• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 4
 • Slide 5
  Costa Rica, 14 dagen

  Costa Rica 14 dagen

  Costa Rica, Spaans voor ‘Rijke Kust’, is een ideale bestemming voor een onbezorgd tropisch avontuur met kinderen. Je verbaast je hier over het overweldigende natuurschoon in de nationale parken Monteverde en Manuel Antonio. Aan de voet van  vulkaan de Arenal ligt het dorpje La Fortuna waar we mooie wandelingen kunnen maken. In het mooie dorpje Samara, op het schiereiland Nicoya, ligt ons hotel met zwembad op loopafstand van het strand. Uitgerust reizen we naar San José en de volgende dag vliegen we terug naar Amsterdam.

  Reisschema

  1. Amsterdam - San José
  2. San José - La Fortuna
  3. La Fortuna
  4. La Fortuna
  5. La Fortuna - Monteverde nationaal park
  6. Monteverde NP
  7. Monteverde NP - Samara
  8. Samara
  9. Samara - Quepos
  10. Quepos, excursie Manuel Antonio nationaal park
  11. Quepos
  12. Quepos - San José
  13. San José - Amsterdam
  14. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Op rondreis in Costa Rica maak je kennis met de rijke natuur van dit kleine land in Midden-Amerika. Het dichte regenwoud en actieve vulkanen maken het een spectaculaire bestemming. Deze omgeving leent zich uitstekend voor actieve ontspanning als paardrijden en junglewandelingen. Ook is er tijd voor ontspanning op de witte stranden.

  San José
  Dag 1 Amsterdam - San José

  In de moderne hoofdstad San José ligt ons centraal gelegen hotel. Op een hoogte van 1150 meter is hier de temperatuur het hele jaar door erg aangenaam, zeker in vergelijking met de warmere en vochtigere streken in de laaglanden.

  La Fortuna

  Dag 2 San José - La Fortuna
  Dag 3 La Fortuna
  Dag 4 La Fortuna

  Arenal La Fortuna Costa Rica Junior Djoser Het dorpje La Fortuna ligt aan de voet van de vulkaan Arenal. Je hebt een mooi uitzicht op deze 1.600 meter hoge pion in het groene landschap. Vanuit de thermale baden heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan en kun je heerlijk ontspannen:  voor de volwassenen met een cocktail in de hand en voor de kinderen met een spannend drankje zonder alcohol. Deze warmwaterbronnen van El Tabacon liggen in een deels aangelegd park met riviertjes en watervalletjes waar iedereen zich heerlijk kan vermaken.

  Een excursie naar het waterrijke Caño Negro-reservaat is voor vogelliefhebbers een uitgelezen mogelijkheid om talloze soorten watervogels, zoals slangenhalsvogels en ibissen, te bekijken.

  Een goede reden om de wandelschoenen aan te trekken is een bezoek aan een woeste waterval in de omgeving van La Fortuna. Aan het einde van deze wandeling van ongeveer vijf km kun je een duik nemen in de diepe poel waarin het water zich stort. Heb je een keer geen zin in een wandeling, dan kan de waterval ook te paard bezocht worden.

  Nationaal Park Monteverde
  Dag 5 La Fortuna – Monteverde nationaal park
  Dag 6 Monteverde NP
  Dag 7 Monteverde NP - Samara

  Een mooie route vanuit La Fortuna brengt ons langs het grootste stuwmeer van Costa Rica naar het nevelwoud van Monteverde. De laatste kilometers gaan steil bergopwaarts over een hobbelige zandweg.

  Quetzal Vogel Costa Rica Junior Djoser We verblijven vlakbij de ingang van het Reserva Biológica Bosque Nuboso Monteverde, dat in een schitterend natuurgebied ligt. Vanwege de hoge ligging in de bergen van de Tilarán-keten hangen bijna voortdurend wolkenflarden tussen de hoge bomen, vandaar de naam 'nevelwoud'. Hier heb je een keuze uit een aantal mooie wandelroutes van verschillende lengtes waarbij je tussen enorme woudreuzen loopt waarvan de takken begroeid zijn met epifyten. Dit zijn op bomen groeiende planten, zoals orchideeën, varens, bromelia's en mossen. Als je heel stil bent en een beetje geluk hebt, zie je hier in bepaalde maanden van het jaar de zeer fraaie quetzal. Een van de hoogtepunten is de ‘canopy tour’. Ook voor kinderen is deze spectaculaire activiteit mogelijk.

  Samara en Quepos

  Dag 8   Samara
  Dag 9 Samara - Quepos
  Dag 10 Quepos, excursie Manuel Antonio nationaal park
  Dag 11 Quepos
  Dag 12 Quepos - San Jose

  Vanuit Monteverde reizen we door naar Playa Samara op het Peninsula Nicoya, één van de mooiste, uitgestrekte stranden van Costa Rica. We verblijven in een hotel op loopafstand van het strand.

  Samara is een leuk stadje. Je kunt er bijvoorbeeld een fiets huren en daarmee de mooie omgeving verkennen. Uiteraard zijn ook diverse watersporten als snorkelen, vissen en duiken mogelijk. Als je gaat snorkelen, kun je in het heldere water veel kleurrijke tropische vissen zien. Tijdens een boottocht heb je grote kans dat er dolfijnen met de boot mee zwemmen. Je kunt verder een surfplank huren, paardrijden over het strand of een excursie maken naar één van de nationale parken in de omgeving. Maar lekker luieren aan het strand behoort natuurlijk ook tot de mogelijkheden, terwijl de kinderen zelf lekker hun gang gaan.Samara strand Costa Rica Junior Djoser

  We vervolgen onze reis richting Quepos waar we een bezoek brengen aan het Nationaal Park Manuel Antonio. Een korte rit die via een steile kustweg voert, brengt je bij de ingang van dit beschermde natuurgebied. Uniek aan dit reservaat is de dichte jungle die tot aan het strand groeit. Ideaal dus om een prachtige wandeling te maken over de paden en te genieten van de witte stranden en de azuurblauwe oceaan. Met een beetje geluk krijg je verschillende soorten apen voor je lens, schieten leguanen voor je voeten weg en ontdek je felgekleurde vogels of een rustende luiaard tussen de bladeren. Het hele jaar door is het hier warm en vochtig. Neem dus voldoende drinkwater mee en vergeet ook je zonnebrandcrème niet, want zelfs als het bewolkt is kun je hier op de stranden behoorlijk verkleuren.

  San José
  Dag 13 San José – Amsterdam
  Dag 14 Aankomst Amsterdam

  Uitgerust reizen we terug naar San José, waar je natuurlijk nog op jacht kan naar de laatste souvenirs. Na een gezellige afsluitende avond voor jong en oud vliegen we weer terug naar Amsterdam. 

  Op weg met Djoser
  Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De Family-groepen bestaan uit gemiddeld 18 personen, de maximale groepsgrootte is 26 personen.

  Vertrekdata/prijs

  2018

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 dec - 04 jan
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 2.295,-
  € 2.195,- (kind t/m 11 jr)

  2019

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  07 apr - 20 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vertrek vanaf Brussel met Swiss
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 apr - 03 mei
  Beschikbaarheid
  3 plaatsen vrij
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  13 jul - 26 jul
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.095,-
  € 1.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 jul - 02 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  27 jul - 09 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  03 aug - 16 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.195,-
  € 1.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  21 dec - 03 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.495,-
  € 2.295,- (kind t/m 11 jr)

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  05 apr - 18 apr
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Meer informatie

  Info

  Vertrek vanaf Brussel met Swiss
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 apr - 01 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 1.795,-
  € 1.595,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Verblijf in sfeervolle hotels met meestal een zwembad
  • Excursie naar Manuel Antonio NP
  • Excursie naar Monteverde NP
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven

  Exclusief

  Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 30,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 995,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.195,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 25.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  We overnachten in middenklasse hotels/lodges met eigen douche en toilet op de kamer. Op enkele plekken hebben de hotels/lodges een zwembad. De accommodaties hebben een koloniaal karakter en beschikken over iets extra's als een mooie tuin met patio waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

  Ons hotel in San Jose ligt op loopafstand van het Centrale plein en de Mercado Central.

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  San Jose Hotel Vesuvio
  La Fortuna La Fortuna Downtown Inn
  Monteverde Hotel Montana
  Quepos Le Priss

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer. Bestaat het gezin uit vier of vijf personen dan reserveren we twee kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Amsterdam - Houston

   Vertrek

   11:05

   Aankomst

   14:30

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Houston - San José

   Vertrek

   18:12

   Aankomst

   20:47

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   San José - Houston

   Vertrek

   06:30

   Aankomst

   11:10

  • Vlucht met

   United Airlines

   Traject

   Houston - Amsterdam

   Vertrek

   16:45

   Aankomst

   09:20*

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: in Costa Rica is het ’s zomers 8 uur vroeger, in de winter 7 uur.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 995,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 1.195,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  In Costa Rica reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Bij de reis inbegrepen

  • Vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Verblijf in sfeervolle hotels met meestal een zwembad
  • Excursie naar Manuel Antonio NP
  • Excursie naar Monteverde NP
  • Vervoer per bus met airconditioning
  • Transfer van en naar de luchthaven

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Iedere plek heeft zijn eigen bijzonderheden. De een wil graag als tarzan door de boomtoppen slingeren, de ander zet zijn snorkel op en gaat op zoek naar de mooiste dieren onderwater. Tijdens deze reis kom je ook oog in oog te staan met een luiaard. Uiteraard kun je ook heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad.

  Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze reis door Costa Rica zijn de onderstaande excursies (excl entreegelden) in het reisprogramma inbegrepen: 

  • Monteverde nationaal park (excl entree). Je kunt hier o.l.v. een gids prachtige wandelingen maken door het nationale park, waarbij je alles komt te weten over de dieren, bomen en de planten. Dit is de uitgelezen kans om een quetzal te spotten, een vogel met een heel bijzondere staart! Of ga lekker op eigen gelegenheid op pad om het park te ontdekken.
  • Manuel Antonio NP (excl entree). Je kunt hier een prachtige wandeling maken over de paden en te genieten van de witte stranden en de azuurblauwe oceaan. Met een beetje geluk krijg je verschillende soorten apen voor je lens, schieten leguanen voor je voeten weg en ontdek je felgekleurde vogels of een rustende luiaard tussen de bladeren.


  In Costa Rica zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

  • La Fortuna; Caño Negro boottocht, tijdens deze boottocht vaar je door het moerasgebied van Caño Negro aan de grens met Nicaragua. Je zult hier verschillende diersoorten tegenkomen zoals watervogels, kaaimannen, schildpadden, apen, vleermuizen en luiaards. Aan boord zal er een Engelse gids aanwezig zijn die alles over het gebied zal vertellen.
  • Monteverde; Canopy Tour, tijdens de Canopy Tour glijdt je via de kabels van de ene boomtop naar de andere. Je overbrugt diepe valeien en ziet het nevelwoud eens vanuit een hoger perspectief. Geen excursie voor mensen met hoogtevrees! Zeer zeker een actieve excursie die de moeite waard is.
  • Monteverde; Skywalk, o.l.v. een gids loop je, op 40 meter hoogte, over hangbruggen door het regenwoud heen op zoek naar wildlife. En lokale gids kan je over veel verschillende plantensoorten van alles vertellen.
  • Samara; Bezoek aan schildpaddenbroedcentrum. Aan het strand worden ‘s avond baby schildpadden vrijgelaten die uit de eieren gekomen zijn.(afhankelijk van het tijdstip van de vloed en geen garantie).

  Reisdocumenten

  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Costa Rica nog minimaal 6 maanden geldig is.
  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je 2 weken voor vertrek.

  Geldzaken

  In Costa Rica wordt er betaald met de colon. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten.
  Contant: dollars (kleien coupures van 10 en 20)
  Creditcards: wordt op veel plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 350,- per persoon per week.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

  Maaltijden

  De maaltijden zijn tijdens deze reis niet inbegrepen. Zo kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep gaan eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. De maaltijden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen. In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips geven voor een goed restaurant of een leuk café.

  Costa Rica heeft zijn eigen nationale keuken die over het algemeen eenvoudig is maar verrassend smakelijk. Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen. Dit bestaat uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Dit zijn maaltijden die over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een simpel nagerecht bestaan. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen.

  Aan de kust treft men voornamelijk verse vis op het avondmenu. Ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

  Gezondheid

  Voor Costa Rica zijn geen inentingen verplicht, wel wordt aangeraden om vooraf vaccinaties tegen DTP en hepatitis A te nemen.

  Deze (algemene) richtlijnen zijn aan verandering onderhevig en soms gelden voor (jonge) kinderen afwijkende richtlijnen, bijvoorbeeld omdat ze in de eerste jaren zijn ingeënt tegen DTP.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Klimaat en geografie

  In Costa Rica kan het hele jaar door gereisd worden. Omdat het land in de tropen ligt, is de temperatuur het hele jaar door vrij constant, 20 tot 25 °C overdag en nog een graad of 5 warmer aan de kusten. De beste reistijd is van april t/m december. Je hebt dan goede kansen op goed weer en het is toeristisch laagseizoen waardoor prijzen lager en nationale parken en attracties rustiger zijn. 

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  
   

  FAQ

  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen

  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Costa Rica reist.

  Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

  In Costa Rica reizen we in een bus die is voorzien van airconditioning. Onderweg is er voldoende gelegenheid om te stoppen waar we willen, bijvoorbeeld voor een mooi uitzicht of een leuke markt.

  Eenmaal op de plaats van bestemming laten we de bus meestal staan en gaan erop uit met lokaal vervoer, zoals een taxi of een fiets. In sommige plaatsen is het mogelijk om deze te huren, een leuke manier om de landelijke omgeving te verkennen.

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  We overnachten in middenklasse hotels/lodges met eigen douche en toilet op de kamer. Vaak hebben de hotels/lodges een zwembad. De accommodaties hebben een koloniaal karakter en beschikken over iets extra's als een mooie tuin met patio waar de kinderen zich lekker kunnen uitleven.

  Onze Ecolodge in La Fortuna heeft een mooie tuin met zwembad. De lodge is gelegen in de prachtige natuur waar je kunt genieten van de verschillende diersoorten en vogels. Ook heb je een prachtig uitzicht op de vulkaan de Arenal.

  Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Zijn er ook zwem- en duikmogelijkheden tijdens de reis?

  In de meeste accommodaties waar we gebruik van maken heb je mogelijkheden om te zwemmen. Regelmatig verblijven we aan diverse tropische stranden, waar je mooi kan snorkelen of soms kan duiken. In het binnenland kun je tijdens wandelingen een frisse duik nemen in een waterval.

  Wat is het voltage in Costa Rica?

  De netspanning is 110 volt. Men gebruikt stopcontacten met tweepolige platte stekkers van het Amerikaanse type.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,8
  • Costa Rica, prachtig land! Zee, vulkanen, dieren, planten en de mensen! Fijne reisleider, uitstekende buschauffeur en een leuke groep! Wij hebben genoten!

   Een fantastische reis samen met mijn dochters van 10 en 14. Onder de indruk van het land vol dieren. Veel geleerd en genoten van de natuur, de excursies en de leuke groep en reisleider en chauffeur/gids. Echt een aanrader!

   Costa Rica is een zeer aangenaam land: lekker eten, hartelijke bevolking, mooie natuur. Bovendien heel hygiënisch zodat je niet gauw ziek wordt. Djoser voegt daar een ideale planning aan toe, comfortabel vervoer en lokale sfeervolle hotels.

  • Een geweldig avontuur met heel veel te zien en te beleven. Neem een goede camera mee! Erg bekwame reisbegeleider. Een aanrader.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top