Colombia

Colombia

Met oog voor de wereld

 • De langste bergketen ter wereld

  De langste bergketen ter wereld

  Als je de wereldkaart volgt van noord naar zuid langs de westkust van Amerika gaat je vinger vanzelf over de langste bergketen ter wereld.

  Lees meer

 • Een zondagmiddag uitje naar Salento of Filandia

  Een zondagmiddag uitje naar Salento of Filandia

  In Colombia vinden mensen het heerlijk om op zondagmiddag erop uit te trekken met het hele gezin, met je vrienden of vriendinnen.

  Lees meer

 • Jeu de boules met buskruit in Colombia: Tejo!

  Jeu de boules met buskruit in Colombia: Tejo!

  Ieder land heeft wel een nationale sport of nationaal spel dat alleen in het eigen land wordt gespeeld. In Colombia is dit Tejo: een soort jeu de boules met buskruit!

  Lees meer

 • Het werelderfgoed van Cartagena

  Het werelderfgoed van Cartagena

  Cartagena is niet alleen de mooiste koloniale stad van de Cariben, maar ook een stad waar al dwalend door het eeuwenoude stadscentrum, omringd door imposante forten en massieve stadsmuren met kanonnen, haar turbulente geschiedenis tot leven komt. Niet voor niets verklaarde Unesco in 1984 de koloniale stad en haar vestingwerken tot Werelderfgoed.

  Lees meer

 • Kopje community

  Kopje community

  Eerlijke koffie smaakt beter. We trokken naar Colombia om te zien hoe een traceerbaar bakkie wordt gemaakt door de gemeenschap, in harmonie met de natuur.

  Lees meer

 • De trots van Colombia

  De trots van Colombia

  Kleurrijk en krachtig. Dat is het eerste wat je denkt als je door Colombia reist. Vrolijk zijn de talrijke felgekleurde gevels van de huizen. Indrukwekkend de prachtige natuur. Trots herinneren de nationale monumenten aan de strijd om de onafhankelijkheid tegen de Spanjaarden en de bloedige burgeroorlogen uit het verleden. Want in Colombia is de nationale trots nooit ver weg.

  Lees meer

 • Het mooie Medellin in Colombia

  Het mooie Medellin in Colombia

  Wie denkt aan Medellin, denkt vaak gelijk aan ‘El Patron’: drugsbaron Pablo Escobar. Een naam die de meeste ‘paisas’, de inwoners van Medellin, liever niet uitspreken.

  Lees meer

 • Verrassend divers Colombia

  Verrassend divers Colombia

  Het is moeilijk om niet verliefd te worden op de schoonheid en de veelzijdigheid van Colombia. Een land met zo veel verschillende landschappen: van besneeuwde bergtoppen tot snikhete woestijnen en van de weelderige jungle in het zuiden tot de fotogenieke stranden in het noorden. COLOMBIA tekst | Jessica Lokker Maar een bezoek aan het Zuid-Amerikaanse land is pas echt bijzonder door de bevolking. De...

  Lees meer

Terug naar boven