Antarctica

Rondreis Antarctica

Begin vorige eeuw probeerden ontdekkingsreizigers als Ernest Shackleton en Roald Amundsen het laatste onontdekte werelddeel, Antarctica, als eerste te bereiken. Tijdens deze bijzondere expeditiebootreis treed je in hun voetsporen. De ongerepte Antarctische wildernis en de Zuid-Shetland eilanden zijn een must voor natuurliefhebbers en een paradijs voor fotografen.

Lees meer

Meer over Antarctica

Alle hoogtepunten van Antarctica

Ontdek alle hoogtepunten van Antarctica

Goed verzorgde rondreizen
We overnachten tijdens de rondreis Antarctica in middenklasse hotels inclusief ontbijt en aan boord van de MS Ushuaia beschik je op het onderste dek over een 2-persoonsbuitenhut met patrijspoort en eigen sanitair. Opwaardering naar andere hutten is op aanvraag mogelijk. Onderweg maken we gebruik van eigen bussen. Er is Engelssprekende reisbegeleiding aanwezig en aan boord een gespecialiseerd team van internationale expeditie leiders en docenten die allen zeer enthousiast je het echte Antarctica laten beleven.

Waarom Djoser?

De rondreis naar Antarctica is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Antarctica te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis Argentinië laat je optimaal de fantastische natuur van de laatste echt ongerepte wildernis op aarde zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken.

Terug naar boven

Landinformatie Antarctica

Landinformatie Antarctica

  • Inwoners: ongeveer 135
  • Beste reistijd: november tot en met maart
  • Tijdsverschil: Op Antarctica komen alle tijdzones voor. Op het gedeelte dat wij bezoeken tijdens onze reis is het in onze zomertijd 5 uur vroeger, en in onze wintertijd 4 uur vroeger dan in Nederland.
  • Oppervlakte: 14 miljoen km²
  • Geografie: Grote delen van Antarctica zijn altijd bedenkt met een dikke laag ijs, die permafrost wordt genoemd. Het is er dan ook zeer koud: de laagste temperatuur ooit ter wereld gemeten is op de Oost-Antarctische ijsvlakte: daar was het in augustus 2010 -93,2 graden Celsius.

Terug naar boven

Beste reistijd Antarctica

Beste reistijd Antarctica

De beste reisperiode is tijdens onze winter. Het is dan in Antarctica zomer.
Bij een reis naar Antarctica is het logischerwijs verstandig om veel warme kleren mee te nemen. Het is dan wel zomer maar dan is het alsnog tussen de -5 en +10. Ook kan er op zee een harde koude wind staan. De Antarctische zomer is van november tot eind maart met lange dagen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Antarctica

Bezienswaardigheden Antarctica

Antarctica is het meest zuidelijke continent van de aarde en bestaat vooral uit ijs en sneeuw. Begin vorige eeuw hebben ontdekkingsreizigers Ernest Shackleton en Roald Amundsen het werelddeel ontdekt en zij realiseerde zich dat Antarctica een ongerepte wildernis is met fascinerende fauna. Op en rondom Antarctica komen vele diersoorten voor zoals pinguïns, walvissen, zeehonden en zeevogels. Er zijn aantal bezienswaardigheden die wij je niet willen onthouden! Hieronder een overzicht van de bezienswaardigheden in Antarctica.

> Rondreizen Antarctica

De zuidelijkst gelegen stad ter wereld: Ushuaia
Djoser - Antarctica - boeg van schipUshuaia ligt in de zuidelijkste kust provincie van Argentinië en telt ongeveer 60.000 inwoners. De stad is opgebouwd rond een gevangenis in 1896. De gevangenis werd echter weer gesloten in 1947. De gevangen hebben geholpen de stad op te bouwen en hebben een belangrijk aandeel gehad in het maken van de stad tot wat het nu is. De naam Ushuaia heeft een betekenis en komt uit de Yagan-taal, dit is de taal van de oorspronkelijke bewoners van Vuurland. Ush betekent richting het oosten en Waia betekent baai. Ushuaia bevat nog steeds een prachtig oud centrum met Avenida San Martín als grootste winkelstraat. Verder ligt in het centrum van de stad de haven, die bestaat uit een lange pier. Hier vertrekken de schepen naar Antarctica. Als er vanaf hier een boottocht wordt gemaakt moet de Drake Passage worden bevaren, dit is de zeestraat tussen Argentienië en Zuid-Amerika en Antarctica. Het stormt er vaak, dit maakt het voor schepen een spannende tocht. De boottocht is echter zeker de moeite waard,  tijdens de boottocht is er een grote kans om walvissen, pinguïns en albatrossen te spotten.

Nationaal park Tierra del Fuego
Tierra del FuegoNiet ver van de stad Ushuaia ligt het nationaal park Tierra del Fuego. Hier bevindt zich het museo Maritimo in de oude gevangenis. In dit museum wordt verteld over het leven van de gevangenen en de zeevaart. Daarnaast is het mogelijk om prachtige wandelingen te maken in dit gebied en de flora en fauna van dit park te bekijken. Verder biedt Djoser een excursie aan naar het eiland Martillo, op dit eiland zit een grote populatie pinguïns. Het is mogelijk om een wandeling te maken over dit eiland met een gids en de pinguïns van dichtbij te bekijken. De wandeling duurt ongeveer een uur en de groep bestaat maximaal uit 20 personen. Het is ook mogelijk om het eiland te bezoeken met een grote catamaran, het is dan niet mogelijk om aan land te gaan maar de pinguïns zijn nog steeds goed te zien. Eerst vaart de catamaran langs de eilanden om zeeleeuwen en vogels te spotten waarna hij via de vuurtoren naar Pinguïn eiland vaart. De tocht duurt ongeveer 5 uur. Het is mogelijk om deze boottocht te doen in combinatie met een bezoek aan Estancia.

Zuidelijke Shetlandeilanden
Djoser - Antarctica - KrabbenetersOp 120 kilometer uit de kust van het Antarctisch Schiereiland, gelegen in de Scotiazee en de Zuidelijke Oceaan, ligt de eilandengroep ‘de Zuidelijke Shetlandeilanden’. Van de ongeveer 100 eilanden zijn er maar 15 bewoond. De Shetlandeilanden zijn een paradijs voor de grote groepen zeevogels, robben, zeeolifanten en pinguïns, die er te vinden zijn en de ongerepte groene natuur. Langs de kustlijn vind je steile kliffen afgewisseld door zand- en kiezelstranden. Een prachtige witte wildernis met immense gletsjers en fjorden. De eilanden zijn allemaal vernoemd naar een persoon of gebeurtenis, denk hierbij aan Penguin eiland, King George, Deception en Elephant eiland.

Antarctisch schiereiland
Pinguins AntarcticaHet Antarctisch Schiereiland is de meest bezochte bestemming op Antarctica. Dit betekent echter niet dat het er druk zal zijn. Het Antarctisch schiereiland is het meeste noordelijke gedeelte van Antarctica en de afstand van het schiereiland naar Zuid-Amerika is 997 kilometer. Het schiereiland is vrij bergachtig, de hoogste bergtop. Mount Vinson is maar liefst 4897 meter hoog. Het is een populaire plek voor onderzoekers, omdat het klimaat op het schiereiland veel milder is als in de rest van Antarctica. De temperaturen liggen tussen de 5 °C en -5 °C. Verder is het eiland rijk aan verschillende grote pinguïn kolonies, denk bijvoorbeeld aan Adéliepinguïns, ezelpinguïns en kindpadpinguïns.


> Rondreizen Antarctica


 

Terug naar boven

Klantwaardering

9,7

Wat hebben wij genoten! Alles bij elkaar was top geregeld. E...
Wat hebben wij genoten! Alles bij elkaar was top geregeld. Eerst een paar dagen in Argentinië en daarna met de boot door naar Antartica. Geweldig.

Rachelle O. - 9,0
Terug naar boven
Chat met Djoser