De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland volgens Djoser

De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland volgens Djoser

Bungeejumpen, kayakken, duiken, zwemmen met dolfijnen, lekker wandel en of heerlijk relaxen. In Nieuw-Zeeland hoef je je nooit te vervelen. Bovendien is het land zo mooi dat je soms het idee hebt dat je in een natuurfilm bent beland. Een land vol highlights dus. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

Pancake Rocks

Een groep kalksteenrotsen waar de Tasmanzee tijdens hoogtij door een aantal blaasgaten breekt. Het kalksteen lijkt hier als pannenkoeken in laagjes op elkaar te liggen. In en rond de rotsen zijn een aantal wandelpaden aangelegd.

 
 
 

Fox Glacier

Sportievelingen kunnen deze gigantische gletsjer onder begeleiding van een gids beklimmen, maar je kunt je ook door een helikopter halverwege de gletsjer laten afzetten.

 
  
 
  
  

Milford Sound

Een adembenemend fjordengebied met een unieke flora en spectaculaire hoogteverschillen. De beste manier om het gebied te bekijken is een boottocht. Liefhebbers kunnen hier ook prachtige wandelingen maken.

Tongariro nationaal park

Het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland, waar enkele enorme vulkanen nog steeds actief zijn. Je kunt hier een wandeling of trekking maken en doorgewinterde wandelaars kunnen, eventueel onder begeleiding van een gids, naar de top van één van de vulkanen lopen.

Abel Tasman nationaal park

Het kleinste nationale park van Nieuw-Zeeland met mooie turquoise baaien en bossen. Vooral bekend om zijn vele ‘goldenbeaches’ en zwart-granieten rotsen. Het klimaat is er gedurende het hele jaar uitzonderlijk zacht.

Ferry

Vaar in ongeveer drie uur van het ene naar het andere eiland en geniet van de prachtige overtocht, die je een goed beeld geeft van de schoonheid van de eilanden.

 
 
 

Queenstown

Het centrum van de buitensport activiteiten, waar je kunt bungeejumpen, skiën, raften, paardrijden, wandelen, golfen, parapenten of een rit maken in een speedboot. De stad heeft veel restaurants en een bruisend nachtleven.

 
 

Bay of Islands

Een subtropische baai met meer dan honderdvijftig eilandjes en prachtige stranden. Maak een mooie boottocht, zwem met dolfijnen, ga vissen, kayakken,snorkelen of maak gewoon een lekkere wandeling.

  
 

Auckland

Met ruim één miljoen inwoners de enige écht grote stad in Nieuw-Zeeland. Je vindt hier veel interessante musea, mooie uitzichtpunten en een prachtig aquarium. Ook de moeite waard zijn de stranden, op korte afstand van de stad.

  
 

Rotorua

Dit centrum van de Maoricultuur ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland. Bezoek de geisers in Wai O-Tapu, ga lekker wandelen, maak een helikoptervlucht of bezoek een zang- of dansvoorstelling van de Maori.

  
 

Napier

De ‘art deco-hoofdstad van de wereld’. In 1931 werd de stad na een zware aardbeving helemaal in art deco-stijl opgebouwd, wat voor een aangename sfeer zorgt. Dit wordt nog versterkt door het mediterrane klimaat in Hawke’s Bay.

  
  

Wellington

De hoofdstad van Nieuw-Zeeland met veel toeristische en culturele attracties. Hier vind je bijvoorbeeld het bekende Te Papa Tongarewa Museum. Een bezoek aan ‘Wellington Harbour by night’ is zeer de moeite waard.

  
 

Kaikoura

Wil je walvissen van dichtbij zien? Dan is Kaikoura ‘the place to be’. Van hieruit worden tochten ondernomen om walvissen te spotten. In de lente en zomer kun je er zwemmen met dolfijnen.

Rondreizen Nieuw-Zeeland