Bekijk de Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen van Djoser

Rondreis Nieuw-Zeeland 25 dagen

Aotearoa, 'Land van de Lange Witte Wolk'

Vanaf € 5.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Nieuw-Zeeland is één van de mooiste landen ter wereld. Volgens sommigen staat het land zelfs met stip op nummer één. Met deze reis bezoek je zowel het Noorder- als het Zuidereiland en wisselen de verrassende landschappen zich af met gezellige steden. In het noorden bezoek je onder andere de indrukwekkende metropool Auckland, het paradijselijke Bay of Islands, de dampende modderpoelen van Rotorua en het vulkaanrijke Tongariro nationaal park. In het zuiden maken vooral de bergen, de vele schapen en de helderblauwe meren een diepe indruk. Vanuit het gezellige Wanaka kun je vele outdoor activiteiten ondernemen. Uiteraard verlaat je Nieuw-Zeeland niet zonder de vriendelijkheid van de Kiwi’s te ervaren en kennis gemaakt te hebben met de authentieke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit unieke land, de Maori.

Daarom Djoser

 • Goede balans tussen het Noorder- en Zuidereiland
 • Unieke kennismaking met de Maoricultuur bij Rotorua
 • Twee nachten in vulkanisch Tongariro, het oudste nationale park en UNESCO Werelderfgoed
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Bezoek aan de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Twee nachten in de schitterende Bay of Islands
 • Optionele excursie naar het mooie Abel Tasman nationaal park
 • Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Comfortabele vluchten met Emirates
 • Enthousiaste ervaren Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen
 1. Amsterdam - Auckland
 2. vlucht
 3. aankomst Auckland
 4. Auckland
 5. Auckland - Parry Kauri Park - Bay of Islands
 6. Bay of Islands
 7. Bay of Islands - Rotorua
 8. Rotorua
 9. Rotorua - Taupo - Tongariro nationaal park
 10. Tongariro NP
 11. Tongariro NP - Napier
 12. Napier, optionele dagtocht Cape Kidnappers Jan van Gentenkolonie
 13. Napier - Wellington
 14. Wellington - ferry naar Picton - Nelson
 15. Nelson, optionele excursie Abel Tasman nationaal park
 16. Nelson - pancake rocks - Greymouth
 17. Greymouth - Franz Josef
 18. Franz Josef - Wanaka
 19. Wanaka
 20. Wanaka - Te Anau
 21. Te Anau
 22. Te Anau - Christchurch
 23. Christchurch, optionele excursie Kaikoura
 24. Christchurch - Amsterdam
 25. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Struinen door de metropool Auckland

Dag 1  Amsterdam - Auckland
Dag 2  vlucht
Dag 3  aankomst Auckland
Dag 4  Auckland

Auckland Nieuw-Zeeland DjoserDe eerste bestemming van de reis door Nieuw-Zeeland is met ruim één miljoen inwoners de grootste stad in Polynesië. Door de uitgestrektheid en de ontspannen sfeer heeft het echter niet het massale gevoel van een grote stad. We logeren in het hartje van de ‘Stad der Zeilen’, zo genoemd vanwege haar ligging aan twee baaien waarin altijd een groot aantal zeilboten ligt. Auckland heeft veel interessante musea, mooie uitzichtpunten en een prachtig aquarium. Steek iets op over de Nieuw-Zeelandse geschiedenis in het Auckland Museum, bezoek de 328 meter hoge Sky Tower voor een fantastische blik op de skyline of struin door de gezellige wijken American Cup Village, Ponsonby en Parnell. In de vele restaurants en cafeetjes van de stad kun je gezellig bijkomen van de eerste indrukken en alvast wennen aan de relaxte levensstijl van de ‘Kiwi’s’. Ook de stranden, die op korte afstand van de stad liggen, zijn zeker een bezoek waard!

Bay of Islands & Maoricultuur

Dag 5  Auckland - Parry Kauri Park - Bay of Islands
Dag 6  Bay of Islands
Dag 7  Bay of Islands - Rotorua

Bay of Islands Nieuw-ZeelandVanuit Auckland rijden we in noordelijke richting door het glooiende en dunbevolkte landschap naar het prachtige Bay of Islands. Onderweg stoppen we bij het Parry Kauri Park waar de enorme kauribomen te bewonderen zijn en de ruim 800 jaar oude McKinneyboom staat. De kauribomen kunnen ruim 60 meter hoog worden en werden door de Maori gebruikt voor het maken van boten, houtbewerking en het verkrijgen van kauri hars. We vervolgen onze weg naar Paihia waar we overnachten. Paihia is een plaatsje middenin de Bay of Islands en met een prachtig uitzicht over de baai. De Bay of Islands is een subtropische baai met meer dan 150 eilandjes en prachtige stranden. Deze schitterende omgeving is het eerste gebied in Nieuw-Zeeland dat bezet werd door Europeanen.

Waitangi Treaty House Nieuw-ZeelandDe roemruchte geschiedenis wordt uitvoerig beschreven in het kleine museum in Russell, een plaats dat onder de zeelui bekend stond als de 'Hellhole of the Pacific'. Op ongeveer 45 minuten lopen van ons motel bevindt zich bovendien het Waitangi Treaty House, waar op 6 februari 1840 het Waitangi Verdrag werd gesloten tussen de Maori’s en de Engelsen. Deze overeenkomst wordt beschouwd als het geboortedocument van de huidige staat Nieuw-Zeeland. Je kunt er ook een typisch Maori dorpshuis en een imposante oorlogskano bezichtigen die maar liefst 150 Maorikrijgers kon vervoeren. Met dit type kano meerde ook de bekende Maorileider Kupe rond het jaar 1000 in Nieuw-Zeeland aan. Naast een bezoek aan deze musea is het ook zeker de moeite waard om een rondvaart te maken langs de vele eilandjes in de baai bij Paihia met een grote kans dat er dolfijnen met je mee zwemmen! Je kunt er ook voor kiezen om een dagtour naar Cape Reinga te boeken, het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland én de plek waar de Tasmanzee en de Stille Oceaan samenkomen.

De volgende dag rijden we met een aantal stops vanuit de Bay of Islands door naar Rotorua.

Vulkanisch Rotorua & Taupo

Dag 8  Rotorua
Dag 9  Rotorua - Taupo - Tongariro nationaal park

Nieuw-Zeeland Maouri DjoserRotorua ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de vulkanische activiteiten in en rondom het plaatsje. Bovendien is Rotorua het culturele centrum van de authentieke Maoricultuur. Ons hotel ligt in een prachtige omgeving op zo’n 20 minuten lopen van het centrum. Bovendien overnachten we vlakbij het Whakarewarewapark, met bubbelende hete modderpoelen en indrukwekkende actieve geisers. Rotorua heeft ook een interessant cultureel nijverheidscentrum waar jonge Maori’s leren over hun cultuur. Je kunt hier een authentieke marae bezoeken en een zang- en dansvoorstelling bijwonen. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan traditioneel bereide hangi-maaltijd.

Rotorua Geiser Nieuw-ZeelandIn en om het meer bij Rotorua kun je prachtig wandelen. In de ‘Polynesian Pools’ kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken en relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Op weg naar Taupo rijden we dwars door het Kaiangoroabos en stoppen we in het kleurrijke geothermische park Waiotapu, wat ‘heilige wateren’ betekent in het Maori. Ook dit park kent vulkanische activiteiten en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke ‘Champagnepoel’, de gitzwarte ‘Inktpot van de Duivel’ en de door mensen beïnvloede Lady Knox geiser.

Na een korte rit bezichtigen we de spectaculaire Hukawatervallen en kun je een korte wandeling langs de Waikatorivier maken, de langste rivier van Nieuw-Zeeland. We passeren Taupo, een rustig stadje aan het grootste kratermeer van Nieuw-Zeeland, met de toppen van de drie indrukwekkende vulkanen van Tongariro Nationaal Park op de achtergrond. Het donkerblauwe heldere Taupomeer is ontstaan rond het begin van de jaartelling door een gigantische vulkaanuitbarsting. Langs het meer vervolgen we onze route richting het Tongariro Nationaal Park waar we aan de rand van het park overnachten.

Indrukwekkende toppen van vulkanen in Tongariro nationaal park

Dag 10  Tongariro nationaal park
Dag 11  Tongariro nationaal park - Napier
Dag 12  Napier

Tongariro nationaal park Nieuw-ZeelandTongariro is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en is één van de 28 Werelderfgoedplaatsen van UNESCO die Nieuw-Zeeland telt. Het park staat bekend om de drie enorme vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro, die bovendien nog steeds actief zijn. Indien de omstandigheden het toelaten, kun je een wandeling of trekking maken in het park en de doorgewinterde wandelaars kunnen naar de top van een vulkaan klimmen. De imponerende omgeving van het oudste beschermde gebied van Nieuw-Zeeland heeft iedere natuurliefhebber iets te bieden, van een wandeling van een uur tot een spectaculaire dagtocht, de Tongariro Crossing.

Jan van Gent Napier Nieuw-ZeelandDeze pittige wandeling staat met haar ruim 19 kilometer bekend als één van de mooiste ter wereld en voert je langs diepe kraters en turquoiseblauwe kratermeren. Vanuit Tongariro Nationaal Park rijden we door een bosrijk gebied oostwaarts naar de kust naar Napier. Deze stad staat ook bekend als de Art Decohoofdstad van de wereld. Nadat een aardbeving en brand in 1931 vrijwel het gehele centrum platlegden, werd besloten de stad volledig in Art Deco te herbouwen. Dit geeft de stad een aangename sfeer, hetgeen wordt versterkt door het heerlijke mediterrane klimaat in Hawke’s Bay. Je kunt er een stadswandeling langs de Art Deco gebouwen maken of meer over de geschiedenis van het gebied te weten komen in het stadsmuseum. Na de aardbeving werden op de vruchtbare grond grote wijngaarden aangelegd waar tegenwoordig heerlijke proeverijen gehouden worden. Ook een bezoek aan de schitterende kliffen van Cape Kidnappers, waar je een grote Jan van Gentkolonie treft, is zeker de moeite waard!

Windy Wellington

Dag 13  Napier - Wellington
Dag 14  Wellington - ferry naar Picton - Nelson

Wellington Nieuw-ZeelandWe rijden van Napier naar het zuidelijkste puntje van het Noordereiland. Wellington, de gezellige hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt ingeklemd tussen de heuvels. Vanaf deze heuvels heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht en kun je zelfs het Zuidereiland zien liggen. Ook wanneer je met een kabelbaan naar de botanische tuinen gaat, word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de baai en de omgeving van Wellington. De ligging van de stad bij de monding van de nauwe Cookstraat zorgt af en toe voor sterke winden en leidde tot de bijnaam van de stad: Windy Wellington. Ook als het hard waait is het overzichtelijke centrum van deze moderne, culturele stad erg aantrekkelijk. Zo zijn er vele interessante musea – zoals het nationale museum Te Papa Tongarewa, dat onder andere over de Maoricultuur gaat – het ‘Beehive’ parlementsgebouw, een gezellig uitgaanscentrum en een zeer uitgebreide keus aan internationale restaurants.

De omgeving van Wellington leent zich bovendien ook uitstekend voor een mooie wandeling. In Wellington nemen we de veerboot die ons in ongeveer drie uur naar het Zuidereiland brengt. Als we halverwege de grillige kust van de Marlborough Sounds naderen, krijg je alvast een voorproefje op de schoonheid van het Zuidereiland. We leggen aan in Picton en rijden langs de ruige kust in een paar uur naar Nelson. Het is de oudste stad van het Zuidereiland en volgens de bewoners heeft dit rustige stadje het prettigste klimaat van Nieuw-Zeeland.

Azuurblauwe baaien in Abel Tasman nationaal park

Dag 15  Nelson, optionele excursie naar Abel Tasman Nationaal Park
Dag 16  Nelson - Pancake Rocks - Greymouth

Abel Tasman kano Nieuw-Zeeland DjoserNelson is onze uitvalsbasis voor een dagexcursie naar het Abel Tasman Nationaal Park, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger die er in 1642 als eerste Europeaan aanmeerde. Het gebied staat bekend om de talloze azuurblauwe baaitjes, goudgele stranden en dichtbegroeide  bossen met een voor Nieuw-Zeeland typische flora en fauna. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de ongerepte stranden en door subtropisch regenwoud of kajakken langs de wonderschone baaien. De vele wandelroutes voeren over delen van de bekende Abel Tasman Coastal Trek, één van de bekende Great Walks van Nieuw-Zeeland. ’s Avonds kun je in een van de sfeervolle restaurants of cafés in Nelson genieten van het onbekommerde leven op het Zuidereiland. We vervolgen onze weg zuidwaarts, langs de westkust en door de pracht van de Zuidelijke Alpen, de hoogste bergketen van het Zuidereiland. De ongerepte natuur en vaak schitterende luchten vormen het decor voor een aantal geslaagde fotostops.

Punakaiki pancake Nieuw-ZeelandOnderweg stoppen we bij de zeeleeuwenkolonie van Cape Foulwind en komen we langs verschillende oude en deels verlaten goudzoekersstadjes. Aan het einde van de 19e eeuw werd er in dit gebied aan de westkust veel goud gevonden. Even ten noorden van Greymouth, onze bestemming, ligt het plaatsje Punakaiki. Deze plaats is beroemd vanwege de bijzondere tropische begroeiing en de ‘Pannenkoekrotsen’ bij Dolomite Point, sterk verweerde en gelaagde kalksteenrotsen die het water van de harde en vaak zeer hoge golven met grote kracht als een soort geiser de lucht in sproeien. Deze omgeving leent zich uitstekend voor een korte wandeling. Greymouth zelf is een rustig stadje van mijnwerkers, vissers en bierbrouwers en ademt een sfeer die in de afgelopen 100 jaar nauwelijks is veranderd.

Slimme Kea's nabij Franz Josef

Dag 17  Greymouth - Franz Josef
Dag 18  Franz Josef - Wanaka

Franz Josef Nieuw-ZeelandBochtige wegen door de ruige natuur, langs hoge bergtoppen en heldere meren, brengen ons naar Franz Josef, een klein dorp aan de voet van de gelijknamige gletsjer. Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire vergezichten. De Franz Josef Gletsjer en Fox Glacier gletsjer zijn zogenaamde advancing gletsjers en groeien nog steeds. De gigantische ijsklompen rijzen bovendien op uit het dichtbegroeide subtropische regenwoud, een fascinerend gezicht! Je kunt op de gletsjer worden afgezet om tijdens een hike op zoek te gaan naar de natuurlijke tunnels en spleten in het ijs. Wie het liever rustiger aan doet kan ook een korte wandeling maken.

 

Adembenemend landschap in Wanaka

Dag 19  Wanaka
Dag 20  Wanaka - Queenstown - Te Anau
Dag 21  Te Anau

Lake Wanaka Nieuw-ZeelandDoor het uitgestrekte regenwoud en langs snelstromende rivieren, grote gletsjermeren en besneeuwde toppen rijden we verder naar het zuiden. Onderweg maken we verschillende mooie stop, zoals bij Thunder Creek. Gelegen in de spectaculaire alpen van het Zuidereiland, trekken bezoekers van over de hele wereld naar de regio Wanaka vanwege haar buitengewone schoonheid. De prachtige berg- en oevers van het meer en de nabijheid van het Mount Aspiring Nationaal Park, een Werelderfgoed gebied van UNESCO, maakt het de ultieme uitvalsbasis voor buitenactiviteiten.

Niet alleen buitenenthousiastelingen hebben genoeg te doen, flaneren door de straten en je laten inspireren door galerijen, stijlvolle winkels en verwend worden met een geweldige selectie van cafés, uitstekende restaurants, ambachtelijke brouwerijen, bekroonde wijnhuizen en een ambachtelijke distilleerderij. Het kristalheldere water van de meren en rivieren is ideaal voor kajakken, vissen, boottochten op het meer en jet-varen, of om een luchtfoto van de regio te maken, kun je een rondvlucht doen en je kunt zelfs op een gletsjer landen.

Vanuit Wanaka rijden we via Queenstown naar Te Anau. Vlak voor Queenstown stoppen we bij de Kawarau Gorge Suspension Bridge, de beroemdste brug van Nieuw-Zeeland. Deze brug is als eerste commerciële bungeejumpplaats werkelijk legendarisch.

Queenstown Nieuw-ZeelandQueenstown is een mooi gelegen stadje in het zuiden van het Zuidereiland en hét centrum voor buitensportactiviteiten. Je kunt er varen, wandelen, wijn proeven, raften, skiën, paardrijden, parapenten, golfen, of een tocht in speedboot over de snelstromende Shotoverrivier maken. Vergeet ook zeker niet met de kabelbaan naar de top van de Queenstown Hill te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad en het nabij gelegen Lake Wakapitu. We stoppen in Queenstown en vervolgen onze weg naar Te Anau. Dit stadje is gelegen aan de rand van het Fiordland nationaal park dat met ruim 1.2 miljoen hectare het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland en UNESCO Werelderfgoed is.

Milfor Sound Nieuw ZeelandHet park staat bekend om de vele watervallen en fjorden, waarvan Milford Sound en Doubtful Sound de bekendste zijn. Deze adembenemende fjorden huizen unieke flora omdat ze tot de natste gebieden op aarde behoren. Milford Sound is beroemd vanwege de spectaculaire hoogteverschillen en als eindpunt van de bekende Milford Track. Doubtful Sound is de diepste fjord en bekend vanwege het waterkrachtstation en de overweldigende stilte. Fiordland nationaal park is ook indrukwekkend vanwege de fauna en wordt onder andere bewoond door pinguïns, zeehonden en dolfijnen die regelmatig vrolijk met de boten meevaren. Naast het maken van een boottocht of een bezoek aan de Sounds kun je er ook voor kiezen om een grot vol gloeiwormen te bezoeken of vanuit Te Anau een bijzondere dagwandeling te maken door dit imponerende natuurgebied.

Gemoedelijk Christchurch en walvissen spotten vanuit Kaikoura

Dag 22  Te Anau - Lake Tekapo - Christchurch
Dag 23  Christchurch, optionele excursie naar Kaikoura
Dag 24  Christchurch - Amsterdam
Dag 25  aankomst Amsterdam

Bultrug walvis Kaikoura Nieuw-Zeeland DjoserNa de overweldigende natuur van Fiordland rijden we via de Lindispas naar het oostelijk gelegen Christchurch. Onderweg hebben we hopelijk uitzicht op Mount Cook, de hoogste piek van Nieuw-Zeeland, en passeren we het prachtige Lake Tekapo. Christchurch zelf doet behoorlijk Engels aan. Haar bijnaam ‘the Garden City’ dankt de stad aan de vele tuinen en parken die je er kunt bezoeken. Vanuit de stad kun je een dagexcursie maken naar Kaikoura. Vanuit dit rustige vissersstadje kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, een boottocht op zee maken om walvissen te spotten. We vliegen vanuit Christchurch via Dubai terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Nieuw-Zeeland biedt een keur aan verschillende mogelijkheden en activiteiten. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je Nieuw-Zeeland tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers en de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2023

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
05 nov - 29 nov
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.695,-

Start - einde
11 nov - 05 dec
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.795,-

Start - einde
18 nov - 12 dec
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
25 nov - 19 dec
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Start - einde
02 dec - 26 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
nog 2 deelnemers nodig

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.795,-

Start - einde
09 dec - 02 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.895,-

Start - einde
16 dec - 09 jan
i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.495,-

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
06 jan - 30 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.195,-

Start - einde
13 jan - 06 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
27 jan - 20 feb
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan.

i

Vluchten met Singapore Airlines

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 6.095,-

Start - einde
03 feb - 27 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.995,-

Start - einde
10 feb - 05 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.695,-

Start - einde
17 feb - 12 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.695,-

Start - einde
25 feb - 20 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 5.695,-

Inclusief

 • Vliegreis met Emirates, o.a. met de Airbus A380-800
 • Alle vluchttoeslagen
 • Enthousiaste en ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Twee overnachtingen in Tongariro nationaal park 
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Bezoek aan de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Bezoek aan Parry Kauri Park
 • 2 dagen in Te Anau
 • Adembenemende wandelingen

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-, Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.095,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Christchurch bij te boeken. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Reviews Nieuw-Zeeland, 25 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Het was een prachtige reis: een geweldig mooi land met een prima reisbegeleiding.

  10,0

 • Wat hebben we een geweldige New Zealand reis gehad, het weer, de groep, maar bovenal onze reisgids Peter heeft er voor gezorgd dat we een fantastische en onvergetelijke reis hebben gehad. Peter heeft ervoor gezorgd dat wij alles wat we graag mee wilden maken voor ons kon realiseren. Echt top!

  10,0

 • Wat een geweldige reis hebben we gehad en wat hebben we ervan genoten! Onze reisleidster Frederieke was super. Het reisgezelschap idem dito. Alle wijzigingen in het programma (vanwege cycloon Gabrielle) werden soepel opgevangen en aangepast. Goede organisatie. Absoluut een aanrader.

  9,0

 • Door het noodweer in Nieuw-Zeeland hebben we de nodige vertraging ondervonden en sommige onderdelen van de reis konden niet worden gerealiseerd doordat het te bezoeken gebied niet toegankelijk was. Desondanks een geweldige reis gehad, mede door de inzet van de reisbegeleider, Frederieke.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels en lodges. De accommodaties hebben tweepersoonskamers, die zijn voorzien van douche en toilet. Enkele kamers beschikken over keukenfaciliteiten, zodat je hier de keuze hebt om zelf te koken. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Het hotel in Rotorua heeft een klein zwembad en een spapool. In de drie grote steden liggen de hotels op loopafstand van het centrum. De lodge bij het Tongariro nationaal park ligt op een fantastische locatie middenin de natuur.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Paihia Edelweiss Motel
Rotorua Alpin Motel
Tongariro Discovery Lodge
Wellington Bay Plaza Hotel
Nelson Hotel Beachcomber
Wanaka Wanaka Hotel
Wanaka Oakridge Resort
Christchurch Southern Comfort Motel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 1.095,-.

 • Edelweiss Motel kamer Paihia Nieuw-Zeeland
 • Edelweiss Motel zwembad Paihia Nieuw-Zeeland

  Enkele accommodaties hebben een heerlijk zwembad

 • Alpin Motel Rotorua Nieuw-Zeeland
 • Discovery Lodge Tongariro Nieuw-Zeeland

  In Tongariro overnachten we middenin de natuur

 • Discovery Lodge kamer Tongariro Nieuw-Zeeland
 • Bay Plaza Hotel uitzicht Wellington Nieuw-Zeeland
 • Bay Plaza Hotel kamer Wellington Nieuw-Zeeland

  Alle hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Hotel Beachcomber zwembad Nelson Nieuw-Zeeland
 • Wanaka Hotel Nieuw-Zeeland
 • Wanaka Hotel uitzicht Nieuw-Zeeland

  Het uitzicht vanuit het hotel in Wanaka is prachtig

 • Wanaka Hotel kamer Nieuw-Zeeland
 • Wanaka Hotel restaurant Nieuw-Zeeland
 • Oakridge Resort zwembad Wanaka Nieuw-Zeeland
 • Southern Comfort Motel Christchurch Nieuw-Zeeand

  In Ccristchurch verblijven we in een typisch Nieuw-Zeelands motel

 • Southern Comfort Motel kamer Christchurch Nieuw-Zeeland

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00 - 07:45*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Auckland

  Vertrek

  10:05 - 11:05*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Christchurch - Dubai

  Vertrek

  18:45 - 05:15*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10 - 12:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ‘s zomers is het in Nieuw-Zeeland tien uur later, in de winter twaalf uur.

Emirates is de nationale luchtvaartmaatschappij van de Verenigde Arabische Emiraten. De luchtvaartmaatschappij beschikt over een zeer moderne vloot van ruim 200 toestellen en is de grootste gebruiker van ‘s werelds grootste passagierstoestel: de Airbus A380. De toestellen van Emirates zijn in alle klassen standaard voorzien van zeer comfortabele stoelen, zodat je ook in economy class genoeg beenruimte hebt. Alles stoelen zijn ook voorzien van een gerenommeerd entertainmentsysteem (Emirates won meerdere jaren op rij prijzen voor beste inflight entertainment). WiFi hoef je niet te missen aan boord, dat kan je namelijk aanschaffen. De catering aan boord is uitstekend met voldoende keuze uit maaltijden en drankjes. Kortom, bij Emirates is een comfortabele reis verzekerd.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We beschikken zowel op het Zuidereiland als op het Noordereiland over eigen bussen met chauffeur. Tijdens de reisdagen kunnen we onderweg stoppen bij de vele mooie uitzichtpunten. De afstanden op de reisdagen zijn niet bijzonder groot en de wegen zijn goed; we hoeven ons over het algemeen niet te haasten. Van Wellington, het zuidelijkste puntje van het Noordereiland, varen we over de Cook Strait naar Picton op het Zuidereiland. Deze soms wat hobbelige maar prachtige tocht, vaak in gezelschap van dolfijnen, brengt je naar het prachtige natuurgebied Marlborough Sounds.

 • Nieuw-zeeland Emirates luchtvaart maatschappij Djoser

  Vluchten met Emirates, o.a. met de Airbus A380-800

 • Bus Nieuw-Zeeland buitenkant
 • Bus Nieuw-Zeeland binnenkant
 • Nieuw-Zeeland boot ferry Picton Djoser

  Ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met Emirates, o.a. met de Airbus A380-800
 • Alle vluchttoeslagen
 • Enthousiaste en ervaren Nederlandse reisbegeleiding
 • Hotelovernachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Twee overnachtingen in Tongariro nationaal park 
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Bezoek aan de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Bezoek aan Parry Kauri Park
 • 2 dagen in Te Anau
 • Adembenemende wandelingen

Excursies

Tongariro nationaal park Nieuw-ZeelandBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint door de straten van Auckland of Rotorua, de ander wil op zijn gemak wandelen door de prachtige natuur die Nieuw-Zeeland biedt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Nieuw-Zeeland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit ons centraal gelegen hotel verlaten we Auckland en rijden we via Parry Kauri Park naar de Bay of Islands.
 • Geniet van de prachtige overtocht van het Noorder- naar het Zuidereiland. Op heldere dagen zie je hier met geluk dolfijnen met de boeg van het schip mee zwemmen.
 • Wanneer we Nelson verlaten rijden we via de ruige westkust langs de Pancake Rocks. Deze rotsen doen je inderdaad denken aan enorme stapels versteende pannenkoeken.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden. In de grote steden zoals in Auckland zijn er vele mogelijkheden zoals o.a. een bezoek aan de Skytower of bekijk Auckland vanaf het water op de ferry. Tijdens het verblijf in Rotorua kun je ook erg veel ondernemen. Zo zijn er mogelijkheden om de Maori cultuur te leren kennen of een bezoek te brengen aan hete mineraalbaden en geisers waar Rotorua zo bekend om is.

Als het weer het toelaat kun je in Tongariro nationaal park een van de mooiste wandelingen maken. De Tongariro Crossing voor de geoefende wandelaars, een wandeling van 6 tot 8 uur naar de top van een van de vulkanen.

Abel Tasman National Park New ZealandAbel Tasman nationaal park biedt de mogelijkheid om prachtig te wandelen en ook kayakken behoort tot de mogelijkheden. Verder zijn er op het zuidereiland tal van excursiemogelijkheden zoals bijvoorbeeld in Franz Josef kun je je op de gletsjer laten afzetten om op zoek te gaan naar ijstunnels. In Wanaka kun je prachtige wandelingen maken of de beroemde en iconische Wanaka Tree bezoeken. Vanuit Christchurch bestaat er de mogelijkheid om een excursie te maken naar Kaikoura om de walvissen te spotten die dicht langs de kust zwemmen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal één maand geldig is.
 • ETA visum. Dit e-visum kost NZD 17,- voor aanvraag via de eTA-app en NZD 23,- voor aanvraag via een browser. Deze eTA vraag je zelf online aan.

  LET OP: Alle toeristen die Nieuw-Zeeland bezoeken betalen een toegangsbelasting. Deze belasting dient direct bij het aanvragen van het visum te worden voldaan en kost NZD 35,-.

Geldzaken

In Nieuw-Zeeland wordt er betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen zijn geldautomaten aanwezig
Contant: euro’s, Nieuw-Zeelandse dollars.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 400,- per persoon per week. Wanneer je aan optionele activiteiten zoals een helikoptervlucht, walvis spotten, kanovaren e.d. wilt deelnemen, raden we je aan je budget aan te passen. Deze activiteiten zijn namelijk vrij prijzig, maar wel erg de moeite waard.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen wat en waar je gaat eten. Je hebt in elke plaats een ruime keus aan eetgelegenheden.

Het eten in Nieuw-Zeeland weerspiegelt de multiculturele samenstelling van het land. Zo vind je er de oer-Engelse 'fish and chips', de Indiase, Chinese en Vietnamese keukens, maar ook poffertjes. De nationale keuken wordt ook wel de ‘Pacific Rim’ genoemd. Door de ligging van Nieuw-Zeeland zijn er veel gerechten met vis als snapper, terahiki, hoki, forel en tonijn. Door de hoofdgerechten te combineren met diverse fruitsoorten en frisse salades zien de gerechten er heerlijk uit. Probeer ook zeker eens een lamsvleesgerecht of ander wild: een betere kwaliteit vind je nergens. Een ding is zeker: je lijdt geen honger, want de porties zijn behoorlijk groot!

Ook is er op elke plek in Nieuw-Zeeland goede koffie te krijgen. Er wordt daarom ook gezegd dat er een echte koffiecultuur in het land heerst. Koffie nemen de inwoners erg serieus en het is dan ook geen toeval dat de koffiebarretjes en proeverijen overal uit de grond worden gestampt. Zelfs bij een tankstation of wegrestaurant is er baristakoffie te verkrijgen. De meest gedronken koffie is Long Black, een dubbele Espresso met wat heet water toegevoegd.

Gezondheid

Voor Nieuw-Zeeland heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in Nieuw-Zeeland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen sprake van een verhoogd risico. Voor noodgevallen heeft de reisbegeleiding een EHBO-kit met steriel medisch hulpmateriaal bij zich. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, pijnstillers, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Christchurch bij te boeken. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de zomer loopt van november tot maart en dat het in juli hartje winter is. Daardoor wordt het ook warmer naarmate je noordelijker komt. In de steden liggen de temperaturen tussen minimaal 0°C in de winter en maximaal 25°C in de zomer. De kans op neerslag is het grootst in juli, maar van een vaste regentijd is geen sprake. We komen ook in hoger gelegen gebieden, waar het vanzelfsprekend kouder is. Houd het hele jaar door rekening met verschillende weertypes. In Nieuw-Zeeland kan het weer binnen korte tijd omslaan en gezien de grote hoogteverschillen komt het wel voor dat je in de ochtend op een gletsjer staat en 's middags op het strand ligt!

Nieuw-Zeeland heeft zeer weinig planten- en dierziektes en wil dat zo houden. De natuur is schoon, er zijn zeer strenge regels op het gebied van natuurbehoud en de Nieuw-Zeelanders zijn trots op de unieke flora en fauna, die het land dankt aan de geïsoleerde positie. Nationale symbolen zijn de (boom)varen en de kiwi, de vogel die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe wordt de reis begeleid?

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Hoe reizen we naar Nieuw-Zeeland?

We vliegen met Emirates naar Nieuw-Zeeland, met een overstap in Dubai.

Hoe reizen we in Nieuw-Zeeland?

We beschikken op beide eilanden over eigen bussen met chauffeur. De oversteek van het Noordereiland naar het Zuidereiland maken we met de lokale veerboot. Deze boottocht duurt ongeveer drie uur.

Waar overnacht je met Djoser?

Djoser maakt gebruik van afwisselende types accommodaties in de middenklasse: hotels, motels en lodges. De accommodaties hebben tweepersoonskamers, die zijn voorzien van douche en toilet. Sommige kamers bieden keukenfaciliteiten, zodat je eventueel zelf kunt koken. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Het hotel in Rotorua heeft een klein zwembad en een bronnenbad. In de drie grote steden liggen de hotels op loopafstand van het centrum.

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

De beste reistijd is van oktober tot april. In onze herfst en winter is het in Nieuw-Zeeland lente en zomer. In de Nederlandse zomer kan het er behoorlijk koud zijn. Je hebt in Nieuw-Zeeland het gehele jaar kans op een bui of een regenachtig dagdeel en het is hier altijd frisser en natter dan in Australië.

Heb ik een visum nodig voor Nieuw-Zeeland?

Je dient vanaf 1 oktober 2019 over een elektronisch visum (ETA) te beschikken. Nederlandse en Belgische reizigers zijn verplicht voor vertrek een ETA aan te vragen. De kosten zijn ongeveer NZD 9,- voor aanvraag via de ETA-app en NZD 12,- voor aanvraag via een browser. Meer informatie hierover is te vinden op deze website. Je kunt de betaling voor deze aanvraag alleen met creditcard voldoen.

Reizigers met een andere dan de Nederlandse of Belgische nationaliteit moeten zelf bij de Nieuw-Zeelandse ambassade (070 346 9324) nagaan of andere regels van toepassing zijn.

Kan ik pinnen in Nieuw-Zeeland?

In bijna elke plaats waar we verblijven, zijn mogelijkheden om te pinnen. Ook een creditcard kan handig zijn in Nieuw-Zeeland. Je kunt daar bijvoorbeeld verschillende excursies mee betalen.

Zijn er veel wandelmogelijkheden tijdens deze reis?

Met zijn dertien nationale parken en diverse beschermde bossen en natuurgebieden, biedt Nieuw-Zeeland geweldige mogelijkheden voor wandelingen op ieder niveau. Ook tijdens deze reis zijn er verschillende wandelmogelijkheden, variërend van een kwartiertje in een mooi bos tot een dagwandeling in een vulkanisch gebied. Goede wandelgebieden zijn te vinden in de omgeving van Rotorua, in de nationale parken Tongariro en Abel Tasman en in de omgeving van Wanaka en Te Anau. Omdat we met onze eigen bus reizen kunnen we ook onderweg stoppen voor een korte wandeling.

Welke facultatieve excursies zijn mogelijk?

De mogelijkheden voor interessante en actieve excursies zijn ontelbaar in Nieuw-Zeeland. Ze lopen uiteen van gletsjerwandelen tot een bezoek aan het beroemde fjord van Milford of Doubtful Sound. Houd er rekening mee dat de extra uitgaven kunnen oplopen wanneer je verschillende van deze excursies wilt maken, want ze kunnen prijzig zijn.

Kan ik walvissen zien in Nieuw-Zeeland?

Vanuit Christchurch is een excursie mogelijk om walvissen te bekijken. Je neemt dan vanuit Christchurch een lokale bus naar Kaikoura. Daar vertrek je (onder voorbehoud van weersomstandigheden) voor een tocht van ongeveer twee uur op zoek naar de walvissen. Houd er rekening mee dat deze excursie een volle dag in beslag neemt.

Kan ik de reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië combineren?

Ja, dat is mogelijk. Je boekt dan de complete reis naar Australië en het landarrangement voor Nieuw-Zeeland. Daarnaast reserveren we de extra vluchten tussen Australië en Nieuw-Zeeland voor je; de kosten hiervan zijn op aanvraag. Voor het noodzakelijke aanpassen van de oorspronkelijke intercontinentale vluchten berekenen we géén extra kosten.

Bekijk ook onze 30-daagse reis naar Australië en Nieuw-Zeeland.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Nieuw-Zeeland?

De netspanning in Nieuw-Zeeland is, net als in Nederland, 220 Volt. In de Nieuw-Zeelandse stopcontacten passen alleen stekkers met drie platte poten.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Nieuw-Zeeland

Bekijk alle reisblogs over Nieuw-Zeeland