Kun je veilig reizen in Iran?

Kun je veilig reizen in Iran?


Wij reizen met onze groepen door vrijwel alle streken en uithoeken van de wereld. We reizen graag buiten de gebaande paden om en kiezen plaatsen die het bezoeken waard zijn. De echte highlights slaan we natuurlijk niet over. Nu de ontwikkelingen in de wereld door de algehele bereikbaarheid zo zichtbaar zijn, krijgen wij vaker vragen over de veiligheid van de landen waar we reizen. Wij willen uiteraard je vragen zo goed mogelijk beantwoorden en de onzekerheid waar het kan wegnemen. 

Kun je veilig reizen in Iran?
Mensen IranJa, reizen in Iran is veilig. Iran staat bekend om de adembenemende cultuur , de warme gastvrijheid en het heerlijke eten. De oude steden, de historische gebouwen en de goed bewaarde overleveringen maken Iran tot een culturele schatkist. Een rondreis door Iran is dan ook een boeiende belevenis en een unieke ervaring. Het is goed om te weten dat je in Iran niet kunt pinnen of met creditcard betalen. Dat betekent dat je reist met veel contact geld op zak. Maar voor diefstal hoef je niet te vrezen. De mensen in Iran zijn goudeerlijk en diefstal is een doodszonde.

Graag geven wij ook mee dat onze reizen zorgvuldig worden uitgekozen en met zorg zijn samengesteld in samenwerking met lokale agenten. Zij zijn goed op de hoogte van de situaties in hun land en weten precies wat er speelt. Wij reizen met een Nederlandssprekende reisbegeleider en een lokale gids. Zo kunnen wij snel schakelen mocht een situatie veranderen. Daarnaast nemen we het reisadvies van het Ministerie van Buitenlandse Zaken altijd in acht. We zullen dan ook nooit reizen naar en door onrustige streken en steden. De veiligheid van onze reizigers staat vanzelfsprekend altijd voorop!

Op dit moment raadt de Rijksoverheid af om te reizen naar de grensstreken met Afghanistan en de provincie Sistan-Baluchestan. Wij komen tijdens onze reizen niet in die gebieden en bieden onze rondreizen door Iran met groot plezier aan! 

  • Reactie van Ton de Ruiter
    Hallo, Wij zijn van plan om een rondreis te boeken in Indonesië. Mijn vraag is wat Djoser doet bij een negatief reisadvies.
    08 maart 2020 10:32:22
  • Reactie van Djoser
    Bij een negatief reisadvies mag er niet gereisd worden en zullen wij een reis annuleren.
    09 maart 2020 13:13:02

Reactie versturen

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Velden met een * zijn verplicht.

Extra controle


Terug naar boven