Nieuw Zeeland

Rondreis Nieuw-Zeeland25 dagen

Nieuw-Zeeland is één van de mooiste landen ter wereld en volgens sommigen zelfs het land dat met stip op nummer één staat. Op deze reis bezoek je zowel het Noorder- als het Zuidereiland en wisselen de verrassende landschappen zich af met gezellige steden. In het noorden bezoek je onder andere de indrukwekkende metropool Auckland, het paradijselijke Bay of Islands, het vulkaanrijke Tongariro Nationaal Park en de dampende modderpoelen van Rotorua. In het zuiden maken vooral de bergen, de vele schapen en de helderblauwe meren een diepe indruk. Vanuit het gezellige Queenstown kun je vele outdoor activiteiten ondernemen. Uiteraard verlaat je Nieuw-Zeeland niet zonder de vriendelijkheid van de Kiwi’s te ervaren en kennis gemaakt te hebben met de authentieke cultuur van de oorspronkelijke bewoners van dit unieke land, de Maori.

Van:
Aan:
Routekaart Rondreis Nieuw-Zeeland, 25 dagen
 1. Amsterdam - Dubai
 2. Dubai - Auckland
 3. aankomst Auckland
 4. Auckland
 5. Auckland - Parry Kauri Park - Bay of Islands
 6. Bay of Islands
 7. Bay of Islands - Rotorua
 8. Rotorua
 9. Rotorua - Taupo - Tongariro nationaal park
 10. Tongariro NP
 11. Tongariro NP - Napier
 12. Napier, optionele dagtocht Cape Kidnappers Jan van Gentenkolonie
 13. Napier - Wellington
 14. Wellington - ferry naar Picton - Nelson
 15. Nelson, optionele excursie Abel Tasman nationaal park
 16. Nelson - pancake rocks - Greymouth
 17. Greymouth - Fox Glacier
 18. Fox Glacier - Queenstown
 19. Queenstown
 20. Queenstown - Te Anau
 21. Te Anau
 22. Te Anau - Christchurch
 23. Christchurch, optionele excursie Kaikoura
 24. Christchurch - Dubai - Amsterdam
 25. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Metropool Auckland

Dag 1  Amsterdam - Dubai
Dag 2  Dubai - Auckland
Dag 3  aankomst Auckland
Dag 4  Auckland

Auckland Nieuw-Zeeland DjoserDe eerste bestemming van de reis door Nieuw-Zeeland is met ruim één miljoen inwoners de grootste stad in Polynesië. Door de uitgestrektheid en de ontspannen sfeer heeft het echter niet het massale gevoel van een grote stad. We logeren in het hartje van de ‘Stad der Zeilen’, zo genoemd vanwege haar ligging aan twee baaien waarin altijd een groot aantal zeilboten ligt. Auckland heeft veel interessante musea, mooie uitzichtpunten en een prachtig aquarium. Steek iets op over de Nieuw-Zeelandse geschiedenis in het Auckland Museum, bezoek de 328 meter hoge Sky Tower voor een fantastische blik op de skyline of struin door de gezellige wijken American Cup Village, Ponsonby en Parnell. In de vele restaurants en cafeetjes van de stad kun je gezellig bijkomen van de eerste indrukken en alvast wennen aan de relaxte levensstijl van de ‘Kiwi’s’. Ook de stranden, die op korte afstand van de stad liggen, zijn zeker een bezoek waard!

Pacifisch Bay of Islands

Dag 5  Auckland - Parry Kauri Park - Bay of Islands
Dag 6  Bay of Islands
Dag 7  Bay of Islands - Rotorua

Vanuit Auckland rijden we in noordelijke richting door het glooiende en dunbevolkte landschap naar het prachtige Bay of Islands. Onderweg stoppen we bij het Parry Kauri Park waar de enorme kauribomen te bewonderen zijn en de ruim 800 jaar oude McKinneyboom staat. De kauribomen kunnen ruim 60 meter hoog worden en werden door de Maori gebruikt voor het maken van boten, houtbewerking en het verkrijgen van kauri hars. We vervolgen onze weg naar Paihia waar we overnachten. Paihia is een plaatsje middenin de Bay of Islands en met een prachtig uitzicht over de baai. De Bay of Islands is een subtropische baai met meer dan 150 eilandjes en prachtige stranden. Deze schitterende omgeving is het eerste gebied in Nieuw-Zeeland dat bezet werd door Europeanen.

De roemruchte geschiedenis wordt uitvoerig beschreven in het kleine museum in Russell, een plaats dat onder de zeelui bekend stond als de 'Hellhole of the Pacific'. Op ongeveer 45 minuten lopen van ons motel bevindt zich bovendien het Waitangi Treaty House, waar op 6 februari 1840 het Waitangi Verdrag werd gesloten tussen de Maori’s en de Engelsen. Deze overeenkomst wordt beschouwd als het geboortedocument van de huidige staat Nieuw-Zeeland. Je kunt er ook een typisch Maori dorpshuis en een imposante oorlogskano bezichtigen die maar liefst 150 Maorikrijgers kon vervoeren. Met dit type kano meerde ook de bekende Maorileider Kupe rond het jaar 1000 in Nieuw-Zeeland aan. Naast een bezoek aan deze musea is het ook zeker de moeite waard om een rondvaart te maken langs de vele eilandjes in de baai bij Paihia met een grote kans dat er dolfijnen met je mee zwemmen! Je kunt er ook voor kiezen om een dagtour naar Cape Reinga te boeken, het noordelijkste punt van Nieuw-Zeeland én de plek waar de Tasmanzee en de Stille Oceaan samenkomen.

De volgende dag rijden we met een aantal stops vanuit de Bay of Islands door naar Rotorua.


Vulkanisch Rotorua

Dag 8  Rotorua
Dag 9  Rotorua - Taupo - Tongariro National Park

Nieuw-Zeeland Maouri DjoserRotorua ligt in één van de grootste thermale gebieden van Nieuw-Zeeland en staat bekend om de vulkanische activiteiten in en rondom het plaatsje. Bovendien is Rotorua het culturele centrum van de authentieke Maoricultuur. Ons hotel ligt in een prachtige omgeving op zo’n 20 minuten lopen van het centrum. Bovendien overnachten we vlakbij het Whakarewarewapark, met bubbelende hete modderpoelen en indrukwekkende actieve geisers. Rotorua heeft ook een interessant cultureel nijverheidscentrum waar jonge Maori’s leren over hun cultuur. Je kunt hier een authentieke marae bezoeken en een zang- en dansvoorstelling bijwonen. Tevens is er de mogelijkheid om deel te nemen aan traditioneel bereide hangi-maaltijd.

In en om het meer bij Rotorua zijn verscheidene optionele activiteiten mogelijk, zoals raften, vissen en een helikoptervlucht of jeepsafari naar de top van een vulkaan. Daarnaast is het gebied uitermate geschikt voor het maken van prachtige wandelingen. In de ‘Polynesian Pools’ kun je heerlijk bijkomen van alle indrukken en relaxen in de natuurlijke warmwaterbronnen. Op weg naar Taupo rijden we dwars door het Kaiangoroabos en stoppen we in het kleurrijke geothermische park Waiotapu, wat ‘heilige wateren’ betekent in het Maori. Ook dit park kent vulkanische activiteiten en heeft een aantal bijzondere bezienswaardigheden, zoals de kleurrijke ‘Champagnepoel’, de gitzwarte ‘Inktpot van de Duivel’ en de door mensen beïnvloede Lady Knox geiser.

Na een korte rit bezichtigen we de spectaculaire Hukawatervallen en kun je een korte wandeling langs de Waikatorivier maken, de langste rivier van Nieuw-Zeeland. We strijken neer in Taupo, een rustig stadje aan het grootste kratermeer van Nieuw-Zeeland, met de toppen van de drie indrukwekkende vulkanen van Tongariro Nationaal Park op de achtergrond. Het donkerblauwe heldere Taupomeer is ontstaan rond het begin van de jaartelling door een gigantische vulkaanuitbarsting en leent zich uitstekend voor een mooie boottocht. Langs het meer vervolgen we onze route richting het Tongariro Nationaal Park waar we aan de rand van het park overnachten.

Tongariro nationaal park en Napier

Dag 10  Tongariro nationaal park
Dag 11  Tongariro NP - Napier
Dag 12  Napier

Tongariro is het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland en is één van de 28 Werelderfgoedplaatsen van UNESCO die Nieuw-Zeeland telt. Het park staat bekend om de drie enorme vulkanen Ruapehu, Ngauruhoe en Tongariro, die bovendien nog steeds actief zijn. Indien de omstandigheden het toelaten, kun je een wandeling of trekking maken in het park en de doorgewinterde wandelaars kunnen naar de top van een vulkaan klimmen. De imponerende omgeving van het oudste beschermde gebied van Nieuw-Zeeland heeft iedere natuurliefhebber iets te bieden, van een wandeling van een uur tot een spectaculaire dagtocht, de Tongariro Crossing.

Deze pittige wandeling staat met haar ruim 19 kilometer bekend als één van de mooiste ter wereld en voert je langs diepe kraters en turquoiseblauwe kratermeren. Vanuit Tongariro Nationaal Park rijden we door een bosrijk gebied oostwaarts naar de kust naar Napier. Deze stad staat ook bekend als de Art Decohoofdstad van de wereld. Nadat een aardbeving en brand in 1931 vrijwel het gehele centrum platlegden, werd besloten de stad volledig in Art Deco te herbouwen. Dit geeft de stad een aangename sfeer, hetgeen wordt versterkt door het heerlijke mediterrane klimaat in Hawke’s Bay. Je kunt er een stadswandeling langs de Art Deco gebouwen maken of meer over de geschiedenis van het gebied te weten komen in het stadsmuseum. Na de aardbeving werden op de vruchtbare grond grote wijngaarden aangelegd waar tegenwoordig heerlijke proeverijen gehouden worden. Ook een bezoek aan de schitterende kliffen van Cape Kidnappers, waar je een grote Jan van Gentkolonie treft, is zeker de moeite waard!

Windy Wellington

Dag 13  Napier - Wellington
Dag 14  Wellington - ferry naar Picton - Nelson

We rijden van Napier naar het zuidelijkste puntje van het Noordereiland. Wellington, de gezellige hoofdstad van Nieuw-Zeeland, ligt ingeklemd tussen de heuvels. Vanaf deze heuvels heb je bij mooi weer een prachtig uitzicht en kun je zelfs het Zuidereiland zien liggen. Ook wanneer je met een kabelbaan naar de botanische tuinen gaat, word je getrakteerd op een mooi uitzicht over de baai en de omgeving van Wellington. De ligging van de stad bij de monding van de nauwe Cookstraat zorgt af en toe voor sterke winden en leidde tot de bijnaam van de stad: Windy Wellington. Ook als het hard waait is het overzichtelijke centrum van deze moderne, culturele stad erg aantrekkelijk. Zo zijn er vele interessante musea – zoals het nationale museum Te Papa Tongarewa, dat onder andere over de Maoricultuur gaat – het ‘Beehive’ parlementsgebouw, een gezellig uitgaanscentrum en een zeer uitgebreide keus aan internationale restaurants.

De omgeving van Wellington leent zich bovendien ook uitstekend voor een mooie wandeling. In Wellington nemen we de veerboot die ons in ongeveer drie uur naar het Zuidereiland brengt. Als we halverwege de grillige kust van de Marlborough Sounds naderen, krijg je alvast een voorproefje op de schoonheid van het Zuidereiland. We leggen aan in Picton en rijden langs de ruige kust in een paar uur naar Nelson. Het is de oudste stad van het Zuidereiland en volgens de bewoners heeft dit rustige stadje het prettigste klimaat van Nieuw-Zeeland.

Nelson en Greymouth

Dag 15  Nelson, optionele excursie naar Abel Tasman Nationaal Park
Dag 16  Nelson - Pancake Rocks - Greymouth

Abel Tasman kano Nieuw-Zeeland DjoserNelson is onze uitvalsbasis voor een dagexcursie naar het Abel Tasman Nationaal Park, genoemd naar de Nederlandse ontdekkingsreiziger die er in 1642 als eerste Europeaan aanmeerde. Het gebied staat bekend om de talloze azuurblauwe baaitjes, goudgele stranden en dichtbegroeide  bossen met een voor Nieuw-Zeeland typische flora en fauna. Je kunt hier heerlijk wandelen langs de ongerepte stranden en door subtropisch regenwoud of kajakken langs de wonderschone baaien. De vele wandelroutes voeren over delen van de bekende Abel Tasman Coastal Trek, één van de bekende Great Walks van Nieuw-Zeeland. ’s Avonds kun je in een van de sfeervolle restaurants of cafés in Nelson genieten van het onbekommerde leven op het Zuidereiland. We vervolgen onze weg zuidwaarts, langs de westkust en door de pracht van de Zuidelijke Alpen, de hoogste bergketen van het Zuidereiland. De ongerepte natuur en vaak schitterende luchten vormen het decor voor een aantal geslaagde fotostops.

Onderweg stoppen we bij de zeeleeuwenkolonie van Cape Foulwind en komen we langs verschillende oude en deels verlaten goudzoekersstadjes. Aan het einde van de 19e eeuw werd er in dit gebied aan de westkust veel goud gevonden. Even ten noorden van Greymouth, onze bestemming, ligt het plaatsje Punakaiki. Deze plaats is beroemd vanwege de bijzondere tropische begroeiing en de ‘Pannenkoekrotsen’ bij Dolomite Point, sterk verweerde en gelaagde kalksteenrotsen die het water van de harde en vaak zeer hoge golven met grote kracht als een soort geiser de lucht in sproeien. Deze omgeving leent zich uitstekend voor een korte wandeling. Greymouth zelf is een rustig stadje van mijnwerkers, vissers en bierbrouwers en ademt een sfeer die in de afgelopen 100 jaar nauwelijks is veranderd.

Indrukwekkend Fox Glacier

Dag 17  Greymouth - Fox Glacier
Dag 18  Fox Glacier - Queenstown

Fox Glacier Nieuw-Zeeland Bochtige wegen door de ruige natuur, langs hoge bergtoppen en heldere meren, brengen ons via de Franz Josefgletsjer naar Fox Glacier, een klein dorp aan de voet van de gelijknamige gletsjer. Onderweg word je getrakteerd op spectaculaire vergezicht. Beide gletsjers zijn zogenaamde advancing gletsjers en groeien nog steeds. De gigantische ijsklompen rijzen bovendien op uit het dichtbegroeide subtropische regenwoud, een fascinerend gezicht! Bij Fox Glacier kun je meegaan met een indrukwekkende helikoptervlucht waarbij je op de gletsjer wordt afgezet om tijdens een hike op zoek te gaan naar de natuurlijke tunnels en spleten in het ijs. Wie het liever rustiger aan doet kan een korte wandeling maken door het Minehahabos dat ongeveer vijf minuten buiten het dorpje ligt.

Door het uitgestrekte regenwoud en langs snelstromende rivieren, grote gletsjermeren en besneeuwde toppen rijden we verder naar het zuiden. Onderweg maken we verschillende mooie stop, zoals bij Thunder Creek, Lake Wanaka en Lake Hawea. Vlak voor Queenstown stoppen we bovendien bij de Kawarau Gorge Suspension Bridge, de beroemdste brug van Nieuw-Zeeland. Deze brug is als eerste commerciële bungeejumpplaats werkelijk legendarisch én de aangewezen plek voor iedereen die een sprong vanaf 43 meter hoogte wil wagen!

Queenstown en Te Anau

Dag 19  Queenstown
Dag 20  Queenstown - Te Anau
Dag 21  Te Anau

Queenstown Nieuw-Zeeland Queenstown is een mooi gelegen stadje in het zuiden van het Zuidereiland en hét centrum voor buitensportactiviteiten. Je kunt er varen, wandelen, wijn proeven, raften, skiën, paardrijden, parapenten, golfen, of een tocht in speedboot over de snelstromende Shotoverrivier maken. Vergeet ook zeker niet met de kabelbaan naar de top van de Queenstown Hill te gaan voor een prachtig uitzicht over de stad en het nabij gelegen Lake Wakapitu. Naast deze afwisselende activiteiten biedt de stad vele restaurants en een bruisend nachtleven. Na Queenstown vervolgen we onze weg naar Te Anau. Dit stadje is gelegen aan de rand van het Fiordland Nationaal Park dat met ruim 1.2 miljoen hectare het grootste nationale park van Nieuw-Zeeland en UNESCO Werelderfgoed is.

Het park staat bekend om de vele watervallen en fjorden, waarvan Milford Sound en Doubtful Sound de bekendste zijn. Deze adembenemende fjorden huizen unieke flora omdat ze tot de natste gebieden op aarde behoren. Milford Sound is beroemd vanwege de spectaculaire hoogteverschillen en als eindpunt van de bekende Milford Track. Doubtful Sound is de diepste fjord en bekend vanwege het waterkrachtstation en de overweldigende stilte. Fiordland Nationaal Park is ook indrukwekkend vanwege de fauna en wordt onder andere bewoond door pinguïns, zeehonden en dolfijnen die regelmatig vrolijk met de boten meevaren. Naast het maken van een boottocht of een bezoek aan de Sounds kun je er ook voor kiezen om een grot vol gloeiwormen te bezoeken of vanuit Te Anau een bijzondere dagwandeling te maken door dit imponerende natuurgebied.

Gemoedelijk Christchurch

Dag 22  Te Anau - Lake Tekapo - Christchurch
Dag 23  Christchurch, optionele excursie naar Kaikoura
Dag 24  Christchurch - Dubai - Amsterdam
Dag 25  aankomst Amsterdam

Bultrug walvis Kaikoura Nieuw-Zeeland DjoserNa de overweldigende natuur van Fiordland rijden we via de Lindispas naar het oostelijk gelegen Christchurch. Onderweg hebben we hopelijk uitzicht op Mount Cook, de hoogste piek van Nieuw-Zeeland, en passeren we het prachtige Lake Tekapo. Christchurch zelf doet behoorlijk Engels aan. Haar bijnaam ‘the Garden City’ dankt de stad aan de vele tuinen en parken die je er kunt bezoeken. Vanuit de stad kun je een dagexcursie maken naar Kaikoura. Vanuit dit rustige vissersstadje kun je, als de weersomstandigheden het toelaten, een boottocht op zee maken om walvissen te spotten of met wilde dolfijnen te zwemmen. We vliegen vanuit Christchurch via Dubai terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Nieuw-Zeeland biedt een keur aan verschillende mogelijkheden en activiteiten. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je Nieuw-Zeeland tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers en de maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

Vertrekdata 2018

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

24 nov - 18 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

8 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

01 dec - 25 dec
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

08 dec - 01 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

5 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

15 dec - 08 jan
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

4 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Korting

Incl. €100,- korting

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 jan - 29 jan
i
Landarrangement niet meer mogelijk

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

12 jan - 05 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Korting

Incl. €100,- korting

Start - einde

19 jan - 12 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

26 jan - 19 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

02 feb - 26 feb
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

1 plaats vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

04 feb - 28 feb

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

09 feb - 05 mrt
V
Vertrek gegarandeerd

Beschikbaarheid

2 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde

16 feb - 12 mrt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

05 okt - 29 okt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

19 okt - 12 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde

02 nov - 26 nov
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

09 nov - 03 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

16 nov - 10 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

23 nov - 17 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

07 dec - 31 dec
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

14 dec - 07 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Start - einde

21 dec - 14 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.295,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

04 jan - 28 jan
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

06 jan - 30 jan

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

11 jan - 04 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

18 jan - 11 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

25 jan - 18 feb

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde

01 feb - 25 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

03 feb - 27 feb
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

08 feb - 03 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

15 feb - 10 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde

22 feb - 17 mrt
V
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.995,-

Voorwaarden gegarandeerd vertrek

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrek gegarandeerd' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Ferry Wellington - Picton
 • Hotelovernachtingen
 • Bezoek Pancake Rocks
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 975,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Christchurch bij te boeken. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €425,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Praktische informatie

Accommodatie

Aspen Hotel accommodatie Nieuw ZeelandWe overnachten in afwisselende types accommodaties in de middenklasse categorie: hotels, motels, hostels en lodges. De accommodaties hebben tweepersoonskamers, die zijn voorzien van douche en toilet. Enkele kamers beschikken over keukenfaciliteiten, zodat je hier de keuze hebt om zelf te koken. Vaak kun je op de kamer koffie en/of thee zetten. Het hotel in Rotorua heeft een klein zwembad en een spapool. In de drie grote steden liggen de hotels op loopafstand van het centrum. De lodge bij het Tongariro nationaal park ligt op een fantastische locatie middenin de natuur.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor
 

Paihia Casa Bella Motel
Rotorua Alpin Motel
Tongariro Discovery Lodge
Wellington Comfort Hotel Wellington
Nelson Kingsgate Hotel Beachcomber
Queenstown Aspen Hotel 
Christchurch Southern Comfort Motel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt de toeslag vanaf € 975,-.

 • Accommodatie 1
 • Accommodatie 2
 • Accommodatie 3
 • Accommodatie 4
 • Accommodatie 5
 • Accommodatie 6
 • Accommodatie 7
 • Accommodatie 8
 • Accommodatie 9
 • Accommodatie 10
 • Accommodatie 11
 • Accommodatie 12
 • Accommodatie 13

Vliegreis

Emirates

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Amsterdam - Dubai

  Vertrek

  22:00

  Aankomst

  07:45*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Auckland

  Vertrek

  10:05

  Aankomst

  11:20*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Christchurch - Dubai

  Vertrek

  18:45

  Aankomst

  05:15*

 • Vlucht met

  Emirates

  Traject

  Dubai - Amsterdam

  Vertrek

  08:10

  Aankomst

  12:40

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: ‘s zomers is het in Nieuw-Zeeland tien uur later, in de winter twaalf uur.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We beschikken zowel op het Zuidereiland als op het Noordereiland over eigen bussen met chauffeur. Omdat de bus geheel tot onze beschikking staat kunnen we onderweg stoppen bij de vele mooie uitzichtpunten. De afstanden op de reisdagen zijn niet bijzonder groot en de wegen zijn goed; we hoeven ons over het algemeen niet te haasten. Van Wellington, het zuidelijkste puntje van het Noordereiland, varen we over de Cook Strait naar Picton op het Zuidereiland. Deze soms wat hobbelige maar prachtige tocht, vaak in gezelschap van dolfijnen, brengt je naar het prachtige natuurgebied Marlborough Sounds.

 • Vervoer 1
 • Vervoer 2
 • Vervoer 3
 • Vervoer 4

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Ferry Wellington - Picton
 • Hotelovernachtingen
 • Bezoek Pancake Rocks
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint door de straten van Auckland of Rotorua, de ander wil op zijn gemak wandelen door de prachtige natuur die Nieuw-Zeeland biedt of strijkt in Queenstown neer op het terras om het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Nieuw-Zeeland zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Vanuit ons centraal gelegen hotel verlaten we Auckland en rijden we via Parry Kauri Park naar de Bay of Islands.
 • Geniet van de prachtige overtocht van het Noorder- naar het Zuidereiland. Op heldere dagen zie je hier met geluk dolfijnen met de boeg van het schip mee zwemmen.
 • Wanneer we Nelson verlaten rijden we via de ruige westkust langs de Pancake Rocks. Deze rotsen doen je inderdaad denken aan enorme stapels versteende pannenkoeken.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden. In de grote steden zoals in Auckland zijn er vele mogelijkheden zoals o.a. een bezoek aan de Skytower of bekijk Auckland vanaf het water op de ferry. Tijdens het verblijf in Rotorua kun je ook erg veel ondernemen. Zo zijn er mogelijkheden om de Maori cultuur te leren kennen of een bezoek te brengen aan hete mineraalbaden en geisers waar Rotorua zo bekend om is.

Als het weer het toelaat kun je in Tongariro nationaal park een van de mooiste wandelingen maken. De Tongariro Crossing voor de geoefende wandelaars, een wandeling van 6 tot 8 uur naar de top van een van de vulkanen.

Abel Tasman National Park New ZealandAbel Tasman nationaal park biedt de mogelijkheid om prachtig te wandelen en ook kayakken behoort tot de mogelijkheden. Verder zijn er op het zuidereiland tal van excursiemogelijkheden zoals bijvoorbeeld in Fox Glacier kun je je op de gletsjer door een helikopter laten afzetten om op zoek te gaan naar ijstunnels. In Queenstown kun je bungeejumpen of een leuke wijnproeverij bijwonen. Vanuit Christchurch bestaat er de mogelijkheid om een excursie te maken naar Kaikoura om de walvissen te spotten die dicht langs de kust zwemmen.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat na vertrek uit Nieuw-Zeeland nog minimaal één maand geldig is.

Geldzaken

In Nieuw-Zeeland wordt er betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in vrijwel alle plaatsen zijn geldautomaten aanwezig (m.u.v. Fox Glacier).
Contant: euro’s, Nieuw-Zeelandse dollars.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt een minimum van € 400,- per persoon per week. Wanneer je aan optionele activiteiten als bungeejumpen, helikoptervluchten, zwemmen met dolfijnen, kanovaren e.d. wilt deelnemen, raden we je aan je budget aan te passen. Deze activiteiten zijn namelijk vrij prijzig, maar wel erg de moeite waard.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Maaltijden zijn niet bij de reissom inbegrepen, zodat je zelf kunt bepalen wat en waar je gaat eten. Je hebt in elke plaats een ruime keus aan eetgelegenheden.

Het eten in Nieuw-Zeeland weerspiegelt de multiculturele samenstelling van het land. Zo vind je er de oer-Engelse 'fish and chips', de Indiase, Chinese en Vietnamese keukens, maar ook poffertjes. De nationale keuken wordt ook wel de ‘Pacific Rim’ genoemd. Door de ligging van Nieuw Zeeland zijn er veel gerechten met vis als snapper, terahiki, hoki, forel en tonijn. Door de hoofdgerechten te combineren met diverse fruitsoorten en frisse salades zien de gerechten er heerlijk uit. Probeer ook zeker eens een lamsvleesgerecht of ander wild: een betere kwaliteit vind je nergens. Een ding is zeker: je lijdt geen honger, want de porties zijn behoorlijk groot!

Ook is er op elke plek in Nieuw Zeeland goede koffie te krijgen. Er wordt daarom ook gezegd dat er een echte koffiecultuur in het land heerst. Koffie nemen de inwoners erg serieus en het is dan ook geen toeval dat de koffiebarretjes en proeverijen overal uit de grond worden gestampt. Zelfs bij een tankstation of wegrestaurant is er baristakoffie te verkrijgen. De meest gedronken koffie is Long Black, een dubbele Espresso met wat heet water toegevoegd.

Gezondheid

Voor Nieuw-Zeeland heb je geen inentingen nodig. De hygiënische omstandigheden in Nieuw-Zeeland zijn vergelijkbaar met die in Nederland en België en er is dus geen sprake van een verhoogd risico. Voor noodgevallen heeft de reisbegeleiding een EHBO-kit met steriel medisch hulpmateriaal bij zich. Natuurlijk is het wel verstandig om in je eigen tas een kleine reisapotheek met wat pleisters, pijnstillers, betadine/jodium, zonnebrand, muggenmelk etc. in te pakken.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in een centraal gelegen hotel in Christchurch bij te boeken. De prijs van het hotel in Christchurch is vanaf € 45,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Nieuw-Zeeland ligt op het zuidelijk halfrond, wat betekent dat de zomer loopt van november tot maart en dat het in juli hartje winter is. Daardoor wordt het ook warmer naarmate je noordelijker komt. In de steden liggen de temperaturen tussen minimaal 0°C in de winter en maximaal 25°C in de zomer. De kans op neerslag is het grootst in juli, maar van een vaste regentijd is geen sprake. We komen ook in hoger gelegen gebieden, waar het vanzelfsprekend kouder is. Houd het hele jaar door rekening met verschillende weertypes. In Nieuw-Zeeland kan het weer binnen korte tijd omslaan en gezien de grote hoogteverschillen komt het wel voor dat je in de ochtend op een gletsjer staat en 's middags op het strand ligt!

Nieuw-Zeeland heeft zeer weinig planten- en dierziektes en wil dat zo houden. De natuur is schoon, er zijn zeer strenge regels op het gebied van natuurbehoud en de Nieuw-Zeelanders zijn trots op de unieke flora en fauna, die het land dankt aan de geïsoleerde positie. Nationale symbolen zijn de (boom)varen en de kiwi, de vogel die alleen in Nieuw-Zeeland voorkomt.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe wordt de reis begeleid?

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Hoe reizen we naar Nieuw-Zeeland?

Hoe reizen we in Nieuw-Zeeland?

Waar overnacht je met Djoser?

Wat is de beste reistijd voor Nieuw-Zeeland?

Kan ik pinnen in Nieuw-Zeeland?

Zijn er veel wandelmogelijkheden tijdens deze reis?

Welke facultatieve excursies zijn mogelijk?

Kan ik walvissen zien in Nieuw-Zeeland?

Kan ik de reizen naar Nieuw-Zeeland en Australië combineren?

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Nieuw-Zeeland?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Dirk B.

  Wat een fantastische reis is dit. Hebben het erg fijn gehad, veel mooie dingen gezien. Heel adembenemend vooral de bergen met veel sneeuw erg mooi. Ook de wandelingen in nationale parken erg mooi. Reisleiding was erg goed, bedankt Christine voor de goede leiding van onze groep.

  9,0

  9,0
 • Henry J.

  Nieuw-Zeeland is een prachtig land, zegt iedereen die er geweest is. Hoe prachtig besef je pas als je het met eigen ogen ziet. De vele kleuren groen en blauw! Fantastisch. De 25-daagse reis is een mooie mix van (veel) natuurschoon, cultuur (Maori) en steden. Een echte aanrader ondanks lange vlucht.

  9,0

  9,0
 • Roelof V.

  Prachtige reis. Genoten. Erg goed begeleid met veel kennis van zaken en goed gemotiveerde, organiserende reisleiding. Een begroting voor het budget van €400 pw voor excursies en activiteiten is m.i. te laag. Dat zou in het begeleidend schrijven naar boven bijgesteld kunnen worden. Lange reistijd!

  8,0

  8,0
 • Berber P.

  Prachtige reis met veel avonturen. Van cycloon en sneeuw in de zomer. Tot aan veel regen maar ook heerlijk veel zon. Genieten van wandelen door het regen woud en haka begroeting. Veel gehoord over de Maori cultuur en de bescherming van de nieuw Zeelandse natuur. Aanbeveling voor iedereen.

  8,0

  8,0
 • Hermien B.

  Een schitterende natuurreis met een snufje Maori. En een geweldige reisbegeleiding. Dit is de conclusie van een ervaren Djoser reiziger.

  9,0

  9,0
 • Renée

  Wat een fantastische reis! Christine, de reisgids, enthousiasmeerde ons met haar kennis en persoonlijke verhalen. We hebben genoten van de prachtige natuur en cultuur van dit land. Het enige nadeel is dat vrijwel alle excursies optioneel zijn, waardoor de reis erg prijzig wordt. Desondanks, AANRADER

  9,0

  9,0
 • Melanie L.

  SUPER vakantie gehad. De groep was gezellig en de reisleider heeft zijn best gedaan om er voor te zorgen dat iedereen een leuke vakantie had.. zeker een aanrader!

  8,0

  8,0
 • Wim van R.

  Dit is de reis geworden die jarenlang een droom voor mijn man is geweest. Die droom is in alle opzichten werkelijkheid geworden. We hebben een fantastische reisbegeleider gehad aan Christine. Niets was haar te veel om voor ons te doen. We hadden een geweldige leuke en fijne groep.

  10,0

  10,0
 • Mark H.

  De rondreis Nieuw-Zeeland is een geweldig mooie reis. Mooie natuur met mooie steden zoals Wellington, Auckland en Queenstown. Wel komen er vele extra kosten bij voor de vele excursies die niet bij de reis zijn inbegrepen, ook alle ontbijten en ander eten en drinken kosten komen erbij.

  8,0

  8,0
 • Frans R.

  Een prachtige rondreis door een paradijselijk Nieuw-Zeeland. Het enthousiasme van de reisleidster Monique heeft ertoe bijgedragen dat wij van deze reis nog lang zullen nagenieten. Geen te grote groep en voldoende informatie van Djoser om aan diverse activiteiten deel te nemen. Toppertje!

  9,0

  9,0
 • Marc N.

  Mede dankzij een geweldige reisleidster Eveline en ook de buschauffeur die als gids fungeerde was het awesome. De accommodaties waren door de regel zeer acceptabel en enkele hadden een schitterend uitzicht. Veel gelegenheid voor je eigen dingen te doen en het aanbod in activiteiten was geweldig.

  9,0

  9,0
 • Els B.

  Wat een fantastische reis, veel gezien, veel gedaan en uiteraard mooie herinneringen eraan over gehouden. Een leuke groep mensen en een fantastische reisbegeleidster.

  10,0

  10,0
 • Jan L.

  Nieuw Zeeland wat een prachtig land. Het was een machtig mooie reis. Wondermooie landschappen en royale keus uit schitterende (wel dure) excursies. We hadden alles mee, mooi weer, leuke groep en Roeland als fantastische reisbegeleider. Een wens die uit kwam, een aanrader. Jan en Karin

  9,0

  9,0
 • Suzanne O.

  Een prachtige reis langs eigenlijk alle highlights van Nieuw-Zeeland. Vol programma met veel optionele excursies, die bijna allemaal door konden gaan, omdat we heel mooi decemberweer hadden ook voor Nieuw-Zeelandse begrippen.

  8,0

  8,0
 • Maurice B.

  Heb een schitterende rondreis gemaakt door Nieuw-Zeeland! Er was een ruime keuze aan excursies die je kon doen en dat werd allemaal geregeld door de geweldige reisbegeleidster Christine. Wat zij allemaal voor ons regelde, was echt helemaal top!!!

  10,0

  10,0
 • Gerard van den B.

  Wij hebben een aantal zeer mooie weken in N-Z mogen doorbrengen die voor ons veel voldoening gaven en waardoor we ook de veelzijdigheid van het land en de bevolking hebben leren kennen. Al met al een aanrader voor iedereen.

  9,0

  9,0
 • Herman B.

  Wij hebben een mooie reis door Nieuw Zeeland gemaakt. Het is een prachtig land, indrukwekkende natuur, we hadden prachtig weer en een goeie reisleider en een leuke groep. We hebben hele mooie herinneringen. Echt onvergetelijk.

  8,0

  8,0
 • Kevin Z.

  Nieuw-Zeeland, wat een prachtig land! Voor mij was dit mijn allereerste reis en het had niet beter gekund. Prachtige landschappen met weidse uitzichten, een ongelooflijk groot aanbod in activiteiten die je adrenaline een stoot geven en de geweldige begeleiding van onze reisbegeleider.

  10,0

  10,0
 • Paul Bart en Corrie Haverkamp

  Roeland was een zeer goede reisbegeleider. Deed werkelijk alles om het iedereen naar de zin te maken. Beoordeling: een dikke 10 !! Totaalbeoordeling is op een 9 uitgekomen omdat sommige hotels (Auckland en Greymouth) minder waren.

  9,0

  9,0
 • Vera V.

  Nieuw-Zeeland bevat zoveel verschillende wondermooie natuurelementen dat het moeilijk is het mooiste te benoemen. Lake Pukaki onderweg van Te Anau naar Christchurch is echter zo mooi dat het pijn doet aan de ogen. Beoordeling: 9.5

  9,0

  9,0
 • A.R.v.I.

  Een droomreis, die uitgekomen is: indrukwekkende mooie groene natuur. Hoge bergen, kale rotsen, gletsjers, fjorden, blauw-groene meren, de zee met walvissen en dolfijnen. Teveel om op te noemen! Een hele leuke, gezellige, sociale groep met een enthousiaste, snelle reisbegeleider en prima chauffeurs.

  9,0

  9,0
 • Rene H.

  Wat een geweldige reis hebben wij gehad. Als je van bergen, meren, bossen, mooie natuur houd dan is dit het land waar je geweest moet zijn. Wij hebben heerlijke weken beleeft in dit prachtige land. Hopelijk hebben wij nog eens de kans om naar Nieuw Zeeland te kunnen gaan. Rene - Finy

  10,0

  10,0
 • Jeanne M.

  Nieuw Zeeland, niet alleen de overweldigende natuur, maar ook cultuur en architectuur. De art deco wandeling door Napier voor mij een hoogtepunt.

  8,0

  8,0
 • Rob Q.

  Top reis met een fantastische reisleider en een leuke groep heel veel mooie dingen gezien en beleefd wij kijken hier met veel plezier op terug.

  9,0

  9,0
 • Raymond N.

  Prachtige reis. Onvergetelijk door alle mogelijke excursies die werden aangeboden. Perfect getimed door reisbegeleider Marc, waardoor er steeds voldoende fotostops konden ingevoerd worden. Prima motels, fijne groep. Enorm goed getimed door de reisbegeleider.

  10,0

  10,0
 • Piet P.

  Het was een prachtige reis. Het was de moeite waard. De onderkomens waren goed tot zeer goed. De reisleiding was goed geïnformeerd en voelde zich zeer verantwoordelijk voor de groep. Alle excursies, waaraan je wilde meedoen, werd door de reisleiding prima geregeld. Excursies waren wel prijzig.

  8,0

  8,0
 • Dick van L.

  Nieuw Zeeland, land van regenwouden, watervallen, vulkanen, gletsjers, bountystranden, fjorden, geisers, warmwaterbronnen. Prachtige flora en fauna. Vriendelijke bevolking en een interessante Maori-cultuur. Kortom een fantastisch land. Herinneringen die je niet snel vergeet.

  10,0

  10,0
 • Marga R.

  Een zeer mooie reis met een fijne gids, die onvermoeibaar alles voor de groep doet. Wel erg dure excursies. Er is een lijst met alle excursies dag voor dag met de prijzen erbij. Waarom wordt deze lijst (met de prijzen) niet opgenomen bij het uitgebreide reisschema?

  8,0

  8,0
 • Rien H.

  Een prachtig land en een fantastische reis. De reisbegeleidster maakte alles compleet. Vele hoogtepunten om nooit te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Wilma V.

  Elke dag is een ontdekkingsreis door een land waar alles bij elkaar lijkt te komen en het ene nog niet mooier dan het andere. Wil je actie is er actie en zo geld deze zin ook op voor natuur,cultuur enz En een reisleidster die maar 1 doel heeft jouw en de groep de mooiste reis van je leven te geven

  10,0

  10,0
 • Antoon Tychon

  Nieuw-Zeeland was voor mij het land van 50 tinten groen. Wat een unieke en mooie natuur. De reis is iedere dag een hoogtepunt. De mooiste voor mij in deze reis zijn Fiordland, Tongariro en Fox Glacier. Goede verhouding noorder en zuidereiland. Prima hotels en vervoer.

  9,0

  9,0
 • Tonny Leemborg.

  Fantastische rondreis door een land met schitterende natuur, zeer vriendelijke mensen, Maori stammen , zeer indrukwekkend. We hadden na het tropisch regenwoud, wel bij de Maori willen overnachten. Kano (waka) varen en bezoek aan Maere, indrukwekkend. Op gletsjer, staan, wauw. Reisleidster/groep TOP!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Goede balans tussen het Noorder- en Zuidereiland
 • Overnachtingen in de prachtig gelegen Queenstown én Fox Glacier: hoogtepunten tijdens deze reis
 • Twee nachten in unieke 'Art Deco hoofdstad' Napier
 • Unieke kennismaking met de Maoricultuur bij Rotorua
 • Twee nachten in vulkanisch Tongariro, het oudste nationale park van Nieuw-Zeeland én UNESCO Werelderfgoed
 • Fantastische ferryovertocht door de grillige Marlborough Sounds
 • Bezoek aan de fotogenieke Pancake Rocks in Punakaiki
 • Twee nachten in de schitterende Bay of Islands
 • Optionele excursie naar het schitterende en gevarieerde Abel Tasman nationaal park
 • Twee nachten in Te Anau, de uitvalsbasis voor prachtige wandelingen
 • Overnachtingen in goede middenklasse accommodaties
 • Comfortabele vluchten met Emirates, o.a. met de Airbus A380-800
 • Enthousiaste en ervaren Nederlands reisbegeleiding

Klantwaardering

9,0

Wat een fantastische reis is dit. Hebben het erg fijn gehad,...
Wat een fantastische reis is dit. Hebben het erg fijn gehad, veel mooie dingen gezien. Heel adembenemend vooral de bergen met veel sneeuw erg mooi. Ook de wandelingen in nationale parken erg mooi. Reisleiding was erg goed, bedankt Christine voor de goede leiding van onze groep.

Dirk B. - 9,0
Nieuw-Zeeland is een prachtig land, zegt iedereen die er gew...
Nieuw-Zeeland is een prachtig land, zegt iedereen die er geweest is. Hoe prachtig besef je pas als je het met eigen ogen ziet. De vele kleuren groen en blauw! Fantastisch. De 25-daagse reis is een mooie mix van (veel) natuurschoon, cultuur (Maori) en steden. Een echte aanrader ondanks lange vlucht.

Henry J. - 9,0
Prachtige reis. Genoten. Erg goed begeleid met veel kennis v...
Prachtige reis. Genoten. Erg goed begeleid met veel kennis van zaken en goed gemotiveerde, organiserende reisleiding. Een begroting voor het budget van €400 pw voor excursies en activiteiten is m.i. te laag. Dat zou in het begeleidend schrijven naar boven bijgesteld kunnen worden. Lange reistijd!

Roelof V. - 8,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Nieuw-Zeeland

Het weer in Nieuw-Zeeland

21°C

Terug naar boven
Chat met Djoser