Nieuw-Zeeland

Nieuw-Zeeland

Met oog voor de wereld

 • Eindeloos veel variatie in Nieuw-Zeeland

  De natuur van Nieuw-Zeeland is misschien wel de mooiste ter wereld. Maar het is in ieder geval één van de meest diverse landen ter wereld als het gaat om natuur. Om dat uit te leggen zetten we in deze blog 3 compleet verschillende natuurparken in Nieuw-Zeeland uiteen.

  Lees meer

 • Modern, progressief en sprookjesachtig Nieuw-Zeeland

  Tot een paar jaar geleden dachten niet veel mensen direct aan Nieuw-Zeeland als vakantiebestemming. Maar daar komt nu verandering in.

  Lees meer

 • Op naar Nieuw-Zeeland!

  Wist je dat Abel Tasman Nieuw-Zeeland heeft ontdekt en James Cook in 1769 Nieuw-Zeeland als eerste helemaal in kaart bracht?

  Lees meer

 • De mooiste plekken in Nieuw-Zeeland volgens Djoser

  Bungeejumpen, kayakken, duiken, zwemmen met dolfijnen, lekker wandel en of heerlijk relaxen. In Nieuw-Zeeland hoef je je nooit te vervelen. Bovendien is het land zo mooi dat je soms het idee hebt dat je in een natuurfilm bent beland. Een land vol highlights dus. Wij zetten er een aantal voor je op een rijtje.

  Lees meer

 • Te Papa Museum Wellington

  Het is niet de grootste stad van het land, maar als hoofdstad vond Wellington dat het ook de beschikking moest hebben over een groot museum, waarmee het de stad Auckland en het gelijknamige museum kon overtreffen. Dat lukte in 1998 met de bouw van het Te Papa Museum aan de waterkant.

  Lees meer

 • Het ontstaan van Aotearoa

  Volgens de overlevering van de Maori’s, de eerste bewoners van het land, heeft hun god Maui eigenhandig voor het ontstaan van het land gezorgd. Bekend als een uitmuntend visser haalde Maui zijn vissen regelmatig uit de diepste wateren van de oceaan.

  Lees meer

 • Nieuw-Zeeland: Honderd tinten groen

  Glooiende groene heuvels, stoomspuwende geisers, witbesneeuwde bergtoppen, nevelige fjorden en een trotse Maoricultuur. Nieuw-Zeeland mag een heel eind vliegen zijn, maar dan heb je ook wat. Een reis over land, op zee en in de lucht.

  Lees meer

Terug naar boven