Verenigde Staten

De mooiste plekken in de USA volgens Djoser

Nationale parken, witte stranden, diepe canyons en walvissen. Maar ook bruisende steden, legendarische jazz-en bluesclubs, Art Deco-gebouwen en beroemde musea. De Verenigde Staten hebben zoveel mooie, interessante plekken en bezienswaardigheden dat je, waar je ook bent, ogen en oren tekort komt. Een selectie van de highlights.

mag_vj_14_USA_yosemite_klYosemite nationaal park
We nemen onder meer een kijkje bij de reusachtige sequoia’s, bomen met een omtrek van soms wel dertig meter, die tot drieduizend jaar oud kunnen worden.

mag_vj_14_USA_Zlon_park_klZion nationaal park

Een prachtig landschap van rode rotsen, diepe valleien en groene bossen. Je kunt een rondrit door het park maken en stoppen bij de mooiste uitzichtplekken.

mag_vj_14_san_francisco_01_grSan Francisco

Behalve de wereldberoemde Golden Gate Bridge is het gevangeniseiland Alcatraz, waar Al Capone gevangen heeft gezeten, een bezienswaardigheid die je gezien moet hebben.

mag_vj_14_USA_mbryce_canyon_klBryce Canyopn nationaal park

Hier bezichtigen we de kleurrijke rotsformaties, de zogenoemde hoodoo’s, die volgens de inheemsen versteende mensen voorstellen.

mag_vj_14_USA_yellowstone_klYellowstone nationaal park
Eén van de mooiste natuurparken ter wereld met spuitende geisers, pruttelende modderpoelen en warmwaterbronnen. Hier leven beren, bizons en wolven.


mag_vj_14_USA_arches_park_klArches nationaal park

Vergaap je aan de meer dan tweeduizend natuurlijke bruggen en bogen die zijn ontstaan door erosie. De grootste is de Landscape Arch met een overspanning van 93 meter.

mag_vj_14_USA_emonument_vallley_klMonument Valley

In deze uitgestrekte woestijnvlakte, het land van de Navajo, herken je het landschap uit de vele Westerns die hier zijn opgenomen.


mag_vj_14_USA_grand_canyon_klGrand Canyon

Het grootste ravijn ter wereld. Vanaf de verschillende uitzichtpunten heb je prachtig zicht op de roodgekleurde rotswand.

mag_vj_14_USA_New_York_klNew York
Wandel door Central Park, ga lekker eten in Chinatown, neem de boot naar het Vrijheidsbeeld, bezoek een kerkdienst in Harlem en ‘shop till you dropp’ op Fifth Avenue.


mag_vj_14_USA_washington_klWashington

Een stad vol beroemde gebouwen en monumenten, zoals het Witte huis, het Capitool en begraafplaats Arlington, waar de Kennedy’s zijn begraven. En veel gratis musea!

mag_vj_14_USA_memphis_klMemphis
De bakermat van de blues en rock ’n roll. Neem een kijkje in de Sun Studio’s, waar B.B. King en Johnny Cash hun platen opnamen, of bezoek Graceland, het landgoed van Elvis.

mag_vj_14_USA_new_orleans_klNew Orleans
In ‘The Big Easy’ is van alles te beleven. Laat je toekomst voorspellen, bestel gumbo of jambalaya, bezoek een jazzcafé en geniet van de vele straatartiesten.

mag_vj_14_USA_ecape_cod_klCape Cod
Een uitgelezen plek om walvissen te spotten. Tussen april en oktober zwemmen hier veel bultruggen en
vinvissen voor de kust.

mag_vj_14_USA_everglades_klEverglades
Bekijk dit schitterende park in een airboat vanaf het water of tijdens een wandeling over verhoogde wandelpaden. Je komt hier alligators en zilverreigers tegen.

mag_vj_14_USA_miami_klMiami
Ontspan op de lange witte zandstranden, pik een terrasje bij Miami Beach, bekijk de mooie Art Deco-gebouwen uit de jaren ’30 en proef de Cubaanse sfeer in ‘Little Havana’.

Rondreizen Verenigde Staten.

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Reizen volgens RIVM richtlijnen
 • Opvolging reisadviezen ministerie van Buitenlandse zaken
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring

Lees meer >

Klantwaardering

8,8

Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lu...
Geweldig genoten, mede dankzij de leuke reisgenoten. (the Lucky group). Wel een bomvol programma. Misschien is het voor Djoser raadzaam om de reisduur te verlengen, zodat er meer tijd is om de diverse prachtige steden, zoals o.a. New Orleans en Washington, te bekijken.

Arjan van den Hoek - 8,0
Terug naar boven