Nashville: de Music City

Nashville: de Music City


In de staat Tennessee, meer dan 1.000 kilometer ten westen van New York, bevindt zich de bekendste muziekstad van de Verenigde Staten: Nashville. Deze stad wordt ook wel de Music City genoemd. Mede door de bekende televisieserie is de populariteit van deze stad alleen maar aan het stijgen. En dat is niet voor niks!

Johnny Cash en nog veel meer
Johnny CashWie aan country muziek denkt, komt in zijn gedachten gelijk terecht bij Nashville. Grote sterren uit het verleden zoals Johnny Cash, Hank Williams, Dolly Parton en Waylon Jennings traden allemaal regelmatig op in deze stad. Ook bevinden zich veel opnamestudio’s in Nashville.  Het typische muziekgenre valt te omschrijven als ‘volksmuziek’, met als onmisbare instrumenten de ‘steel guitar’, de ‘fiddle’ en de akoestische gitaar. Het vindt haar oorsprong op het platteland in het zuiden van de Verenigde Staten en is nog altijd razend populair, vooral in de Verenigde Staten en in Canada. Wie bekend wil raken met de legendes van de countrymuziek dient een bezoek te brengen aan Musicians Hall of Fame and Museum en aan de Country Music Hall of Fame and Museum. Daarnaast is er ook een speciaal Johnny Cash-museum.

Honky Tonk
Honky Tonk Highway Nashville Amerika Om de muziek daadwerkelijk te horen kan een bezoek aan de ‘Honky Tonk Highway’ in de avond niet missen. Langs deze weg zijn allerlei bars en cafés te vinden waar er heerlijk van de muziek genoten kan worden. ‘Let’s Honky Tonk’ is tegenwoordig vooral de uitdrukking van de Amerikanen voor een avondje feesten. Vroeger stonden deze woorden symbool voor een feest in de verschillende bars met livemuziek, het nuttigen van alcohol en de karakteristieke dansen. Naast de ‘Honky Tonk Highway’ kan ook een bezoek aan de ‘Grand Ole Opry’ zeer de moeite waard zijn.  Hier is sinds 1925 minimaal één keer per week een liveconcert van opkomende én beroemde sterren.

Overige bezienswaardigheden
Ernest Tubb Record Store Nashville AmerikaNaast country vinden er ook veel gospel-, jazz-, blues- en folkconcerten plaats. Deze worden onder andere gehouden in het Ryman Auditorium. Deze is sinds de jaren 90 volledig gerenoveerd. Ook zijn er overal in de stad heel veel albums en platen te koop. De Ernest Tubb Record Store biedt bijvoorbeeld een hele grote collectie albums en platen aan.  Ook het Parthenon is zeker een bezoekje waard. Dit is een replica van de originele Parthenon in Athene, op ware grootte: hier huist een groot kunstmuseum.

Je bezoekt Nashville de Rondreis Van New Orleans naar New York.