Bekijk de Rondreis Ecuador & Galapagos, 21 dagen van Djoser

Rondreis Ecuador & Galapagos 21 dagen

In de voetsporen van Darwin

Een indrukwekkende reis, zowel wat betreft cultuur als natuur. In Quito en Cuenca kun je door het mooie, koloniale centrum dwalen en bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke lokale markt. We verblijven 3 nachten in een ecolodge midden in de jungle. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen, voordat we een excursie maken naar de Chimborazovulkaan. We maken een spectaculaire treinrit naar de beroemde Duivelsneus (Nariz del Diablo). In El Cajas nationaal park kan je genieten van werkelijk fenomenale uitzichten. Vanuit Guayaquil vlieg je naar de unieke Galapagoseilanden, waar je voldoende tijd hebt om de verschillende eilanden met hun uitzonderlijke flora en fauna te ontdekken.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Ecuador & Galapagos, 21 dagen
 1. Amsterdam - Quito
 2. Quito
 3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
 4. Otavalo
 5. Otavalo - Tena, boottocht naar jungle ecolodge
 6. jungle ecolodge
 7. jungle ecolodge
 8. jungle ecolodge - Pailon del Diablo - Baños
 9. Baños
 10. Baños - Chimborazo - Riobamba
 11. Riobamba - trein Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca
 12. Cuenca
 13. Cuenca, excursie El Cajas nationaal park
 14. Cuenca - Guayaquil
 15. Guayaquil - vlucht naar Galapagoseiland San Cristobal
 16. San Cristobal
 17. San Cristobal - Floreana - Isabela
 18. Isabela
 19. Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Station
 20. Santa Cruz - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Quito, hoofdstad van Ecuador en Mitad del Mundo

Dag 1 Amsterdam - Quito
Dag 2 Quito
Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo

De stad Quito bestaat uit een koloniaal gedeelte en een nieuw gedeelte, waar je de meeste hotels en restaurants vindt.

Quito EcuadorOud-Quito telt 32 kerken en talloze pleintjes. De straten zijn steil en smal en worden geflankeerd door koloniale panden met statige patio's. Je kunt dit gedeelte van Quito het beste te voet verkennen. Sla vooral 's avonds de gezellige voetgangersstraat La Ronda niet over; in oude huizen vind je hier galerijen, winkels en cafés. Het hart van het koloniale centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia, die wordt gedomineerd door de grote kathedraal en het presidentieel paleis. Ten westen hiervan ligt de Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito; San Francisco. Onderweg kom je ook nog langs de Compania de Jesus kerk, die door vele kunstkenners wordt gerekend tot een van de vijf mooiste kerken ter wereld, absoluut een must.

Nieuw-Quito strekt zich in noordelijke richting van het centrum uit langs brede boulevards. De belangrijkste is de Avenida Amazonas, waar je naast de grotere souvenirwinkels een aantal druk bezochte terrasjes vindt. Verder zijn er in deze wijk (Mariscal) ontzettend veel restaurants, met name op de Plaza Foch. Hier vlakbij staat ook het hotel waarin je verblijft, een betere plek is er niet! Aan te raden is een bezoek aan het Crystal Palace in het park Itchimbía. Dit culturele centrum wordt zo genoemd vanwege het vele glas en is gemaakt door de architecten die ook de Eiffeltoren in Parijs hebben ontworpen.

Man Quito EcuadorIn de stadsparken El Ejido en El Alameda heerst vooral in de weekenden een gezellige drukte. Lokale families grijpen hun vrije dagen aan om in de parken te wandelen, te sporten, muziek te maken en te picknicken. Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel El Panecillo (‘het broodje’) bij het beeld Virgen de Quito, dat hoog boven Quito uittorent. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen. Ook kun je op een heldere dag met de Teleférico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador. Quito heeft daarnaast vele musea die een bezoekje waard zijn.

Onderweg naar Otavalo passeren we de evenaar in het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’. Hier kun je in een indiaans openluchtmuseum aan de hand van diverse spraakmakende proefjes zien dat je inderdaad precies op de evenaar bent aangekomen.

Koopjesjacht op de beroemde markt van Otavalo

Dag 4 Otavalo

Ecuador Otavaleños op straat DjoserDe markt van Otavalo is wereldberoemd. Bewoners uit de wijde omgeving stromen toe om 's morgens vroeg hun kleurige geweven doeken, kleden en poncho's te koop aan te bieden. De markt verspreidt zich over enkele pleinen van het stadje en kent verschillende afdelingen. De Otavaleños zijn herkenbaar aan de lange zwarte vlecht op hun rug en hun kleurige kleding. Ga ergens zitten en kijk naar de kleine mensen uit het hooggebergte die - vooral de vrouwen - vaak enorme vrachten op hun rug torsen. Het is een fascinerend beeld dat door de eeuwen heen bijna niet veranderd is.

Het is de moeite waard om in de omgeving van Otavalo een wandeling of tocht te paard te maken. Ook is het mogelijk om verschillende dorpjes te bezoeken om indiaanse handwerkslieden en kunstenaars aan het werk te zien. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op het meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.

Het tropisch regenwoud verkennen vanuit een ecolodge

Dag 5 Otavalo - Tena -  jungle ecolodge
Dag 6 Jungle ecolodge
Dag 7 Jungle ecolodge
Dag 8 Jungle ecolodge - Pailon del Diablo- Baños

Op de reisroute naar de jungle is voor het eerst heel erg goed te zien wat de kracht van Ecuador is: een gigantische afwisseling aan de mooiste landschappen. Je weet niet waar je het eerst naar moet kijken, je komt ogen te kort! Door een weelderig groen landschap dalen we af naar het lager gelegen deel van Ecuador met een tropisch klimaat. Overal langs de weg zie je bananen-, koffie-, cacao- en papayabomen.

Jungle cano EcuadorDe laatste paar kilometer naar de accommodatie in de jungle voert per traditionele lange kano over de Chontayacu-rivier. Onze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance (zie voor meer informatie de praktische informatie) en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen en tegelijkertijd heel erg comfortabel. Tijdens onze ‘jungle-ervaring’ maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over onder andere de geneeskrachtige kwaliteiten van de planten die je tegenkomt. Ook gaan we op bezoek bij een lokale gemeenschap die het rustige ritme van leven heeft weten te behouden in harmonie met de natuur.

Tubing EcuadorWe varen de rivier af om naar het verborgen meertje te vinden waar aan het einde van de dag veel vogelsoorten van de zonsondergang genieten. Een andere optie is 'tubing': op rubber banden de rivier afzakken. De beste manier om je als een vis in het water te voelen. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Daarna is het heerlijk om deze prachtige dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur. Vanuit Puyo rijden we door het dal van de Pastaza-rivier omhoog naar Baños, waarbij we een mooie wandeling naar de imposante waterval van Rio Verde kunnen maken. Het aantrekkelijke stadje Baños, met de vulkaan Tungurahua dreigend op de achtergrond, is ons volgende reisdoel.

Mooie wandelingen naar watervallen in de omgeving van Baños

Dag 10 Baños - Chimborazovulkaan - Riobamba
Dag 11 Riobamba - treinreis Duivelsneus - Ingapirca - Cuenca

Baños is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend staat om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Naast relaxen kun je in Baños ook activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken.

Er wordt gezegd dat de beste aguardiente, een sterk alcoholische drank uit suikerriet, in Baños wordt gemaakt. Probeer daarom zeker eens de 'canelazo': aguardiente met limoen en kaneel.

Beklimmen Chimborazo vulkaan DjoserOnderweg naar Riobamba kunnen we de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter wordt genoemd, tot 5000 meter hoogte bestijgen. Het pad stijgt gestaag en biedt spectaculaire uitzichten. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainbike-tochten in Ecuador te beleven. Deze rit daalt geleidelijk af naar 3000 meter hoogte en passeert daarbij diverse landschappen. Onderweg word je ook vaak enthousiast begroet door op hun akkers werkende hooglandindianen. Riobamba zelf staat ook wel bekend als de 'Sultan van de Andes'. Volgens de Ecuadoranen zelf loopt de tijd zo'n 30 jaar achter in Riobamba, vandaar dat er zelfs voor Ecuadoraanse begrippen een bijzondere sfeer heerst.

Naast een aantal kerken en de brede boulevards ligt de charme van deze stad vooral in het uitzicht op de drie hoge vulkaanpieken van de Chimborazo, Altar en Tungurahua. Vanuit Alausí reizen we per trein over de beroemde Duivelsneus (Nariz del Diablo). Deze treinreis is een heel bijzondere ervaring door het enorme hoogteverschil dat de trein overbrugt. En ook tijdens deze treinrit kom je weer door veel verschillende prachtige landschappen.

Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten. De meest bijzondere bezienswaardigheid wordt gevormd door de resten van de zonnetempel, die gelegen is te midden van de akkertjes van de Cañari-indianen. Hoewel het centrum van het Incarijk en de beroemdste Incabouwwerken in het zuiden van Peru liggen, wordt je beeld van het Incarijk pas compleet door het bezoeken van Ingapirca in Ecuador.

Cuenca is bekend vanwege de produktie van de panamahoed

Dag 12 Cuenca
Dag 13 Cuenca, El Cajas nationaal park
Dag 14 Cuenca - Guayaquil

Bloemenmarkt Cuenca Ecuador DjoserHoewel Cuenca qua aantal inwoners de derde stad van Ecuador is, heeft het een provinciaal karakter. Het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco. De koloniale sfeer is bewaard gebleven in de geplaveide straatjes, de oude kerken en pleinen en de statige panden met de begroeide patio's. De bloemenmarkt bij El Carmen is kleurrijk en, evenals een wandeling langs de Tomebamba-rivier, zeker de moeite waard. Cuenca staat bekend om de fabricatie van Panamahoeden en een bezoek aan een van de fabrieken is dan ook bijna zonde om over te slaan.

Las Cajas EcuadorBij een bezoek aan het nationaal park El Cajas kun je een wandeling maken op een hoogte van 4.000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren. Ook kun je op deze route door prachtige quinoabossen lopen, die veel bezoekers sprookjesachtig mooi vinden. Via een spectaculaire rit afdalend naar zeeniveau komen we aan in de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa. Het is net of we weer aan een nieuwe vakantie beginnen, omdat alle facetten van het leven hier totaal anders zijn dan in de delen van Ecuador die we tot nu toe bezocht hebben. Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen.

We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil, die aan het einde van deze zeer gevarieerde reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Na een wandeling door het zeer levendige centrum, over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000 en een klim naar de historische wijk las Peñas zul je positief verrast zijn door deze stad die jammer genoeg door vele toeristen wordt overgeslagen. Vanuit Guayaquil vliegen we naar de Galapagoseilanden.

In de voetsporen van Darwin op de Galapagos eilanden

De Galapagoseilanden, genoemd naar de reuzenschildpadden die in het Spaans 'Galapágos' genoemd worden, liggen ongeveer 1000 kilometer uit de kust in de Grote Oceaan. De archipel bestaat uit een aantal grotere en kleinere eilanden die nooit met het vasteland in verbinding hebben gestaan. Eigenlijk zijn de eilanden boven het water uitstekende delen van een onder water liggend gebergte van vulkanische oorsprong. Ze voldoen dan ook niet aan het beeld van een tropisch eiland met wuivende palmen en witte stranden. Natuurlijk zijn er tussen de lavastenen ook prachtige witte schelpenstrandjes, waar je van de zon kunt genieten en in het helderblauwe water tussen zeehonden kunt zwemmen.

Speedboot Galapagos Ecuador DjoserHet verblijf op de Galapagos bestaat uit zes dagen en vijf nachten, inclusief de reistijd naar de eilanden. We overnachten in kleine hotels, van waaruit we excursies maken onder begeleiding van professionele gidsen. Transfers tussen de eilanden voeren we uit met een eigen speedboat voor onze groep, zodat we kunnen inspelen op gebeurtenissen onderweg. Zo zien we tijdens het varen soms dolfijnen, zeeleeuwen en bijzondere zeevogels. Er is deze week geen Nederlandssprekende reisbegeleider aanwezig, maar een lokale Engelstalige gids met alle inhoudelijke kennis in huis van deze bijzondere archipel.

San Cristobal, spelende zeeleeuwen observeren

Dag 15 Guayaquil - vlucht naar Galapagoseiland San Cristobal
Dag 16 San Cristobal

Fregatvogel Galapagos Ecuador DjoserWe komen aan op het eiland San Cristobal, aan de oostkant van de Galapagosarchipel. San  Cristobal is een van de twee toegangspoorten naar de Galapagos dankzij het vliegveld dat hier in 1986 geopend is. We brengen een bezoek aan het interpretation centre, waar je wordt meegenomen naar de geschiedenis van de Galapagoseilanden. Je krijgt een terugblik naar het verleden met een oog gericht op het heden en de toekomst. Een must-see voor de echte Galapagosliefhebbers! Een wandeling brengt ons naar de kust bij Cerro de las Tijeretas, een prachtige plek om twee soorten fregatvogels te zien. Ook het landschap en het uitzicht zijn adembenemend. Aan de voet van Tijeretas Hill is het mogelijk om te snorkelen. Vanaf het strand bekijken we spelende zeeleeuwen.

De volgende dag is vrij te besteden op San Cristobal. Het is mogelijk om hier de zogenaamde Kicker Rock te bezoeken. Tijdens deze optionele excursie varen we langs de kustlijn van het eiland naar het prachtige Puerto Grande of Playa Ochoa. Vanaf deze stranden word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de bijzondere Kicker Rock die met zijn verticale wanden trots uit het water omhoog steekt.  De eenzame Rots wordt ook wel eens de slapende leeuw genoemd dankzij de typische vorm. In de verticale wanden nestelen vogels en er kan worden gedoken op deze plek.

In de middag neemt onze gids ons mee naar het hoogland van San Cristobal. We bezoeken de Cerro Colorado en het schildpadden broedcentrum. Een korte klim brengt ons vervolgens naar de Junco lagune. Dit is een kratermeer met en doorsnede van 300 meter van waar we van een mooi uitzicht over de omgeving kunnen genieten.

Floreana & Isabela

Dag 17 San Cristobal - Floreana - Isabela
Dag 18 Isabela
Dag 19 Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Station

Vroeg in de morgen varen we in ongeveer 2,5 uur naar Floreana-eiland, waar we de hooglanden van dit historische eiland bezoeken. De menselijke aanwezigheid op de Galapagos zien we hier het duidelijkst. De eerste walvisvaarders kwamen hier in 1793 aan wal. We vervolgen onze weg naar Isabela, het grootste eiland van de archipel. Ze dankt haar naam aan de koningin van die tijd, koningin Isabella van Spanje. Het eiland wordt gevormd door zes aan elkaar gegroeide vulkanen: Alcedo, Cerro Azul, Darwin, Ecuador, Sierra Negra en Wolf.

Flamingo GalapagosTijdens ons verblijf op het eiland Isabela maken we in het binnenlandse hoogland een wandeling naar de krater van de Sierra Negra vulkaan. De kratermond heeft een diameter van maar liefst 11 kilometer. In de Humedales, een wetlands gebied, zien we elegante roze flamingo's hun voedsel zoeken op de bodem van de zee. Een ander hoogtepunt van Isabela zijn de Tintoreras eilandjes, een plek waar haaien, zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns en veel verschillende vogelsoorten hun tijd doorbrengen. Het is mogelijk om er te snorkelen. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het schildpadden broedcentrum niet aan het bezoek op Isabela.

Bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum op Santa Cruz

Dag 20 Santa Cruz - Baltra - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Galapagos Leguaan DjoserVanuit Isabela reizen we verder naar Santa Cruz. Op dit eiland vinden we aan de zuidkust, verspreid over een aantal lage gebouwtjes, de onderzoekslaboratoria en werkplaatsen van het Charles Darwin Onderzoeksstation. Door de variëteiten aan dieren op de eilanden werd Darwin destijds geïnspireerd tot zijn invloedrijke evolutietheorie, beschreven in zijn boek 'On the Origin of Species'. Op de laatste avond op de Galapagoseilanden doen we het rustig aan. Je kunt nog even rondkijken in de haven van Puerto Ayora, tevens de dichtstbevolkte plaats van de Galapagoseilanden. We vliegen vanaf Baltra weer naar Guayaquil om vanuit daar onze vlucht naar Nederland te nemen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. De entreegelden zijn dan ook exclusief, zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Ecuador immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 dec - 04 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

23 feb - 15 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.495,-

Start - einde

09 mrt - 29 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

06 apr - 26 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

11 mei - 31 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

15 jun - 05 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

13 jul - 02 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

27 jul - 16 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

07 sep - 27 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.595,-

Start - einde

28 sep - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

16 nov - 06 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Start - einde

14 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.795,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

22 feb - 14 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

05 apr - 25 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

10 mei - 30 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.395,-

Start - einde

14 jun - 04 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.295,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vluchten van/naar Galapagos
 • Transfers op de Galapagoseilanden met onze eigen speedboat
 • Nederlandse reisbegeleiding (t/m vertrek naar de Galapagos)
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle (Rainforest Alliance gecertificeerd) 
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
 • Leer alles over de jungle tijdens de excursies onder leiding van een lokale gids 
 • Een bezoek aan Mitat del Mundo 'midden van de wereld'
 • Ontdek de kleurrijke indianenmarkt van Otavalo
 • Een bezoek aan de hoogste vulkaan in de Andes: Chimborazovulkaan
 • Leer alles over de Inca's tijdens de excursie naar het archeologisch complex Ingapirca
 • Inclusief de spectaculaire treinreis via Nariz del Diablo 'Duivelsneus'
 • De mogelijkheid om wandelingen te maken langs de prachtige meren in El Cajas nationaal park
 • Een bezoek aan de vier mooiste eilanden van de Galapagos archipel 
 • 6-daags Galapagosprogramma met vijf hotelovernachtingen
 • Engelssprekende gids op de Galapagos

Exclusief

Maaltijden, entreegelden (waaronder de Galapagoseilanden), gidsgelden op het vasteland, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 35,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 60,- per nacht.

Een verlenging in Guayaquil is ook mogelijk. Een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt kost hier € 40,- per persoon. De prijs van een eenpersoonskamer is € 75,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd. Op de Galapagos wordt er ook overnacht in hotels.

In het Amazonegebied overnachten we in de door de Rainforest alliance gecertificeerde Yacuma Ecolodge. Je karakteristieke onderkomen, een zgn. 'cabaña', is gebouwd door de lokale bevolking en stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken (In het hoogseizoen kan het zijn dat we in een andere, vergelijkbare ecolodge verblijven).

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Quito Ikala Quito Hotel
Otavalo Pantavi
Jungle Yacuma Ecolodge
Baños Hotel Alisamay
Cuenca Posada del Angel
Guayaquil Hotel Unipark
San Cristobal Hotel Paraiso Insular
Isabela Hotel Insular
Santa Cruz Hotel Fiesta
 
Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 495,-.

 • Pantavi hotel Otavalo Ecuador
 • Pantavi hotel zwembad Otavalo Ecuador

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

 • Yacuma Ecolodge Ecuador

  In de jungle verblijf je in de comfortabele Yacuma Ecolodge

 • Ecuador Galapagos overnachting accommodatie Djoser
 • Yacuma Ecolodge kamer Ecuador
 • Restaurant Yacuma Ecolodge Ecuador

  In de ecolodge zijn alle maaltijden inbegrepen

 • Ecuador en galapagos overnachting Djoser
 • Verblijf middenin de jungle

 • Ecuador Glalapagos overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Posada del Angel Cuenca Ecuador
 • Posada del Angel receptie Cuenca Ecuador
 • Posada del Angel kamer Cuenca Ecuador

  De hotelkamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

 • Hotel Unipark Guayaquil Ecuador
 • Hotel Unipark kamer Guayaquil Ecuador
 • Hotel Fiesta ontbijt Santa Cruz Galapagos

  Het onbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Fiesta zwembad Santa Cruz Galapagos
 • Hotel Fiesta kamer Santa Cruz Galapagos

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Quito

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  14:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Guayaguil - Amsterdam

  Vertrek

  19:55

  Aankomst

  13:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur. Op de Galapagoseilanden is het nog een uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in een eigen bus. Deze wordt bestuurd door ervaren Ecuadoraanse chauffeurs. Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil; voor een picknick, een bezoek aan een dorpje of om foto's te nemen. Het kan hierdoor voorkomen dat je een hele dag onderweg bent, maar met mooie stops tussendoor.

Om de bungalows in de jungle te bereiken, varen we het laatste stuk in een lange, smalle kano over de Chontayacu-rivier.

De rit van Riobamba naar Cuenca maken we per trein over de beroemde helling van de Nariz del Diablo. Dit is inbegrepen in de reissom.

We vliegen van Guayaquil naar San Cristobal. Op de Galapagoseilanden maken we voor de transfers gebruik van onze eigen speedboat. Elke speedboat biedt plaats aan maximaal 16 passagiers. Bij een volle groep worden dus óf 2 speedboten ingezet, met elk een eigen professionele lokale Galapagos gids óf een grote boot met capaciteit voor 25 personen exclusief voor Djoser-reizigers.

 • Ecuador en Galapagos KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen rechtstreekse met KLM naar Quito

 • Ecuador Galapagos bus vervoersmiddel Djoser

  We reizen met onze eigen air conditioned bus

 • Ecuador en Galapagos boot excursie Djoser

  Per kano varen we de jungle in

 • De treinrit over de Duivelsneus is spectaculair

 • Ecuador en Galapagos boot Djoser

  Op de Galapagoseilanden maken we gebruik van onze eigen speedboot

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vluchten van/naar Galapagos
 • Transfers op de Galapagoseilanden met onze eigen speedboat
 • Nederlandse reisbegeleiding (t/m vertrek naar de Galapagos)
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle (Rainforest Alliance gecertificeerd) 
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
 • Leer alles over de jungle tijdens de excursies onder leiding van een lokale gids 
 • Een bezoek aan Mitat del Mundo 'midden van de wereld'
 • Ontdek de kleurrijke indianenmarkt van Otavalo
 • Een bezoek aan de hoogste vulkaan in de Andes: Chimborazovulkaan
 • Leer alles over de Inca's tijdens de excursie naar het archeologisch complex Ingapirca
 • Inclusief de spectaculaire treinreis via Nariz del Diablo 'Duivelsneus'
 • De mogelijkheid om wandelingen te maken langs de prachtige meren in El Cajas nationaal park
 • Een bezoek aan de vier mooiste eilanden van de Galapagos archipel 
 • 6-daags Galapagosprogramma met vijf hotelovernachtingen
 • Engelssprekende gids op de Galapagos

Excursies

Galapagos schildpadBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Otavalo op zoek naar de mooiste geweven kleden, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een paardrijtocht door de omgeving. Op het centrale plein van iedere plaats wordt het lokale leven perfect zichtbaar, het is dan ook zeker de moeite waard hier even rustig op een bankje te gaan zitten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
 

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden en kosten voor een (verplichte) lokale gids betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Ecuador en de Galapagos zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
 • Bezoek de wereldberoemde indianenmarkt van Otavalo.
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Napo en Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Van hieruit maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
 • Onderweg naar Riobamba is de mogelijkheid om  de ‘Coloso de los Andes’ te beklimmen, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainbike-tochten in Ecuador te beleven.
 • Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten.
 • Onderweg van Cuenca naar Guayaquil kun je in nationaal park El Cajas een mooie wandeling maken op een hoogte van 4000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren.


Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en vooral regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen. Bij een volle groep worden 2 speedboten ingezet óf een grote boot exclusief voor Djoser-reizigers. In het eerste geval kan het zijn dat vanwege regelgeving beide boten verschillende routes volgen en dat de groep gesplitst wordt. Dezelfde bezienswaardigheden worden bezocht.
 

 • San Cristobal: bezoek aan het Interpretation centre en Cerro de las Tijeretas.
 • Bezoek aan het Turtle Breeding Centre en de Junco lagoon op 700 meter boven zeeniveau op San Cristobal
 • Wandeling door de hooglanden van Floreana en bezoek aan het Turtle Breeding Centre op Isabela.
 • Wandeling naar de krater van de Sierra Negra vulkaan, de op een na grootste vulkaankrater ter wereld.
 • Bezoek aan de Pozas de Tintorías. Bij deze ondiepe baden gelegen in de oceaan bevinden zich schildpadden, leguanen en andere zeedieren.
 • Bezoek aan het interessante Charles Darwin Centre op Santa Cruz.


Hiernaast zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken waarvoor enkel nog entreegeld betaald hoeft te worden (en sommige zelfs gratis zijn) zoals:

Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleférico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.

 • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
 • Baños is bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen.
 • Bezoek in Cuenca een fabriek waar de bekende Panamahoeden gemaakt worden. De bloemenmarkt bij El Carmen is kleurrijk en, evenals een wandeling langs de Tomebamba-rivier, zeker de moeite waard.
 • Galapagos Eilanden: bij verschillende eilanden zijn er zwem en snorkelmogelijkheden in de prachtige baaien.  
 • Bezoek aan indrukwekkende Kicker Rock waar vogels in de loodrechte wanden nestelen. Mits de weersomstandigheden dit toelaten is het mogelijk hier te snorkelen.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minstens 6 maanden geldig is na aankomst in Ecuador.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kun je kijken op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten
Contant: dollars in kleine coupures
Creditcards: worden geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week. De entreekosten en immigratiekaart voor Galapagos National Park (ca USD 130 per persoon) zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit bedrag dient ter plaatse contant te worden betaald.(prijzen onder voorbehoud van wijzigingen) Voor de vlucht van en naar de Galapagos is een vertrekbelasting van ca. $ 4,- per persoon van toepassing, welke ook ter plaatse betaald dient te worden en derhalve niet is inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,- voor het landarrangement in Ecuador, exclusief eventuele fooien op de Galapagos eilanden.

Maaltijden

De maaltijden tijdens het verblijf in de jungle zijn bij de prijs inbegrepen. De overige maaltijden zijn dat niet, met als voordeel dat je zelf of met een aantal anderen op zoek kunt gaan naar een restaurant of eetgelegenheid naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in een van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Het ontbijt is inbegrepen tijdens de hele reis.

Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail van vis, citroen en koriander. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met een typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

Gezondheid

Voor Ecuador wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • malariatabletten voor de jungle


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Ecuador redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Gun jezelf bij aankomst ook de tijd om even op adem te komen. Vanwege hoogteverschillen voelen sommigen zich een beetje duizelig en mede door de jetlag kan het gebeuren dat je extra snel moe bent. Na een paar dagen ben je hier aan gewend. Neem verder een goed zonnebrandmiddel mee; midden op de evenaar en dan ook nog eens op meer dan 3000 meter hoogte zijn de zonnestralen zelfs achter de wolken bijzonder sterk. Voor de avonden is een goed anti-muggenmiddel belangrijk.

De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 35,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 60,- per nacht.

Een verlenging in Guayaquil is ook mogelijk. Een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt kost hier € 40,- per persoon. De prijs van een eenpersoonskamer is € 75,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het is moeilijk om in algemene termen over het Ecuadoraanse weer te spreken, want eigenlijk kun je er alle mogelijke klimaten tegenkomen: aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Je moet in Ecuador in ieder geval rekenen op wisselvallig weer.

In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Op grote hoogten en in de avonden en nachten kan het daarentegen afkoelen tot het vriespunt. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

In de jungle valt het hele jaar door regen; in de rest van het land valt de meeste regen tussen oktober en april. Dit wil overigens niet zeggen dat Ecuador in dit seizoen niet goed te bereizen is: vaak valt aan het einde van de middag een flinke bui en juist daardoor is de natuur in dit seizoen prachtig.

Het klimaat op de Galapagoseilanden is mild. De meeste regen valt tussen januari en april. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen, maar kan het wel bewolkt of mistig zijn. Temperaturen schommelen tussen 17° en 22°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleid(st)er, die je bij aankomst in Quito opwacht en gedurende de reis door het vasteland met de groep meereist. Hij of zij vertelt over mogelijke excursies en geeft praktische tips over restaurantjes, openingstijden, entreeprijzen en vervoer. Voor vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht.

Tijdens het verblijf op de Galapagoseilanden wordt de begeleiding overgenomen door een professionele lokale (Engelssprekende) gids/bioloog die de groep vergezeld tijdens de excursies.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Ecuador?

We overnachten in comfortabele hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet en waar nodig airconditioning. De ligging is meestal centraal. Een enkele keer ligt het hotel iets buiten het centrum, maar dit wordt gecompenseerd door de sfeer. We hebben hotels uitgekozen met een karakteristiek en soms koloniaal karakter. In het Amazone-gebied overnachten we in een gecertificeerde ecolodge in 'cabañas', gebouwd door de lokale bevolking. De lodge ligt midden in het oerwoud aan de rivier en je overnacht in eenvoudige maar comfortabele huisjes omringd door tropisch regenwoud. De stroom wordt hier opgewekt door zonnepanelen. Meer informatie en afbeeldingen van de hotels die we gebruiken vind je op de website. Hier staan ook onafhankelijke beoordelingen van Tripadvisor.

Tijdens het bezoek aan de Galápagoseilanden overnachten we in kleine soms eenvoudige hotels. Op de beschermde eilanden mogen grote resorts niet worden gebouwd. Transfers tussen de eilanden voeren we uit met eigen speedboaten. Onderweg zien we soms dolfijnen, walvissen en bijzondere vogels.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Ecuador?

Kan ik in Ecuador pinnen?

Wat neem ik mee voor het verblijf in de jungle?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Werken jullie samen met duurzame projecten in Ecuador?

Is het mogelijk om een van de vulkanen tot aan de top te beklimmen?

Wat kan ik verwachten op de Galapagos eilanden?

Welke dieren kan je vinden op de Galapagos?

Wanneer is de beste reistijd voor de Galapagos?

Staat de route voor de Galapagoseilanden voor vertrek volledig vast?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Ecuador & Galapagos reizen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend mooi Amazonegebied. Het eten in de steden is redelijk aan de prijs. De berglandschappen zijn adembenemend mooi. Op de Galápagoseilanden mooie wandelingen met locale gidsen. Een fantastische reis die wij iedereen aan kunnen bevelen.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis was dit! Prachtige natuur, vriendelijke mensen en een prima gids Herre-Jan. Genoten van de jungle,super ervaring gehad met de zip-line, het beklimmen van de Chimborazavulkaan en daarna met de mountainbike heel hard naar beneden! En als kers op de taart de Galapagos.. prachtig!

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis, zeer afwisselend, kleurig, informatief. Dankzij onze aardige en betrokkene begeleider Marc hebben wij veel kennis over Ecuador opgebouwd. Hij heeft veel goede adviezen gegeven wat te doen, welke excursies kiezen, waar lekkerste eten zijn, enz enz. Hartelijk bedankt!

  10,0

  10,0
 • Afwisselende reis, dankzij Mark de reisbegeleider veel te weten gekomen over het land Ecuador

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis. Ecuador is een mooi land om doorheen te trekken. Het bezoek aan de Galapagos was de kers op de taart: wat een mooie eilanden met een schitterende natuur en dieren die we nooit eerder hadden gezien.

  9,0

  9,0
 • Reis naar Ecuador om nooit te vergeten. Eerste week fantastisch, uitstekende reisleider, Marc, prachtige natuur. Eiland waar je “struikelt” over de leguanen en zeeleeuwen!

  9,0

  9,0
 • Genoten hebben we o.a. van de jungle-lodge, niet bij maar middenin de jungle. Verder was er door de afwisseling nooit een saai moment op deze reis. Mede door de kennis, het enthousiasme en de energie van onze super reisleider Marc behoort deze tour bij ons tot de top 3 der rondreizen.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis met een goede begeleiding van Marc. Veel gezien en veel gedaan.

  8,0

  8,0
 • Zeer tevreden, prachtig gevarieerd land (Amazone + Galapagos =+++) goede organisatie van Djoser, goede hotels met lekkere ontbijten (Isabella uitgezonderd). Topgids Marc (bedankt) en goede gidsen Martin/David (Galapagos). Opm : schrijf in op opendeurdag, anders krijg je geen vroegboekkorting (=---)

  9,0

  9,0
 • Mede door de begeleiding van Marc, onze reisleider, is dit voor ons een onvergetelijke reis geworden. Van al onze reizen kunnen wij Marc kwalificeren als een van de besten. Hij stond de gehele dag voor ons klaar, als was het maar bij de bestelling van ons eten. Toppie van Marc.

  10,0

  10,0
 • Super reis in een super land onder begeleiding van een super reisleider/-gids. Enige opmerking: een tweetal overnachtingsplaatsen lagen net onder het Olympisch minimum?

  8,0

  8,0
 • Wat een prachtige reis hebben we gemaakt met Djoser door Ecuador! Mooie landschappen, prachtige mensen, veel afwisseling door zowel Andes, Amazone, kust als Galapagos. Onze reisbegeleidster Karin was top, jammer dat ze niet mee kon naar de unieke, mooie eilanden van Galapagos! Het was een top reis!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis gemaakt door een heel veelzijdig Ecuador. Veel verschillende landschappen van 5000m hoogte tot zeeniveau. Karin de reisbegeleidster was geweldig, jammer dat zij niet mee kon naar de Galapagos eilanden. De Galapagos zijn uniek, mooie flora en fauna. Zeer zeker een aanrader deze reis

  9,0

  9,0
 • Prachtige en Indrukwekkende rondreis, mooie mix van Cultuur en Natuur, het ene moment sta je in de sneeuw op de Volcano Chimborazo (6310m) het andere moment op de Tropische Galapagos. Zeer afwisselende reis. En dank aan de gezellige reisbegeleidster Karin. Veel kennis van het Land! Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Wat een mooie en afwisselende reis. Veel mooie dingen gezien en mogen meemaken. De afwisseling van hoog in de bergen, jungle en afsluiten bij het strand het is echt heel mooi. Mede door de goede en gezellige begeleiding van Karin is het een reis geworden waar ik met veel plezier op terug zal kijken

  9,0

  9,0
 • Steden, jungle, indianen, vulkanen, thermale baden, snorkelen tussen de zeeleeuwen en schildpadden, wandelen tussen de leguanen. Natuur en cultuur, Ecuador is zo’n geweldig en gevarieerd land. Marc de reisbegeleider een enthousiaste wandelende encyclopedie en Marco een zeer voorzichtige chauffeur.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige mooie reis in Ecuador en op de Galapagos. Een fantastisch land met heel veel afwisseling en indrukken waar we door onze enthousiaste en geweldige reisleidster Wendy ontzettend van genoten hebben. En natuurlijk niet te vergeten onze zeer goede chauffeur Nico met zijn grapjes.

  9,0

  9,0
 • We zijn net terug van een fantastisch mooie rondreis in Ecuador en Galapagos. Wat een bijzonder mooi land en waar we door onze enthousiaste reisleidster Wendy, nog vele malen extra van hebben kunnen genieten. Nogmaals extra dank hiervoor.

  8,0

  8,0
 • Wat een vette reis! We hebben steden als Quito en Cuenca bezocht, 3 nachten in de Amazone jungle verbleven, het relaxte stadje Baños en in de sneeuw op de Chimborazo gestaan. Als afsluiting de bijzondere Galapagos eilanden. Dit onder topbegeleiding van Wendy en onze altijd vrolijke chauffeur Nico!

  9,0

  9,0
 • Als 72-jarige een uitdaging zoeken op wandelgebied ? Ecuador is HET land om hieraan tegemoet te komen ! Kratermeer/watervallen/jungle/vulkanen/parken en een mogelijkheid om van 4800 m. naar 5000 m. te wandelen. Bijna adembenemend, niet te lang bij stilstaan, dan kom je niet verder!

  9,0

  9,0
 • Een bijzonder mooie en afwisselende reis. Met vooral op het vasteland een uitmuntende reisbegeleider!!

  10,0

  10,0
 • De rondreis door Ecuador en over de Galapagoseilanden was in een woord geweldig. De perfecte reisbegeleiding door Marc in combinatie met onze chauffeur Marco hebben hier ook aan bijgedragen. Het vasteland van Ecuador was heel divers (o.a. steden en jungle) i.c.m. de Galapagos met zijn mooie natuur.

  9,0

  9,0
 • Onze eerste groepsrondreis met alleen maar hoogtepunten in Ecuador, Marc de reisleider een lopende Wikipedia wat een kennis en passie. Bonus, de dieren op de Galapagos. Het was fantastisch. Minpuntje een overvol programma.

  9,0

  9,0
 • Het was een zeer afwisselende reis door de jungle, de hooglanden, Galapagos en de steden. Mark, onze reisleider, was ook echt een mega goede reisleider. Hij is een wandelende encyclopedie die ook nog eens alles zeer strak regelt en oog heeft voor iedereen. Waarom dan een 8? Voor mij teveel cultuur.

  8,0

  8,0
 • Een prachtige reis met als hoogtepunt de Galapagos eilanden. Tijdens het snorkelen spelen met zeeleeuwen en prachtige zeeschildpadden. In één woord: prachtig en uniek!

  9,0

  9,0
 • Onze eerste groepsreis en onze eerste reis met Djoser. Ecuador en Galapagos: wat een variatie, verschillen en mooie dingen hebben we gezien. Van koud naar warm, van bergen naar zee, van hoogte naar laagte en wat een bijzondere dieren! En wat een enthousiasme en kennis had onze gids Marc; super!

  8,0

  8,0
 • Tijdens deze reis door Ecuador ontdek je de enorme verscheidenheid van het land. Goede afwisseling tussen cultuur, steden en prachtige natuurgebieden! Prettig reistempo, doordat je in veel hotels 2 of 3 nachten slaapt.

  8,0

  8,0
 • Het was een leuke reis, maar wat het speciaal maakte was door onze reisleider Marc. Wat een geweldige vent is dat! Hij weet werkelijk alles van Ecuador!! Wil je het desnoods 100x uitleggen en staat altijd voor je klaar! Zo een reisleider gun je iedereen! Jammer dat hij niet op de Galapagos was

  7,0

  7,0
 • Fanatische vakantie gehad! Equador is een prachtig en veelzijdig land met heel veel gezichten. Zoveel moois gezien en heel veel leuke en telkens afwisselende dingen gedaan. Reisleider Marc is een topper die echt over alles in Equador iets interessants kan vertellen. Galapagos; supermooi mbt dieren!

  9,0

  9,0
 • Prachtige afwisselende reis door Ecuador en de Galapagos eilanden. De reisleider van Ecuador was top. Marc is reisleider en gids tegelijk, hij weet werkelijk alles van Ecuador. Ook regelt hij alles voor je! De Galapagos was mooi, maar de reisbegeleiding matig. Teveel darwincenters en turtle breeding

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis! Ecuador is verrassend mooi, niet alleen de Galapagos, maar zeker ook het vasteland. Prachtige natuur en veel variatie in de reis. Leuke groep, goede gidsen en reisbegeleiding maakten het compleet. Ik heb al veel reizen gemaakt met Djoser, maar dit is de mooiste!

  10,0

  10,0
 • Fantastische reis. Door de enorme variatie in landschap, klimaat en mensen lijkt het wel of ik meerdere reizen in één heb gehad. Goede accommodaties, eten, transport. Fantastische reisbegeleider (Marc), chauffeur (Marco) en een gids op Galapagos die een wandelende encyclopedie was. Kan niet beter!

  10,0

  10,0
 • Wat een super reis hebben wij gehad. Een enthousiaste begeleider die ons met passie het mooie Ecuador heeft laten zien en beleven. flora/fauna/cultuur het is te veel om op te noemen. Marc en Marco, de groep, we hebben een onvergetelijke eerste ervaring met Djoser en Ecuador gehad. dank!

  10,0

  10,0
 • Een prachtige en gevarieerde rondreis. Ecuador, de jungle, de indianen, de Chimborazovulkaan en Galapagos waar de dieren niet bang voor de mensen zijn. Het lijkt wel of je 3x in 3 weken op vakantie gaat! Het is een geweldige reis, een aanrader.

  10,0

  10,0
 • Wij hebben een geweldige reis gehad. Heel veel gezien en ook heel actief bezig geweest. Deze topreis is ook zeker te danken aan onze geweldige reisleider Marc op het vaste land. En wij hadden het voordeel met een vrij kleine (12) en hechte groep te mogen reizen.

  9,0

  9,0
 • We vonden het erg jammer dat we niet dezelfde reisleider hielden op de Galapagos. Verder een prachtige, actieve reis waarbij het elke dag weer genieten was van de natuur, supervriendelijke mensen en hun cultuur. We hebben genoten.

  8,0

  8,0
 • Fantastisch gevarieerde reis met voor ieder wat wils. Fauna, flora, prachtige wandelingen, een fietstocht, zoveel verschillende bevolkingsgroepen, landschappen en een waanzinnig enthousiaste en deskundige reisbegeleider (Marc nogmaals van harte bedankt!).

  9,0

  9,0
 • Ecuador en de Galapagos Eilanden wat zijn jullie verpletterend indrukwekkend. Een geweldige reis! Mede dankzij de tomeloze inzet en enthousiasme van onze gids Marc hebben wij Ecuador mogen ontdekken en dit land op zijn allermooist mogen aanschouwen. Galapagos is meer dan de moeite waard.

  9,0

  9,0
 • Ecuador heeft (bijna) alles te bieden wat Latijns-Amerika te bieden heeft. De Pacific, de vulkanen, de jungle, fraaie steden en mooie dorpjes. En natuurlijk de Galapagos. Hoogtepunt voor mij, ook letterlijk: de Chimborazo (vol in de zon!) op 5130 meter, en daarna met de mountainbike omlaag. Gaaf!

  9,0

  9,0
 • Een enerverende reis met op het vasteland een geweldige reisleider! We hebben door zijn kennis van zaken en inzet, heel veel gezien, gehoord en gedaan. Een fascinerend land met een grote diversiteit in klimaat, landschappen en bevolking.

  9,0

  9,0
 • Fantastische reis door kleurrijk Ecuador met een zeer bevlogen reisleider. Prachtige landschappen, een mooie stad als Cuenca, een hele bijzondere ervaring in de jungle die zindert van leven en op de fiets de Chimborazo afdalen, oog in oog met een zeeschildpad. Heel veel moois in één reis.

  9,0

  9,0
 • Mooie, afwisselende reis, interessante excursies, en een goede opbouw met als hoogtepunt de Galapagos eilanden. Er is ruim de tijd om zeeleeuwen, schildpadden te bekijken, en hun gedrag, hun bewegingen te bekijken. De onbevangenheid en nieuwsgierigheid van de dieren op Galapagos is geweldig,

  8,0

  8,0
 • Wat heb ik genoten van de afwisseling in Ecuador. Elke dag was weer anders. Iedereen met belangstelling voor mensen, natuurschoon, dierenleven en historie, kan ik aanraden om deze reis te boeken. Het heeft me verbaasd hoe dicht je bij de dieren op de Galapagos eilanden kunt komen.

  9,0

  9,0
 • Wat een mooie reis. Van 5041 m hoog op de Chimborazo, afdalen tot 3100 per mountain bike, tubing op de Rio Napo, bezoek aan Indianen in de jungle, en op de Galapagos eilanden zwemmen met schildpadden, leguanen en zeehonden. Leuke groep en met Marc en Marco de chauffeur ; top reisbegeleiding.

  10,0

  10,0
 • Het was een geweldige reis met veel variatie in landschappen. We hebben veel gezien. Het is jammer dat de Galapagos eilanden steeds toeristischer en gecultiveerder wordt.

  8,0

  8,0
 • Mooie reis; het vasteland is betoverend door variatie in landschap en bevolking. Galapagos was niet het hoogtepunt dat velen verwachten.

  8,0

  8,0
 • Fantastische reis. Het kost wat, maar dan heb je ook wat. Dikke aanrader. Hoogtepunt voor mijzelf: 10 minuten lang bij snorkelen op Galapagos met een zeeleeuw gespeeld, onvergetelijk!

  9,0

  9,0
 • Genoten van een prachtige reis met veel afwisseling: vriendelijke bevolking, mooie steden, een overweldigende natuur, vulkanen met een hoogte van bijna 5000m, en een verblijf van enkele dagen in de jungle van de Amazonas. Op het einde als toetje de Galapagos eilanden met zijn unieke flora en fauna.

  10,0

  10,0
 • Van actieve vulkanen tot tuben op een zijtak van de Amazone. Van snorkelen met spelende zeeleeuwen tot heerlijk baden in de warme baden van Papallacta. En van snorkelen met zeeschildpadden tot downhill mountainbiken op een vulkaan. Dat kan allemaal in deze reis. Zeker met Marc als reisbegeleider.

  9,0

  9,0
 • Met dank aan reisleidster Brigitte en chauffeur Miguel was dit een reis met alleen maar hoogtepunten, een fantastisch mooi land. Inpakken en wegwezen met Djoser naar Ecuador !!!

  9,0

  9,0
 • Ecuador is een uniek land met maar liefst twee middelpunten van de wereld. Een reis met Djoser gaat door alle 4 de leefgebieden: de machtige Siërra, de gezellige Costa, de Oriënt met al zijn beestjes en de prachtige Galapagos. Kortom "on the rode again with Djoser" door Ecuador.

  8,0

  8,0
 • Een geweldige drukke volle reis door een fascinerend land, veel variatie onderweg in landschappen en activiteiten. En een geweldige afsluiting op de Gálapagos eilanden, waar je in een paar dagen een goede indruk krijgt van de dieren en het landschap. Echt een aanrader !!!

  10,0

  10,0
 • Oerwoud, hooggebergte, zee, natuur en cultuur. Boeiend en betaalbaar. Alles wat Ecuador biedt vind je in deze reis.

  8,0

  8,0
 • Prachtig en gevarieerd land met vriendelijke mensen. 21 dagen was te kort en zou zeker aanraden om langer te gaan.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Ontdek de kleurrijke markt van Otavalo
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle lodge
 • Verschillende excursies in de jungle onder leiding van een lokale gids 
 • Spectaculaire treinreis Duivelsneus inbegrepen
 • Een excursie naar de hoogte vulkaan in de Andes: Chimborazovulkaan
 • Een bezoek aan de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo
 • Wandelingen in het El Cajas nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding in Ecuador
 • Bezoek aan de 4 mooiste eilanden van de Galapagos archipel
 • Inclusief overnachtingen op 3 verschillende eilanden 
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Klantwaardering

8,9

Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend m...
Bijzondere rondreis gehad met bezoek aan een overweldigend mooi Amazonegebied. Het eten in de steden is redelijk aan de prijs. De berglandschappen zijn adembenemend mooi. Op de Galápagoseilanden mooie wandelingen met locale gidsen. Een fantastische reis die wij iedereen aan kunnen bevelen.

Frans R. - 9,0
Wat een geweldige reis was dit! Prachtige natuur, vriendelij...
Wat een geweldige reis was dit! Prachtige natuur, vriendelijke mensen en een prima gids Herre-Jan. Genoten van de jungle,super ervaring gehad met de zip-line, het beklimmen van de Chimborazavulkaan en daarna met de mountainbike heel hard naar beneden! En als kers op de taart de Galapagos.. prachtig!

Marja Kok - 9,0
Fantastische reis, zeer afwisselend, kleurig, informatief. D...
Fantastische reis, zeer afwisselend, kleurig, informatief. Dankzij onze aardige en betrokkene begeleider Marc hebben wij veel kennis over Ecuador opgebouwd. Hij heeft veel goede adviezen gegeven wat te doen, welke excursies kiezen, waar lekkerste eten zijn, enz enz. Hartelijk bedankt!

Galina - 10,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Ecuador & Galapagos

Het weer in Ecuador & Galapagos

16°C

Terug naar boven