Strand

Strand

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • De smeltkroes van Zanzibar

    Het eilandparadijs Zanzibar heeft veel meer te bieden dan alleen strandvertier. Zo heeft het een interessante geschiedenis, staat het op de werelderfgoedlijst en zijn er Arabische, Perzische, Indische en Europese invloeden te vinden. Bovendien is het de geboorteplek van Queen-frontman Freddy Mercury!

    Lees meer

  • Trincomalee, een van de mooiste stranden van Sri Lanka

    Afgelopen zomer hebben wij met ons gezin een rondreis door Sri Lanka gemaakt. Een geweldig land. Alle elementen waar wij zo blij van worden, komen terug in deze reis; oude steden en tempels, bergen en prachtige nationaal parken en vriendelijke mensen.

    Lees meer

  • De Skeleton Coast

    Namibië staat bekend om zijn eindeloze woestijnvlaktes. Een land waar het voornamelijk warm en kurkdroog is. Maar dat is een vertekend beeld.

    Lees meer

  • Exotisch Stone Town: Dwalen door de eeuwenoude geschiedenis van Zanzibar

    Terwijl ik mijn weg zoek in een doolhof van smalle steegjes en excentrieke huizen, lijkt Afrika ver weg. Kunstige minaretten torenen hoog boven keurig wit geverfde huizen uit. Ik ruik de indringende geur van brandende wierook en sudderende kokosmelk.

    Lees meer

  • Fietsen over Nicoya, Costa Rica: Pura Vida!

    Vrijwel nergens ter wereld zijn de leefomstandigheden zo goed als op Nicoya, een schiereiland ten westen van Costa Rica. Hier vind je uitgestrekte stranden en de mensen hebben er een ontspannen levensstijl die Nicoya de titel Blue Zone oplevert.

    Lees meer

  • Egypte: duik- en snorkelparadijs

    Egypte staat bekend om zijn uitstekende duik- en snorkelmogelijkheden. Het koraalrif in de Rode Zee is ongeveer 500 jaar oud en 793 kilometer lang. Het is na het Australische Great Barrier Reef het grootste koraalrif ter wereld.

    Lees meer