Bekijk de Rondreis Ecuador, 19 dagen van Djoser

Rondreis Ecuador 19 dagen

Afwisselende landschappen op de evenaar

Een indrukwekkende reis, zowel qua cultuur als natuur. In Quito kun je door het mooie, koloniale centrum dwalen en bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke markt. Met kano’s varen we naar onze prachtig gelegen ecolodge in de jungle. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen. We reizen per trein over de spectaculaire Duivelsneus (Nariz del Diablo) en maken een excursie naar de Chimborazovulkaan. Vanuit het vissersplaatsje Puerto López kan je Isla de la Plata - ook wel Klein Galapagos genoemd - bezoeken of op zoek gaan naar bultrugwalvissen.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.495,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Ecuador, 19 dagen
 1. Amsterdam - Quito
 2. Quito
 3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo - Pantavi
 4. Pantavi - Cuicocha - Otavalo
 5. Otavalo, bezoek markt - Papallacata bronnen
 6. Papallacta - boottocht jungle ecolodge
 7. jungle ecolodge, wandeling met gids
 8. jungle ecolodge - Baños
 9. Baños
 10. Baños - Riobamba - Guano - Alausi
 11. Alausi - treinreis Duivelsneus - Chimborazo - Salcedo
 12. Salcedo - Parque Cotopaxi - Chugchillan
 13. Chugchillan - Quilotoa - La Mana
 14. La Mana - Puerto Viejo - Puerto López
 15. Puerto López
 16. Puerto López
 17. Puerto López - Guayaquil
 18. Guayaquil - Amsterdam
 19. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Rondwandelen door het levendig koloniale centrum van Quito

Dag 1 Amsterdam - Quito
Dag 2 Quito

Kathadraal Quito EcuadorEen rechtstreekse vlucht met KLM brengt je naar de Ecuadoraanse hoofdstad Quito. De stad bestaat uit een koloniaal gedeelte en een nieuw deel, waar je de meeste hotels en restaurants vindt. Oud-Quito, ofwel het Centro histórico, telt 32 kerken en talloze pleintjes. De straten zijn steil en smal en worden geflankeerd door koloniale panden met statige patio's. Je kunt dit gedeelte van Quito het beste te voet verkennen. Sla vooral 's avonds de gezellige voetgangersstraat La Ronda niet over; in oude huizen vind je hier galerijen, winkels en cafés. Het hart van het koloniale centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia, die wordt gedomineerd door de grote kathedraal en het presidentieel paleis. Ten westen hiervan ligt de Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito; San Francisco. Onderweg kom je ook nog langs de Compania de Jesus kerk, die door vele kunstkenners wordt gerekend tot een van de vijf mooiste kerken in de wereld, absoluut een must.

Nieuw-Quito strekt zich in noordelijke richting van het centrum uit langs brede boulevards. De belangrijkste is de Avenida Amazonas, waar je naast de grotere souvenirwinkels een aantal druk bezochte terrasjes vindt. Verder zijn er in deze wijk (Mariscal) ontzettend veel restaurants, met name op de Plaza Foch. Hier vlakbij ligt ook het hotel waarin je verblijft. Een betere plek kan niet! Aan te raden is een bezoek aan het Crystal Palace in het park Itchimbía. Dit culturele centrum wordt zo genoemd vanwege het vele glas en is gemaakt door de architecten die ook de Eiffeltoren hebben ontworpen.

Mariabeeld QuitoLokale families grijpen hun vrije dagen aan om in de parken te wandelen, te sporten, muziek te maken en te picknicken. Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel El Panecillo (‘het broodje’) bij het beeld Virgen de Quito, dat hoog boven Quito uittorent. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen. Ook kun je op een heldere dag met de Teleferico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de langgerekte hoofdstad van Ecuador. Quito heeft daarnaast vele gratis musea die een bezoekje waard zijn.

Mitad del Mundo en het kratermeer van Cuicocha

Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo - Pantavi
Dag 4 Pantavi - Cuicocha - Otavalo

Otavalo markt EcuadorWe reizen naar Pantavi. Onderweg passeren we de evenaar in het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’. Hier kun je in een openluchtmuseum aan de hand van diverse spraakmakende proefjes zien dat je inderdaad precies op de evenaarlijn bent aangekomen. In het aangrenzende Intinan museum vind je verdere onderbouwingen over de precieze locatie van de evenaar. We overnachten in een charmante hacienda in de provincie Imbabura. Op weg naar Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Er is een mooi wandelpad langs de rand van het meer dat prachtige uitzichten biedt.

 

Onderdompelen in de warmwaterbronnen van Papallacata

Dag 5 Otavalo, bezoek markt - Papallacata bronnen

Ecuador Otavaleños op straat Otavalo, gelegen in de Andes, is vooral bekend vanwege zijn wereldberoemde kleurrijke markt. Uit de wijde omgeving stromen mensen toe om 's morgens vroeg hun kleurige geweven doeken, kleden en poncho's te koop aan te bieden. De markt verspreidt zich over enkele pleinen van het stadje en kent verschillende afdelingen. De Otavaleños, herkenbaar aan de lange zwarte vlecht op hun rug en hun kleurige kleding, zijn heel anders gekleed dan de bewoners die je later in deze reis zult zien.
Na een bezoek aan de markt reizen we door naar de Papallacta hooglanden, een prachtige plek omgeven door groene nevelwouden. Je kunt hier in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door een fascinerend bosgebied.

Boottocht door het oerwoud naar een ecolodge

Dag 6 Papallacta hooglanden - boottocht naar jungle ecolodge
Dag 7 jungle ecolodge, wandeling met gids

Ecuador - ToekanOp de reisroute van de hooglanden naar de jungle is voor het eerst heel erg goed te zien wat de kracht van Ecuador is: een gigantische afwisseling aan de mooiste landschappen. Je weet niet waar je het eerst naar moet kijken, je komt ogen te kort! Door een weelderig groen landschap dalen we af naar het lager gelegen deel van Ecuador, met een tropisch klimaat. Overal langs de weg zie je bananen-, koffie-, cacao- en papayabomen.

De laatste paar kilometer naar de accommodatie in de jungle voert per traditionele lange kano over de Chontayacu-rivier. Onze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance (zie voor meer informatie de praktische informatie) en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen, maar tegelijkertijd heel erg comfortabel.

Hotel Yakuma lodge Equador BuitenafTijdens onze ‘jungle-ervaring’ maken we wandelingen maken onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over onder andere de geneeskrachtige kwaliteiten van de planten die je tegenkomt. Ook gaan we op bezoek bij een lokale gemeenschap die het rustige ritme van leven heeft weten te behouden in harmonie met de natuur. We varen de rivier af om naar het verborgen meertje te vinden waar aan het einde van de dag veel vogelsoorten van de zonsondergang genieten. Een andere optie is 'tubing': op rubber banden de rivier afzakken. De beste manier om je als een vis in het water te voelen. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Daarna is het heerlijk om een enerverende dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur.

Mooie wandelingen naar watervallen in de omgeving van Baños

Dag 8 jungle ecolodge - Baños
Dag 9 Baños

Banos EcuadorVanuit Puyo rijden we door het dal van de Pastazarivier omhoog naar Baños, waarbij we een mooie wandeling naar de imposante waterval van Rio Verde kunnen maken. Het aantrekkelijke stadje Baños, met de vulkaan Tungurahua dreigend op de achtergrond, is ons volgende reisdoel. Baños de Agua Santa, zoals het dorpje voluit heet, is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend is om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Pas wel op, want omdat je zo'n beetje op de evenaar zit, kun je zelfs bij bewolkt weer flink verbranden! Naast relaxen kun je in Baños ook actieve(re) activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken. Er wordt wel gezegd dat de beste aguardiente, een sterk alcoholische drank uit suikerriet, in Baños wordt gemaakt. Probeer daarom zeker eens de 'canelazo': aguardiente met limoen en kaneel.

Treinrit over de beroemde Duivelsneus

Dag 10 Baños - Riobamba - Guano - Alausi
Dag 11 Alausi - treinreis Duivelsneus - Chimborazo - Salcedo

Riobamba zelf staat ook wel bekend als de 'Sultan van de Andes'. Volgens de Ecuadoranen zelf loopt de tijd zo'n 30 jaar achter in Riobamba, vandaar dat er zelfs voor Ecuadoraanse begrippen een bijzondere sfeer heerst. Naast een aantal kerken en de brede boulevards ligt de charme van deze stad vooral in het uitzicht op de drie hoge vulkaanpieken van de Chimborazo, Altar en Tungurahua. Vanuit Alausí reizen we per trein over de beroemde Duivelsneus (Nariz del Diablo), een bijna vertikale rotswand. Deze treinreis is een heel bijzondere ervaring door het enorme hoogteverschil dat de trein overbrugt. En ook tijdens deze treinrit kom je weer door veel verschillende prachtige landschappen. Halverwege is er een stop in Sibambe waar een museum de geschiedenis van de Ecuadoraanse spoorwegen belicht. Deze treinreis is bij de reissom inbegrepen.

Onderweg naar Salcedo hebben we goed zicht op de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter wordt genoemd. In deze omgeving zien we vaak kuddes vicunas.

Uitzicht op de hoogste actieve vulkaan ter wereld: de Cotopaxi

Dag 12 Salcedo - Parque Cotopaxi - Chugchillan
Dag 13 Chugchillan - Quilotoa - La Mana

Cotopaxi vulkaan EcuadorDe indrukwekkende Cotopaxi is de hoogste actieve vulkaan ter wereld en de trots van Ecuador. In het gelijknamige nationale park zijn wandelingen te maken, die je bij helder weer trakteren op schitterende uitzichten. Het bezoekerscentrum is een goede start voor de verkenning van het park en een kennismaking met flora en fauna die je in de omgeving gaat tegenkomen. Een populaire wandeling voert je naar de Laguna Limpiopungo, een kristal helder bergmeer, waarin bij zonnig weer de besneeuwde top van de vulkaan in wordt weerspiegeld. Na onze wandeling reizen we door naar het plaatje Chugchillan waar we de nacht doorbrengen.

De volgende dag is het niet ver reizen naar het plaatsje Quilotoa. Hier ligt in de centrale hooglanden een kratermeer, waarvan het water een prachtig turquoise kleur heeft. Het meer is diep en volgens de lokale bevolking bodemloos. Wie niet wil wandelen kan in het dorp ook een kano huren om wat rond te peddelen. Bij mooi weer is in de verte de Cotopaxi waar te nemen. We overnachten in La Mana.

Isla de la Plata staat bekend als Klein Galapagos

Dag 14 La Mana - bezoek bananenplantage - Puerto Viejo - Puerto López
Dag 15 Puerto López
Dag 16 Puerto López

Ecuador landschapVia een spectaculaire afdaling komen we aan in de westkust van Ecuador, de zogenaamde Costa. Het is net of we weer aan een nieuwe vakantie beginnen, omdat alle facetten van het leven hier totaal anders zijn dan in de delen van Ecuador die we tot nu toe bezocht hebben. Het landschap wordt steeds droger en de vegetatie minder uitbundig. Veel bosgebieden hebben hier plaatsgemaakt voor garnalenkwekerijen. We verblijven aan de kust in het kleine vissersdorpje Puerto López. Op het strand zijn vissers met hun netten bezig en fregatvogels en pelikanen proberen een graantje mee te pikken van de vangst. Met de hand worden jonge gamba’s gevangen en verkocht aan kwekerijen, waar ze tot de bekende lekkernij worden opgekweekt.

In het nabijgelegen Salango ligt een museum waar verschillende voorwerpen uit de oudheid te bezichtigen zijn. Met de bus kun je ook naar het nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door een droog tropisch bos en langs diverse idyllische baaien aan de Grote Oceaan. In 1979 is dit gebied tot nationaal park verklaard om de vijftig kilometer lange kustlijn met bossen en koraalriffen iets verder uit de kust te beschermen. In het park kun je onder meer orchideeën en bromelia’s bekijken.

Isla de la Plata vogels EcuadorAls je van natuur houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel Klein Galapagos genoemd. Dit eiland ligt voor de kust en er leven fregatvogels en drie soorten jan-van-genten. Het bijzondere van het bezoek aan dit eiland, waar je een prachtige wandeling van twee uur kunt maken, is dat je net als op de Galapagoseilanden heel dicht bij de vogels (en hun jongen) kunt komen. De vegetatie op Isla de la Plata is echter weer heel anders dan op de Galapagoseilanden. Tussen juni en september is de excursie helemaal een feest door de aanwezigheid van honderden bultrugwalvissen op de vaarroute. Niet voor niets wordt Puerto López door biologen de walvishoofdstad van de wereld genoemd.

Rondslenteren over de rivierboulevard in Guayaquil

Dag 18 Guayaquil - Amsterdam
Dag 19 aankomst Amsterdam

We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil, die aan het einde van deze zeer gevarieerde reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Na een wandeling door het zeer levendige centrum, over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000, en een klim naar de historische wijk las Peñas, zul je positief verrast zijn door deze stad, die jammer genoeg door vele toeristen wordt overgeslagen. Vanuit Guayaquil vliegen we weer terug naar Nederland.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid
KLM

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

19 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

24 mei - 11 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

25 jul - 12 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

13 sep - 01 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

04 okt - 22 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 apr - 06 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

23 mei - 10 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele privé-bus
 • Hotelovernachtingen 
 • Alle ontbijten inclusief 
 • Verblijf in het oerwoud in een ecolodge (Rainforest Alliance gecertificeerd) 
 • Vol pension tijdens het verblijf in de ecolodge
 • Een bezoek aan Mitat del Mundo, het 'midden van de wereld'
 • Excursie Papallacta thermale baden
 • Een bezoek aan het nationale park Cotopaxi 
 • Boottocht en tocht per kano naar de ecolodge over de Chontayacu-rivier 
 • Wandelingen in de jungle o.l.v. een professionele gids
 • Treinreis Duivelsneus inclusief een bezoek aan het historische museum 
 • Bezoek aan de markten van Otavalo 
 • Excursie Chimborazovulkaan
 • Excursie Cuicocha en Quilotoa kratermeren
 • Excursie naar El Cajas nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Maaltijden, entree- en gidsgelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 525,-.

Hotelverlenging

Vervroeging met accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 35,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 60,- per nacht.

Een verlenging in Guayaquil is ook mogelijk. Een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt kost hier € 40,- per persoon. De prijs van een eenpersoonskamer is € 75,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd. Bij alle overnachtingen geldt dat het ontbijt is inbegrepen.

In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. Je karakteristieke onderkomen, een zgn. 'cabaña', is gebouwd door de lokale bevolking en stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken. In het kleine vissersdorpje Puerto López verblijven we aan de kust. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Quito Ikala Quito Hotel
Otavalo Pantavi 
Jungle Yacuma Ecolodge
Baños Hotel Alisamay
Salcedo Hotel Hacienda Rumipamba de las Rosas
Puerto López Hotel del Pacifico
Guayaquil Hotel Unipark
 

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 525,-.
 • Pantavi hotel Otavalo Ecuador
 • Pantavi hotel zwembad Otavalo Ecuador
 • In de jungle verblijf je in de comfortabele Yacuma Ecolodge

 • Een aantal hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

 • Ontspan in de heerlijke binnentuin

 • Alle kamers beschikken over een eigen toilet en douche

 • Alle ontbijten zijn inclusief

 • Het ontbijt is inbegrepen tijdens de reis

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Quito

  Vertrek

  10:15

  Aankomst

  16:15

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Guayaguil - Amsterdam

  Vertrek

  18:35

  Aankomst

  13:15*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur.KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.695,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen in een eigen bus. Deze wordt bestuurd door ervaren Ecuadoriaanse chauffeurs. Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een dorpje of om foto's te nemen. Het kan hierdoor voorkomen dat je een hele dag onderweg bent, maar met de mooie bezoeken tussendoor is dit juist een van de mooie aspecten van deze reis.

Om de bungalows in de jungle te bereiken, varen we het laatste stuk in een lange, smalle kano over de Chontayacu-rivier. De rit van Riobamba naar Cuenca maken we per trein over de beroemde helling van de Nariz del Diablo. Deze excursie is inbegrepen in de reissom.


 • KLM Vliegtuig Djoser luchtvaartmaatschappij

  We vliegen rechtstreeks met KLM

 • Bus vervoersmiddel Djoser
 • Bus vervoersmiddel Djoser

  Onze comfortabele bussen zijn voorzien van airconditioning.

 • Boot Ecuador Djoser

  Per kano reizen we de jungle in

 • De treinrit over de Duivelsneus is spectaculair

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer per comfortabele privé-bus
 • Hotelovernachtingen 
 • Alle ontbijten inclusief 
 • Verblijf in het oerwoud in een ecolodge (Rainforest Alliance gecertificeerd) 
 • Vol pension tijdens het verblijf in de ecolodge
 • Een bezoek aan Mitat del Mundo, het 'midden van de wereld'
 • Excursie Papallacta thermale baden
 • Een bezoek aan het nationale park Cotopaxi 
 • Boottocht en tocht per kano naar de ecolodge over de Chontayacu-rivier 
 • Wandelingen in de jungle o.l.v. een professionele gids
 • Treinreis Duivelsneus inclusief een bezoek aan het historische museum 
 • Bezoek aan de markten van Otavalo 
 • Excursie Chimborazovulkaan
 • Excursie Cuicocha en Quilotoa kratermeren
 • Excursie naar El Cajas nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Walvis EcuadorBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Otavalo op zoek naar de mooiste geweven kleden, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een paardrijtocht door de omgeving. Op het centrale plein van vrijwel iedere plaats wordt het lokale leven perfect zichtbaar, het is dan ook zeker de moeite waard hier even rustig op een bankje te gaan zitten en het allemaal eens rustig te aanschouwen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.
 

Tijdens deze reis door Ecuador zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek de wereldberoemde kleurrijke markt van Otavalo
 • Precies op de evenaar bezoeken we het openlucht museum in het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
 • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
 • In de Papallacta hooglanden kun je in de prachtig gelegen warmwaterbronnen een heet bad nemen of een mooie wandeling maken door het fascinerende omliggende bosgebied.
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Van hieruit maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle. Het is ook mogelijk om te 'tuben', met een rubber band de rivier af te zakken.
 • Onderweg naar Baños kun je een wandeling maken naar de imposante waterval van Rìo Verde. 
 • Per trein reizen we over de beroemde Duivelsneus en onderweg bezoeken we een historisch spoorweg museum. 
 • In het nationaal park Cotopaxi kun je wandelingen maken met prachtige uitzichten op de hoogste actieve vulkaan ter wereld. 


Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten en bezienswaardigheden, waarvan sommige zelfs gratis zijn, zoals: 

 • Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleférico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.
 • Baños staat bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. 
 • Baños is tevens een buitensportparadijs voor hen die van mountainbiken, raften of wandelen houden.
 • In Quilotoa kun je prachtige wandelingen maken of een kano huren om te peddelen op het turquoise kratermeer. 
 • Vanuit Puerto Lopez kun je met de bus naar nationaal park Machalilla voor een mooie wandeling door droog tropisch bos en langs prachtige baaien aan de Grote Oceaan.
 • Tussen juni en september kun je walvissen spotten op zee bij Puerto López.
 • En als je van natuur en vogels houdt, dan moet je zeker deelnemen aan de excursie naar het vogeleiland Isla de la Plata, ook wel 'Klein Galapagos' genoemd.


Ter plaatse zijn nog veel andere mogelijkheden voor excursies en activiteiten.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minstens 6 maanden geldig is na vertrek uit Ecuador.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kun je kijken op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten
Contant: dollars in kleine coupures
Creditcards: worden geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot (ca. € 45,-) ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.

Maaltijden

In de accommodaties verblijf je op basis van logies en ontbijt. Tijdens het verblijf in de jungle zijn alle maaltijden bij de prijs inbegrepen.

De overige maaltijden zijn dat niet, met als voordeel dat je zelf of met anderen op zoek kunt gaan naar een restaurant of eetgelegenheid naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in een van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is.

Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail van vis, citroen en koriander. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's.

Gezondheid

Voor Ecuador wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • malariatabletten voor de jungle

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Ecuador redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Gun jezelf bij aankomst ook de tijd om even op adem te komen. Vanwege hoogteverschillen voelen sommigen zich een beetje duizelig en mede door de jetlag kan het gebeuren dat je extra snel moe bent. Na een paar dagen ben je hier aan gewend. Neem verder een goed zonnebrandmiddel mee; midden op de evenaar en dan ook nog eens op meer dan 3000 meter hoogte zijn de zonnestralen zelfs achter de wolken bijzonder sterk. Voor de avonden is een goed anti-muggenmiddel belangrijk. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging met accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 35,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 60,- per nacht.

Een verlenging in Guayaquil is ook mogelijk. Een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt kost hier € 40,- per persoon. De prijs van een eenpersoonskamer is € 75,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het is moeilijk om in algemene termen over het Ecuadoraanse weer te spreken, want eigenlijk kun je er alle mogelijke klimaten tegenkomen: aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Je moet in Ecuador in ieder geval rekenen op wisselvallig weer.

In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Op grote hoogten en in de avonden en nachten kan het daarentegen afkoelen tot het vriespunt. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

In de jungle valt het hele jaar door regen met een accent op de periode december-maart; in de rest van het land valt de meeste regen tussen oktober en april. Dit wil overigens niet zeggen dat Ecuador in dit seizoen niet goed te bereizen is: vaak valt aan het einde van de middag een flinke bui en juist daardoor is de natuur in dit seizoen prachtig.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleid(st)er, die je bij aankomst in Quito opwacht en gedurende de hele reis tot aan Guayaquil met de groep meereist. Hij of zij vertelt over mogelijke excursies en geeft praktische tips over restaurantjes, openingstijden, entreeprijzen en vervoer. Voor vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht.


Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Ecuador?

We overnachten in comfortabele hotels, waarin de kamers zijn voorzien van douche en toilet en waar nodig van airconditioning. De ligging is meestal centraal zodat je lopend naar de bezienswaardigheden kunt. Een enkele keer ligt het hotel iets buiten het centrum, maar dit wordt dan ten volle gecompenseerd door de sfeer. We hebben hotels uitgekozen met een karakteristiek en soms koloniaal karakter. In het Amazone-gebied overnachten we in 'cabañas', gebouwd door de lokale bevolking. Dit zijn eenvoudige hutjes omringd door tropisch regenwoud.

Als je de verlenging naar de Galápagos hebt bijgeboekt overnacht je aan boord in 2-persoonshutten met eigen douche en toilet. We maken gebruik van een economyboot. De faciliteiten zijn beperkt.

Hoe is het vervoer geregeld tijdens de reis?

Is het mogelijk om de reis te vervroegen of te verlengen?

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Ecuador?

Kan ik in Ecuador pinnen?

Wat neem ik mee voor het verblijf in de jungle?

Heb je een klamboe nodig in de jungle en moet je malariatabletten slikken?

Is het mogelijk om een van de vulkanen tot aan de top te beklimmen?

Heb je in Ecuador last van de hoogte?

Wanneer zwemmen er voor de kust van Ecuador bultrugwalvissen?

Staat de route van de Galapagosverlenging voor vertrek volledig vast?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Ecuador, 19 dagen

Gemiddelde beoordeling: 9,2

 • Mooie reis, goed verzorgd en de reisbegeleider en chauffeur waren een superteam. Marc en Cesar bedankt voor deze bijzondere ervaring, jullie hebben er alles aan gedaan om er een onvergetelijke reis van te maken.

  9,0

  9,0
 • Afwisselende prachtige rondreis. Ecuador overtreft alle verwachtingen, een reis die u niet mag missen. Met Marc P. als reisleider geniet u nog meer. Marc is top, weet alles van het land en doet zoveel meer; de liefde en passie voor Ecuador komt uit alle poriën. Djoser mag trots op hem zijn!

  9,0

  9,0
 • Het was een geweldig mooie reis. Met een grote variatie in alle opzichten: klimaat, landschap, bevolking, steden, dorpen. En onze reisgids Marc was buitengewoon goed.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis!

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle ontbijten inclusief
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle lodge
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle
 • Kleurrijke markten in o.a. Otavalo
 • Termale bronnen in Papallacata 
 • Excursie Cuicocha kratermeer
 • Excursie Cotopaxi NP
 • Bezoek aan het Quilotoa kratermeer
 • Treinreis Duivelsneus 
 • Excursie Chimborazovulkaan
 • Ontspannen verblijf aan het strand in Puerto López

Klantwaardering

9,2

Mooie reis, goed verzorgd en de reisbegeleider en chauffeur...
Mooie reis, goed verzorgd en de reisbegeleider en chauffeur waren een superteam. Marc en Cesar bedankt voor deze bijzondere ervaring, jullie hebben er alles aan gedaan om er een onvergetelijke reis van te maken.

M. van den D. - 9,0
Afwisselende prachtige rondreis. Ecuador overtreft alle verw...
Afwisselende prachtige rondreis. Ecuador overtreft alle verwachtingen, een reis die u niet mag missen. Met Marc P. als reisleider geniet u nog meer. Marc is top, weet alles van het land en doet zoveel meer; de liefde en passie voor Ecuador komt uit alle poriën. Djoser mag trots op hem zijn!

Francisca en Hans - 9,0
Het was een geweldig mooie reis. Met een grote variatie in a...
Het was een geweldig mooie reis. Met een grote variatie in alle opzichten: klimaat, landschap, bevolking, steden, dorpen. En onze reisgids Marc was buitengewoon goed.

Jan E. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Ecuador

Het weer in Ecuador

18°C

Terug naar boven