere collectie van antiquiteiten uit China. Liefhebbers van treinen en snelheid mogen een ritje met de supersnelle magneettrein Maglev (topsnelheid 430 km/ per uur) eigenlijk niet overslaan. Voor 'shopaholics' geldt hetzelfde voor de belangrijke winkelstraat Nanjing Lu en de markt met namaakspullen.

Met de 632 meter hoge Shanghai Tower heeft Shanghai één van de hoogste gebouwen in de wereld. Vanaf deze toren heb je een prachtig uitzicht op Shanghai. Loop eens een luxe hotel binnen om te genieten van een drankje in een skybar met een ongelooflijk mooi uitzicht op de stad. Een boottocht op de Huangpu rivier laat je het uitgestrekte havengebied van Shanghai zien. In de verschillende wijken, zoals het Franse, Russische of Duitse kwartier, kun je eindeloos wandelen of winkelen en ’s avonds heb je een grote keuze aan restaurants, bars en theaters. Bij het aanbod van de nieuwste gadgets en leukste souvenirs vind je zeker een passend aandenken aan deze bijzondere reis voor het thuisfront.


De Verboden Stad, het Zomerpaleis en de Grote Muur

Dag 4 Shanghai - hogesnelheidstrein naar Beijing
Dag 5 Beijing, excursie naar de Grote Muur en Zomerpaleis
Dag 6 Beijing
Dag 7 Beijing - nachttrein naar Xi'an

Keizelijk paleis Beijing China DjoserBeijing is de hoofdstad en het regeringscentrum van China en heeft een inwonersaantal van ongeveer 21 miljoen, dat nog dagelijks wordt vergroot door een gestage stroom mensen vanuit het platteland. Beijing is een enorm grote stad en het is hier dan ook het gemakkelijkste om je per metro, bus of taxi te verplaatsen. De reizigers die van een uitdaging houden kunnen ook de fiets pakken. Net als Nederland is China ook een land vol fietsen: de inwoners van Beijing bijvoorbeeld hebben samen wel 9 miljoen fietsen.

Het centrum van de stad bevindt zich rondom het, met 880 bij 500 meter grootste in zijn soort, Plein van de Hemelse Vrede. Rondom het plein bevinden zich de beroemde Verboden Stad, het mausoleum van Mao Zedong en de Grote Hal van het Volk (parlement). De Verboden Stad is een uitgestrekt gebied van paleizen en musea waar vroeger de keizerlijke familie zich afsloot. Een mooi uitzicht op het complex heb je vanaf de Kolenheuvel. Eén van de mooiste parken van Beijing, het Beihai-park, bevindt zich vlak achter de Verboden Stad. Hier kun je een bootje huren om samen met de recreërende inwoners van Beijing op het meer te roeien.

Ook de hutongs, de beroemde oude woonbuurten van Beijing, mag je eigenlijk niet missen. In het centrum worden enkele van deze buurtjes beschermd tegen de opkomende nieuwbouw. Van de ontelbare tempels die de stad vroeger sierden zijn er enkele zeer de moeite waard. De volledig van hout gemaakte Tempel van de Hemel, gelegen in het zuidoosten van de stad, bestaat uit verschillende gebouwen en een groot altaar die alle in opperste symmetrie gebouwd zijn. In de ochtenduren kun je hier vele inwoners van Beijing bezig zien met hun tai-chi oefeningen. In het noordoosten van de stad ligt de zogenaamde Lama-tempel, waar tegenwoordig weer het Tibetaans boeddhisme beleden wordt.

Grote Muur China DjoserVanuit Beijing wordt door Djoser het vervoer naar de Grote Muur georganiseerd. Daar heb je de tijd om over een gedeelte van dit grootste bouwwerk ter wereld te wandelen. Deze excursie is, afgezien van de toegangsprijs, in de prijs inbegrepen. We combineren de wandeling op de Grote Muur met een ontspannen bezoek aan het Zomerpaleis, dat even ten noorden van Beijing ligt aan een speciaal aangelegd meer. ’s Avonds bestaat bijvoorbeeld de mogelijkheid om een bezoek te brengen aan de Chinese Opera of een acrobatenshow. Dé culinaire specialiteit van Beijing, de Peking-eend, kun je natuurlijk in een van de speciale restaurants proeven. We rijden per slaaptrein van Beijing naar Xi'an, voorheen lange tijd de hoofdstad van China.

Wandel over de eeuwenoude, brede stadsmuur van Xi'an

Dag 8 aankomst Xi'an
Dag 9 Xi'an, excursie naar het terracottaleger 

Xian China DjoserIn het verleden was Xi’an het oostelijke eindpunt van de Zijderoute en de eerste hoofdstad van een verenigd China. Sindsdien is het lang het culturele, economische en politieke centrum van het land gebleven. Dit heeft de stad een zeer kosmopolitisch karakter gegeven, maar ook een zeer aantrekkelijk doel gemaakt voor pogingen tot een staatsgreep. Op de gerestaureerde muur in het centrum van de stad kan je bij goed weer fietsen of wandelen.

Vlak achter de Drumtoren bevindt zich nog altijd een oude islamitische wijk en een uitgestrekt moskeëencomplex met bijgebouwen en tuinen. In deze wijk kun je lekker struinen en eten en tref je hier zeer veel kunst- en antiekwinkeltjes.

Een mooi uitzicht over de stad heb je vanuit de oude Klokkentoren, waar vroeger elke morgen de klok geluid werd. Vlakbij de zuidmuur ligt het Provinciaal Museum, dat één van de grootste collecties Chinese kunstschatten herbergt, waaronder veel aardewerk en kalligrafie. Buiten de muren kun je de Grote en de Kleine Wilde Gans Pagode bezoeken. De grote wilde gans pagode is gebouwd om boeddhistische geschriften te herbergen die door de monnik Xuan Zang waren meegebracht tijdens zijn reizen naar India. Vandaag de dag is de tempel het symbool van Xian en tevens het logo van de stad.

Terracottaleger Xian China DjoserWe trekken in Xi'an een halve dag uit voor het wereldberoemde terracottaleger van de eerste keizer van China: Qin Shi huangdi. Dit eeuwenoude leger bevindt zich ongeveer dertig kilometer buiten de stad en werd pas in 1974 door boeren ontdekt. Deze in de prijs inbegrepen excursie wordt door de reisbegeleiding per bus georganiseerd, de entree is niet inbegrepen.


Fiets door het adembenemende karstgebergte van Yangshuo

Dag 10 Xian - vlucht naar Guilin - bus naar Ping'An
Dag 11 Ping'An
Dag 12 Ping'An - Yangshuo
Dag 13 Yangshuo
Dag 14 Yangshuo

We vliegen naar het zuiden, naar de stad Guilin, bekend vanwege zijn fraaie omgeving van het Karstgebergte. Een bus brengt ons vanaf hier in ongeveer 2,5 uur naar Ping'An. Hier liggen de fotogenieke rijstterrassen van Longji. Het wijde uitzicht over de kunstig aangelegde terrassen waar tweemaal per jaar geoogst wordt, is adembenemend. Vanwege de hooggelegen terrassen is het niet mogelijk om met de bus voor het hotel te komen en wordt het laatste stuk te voet via trappen afgelegd (ongeveer 20 min lopen). De benodigdheden voor deze overnachting neem je mee in een kleine tas. Het is mogelijk om tegen betaling een drager in te huren voor je grote bagage.

Vanuit Ping'An rijden we naar Yangshuo. Dit stadje ligt midden in een landschap van mistige rijstvelden, rivieren en steile, volstrekt in afzondering oprijzende pieken, die misschien bekend zijn van de Chinese prenten. Het is een perfecte uitvalsbasis om wandelend, fietsend en vanaf een boot het beroemde landschap te verkennen.

Yangshou China DjoserDe reisbegeleiding organiseert een fietstocht onder begeleiding van een lokale gids. Hij of zij kent de weg en leidt u langs rijstvelden, de rivier en dorpjes. Andere populaire excursies zijn een bamboevlottocht over de Li-rivier of een bezoek aan de Maanheuvel, waar je vanaf de top een spectaculair uitzicht hebt over de omgeving. Na afloop van de fietstocht kun je, onder het genot van wijn, bier en snacks, de rest van de avond van één van de terrasjes genieten, of je laatste souvenirs in de vele kleine inwkeltjes. Belangstellenden kunnen een les kalligrafie volgen of met andere groepsleden een cursus Chinees koken doen.


Ontdek de moderne megastad Hong Kong

Dag 15 Yangshuo - hogesnelheidstrein Guangzhou - boot naar Hongkong
Dag 16 Hongkong
Dag 17 Hongkong - Amsterdam
Dag 18 aankomst Amsterdam

Hongkong Kowloon China DjoserWe nemen de hogesnelheidstrein naar Guangzhou. In minder dan drie uur bereiken we deze havenstad vanwaar we op de 'Turbo Cat' veerdienst naar Hongkong stappen die in ongeveer twee uur wordt afgelegd. De binnenkomst in Hongkong over het water is heel speciaal. De stad hoort na een lange geschiedenis onder Brits bestuur vanaf juli 1997 weer bij China. De sfeer is hier dan ook heel anders.

Ons hotel bevindt zich op het vasteland (Kowloon), waar de meeste inwoners van Hongkong wonen. Vanaf Kowloon kun je gedurende de hele dag de veerboot nemen naar Hongkong Island, het zakendistrict van Hongkong met de welbekende skyline. Met de gondel kun je naar de Victoriapiek, dat een imposant uitzicht over de stad en haar omgeving biedt. Wil je ook nog enkele andere van de ruim tweehonderd eilandjes van Hongkong verkennen, dan kun je vanaf Hongkong Island makkelijk de boot nemen.

Let wel even op de retourtijden van de boot om te voorkomen dat je op één van de eilandjes strandt! Op veel van de eilandjes, zoals op Lamma en Cheung Chau is de sfeer heerlijk ontspannen en tref je behalve gezellige dorpjes ook mooie stranden en goede visrestaurants aan. Omdat Hongkong erg groot is, zijn afstanden vaak moeilijk te voet af te leggen. Behalve taxi's en bussen doorkruisen dubbeldeks-trammetjes Hongkong Island. Het ideale vervoer voor langere afstanden is de metro, die goedkoop en zeer overzichtelijk is. Vanaf Hongkong vliegen we terug naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Onze reizen kennen geen strak van dag-tot-dag gepland excursieschema. De reisdagen staan uiteraard vast, maar op de dagen dat we niet reizen is iedereen vrij om de dag naar eigen inzicht in te vullen. Onze reisbegeleid(st)ers hebben altijd ideeën en doen gewoonlijk een voorstel voor de besteding van de dag. Trek je er echter liever zelf op uit, dan zal de reisbegeleid(st)er met alle plezier nog een aantal tips en adviezen geven. Houd er wel rekening mee dat er zich, door het karakter van onze reizen en de plaatselijke omstandigheden, onverwachte situaties kunnen voordoen. Hierdoor kan een bepaalde excursie of activiteit niet doorgaan of aangepast worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Op alle China- en China/Tibet-reizen is Nederlandssprekende reisbegeleiding aanwezig, die je in principe tot de ochtend van het vertrek naar Hongkong terzijde staat. In Guangzhou geeft hij/zij informatie en instructie over de besteding van de laatste dagen in Hongkong. Het kan voorkomen dat de reisbegeleiding wel meegaat naar Hongkong, omdat ze door visa procedures uit China moeten.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

03 mei - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

24 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

12 jul - 29 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

19 jul - 05 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

26 jul - 12 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

02 aug - 19 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

06 sep - 23 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.095,-

Start - einde

13 sep - 30 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

11 okt - 28 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 apr - 05 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

02 mei - 19 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Start - einde

23 mei - 09 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.195,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • binnenlandse vlucht
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een traject per trein in slaapcoupés
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Twee trajecten per hogesnelheidstrein
 • Hotelovernachtingen
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis met gids
 • Excursie naar Terracottaleger met gids
 • Fietstocht karstgebergte Yangshuo

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 355,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Shanghai en Hongkong bij te boeken. De prijs in Shanghai is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. 

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

Het vervoer van en naar de luchthaven dien je bij een verlenging zelf te regelen.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

In China overnachten we in goede middenklasse hotels. Uiteraard hebben de kamers een eigen douche en toilet. In elke kamer staat een grote thermoskan met heet water of een waterkoker klaar, zodat je daar een lekker vers kopje thee of koffie kunt zetten (neem koffie/thee zelf mee). In verschillende Chinese steden kun je in de hotels geld wisselen en de meeste hotels bieden daarnaast mogelijkheden om je kleding te laten wassen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Xi'an Hong Ye Hotel
Ping'An Liqing Hotel
Yangshuo New Li River Hotel
Hong Kong Panda Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 355,-.

 • China oost hotel accommodatie overnachting Djoser

  In China maken we veelal gebruik van grootschalige hotels.

 • China hotel accommodatie overnachting Djoser

  Alle kamers beschikken over en suite badkamers met douche en toilet.

 • China hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China hotel accommodatie overnachting Djoser

  Desgewenst zijn twin-kamers mogelijk.

 • China hotel accommodatie overnachting Djoser

  De hotels zijn centraal gelegen of dichtbij het OV.

 • China hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China hotel accommodatie overnachting Djoser

  Soms is een frisse duik mogelijk na een drukke dag vol ontdekkingen.

 • China hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China hotel accommodatie overnachting Djoser
 • China hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  12:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Shanghai

  Vertrek

  22:05

  Aankomst

  14:50*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Hongkong - Frankfurt

  Vertrek

  23:25

  Aankomst

  05:15*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  09:25

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: het is in China in de zomermaanden 6 uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de reizen maken we gebruik van de meest uiteenlopende vervoermiddelen. De grootste afstand, Xi'an - Guilin voeren we uit middels een binnenlandse vlucht.

Over een traject reizen we met de slaaptrein, een typische Chinese manier van reizen. Chinese slaaptreinen zijn opgedeeld in verschillende compartimenten. Tijdens deze treinreizen maken we gebruik van 6-persoons couchettes. Dit houdt in dat je in een open coupé, met zes personen slaapt. In deze couchettes zijn lakens, dekens en kussens aanwezig, doch een lakenzak kan handig zijn. Daarnaast vind je er een thermoskan met warm water, dus neem wel je eigen (reis)mok mee! In Shanghai brengt de hogesnelheidstrein ons in een paar uur naar Beijing. Ook in Yangshuo pakken we een hogesnelheidstrein naar Guangzhou. De overige trajecten leggen we af per eigen, lokaal gehuurde bus.

Al staan Nederlanders bekend om het vele fietsen, dit is niet vergelijkbaar met de duizenden fietsende Chinezen die je onderweg op het platteland, maar ook overal in de steden tegenkomt. Voor een verkenning van de omgeving is de fiets dan ook het vervoermiddel bij uitstek. Daarnaast zijn er taxi's, minibusjes en riksja's die je voor weinig geld overal heen brengen.

 • Lufthansa
 • China markt rondreis Djoser

  Dompel je onder in de lokale cultuur op de stations.

 • China trein slaapcouchette Djoser

  In de nachttrein reizen we in een couchette-6 rijtuig.

 • China bus vervoersmiddel Djoser

  Transfers per comfortabele bus.

 • China ferry vervoersmiddel Djoser

  Per "Turbo Cat" boot naar Hong Kong.

 • Per hogesnelheidstreinen door een groot deel van China.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • binnenlandse vlucht
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Een traject per trein in slaapcoupés
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Twee trajecten per hogesnelheidstrein
 • Hotelovernachtingen
 • Excursie naar Grote Muur en Zomerpaleis met gids
 • Excursie naar Terracottaleger met gids
 • Fietstocht karstgebergte Yangshuo

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of trekt de stoute schoenen aan en doet mee met een tai chi sessie in een van de vele Chinese parken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is de toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is de entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis door China zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 

 • Beijing: vroeg in de ochtend vertrek je met de bus onder leiding van een lokale gids naar de Grote Muur. Na het bezoek rijd je terug richting de stad om het Zomerpaleis te bezoeken. Tussen deze highlights krijg je de gelegenheid om te lunchen.
 • Xi’an: na aankomst met de trein in Xi’an ga je vandaag het beroemde Terracottaleger bezoeken dat op ongeveer een uur rijden buiten Xi’an ligt. De excursie wordt begeleid door een lokale gids.
 • Yangshuo: in de omgeving van Yangshuo gaan we fietsen langs de rijstvelden en de Li-rivier met op de achtergrond het Karstgebergte. De fietstocht is tegen een meerprijs uit te breiden met een bamboevlottocht.

Daarnaast zijn er diverse optionele bezienswaardigheden te bezoeken, zoals:

 • Shanghai: Een wandeling over de Bund en een boottocht over de Huanpo-rivier zijn een goede introductie tot de stad. Diverse uitkijkpunten over Shanghai, zoals het Peace Hotel of de 632 meter hoge Shanghai Tower zorgen, zowel overdag als 's avonds, voor een spectacualir uitzicht! 
 • Beijing: In Beijing is er eigenlijk genoeg te zien voor een verblijf van enkele weken. Naast de muur en het zomerpaleis is een bezoek aan de Verboden Stad zeer aan te raden. De bouw van het 720 000 vierkante meter grote paleizencomplex heeft tien jaar geduurd en onder andere de Ming- en Qin-keizers hebben hier hun onuitwisbare stempel gedrukt op China. 
 • Xi’an: Ondanks dat de stad met name bekend staat om het wereldberoemde terracottaleger, valt hier veel meer te zien en te beleven. Een bezoek aan Moslimwijk is erg interessant. Naast een prachtige moskee zijn hier veel leuke kleine straatjes te vinden en is het eten er om de vingers bij af te likken
 • Hongkong: Tijdens een excursie van een halve dag, kun je diverse bezienswaardigheden in de stad bezoeken, zoals Aberdeen en Stanley Market en kun je het prachtige uitzicht over de stad bewonderen vanaf Victoria Peak. 

NB: Indien het niet verantwoord is om Hongkong te bezoeken, reizen we direct vanuit Guangzhou per boot naar de luchthaven.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Hongkong.
 • Visum voor China, kosten € 126,55.
  Je kunt de visumaanvraag zelf regelen bij het CVASC (Chinese visumaanvraag service centrum), maar je kunt dit ook laten verzorgen door VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 42,50 bemiddelingskosten per visum in rekening. Je dient dan het aanvraagformulier in te vullen (je krijgt hiervoor een link) en je paspoort stuur je op naar "de VisumCentrale / CIBT". In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.
 • Voor het verkrijgen van het Chinese visum is het, voor reizigers tussen de 14 en 70 jaar oud, verplicht langs te gaan bij het Chinese visumaanvraagcentrum in Den Haag. Wanneer het visum wordt aangevraagd via onze partner “de VisumCentrale / CIBT”, wordt de afspraak in samenspraak met je ingepland.

Geldzaken

In China wordt er betaald met de renminbi, in de volksmond de yuan. Alhoewel Hongkong al weer enige tijd bij China hoort, kent het nog een eigen munteenheid, de Hongkong dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: mogelijk in alle steden.
Contant: euro’s
Creditcard: bruikbaar in alle steden.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 375,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland van China.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- (bij een groep van 20 personen).

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Maaltijden zijn tijdens de reis niet inclusief in de reissom. Je kunt dus zelf bepalen waar, hoe of wat je wilt eten. De reisbegeleiding kan tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten geven. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken.

Voor de culinaire liefhebber is een reis door China en haar keuken één groot avontuur. Elke regio heeft zo zijn eigen specialiteiten, vooral tot uitdrukking komend in de bereidingswijze en het gebruik van kruiden. In Beijing eet men bijvoorbeeld de beroemde Pekingeend. 

Een geliefde lunch, ook bij de gemiddelde westerling, is de noedelsoep, een rijk gevulde mie-soep met verschillende groenten en/of vlees. 's Avonds kun je kiezen uit een zeer uitgebreid aanbod van allerlei gerechten, die tegelijk op tafel komen. Iedereen aan tafel eet (met stokjes) uit deze schalen. Een andere gezellige manier van eten is een soort Chinese fondue (hotpot), waarbij je zelf groenten, vlees en vis in een potje met kokende bouillon aan tafel kunt koken.

Hoewel de Chinezen overheerlijke lunches, snacks en diners bereiden, zijn veel buitenlandse bezoekers niet erg enthousiast over de Chinese ontbijtgewoontes van rijst, varkensvlees, gebakken pinda's en zure groenten, vergezeld van een glas (lauw) bier. In verschillende hotels waar wij verblijven, wordt ook een westers ontbijt geserveerd. Soms zijn er lichtere varianten van een Chinees ontbijt verkrijgbaar. In gelegenheden buiten de hotels, of gewoon op straat, staan vaak ook pannenkoeken of yoghurt op het menu.

Groene thee is de volksdrank in China die je op veel plaatsen automatisch geserveerd krijgt. Daarnaast zijn mineraalwater, frisdrank en bier ook vrijwel overal verkrijgbaar. Ook koffie is op steeds meer plaatsen verkrijgbaar.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Shanghai en Hongkong bij te boeken. De prijs in Shanghai is vanaf € 40,- per persoon per nacht op basis van logies in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 80,- per nacht. 

In Hongkong verblijf je na afloop in een middenklasse hotel in de wijk Kowloon. De prijs is vanaf € 60,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 120,- per nacht.

Het vervoer van en naar de luchthaven dien je bij een verlenging zelf te regelen.
 

Klimaat en geografie

China is één van de grootste landen ter wereld en heeft dan ook zeer uiteenlopende geografische en klimatologische kenmerken. Vanwege de uitgestrektheid van het land kun je tijdens het reizen door China zeer wisselende weersomstandigheden tegenkomen.

De zomers zijn in een groot deel van China warm, met gemiddelde temperaturen boven 30°C. In het voor- en najaar kan het in Beijing en Xian zeker in de avonduren vrij koud zijn.

Houd in China het hele jaar door rekening met wat regen, want met name in het tropische zuiden valt vrij regelmatig een bui. Regen valt vaak aan het einde van de dag en ’s nachts. De regenbuien zijn meestal kort en hevig en het wolkendek is in deze periode vaak dicht.

Om een goede indruk van China te krijgen en de verschillende landschappen en culturen te bekijken leggen we grote afstanden af. Onderweg is er echter zoveel te zien dat je je tijdens de soms lange reisdagen geen moment hoeft te vervelen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

De reisbegeleider neemt afscheid van de groep in Guangzhou, tenzij hij/zij mee gaat naar Hongkong vanwege visumprocedures of zelf terug vliegt naar Nederland.

In Beijing, Xi’an en Yangshuo is er tijdens de Djoser excursies een lokale gids. Hij/zij vertelt uitgebreid over de regio; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we naar en in China?

We vliegen met Lufthansa naar Shanghai en terug vanaf Hongkong. Om onze tijd in het immense China zo efficiënt mogelijk te gebruiken, overbruggen we een traject (Beijing – Xi’an) per nachttrein waar we plaatsen hebben gereserveerd in 6-persoonscouchettes. Daarnaast maken we op twee trajecten gebruik van de hogesnelheidstrein (Shanghai – Beijing en Yangshuo - Guangzhou). Voor de lange afstand van Xi’an naar Guilin maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. Voor alle overige trajecten maken we gebruik van onze eigen bus. Op die manier kunnen we stoppen waar we maar willen, bijvoorbeeld voor een mooie fotostop. Om in Hongkong te komen nemen we de speedboot vanaf Guangzhou.

Welke luchtvaartmaatschappij voert de binnenlandse vluchten uit?

Hoe reizen we per trein?

Kan ik in de trein een bed in een 4-persoonscouchette boeken?

Hoe is de kwaliteit van de hotels?

Hoe kom ik aan een visum voor China?

Kan ik pinnen in China?

Gaat er een Nederlandse reisbegeleider mee of een lokale gids?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in China?

Wat voor soort reistas kan ik het beste meenemen?

Is het mogelijk om vegetarisch te eten?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews China, 18 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • CHINA Het land van de rijzende zon, de Gouden glimlach en wuivende bamboe. In één woord OVERWELDIGEND!! Van de drukke steden naar de rijstterrassen en het karstgebergte. Een mooie afwisseling gedurende de reis. Het vervoer is afgewisseld dmv een HS trein/bus/vliegtuig/boot.

  8,0

  8,0
 • Een enorm fantastische gevarieerde en verrassende reis die je laat kennismaken met China! We hebben enorm veel gezien, gedaan en geleerd. We hebben geproefd van het verleden, heden en de toekomst, van de verschillen tussen de verschillende grote steden tot de verschillen in de prachtige landschappen

  9,0

  9,0
 • De rondreis door China was echt geweldig! Wat hebben wij veel gezien en meegemaakt! De kracht van Djoser vond ik dat je veel mooie excursies met Djoser kunt maken, maar dat je er ook prima alleen of met een kleiner groepje op uit kunt trekken. Vandaag ga ik mijn volgende Djoser rondreis boeken :-)

  10,0

  10,0
 • Wat een heerlijke kennismaking met China, geen organisatorische zorgen, op een actieve manier reizen in groepsverband met veel vrijheid voor individuele behoeften. Hotel in Xi-an was ondermaats, verder was elke dag weer een belevenis, de 3 dagen verlenging in Hong Kong waren heerlijk.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Starten in de wereldstad Shanghai
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Hogesnelheidstrein Shanghai - Beijing
 • Overnachting tussen de prachtige rijstterrassen van Longji
 • Inclusief excursie naar Grote Muur, Zomerpaleis en Terracottaleger met gids
 • Fietstocht in de omgeving van Yangshuo
 • Hogesnelheidstrein Yangshuo - Guangzhou
 • Turbo Cat ferry naar Hongkong
 • Verblijf in metropool Hongkong
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht

Klantwaardering

9,0

CHINA Het land van de rijzende zon, de Gouden glimlach en wu...
CHINA Het land van de rijzende zon, de Gouden glimlach en wuivende bamboe. In één woord OVERWELDIGEND!! Van de drukke steden naar de rijstterrassen en het karstgebergte. Een mooie afwisseling gedurende de reis. Het vervoer is afgewisseld dmv een HS trein/bus/vliegtuig/boot.

Ingrid Noten - 8,0
Een enorm fantastische gevarieerde en verrassende reis die j...
Een enorm fantastische gevarieerde en verrassende reis die je laat kennismaken met China! We hebben enorm veel gezien, gedaan en geleerd. We hebben geproefd van het verleden, heden en de toekomst, van de verschillen tussen de verschillende grote steden tot de verschillen in de prachtige landschappen

Karin R. - 9,0
De rondreis door China was echt geweldig! Wat hebben wij vee...
De rondreis door China was echt geweldig! Wat hebben wij veel gezien en meegemaakt! De kracht van Djoser vond ik dat je veel mooie excursies met Djoser kunt maken, maar dat je er ook prima alleen of met een kleiner groepje op uit kunt trekken. Vandaag ga ik mijn volgende Djoser rondreis boeken :-)

Ilonka - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in China

Het weer in China

4°C

Terug naar boven