Overzicht Iran rondreizen van Djoser

Rondreis Iran

Wie door Iran reist voelt zich bovenal welkom. De bevolking is zo buitengewoon vriendelijk dat je je snel op je gemak voelt. Iran zal je bovendien verrassen met de pracht en praal van de vele historische gebouwen. Als je loopt tussen de hoge zuilen van de ontvangsthal in Persepolis, komt de tijd van het machtige Perzische rijk bijna weer tot leven. In Isfahan, volgens sommigen de mooiste stad van Iran, bewonder je prachtige paleizen en moskeeën met muurschilderingen, houtsnijwerk en mozaïek. In Kerman bezoek je een van de mooiste bazaars van Iran en ook het groene Shiraz is een lust voor het oog. Iran heeft zo veel moois te bieden!

Lees meer

Ontdek alle hoogtepunten van Iran

Met Djoser kun je een een 16-daagse en een 21-daagse rondreis naar Iran maken. Beide reizen starten in de grote moderne stad Teheran. Iran is geen bestemming voor het massatoerisme, maar het land biedt cultuurliefhebbers en fijnproevers een grote variatie aan bezienswaardigheden. Zo komt tussen de hoge zuilen van de ontvangsthal in Persepolis de tijd van het machtige Perzische rijk weer tot leven en zijn er ontelbare fraaie religieuze gebouwen te vinden met een onvoorstelbare kleurenpracht in het tegelwerk. En je kunt gelukkig ongestoord genieten van alle historische pracht en praal; buitenlanders worden in Iran gastvrij ontvangen!

Klimaat van Iran
Iran beschikt zowel over een woestijn-, land- en bergklimaat met flinke uitschieters. De lucht is er warm en droog en hierdoor is de warmte goed te verdragen. In de zomermaanden kan de temperatuur oplopen tot de 40 graden. In de hoger gelegen gebieden is het uiteraard wat koeler. Een lekkere warme trui is zeker een aanrader, ook voor de avonden als het buiten is afgekoeld. In de winter kan er in de berggebieden wat sneeuw liggen.

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten in comfortabele en schone middenklasse hotels die voorzien zijn van eigen sanitair en airconditioning. Om de reis een bijzonder tintje te geven overnachten we ook in een oude karavanserai en in een woestijnkamp. Een unieke ervaring! Tijdens de rondreis door Iran zal er een Nederlandssprekende reisbegeleider aanwezig zijn die je voorziet van allerlei informatie. Ook zal er een lokale gids aanwezig zijn die je informeert over de lokale gebruiken, religieuze invloeden en culturele achtergronden.

Waarom Djoser
De rondreizen naar Iran zijn erop gericht je optimaal te laten genieten en het authentieke Iran te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een Iran rondreis laat je zowel de fascinerende cultuur als de bijzondere natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Iran je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Reviews Iran reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Het was voor mij als thuiskomen! Thuiskomen in het menselijk ras; de Iraniërs zijn een allerhartelijkst volk dat je welkomt zoals je bent. Ontzettend veel schoons en moois gezien! 'k Ga nog een keer!

  10,0 (Rondreis Iran, 16 dagen)

  10,0
 • Wat een mooie reis is dit zeg. Naast alle geplande excursies is er ook voldoende ruimte om zelf op pad te gaan. Hoewel je dan wel wat excursies moet skippen ;p, keuzes maken dus. De gidsen waren echte toppers en zeer betrokken. Allebei vol vrolijkheid en humor, zij hebben de vakantie tot een 10 gemaakt

  10,0 (Rondreis Iran, 16 dagen)

  10,0
 • Prima reis. Prachtig land. Groepsgrootte, 15 personen, ook heel prettig. Reisleider: Roderick, ook geweldig. Heel deskundig, behulpzaam en zorgzaam: de ideale combinatie.

  10,0 (Rondreis Iran, 16 dagen)

  10,0
 • Wat een geweldige ervaring! Mede dankzij Roderick en Mehrdad een top vakantie gehad. En inderdaad wat een lieve mensen in Iran en onder de indruk van alle mooi dingen die we gezien hebben. Ik heb er een week aangeplakt en ook de woestijn en wat dorpen bezocht; een goede aanvulling op de vele cultuur

  9,0 (Rondreis Iran, 16 dagen)

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

Het was voor mij als thuiskomen! Thuiskomen in het menselijk...
Het was voor mij als thuiskomen! Thuiskomen in het menselijk ras; de Iraniërs zijn een allerhartelijkst volk dat je welkomt zoals je bent. Ontzettend veel schoons en moois gezien! 'k Ga nog een keer!

Albert K. - 10,0
Terug naar boven