Bekijk de Rondreis Ecuador & Galapagos, 21 dagen van Djoser

Rondreis Ecuador & Galapagos 21 dagen

In de voetsporen van Darwin

Vanaf € 3.995,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Een indrukwekkende reis, zowel wat betreft cultuur als natuur. In Quito en Cuenca kun je door het mooie, koloniale centrum dwalen en bij Otavalo bezoeken we de kleurrijke lokale markt. We verblijven 3 nachten in een ecolodge midden in de jungle. In Baños kun je ontspannen in de warmwaterbronnen, voordat we een excursie maken naar de Chimborazovulkaan. In El Cajas nationaal park kan je genieten van werkelijk fenomenale uitzichten. Vanuit Guayaquil vlieg je naar de unieke Galapagoseilanden, waar je voldoende tijd hebt om de verschillende eilanden met hun uitzonderlijke flora en fauna te ontdekken.

Daarom Djoser

 • Struin over de kleurrijke markt van Otavalo
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle lodge
 • Verschillende excursies in de jungle onder leiding van een lokale gids
 • Een excursie naar de hoogte vulkaan in de Andes: Chimborazovulkaan
 • Een bezoek aan de indrukwekkende waterval Pailon del Diablo
 • Wandelingen in het El Cajas nationaal park
 • Nederlandse reisbegeleiding in Ecuador
 • Bezoek aan de 4 mooiste eilanden van de Galapagos archipel
 • Inclusief overnachtingen op 3 verschillende eilanden 
 • Rechtstreekse vluchten met KLM

Route en kaart

Routekaart Rondreis Ecuador & Galapagos, 21 dagen
 1. Amsterdam - Quito
 2. Quito
 3. Quito - Mitad del Mundo - Otavalo
 4. Otavalo
 5. Otavalo - Tena, boottocht naar jungle ecolodge
 6. jungle ecolodge
 7. jungle ecolodge
 8. jungle ecolodge - Pailon del Diablo - Baños
 9. Baños
 10. Baños - Chimborazo - Riobamba
 11. Riobamba - Ingapirca - Cuenca
 12. Cuenca, excursie El Cajas nationaal park
 13. Cuenca
 14. Cuenca - Guayaquil
 15. Guayaquil - vlucht naar Galapagoseiland San Cristobal
 16. San Cristobal
 17. San Cristobal - Floreana - Isabela
 18. Isabela
 19. Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Station
 20. Santa Cruz - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

Quito, hoofdstad van Ecuador en Mitad del Mundo

Dag 1 Amsterdam - Quito
Dag 2 Quito
Dag 3 Quito - Mitad del Mundo - Otavalo

De stad Quito bestaat uit een koloniaal gedeelte en een nieuw gedeelte, waar je de meeste hotels en restaurants vindt.

Quito EcuadorOud-Quito telt 32 kerken en talloze pleintjes. De straten zijn steil en smal en worden geflankeerd door koloniale panden met statige patio's. Je kunt dit gedeelte van Quito het beste te voet verkennen. Sla vooral 's avonds de gezellige voetgangersstraat La Ronda niet over; in oude huizen vind je hier galerijen, winkels en cafés. Het hart van het koloniale centrum wordt gevormd door de Plaza de la Independencia, die wordt gedomineerd door de grote kathedraal en het presidentieel paleis. Ten westen hiervan ligt de Plaza San Francisco met de grote kerk en het klooster van de patroonheilige van Quito; San Francisco. Onderweg kom je ook nog langs de Compania de Jesus kerk, die door vele kunstkenners wordt gerekend tot een van de vijf mooiste kerken ter wereld, absoluut een must.

Nieuw-Quito strekt zich in noordelijke richting van het centrum uit langs brede boulevards. De belangrijkste is de Avenida Amazonas, waar je naast de grotere souvenirwinkels een aantal druk bezochte terrasjes vindt. Verder zijn er in deze wijk (Mariscal) ontzettend veel restaurants, met name op de Plaza Foch. Hier vlakbij staat ook het hotel waarin je verblijft, een betere plek is er niet! Aan te raden is een bezoek aan het Crystal Palace in het park Itchimbía. Dit culturele centrum wordt zo genoemd vanwege het vele glas en is gemaakt door de architecten die ook de Eiffeltoren in Parijs hebben ontworpen.

Man Quito EcuadorIn de stadsparken El Ejido en El Alameda heerst vooral in de weekenden een gezellige drukte. Lokale families grijpen hun vrije dagen aan om in de parken te wandelen, te sporten, muziek te maken en te picknicken. Een ritje met de taxi brengt je op de heuvel El Panecillo (‘het broodje’) bij het beeld Virgen de Quito, dat hoog boven Quito uittorent. Van hieruit heb je een prachtig uitzicht over de stad en bij helder weer zie je de toppen van de vulkanen die Quito omringen. Ook kun je op een heldere dag met de Teleférico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador. Quito heeft daarnaast vele musea die een bezoekje waard zijn.

Onderweg naar Otavalo passeren we de evenaar in het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’. Hier kun je in een indiaans openluchtmuseum aan de hand van diverse spraakmakende proefjes zien dat je inderdaad precies op de evenaar bent aangekomen.

Koopjesjacht op de beroemde markt van Otavalo

Dag 4 Otavalo

Ecuador Otavaleños op straat DjoserDe markt van Otavalo is wereldberoemd. Bewoners uit de wijde omgeving stromen toe om 's morgens vroeg hun kleurige geweven doeken, kleden en poncho's te koop aan te bieden. De markt verspreidt zich over enkele pleinen van het stadje en kent verschillende afdelingen. De Otavaleños zijn herkenbaar aan de lange zwarte vlecht op hun rug en hun kleurige kleding. Ga ergens zitten en kijk naar de kleine mensen uit het hooggebergte die - vooral de vrouwen - vaak enorme vrachten op hun rug torsen. Het is een fascinerend beeld dat door de eeuwen heen bijna niet veranderd is.

Het is de moeite waard om in de omgeving van Otavalo een wandeling of tocht te paard te maken. Ook is het mogelijk om verschillende dorpjes te bezoeken om indiaanse handwerkslieden en kunstenaars aan het werk te zien. Daarnaast bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op het meer maken of een langere prachtige wandeling.

Het tropisch regenwoud verkennen vanuit een ecolodge

Dag 5 Otavalo - Tena -  jungle ecolodge
Dag 6 Jungle ecolodge
Dag 7 Jungle ecolodge
Dag 8 Jungle ecolodge - Pailon del Diablo- Baños

Op de reisroute naar de jungle is voor het eerst heel erg goed te zien wat de kracht van Ecuador is: een gigantische afwisseling aan de mooiste landschappen. Je weet niet waar je het eerst naar moet kijken, je komt ogen te kort! Door een weelderig groen landschap dalen we af naar het lager gelegen deel van Ecuador met een tropisch klimaat. Overal langs de weg zie je bananen-, koffie-, cacao- en papayabomen.

Jungle cano EcuadorDe laatste paar kilometer naar de accommodatie in de jungle voert per traditionele lange kano over de Chontayacu-rivier. Onze jungle ecolodge is gecertificeerd door de Rainforest Alliance (zie voor meer informatie de praktische informatie) en helemaal aangelegd met natuurlijke, lokale materialen en tegelijkertijd heel erg comfortabel. Tijdens onze ‘jungle-ervaring’ maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over onder andere de geneeskrachtige kwaliteiten van de planten die je tegenkomt. Ook gaan we op bezoek bij een lokale gemeenschap die het rustige ritme van leven heeft weten te behouden in harmonie met de natuur.

Tubing EcuadorWe varen de rivier af om naar het verborgen meertje te vinden waar aan het einde van de dag veel vogelsoorten van de zonsondergang genieten. Een andere optie is 'tubing': op rubber banden de rivier afzakken. De beste manier om je als een vis in het water te voelen. ’s Avonds eet je met de geluiden van de jungle op de achtergrond. Daarna is het heerlijk om deze prachtige dag in de natuur af te sluiten met traditionele drankjes rond het kampvuur. Vanuit Puyo rijden we door het dal van de Pastaza-rivier omhoog naar Baños, waarbij we een mooie wandeling naar de imposante waterval van Rio Verde kunnen maken. Het aantrekkelijke stadje Baños, met de vulkaan Tungurahua dreigend op de achtergrond, is ons volgende reisdoel.

Mooie wandelingen naar watervallen in de omgeving van Baños

Dag 9 Baños
Dag 10 Baños - Chimborazovulkaan - Riobamba
Dag 11 Riobamba - Ingapirca - Cuenca

omgeving baños EcuadorBaños is een klein en vriendelijk provinciestadje dat bekend staat om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen. Naast relaxen kun je in Baños ook activiteiten ondernemen. De heuvelachtige omgeving met prachtige watervallen leent zich uitstekend voor het maken van een mooie wandeltocht. Je kunt ook gaan raften, paardrijden of mountainbiken.

Er wordt gezegd dat de beste aguardiente, een sterk alcoholische drank uit suikerriet, in Baños wordt gemaakt. Probeer daarom zeker eens de 'canelazo': aguardiente met limoen en kaneel.

Beklimmen Chimborazo vulkaan DjoserOnderweg naar Riobamba kunnen we de ‘Coloso de los Andes’, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter wordt genoemd, tot 5000 meter hoogte bestijgen. Het pad stijgt gestaag en biedt spectaculaire uitzichten. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainbike-tochten in Ecuador te beleven. Deze rit daalt geleidelijk af naar 3000 meter hoogte en passeert daarbij diverse landschappen. Onderweg word je ook vaak enthousiast begroet door op hun akkers werkende hooglandindianen. Riobamba zelf staat ook wel bekend als de 'Sultan van de Andes'. Volgens de Ecuadoranen zelf loopt de tijd zo'n 30 jaar achter in Riobamba, vandaar dat er zelfs voor Ecuadoraanse begrippen een bijzondere sfeer heerst.

Naast een aantal kerken en de brede boulevards ligt de charme van deze stad vooral in het uitzicht op de drie hoge vulkaanpieken van de Chimborazo, Altar en Tungurahua.

Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten. De meest bijzondere bezienswaardigheid wordt gevormd door de resten van de zonnetempel, die gelegen is te midden van de akkertjes van de Cañari-indianen. Hoewel het centrum van het Incarijk en de beroemdste Incabouwwerken in het zuiden van Peru liggen, wordt je beeld van het Incarijk pas compleet door het bezoeken van Ingapirca in Ecuador.

Cuenca is bekend vanwege de produktie van de panamahoed

Dag 12 Cuenca, El Cajas nationaal park
Dag 13 Cuenca
Dag 14 Cuenca - Guayaquil

Las Cajas EcuadorBij een bezoek aan het nationaal park El Cajas kun je een wandeling maken op een hoogte van 4.000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren. Ook kun je op deze route door prachtige quinoabossen lopen, die veel bezoekers sprookjesachtig mooi vinden.
Hoewel Cuenca qua aantal inwoners de derde stad
van Ecuador is, heeft het een provinciaal karakter. Het centrum staat op de Werelderfgoedlijst van Unesco.

De koloniale sfeer is bewaard gebleven in de geplaveide straatjes, de oude kerken en pleinen en de statige panden met de begroeide patio's. De bloemenmarkt bij El Carmen is kleurrijk en, evenals een wandeling langs de Tomebamba-rivier, zeker de moeite waard. Cuenca staat bekend om de fabricatie van Panamahoeden en een bezoek aan een van de fabrieken is dan ook bijna zonde om over te slaan.

We rijden naar de bedrijvige havenstad Guayaquil, die aan het einde van deze zeer gevarieerde reis weer een heel andere kant van Ecuador laat zien. Na een wandeling door het zeer levendige centrum, over de verfrissende rivierboulevard Malecon 2000 en een klim naar de historische wijk las Peñas zul je positief verrast zijn door deze stad die jammer genoeg door vele toeristen wordt overgeslagen. Vanuit Guayaquil vliegen we naar de Galapagoseilanden.

In de voetsporen van Darwin op de Galapagos eilanden

Land Iguana, Galapagos, EcuadorDe Galapagoseilanden, genoemd naar de reuzenschildpadden die in het Spaans 'Galápagos' genoemd worden, liggen ongeveer 1000 kilometer uit de kust in de Grote Oceaan. De archipel bestaat uit een aantal grotere en kleinere eilanden die nooit met het vasteland in verbinding hebben gestaan. Eigenlijk zijn de eilanden boven het water uitstekende delen van een onder water liggend gebergte van vulkanische oorsprong. Ze voldoen dan ook niet aan het beeld van een tropisch eiland met wuivende palmen en witte stranden. Natuurlijk zijn er tussen de lavastenen ook prachtige witte schelpenstrandjes, waar je van de zon kunt genieten en in het helderblauwe water tussen zeehonden kunt zwemmen.

Speedboot Galapagos Ecuador DjoserHet verblijf op de Galapagos bestaat uit zes dagen en vijf nachten, inclusief de reistijd naar de eilanden. We overnachten in kleine hotels, van waaruit we excursies maken onder begeleiding van professionele gidsen. Transfers tussen de eilanden voeren we uit met een eigen speedboat voor onze groep, zodat we kunnen inspelen op gebeurtenissen onderweg. Zo zien we tijdens het varen soms dolfijnen, zeeleeuwen en bijzondere zeevogels. Er is deze week geen Nederlandssprekende reisbegeleider aanwezig, maar een lokale Engelstalige gids met alle inhoudelijke kennis in huis van deze bijzondere archipel.

San Cristobal, spelende zeeleeuwen observeren

Dag 15 Guayaquil - vlucht naar Galapagoseiland San Cristobal
Dag 16 San Cristobal

Fregatvogel Galapagos Ecuador DjoserWe komen aan op het eiland San Cristobal, aan de oostkant van de Galapagosarchipel. San  Cristobal is een van de twee toegangspoorten naar de Galapagos dankzij het vliegveld dat hier in 1986 geopend is. We brengen een bezoek aan het interpretation centre, waar je wordt meegenomen naar de geschiedenis van de Galapagoseilanden. Je krijgt een terugblik naar het verleden met een oog gericht op het heden en de toekomst. Een must-see voor de echte Galapagosliefhebbers! Een wandeling brengt ons naar de kust bij Cerro de las Tijeretas, een prachtige plek om twee soorten fregatvogels te zien. Ook het landschap en het uitzicht zijn adembenemend. Aan de voet van Tijeretas Hill is het mogelijk om te snorkelen. Vanaf het strand bekijken we spelende zeeleeuwen.

Kickers Rock GalapagosDe volgende dag is vrij te besteden op San Cristobal. Het is mogelijk om hier de zogenaamde Kicker Rock te bezoeken. Tijdens deze optionele excursie varen we langs de kustlijn van het eiland naar het prachtige Puerto Grande of Playa Ochoa. Vanaf deze stranden word je getrakteerd op een prachtig uitzicht op de bijzondere Kicker Rock die met zijn verticale wanden trots uit het water omhoog steekt.  De eenzame Rots wordt ook wel eens de slapende leeuw genoemd dankzij de typische vorm. In de verticale wanden nestelen vogels en er kan worden gedoken op deze plek.

In de middag neemt onze gids ons mee naar het hoogland van San Cristobal. We bezoeken de Cerro Colorado en het schildpadden broedcentrum. Een korte klim brengt ons vervolgens naar de Junco lagune. Dit is een kratermeer met en doorsnede van 300 meter van waar we van een mooi uitzicht over de omgeving kunnen genieten.

Floreana & Isabela

Dag 17 San Cristobal - Floreana - Isabela
Dag 18 Isabela
Dag 19 Isabela - Santa Cruz, bezoek Charles Darwin Station

Flamingo GalapagosVroeg in de morgen varen we in ongeveer 2,5 uur naar Floreana-eiland, waar we de hooglanden van dit historische eiland bezoeken. De menselijke aanwezigheid op de Galapagos zien we hier het duidelijkst. De eerste walvisvaarders kwamen hier in 1793 aan wal. We vervolgen onze weg naar Isabela, het grootste eiland van de archipel. Ze dankt haar naam aan de koningin van die tijd, koningin Isabella van Spanje. Het eiland wordt gevormd door zes aan elkaar gegroeide vulkanen: Alcedo, Cerro Azul, Darwin, Ecuador, Sierra Negra en Wolf.

Man taking picture, Sierra Negra vulcano, Galapagos, EcuadorTijdens ons verblijf op het eiland Isabela maken we in het binnenlandse hoogland een wandeling naar de krater van de Sierra Negra vulkaan. De kratermond heeft een diameter van maar liefst 11 kilometer. In de Humedales, een wetlands gebied, zien we elegante roze flamingo's hun voedsel zoeken op de bodem van de zee. Een ander hoogtepunt van Isabela zijn de Tintoreras eilandjes, een plek waar haaien, zeeleguanen, zeeleeuwen, pinguïns en veel verschillende vogelsoorten hun tijd doorbrengen. Het is mogelijk om er te snorkelen. Uiteraard ontbreekt een bezoek aan het schildpadden broedcentrum niet aan het bezoek op Isabela.

Bezoek aan het Charles Darwin onderzoekscentrum op Santa Cruz

Dag 20 Santa Cruz - Baltra - vlucht naar Guayaquil - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Galapagos Leguaan DjoserVanuit Isabela reizen we verder naar Santa Cruz. Op dit eiland vinden we aan de zuidkust, verspreid over een aantal lage gebouwtjes, de onderzoekslaboratoria en werkplaatsen van het Charles Darwin Onderzoeksstation. Door de variëteiten aan dieren op de eilanden werd Darwin destijds geïnspireerd tot zijn invloedrijke evolutietheorie, beschreven in zijn boek 'On the Origin of Species'. Op de laatste avond op de Galapagoseilanden doen we het rustig aan. Je kunt nog even rondkijken in de haven van Puerto Ayora, tevens de dichtstbevolkte plaats van de Galapagoseilanden. We vliegen vanaf Baltra weer naar Guayaquil om vanuit daar onze vlucht naar Nederland te nemen.

Informatie over het programma voor de vertrekdata: 15-05-24; 12-06-24; 24-07-24; 14-08-24 & 04-09-24

Bezoek de Twin Craters op Santa Cruz

Dag 20 Santa Cruz – Baltra – vlucht naar Guayaquil
Dag 21 Guayaquil, excursie Puerto el Morro – Amsterdam
Dag 22 aankomst Amsterdam

Vanuit Santa Cruz verkennen we de Twin Craters in de hooglanden van het eiland, intrigerende kraters die zijn gevormd door vulkanische activiteit en aan weerszijden van de hoofdweg liggen. Deze gebieden zijn nu bedekt met weelderige inheemse bossen die een thuis bieden aan unieke flora en fauna, waaronder de beroemde Galapagos-reuzenschildpad. Na deze boeiende ontdekkingstocht begeven we ons richting Baltra, vanwaar we naar Guayaquil vliegen.

Nazca boobie bird, Galapagos, EcuadorVroeg in de ochtend vertrekken we om het charmante havenstadje Puerto el Morro te verkennen. Maak een ontspannen wandeling langs de kleurrijke vissershavens en proef de verse zeevruchten op de lokale markt, waar de dagelijkse vangst in het middelpunt staat. In Puerto el Morro krijg je de kans om een diverse verzameling zeevogels en onderwaterleven te bewonderen. Tijdens een boottocht genieten we van het speelse gedrag van dolfijnen. Na een middag vol dolfijnenplezier keren we terug naar het hotel, waar we nog wat tijd hebben om te ontspannen voordat we onze reis naar huis aanvangen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid blijheid' houdt in dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. De entreegelden zijn dan ook exclusief, zodat je zelf kunt bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Ecuador immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

KLM

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
24 jul - 14 aug
i

22-daagse reis

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.695,-

Start - einde
04 sep - 25 sep
i

22-daagse reis

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.495,-

Start - einde
16 okt - 05 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
13 nov - 03 dec
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
12 dec - 01 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 jan - 12 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.995,-

Start - einde
12 feb - 04 mrt
Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
19 feb - 11 mrt
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
20 mrt - 09 apr
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
17 apr - 07 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
15 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Start - einde
12 jun - 02 jul
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 4.095,-

Inclusief

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vluchten van/naar Galapagos
 • Transfers op de Galapagoseilanden met onze eigen speedboat
 • Nederlandse reisbegeleiding (t/m vertrek naar de Galapagos)
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle (Rainforest Alliance gecertificeerd) 
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
 • Leer alles over de jungle tijdens de excursies onder leiding van een lokale gids 
 • Een bezoek aan Mitad del Mundo 'midden van de wereld'
 • Ontdek de kleurrijke indianenmarkt van Otavalo
 • Een bezoek aan de hoogste vulkaan in de Andes: Chimborazovulkaan
 • Leer alles over de Inca's tijdens de excursie naar het archeologisch complex Ingapirca
 • De mogelijkheid om wandelingen te maken langs de prachtige meren in El Cajas nationaal park
 • Een bezoek aan de vier mooiste eilanden van de Galapagos archipel 
 • 6-daags Galapagosprogramma met vijf hotelovernachtingen
 • Engelssprekende gids op de Galapagos
 • Bezoek Cuicocha met lokale gids

Exclusief

Maaltijden, entreegelden (waaronder de Galapagoseilanden), gidsgelden op het vasteland, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 35,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 60,- per nacht.

Een verlenging in Guayaquil is ook mogelijk. Een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt kost hier € 40,- per persoon. De prijs van een eenpersoonskamer is € 75,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.125,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Ecuador & Galapagos, 21 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,9

 • Onbeschrijflijk mooie reis waarbij mainland Ecuador en een bezoek aan meerdere eilanden van Galapagos centraal staan. Van prachtige natuur tot historie en cultuur, deze reis heeft het allemaal. Reisleider Marc zorgde ervoor dat deze intensieve reis vlekkeloos verliep. Een absolute aanrader dus.

  9,0

 • Prachtige goed georganiseerde reis met veel afwisseling. Mooie wandelingen in schitterende natuur, prachtige flora en fauna en mooie koloniale steden. De Ecuadorianen doen er alles aan om het je zoveel mogelijk naar de zin te maken. Kortom, een aanrader!

  8,0

 • Intensieve en prachtige reis,qua natuur en cultuur! De wandelingen bij de Chimborazo vulkaan en het Cajas park waren indrukwekkend, heb je wel goede conditie voor nodig. Geweldige Ecuadoraanse gids, die veel vertelde onderweg, en goed begeleidde. Dag extra op Galapagos erin houden voor evt excursie

  9,0

 • Een geweldige reis, prachtige diverse flora en fauna, ontzettend vriendelijke en behulpzame mensen.

  8,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens je reis door Ecuador overnacht je in comfortabele en sfeervolle hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet. De ligging is centraal, zodat je te voet veel kunt bekijken. Een enkele keer ligt de accommodatie iets meer afgelegen, maar dat wordt door de bijzondere sfeer dan ten volle gecompenseerd. Op de Galapagos wordt er ook overnacht in hotels.

In het Amazonegebied overnachten we in een door de Rainforest alliance gecertificeerde ecolodge. Je karakteristieke onderkomen, een zgn. 'cabaña', is gebouwd door de lokale bevolking en stroom wordt door middel van zonnepanelen gegenereerd. Dit zijn ´twee-onder-een-kap´ huisjes met een eigen slaapkamer en badkamer. De huisjes liggen midden in de jungle aan een rivier en zijn uitsluitend per kano te bereiken. In het kleine vissersdorpje Puerto López verblijven we aan de kust. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Quito Ikala Quito Hotel
Otavalo Pantavi 
Jungle Yacuma lodge
Banos Alisamay
Riobamba Hotel Chimborazo
Cuenca Posada del Angel
Guayaquil Hotel Unipark
Isla San Cristóbal Hotel Mar Azul
Isla Isabela Gran Tortuga
Isla Santa Cruz Hotel Lobo de Mar

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis kunnen verblijven. Deze zijn altijd onder voorbehoud van wijzigingen.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 595,-.

 • Pantavi hotel Otavalo Ecuador
 • Pantavi hotel zwembad Otavalo Ecuador

  Een aantal hotels hebben een zwembad voor een frisse duik

 • Yacuma Ecolodge Ecuador

  In de jungle verblijf je in de comfortabele Yacuma Ecolodge

 • Ecuador Galapagos overnachting accommodatie Djoser
 • Yacuma Ecolodge kamer Ecuador
 • Restaurant Yacuma Ecolodge Ecuador

  In de ecolodge zijn alle maaltijden inbegrepen

 • Ecuador en galapagos overnachting Djoser
 • Verblijf middenin de jungle

 • Ecuador Glalapagos overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Posada del Angel Cuenca Ecuador
 • Posada del Angel receptie Cuenca Ecuador
 • Posada del Angel kamer Cuenca Ecuador

  De hotelkamers zijn voorzien van eigen douche en toilet

 • Hotel Unipark Guayaquil Ecuador
 • Hotel Unipark kamer Guayaquil Ecuador
 • Hotel Fiesta ontbijt Santa Cruz Galapagos

  Het onbijt is inbegrepen tijdens de reis

 • Hotel Fiesta zwembad Santa Cruz Galapagos
 • Hotel Fiesta kamer Santa Cruz Galapagos

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Quito

  Vertrek

  10:00 - 14:40

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Guayaguil - Amsterdam

  Vertrek

  19:55 - 13:20*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: tijdens de zomertijd is het 7 uur vroeger, in de winter is het verschil 6 uur. Op de Galapagoseilanden is het nog een uur vroeger dan op het vasteland van Ecuador.

KLM, Nederlands nationale trots, bestaat al meer dan 100 jaar en is hiermee de oudste luchtvaartmaatschappij ter wereld. De vloot is hypermodern. Zo zijn de Boeing 787-9 en 10  voorzien van de laatste technische hoogstandjes, zoals speciale moodlighting. De nieuwste generatie luchtfiltersystemen zorgt ervoor dat je minder vermoeid aankomt op de bestemming. Bovendien stoten deze nieuwe vliegtuigen minder broeikasgassen uit. Aan boord ontbreekt het je aan niets: op elke vlucht word je voorzien van een snack en een drankje en op intercontinentale vluchten krijg je uiteraard een warme maaltijd. KLM biedt (behalve in Europa) een persoonlijk in-flight entertainment systeem aan, voorzien van talloze films, series en games. Zo hoef je je niet te vervelen. Wil je tijdens de vlucht extra beenruimte, dan kun je tegen bijbetaling upgraden naar 'economy comfort'.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €3.125,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

We reizen in een eigen bus. Deze wordt bestuurd door ervaren Ecuadoraanse chauffeurs. Het voordeel van dit eigen vervoer is dat we tijdens de ritten kunnen stoppen wanneer de groep dat wil; voor een picknick, een bezoek aan een dorpje of om foto's te nemen. Het kan hierdoor voorkomen dat je een hele dag onderweg bent, maar met mooie stops tussendoor.

Om de bungalows in de jungle te bereiken, varen we het laatste stuk in een lange, smalle kano over de Chontayacu-rivier.

We vliegen van Guayaquil naar San Cristobal. Op de Galapagoseilanden maken we voor de transfers gebruik van onze eigen speedboat. Elke speedboat biedt plaats aan maximaal 16 passagiers. Bij een volle groep worden dus óf 2 speedboten ingezet, met elk een eigen professionele lokale Galapagos gids óf een grote boot met capaciteit voor 25 personen exclusief voor Djoser-reizigers.

 • Ecuador en Galapagos KLM luchtvaartmaatschappij Djoser

  We vliegen rechtstreekse met KLM naar Quito

 • Ecuador Galapagos bus vervoersmiddel Djoser

  We reizen met onze eigen air conditioned bus

 • Ecuador en Galapagos boot excursie Djoser

  Per kano varen we de jungle in

 • Ecuador en Galapagos boot Djoser

  Op de Galapagoseilanden maken we gebruik van onze eigen speedboot

Bij de reis inbegrepen

 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Vervoer per comfortabele bus
 • Vluchten van/naar Galapagos
 • Transfers op de Galapagoseilanden met onze eigen speedboat
 • Nederlandse reisbegeleiding (t/m vertrek naar de Galapagos)
 • Overnachtingen in de sfeervolle en comfortabele ecolodge in de jungle (Rainforest Alliance gecertificeerd) 
 • Vol pension tijdens het verblijf in de jungle 
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt 
 • Leer alles over de jungle tijdens de excursies onder leiding van een lokale gids 
 • Een bezoek aan Mitad del Mundo 'midden van de wereld'
 • Ontdek de kleurrijke indianenmarkt van Otavalo
 • Een bezoek aan de hoogste vulkaan in de Andes: Chimborazovulkaan
 • Leer alles over de Inca's tijdens de excursie naar het archeologisch complex Ingapirca
 • De mogelijkheid om wandelingen te maken langs de prachtige meren in El Cajas nationaal park
 • Een bezoek aan de vier mooiste eilanden van de Galapagos archipel 
 • 6-daags Galapagosprogramma met vijf hotelovernachtingen
 • Engelssprekende gids op de Galapagos
 • Bezoek Cuicocha met lokale gids

Excursies

Galapagos schildpadBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Otavalo op zoek naar de mooiste geweven kleden, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of maakt een paardrijtocht door de omgeving. Op het centrale plein van iedere plaats wordt het lokale leven perfect zichtbaar, het is dan ook zeker de moeite waard hier even rustig op een bankje te gaan zitten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.
 

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden en kosten voor een (verplichte) lokale gids betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Ecuador en de Galapagos zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Precies op de evenaar bezoeken we het dorpje Mitad del Mundo, het ‘midden van de wereld’.
 • Bezoek de wereldberoemde kleurrijke markt van Otavalo.
 • Met een traditionele lange kano varen we over de Napo en Chontayacu-rivier naar onze ecolodge. Van hieruit maken we wandelingen onder begeleiding van lokale gidsen, die je veel vertellen over de bijzondere flora en fauna van de jungle.
 • Onderweg naar Riobamba is de mogelijkheid om  de ‘Coloso de los Andes’ te beklimmen, zoals de Chimborazovulkaan met zijn hoogte van 6310 meter ook wel wordt genoemd. Na afloop van de wandeling bestaat er voor de echte sportievelingen de kans om een van de mooiste mountainbike-tochten in Ecuador te beleven, mits er genoeg aanmeldingen zijn.
 • Onderweg naar Cuenca rijden we via de ruïnes van Ingapirca, het belangrijkste archeologische complex dat de Cañari’s en Inca’s in Ecuador hebben nagelaten.
 • Vanuit Cuenca kun je in nationaal park El Cajas een mooie wandeling maken op een hoogte van 4000 meter in het schitterende berglandschap met kleurrijke mossen en ongeveer 230 meren.


Het programma op de Galapagos is aan wijzigingen onderhevig. We zijn afhankelijk van vele factoren, zoals weersomstandigheden, seizoenswisselingen, politieke omstandigheden en vooral regelgeving met betrekking tot de bescherming van het gebied. Hierdoor kan de route per reis verschillen. Bij een volle groep worden 2 speedboten ingezet óf een grote boot exclusief voor Djoser-reizigers. In het eerste geval kan het zijn dat vanwege regelgeving beide boten verschillende routes volgen en dat de groep gesplitst wordt. Dezelfde bezienswaardigheden worden bezocht.
 

 • San Cristobal: bezoek aan het Interpretation centre en Cerro de las Tijeretas.
 • Bezoek aan het Turtle Breeding Centre en de Junco lagoon op 700 meter boven zeeniveau op San Cristobal
 • Wandeling door de hooglanden van Floreana en bezoek aan het Turtle Breeding Centre op Isabela.
 • Wandeling naar de krater van de Sierra Negra vulkaan, de op een na grootste vulkaankrater ter wereld.
 • Bezoek aan de Pozas de Tintorías. Bij deze ondiepe baden gelegen in de oceaan bevinden zich schildpadden, leguanen en andere zeedieren.
 • Bezoek aan het interessante Charles Darwin Centre op Santa Cruz.


Hiernaast zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken waarvoor enkel nog entreegeld betaald hoeft te worden (en sommige zelfs gratis zijn) zoals:

Bezoek in Quito het Crystal Palace in het park Itchimbía of ga op een heldere dag met de Teleférico, een moderne kabelbaan, omhoog naar 4100 meter hoogte. Je hebt hier een fantastisch zicht over de zeer langgerekte hoofdstad van Ecuador.

 • Vanuit Otavalo bestaat de mogelijkheid om het schitterend gelegen kratermeer van Cuicocha te bezoeken. Hier kun je een mooie boottocht op dit meer maken of een langere prachtige wandeling om een deel ervan.
 • Baños is bekend om de zwavelhoudende warmwaterbronnen waar je heerlijk in kunt relaxen.
 • Bezoek in Cuenca een fabriek waar de bekende Panamahoeden gemaakt worden. De bloemenmarkt bij El Carmen is kleurrijk en, evenals een wandeling langs de Tomebamba-rivier, zeker de moeite waard.
 • Galapagos Eilanden: bij verschillende eilanden zijn er zwem en snorkelmogelijkheden in de prachtige baaien.  
 • Bezoek aan indrukwekkende Kicker Rock waar vogels in de loodrechte wanden nestelen. Mits de weersomstandigheden dit toelaten is het mogelijk hier te snorkelen.

Vooraf te boeken excursies

Voorkom teleurstelling en reserveer bij het boeken van deze reis reis alvast een plaats bij (een van) onderstaande excursies. Je bent zeker van een plek en je hoeft het tijdens de reis niet meer te regelen. Wel zo gemakkelijk.

 • Snorkel excursie in de Galapagos, Kicker Rock

  Een van de beste plekken om te snorkelen, Kicker Rock of Leon Dormido, is een prachtige rotsformatie in de buurt van het eiland San Cristobal.Terwijl we snorkelen rond Kicker Rock, kunnen we zeeschildpadden, zeeluipaarden, roggen, Galapagos-haaien, tropische vissen spotten en als geluk aan onze zijde staat, kunnen we zelfs hamerhaaien zien. Naast het genieten van het onderwaterzicht, kunnen we meestal blauwvoetgenten, maskergenten en fregatvogels op de kliffen zien, evenals zeeleeuwen langs de kust. Erosie heeft de rots zijn karakteristieke vorm gegeven, die sommigen als een schoen zien, vandaar de naam Kicker Rock. Anderen zien er een slapende zeeleeuw in, vandaar de naam Leon Dormido in het Spaans. .

  Inbegrepen: lunch aan boord, natuurgids van het Nationaal Park Galapagos, snorkelmateriaal, transport over zee

  Duur: 6 uur

  Prijs € 190,- p.p.

Reisdocumenten

 • Paspoort, dat nog minstens 6 maanden geldig is na aankomst in Ecuador.
 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.

Geldzaken

In Ecuador betaal je met de Amerikaanse dollar. Voor de actuele koersen kun je kijken op oanda.com.

Pinnen: bijna overal zijn geldautomaten
Contant: dollars in kleine coupures
Creditcards: worden geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt minimaal € 225,- per persoon per week. De entreekosten en immigratiekaart voor Galapagos National Park (ca USD 200 per persoon) zijn niet bij de reissom inbegrepen. Dit bedrag dient ter plaatse contant te worden betaald.(prijzen onder voorbehoud van wijzigingen) Voor de vlucht van en naar de Galapagos is een vertrekbelasting van ca. $ 20,- per persoon van toepassing, welke ook ter plaatse betaald dient te worden en derhalve niet is inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 45,- voor Ecuador, exclusief eventuele fooien op de Galapagos eilanden.

Maaltijden

De maaltijden tijdens het verblijf in de jungle zijn bij de prijs inbegrepen. De overige maaltijden zijn dat niet, met als voordeel dat je zelf of met een aantal anderen op zoek kunt gaan naar een restaurant of eetgelegenheid naar eigen keuze. In grote steden als Quito en Cuenca kun je kiezen voor een Europese maaltijd in een van de luxe restaurants, maar natuurlijk zijn er ook eethuisjes te vinden waar men eenvoudige, lokale maaltijden serveert. Je kunt er van uitgaan dat een restaurant dat druk door Ecuadoranen wordt bezocht, een goed restaurant is. Het ontbijt is inbegrepen tijdens de hele reis.

Hoofdbestanddelen van de lokale keuken zijn aardappelen en maïs. Probeer zeker eens de 'ceviche', een heerlijke koude cocktail van vis, citroen en koriander. Soepen vormen een belangrijk onderdeel van de maaltijd, het meest populair zijn kippen- en aardappelsoep. Hier en daar zijn restaurantjes waar 'cuy' (cavia) wordt geserveerd, een specialiteit die nog stamt uit de tijd van de Inca's. In de meeste hotels kun je 's morgens een ontbijt met koffie/thee en broodjes bestellen. In andere gevallen weet de reisbegeleiding altijd wel een leuk restaurantje in de buurt. Begin de dag ook eens met een typisch Ecuadoraans bord met gekookte maïs op je nuchtere maag!

Gezondheid

Voor Ecuador wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • malariatabletten voor de jungle


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Hoewel de hygiënische omstandigheden in Ecuador redelijk tot goed zijn, is het raadzaam om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen. Gun jezelf bij aankomst ook de tijd om even op adem te komen. Vanwege hoogteverschillen voelen sommigen zich een beetje duizelig en mede door de jetlag kan het gebeuren dat je extra snel moe bent. Na een paar dagen ben je hier aan gewend. Neem verder een goed zonnebrandmiddel mee; midden op de evenaar en dan ook nog eens op meer dan 3000 meter hoogte zijn de zonnestralen zelfs achter de wolken bijzonder sterk. Voor de avonden is een goed anti-muggenmiddel belangrijk.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Vervroeging mét accommodatie in Quito (in een centraal gelegen hotel) is bij te boeken. De prijs is € 35,- per persoon per nacht in een tweepersoonskamer en op basis van logies/ontbijt. De prijs voor een eenpersoonskamer is € 60,- per nacht.

Een verlenging in Guayaquil is ook mogelijk. Een tweepersoonskamer op basis van logies/ontbijt kost hier € 40,- per persoon. De prijs van een eenpersoonskamer is € 75,- per persoon.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Het is moeilijk om in algemene termen over het Ecuadoraanse weer te spreken, want eigenlijk kun je er alle mogelijke klimaten tegenkomen: aan de kust en in de jungle is het vochtig en tropisch, terwijl er op de pieken van de Andes het hele jaar door sneeuw ligt. Je moet in Ecuador in ieder geval rekenen op wisselvallig weer.

In de jungle en aan de kust ligt de gemiddelde temperatuur rond 25°C; in de 'Sierra' bedraagt dit gemiddelde 20°C. Op grote hoogten en in de avonden en nachten kan het daarentegen afkoelen tot het vriespunt. Quito wordt ook wel de 'Stad van de Eeuwige Lente' genoemd, omdat de temperatuur hier zeer constant tussen 20° en 25°C ligt.

In de jungle valt het hele jaar door regen; in de rest van het land valt de meeste regen tussen oktober en april. Dit wil overigens niet zeggen dat Ecuador in dit seizoen niet goed te bereizen is: vaak valt aan het einde van de middag een flinke bui en juist daardoor is de natuur in dit seizoen prachtig.

Het klimaat op de Galapagoseilanden is mild. De meeste regen valt tussen januari en april. In de overige maanden valt er vrijwel geen regen, maar kan het wel bewolkt of mistig zijn. Temperaturen schommelen tussen 17° en 22°C.

Reisbegeleiding en gidsen

De groep wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleid(st)er, die je bij aankomst in Quito opwacht en gedurende de reis door het vasteland met de groep meereist. Hij of zij vertelt over mogelijke excursies en geeft praktische tips over restaurantjes, openingstijden, entreeprijzen en vervoer. Voor vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht.

Tijdens het verblijf op de Galapagoseilanden wordt de begeleiding overgenomen door een professionele lokale (Engelssprekende) gids/bioloog die de groep vergezeld tijdens de excursies.

Veelgestelde vragen

Waar overnachten we in Ecuador?

We overnachten in comfortabele hotels, waarvan de kamers zijn voorzien van douche en toilet en waar nodig airconditioning. De ligging is meestal centraal. Een enkele keer ligt het hotel iets buiten het centrum, maar dit wordt gecompenseerd door de sfeer. We hebben hotels uitgekozen met een karakteristiek en soms koloniaal karakter. In het Amazone-gebied overnachten we in een gecertificeerde ecolodge in 'cabañas', gebouwd door de lokale bevolking. De lodge ligt midden in het oerwoud aan de rivier en je overnacht in eenvoudige maar comfortabele huisjes omringd door tropisch regenwoud. De stroom wordt hier opgewekt door zonnepanelen. Meer informatie en afbeeldingen van de hotels die we gebruiken vind je op de website. Hier staan ook onafhankelijke beoordelingen van Tripadvisor.

Tijdens het bezoek aan de Galápagoseilanden overnachten we in kleine soms eenvoudige hotels. Op de beschermde eilanden mogen grote resorts niet worden gebouwd. Transfers tussen de eilanden voeren we uit met eigen speedboaten. Onderweg zien we soms dolfijnen, walvissen en bijzondere vogels.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

We reizen door Ecuador in onze eigen bus voorzien van airconditioning en verwarming. We kunnen tijdens de ritten stoppen wanneer de groep dat wil, voor een picknick, een bezoek aan een klein dorpje, markt of om foto's te nemen. Om de hutten in de jungle te bereiken varen we het laatste stuk in een gemotoriseerde boot over de rivier de Napo.

De rit van Riobamba naar Cuenca leggen we (deels) af per trein over het beroemde traject van de Nariz del Diablo (Duivelsneus). De transfers tussen de verschillende eilanden van de Galápagos-archipel wordt per snelle speedboot afgelegd. We spelen in op de zeedieren (dolfijnen, walvissen ed.) en vogels die we onderweg tegenkomen.
 

Is deze reis zwaar?

Ecuador is een relatief klein land in Zuid-Amerika, waardoor reisdagen meestal kort zijn, waardoor je meer tijd hebt om te genieten van de bezienswaardigheden en minder tijd hoeft te besteden aan lange reizen. Dus met betrekking tot de reisdagen is wordt deze reis niet als zwaar beschouwd. 

Tijdens de reis door de Andesgebergte wordt een bezoek gebracht aan de Chimborazo-vulkaan, waar wij tot een hoogte van 4860 gaan. Het is echter belangrijk op te merken dat de hoogte voor sommige mensen uitdagend kan zijn. Gelukkig biedt onze reis flexibiliteit: als de hoogte te belastend is, is er de mogelijkheid om niet deel te nemen aan de excursie of op lager gelegen gebieden te blijven, zoals in een café aan de voet van de vulkaan. Dit hoeft niet van tevoren te worden aangegeven; je kunt dit ter plaatse bespreken met de reisbegeleider, die je zal bijstaan bij het maken van de beste keuze voor jouw comfort en welzijn. 

Ook staan er een paar mooie maar ook uitdagende wandelingen op het programma. Voor de wandelingen in de jungle, het nationale park van Cajas in Cuenca en het bezoek aan de Chimborazo-vulkaan is een goede mobiliteit en conditie belangrijk.

Wat is de beste reistijd voor een bezoek aan Ecuador?

Ecuador is een bestemming die je het gehele jaar door goed kunt bezoeken.

Kan ik in Ecuador pinnen?

In veel steden in Ecuador kun je met je Nederlandse bankpas pinnen (o.a. Quito, Otavalo, Baños, Riobamba en Cuenca). Let erop dat je bankpas is geactiveerd om bedragen buiten Europa te kunnen opnemen! Gelijk bij aankomst kun je in Quito al pinnen of eventueel geld wisselen. In Ecuador hanteert men de Amerikaanse dollar als betaalmiddel. Neem daarom zeker ook dollars in contanten mee. Denk eraan kleine coupures mee te nemen; 50 USD biljetten kunnen soms lastig in te wisselen zijn in een winkel of restaurant.

Wat neem ik mee voor het verblijf in de jungle?

Tijdens de tocht naar de jungle kan je niet je gehele reistas meenemen. We verzoeken iedereen een kleine rugzak te pakken met daarin de meest noodzakelijke spullen/kleding voor een vierdaags verblijf. Denk daarbij ook aan een zaklamp, dichte (wandel)schoenen en een regenjack.

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Tijdens deze reis verblijf je in de jungle drie nachten in een malaria risicogebied. In de accommodatie zijn klamboes aanwezig, ook zijn de ramen voorzien van horren. Een klamboe zelf meenemen is dus niet nodig. Voor informatie over malaria kun je je het beste richten tot de plaatselijke GGD, uw huisarts of kijk op www.lcr.nl de website van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering.

Werken jullie samen met duurzame projecten in Ecuador?

Tijdens de reis verblijven we in de Yacuma ecolodge. Deze lodge is in 1995 opgericht met het doel om de economie van de gemeenschap te verbeteren en de natuur en cultuur van deze gemeenschap te behouden door duurzaam toerisme. Daarnaast is deze ecolodge gecertificeerd door Rainforest Alliance; dit is een keurmerk voor eerlijke handel en milieu voor producten uit gebieden waar regenwoud groeit. Klik hier voor meer informatie.

Is het mogelijk om een van de vulkanen tot aan de top te beklimmen?

Met onze bus rijden we tot aan de voet van de vulkanen Chimborazo en Cotopaxi. Met de groep kunnen we bij beide vulkanen tot aan de sneeuwgrens klimmen. Een prachtige tocht!

Het is op dit moment niet mogelijk om de Cotopaxi tot de top te beklimmen. Het Nationaal Park is in 2015 en begin 2016 gesloten geweest vanwege verhoogde activiteit van de vulkaan. Op dit moment kan de reguliere excursie naar de Cotopaxi die in onze reis zit wel weer uitgevoerd worden. Een beklimming naar de top is echter niet mogelijk.
De Chimborazo-vulkaan kan op dit moment wel beklommen worden.

De Cotopaxi- en de Chimborazovulkanen zijn ongeveer 6.000 meter hoog en het beklimmen van deze Andes-reuzen zijn zware expedities van 2 dagen. Het is belangrijk goed te acclimatiseren en een heel goede fysieke conditie te hebben om een beklimming te ondernemen. In onze reizen naar Ecuador betekent het inplannen van een dergelijke beklimming dat een onderdeel van het reguliere programma wordt gemist.

Wat kan ik verwachten op de Galapagos eilanden?

Bij een bezoek aan de Galapagos maak je een boottocht langs verschillende eilanden, die bewoond zijn door unieke dieren. De Galapagos-eilanden, genoemd naar de reuzenschildpadden die in het Spaans 'Galapágos' genoemd worden, liggen ongeveer 1000 kilometer uit de kust in de Grote Oceaan; De archipel bestaat uit een aantal grotere en kleinere eilanden, die nooit met het vaste land in verbinding hebben gestaan.

Eigenlijk zijn de eilanden boven het water uitstekende delen van een onder water liggend gebergte van vulkanische oorsprong. De eilanden voldoen dan ook niet aan het beeld van een tropisch eiland met wuivende palmen en witte stranden. Integendeel: de kusten zijn grillig gevormd uit donker gesteente en de ondergrond is stenig en dor. Natuurlijk zijn er tussen de lavastenen ook prachtig witte schelpenstrandjes, waar je van de zon kunt genieten en in het helderblauwe water kunt zwemmen.

 
 

Welke dieren kan je vinden op de Galapagos?

Tijdens een bezoek aan de Galápagos gaan we op zoek naar de Big Fifteen. Het spotten van deze 15 is wellicht lastig, maar zeer zeker niet onmogelijk. We kunnen de volgende dieren spotten:

Vogels:

 • Galápagos Albatros
 • Blue-footed booby
 • Nazca booby
 • Red-footed Booby
 • Galapagos aalscholver
 • Amerikaanse flamingo
 • Fregatvogels Galapagos havik
 • Niet vliegende zeevogel Galapagos pinguin

Reptielen:

 • Landleguaan
 • Zeeleguaan
 • Santa Fe landleguaan

Zeezoogdieren:

 • Galapagos zeeleeuw
 • Galapagos zeehond

En uiteraard: de Galapagos reuzenschildpad!

Wanneer is de beste reistijd voor de Galapagos?

Galapagos kent een warm en nat klimaat. Daardoor beschikt het over een prachtige natuur. Het hele jaar door ligt de temperatuur rond de 20-25 graden en in onze wintermaanden loopt de temperatuur op naar 30 graden. April en mei zijn de mooiste maanden om deze eilanden te bezoeken. Dan is het regenseizoen voorbij en zijn de eilanden mooi groen. De temperatuur van het zeewater is aangenaam en perfect om te snorkelen. Het waait dan minder hard en de zee is mooi helder.

Voor een exact overzicht van klimaat en flora en fauna per maand klikt u hier.

Staat de route voor de Galapagoseilanden voor vertrek volledig vast?

Nee. Door verschillende omstandigheden zoals het weer, veranderde bepalingen voor het bezoek aan een eiland (zoals het aantal boten dat ook werkelijk mag aanleggen), natuurbeschermende maatregelen, kan de route anders zijn dan vooraf bekend. Voor vertrek in Guayaquil krijg je hierover van de reisbegeleider en de lokale agent meer informatie. Maar zelfs daarna kan het zijn dat de route toch nog ter plaatse wijzigt.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Met een smartphone is het goed mogelijk te bellen of e-mailen. Je kunt eventueel bij je provider in Nederland of België navragen of ze contact hebben met de Ecuadoraanse firma's Claro of Movistar/Telefonica. Als er aan die voorwaarden voldaan wordt heeft men op veel plaatsen in Ecuador perfect bereik (o.a ook diep in de jungle). In de grotere steden is er in de hotels en in veel restaurants wifi aanwezig.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Ecuador & Galapagos

Bekijk alle reisblogs over Ecuador & Galapagos