Colombia

Rondreis Colombia21 dagen

Op de rondreis door Colombia maak je kennis met de prachtige natuur en ontmoet je de meest gastvrije mensen van Latijns-Amerika. Ontdek in Colombia de prachtige Andes, het mysterieuze San Agustín en de schitterende koloniale steden. Proef de Colombiaanse koffie en geniet van de Caribische stranden. In de koffieregio Armenia slapen we in een hacienda op een koffieboerderij. We bezoeken het witte koloniale stadje Mompox en het nationaal park Taryona ligt op een steenworp afstand van Santa Marta waar we overnachten. Cartagena de Indias is een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust met een roerig verleden. Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met haar witte stranden en verbazingwekkende koraalriffen. Trek er een dag op uit en geniet van een boottocht.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Colombia, 21 dagen
 1. Amsterdam - Bogotá
 2. Bogotá
 3. Bogotá - Zipaquirá - Villa de Leyva
 4. Villa de Leyva - Guatavita - Bogotá
 5. Bogotá - Villavieja
 6. Villavieja - Tatacoa woestijn - San Agustín
 7. San Agustín
 8. San Agustin - Popayán
 9. Popayán, optionele excursie Purace NP
 10. Popayán - Quindio
 11. Quindio, excursie naar Salento en Valle Cocora
 12. Quindio - Medellín
 13. Medellín, optionele excursie Peñon de Guatapé
 14. Medellín - vlucht naar Santa Marta
 15. Santa Marta, optionele excursie Tayrona NP
 16. Santa Marta - Mompox
 17. Mompox
 18. Mompox - Cartagena de Indias
 19. Cartagena de Indias
 20. Cartagena de Indias - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Bogotá

Dag 1 Amsterdam - Bogotá
Dag 2 Bogotá

Colombia Bogota Hoofdstad Djoser We beginnen onze rondreis in de indrukwekkende hoofdstad van Colombia. Bogotá is de grootste stad van Colombia en bevindt zich middenin de Andes op een hoogte van ruim 2.600 meter. Het is een moderne stad met universiteiten, theaters en bibliotheken, omgeven door hoogbouw, koloniale kerken, maar ook sloppenwijken. Slenter door de koloniale straatjes en wen rustig aan de hoogte. Het Plaza de Bolivar is het hart van de oude koloniale wijk La Candelaria en wordt omringd door de belangrijkste gebouwen van de stad. Zo bevindt zich daar de kathedraal, het paleis van justitie en El Museo 20 de julio. Huur een fiets en rijd over de brede avenidas en de kleine carrera's van de hoofdstad. En bezoek ook het indrukwekkende Goud Museum, het Museo de Oro, of neem de kabelbaan naar Cerro Monserrate. Op een hoogte van ruim 3000 m is een prachtige kerk en heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

Villa de Leyva, Guatavitameer & Zipaquirá zoutmijn

Dag 3 Bogotá - Zipaquirá - Villa de Leyva
Dag 4 Villa de Leyva - Guatavitameer - Bogotá

Colombia Villa de Leyva Djoser ’s Morgens rijden we vanuit Bogotá naar het noorden, richting het mooie Villa de Leyva. Voordat we hier aankomen, maken we een stop bij één van de belangrijkste trekpleisters van Colombia: de zoutkathedraal ofwel de Catedral de Sal in Zipaquirá. Deze ondergrondse kathedraal is in een verlaten zoutmijn aangelegd. De kathedraal bestaat uit een reeks van tunnels en gaat tot wel 180 meter diep. Na een bezoek aan de Zipaquirá reizen we door naar Villa de Leyva.

We overnachten in het charmante Villa de Leya, één van de mooiste koloniale plaatsen van Colombia. De straatjes zijn geplaveid met kinderhoofdjes en de huisjes zijn allemaal witgeverfd. Op het grootste centrale plein van Colombia maken de bewoners graag een praatje.

Na het koloniale Villa de Leyva, bezoeken we een pre-koloniale en pre-columbiaanse plek. Het Guatavitameer is een heilige lagune voor de Muisca-indianen omdat zij daar hun rituelen uitvoerden. De Muisca-indianen wierpen gouden voorwerpen in het meer als offer aan de goden. Toen de Spanjaarden dit ritueel ontdekten, was de legende van ‘El Dorado’ geboren. De turquoise kleurende lagune ligt in een prachtige omgeving van tropisch regenwoud dat onderdak biedt aan diverse flora en fauna.

Tatacoa Woestijn & San Agustin


Dag 5. Bogotá - Villavieja - Tatacoa woestijn
Dag 6. Villavieja - San Agustín
Dag 7. San Agustín

´s Ochtends vertrekken we naar een ander imposant landschap in Colombia; de Tatacoa woestijn. Dit rode spectaculaire landschap vormt de leefomgeving van unieke flora en fauna. Zo vind je er torenhoge cactussen, bijzondere rotsformaties en ontdek je er interessante fossiele resten.

Colombia San Augustin Djoser Vanuit de droogte in de Tatacoa woestijn reizen we naar San Agustín, een prachtige rit van zo’n acht uur door het schilderachtige platteland. San Agustín is één van de belangrijkste archeologische plaatsen van Colombia. Ruim 3300 voor Christus werden de groene heuvels van San Agustín door een mysterieuze indianenstam bewoond. Zij kwamen hier om hun doden te eren en deden dat door stenen beelden en tombes uit vulkanisch gesteente te creëren. De beelden die zijn achtergebleven zijn uiterst mysterieus en lijken iets te verbergen.

In San Agustín kunnen er vele excursies gemaakt worden. Ga zeker mee naar het bekende San Agustín archeologisch park. De ruim 500 beelden die in dit park zijn achtergebleven, hebben de vorm van dieren, krijgers en menselijke gezichten en kunnen wel 7 meter hoog zijn. Rondom dit park, verspreid in de bergen, staan nog meer fascinerende beelden. Wil je alles weten over deze interessante archeologische vondsten, kies er dan voor om met een lokale gids op pad te gaan. Een aanrader is om een optionele paardrijtocht te maken door de heuvels om deze bijzondere beelden te ontdekken.

Witte dorpjes met kleurrijke bloemen

Dag 8. San Agustín - Popayán
Dag 9. Popayán, optioneel Puracé
Dag 10. Popayán -  Armenia, Triangulo del Café

Om alvast een voorproefje te krijgen van de koffieregio waar we over een paar dagen aankomen, is er hier de mogelijkheid om een koffieplantage te bezoeken en alles te leren over het maken van koffie, van het planten van het graan tot aan het werkelijke kopje koffie. We rijden door naar de koloniale witte stad Popayán waar we overnachten. Het is een mooie koloniale stad waar vele dichters en schilders vandaan komen. Popayán is ook de uitvalsbasis voor het mooie Purace nationaal park. De Purace vulkaan is een kleine 5000m hoog en is continu met sneeuw bedekt. Je kan in dit gebied wandelingen maken en genieten van geisers, warmwaterbronnen en watervallen. We reizen door naar de zogenaamde Triangulo del Café, of ook wel de Colombiaanse koffiedriehoek genaamd.

Triángulo del Café & Medellín

Dag 11. Armenia, excursie naar Salento en Valle Cocora in een Jeep Willys
Dag 12. Armenia - Medellín
Dag 13. Medellín, optioneel El Peñon de Guatapé
Dag 14. Medellín - vlucht naar Santa Marta

Colombia koffieregio Armenia Los Nevados Djoser De koffieregio in Armenia is één van de mooiste gebieden van Colombia gelegen nabij de besneeuwde bergtoppen van het nationale park Los Nevados. We rijden hier door een zogenaamde Mar de Café, ofwel zee van koffie. We overnachten in een traditionele hacienda die vroeger fungeerde als koffieboerderij; het is een heerlijke omgeving om tot rust te komen.

Vanuit het kleurrijke plaatsje Salento is het nog maar een steenworp afstand naar de Valle de Cocora, waar de 50-meter hoge waspalmen het bijzondere landschap van de vallei sieren. We gaan hier in én achterop Jeep Willys de vallei in; een leuke manier om het gebied te leren kennen! In Valle Cocora kun je kiezen voor een wandeling of paardrijtocht door het prachtige nevelwoud.

Na 2 overnachtingen in deze rustige omgeving vervolgen we onze weg naar de op twee na grootste stad van Colombia: Medellín. Medellín, met zijn eeuwig lenteklimaat, is een bruisende en moderne stad waar de uitermate vriendelijke lokale bevolking, de Paisas, de laatste modetrends op de voet volgen.

We hebben een volle dag te besteden in Medellín. Verken het oude centrum met het centrale Plaza Botero dat vol staat met beelden van de gelijknamige kunstenaar. Het is ook leuk om een fietstour door de stad te ondernemen langs de randen van de stad. We kunnen optioneel een bezoek brengen aan El Peñon de Guatapé, een enorme granieten rots die hier midden in het landschap oprijst en die een geweldig uitzicht biedt op een meer met vele kleine eilanden. Het is gelegen in een smalle vallei die oorspronkelijk door Aburras indianen bewoond was.

Caribische taferelen en koloniaal verleden

Dag 15. Santa Marta, optioneel Tayrona nationaal park
Dag 16. Santa Marta - Mompox
Dag 17. Mompox

Colombia Santa Marta nationaal park Tayrona Djoser We vliegen door naar de noordkust van Colombia. In Santa Marta kunnen we genieten van het heerlijke klimaat en de Caribische zee. Uiteraard is het aan te raden een bezoek te brengen aan het Nationaal Park Tayrona.

Het Tayrona nationaal park is een aan de noordelijke Atlantische kust gelegen gebied dat ooit het grondgebied was van de Tayrona indianen. Het park heeft een grote variatie aan landschappen. Zo heb je er prachtige stranden en baaien, maar ook een regenwoud dat zich op 900 meter boven de zeespiegel bevindt. Het Tayrona National Park sluit echter zijn deuren in februari. Tijdens deze maand begeeft de inheemse bevolking van de Sierra Nevada de Santa Marta zich in het park om het ecologisch en spiritueel te reinigen. Er zijn nog voldoende andere mogelijkheden om de natuur en cultuur van deze regio te leren kennen. Zo is het mogelijk om de tropische jungle bij Taironaka te bezoeken of naar het bergdorpje Minca te gaan.

We vervolgen onze reis naar het eiland Mompox dat daadwerkelijk in de Magdalenarivier ligt. Deze rivier zien we ook in San Agustín en bevindt zich hier in een Delta met vele vertakkingen. Mompox is een andere koloniale parel van dit immense land; het lag vroeger namelijk direct aan de handelsroute en het stond bekend om de vele goudsmederijen.

Cartagena de Indias


Dag 18. Mompox - Cartagena de Indias
Dag 19 Cartagena de Indias
Dag 20 Cartagena de Indias - vlucht naar Bogotá - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Vanuit Mompox reizen we door naar onze laatste bestemming: het mooie Cartagena de Indias. Cartagena de indias, een kleurrijke havenstad aan de Caribische kust, is de ideale afsluiter van deze mooie reis! Het historische oude centrum is omgeven door stadsmuren en bevat prachtige koloniale architectuur, mooie straatjes, pleinen en binnenplaatsen gevuld met bloemen. Vanwege de historie en schoonheid van de historische binnenstad, staat Cartagena sinds 1984 op de UNESCO werelderfgoedlijst. We blijven hier twee dagen, dus genoeg tijd om deze prachtige stad te leren kennen.

Colombia Cartagena DjoserBezoek in Cartagena een van de vele musea, kloosters of kerken of maak een wandeling door de mooie straatjes. Je kunt samen met een lokale gids een stadswandeling maken waarmee je onder andere een bezoek brengt aan het klooster en de kerk van La Popa. Hier heb je een prachtig uitzicht over de stad en op het fort van San Felipe de Barajas. Dit fort is gebouwd op de heuvels van San Lázaro en verdedigde de stad tegen aanvallen van piraten.

Voor de kust van Cartagena liggen de Islas del Rosario met haar witte stranden en verbazingwekkende koraalriffen. Trek er een dag op uit en geniet van een boottocht naar dit National Park. Dan is het tijd om afscheid te nemen van het gastvrije en indrukwekkende Colombia om terug te vliegen naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Houd er wel rekening mee, dat zich door het karakter van de reizen en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 sep - 11 okt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

12 okt - 01 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

02 nov - 22 nov

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

23 nov - 13 dec

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

22 dec - 11 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.195,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 jan - 31 jan

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

25 jan - 14 feb
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

01 feb - 21 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

22 feb - 13 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

08 mrt - 28 mrt

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

11 apr - 01 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

16 mei - 05 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties inclusief ontbijt
 • Bezoek Guatavitameer
 • Excursie zoutmijn Zipaquirá
 • Bezoek aan Salento en Valle Cocora
 • Excursie aan Tatacoa woestijn
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf  € 335,-.

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn overwegend Nederlands en Belgisch. Het komt soms voor dat zich ook enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep op de vertrekdatum van jouw keuze dan informeren we je graag telefonisch over bijvoorbeeld leeftijden, geslacht en samenstelling (Nederland: 071-5126400 en België: 09 2230069).

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in goede middenklasse hotels, waar nodig zijn de kamers voorzien van airconditioning. De ligging is centraal zodat je makkelijk naar de bezienswaardigheden kan wandelen. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter. In Armenia logeren we in een comfortabele hacienda op een voormalige koffieboerderij. De plek is werkelijk fantastisch en dit is een heerlijke plek om even bij te komen van alle indrukken van de reis. We bezoeken het nationale park Tayrona vanuit uitvalsbasis Santa Marta waar we in een comfortabel hotel overnachten. Het ontbijt overal is inclusief.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Bogotá Hotel Dann Av 19
Villa de Leyva Hotel Marques San Luis
San Agustín Alto de los Andaquies
Popayan La Herreria de Popayan
Armenia Hostería Mi Monaco
Armenia Finca la Tata
Medellín Hotel Poblado Alejandría
Mompox Casa Amarilla
Cartagena Hotel Villa Colonial

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf  € 335,-.

 • Colombia htoel acccommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Colombia hotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Bogotá

  Vertrek

  09:40

  Aankomst

  14:45

 • Vlucht met

  Traject

  Cartagena - Amsterdam

  Vertrek

  18:55

  Aankomst

  10:30


Tijdsverschil: tijdens onze zomertijd is het in Colombia 7 uur vroeger, tijdens onze wintertijd 6 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vlucht, bedraagt vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We verplaatsen ons in Colombia met een comfortabele bus met airconditioning en overbruggen het traject Medellín - Santa Marta met een binnenlandse vlucht

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bussen. Enkele reisdagen zijn vrij lang. Onderweg is echter vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken. In verschillende interessante plaatsen onderweg stoppen we natuurlijk.

 • KLM vliegtuig
 • Colombia bus vervoersmiddel Djoser
 • Colombia bus vervoersmidddel binnenkant Djoser
 • Colombia bus vervoersmiddel binnenkant Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Medellín - Santa Marta
 • Overnachtingen in sfeervolle en centraal gelegen accommodaties inclusief ontbijt
 • Bezoek Guatavitameer
 • Excursie zoutmijn Zipaquirá
 • Bezoek aan Salento en Valle Cocora
 • Excursie aan Tatacoa woestijn
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag winkelen in een van de moderne shops in Bogotá of gaat juist liever in de Candelaria op zoek naar traditionele cadeautjes. De ander wil op zijn gemak rondkijken bij het goudmuseum in Bogotá of vertoeft op het centrale plein van Medellín omringd door de voluptueuze en karakteristieke Botero beelden. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Colombia zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie naar de zoutmijn el Catedral de Sal van Zipaquirá
 • Excursie naar Guatavitameer
 • Excursie Tatacoa woestijn
 • Bezoek San Agustín archeologisch park
 • Bezoek aan Salento en de Valle de Cocora


Daarnaast zijn er diverse optionele excursies zoals:

 • Fietstocht in Bogotá op zondag tijdens de Ciclovía. Grote wegen zijn afgesloten voor gemotoriseerd verkeer; een perfecte manier om de stad te leren kennen.
 • Canopy in Armenia
 • Bezoek aan de granietrots El Peñon de Guatapé vanuit Medellin
 • Bezoek aan een koffieplantage met proeverij in Armenia
 • Excursie met Jeep Willys naar Valle Cocora
 • Paardrijtocht door de Valle Cocora
 • Dagtocht Isla Rosario vanuit Cartagena


De reisbegeleider is aanwezig om tips te geven over verschillende bezienswaardigheden onderweg.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat na vertrek uit Colombia nog 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Colombia wordt er betaald met de Colombiaanse peso. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: In de meeste plaatsen kan met de Nederlandse pinpas gepind worden
Contant: dollars in kleine coupures.
Creditcard: worden vrijwel altijd geaccepteerd in de betere hotels, restaurants en winkels.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- persoon per week. Naast uw pinpas raden wij u ook aan om dollars aan contanten mee te nemen.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Behalve de ontbijten zijn de maaltijden dan ook niet bij de reis inbegrepen. Het is ook leuk om op de markt een lekkere 'arepa' of 'tamales' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven.

Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'ejecutivo’ bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit een warme lunch met een salade, desert en een flesje frisdrank. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Per streek kan het eten variëren. Zo treft men aan de kust voornamelijk verse vis op het lunch- en avondmenu. De frisse ceviche is een absolute aanrader. In Medellín is het gerecht ‘bandeja paisa’ typisch voor de omgeving: een complete maaltijdschotel met rijst, bruine bonen, spiegelei, avocado, gehakt, chorizo en spek. Zo heeft iedere regio zijn eigen specialiteit.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

Vaccinaties tegen Gelekoorts, Hepatitis A en DTP (voor het Tayrona NP is een Gele Koorts inenting verplicht, neem je vaccinatieboekje mee).

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Colombia redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging of vervroeging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in Bogotá of Cartagena de Indias is bij te boeken.

De prijs voor het hotel in Bogotá is vanaf € 35,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 60,- per nacht. In Cartagena bedraagt de meerprijs respectievelijk vanaf € 50,- op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dient u zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

De temperaturen in Colombia zijn dankzij de ligging bij de evenaar het hele jaar door constant. Het klimaat is alleen afhankelijk van de hoogteverschillen van het land en daardoor komen er verschillende klimaatzones voor. In de Andesgebergte daarentegen is het veel koeler dan de lagergelegen gebieden.

Colombia kent geen echte winter en zomer, maar is gebonden aan regen en droge seizoenen. Het droge seizoen is in het noorden van december tot maart en in het zuiden van juni tot en met augustus. Enkel aan de kust van de Grote Oceaan kan er het hele jaar door neerslag vallen.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandssprekende reisbegeleider begeleidt de reis. Onze Djoser reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnachten we in Colombia?

We overnachten in goede middenklasse hotels waarbij de kamers voorzien zijn van een douche en toilet en waar nodig van airconditioning. De ligging is meestal centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. De hotels hebben veelal een sfeervol en koloniaal karakter, dit is onder andere het geval in Bogotá, Villa de Leyva, Popayán en Cartagena de Indias. In Armenia logeren we in een traditionele hacienda die vroeger fungeerde als koffieboerderij. 

Hoe is het vervoer in Colombia geregeld?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Hoe groot zijn de groepen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Is Colombia een veilig land om door te reizen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een mooie afwisselende reis door Colombia met een bezoek een de highlights. Natuur en cultuur afwisselend in één drieweekse reis. Aanrader in dit mooie land.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige rondreis door een land wat nog niet overlopen wordt door toeristen. Colombia heeft een mooie natuur en cultuur met veel bezienswaardigheden, diversiteit en vriendelijke mensen. Je hebt een aantal lange reisdagen, maar de bus is zeer comfortabel. Een absolute aanrader.

  9,0

  9,0
 • Op veelal grote hoogte, een prachtige vakantie gehad. Toerend door het Andes gebergte wisselende gebieden en plaatsen bezocht. Met het toerisme nog in de kinderschoenen een land dat absoluut de moeite van het bezoeken waard is. Regenwoud, woestijn, oceaan, steden, idyllische plaatsjes, je vindt het!

  8,0

  8,0
 • Mooie reis met o.a. hoogtepunten: bezoek zoutkathedraal, wandelingen Tatacoawoestijn, archeologisch park San Augustin en Tayrona national park. Verrassend het bezoek aan Mompox, leuk plaatsje met mooie boottocht en relaxende afsluiting in Cartagena.

  9,0

  9,0
 • We hebben een mooie en vooral afwisselende reis gehad met Marcella als prima reisbegeleidster. Je kunt merken dat het land, wat toerisme betreft, nog in ontwikkeling is en dat heeft soms nadelen, maar zeker ook voordelen. Het geeft een bepaalde charme als het nog niet zo toeristisch is.

  8,0

  8,0
 • Een reis anders dan andere! Een land nog niet is ingericht voor massatoerisme geeft altijd verrassingen. Het was heel bijzonder om regelmatig te mogen ervaren hoe de Colombianen leven en werken in hun werkelijk prachtige land. Eens te meer word je je ervan bewust hoe luxueus ons leven is.

  8,0

  8,0
 • Wat een geweldige reis, en vooral Marcelle die het speciaal maakte een top gids, gezellig, lief en bezorgt, voor ons kon het niet meer stuk, een min puntje wat zit je lang in de bus om te verplaatsen, maar zou het niet willen missen, nogmaals MARCELLA reuze bedankt, lieve groetjes Hans & Rieky.

  9,0

  9,0
 • Colombia: wat een veelzijdig land, wat een prachtige natuur, wat een vriendelijke mensen! Ga het gauw zien, de Colombianen verdienen het!

  8,0

  8,0
 • Een mooie reis door een mooi land. Prachtige steden bezocht, e.e.a. met een goede gids en een enthousiaste reisleider (Marcella).

  9,0

  9,0
 • Ik geef nooit een 10, maar dit is wel zo'n mooi land en de reis is zeer afwisselend. En de bevolking is zo vriendelijk en het zijn zulke mooie mensen. Er zitten een paar lange busdagen bij, maar omdat het landschap zo mooi is (en de bus zeer comfortabel), was dit voor mij geen probleem.

  10,0

  10,0
 • Een geweldige reis, veel afwisseling met prachtige landschappen, kunst, mooie koloniale dorpjes en stadjes, historie met een erg vriendelijke bevolking. En een erg goede reisbegeleidster! Niet twijfelen, het is een fantastische (en tot nu nog onontdekte) bestemming.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis door een nog niet door het toerisme aangetast land. Bergen, strand, woestijn, oude koloniale stadjes, grote steden en een vriendelijke bevolking. Een paar lange reisdagen, maar de reis is absoluut de moeite waard. Veel dank ook aan Sabine, onze reisbegeleidster.

  10,0

  10,0
 • Dit was een van de mooiste reizen die ik tot nu toe heb gemaakt. Een prachtig land met een vriendelijke, hartelijke bevolking waarvan deze trip vrijwel alle uitersten laat zien: van bergen, tot tropische bountystranden en van moderne metropolen tot ingedutte koloniale stadjes. Echt een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Van bruisende steden tot pittoreske, kleurige, koloniale dorpjes, geschiedenis en weergaloze natuur, Colombia heeft het allemaal! Je maakt kennis met een groot stuk van een zeer divers land. Waar je ook gaat, je wordt met open armen welkom geheten door letterlijk ie-der-een. Wat een superreis!

  10,0

  10,0
 • Colombia is prachtig kleurrijk en heel divers. Met haar flora en fauna in het Andes gebergte, jungles en zee is het een aanrader voor een afwisselende reis. De bevolking heeft humor, is positief, heel erg aardig en behulpzaam, en kent her en der nog weinig toerisme. Tijd voor Colombia!

  10,0

  10,0
 • Zeer aangename uitgebalanceerde reis met aangename mix van natuur en cultuur, steden en natuurparken, met goede en joviale reisleidster met humor en ernst, zeer tevredenheid

  9,0

  9,0
 • Leuke reis in een mooi land met over het algemeen vriendelijke, behulpzame mensen. En lekker eten. Wel vrij lange busreisdagen, kan ook niet anders in zo'n groot land. Prima reisbegeleiding. Ik zou zeggen gaan, nu het nog niet al te toeristisch is.

  8,0

  8,0
 • Colombia is een prachtig land! De Colombianen heb ik ervaren als zeer vriendelijk, behulpzaam en leergierig. Natuur is geweldig, soms overweldigend en zeer afwisselend. Prachtige koloniale stadjes en interessante steden als Bogotá en Medellin. Land in ontwikkeling, nog niet erg veel toerisme. GAAN!

  9,0

  9,0
 • Het was een hele mooie reis. Heel veel variatie. Steden, bergen, woestijn, strand, natuurparken. We voelden ons heel veilig. Lieve mensen en heerlijk eten. Echt een aanrader. Wij hebben alle dagen genoten. Prachtig land. Iedere dag was anders, je had geen tijd om je te vervelen. Het was in een woord TOP!!

  10,0

  10,0
 • Wij hadden een hele leuke groep. Samen met de reisbegeleiding was het een top reis. Wij hebben ontzettend genoten van dit prachtige land en de natuur.

  9,0

  9,0
 • Onze 21-daagse reis naar Colombia was super: heel leuke groep waarin wij als enige 2 Belgen ons heel goed voelden, een supertoffe reisbegeleidster en heel veel prachtige plaatsen die we anders nooit zouden gezien hebben. Voor ons een onvergetelijke reis !!

  10,0

  10,0
 • Het land Colombia en de reisbegeleiding was fantastisch. Je krijgt een ongerept en puur Colombia aangezien toerisme nog in de kinderschoenen staat.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Ontmoeting met een van de grootste schatten van Colombia: De Colombianen
 • Goede balans van de prachtige natuur en culturele hoogtepunten
 • Excursie zoutkathedraal van Zipaquirá
 • Verblijf in het charmante Villa de Leyva
 • Medellín: verblijf in de stad van Botero en Escobar
 • Overnachting op een traditionele haciënda in koffieregio
 • Excursie naar Salento en Cocora vallei inclusief
 • Verblijf in het witte koloniale stadje Mompox
 • Nederlandssprekende Djoser reisbegeleider
 • Tijdsbesparende binnenlandse vlucht

Klantwaardering

8,9

Een mooie afwisselende reis door Colombia met een bezoek een...
Een mooie afwisselende reis door Colombia met een bezoek een de highlights. Natuur en cultuur afwisselend in één drieweekse reis. Aanrader in dit mooie land.

Ben B. - 8,0
Een prachtige rondreis door een land wat nog niet overlopen...
Een prachtige rondreis door een land wat nog niet overlopen wordt door toeristen. Colombia heeft een mooie natuur en cultuur met veel bezienswaardigheden, diversiteit en vriendelijke mensen. Je hebt een aantal lange reisdagen, maar de bus is zeer comfortabel. Een absolute aanrader.

Yvonne S. - 9,0
Op veelal grote hoogte, een prachtige vakantie gehad. Toeren...
Op veelal grote hoogte, een prachtige vakantie gehad. Toerend door het Andes gebergte wisselende gebieden en plaatsen bezocht. Met het toerisme nog in de kinderschoenen een land dat absoluut de moeite van het bezoeken waard is. Regenwoud, woestijn, oceaan, steden, idyllische plaatsjes, je vindt het!

Robert K. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Colombia

Het weer in Colombia

20°C

Terug naar boven