Ecuador

Ecuador

Met oog voor de wereld

 • De langste bergketen ter wereld

  Als je de wereldkaart volgt van noord naar zuid langs de westkust van Amerika gaat je vinger vanzelf over de langste bergketen ter wereld.

  Lees meer

 • De Chimborazo

  De vraag is simpel genoeg: wat is de hoogste berg op aarde? Ieder schoolkind weet het antwoord, als hij of zij een beetje heeft opgelet bij de aardrijkskundelessen: Mount Everest, officieel 8848 meter boven zeeniveau. Maar stel de vraag in Ecuador en je krijgt een heel ander antwoord. ‘El Chimborazo’, de trots van het land, is het hoogste punt ter wereld. Ook al is die slechts 6263,47 meter boven zeeniveau. En geloof het of niet: ze hebben een punt.

  Lees meer

 • Zuid-Amerikaans maisbier

  Chicha de jora is een gefermenteerd maisbier dat populair is in Peru, Bolivia en Ecuador.

  Lees meer

 • Stoffen uit Ecuador

  In landen als Peru en Bolivia kan je heel mooie kleden en stoffen kopen, maar aan de kleden en stoffen uit Ecuador is iets bijzonders. Op veel plaatsen worden de stoffen nog handmatig geweven met een chumbi- heup band. De wol wordt eerst gesponnen en er worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt om de wol te verven.

  Lees meer

 • De veelzijdigheid van Ecuador

  Een reis door Ecuador laat je de veelzijdigheid van het land goed zien. Wie wil er nou niet in één reis cultuur snuiven, actief de mooie natuur beleven en ook nog eens het Amazone regenwoud in trekken.

  Lees meer

 • Werelderfgoed in Ecuador

  De Werelderfgoedlijst is een lijst met monumenten, samengesteld door Unesco. Er staan in totaal 936 monumenten op de lijst verspreid over 153 landen, waarvan 89 in het Latijns Amerika en de Caraïben.

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: ‘Authentiek Ecuador’

  Djoser reisbegeleiders komen soms in gekke situaties. Dorien neemt je mee naar een markt in Ecuador.Ik struikel bijna over een jutezak. Niet omdat ik niet op zit te letten, maar de zak verplaatst zich. dan volgt er een dierlijk gekrijs, afkomstig uit de zak. Ik loop op de dierenmarkt van saquisili en na een kleine inspectie blijkt er een biggetje in de betreffende zak te zitten. om mij heen scharre...

  Lees meer

 • De vele gezichten van Ecuador

  Ecuador is een paradijs voor natuurliefhebbers, maar de verschillende bevolkingsgroepen die in dit land leven, garanderen ook een rijke cultuur. Of je nou drie of vier weken kunt uittrekken, met Djoser ontdek je de vele kanten van Ecuador, van diepe jungle tot panamahoeden en muziek. Inca's in EcuadorEen van de bekendste volken die ooit in de Andes hebben gewoond, zijn de Inca's. Een beroemd voorbe...

  Lees meer

Terug naar boven