Bekijk de Rondreis Peru, Ecuador & Galapagos, 27 dagen van Djoser

Rondreis Peru, Ecuador & Galapagos 27 dagen

Hoogtepunten van de machtige Andes

Een unieke rondreis door Peru en Ecuador inclusief een bezoek aan de Galapagoseilanden. Oude en nieuwe hoofdsteden, zoals Lima, Machu Picchu, Cusco en Quito staan op het programma. Een reis door fantastisch landschap op zoek naar zowel historische als hedendaagse cultuur. Woestijnen, tropisch regenwoud, de indrukwekkende Andes... de natuur is zeer afwisselend tijdens deze reis. Koloniale bouwstijlen worden afgewisseld met Incatempels en moderne bouwkunst in de grote steden. Het straatbeeld is continu kleurrijk dankzij klederdracht en architectuur. Tijdens het bezoek aan de Galapagos eilanden worden Isabela, San Cristobal, Santa Cruz en Floreana aangedaan.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Peru, Ecuador & Galapagos, 27 dagen
 1. Amsterdam - Lima
 2. Lima
 3. Lima - Paracas NP - Huacachina
 4. Huacachina - Nasca
 5. Nasca - Arequipa
 6. Arequipa
 7. Arequipa - Colca Canyon
 8. Colca Canyon - Puno
 9. Puno, optionele excursie Titicacameer
 10. Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco
 11. Cusco
 12. Cusco - bezoek Heilige Vallei - trein naar Machu Picchu
 13. Machu Picchu - trein naar Cusco
 14. Cusco - vlucht Lima - vlucht Quito
 15. Quito
 16. Quito - Jungle Lodge
 17. Jungle Lodge
 18. Jungle Lodge
 19. Jungle Lodge - Quito
 20. Quito - vlucht naar Galapagos, Santa Cruz
 21. Galapagos, Santa Cruz - San Cristobal, Cerro Tijeretas & Carola strand
 22. Galapagos, San Cristobal - Floreana, optionele excursie Kickers' Rock
 23. Galapagos, Floreana - Isabela, Flamingo Lagoon
 24. Galapagos, Isabela eiland - Santa Cruz, bezoek vulkaan Sierra Negra en Chico
 25. Galapagos, Santa Cruz, Tortuga Bay, Charles Darwin Centre
 26. Galapagos, Twin Craters - vlucht Guayaquil - Amsterdam
 27. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Verken het fraaie centrum van Lima

Dag 1 Amsterdam - Lima
Dag 2 Lima
Dag 3 Lima - Paracas - Huacachina

We beginnen onze rondreis in de hoofdstad van Peru, waar je een volle dag de tijd hebt om de stad te verkennen. Vooral het oude koloniale gedeelte van Lima is interessant vanwege de vele prachtige kerken, pleinen en gebouwen. Lima kent daarnaast een aantal musea die een bezoek waard zijn, zoals het Museo Rafael Larco, een van de beste privé-collecties ter wereld met o.a. een schitterende verzameling van vruchtbaarheidsbeeldjes uit vele Peruaanse culturen lang voor de opkomst van het Incarijk. Ook is het leuk in Parque Kennedy in de wijk Miraflores rond te kijken waar de rijken van Peru wonen.

Huacachina PeruDe volgende dag rijden we naar het Paracas nationaal park aan de Pacifische kust. Daar kunnen we een bezoek brengen aan de vlak voor de kust gelegen Ballestas-eilanden. Bij de eilanden leven zeer veel verschillende soorten zeedieren: vele soorten vogels, zeeleeuwen en zelfs pinguïns. De vogels hebben al sinds de tijd van de Inca’s gezorgd voor een belangrijk product: hun uitwerpselen vormen een uitstekende soort mest, 'guano'. Door de woestijn reizen we door naar het oase-dorpje Huacachina. Dit is een prachtige oase in een woestijn van zandduinen. In Haucachina zijn er verschillende mogelijkheden om de zandduinen te verkennen, voor sportievelingen is er de optie om te sandboarden. Dit is in deze mooie omgeving een onvergetelijke ervaring.

Mysterieuze Nazca lijnen en zwevende condors boven de Colca Canyon

Dag 4 Huacachina - Nasca
Dag 5 Nasca - Arequipa
Dag 6 Arequipa
Dag 7 Arequipa - Colca Canyon
Dag 8 Colca Canyon - Puno

Nazca Lijnen Peru DjoserVervolgens staat een van de meest mysterieuze plekken van Peru op het programma: de Nazca-lijnen. Het is nog altijd een raadsel hoe de enorme figuren ooit op de bodem van de woestijn zijn uitgetekend. Niemand weet wat de betekenis van de lijnen is en wie ze ooit heeft gemaakt. De persoon die de meeste invloed heeft gehad in het onderzoek naar de lijnen is de Duitse Maria Reiche, een wiskundige die haar hele leven de lijnen heeft bestudeerd. Zij ging ervan uit dat de lijnen een astronomische kalender voor landbouwdoeleinden vormden. Vanaf de uitkijktoren kun je twee van de figuren bekijken. Echter de beste kijk op een van de grootste raadsels van Zuid-Amerika krijg je pas vanuit de lucht. Vanuit het stadje Nazca heb je ook nog de mogelijkheid om gedurende een half uur over de mooiste figuren in het enorm uitgestrekte woestijngebied te vliegen. Letterlijk en figuurlijk een hoogtepunt! In de namiddag kunnen sommigen ook nog een bezoek brengen aan het chauchilla kerkhof, waar tientallen mummies in het hete woestijnzand zitten, in een werkelijk bizarre omgeving.

Arequipa PeruEen lange tocht door de woestijn met ongelofelijk veel afwisseling, waarbij we al langzaam de hoogte in gaan, brengt ons in Arequipa. In de stad, die op 2325 meter hoogte ligt, kun je al wennend aan de hoogte een dag rondkijken, bijvoorbeeld op het mooie Plaza de Armas met de grote witte kathedraal. De stad wordt de witte stad genoemd vanwege de vele gebouwen in het centrum die zijn gemaakt van wit vulkanisch gesteente. Overal in de stad heb je zicht op de hoge Misti-vulkaan. Een bezoek aan het Santa Catalina-klooster mag niet ontbreken. Dit klooster is eigenlijk een kleine stad op zich met gebouwen in allerlei kleuren, met smalle straatjes, pleintjes en patio’s, waar je uren kunt rondslenteren.

De volgende dag gaan we echt hoog de Andes in op weg naar de Colca Cañon, onderweg passeren we een pas van 4800 meter! Deze dag moet je dus wel rustig aan doen om aan de grote hoogte te wennen. Zorg dat je voldoende water drinkt! Onderweg zie je waarschijnlijk ook de vicuña, een 'broertje' van de lama, die veel minder voorkomt en wat kleiner en ranker is. Deze dieren geven de beste wol en zijn daardoor erg geliefd, waardoor het een bedreigd en inmiddels gelukkig ook beschermde diersoort is.

Condor Colca Canyon Peru DjoserDe volgende ochtend gaan we naar het uitkijkpunt ‘Cruz del Condor’, waar je de indrukwekkende condor kunt zien vliegen. De Colca Cañon is een van de diepste kloven ter wereld met duizelingwekkende hoogteverschillen. Dit landschap, samen met de majestueuze condors zwevend erboven, is adembenemend mooi. Via een prachtige reisroute komen we vervolgens naar Puno.

Eilanden van de Uros in het Titicacameer

Dag 9 Puno - bezoek Titicaca meer
Dag 10 Puno - Raqchi - Andahuaylillas - Cusco

We overnachten in Puno, aan de oever van het beroemde Titicacameer. Het is mogelijk om dit bijzondere hoogstgelegen bevaarbare meer ter wereld te verkennen per boot. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden die bewoond worden door nog ongeveer 300 Uros. Ze bieden allerlei leuke souvenirs aan en je kunt er een tochtje maken op de zelfgemaakte rietbootjes.

Titicaca meer weven PeruOp Taquile woont ook nog een traditioneel levende indiaanse bevolking. Je moet met handen en voeten communiceren, want de mensen op het eiland spreken meestal alleen de inheemse taal Quechua. Op het rustige, autovrije eiland stuit je op menig breiende man terwijl de vrouwen zich bezig houden met het weven. Geniet van de prachtige vergezichten over het meer en de omringende hoge Andes.

Vanuit Puno nemen we de bus naar Cusco, een prachtige rit van zo'n acht uur door het Andes-landschap. Onderweg kunnen we stops maken bij kleine dorpjes en om foto’s te maken van het mooie landschap. Raqchi is een minder bekende Incaruïne. Het indrukwekkende tempelcomplex is een eerbetoon aan de Viracocha God van de Schepping. In het kleine Andahuaylillas staat een prachtige kerk die we kunnen bezoeken. Deze kerk wordt ook wel de Sixtijnse kapel van Latijns-Amerika genoemd.

De Heilige vallei van de Inca’s nabij Cusco

Dag 11 Cusco
Dag 12 Cusco - bezoek Heilige Vallei - trein naar Machu Picchu

Cusco is een van de mooiste steden van Latijns-Amerika. Het is de vroegere hoofdstad van de Inca’s en er zijn dan ook nog veel overblijfselen uit de Inca-periode te zien.

Cusco Peru DjoserHet centrale plein is prachtig en overal zijn barretjes en restaurants met balkons die op het plein uitkijken. Er hangt hier altijd een gezellige sfeer. In het centrum staan zeer oude koloniale gebouwen en kerken. De musea leren je veel over de geschiedenis en de cultuur van de Inca’s. In de kunstenaarswijk San Blas vind je allerlei kleine souvenirwinkeltjes. Boven de stad liggen de indrukwekkende Inca overblijfselen van Sacsayhuamán, waar je met een pittige klim naartoe kunt wandelen. Hiervandaan heb je een schitterend uitzicht over de stad.

De heilige vallei van de Inca’s ligt lager dan Cusco en de temperatuur is er iets hoger. Beroemd zijn de markt en de ruïnes van Pisac en de incaruines van Ollantaytambo. In deze dorpjes lijkt de tijd te hebben stilgestaan. Vooral in Ollantaytambo lijkt het alsof de laatste inca´s gisteren pas voorgoed vertrokken zijn. De Inca ruïnes die we in deze dorpjes kunnen bezoeken zijn indrukwekkend en veelal prachtig gelegen. Met de trein reizen we verder naar Aguas Calientes, het dorpje onderaan Machu Picchu, waar we overnachten.

Hirham Bingham ontdekte Machu Picchu pas in 1911

Dag 13 Machu Picchu - trein naar Cusco

Trein Cusco naar Machu Pichu Peru DjoserVandaag staat het bezoek aan de beroemde Inca-stad Machu Picchu op het programma! De stad is heel goed bewaard gebleven dankzij het feit dat de Spanjaarden de stad nooit hebben gevonden. Pas in 1911 is de stad door Hiram Bingham ontdekt. De ruïnes liggen in een schitterende omgeving tussen hoge bergtoppen. Onder leiding van een Engelssprekende gids bezoeken we deze prachtige Inca ruïnes al heel vroeg in de ochtend. Deze geeft een uitleg van ongeveer 2 uur, waarna we nog volop de tijd hebben om zelf door de stad rond te dwalen. Er zijn hier verschillende mooie wandelingen mogelijk. 's middags nemen we de trein en slapen we nog een nacht in Cusco.

De Plaza de la Independeca vormt het hart van Quito

Dag 14 Cusco - Lima - Quito
Dag 15 Quito

Kathadraal Quito Ecuador DjoserWe vertrekken ’s morgens vroeg uit Cusco voor een binnenlandse vlucht naar Lima, van waaruit we doorvliegen naar Quito, de hoofdstad van Ecuador. De stad Quito bestaat uit een koloniaal gedeelte en een 'nieuw' deel waar banken en ambassades gevestigd zijn, maar waar ook de meeste hotels en restaurants te vinden zijn en tevens de uitgaanswijk 'Mariscal' ligt. Oud-Quito telt vele kerken en talloze pleintjes. De straten zijn steil en smal en worden geflankeerd door koloniale panden met statige patio's. Je kunt dit gedeelte het beste te voet verkennen. Het hart van het oude koloniale centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia, die wordt gedomineerd door de grote kathedraal en het presidentieel paleis.

Ten westen hiervan ligt de Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito, San Francisco. Op deze pleinen en in de smalle straatjes eromheen heerst een gezellige drukte: er wordt muziek gemaakt en de inheemse bevolking prijzen hun waar aan. Nieuw-Quito strekt zich in noordelijke richting van het centrum uit langs brede boulevards. Op en rond deze boulevards vind je souvenirwinkeltjes, terrasjes en restaurants. In de stadsparken El Ejido en El Alameda heerst een gezellige drukte, de lokale bevolking gebruikt hun vrije dagen om in de parken te wandelen, te sporten, muziek te maken en te picknicken.

Boottocht door het regenwoud naar ecolodge

Dag 16 Quito - Jungle Lodge
Dag 17 Jungle Lodge
Dag 18 Jungle Lodge
Dag 19 Jungle Lodge - Quito

Op de reisroute van Quito naar de jungle wordt goed zichtbaar dat de afwisseling in het landschap van dit relatief kleine land enorm is. Door een weelderig groen landschap dalen we af naar het lager gelegen deel van Ecuador met een tropisch klimaat. Overal langs de weg zie je bananen-, koffie-, cacao- en papayabomen.

Yakuma lodge equador buitenafHet laatste deel van het traject naar de jungle lodge wordt per boot afgelegd. In een traditionele lange kano vaar je over de Chontayacu-rivier naar onze accommodatie voor de komende dagen. Onze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance (zie de praktische informatie) en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen en tegelijkertijd heel erg comfortabel. Tijdens onze ‘jungle-ervaring’ kun je wandelingen maken onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over onder andere de geneeskrachtige kwaliteiten van de planten die je tegenkomt. Per kayak en te voet trek je er tijdens het verblijf op uit om dieren en insecten te spotten en veel te weten te komen over mens en cultuur in deze regio. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Daarna is het heerlijk om de prachtige dagen in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur.

Uitzonderlijke natuur op de Galapagos eilanden

Dag 20 Quito - vlucht naar Galapagos, Santa Cruz, Manzanillo private park
Dag 21 Galapagos, San Cristobal, bezoek Interpretation Centre & Cerro Tijeretas
Dag 22 Galapagos, optioneel bezoek Kickers Rock - Floreana
Dag 23 Galapagos, Flamingo lagoon - Isabela eiland
Dag 24 Galapagos, Isabela eiland, bezoek vulkaan Sierra Negra
Dag 25 Galapagos, Santa Cruz, bezoek Tortuga Bay en Charles Darwin Centre

Zonnende Leguaan Galapagos Ecuador Djoser Vanaf Quito vliegen we naar Santa Cruz op de Galapagoseilanden. We overnachten tijdens het verblijf op de Galapagos in kleine hotelletjes. De excursies worden begeleid door Engelstalige gidsen. Op het eiland Santa Cruz nemen we een kijkje in de hooglanden van Santa Cruz. En natuurlijk mag je een bezoek aan het bekende Darwin instituut niet missen, daar kun je gigantische landschildpadden van dichtbij bewonderen.

Op San Cristobal bezoeken we ’s middags het Interpretation Centre en Cerro Tijeretas biedt een mooi uitzicht en is zeker een wandeling waard. De volgende ochtend  is geheel vrij te besteden. Maak een wandeling door de hooglanden van het eiland of bezoek de reuzenschildpadden bij Cerro Colorado. Ook het strand van La Loberia waar we de zeeleeuwen van dichtbij kunnen aanschouwen en waar je zelfs mee zou kunnen snorkelen is zeker de moeite waard! In de middag varen we naar het eiland Floreana. Ook hier bezoeken we de highlands, een zoetwaterbron en een grot waar de eerste immigranten hebben geleefd. In de kleine haven en op het strand koesteren zeeleguanen zich in de zon.

Galapagos Pinguin Ecuador DjoserWe reizen door naar Isabela eiland. Deze paradijselijke plek met een mooi wit zandstrand is de thuishaven van zeeleguanen, zeeschildpadden en pelikanen. We slapen een nacht op Isabela, het grootste eiland van de Galapagos archipel. Op Isabela eiland bevinden zich 6 vulkanen, waaronder de 1700 meter hoge vulkaan Wolf. Wie wil kan hier de vulkaan 'Sierra Negra' beklimmen. Op Isabela komen naast pelikanen en unieke vinkensoorten ook de Galapagos havik en de Galapagos pinguïn voor. Als we geluk hebben kunnen we voor de kust misschien wel een van de 15 walvissoorten spotten. Voor de kust van het eiland leven ook veel zeeschildpadden en de whitetip reefshark. De laatste nachten overnachten we weer op Santa Cruz en bezoeken hier Tortuga Bay en de Twin craters.

Dag 26 Galapagos - vlucht Guayaquil - Amsterdam
Dag 27 aankomst Amsterdam

De volgende dag moeten we afscheid nemen van de prachtige natuur. We vliegen van San Cristobal terug naar Guayaquil en van daaruit door naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je het land immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

20 apr - 16 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde

18 mei - 13 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.895,-

Start - einde

15 jun - 11 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.995,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • 25 x ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding (tot vertrek naar de Galapagos eilanden)
 • Engelssprekende gids op de Galapagos
 • Vlucht Cusco - Quito
 • Vluchten Quito - Galapagos - Guayaquil
 • 7-daags Galapagosprogramma met hotelovernachtingen
 • Transfers tussen de Galapagoseilanden per speedboot
 • Oriënterende stadsrondrit door Lima
 • Bezoek aan Paracas nationaal park aan de Pacifische kust
 • Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
 • Stop bij de Colca Canyon om condors waar te nemen
 • Bezoek aan Raqchi en Andahuaylillas
 • Excursie Heilige Vallei met bezoek Inca ruïnes van Pisac en Ollantaytambo
 • Excursie naar de heilige Incastad Machu Picchu
 • 4-daage verblijf in de jungle lodge, inclusief maaltijden en excursies

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden (waaronder de Galapagoseilanden), Nederlandse reisbegeleiding op de Galapagoseilanden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Lima of aan het eind van de reis in Guayaquil is bij te boeken.

De prijs voor een hotelvervroeging in Lima is vanaf € 40,- per persoon per nacht voor een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer vanaf € 70,-. De prijs voor Guayaquil is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes. Het hotel in Cusco bijvoorbeeld is gevestigd in een mooi oud koloniaal pand. De kamers liggen om een binnenplaats waar het bij aangename temperaturen heerlijk toeven is. In de Colca Canyon verblijven we aan de rand van het kleine dorpje op een paar blokken afstand van het centrale plein. De kamers zijn ruim en bij het ontbijt worden overheerlijke broodjes geserveerd.

In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. Je karakteristieke onderkomen, een zgn. 'cabaña', is gebouwd door de lokale bevolking en stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Huacachina Hotel Curasi
Nasca Hotel Alegria
Arequipa Hotel Meliana
Puno Casona Plaza Hotel
Cusco Hotel Mabey Cusco
Quito Ikala Quito Hotel
Jungle Yacuma Lodge
San Cristobal Hotel Paraiso Insular
Santa Cruz Hotel Lobo de Mar

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 795,-.

 • Hotel Curasi Huacachina Peru
 • Hotel Curasi zwembad Huacachina Peru

  Enkele hotels hebben een verfrissend zwembad

 • Hotel Alegria kamer Nasca Peru
 • Hotel Alegria zwembad Nasca Peru
 • Hotel Meliana kamer Arequipa Peru

  Je overnacht in comfortabele kamers

 • Hotel Meliana kamer twin Arequipa Peru
 • Hotel Meliana ontbijt Arequipa Peru

  Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Ikala Quito Hotel Ecuador
 • Ikala Quito Hotel kamer Quito Ecuador

  Reis je samen, dan kun je kiezen uit een dubbelbed

 • Ikala Quito Hotel kamer Ecuador

  Of twee losse bedden

 • Yacuma Ecolodge top Ecuador
 • Yacuma Ecolodge Ecuador

  In de jungle van Ecuador slapen we in een prachtige lodge

 • Restaurant Yacuma lodge jungle Ecuador
 • Yacuma Ecolodge kamer Ecuador
 • Yacuma Ecolodge kamer double Ecuador

  Uitzicht op de jungle vanuit je kamer

 • Hotel Paraiso Insular San Cristobal Galapagos
 • Hotel Paraiso Insular kamer San Cristobal Galapagos
 • Hotel Lobo de Mar Santa Cruz Galapagos
 • Hotel Lobo de Mar ontbijt Santa Cruz Galapagos
 • Hotel Lobo de Mar uitzicht Santa Cruz Galapagos

  Het hotel op Santa Cruz heeft een prachtig uitzicht

 • Hotel Lobo de Mar zwembad Santa Cruz Galapagos
 • Hotel Lobo de Mar kamer Santa Cruz Galapagos

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Lima

  Vertrek

  12:35

  Aankomst

  18:05

Tijdsverschil: In Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger, in de winter is het 6 uur vroeger. In Ecuador is tijdens de zomertijd 7 uur vroeger. In de winter is dit 6 uur. Op de Galapagoseilanden is het nog één uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

Landarrangement
Een landarrangement is niet mogelijk voor deze reis.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Vervoer

In Peru en in Ecuador gebruiken we een comfortabele eigen bus. Uiteraard wordt tijdens de ritten regelmatig gestopt om de benen te strekken, foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Een aantal reisdagen duurt (bijna) een hele dag, met geregeld een mooie stop onderweg. Geniet van het mooie landschap onderweg, zeker in de Andes is het uitzicht prachtig.

Naar Machu Picchu reizen we in een boemeltrein, een prachtige rit. Er zijn ruim voldoende ramen, zelfs in het dak, zodat je onderweg goed naar buiten kan kijken. Meestal stappen we in Poroy of Ollantaytambo op de trein. Vanuit Cusco vliegen we via Lima naar Quito. Tijdens het verblijf in de ecolodge maken we gebruik van kayak en in een traditionale kano varen we naar de accommodatie. Ook naar de Galapagos maken we een vlucht. Tussen de verschillende eilanden van de Galapagos reizen we met een speedboot.

 • KLM vliegtuig

  Een rechtstreekse KLM-vlucht brengt je snel naar Lima

 • Bus vervoersmiddel Djoser
 • Peru Ecuador galapagos binnenkant bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  Onze comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning

 • Peru Galapagos ecuador trein vervoersmiddel rondreis Djoser
 • Peru Ecuador galapagos trein vervoersmiddel rondreis accommodatie overnachting Djoser

  We reizen met de trein naar Aguas Caliente

 • Peru Ecuador Galapagos rondreis trein vervoersmiddel Djoser
 • peru ecuador galapagod boot vervoersmiddel Djoser

  Op weg naar de ecolodge in het regenwoud

 • Ecuador boot vervoersmiddel excursie rondreis Djoser
 • Peru Ecuador Galapagos boot Djoser

  Transfers tussen de Galapagos eilanden wordt uitgevoerd met kleine snelle motorboten

 • Peru Ecuador Galapagos binnenkant boot Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Hotelovernachtingen
 • 25 x ontbijt
 • Nederlandse reisbegeleiding (tot vertrek naar de Galapagos eilanden)
 • Engelssprekende gids op de Galapagos
 • Vlucht Cusco - Quito
 • Vluchten Quito - Galapagos - Guayaquil
 • 7-daags Galapagosprogramma met hotelovernachtingen
 • Transfers tussen de Galapagoseilanden per speedboot
 • Oriënterende stadsrondrit door Lima
 • Bezoek aan Paracas nationaal park aan de Pacifische kust
 • Oog in oog met incamummies op de Chauchilla begraafplaats
 • Stop bij de Colca Canyon om condors waar te nemen
 • Bezoek aan Raqchi en Andahuaylillas
 • Excursie Heilige Vallei met bezoek Inca ruïnes van Pisac en Ollantaytambo
 • Excursie naar de heilige Incastad Machu Picchu
 • 4-daage verblijf in de jungle lodge, inclusief maaltijden en excursies

Excursies

Machu Picchu PeruBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag de kathedralen van Lima bezoeken terwijl de ander liever over een van de vele markten slentert. Het Peruaanse en Ecuadoraanse leven vindt op straat plaats en het is dan ook zeker de moeite waard om dit rustig vanaf een bankje in het park te bekijken. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.
 

Tijdens deze reis door Peru en Ecuador zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Oriënterende stadsrondrit in Lima
 • Excursie naar de Colca Canyon om de machtige condors te bewonderen.
 • En route van Puno naar Cusco stoppen we bij Raqchi, waar we een Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
 • Vanuit Cusco reizen we naar de Heilige Vallei van de Inca’s. Een groene, lagergelegen vallei waar we Inca-ruïnes, kleine dorpjes en een kleurrijke markt bezoeken.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 a 2 uur kun je zelf ook nog rondkijken.
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Vanuit hier maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
   

Tijdens het verblijf op de Galapagoseilanden zijn de volgende excursies (onder voorbehoud van weers- en parkregelgeving) opgenomen:

 • San Cristobal: bezoek aan het Interpretation Centre en Cerro de las Tijeretas.
 • Wandeling door de hooglanden van Floreana.
 • Op Isabela Island bezoeken we Los Humedales voor een wandeling door de bijzondere omgeving.
 • Op Isabela Island maken we een trekking over de Sierra Negra vulkaan.
 • Wandeling door de hooglanden van Santa Cruz.
 • Een bezoek aan het Charles Darwin Centre op Santa Cruz.
 • Bezoek aan één van de mooiste stranden van de Galapagos; Tortuga Bay, een beschermd strand waar we weer diverse diersoorten van dichtbij kunnen bewonderen.


Diverse andere excursies zijn optioneel en ter plaatse nog te reserveren, zoals:

 • Boottocht naar de Islas Ballestas
 • Vlucht over de indrukwekkende Nasca-lijnen geeft een perfect beeld van de lijnen
 • Vanuit Puno is het aan te raden het Titicacameer op te gaan. Het is mogelijk om de beroemde drijvende rieteilanden van de Uros te bezoeken of een volle dagtocht te maken over het prachtige meer met schitterend uitzicht op de hoge Andes naar het eilandje Taquile.


Galapagoseilanden
Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen.

De entreekosten en immigratiekaart voor Galapagos nationaal park (ca USD 130 per persoon) moeten ter plaatse betaald worden.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Ecuador/Peru.

Geldzaken

In Peru betaal je met de Nuevo Sol. In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is mogelijk in alle grote steden
Contant: dollars in kleine coupures
Creditcard: worden geaccepteerd in de grote steden

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 275,- per persoon per week. Entreegelden zijn niet bij de reissom inbegrepen. Zo ook niet voor de Machu Picchu en de Galapagos. Voor de Galapagos dienen de entreekosten en de immigratiekaart voor het nationaal park (ca USD 130 per persoon)  ter plaatse contant te worden betaald. Voor de vlucht van en naar de Galapagos is een vertrekbelasting van ca. $ 4,- per persoon van toepassing, welke niet is inbegrepen in de reissom. (prijzen onder voorbehoud van wijzigingen)

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,- voor het landarrangement in Peru en Ecuador.

Maaltijden

Dagelijks ontbijt is bij deze reis inbegrepen. De overige maaltijden zijn op eigen gelegenheid. Het voordeel hiervan is dat je zelf of met een aantal anderen, op zoek kunt gaan naar een restaurant of eethuis naar eigen keuze. Tijdens het verblijf in de jungle zijn de maaltijden wel inclusief. In grote steden kun je kiezen voor een Europese maaltijd in één van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale en zeer voordelige maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen en Peruanen wordt bezocht, een goed restaurant is.

Ceviche gerecht PeruHoofdbestanddelen van de lokale keuken in zijn aardappelen en maïs. Probeer in Peru zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail van vis met citroen en koriander. Of probeer eens ‘cuy’ (cavia) een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie of thee en broodjes bestellen. Begin de dag ook eens met zo'n typisch ontbijt van gekookte maïs.
 

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.


De hygiënische omstandigheden in deze landen zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine.

De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen, maar toch kun je last krijgen van de hoogte. Na een dag aan de hoogte te zijn gewend in Arequipa ga je namelijk echt omhoog naar de Colca Cañon, waarbij je onderweg over een pas van 4900 meter gaat. Het lagere zuurstofgehalte in de lucht kan soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid zorgen. Doe het de eerste dagen op grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk niet te zwaar te eten en veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we in ieder geval aan om met de huisarts te overleggen.

Vergeet ook niet dat je je een aantal dagen in woestijngebied bevindt: drink veel, smeer je in en neem een petje mee om je hoofd te beschermen tegen de zon.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie in Lima of aan het eind van de reis in Guayaquil is bij te boeken.

De prijs voor een hotelvervroeging in Lima is vanaf € 40,- per persoon per nacht voor een tweepersoonskamer en een eenpersoonskamer vanaf € 70,-. De prijs voor Guayaquil is vanaf € 45,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 85,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.
 

Klimaat en geografie

Het klimaat van Peru is nogal wisselend per gebied. Ondanks de ligging nabij de evenaar ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Gedurende de reis verblijf je in twee verschillende klimaatzones; het woestijnachtige gebied rond de kust en de hooglanden van Arequipa tot Cusco. In het kustgebied is het over het algemeen het hele jaar door warm. Direct aan de kust hangt van april tot december een dikke mist, maar zodra je meer landinwaarts trekt, verdwijnt deze mist. Het weer in Peru is het beste te verdelen in het droge en natte seizoen. Het droge seizoen loopt van mei tot november, waarbij het dus overdag vaak een strakblauwe lucht is. Met name in deze periode is het in het hooggebergte vaak ‘s nachts erg koud. Overdag is de temperatuur door de zon echter best aangenaam, maar zodra de zon ondergaat wordt het al snel koud. De regentijd loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking.

Ecuador landschapNet zoals in Peru kan je in Ecuador alle mogelijke weertypen tegenkomen: in het laagland kan het vochtig en tropisch zijn, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Je moet in Ecuador in ieder geval rekenen op wisselvallig weer. In de kuststreek hangt er in Peru van april tot december de zogenaamde 'la Garua', een mistlaag langs de kust die wegtrekt zodra je het binnenland in gaat. De gemiddelde temperatuur ligt rond de 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Op grote hoogten en in de avonden en ‘s nachts kan het flink afkoelen, soms wel tot het vriespunt. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt. Zoals uit deze temperaturen blijkt is airconditioning in de hotels en bussen niet nodig.

Het klimaat op de Galapagoseilanden is mild. De meeste regen valt tussen januari en april. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen, maar kan het wel bewolkt of mistig zijn. Temperaturen schommelen tussen 17° en 22°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleid(st)er, die je bij aankomst in Lima opwacht en gedurende de hele reis met de groep meereist. De reisbegeleiding vertelt zoveel mogelijk over mogelijke excursies of het dagelijks leven en geeft praktische tips over restaurantjes, openingstijden, entreeprijzen of vervoer. Voor eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht.

Tijdens het verblijf op de Galapagoseilanden word je niet meer begeleid door deze Nederlandse reisbegeleiding, maar door een lokale (Engelssprekende) gids. Dit zijn veelal biologen in dienst van het Galapagos nationaal park.

Veelgestelde vragen

Waar overnacht je met Djoser gedurende deze reis?

Gedurende deze reis overnachten we in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels met ruime kamers en goede service. De hotels hebben een sfeervol en soms koloniaal karakter. Op de Galapagos slapen we ook op de eilanden in kleine hotelletjes. Sommige hotels hebben een zwembad zoals bijvoorbeeld het Lobo de Mar hotel in Santa Cruz.

Hoe is het vervoer geregeld tijdens de reis?

Welke excursies in Peru en Ecuador zijn in de reissom inbegrepen?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is een visum voor Peru en Ecuador noodzakelijk?

Werkt Djoser samen met duurzame projecten in Peru en Ecuador?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Wat is het voltage in Peru en Ecuador?

Kan je in Peru en Ecuador pinnen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Hoe staat het met hoogteziekte?

Wanneer is de beste reistijd voor de Galapagos?

Wat kan ik verwachten op de Galapagos eilanden?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Een zeer gevarieerde fantastische en drukke reis. Van cultuur tot natuur, van zee tot bergen, een zeer bijzondere reis. Een fantastische reisbegeleider op het vaste land, alleen de gids op de Galapagos viel iets tegen, maar het prachtige gebied maakte dat weer goed. Een echte aanrader!

  8,0

  8,0
 • Ik kijk terug op een prima rondreis. Een extra compliment voor Tonka die de groep op een uitstekende wijze over het vaste land van Peru en Ecuador heeft geleid. De reisleiding op de Galapagoseilanden was iets minder maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de lokale standaard.

  9,0

  9,0
 • De reis was fantastisch. Leuke groep, indrukwekkende landschappen en steden, en goed weer. Hoogtepunten waren Huacachina met zijn zandduinen, Cuzco, wandelen in de Andes naar de Condor (we hebben ze gezien!), Machu Picchu uiteraard en zwemmen met zeeleeuwen en zeeschildpadden op de Galapagos.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis. Hele mooie natuur met veel dieren om te spotten. Strak reisschema om zo veel mogelijk te zien. Goede, sfeervolle hotels op prima locaties in de stad. Geweldige excursies naar oa de Colca Canyon, Machu Picchu en het Titikaka meer. Aangename temperatuur en genoeg vrij tijd. Top.

  10,0

  10,0
 • Een reis om nooit te vergeten. Enorme diversiteit aan landschap en cultuur. Zeer intensieve reis met vele hoogtepunten, letterlijk en figuurlijk. Topper!

  10,0

  10,0
 • Onze reis naar Peru, Ecuador en Galapagos was fantastisch. We hadden een leuke groep en een erg leuke reisleidster. We hebben veel gezien van de zeer gevarieerde landschappen en van de culturen. De buggytour in de woestijn, Machu Picchu en het snorkelen op Galapagos waren de hoogtepunten voor mij.

  8,0

  8,0
 • Schitterende reis met heel veel mooie indrukken! Echt de moeite waard!

  9,0

  9,0
 • Letterlijk en figuurlijk veel hoogtepunten deze reis. Geweldige reisleidster en de galapagos eilanden zijn erg bijzonder ! Top reis !!

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatiereis Peru, Ecuador én de Galapagos eilanden
 • Verblijf in de Peruaanse oase van Huacachina
 • Condors bewonderen in de Colca Canyon
 • Verblijf bij het hoog gelegen Titicacameer
 • Excursie naar Machu Picchu inbegrepen (excl. entree)
 • Bezoek traditionele Heilige Vallei in Peru
 • Verblijf in de jungle in Ecuador, incl maaltijden en excursies
 • Nederlandse reisbegeleiding tot Galapagos
 • 7-daags programma op Galapagos, inclusief vluchten en professionele Engelstalige gids
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Klantwaardering

8,9

Een zeer gevarieerde fantastische en drukke reis. Van cultuu...
Een zeer gevarieerde fantastische en drukke reis. Van cultuur tot natuur, van zee tot bergen, een zeer bijzondere reis. Een fantastische reisbegeleider op het vaste land, alleen de gids op de Galapagos viel iets tegen, maar het prachtige gebied maakte dat weer goed. Een echte aanrader!

Sanne N. - 8,0
Ik kijk terug op een prima rondreis. Een extra compliment vo...
Ik kijk terug op een prima rondreis. Een extra compliment voor Tonka die de groep op een uitstekende wijze over het vaste land van Peru en Ecuador heeft geleid. De reisleiding op de Galapagoseilanden was iets minder maar dat heeft waarschijnlijk te maken met de lokale standaard.

Dick L. - 9,0
De reis was fantastisch. Leuke groep, indrukwekkende landsch...
De reis was fantastisch. Leuke groep, indrukwekkende landschappen en steden, en goed weer. Hoogtepunten waren Huacachina met zijn zandduinen, Cuzco, wandelen in de Andes naar de Condor (we hebben ze gezien!), Machu Picchu uiteraard en zwemmen met zeeleeuwen en zeeschildpadden op de Galapagos.

John - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Peru, Ecuador en Galapagos

Het weer in Peru, Ecuador en Galapagos

17°C

Terug naar boven