Ecuador

Ecuador

Met oog voor de wereld

 • De langste bergketen ter wereld

  Als je de wereldkaart volgt van noord naar zuid langs de westkust van Amerika gaat je vinger vanzelf over de langste bergketen ter wereld.

  Lees meer

 • Zuid-Amerikaans maisbier

  Chicha de jora is een gefermenteerd maisbier dat populair is in Peru, Bolivia en Ecuador.

  Lees meer

 • Stoffen uit Ecuador

  In landen als Peru en Bolivia kan je heel mooie kleden en stoffen kopen, maar aan de kleden en stoffen uit Ecuador is iets bijzonders. Op veel plaatsen worden de stoffen nog handmatig geweven met een chumbi- heup band. De wol wordt eerst gesponnen en er worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt om de wol te verven.

  Lees meer

 • Werelderfgoed in Ecuador

  De Werelderfgoedlijst is een lijst met monumenten, samengesteld door Unesco. Er staan in totaal 936 monumenten op de lijst verspreid over 153 landen, waarvan 89 in het Latijns Amerika en de Caraïben.

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: ‘Authentiek Ecuador’

  Djoser reisbegeleiders komen soms in gekke situaties. Dorien neemt je mee naar een markt in Ecuador.Ik struikel bijna over een jutezak. Niet omdat ik niet op zit te letten, maar de zak verplaatst zich. dan volgt er een dierlijk gekrijs, afkomstig uit de zak. Ik loop op de dierenmarkt van saquisili en na een kleine inspectie blijkt er een biggetje in de betreffende zak te zitten. om mij heen scharre...

  Lees meer

Terug naar boven