Ecuador

Ecuador

Met oog voor de wereld

 • Combineer Peru en Ecuador

  Dompel jezelf onder in de rijke geschiedenis van de Inca’s én ontdek de bijzondere flora en fauna.

  Lees meer

 • Stoffen uit Ecuador

  In landen als Peru en Bolivia kan je heel mooie kleden en stoffen kopen, maar aan de kleden en stoffen uit Ecuador is iets bijzonders. Op veel plaatsen worden de stoffen nog handmatig geweven met een chumbi- heup band. De wol wordt eerst gesponnen en er worden natuurlijke kleurstoffen gebruikt om de wol te verven.

  Lees meer

 • Vulkanisch Ecuador

  Ecuador ligt op een breukvlak tussen het Nasca Plateau en het Zuid-Amerika Plateau. Deze aardkorst plateaus zijn continu in beweging, waardoor vulkanische activiteiten ontstaan. Het Andes-gebergte in Ecuador is ontstaan als gevolg van zulke vulkanische activiteiten.

  Lees meer

 • Werelderfgoed in Ecuador

  De Werelderfgoedlijst is een lijst met monumenten, samengesteld door Unesco. Er staan in totaal 936 monumenten op de lijst verspreid over 153 landen, waarvan 89 in het Latijns Amerika en de Caraïben.

  Lees meer

 • Reisbegeleider bij Djoser: ‘Authentiek Ecuador’

  Djoser reisbegeleiders komen soms in gekke situaties. Dorien neemt je mee naar een markt in Ecuador.Ik struikel bijna over een jutezak. Niet omdat ik niet op zit te letten, maar de zak verplaatst zich. dan volgt er een dierlijk gekrijs, afkomstig uit de zak. Ik loop op de dierenmarkt van saquisili en na een kleine inspectie blijkt er een biggetje in de betreffende zak te zitten. om mij heen scharre...

  Lees meer

Terug naar boven