Het mooie Medellin in Colombia

Het mooie Medellin in Colombia

Medellin stad ColombiaWie denkt aan Medellin, denkt vaak gelijk aan ‘El Patron’: drugsbaron Pablo Escobar. Een naam die de meeste ‘paisas’, de inwoners van Medellin, liever niet uitspreken. En dat is terecht, want Medellin is zoveel meer dan dat; laat je verrassen door deze moderne stad met een rijke geschiedenis, waar de paisas ontzettend trots op zijn!

Als je in Medellin bent, is het zeker de moeite waard om het oude centrum te verkennen, hier staan tal van oude gebouwen, met allemaal een eigen verhaal. Je vind er een van de oudste kerken van Medellin: Iglesia de Veracruz. Wanneer je een stukje verder loopt kom je uit op het centrale Plaza Botero dat volstaat met beelden van de gelijknamige kunstenaar. 

Plaza Cisneros Medellin ColombiaDe kunstwerken en schilderijen van Botero beelden mensen en dieren uit in bizarre proporties, alles is uit verhouding. In het museum dat aan dit plein te vinden is, Museo de Antioquia, vind je ook schilderijen van de kunstenaar Botero. Heel bijzonder is Plaza Cisneros, een plein vol met 300 lichtgevende palen tot 24 meter hoog. Dit plein was lange tijd in verval en een plek waar veel criminaliteit voorkwam. Door de renovatie die heeft plaatsgevonden is dit plein nu een toonaangevende plek geworden, waar mensen samenkomen.

Naast de tal van bijzondere plekken en gebouwen in Medellin zijn de paisas erg trots op het metrostelsel. Medellin is tot op de dag van vandaag vooralsnog de enige stad in Colombia met een metro, en daar zijn de inwoners zuinig op! Graffiti op de wagons, of eten in de metro? Dat zal je in Medellin niet snel zien!

Bandeja paisa eten Medellin ColombiaVan al dat sightseeën krijg je trek. In deze stad vind je tal van leuke moderne eettentjes, maar als je het echte Medellin wil ervaren, dan bestel je een Bandeja Paisa. Dit typisch Colombiaanse gerecht bestaat uit rijst, rode bonen, een gebakken ei, avocado, spek, gehakt & een chorizo worstje. Het is een flinke maaltijd waar je wel even op kunt teren!

Wil jij ook deze bijzondere stad ervaren? Tijdens onze rondreizen door Colombia, brengen we een bezoek aan Medellin.