Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Amerika?

Heb je een omvormer of reisstekker nodig in Amerika?


Het voltage in Amerika is 110 volt, wat anders is dan de 230 volt die in Nederland gebruikt wordt.
 

Heb ik een omvormer nodig in Amerika?

Nee, je hebt geen omvormer nodig in Amerika. Hoewel het voltage verschilt met Nederland is opladen geen probleem. De oplader van je telefoon/tablet/laptop/etc. zorgt er voor dat het voltage omgezet wordt en je apparatuur zonder problemen opgeladen kan worden.

De frequentie van de stroom is in de Verenigde Staten 60 Hz. In Nederland is het 50 Hz. Het verschil van 10 Hz dat van toepassing is heeft geen effect op de apparatuur. Alleen als je een reiswekker op netstroom hebt kan dit voor problemen met de juiste tijdaangeving zorgen.

Hoewel de ervaring leert dat apparatuur zonder problemen zal werken kun je ook op de oplader kijken. Als erop op de oplader iets van 100-240 V~50-60 Hz staat, dan kun je er vanuit gaan dat het werkt.
 

Heb ik een reisstekker nodig in Amerika?

Ja, je hebt een reisstekker nodig in Amerika. De stekkers in Amerika hebben twee platte pinnen (Type A). In Nederland worden Type C stekkers gebruikt met twee ronde pinnen.

Je kunt een specifieke reisstekker meenemen met een eenvoudige overgang van ronde naar platte pinnen of een wereldstekker die voor meer landen te gebruiken is.

Reisstekker Amerika   Wereldstekker

Bekijk onze reizen door de Verenigde Staten.