Armenië & Georgië

Rondreis Armenië & Georgië15 dagen

Het begin van deze rondreis is de Armeense hoofdstad Jerevan. De stad combineert statige Sovjet-gebouwen met oude smalle straatjes. Vanuit deze stad bezoeken we o.a. Echmiadzin, de Romeinse tempel in Garni en het klooster in Geghard. Tijdens de rondreis staan verder nog bezoeken aan het spectaculaire Amberdfort, de grottenstad Vardzia en het Haghpat klooster op de planning. In Georgië reizen we naar Tbilisi en de indrukwekkende Kaukasus. De geschiedenis, cultuur en levenswijze van de Georgiërs is verbonden met het wijn maken. We kunnen overheerlijke wijnen proeven in een van de vele restaurants in Tbilisi en in de knusse accommodatie in de bergen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 1.745,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Armenië & Georgië, 15 dagen

 • 21-09-2019 Amsterdam - Jerevan
 • 22-09-2019 aankomst Jerevan
 • 23-09-2019 Jerevan, excursie Garni en Geghardklooster
 • 24-09-2019 Jerevan - excursie naar fort Amberd - Ashtarak - Echmiadzin
 • 25-09-2019 Jerevan - Khor Virap - Noravank - Goris
 • 26-09-2019 Goris - Tatev klooster - Selimpas - Sevanmeer
 • 27-09-2019 Sevanmeer - Dilijan - Alaverdi
 • 28-09-2019 Alaverdi - Haghpat - Tbilisi
 • 29-09-2019 Tbilisi - Gergeti kerk - Gudauri
 • 30-09-2019 Gudauri - Gori - Bakuriani
 • 01-10-2019 Bakuriani, excursie naar Vardzia
 • 02-10-2019 Bakuriani - Mtshketa - Tbilisi
 • 03-10-2019 Tbilisi
 • 04-10-2019 Tbilisi, excursie David Gareja
 • 05-10-2019 Tbilisi - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Jerevan

Dag 1. Amsterdam - Jerevan
Dag 2. aankomst Jerevan
Dag 3. Jerevan, excursie Garni en Geghard klooster
Dag 4. Jerevan, excursie naar fort Amberd en Echmiadzin

jerevan, centrale plein, fontijn, armenie, djoserVanaf Amsterdam vliegen we naar de Armeense hoofdstad Jerevan, waar we de volgende dag aankomen. Alhoewel dit een bijna drieduizend jaar oude stad is, zie je hier vandaag de dag weinig meer van terug. Het centrale plein Hanrapetutyan en de brede lommerrijke boulevards worden geflankeerd door statige gebouwen uit de Sovjetperiode en moderne nieuwbouw. Jerevan wordt ook wel de 'roze stad' genoemd: bijna alle gebouwen in het centrum zijn gebouwd met een roze natuursteen. Samen met de vele parken en terrasjes krijgt de stad met deze kleur een erg gezellige sfeer. Over de voor auto's afgesloten Noordelijke Avenue slenter je gemakkelijke naar het grote Operaplein, omgeven door tientallen levendige restaurants en koffiezaakjes. Van hier is het een paar minuten lopen naar de 'Cascade': een gigantisch publiek kunstwerk. Deze lange trappen stijgen op naar het hoogste punt in het centrum, voor een prachtig panorama, terwijl je in de gewelven van het gebouw vele galerieën kunt bezoeken. Je vindt hier bijvoorbeeld een kostbaar beeld van de Colombiaanse beeldhouwer Botero, vrij te zien voor iedereen.


ararat, jervan, uitzicht, berg, mythe, armenie, djoserIn het nationale kunst- en cultuurmuseum Matenadaran vind je ‘s werelds grootste collectie Armeense manuscripten. Het museum voor de Armeense genocide beschrijft de vervolgingen van het Ottomaanse leger op de Armeniërs van rond 1915. Boven Jerevan torent nog wel het martiale Sovjetbeeld voor het Moederland Armenië uit. Vanuit een groot deel van het land én de stad zie je trouwens de besneeuwde top van de Ararat, een voor de Armeniërs heilige berg, die met zijn ligging op Turks gebied treffend de deling van hun stamland illustreert.

De volgende dag maken we een dagtrip vanuit de Armeense hoofdstad en bekijken we in Garni een Romeinse tempel. In een afgelegen streek op een rotsplateau staat deze tempel uit de 1e eeuw bijna ongeschonden overeind. De Korinthische zuilen en de reliëfs hebben de tand des tijds goed doorstaan. Enkele eeuwen later heeft de Koninklijke familie de tempel als zomerresidentie gebruikt.

geghard, armenie, geghard klooster, klooster, djoserEven verderop in het steeds nauwer wordende dal ligt het gedeeltelijk in de rotsen uitgehakte klooster Geghard met bijzondere reliëfs. Volgens de overlevering werd de speer die Jezus doorstak hier bewaard. ’s Avonds is er een mogelijkheid tot een niet te missen folkloreshow in een theater in Jerevan.

Een bezoek aan het Amberdfort, spectaculair gelegen op een kruising van de rivieren Amberd en Arkashen, staat de dag erna op het programma. Het fort ligt op de flanken van de berg Aragats en onderweg genieten we van mooie uitzichten. Soms stoppen we voor een overstekende schaapskudde met herder. Daarna bezoeken we de 'Vaticaanstad' van Armenië, tevens een van de oudste en gezelligste plaatsjes van Armenië: Echmiadzin. Al eeuwenlang worden hier de rituelen van de Armeense kerk uitgevoerd. De Armeniërs noemen het de oudste kerk van de christelijke wereld, ook al zijn er veel verbouwingen en restauraties geweest. Onderweg hebben we nog een fantastisch uitzicht op beide bergen van Armenië: de Ararat en de Aragats. Midden in het landschap passeren we plotseling de 36 letters van het Armeense alfabet, dat in 405 n. Chr. is ontwikkeld.

Sevanmeer

Dag 5. Jerevan - Khor Virap - Noravank - Goris
Dag 6. Goris - Tatev Klooster - Selim - Sevanmeer
Dag 7. Sevanmeer - Dilijan - Alaverdi

In het zuiden neemt de woestheid en verlatenheid van het landschap toe, met hoge kale bergen en smalle groene dalen langs snelstromende rivieren. In de ochtend rijden we vlak langs de Turkse grens, nog altijd een “No Go Area”. In de verte hebben we altijd uitzicht op de Ararat. Het verhaal gaat dat de Ark van Noah op deze berg aan de grond gelopen zou zijn, de reden dat deze berg voor veel Armeniërs heilig is.

Khor Virap, armenie, klooster, djoserVervolgens zien we in een breed dal de kerk Khor Virap liggen, die vanwege zijn afgelegen ligging lang als een gevangenis is gebruikt. We nemen de tijd om er rond te kijken. Verder naar het zuiden passeren we het dorpje Areni, al eeuwen een centrum van wijnproductie. Veel Iraanse vrachtwagenchauffeurs stoppen hier voor inkopen. Het Noravank klooster uit de 13de eeuw ligt in een verlaten bergkloof naast een riviertje in een prachtig gekleurd landschap. Na het bezoeken van het Noravank klooster komen we langs Zorat Karer, dat ook wel ook wel de Armeense Stonehenge genoemd.

Vanuit Goris is het een paar uur rijden naar het dorpje Tatev waar in 2010 de langste kabelbaan ter wereld is geopend. Deze kabelbaan gaat naar het prachtige en eeuwenoude Tatev klooster, en brengt de bezoekers in 11 minuten naar boven. Op de Selimpas die al sinds de Zijderoute in gebruik is stoppen we bij de goed bewaarde Selim Karavanserai uit de 14de eeuw. We overnachten aan het hooggelegen Sevanmeer met ijskoud, helderblauw smeltwater.

’s Morgens stoppen we eerst bij het Sevanavank klooster dat een mooi uitzicht over het meer biedt. We vervolgen onze reis door de prachtig glooiende vallei die omringd is door de bergen van de Kleine Kaukasus. Voor degenen die geïnteresseerd zijn in de geschiedenis en de middeleeuwse architectuur biedt Old Dilijan een goede inkijk in het dagelijks leven van weleer. Staande in de verlaten refter van het kleine klooster Goshavank komen de Middeleeuwen tot leven. In de middag kunnen we bij een familie in Diljian thuis eten. We rijden door richting de Georgische grens en overnachten in de omgeving van Alaverdi.

Georgië - Hoge Kaukasus

Dag 8 Alaverdi - Haghpat - Tbilisi
Dag 9 Tbilisi - Kazbegi - Gergeti kerk - Gudauri
Dag 10 Gudauri - Gori - Bakuriani


View on Gergeti trinity church KazbegiWe vervolgen onze weg door de diepe kloof van de Debetrivier richting Georgië. Voordat we de grens oversteken naar Tbilisi, de hoofdstad van Georgië, brengen we eerst een bezoek aan Haghpat. Hier bezoeken we het Haghpatklooster, de laatste rustplaats voor verschillende beroemde Armeense dichters, historici en filosofen. Het klooster is op de werelderfgoedlijst geplaatst vanwege zijn unieke architectuur. Na de grensovergang met Georgië bij Sadakhlo wordt er gewisseld van bus en chauffeur.

We rijden een stuk over de historische 'Georgian Military Highway' richting het noorden. Voordat we overnachten in Gudauri gaan we in het ruige gebergte naar Kazbegi. Vanuit Kazbegi hebben we een prachtig uitzicht op de zeer fotogeniek gelegen Gergetikerk, met de ruim 5050 meter hoge Kazbegi op de achtergrond. Het is mogelijk om de fikse wandeling naar boven te maken of met busjes naar boven te gaan. Als bescherming langs deze weg werden vroeger de kloosters gebruikt, zoals het fraai gelegen Ananuri-complex. De gastvrijheid in het berggebied is verbazingwekkend groot, hoewel je met handen en voeten moet communiceren.

Tijdens de dag van Gudauri naar Bakuriani komen we langs Gori, de geboorteplaats van de Russische leider Stalin. In dit verder niet zo bijzondere dorp kan het Stalin museum bezocht worden. Uplistsikhe is een ongewoon middeleeuws stadje gehouwen uit de rotsen door slaven in de 8ste eeuw. Het ligt dichtbij Gori en we maken hier een korte stop. We rijden door naar het berggebied bij Bakuriani waar we overnachten.

Vardzia en Mtskheta

Dag 11 Bakuriani, excursie naar Vardzia
Dag 12 Bakuriani - Mtskheta - Tbilisi

Bakuriani was de eerste Georgische plaats waar kon worden geskied. Veel Olympische skiërs uit de voormalige Sovjet-Unie kwamen hier trainen. Het is heerlijk rustig hier en we kunnen wat korte wandelingen maken of lekker tot rust komen.

Woman walking in Vardzia Varzia, GeorgiaVanuit Bakuriani reizen we in de richting van Vardzia. De streek ontleent zijn naam aan twee van oorsprong hier levende Georgische stammen, de Meskh en de Javakhs. We stoppen eerst bij het beroemde 10e-eeuwse fort Khertvisi dat beschouwd wordt als een van de oudste van het land. De holenstad Vardzia is een van Georgiës bekendste bezienswaardigheden. De plek is onlosmakelijk verbonden met de eerste koningin Tamar. Zij regeerde in de 12e eeuw en in de uitgehakte ruimten kunnen we haar bewonderen op enkele goed bewaard gebleven fresco’s.

We laten Bakuriani achter ons en rijden weer terug naar de hoofdstad Tbilisi. Voordat we de hoofdstad ingaan stoppen we in Mtskheta. Mtskheta is de voormalige hoofdstad van Oost-Georgië en wordt verondersteld als de bakermat van het Georgische geloof. Niet voor niets staat heir de belangrijkste kerk van het land: de Svetitskhoveli, die van binnen prachtig versierd is. De gebouwen van Mtskheta zijn in 1994 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO bijgeschreven.

Tbilisi

Dag 13 Tbilisi, stadstour
Dag 14 Tbilisi, excursie David Gareja
Dag 15 Tbilisi - Amsterdam

Tbilisi is de bruisende hoofdstad van Georgië. Hier vind je sporen van vele periodes uit de geschiedenis. Van kerken, synagogen en moskeeën tot typische Sovjetarchitectuur. Het leven op straat maakt een mediterrane indruk met vele druk bezette terrasjes, eetstalletjes en overhangende baklonnen. Tbilisi heeft een zeer heterogene bevolking. Azeri’s, Joden, Koerden en Armeniërs lopen hier door elkaar. Net als in Jerevan torent een immens beeld uit de Sovjetperiode uit over de stad: de Moeder Georgië.

David GarejaDoor de ligging in een smal dal langs de rivier Mtkvari heb je van vele kanten een leuk uitzicht op de stad, waarin opvallend veel groen aanwezig is. Aan de rivier vind je het oude stadsdeel met veel houten huizen, de Sionikathedraal en een oude karavanserai. In het nieuwe stadsdeel is het goed toeven op de Rustaveli-boulevard waar het parlement en het operagebouw liggen.

De monnikscellen van het Lavra-klooster zijn in David Gareja tegen en in de bergen gebouwd. Dit bijzondere imponerende semiwoestijngebied ligt vlak bij de grens van Azerbeidzjan. Een pittige wandeling van ongeveer 2 uur brengt je naar verderop in de bergen gelegen grotten van dit klooster met fresco’s.

Vanuit Tbilisi vliegen we weer terug naar Nederland.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 22 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19. Boek in september en ontvang €50 korting. Gebruik de actiecode SEP19.

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

21 sep - 05 okt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

05 okt - 19 okt

Beschikbaarheid

vol

Prijs

€ 1.745,-

Vertrekdata 2020

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 apr - 25 apr
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

25 apr - 09 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

07 mei - 21 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

14 mei - 28 mei
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

11 jun - 25 jun
V
Vertrekgarantie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Voorwaarden vertrekgarantie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en stellige verwachting deze ook uit te voeren. Dit op basis van eerdere resultaten en ervaringen en op basis van een minimum aantal deelnemers.

Om het karakter van een groepsreis te garanderen en de reis fysiek uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling'.

Conform artikel 4 lid 2 van de ANVR-reisvoorwaarden behouden wij ons het recht voor de overeenkomst met onmiddellijke ingang op te zeggen, indien het aantal aanmeldingen kleiner is dan het vereiste minimum aantal.

Het kan voorkomen dat (definitieve) deelnemers van een reis met 'vertrekgarantie' moeten annuleren, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. De vertrekgarantie vervalt op dat moment.

Daarnaast behoudt Djoser zich het recht voor om in onvoorziene, gewichtige omstandigheden en of overmacht situaties de reis te annuleren en geen doorgang te laten vinden.

In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoort u dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. In dat geval komt de huidige boeking te vervallen en kunt u een nieuwe reis of vertrekdatum boeken, waarbij u per persoon eenmalig € 100,- korting krijgt. Restitutie van de reissom (met uitzondering van eventuele kosten van visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • 3 diners (1x Gudauri, 2x Bakuriani)
 • Bezoek aan Tatev klooster
 • Overnachting aan het Sevan meer
 • Bezoek aan de oostelijke woestijn van Georgië: David Gareja
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Jerevan of in Tbilisi bij te boeken. In deze steden verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in Jerevan en Tbilisi. Een éénpersoonskamer in Jerevan kost € 75,- per nacht, een éénpersoonskamer in Tbilisi € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €220,-.

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels in kamers voorzien van eigen douche en toilet. Sommige hotels hebben een typisch authentiek Russische uitstraling, andere accommodaties zijn wat moderner. In de steden liggen de hotels vrijwel allemaal op loopafstand van het centrum.  In Goris en Alaverdi verblijven we in kleinschalige rustieke hotels die perfect in de omgeving passen en goede service bieden, zeker een meerwaarde tijdens deze reis.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Jerevan Barsam Suites
Sevanmeer Blue Sevan Resort Centre
Goris Christy Hotel
Alaverdi Qefo Hotel
Tbilisi Astoria Hotel
Bakuriani Apollon Hotel
Gudauri Alpine Hut


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 295,-.

 • Hotel Blue sevan in Armenia

  Hotel Blue Sevan is een beroemd sanatorium uit de Sovjettijd

 • Basement of hotel in Gudauri and bakuriani

  In Gudauri en Bakuriani genieten we van een echt Georgisch diner: een supra

 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel lobbyaccommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie Georgie hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel lobby accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser
 • Armenie en Georgie hotel kamer accommodatie Djoser

Vliegreis

Austrian Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Traject

  Amsterdam - Wenen

  Vertrek

  17:45

  Aankomst

  19:40

 • Vlucht met

  Traject

  Wenen - Jerevan

  Vertrek

  22:35

  Aankomst

  03:50

 • Vlucht met

  Traject

  Tbilisi - München

  Vertrek

  05:05

  Aankomst

  07:10

 • Vlucht met

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  08:50

  Aankomst

  10:20

In Armenië en Georgië is het in de zomer 2 uur later. In de winter is het tijdverschil van beide landen 3 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.395,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Bij de rondreis reizen we met een eigen comfortabele bus die gewisseld wordt bij de grens. De bussen zijn geriefelijk en beschikken over ventilatie en verwarming. Onderweg is vaak veel te zien en omdat de bus volledig tot onze beschikking staat, wordt er gestopt waar we maar willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of een markt onderweg te bezoeken.

 • Armenie en Georgie busvervoer Djoser
 • Armenie en Georgie busvervoer Djoser
 • Austrian Airlines vluchtmaatschappij Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen met ontbijt
 • Kamers met eigen douche en toilet
 • 3 diners (1x Gudauri, 2x Bakuriani)
 • Bezoek aan Tatev klooster
 • Overnachting aan het Sevan meer
 • Bezoek aan de oostelijke woestijn van Georgië: David Gareja
 • Diensten Djoserservicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. Tijdens deze reis zijn er volop mogelijkheden om kloosters, kerken en forten te bezoeken. Daarnaast is het natuurlijk heerlijk om te voet de natuur in te trekken of gewoon door een van de dorpjes slenteren en contact te maken met de lokale bevolking. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 15-daagse reis door Armenië en Georgië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadswandeling door Jerevan langs de mooiste en belangrijkste plekjes van de Armeense hoofdstad.
 • Spectaculaire wandeling door een kloof naar de heidense Garn- tempel en het uit de rotsen gehakte Geghard-klooster.
 • Stop bij het Armeens Alfabet, en bij de ruïnes van Zvartnots (UNESCO)
 • Wandeling naar het Amberd-fort, pittoresk en hooggelegen gelegen aan de voet van de hoogste berg op Armeens grondgebied, de Aragat. Niet voor niets wordt dit het “fort in de wolken” genoemd.
 • Areni: deze plaats is beroemd vanwege zijn lokaal geproduceerde droge rode wijn. We hebben de mogelijkheid om een glaasje te proeven van deze wijn. De wijn uit Areni wordt al geroemd vanaf de 5de eeuw.
 • Tatev-klooster; de langste kabelbaan ter wereld gaat naar dit imposante en belangrijke klooster uit de 9de eeuw van Armenië. Tijdens de 11 minuten durende rit heb je uitzicht op een spectaculaire kloof.
 • Karavanserai van Selim: een karavanserai werd ten tijde van de Zijderoute gebruikt als overnachtingsplaats voor de handelaren.
 • Mtskheta is de voormalige hoofdstad van Georgië in het begin van de jaartelling.
 • Reizen over de beroemde Georgian Military Highway naar Kazbegi
 • Bezoek aan de grottenstad Vardzia. Dit klooster is nog bewoond. Tegen een rotswand aangebouwd ligt deze stad met zijn grotten, gaten en spelonken.
 • David Gareja, gelegen in de Georgische woestijn. Om dit complex te bereiken moet er een goede klim worden gemaakt, maar het uitzicht is adembenemend. Je kijkt uit over Georgië en in de diepte ligt Azerbeidzjan.


Onderweg stopt onze bus op een aantal plaatsen, waarvoor je uitsluitend nog eventuele entreegelden hoeft te betalen om naar binnen te mogen: 

 • Het Stalin-museum in Goris, de geboorteplaats van deze Russische overheerser.
 • Met bus of te voet naar het hooggelegen Gergeti-kerkje met de imposante Kazbeg-berg, een van de hoogste pieken van de Caucasus, op de achtergrond.


Ter plaatse kunnen eventueel nog meer excursies geregeld worden, b.v. een folkloreshow in Jerevan, een wijnproeverij of een picknick onderweg.
 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog 6 maanden geldig is na vertrek uit Tbilisi.

Geldzaken

Op deze reis krijg je te maken met twee verschillende munten. In Armenië wordt er betaald met de dram en in Georgië wordt er betaald met de lari. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Hoewel op veel plaatsen kan worden gepind is het aan te raden om als zakgeld ook enkele contante euro’s mee te nemen. Creditcards zijn inmiddels ook op enkele plaatsen te gebruiken en ook betalen met je pinpas wordt steeds meer mogelijk, zoals in restaurants.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 200,- per persoon per week. 

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Bij de reis zijn alle ontbijten inbegrepen. In een aantal hotels is er een ontbijtbuffet. Verder kun je zelf bepalen waar je wilt lunchen en 's avonds gaat eten. Er is in de grotere steden inmiddels een flink aantal restaurants gekomen. In de kleinere plaatsen is de keuze beperkt. De reisbegeleider kan je wel altijd aanraden waar het eten lekker en goed is.

Georgië en Armenië hebben alle twee een unieke keuken, die op een paar gerechten na niet met elkaar te vergelijken zijn.

gerechten uit Georgië en ArmeniëDe Armeense keuken laat zich het beste vergelijken met de Turkse keuken: er wordt hier vaak gegrild vlees gegeten, aangevuld met dolma (gevulde wijnbladeren), lavas (platbrood) en verschillende verse soepen. Er wordt ook veel yoghurt gegeten, bijvoorbeeld bij het ontbijt.

De Georgische keuken staat vooral bekend om zijn ingewikkelde stoofgerechten, met vaak unieke kruidenmengsels. Bijvoorbeeld rundvlees in een stoof van witte saus, op basis van venkelzaad, kurkuma en peterselie. Het is even wennen, maar het valt bij veel reizigers erg in de smaak.

In alle twee de landen worden veel dumplings gegeten, die vaak met de Georgische naam 'khinkali' op de kaart staan. Deze grote noedels zijn gevuld met gehakt en bouillon, en de etiketten schrijven voor dat deze met de hand worden gegeten. Ook kaasbroden worden in beide landen veel verkocht: een lekkere snack voor onderweg!

In Georgië en Armenië kunnen we de lokale wijnen proeven bij de maaltijden. Georgië kent een wijnhistorie die zo'n 8000 jaar teruggaat in de tijd en is daarmee het oudste wijn producerende land ter wereld.

De grote hotels en restaurants serveren gewone Europese gerechten: soep, vlees/vis met rijst of aardappels. Yoghurt en salades zijn volop verkrijgbaar. Het dessert blijft meestal beperkt tot ijs of yoghurt, in ieder geval thee en koffie.

In Gudauri en en Bakuriani zijn de diners inclusief.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

We raden je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen.

Veel van de bezienswaardigheden in beide landen liggen prachtig en uniek, maar zijn vaak alleen maar te bereiken via een trap of een weg naar boven. Dat maakt dat deze reis niet geschikt is voor mensen die wat slechter ter been zijn.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging met accommodatie is in Jerevan of in Tbilisi bij te boeken. In deze steden verblijf je vooraf of achteraf in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs is vanaf € 40,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht in Jerevan en Tbilisi. Een éénpersoonskamer in Jerevan kost € 75,- per nacht, een éénpersoonskamer in Tbilisi € 80,-.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Armenië en Georgië horen bij de Kaukasuslanden. Het Kaukasusgebergte bestaat uit de Grote Kaukasus in het noorden en in het zuiden de Kleine Kaukasus. Tevens bezit de Kaukasus na de val van het IJzeren Gordijn over de hoogste bergtoppen van Europa. In beide landen heerst over het algemeen een landklimaat, dat door de vaak grote hoogte niet tot te hoge temperaturen leidt. De gemiddelde temperaturen in de zomermaanden liggen tussen de 25 - 30° C. In het voor- en najaar moet je rekenen op temperaturen van gemiddeld 20° C. In de nachten koelt het uiteraard flink af.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Armenië en Georgië?

Djoser maakt gebruik van een goede, sfeervolle middenklasse hotels in zowel Armenië als Georgië voorzien van eigen douche en wc. De locaties zijn centraal in de steden of op mooie plekken in de natuur.

Hoe is het vervoer in Armenië en Georgië?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Wat is de beste reistijd?

Wat is het voltage in Armenië en Georgië?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Twee totaal verschillende landen. Verrassende kloosters in een wondermooie achtergrond van de kaukasus. Met lange hobbelige busritten die steeds weer een belevenis waren.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige, afwisselende reis door 2 bijzondere landen. De recente geschiedenis komt dichtbij. Prachtige natuur, mooie bloemen, hoge bergen en 2 heel verschillende hoofdsteden. Armenië en Georgië hebben veel te bieden aan nieuwsgierige reizigers die tegen een stootje kunnen.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, intensief programma, zicht gekregen op de cultuur en historie van beide landen en de belangrijke rol van het orthodoxe geloof hierin. Het woeste landschap van de Kaukasus naast glooiende hellingen maakte elke hobbelende busrit tot een belevenis! Dank ook aan onze reisbegeleidster!

  9,0

  9,0
 • Een 10 geef ik nooit maar deze reis komt er erg dicht bij. De plaatselijke gidsen waren goed, maar vooral door de enorme inzet en steun (hoogtevrees) van H.S, is het een pracht reis geworden. Zelfs als ze aan het einde van de reis zegt, dat ze ons zal missen, geloof ik haar. Dank H.S. voor alles

  9,0

  9,0
 • Een verrassend mooie reis door twee landen, waar ik eigenlijk niet veel van wist. Beide hoofdsteden waren mooi, levendig en gezellig. In twee weken tijd hebben we heel veel gezien en geleerd van een gebied met een historie, waar die van ons schril bij afsteekt. Zeker een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Twee landen die vaak in één adem worden genoemd, blijken toch verrassend verschillend te zijn.

  8,0

  8,0
 • Armenië en Georgië zijn werkelijk te ontdekken pareltjes! Prachtige combinatie van natuur en cultuur.

  8,0

  8,0
 • Net terug van deze reis en ik vond het heel bijzonder: ruige bergen, lieflijke landschappen, vele kuddes koeien en schapen die je op de route tegen kwam. De indrukwekkende kloosters en kerken: het kon niet op. Wel veel moet er nog opgebouwd worden in de beide landen.

  8,0

  8,0
 • Hele mooie reis. Helaas wel erg vol programma met veel busuren. Zeker voor Djoser erg weinig tijd voor jezelf.

  7,0

  7,0
 • Het was een geweldige reis. Ik vond Armenië iets mooier en vriendelijke mensen als Georgië, maar de kerken en de kloosters waren bij alle twee prachtig, ik hou van die oude gebouwen. Prachtig natuur. Een aanrader voor anderen

  9,0

  9,0
 • Mooie reis, echt Djoser. Prima reisbegeleider. Nachtvlucht met overstap (heen en terug) zijn begrijpelijk maar een minpuntje ivm tijdverlies.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. Klasse reisbegeleider Daniël. Gezellige groep. Prima programma. Dank Djoser!

  9,0

  9,0
 • Ontdek het mooie en gastvrije Armenië en laat je verrassen door de mooie natuur en Tbilisi in Georgië.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis, door serieus en melancholiek Armenië en het frivole en afwisselende Georgië. Van tevoren weinig verwacht, maar dankzij een leuke groep en een zeer goede reisleider een zeer aangename vakantie gehad.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis door twee bijzondere landen !

  8,0

  8,0
 • Het was een zeer mooie en enerverende reis met een ontzettend mooi landschap.

  10,0

  10,0
 • Geweldige reis, mooie veranderende landschappen leuke lokale mensen, goede hotels, leuk reis gezelschap. Een van mijn mooiste vakantie's

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis in twee bijzondere landen in de Kaukasus, op het kruispunt van Europa en Azië, met een lange, rijke en bewogen geschiedenis! Uitstekende reisbegeleiding, ze kende beide landen goed en wist hier veel achtergronden en verhalen over te vertellen.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Nederlandse Djoser-reisbegeleiding
 • Bezoek David Gareja klooster biedt fantastisch uitzicht
 • Bezoek Amberd Fort ofwel 'Fort in de wolken'
 • Overnachtingen in comfortabele en karakteristieke hotels
 • Bezoek aan Vardzia grottenstad
 • Overnachting bij Sevan-meer
 • Indrukwekkende uitzichten vanaf de Georgian Military Highway
 • Vervoer met comfortabele moderne bus 
 • Verblijf op basis van logies en ontbijt, mét 3 diners inbegrepen

Klantwaardering

8,6

Twee totaal verschillende landen. Verrassende kloosters in e...
Twee totaal verschillende landen. Verrassende kloosters in een wondermooie achtergrond van de kaukasus. Met lange hobbelige busritten die steeds weer een belevenis waren.

Hilde W. - 8,0
Een prachtige, afwisselende reis door 2 bijzondere landen. D...
Een prachtige, afwisselende reis door 2 bijzondere landen. De recente geschiedenis komt dichtbij. Prachtige natuur, mooie bloemen, hoge bergen en 2 heel verschillende hoofdsteden. Armenië en Georgië hebben veel te bieden aan nieuwsgierige reizigers die tegen een stootje kunnen.

Ludwien H. - 9,0
Geweldige reis, intensief programma, zicht gekregen op de cu...
Geweldige reis, intensief programma, zicht gekregen op de cultuur en historie van beide landen en de belangrijke rol van het orthodoxe geloof hierin. Het woeste landschap van de Kaukasus naast glooiende hellingen maakte elke hobbelende busrit tot een belevenis! Dank ook aan onze reisbegeleidster!

Tilly L. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Armenië & Georgië

Het weer in Armenië & Georgië

25°C

Terug naar boven