Bekijk de Rondreis Costa Rica, 16 dagen van Djoser

Rondreis Costa Rica 16 dagen

Kennismakingsreis door Costa Rica vol natuur

Vanaf € 2.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Beleef het beste van de indrukwekkende natuur van Costa Rica tijdens deze 16-daagse rondreis. In de kreken en kanalen van Tortuguero nationaal park gaan we op zoek naar kaaimannen, leguanen, slangen en brulapen. Een groot contrast met de omgeving van Monteverde, waar we over hangbruggen het mysterieuze nevelwoud ontdekken. Rondom Rincón de la Viaja en Arenal ontdekken we vulkanen en stomende geisers. Het tropische strand van Samara aan het eind van de reis is de ideale plek om alle indrukken te verwerken.

Daarom Djoser

 • Een geweldige reis voor natuurliefhebbers en actievelingen
 • Strandafsluiting in Samara op het schiereiland Nicoya
 • Verblijf in waterrijk Tortuguero met veel wildlife
 • Bezoek aan magisch en mysterieus nevelwoud van Monteverde
 • Bezoek vulkanen en warmwaterbronnen in Rincón de la Vieja nationaal park
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels, soms midden in de natuur
 • Nederlandse reisbegeleiding

Route en kaart

Routekaart Rondreis Costa Rica, 16 dagen
 1. Amsterdam - San José
 2. San José - Tortuguero nationaal park
 3. Tortuguero NP
 4. Tortuguero NP - Sarapiqui
 5. Sarapiqui - La Fortuna
 6. La Fortuna
 7. La Fortuna - Monteverde
 8. Monteverde
 9. Monteverde - Rincon de la Vieja
 10. Rincon de la Vieja, excursie nationaal park
 11. Rincon de la Vieja - Samara
 12. Samara
 13. Samara
 14. Samara - San José
 15. San José - Amsterdam
 16. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

San José, drukke winkelstraten en levendige stadsparken

Dag 1 Amsterdam - San José

Teatro Nacional, San Jose, Costa Rica, DjoserOnze reis begint in de enige echte stad van Costa Rica: San José. Op een hoogte van 1150 meter is de temperatuur hier het hele jaar door aangenaam. San José is een typische Latijns-Amerikaanse stad met drukke winkelstraten, levendige stadsparken, cafétjes en fastfoodketens.

Lederschildpadden in Tortuguero nationaal park

Dag 2 San José - Tortuguero nationaal park
Dag 3 Tortuguero NP
Dag 4 Tortuguero NP - Sarapiqui

Tortuguero Iguana Costa RicaVanuit San José rijden we direct naar één van Costa Rica's mooiste nationale parken: Tortuguero aan de Caribische Zee. Vanwege het doolhof aan rivieren, kreken en kanalen en het dichte moerasachtige regenwoud is het nationale park alleen per boot te bereiken. We worden opgehaald door de kapitein van onze lodge die de motorboot behendig over de kronkelige rivier beweegt en dwars door het kanalenstelsel van het park manoeuvreert. Onderweg zien we veel vogels, zoals een ijsvogel of toekan. Let ook goed op de lage oevers, want daar liggen vaak zonnebadende moerasschildpadden of kaaimannen. En heb je geluk dan laat de brulaap zich al van ver horen!

Schilpad Tortuguero Costa RicaVanuit onze lodge kun je gemakkelijk een strandwandeling maken of met een kayak erop uit trekken om het dierenrijk in de kanalen te ontdekken. Tortuguero dankt zijn naam aan de grote aantallen groene zeeschildpadden, die in de periode juli tot begin oktober het strand opkomen om eieren te leggen. Jaarlijks telt het strand zo'n 100.000 schildpadnesten! Een fascinerende gezicht! De grote lederschildpadden, die voornamelijk nestelen in de maanden februari tot juli, komen minder massaal het strand op maar zijn door hun grootte net zo indrukwekkend om te zien.

We reizen door naar Sarapiqui, dat wordt omgeven door verschillende nationale parken en talloze tropische plantages, met cacao of ananas. In het nabijgelegen Tirimbina reservaat voel je je even miniscuul als je onder de gigantische woudreuzen doorloopt.

Fortuna is mooi gelegen aan de voet van de Arenal vulkaan

Dag 5 Sarapiqui - La Fortuna
Dag 6 La Fortuna

La Fortuna, de Arenal, Costa Rica, DjoserHet dorpje La Fortuna is beroemd om zijn ligging aan de voet van de beelschone vulkaan: de Arenal. Misschien hoor je hem 's nachts nog rommelen? In het nationale park van Arenal verkennen we de bijzondere rotsformaties van oude lavastromen. De kleuren zwart, rood en bruinen contrasteren sterk met de rest van de omgeving, die bijna onwerkelijk groen is.

La Fortuna heeft veel te bieden! Je kunt er zelf heerlijk rondlopen, wat souvenirtjes scoren, een boottocht op het meer van Arenal maken of een waterval bezoeken. Ook kan je kiezen voor een meer ontspannen excursie, zoals de dagtocht naar het waterrijke Caño Negro-reservaat dat vlakbij de Nicaraguaanse grens ligt. Voor vogelliefhebbers is dit de uitgelezen kans om talloze soorten watervogels te spotten. Verder vind je er kaaimannen, rivierschildpadden, enorme leguanen, apen en de Jezus Christushagedis, een knalgroene hagedissoort die over water kan rennen.

Aan het einde van de dag kun je heerlijk ontspannen in de vele thermische bronnen die La Fortuna rijk is.

Skywalk in het nevelwoud van Monteverde

Dag 7 La Fortuna - Monteverde
Dag 8 Monteverde

Monteverde, Natinal Park, Costa RicaVia een panormaische route langs het grootste stuwmeer van Costa Rica en via onverharde slingerwegen komen we aan in de nevelwouden van Monteverde. Het mystieke natuurgebied 'Reserva Biológica Bosque Nuboso Monteverde' trekt wetenschappers en natuurliefhebbers uit de hele wereld aan. Vanwege de hoge ligging in de bergen hangen bijna voortdurend wolkenflarden tussen de hoge bomen, vandaar de naam 'nevelwoud'. Het is een bijzondere gewaarwording om op een dag met helderblauwe hemel zo de wolken in te rijden.

Uiteraard brengen we een bezoek aan het natuurpark. Je kunt kiezen uit verschillende wandelroutes, varierend in lengte en zwaarte. Maar waar je ook voor kiets: je loopt tussen enorme woudreuzen, waarvan de takken begroeid zijn met epifyten. Dit zijn planten die op de bomen groeien, zoals orchideeën, varens, bromelia's en mossen. Als je heel stil bent en een beetje geluk hebt, zie je hier misschien wel de zeer fraaie quetzal!

Canopy Tour Costa RicaActievelingen en waaghalzen kunnen kiezen voor een de ‘canopy tour’, waarbij je als Tarzan door het woud suist en tokkelt! Een ‘sky-walk’ behoort ook tot de mogelijkheden. Dit is wandeling van ongeveer anderhalf uur over verschillende hangbruggen, van gemiddeld 100 meter lang en 40 meter hoog. Dit is de ideale manier om de rijke flora in de hogere regionen van het nevelwoud van dichtbij te bekijken!

Liberia, national park Rincón de la Vieja

Dag 9 Monteverde - Rincon de la Vieja
Dag 10 Excursie Rincón de la Vieja NP

Rincon de la Vieja, Costa Rica, DjoserVanuit Monteverde dalen we af naar Rincon de la Vieja. Onderweg kunnen we op heldere dagen kunnen genieten van schitterende vergezichten. Op sommige punten heb je zelfs uitzicht op de Pacifische én de Caribische kust! Terwijl we dalen wordt het landschap droger en droger, totdat we aankomen in de provincie Guanacaste die bekend staat om zijn authentieke cowboy-cultuur. We rijden een stuk van de Pan-Americana: de snelweg van Alaska naar Chili. Gelukkig hoeven wij lang niet zo ver: bij Liberia nemen we de afslag.

Rincon de la Vieja in Costa Rica (internet)Rincon de la Vieja wordt, net als het gelijknamige nationale park, gedomineerd door een vulkaan. Het is een ongerept natuurgebied dat uitnodigt tot een wandeling langs dampende thermale bronnen, kokende modderpoelen, watervallen en snelstromende beken. Onderweg spot je waarschinlijk meerdere brulapen en neusbeertjes, net als vlinders van alle kleuren en maten. Neem na afloop verfrissende douche onder één van de watervallen. Liefhebbers kunnen samen met een charismatische Spaanstalige cowboy een paardrijtocht maken.

Ontspannen aan het palmenstrand bij Samara

Dag 11 Rincon de la Vieja - Samara
Dag 12 Samara
Dag 13 Samara 
Dag 14 Samara - San Jose
Dag 15 San Jose - Amsterdam
Dag 16 aankomst Amsterdam

Samara Strand, Costa Rica, DjoserMet een kleine rit bereiken we het schiereiland Nicoya aan de Pacifische kust. Het strandplaatse Samara heeft één van de mooiste stranden van Costa Rica. Het water hier heeft een ideale temperatuur voor een duik, en je kunt diverse watersporten beoefenen zoals snorkelen, duiken of zeevissen. Van oktober tot maart kun je schildpadden hun eieren te zien leggen op het strand. Van december tot en maart heb je vlak voor de kust een grote kans om walvissen te spotten: ook zeker een excursie waard!

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om eindeloos te ontspannen aan het tropische strand. Tijdens een strandwandeling kun je de fregatvogels betrappen op het stelen van vis bij de lokale vissers. Een grappig gezicht! Sluit de dag af met een lekkere cocktail bij één van de strandtentjes met je blote voeten in het zand. De ideale manier om na te genieten van alle herinneringen van de afgelopen dagen.

Op de laatste reisdag rijden we in de loop van de dag naar San Jose, waar het 's avonds goed toeven is in een van de vele gezellige restaurantjes. Ook voor de laatste souvenirtjes kunt u nog terecht in San Jose. Na een overnachting vliegen we weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 jul - 26 jul
Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde
31 aug - 15 sep
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
14 sep - 29 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
7 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
05 okt - 20 okt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde
08 nov - 23 nov
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
20 dec - 04 jan
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
nog plaatsen beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.295,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jan - 01 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
31 jan - 15 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde
07 mrt - 22 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Inclusief

 • Vluchten met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges
 • Boottocht van en naar Tortuguero
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan het Monteverde Reserva Biologica
 • Verkenning van het nationale park Arenal
 • Strandverblijf in Samara aan de Pacifische kust
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in San Jose is bij te boeken. De prijs is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Costa Rica, 16 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • De reis naar Costa Rica was boven verwachting mede door onze fantastische reisleider Louis. Hij heeft veel toegevoegd aan deze reis door zijn kennis van de natuur. Daarnaast zorgde hij dat wij op tijd over van alles werden geïnformeerd.

  9,0

 • Het was leuke en vooral in het begin een intensieve reis (dan veel foto's gemaakt). Goede begeleiding. In sommige hotels kon het sanitair wel beter. Grote kamers bij de lodges, wel gehorig door de houten wanden.

  9,0

 • Goede berichtgeving van de reisleider. Fijn reis gehad! Ook fijne begeleiding bij het aanbieden van alternatieve suggesties.

  8,0

 • Wij hebben een waanzinnig mooie reis gehad in Costa Rica, begeleid door reisleidster Netty, welke enthousiast, avontuurlijk en altijd goed gezind was en alles tot in de puntjes regelde. Veel dieren en natuur gezien. Veel activiteiten te doen. Leuke en gezellige groep. Zeker een aanrader!

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten tijdens deze reis in middenklasse hotels. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer met warm water. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling. Ons hotel in San Jose ligt centraal, veel bezienswaardigheden zoals het Teatro Nacional en de Mercado Central, zijn op loopafstand.

Ons hotel in Tortuguero is alleen per boot bereikbaar en ligt midden in het waterrijke en vogelrijke gebied aan de Caribische kust.

In Samara aan het eind van je reis, kun je heerlijk bijkomen in de tuinen van ons hotel of aan de rand van het zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San José Sleep Inn
Tortuguero La Baula Lodge
Sarapiqui Ara Ambigua
La Fortuna Montechiari
Monteverde Monteverde Country
Rincon de la Vieja Buena Vista Lodge
Samara Hotel Sol Samara

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Costa Rica La Fortuna Montechiari
 • Costa Rica Samara Sol Samara Beach Hotel kamer

  De hotelkamers hebben een eigen douche en toilet

 • Costa Rica La Fortuna Montechiari zwembad
 • Costa Rica Tortuguero Beach Front kamers
 • Costa Rica Quepos Hotel Pacific Paradise zwembad

  Diverse hotels hebben een zwembad voor een verkoelende duik

 • Costa Rica Tortuguero La Baula huisjes
 • Costa Rica Monteverde Hotel Montana Mountain Lodge

  Sommige accommodaties liggen midden in de natuur

 • Costa Rica Samara Beach Hotel zwembad

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  10:00 - 11:05

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - San José

  Vertrek

  13:30 - 19:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  San José - Frankfurt

  Vertrek

  20:55 - 15:00*

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  16:10 - 17:20

* aankomst volgende dag

Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.795,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de reizen maken we gebruik van een eigen bus, aangepast aan de groepsgrootte. De bagage zal tijdens de reis bovenop het dak gebonden worden. Voordeel van de eigen bus is dat we kunnen stoppen wanneer we willen. Costa Rica is een klein land, dus de reisafstanden en -tijden zijn niet groot. De wegen zijn over het algemeen vrij goed.

De laatste kilometers naar het vertrek van de boot naar Tortuguero wordt afgelegd over een ongeasfalteerde weg, die langs bananenplantages en -plantagewoningen gaat. Het laatste gedeelte van het traject naar Tortuguero wordt in ongeveer 2 uur per motorboot afgelegd. Tijdens deze boottocht krijg je een voorproefje van wat het gebied te bieden heeft.

 • Lufthansa Airbus A319
 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser
 • Costa Rica bus vervoersmiddel Djoser

  De bagage wordt op het dak van de bus gebonden

 • Costa Rica boot vervoer Djoser

  Een deel van het traject naar Tortuguero gaat over het water

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met Lufthansa
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per bus
 • Overnachtingen in sfeervolle hotels en lodges
 • Boottocht van en naar Tortuguero
 • Alle overnachtingen inclusief ontbijt
 • Bezoek aan het Monteverde Reserva Biologica
 • Verkenning van het nationale park Arenal
 • Strandverblijf in Samara aan de Pacifische kust
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Blue Heron Tortuguero Costa RicaBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet er van om alle ins-en-outs te zien in Monteverde of Tortuguero nationaal park, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Een aantal bezienswaardigheden mag je niet missen, zoals het vulkanische Rincon de la Vieja, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Tijdens de reis brengen we een meerdaags bezoek aan Tortuguero National Park. Als je naar je accommodatie vaart, vaar je via prachtige kanalen en rivieren van het National Park. Onderweg zal je verschillende soorten vogels, moerasschildpadden, kaaimannen en krokodillen zien.
 • We brengen een bezoek aan het bekende Monteverde Reserva Biologica. Je kunt hier o.l.v. een gids prachtige wandelingen maken door het natuurreservaat, waarbij je alles te weten komt over de dieren, bomen en de planten. De gids brengt vaak een grote een telescoop mee waardoor zelfde de kleinste geheimen van het park zichtbaar wordt. Dit  is ook de uitgelezen kans om een quetzal te spotten, een vogel met een heel bijzondere staart! Of ga lekker op eigen gelegenheid op pad om het park te ontdekken.
 • Een bezoek aan Rincón de la Vieja nationaal park kan niet ontbreken aan de reis. Je kunt hier een 3 uur durende wandeling maken door het tropisch regenwoud langs watervalletjes, kratermeertjes en de kokende modderpoelen. Vergeet vooral je camera niet, want je kunt hier prachtige foto’s maken van minivulkanen tot borrelende modderpoelen. Maar houd je neus dicht, want die rotte eierenlucht vanuit de zwavelmeren ruik je al op afstand!


In Costa Rica zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Kanalentocht per boot in Tortuguero nationaal park, waarbij je s' ochtends vroeg de natuur ziet ontwaken
 • De Canopy Tour in Monteverde brengt je tot grote hoogte. Je glijdt via de kabels van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valleien en ziet het nevelwoud vanuit vogel-perspectief. Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is!
 • In Monteverde heb je heel veel verschillende excursies, denk aan een Skywalk, o.l.v. een gids loop je op 40 meter hoogte over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. En lokale gids kan je over veel verschillende plantensoorten van alles vertellen.
 • Paardrijden kan je in La Fortuna, Rincón de la Viaje, Samara; verken de prachtige omgeving per paard. Ervaar Guanacaste (Rincón de la Vieja), dat bekend staat om zijn landbouwactiviteiten, als een echte lokale ‘cowboy’.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek uit Costa Rica minimaal nog 6 maanden geldig moet zijn. Mocht u met United of Delta Airlines via de Verenigde Staten vliegen dan dient u een zgn ESTA-verklaring aan te vragen.

Geldzaken

In Costa Rica wordt er betaald met de Costa Ricaanse colon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten. Het kan echter voorkomen dat sommige bankpassen niet bij alle pinautomaten werken. V-pay wordt op veel plaatsen niet geaccepteerd.

Contant: dollars (kleine coupures van 10 en 20 - deze dienen onbeschadigd te zijn). Wij adviseren een bedrag van USD $ 300 contant per persoon mee te nemen.

Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd. Wij adviseren een creditcard mee te nemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 475,- per persoon per week. Dit bedrag is exclusief de entreegelden van de nationale parken in Costa Rica, die bij elkaar ongeveer $ 75,- tot $ 100,- bedragen. Wilt u dat een lokale gids van het nationale park u alle ins en outs verteld, dan komen daar nog kosten bij. Het prijsniveau in Costa Rica ligt bijna even hoog als in bijvoorbeeld Amerika.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt $ 40,-.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen.

In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven. Costa Rica heeft zijn eigen nationale keuken. Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken eenvoudig maar verrassend smakelijk.

Eten maaltijd kok Costa RicaAls ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst en bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frieten. En natuurlijk is de kwaliteit van het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: vaccinaties tegen DTP en hepatitis A.

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in een centraal gelegen hotel in San Jose is bij te boeken. De prijs is vanaf € 55,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven. Deze dien je zelf ter plaatse te regelen.

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken ze op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder 15°C.

Costa Rica kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

Veelgestelde vragen

Cultuur of natuur?

De natuur is de grootste schoonheid van Costa Rica. de gewelidge natuur zorgt ervoor dat natuurliefhebbers zullen genietn van deze reis. Er is een heel grote diversiteit aan flora en fauna. Terwijl het land niet groot is, biedt Costa Rica een enorme biodiversiteit. Om deze verscheidenheid aan flora en fauna te  ervaren, is er voldoende tijd voor bijzondere wandeltochten door nationale parken en reservaten. De Costaricaanse overheid is zeer natuurbewust en stelt de natuur zelfs centraal in het beleid. Dat betekent dat, ondanks dat het land vrij klein is, Costa Rica één van de meeste Nationale parken ter wereld heeft.

Welke diersoorten kun je onderweg zien?

Costa Rica heeft zijn naam te danken aan zijn mooie en veelzijdige flora en fauna. In de vele Nationale Parken en aan de stranden leven toekans, papegaaien, slangen, spinnen, brulapen, schildpadden, luiaards, neusberen, kaaimannen, leguanen, kikkers, vlinders……….En, misschien zie je wel de uitzonderlijke quetzal vogel met zijn fraaie lange staart.

Wanneer kan ik het beste zeeschildpadden spotten?

Tijdens onze rondreizen door Costa Rica zijn er verschillende mogelijkheden om zeeschildpadden te zien. In Tortuguero  komen van juli tot en met september groene zeeschildpadden het tropische strand op om hun eieren te leggen. Van eind mei tot en met december komen de eieren uit is het mogelijk om de kleine schildpadjes te bewonderen op hun tocht naar zee. Een indrukwekkend schouwspel! Tussen februari en juni komen de lederschildpadden het strand op. Die zijn nog zeldzamer! In Samara heb je van oktober tot maart de kans om schildpadden hun eieren te zien leggen op het strand. Daarnaast heb je van december tot en maart  vlak voor de kust een grote kans om walvissen te spotten: ook zeker een excursie waard! Garantie is er echter nooit. Het blijven dieren met hun eigen ritme en hun eigen instinct.

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Tijdens de reis heb je diverse wandelmogelijkheden. In de nationaal parken kun je onder begeleiding van een gids de flora en fauna ontdekken. Natuurlijk kun je ook op eigen gelegenheid mooi weg wandelen in de omgeving waar we verblijven. Het is aan te raden om prettig zittende schoenen met een goed profiel mee te nemen. Dit hoeven niet per definitie professionele wandelschoenen te zijn. Houdt er rekening mee dat de gemiddelde temperatuur rond de 25graden ligt en het is dus fijn goed ademende schoenen te dragen, ook tijdens het wandelen.

Zijn er ook zwem- en snorkelmogelijkheden tijdens de reis?

In Costa Rica heb je verschillende mogelijkheden om te zwemmen. We verblijven aan diverse tropische stranden, waar je soms mooi kan snorkelen. In het binnenland kun je ook tijdens wandelingen een frisse duik nemen bij een waterval.

Wat is het verschil tussen de 16- en de 21-daagse reis?

Tijdens de 16-daagse reis bezoek je in korte tijd de belangrijkste bezienswaardigheden van Costa Rica. Bovendien verblijven in de directe omgeving van Rincon de la Vieja, een gebied met zwavelgeuren, pruttelende modder meertjes en stoom uit de grond.  De complete 21-daagse reis doet naast alle hoogtepunten in Costa Rica ook San Gerardo Dota aan, een van de weinige plekken waar de Quetzal nog gespot kan worden. .

Is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig?

Ja. Tijdens de reis is er een Nederlandstalige reisbegeleider aanwezig die samen met onze lokale agent verantwoordelijk is voor een soepel verloop van de reis. Je kunt bij de reisbegeleider terecht voor advies en hij of zij wijst je de mooiste plaatsen en eethuisjes. In Costa Rica is het geven van rondleidingen in Nationale parken voorbehouden aan de lokale bevolking.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Gedurende de reis maken we gebruik van onze comfortabele eigen bus aangepast aan de groepsgrootte. Zo hebben we de mogelijkheid om te stoppen op de plaatsen waar we willen voor een fotostop, een mooie bezienswaardigheid of een sanitaire onderbreking. Costa Rica is een relatief klein land, waardoor de reisafstanden meestal kort zijn. We maken ook gebruik van een boot, waarmee we naar onze accommodatie in Tortuguero varen.
 

Hoe zijn de accommodaties tijdens de reis?

We verblijven in middenklasse hotels, die zorgvuldig door ons geselecteerd zijn. Alle accommodaties beschikken over kamers met een eigen douche en toilet. Bij de keuze van onze hotels hebben we ons laten leiden door ligging, karakter en uitstraling. Overnachten we in een stad of dorp, dan ligt ons hotel centraal. Maar in Tortuguero hebben we hotels die bijzonder zijn omdat ze in een speciale natuurlijke omgeving liggen.

Is het nodig een klamboe mee te nemen?

Nee, voor Costa Rica is een klamboe niet nodig. Daar waar nodig zijn hotelkamers voorzien van fan, airconditioning of horren voor de ramen om evt. vliegen en muggen op een afstand te houden.

Wat zijn de extra kosten waar ik op moet rekenen tijdens deze reis?

Costa Rica is het meest welvarende land van Midden Amerika en kent een Amerikaans prijsniveau. Voor de reis door Costa Rica moet je rekenen op ongeveer US$ 70,- tot US$ 95,- per persoon aan entreegelden voor de nationale parken. In deze parken zijn verschillende wandelroutes van diverse zwaarte mogelijk. Je moet voor facultatieve excursies en maaltijden rekenen op minimaal € 300,- tot € 350,- per week per persoon.

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Costa Rica? Kan ik geld pinnen?

Bijna overal in Costa Rica zijn er de mogelijkheden om te pinnen. Daarnaast is het handig een Creditcard mee te nemen. Een bedrag aan US dollars in contanten is ideaal, aangezien veel entreegelden van de Nationaal Parken en excursies met dollars betaald kunnen worden. De USD is naast de colon, officieel betaalmiddel.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte is 20.

Is verlenging van de reis mogelijk?

Na afloop van de reis is het mogelijk om je reis te verlengen voor bijvoorbeeld een extra strandvakantie. Via Djoser kun je voor € 50,- plus de eventuele kosten van de luchtvaartmaatschappij je terugvlucht verlengen. Deze verlenging dienen we aan te vragen bij de luchtvaartmaatschappij. Ter plaatse kun je de hotelovernachtingen boeken voor de periode dat je verlengt. De reisbegeleiding en ons lokale agentschap kunnen je hierbij assisteren. Een verlengingshotel in San José kan via Djoser geboekt worden.

Wat is het voltage in Costa Rica?

De netspanning is 110 volt. Stopcontacten: tweepolige platte stekkers van het Amerikaanse type.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of emailen?

Mobiel bellen is sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, dus informeer daar even naar hun contracten. Een telefoonkaart is makkelijk verkrijgbaar en handig in gebruik. In veel plaatsen is een telefooncel en je kunt in een aantal hotels zelfs vanuit je kamer met deze kaart bellen. Internetcafes zijn in verschillende plaatsen aanwezig.

Is er wifi in de hotels aanwezig?

In veel hotels is er wifi aanwezige, al dan niet tegen betaling. Houdt er wel rekning mee dat in een afgelegen gebied als Tortueguero de verbinding en bereikbaarheid beperkter is.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Costa Rica

Bekijk alle reisblogs over Costa Rica