Fietsen over Nicoya, Costa Rica: Pura Vida!

Fietsen over Nicoya, Costa Rica: Pura Vida!


Vrijwel nergens ter wereld zijn de leefomstandigheden zo goed als op Nicoya, een schiereiland ten westen van Costa Rica. Hier vind je uitgestrekte stranden en de mensen hebben er een ontspannen levensstijl die Nicoya de titel Blue Zone oplevert. Ontdek de charme van het ‘Pura Vida’ tijdens je rondreis door Costa Rica en trek er op de fiets op uit in het kuststadje Samara.

Nicoya Samara strand Costa Rica DjoserDuiken, snorkelen en kajakken bij Playa Samara
Voel de wind door je haar, proef de zoute zeelucht en geniet van de zon die zachtjes op je huid brandt. Welkom op Nicoya, het Costa Ricaanse schiereiland waar de nationale spreuk ‘Pura Vida’ uitgevonden lijkt te zijn. Dit deel van Costa Rica is een zogenaamde Blue Zone: een van de zeldzame plekken op aarde waar veel mensen maar liefst honderd kaarsjes op hun verjaardagstaart mogen uitblazen.

Het charmante kustplaatsje Samara is een mooi beginpunt van je reis over Nicoya. Hier parkeer je de fiets nog even en werk je aan je kleurtje op het vijf kilometer lange Playa Samara. Dankzij haar rustige golven en het ondiepe water is dit een goede plek om voor de eerste keer op een surfplank te staan. Of stap in een kajak en peddel naar Isla Chora waar je snorkelt tussen koraalrif, schildpadden en zeesterren.

Nicoya Costa Rica Fietsen langs de Stille Oceaan
Klaar met duiken, snorkelen en kajakken in Samara? Tijd om te fietsen! Vanuit Samara kun je kiezen uit verschillende routes over het schiereiland Nicoya. Fiets bijvoorbeeld langs de Grote Oceaan via stille en afgelegen stranden naar Playa San Miguel. Deze badplaats ligt zo’n dertig kilometer ten zuiden van Samara. Ervaren mountanbikers duiken de achtertuin van Samara in en crossen door de heuvels van een weelderig groen regenwoud. Aan het einde van de dag wacht een ijskoud drankje op je bij Playa Samara!

> Rondreizen Costa Rica

> Fietsreis Costa Rica