Bekijk de Rondreis Israël en Jordanië, 15 dagen van Djoser

Rondreis Israël en Jordanië 15 dagen

Op het kruispunt van eeuwenoude culturen

Ga terug in de tijd met deze prachtige combinatie van Israël & Jordanië. Veel verschillende volkeren hebben deze grond hun thuis genoemd, en hun invloeden zijn overal kenbaar. Maar behalve de lange geschiedenis zijn beide landen ook hypermodern en hebben ze een veelzijdige natuur. Tijdens de reis bezoeken we één van de zeven wereldwonderen: de historische stad Petra. Na een mooie wandeling bereik je de nauwste kloof, de Siq, waarna je je kunt vergapen aan de prachtige ruïnestad die helemaal uit de rotsen is uitgehouwen.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Israël en Jordanië, 15 dagen
 1. Amsterdam - Tel Aviv
 2. Tel Aviv
 3. Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko
 4. Akko - Nazareth - Tiberias
 5. Tiberias, excursie Capernaum, Berg van de Zaligsprekingen - Banias nationaal park - Safed - Tiberias
 6. Tiberias - Yardenit - Jerash - Amman
 7. Amman - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra
 8. Petra
 9. Petra - Wadi Rum
 10. Wadi Rum - Aqaba - Massada
 11. Massada - Dode Zee - Jericho - Jeruzalem
 12. Jeruzalem
 13. Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem
 14. Jeruzalem - Tel Aviv
 15. Tel Aviv - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Tel Aviv, misschien wel de hipste stad van het Midden-Oosten

Dag 1 Amsterdam - Tel Aviv
Dag 2 Tel Aviv

Tel Aviv Middellandse Zee Israel DjoserWe beginnen de reis in de op één na grootste stad van Israël: Tel Aviv, een moderne westerse stad met trendy restaurants, hippe bars en een heerlijk strand. Tel Aviv is een culinaire hotspot, dus maak daar in de avonduren zeker gebruik van! Je kunt kiezen voor hippe bistro's met Midden-Oosterse mezze (kleine hapjes) tot revolutionaire restaurants die elkaar beconcurreren voor een plek op de michelinlijst. Het Hayarkon-park is midden in de stad een oase van rust. Cultuurliefhebbers kunnen de Bauhauswijk niet overslaan: die staat zelfs op de werelderfgoedlijst van UNESCO! Tijdens een bezoek aan het Diaspora-museum leer je een hoop over de geschiedenis van de Joden en hun verspreiding over de wereld. Een fietstocht naar Jaffa via de Jemenitische wijk is echt een aanrader. Jaffa is één van de oudste havenplaatsen ter wereld met een gezellige vlooienmarkt waar je bovendien heerlijke koffie kunt drinken in één van de vele leuke koffietentjes.

Ontdek zelf Akko & Tiberias, steden met een zéér rijke geschiedenis

Dag 3 Tel Aviv - Caesarea - Haifa - Akko
Dag 4 Akko - Nazareth - Tiberias
Dag 5 Tiberias, excursie Capernaum, Berg van Zaligsprekenden - Banias nationaal park - Safed - Golan Hoogvlakte

We laten de drukte van Tel Aviv achter ons en volgen in onze eigen comfortabele bus de kust naar het noorden. Daarbij komen we langs de Romeinse opgravingen van Caeserea, waarvan het amphitheater nog in een prachtige staat is. Het stadsgezicht van het nabijgelegen Haifa wordt bepaald door de exotische Baha'i-tempel bovenop een heuvel in de stad. Je hebt hier dus ook een prachtig uitzicht!

Geboorte jezus kerk Galilea IsraelWe vervolgen onze reis naar Akko. Typisch voor Israël is dit een kruispunt van beschavingen: Joden, Moslims, Christenen, Druzen en Baha'i voelen zich hier allemaal thuis. De stad heeft middeleeuwse uiterlijk, maar de roemrijke geschiedenis van deze stad gaat nog veel verder terug in de tijd. Als je goed zoekt, kun je sporen zien die teruggaan tot de Romeinse en zelfs Helleense tijd. Behalve slenteren door de steegjes, is het zeker de moeite waard om naar de haven te gaan: hier kun je met uitzicht op de dikke vestingmuren de lekkerste vis eten. Strandliefhebbers kunnen er zelfs zonnebaden op een klein zandstrookje, aan de voet van de vesting.

In het pelgrimsoord Nazareth bezoeken we de kerk van de Aankondiging: de plaats waar volgens overlevering Maria van aartsengel Gabriël te horen kreeg dat ze in verwachting was van de zoon van God. Nazareth was vroeger een klein Joods stadje, maar is inmiddels uitgegroeid tot één van de grootste Arabische steden van het land. De stad roemt zich om het heerlijk zoete gebak. Je kunt hier ook lekker rondstruinen over de souk op zoek naar kruiden, specerijen en andere koopjes.

TiberiasDwars door de goudkleurige heuvels van Galilea reizen we verder naar Tiberias. Ondanks dat we de kust nu lang en breed achter ons hebben gelaten, is dit een echt visserstadje. Dit komt door zijn ligging aan het meer van Galilea, trouwens ook de reden dat de stad al sinds mensheugenis is bewoond. Voor een beeld van het hedendaagse Tiberias wandel je over de promenade en door de gezellige oude stad naar de altijd levendige vismarkt, of maak je een boottocht over het meer voor een sfeervol uitzicht op de stad.

Golan HoogvlakteUiteraard mag een bezoek aan een aantal belangrijke Bijbelse plaatsen in deze omgeving niet ontbreken. We maken een excursie naar Capernaum, het decor van talloze Bijbelse taferelen, en naar de berg van de zaligsprekingen, waar Jezus zijn Bergrede zou hebben gehouden. We bezoeken de hoogste berg van de Golan hoogvlakte. Daarna rijden we naar het Banias nationaal park, waar de Jordaan-rivier ontspringt. In de verte zie je het kruisvadersfort Nimrod liggen. Op de terugweg naar Tiberias stoppen we bij de Joods-orthodoxe stad Safed. Door de schilderachtige ligging hebben zich hier vele kunstenaars gevestigd. Bovendien is deze plaats de bakermat van de mystieke kaballah.

De stad die uit zand is herrezen, Jerash

Dag 6 Tiberias - Yardenit - Jerash - Amman

Jerash Archeologische Site Jordanie DjoserOnderweg naar Jordanië komen we langs het kleine Yardenit, waar volgens de overlevering Jezus werd gedoopt door Johannes de Doper. Uiteindelijk reizen we via de Koning Hoessein-brug Jordanië binnen. De ruïne van Jerash is één van de belangrijkste Romeinse archeologische opgravingen. Net zoals Pompeiï werd bedolven onder een lag as, lag Jerash langs begraven in het zand. De stad is dus heel goed bewaard gebleven, bijvoorbeeld de imposante triomfboof uit het jaar 130! Of de vele mozaikvloeren, die een mooi inkijkje geven in het leven van de Romeinen. Met of zonder gids kun je hier heerlijk ronddwalen in deze Romeinse provinciestad. We rijden verder door vruchtbare heuvels en valleien tot we de hoofdstad van Jordanië bereiken.

Romeinen in AmmanAmman is een sfeervolle stad, waarvan de meeste gebouwen uniform wit zijn geverfd. Het is een populaire bestemming voor rijke golf-Arabieren, en daarom kun je perfect shoppen in de moderne wijk Shmeisani. 's Avonds is bij de jeugd de Rainbow Street, gelegen op de Jebel Amman, erg in trek. Hoogtepunt is een bezoek aan de Romeinse Citadel en het oude centrum van Amman rond de Husein-moskee. Op culinair gebied begint Amman in opkomst te raken: er zijn volop traditionele restaurants met lokale specialiteiten en live muziek, maar ook sushi is razend populair in Amman! Een aanrader om te gaan eten is het volksrestaurant Hashem. Voor een paar dinar eet je daar de originele hummus en falafel. Na afloop is een bezoek aan een Turks badhuis een weldaad voor het lichaam.

Via de King's Highway naar de verborgen stad Petra & Wadi Rum

Dag 7 Amman - Madaba - Mt Nebo - Kerak - Petra
Dag 8 Petra
Dag 9 Petra - Wadi Rum

Mt NeboEven buiten de stad verandert het landschap in een woestenij van zand, steen en stof. We rijden over de spectaculaire King’s High Way via Bijbelse plaatsen, zoals Madaba en de Nebo-berg naar Petra. In het christelijke dorp Madaba bezoeken we in één van de vele kerken de eerste plattegrond van het Heilige Land. Vanaf de top van de Nebo hebben we een prachtig uitzicht over de Dode Zee. Dit is de berg waar Mozes over het beloofde land zou hebben uitgekeken na zijn vlucht uit Egypte. Onderweg stoppen we ook even bij het Kruisvaarderskasteel Kerak. Dit werd in 1100 gebouwd door de kruisvaarders om de weg naar Jeruzalem te verdedigen tegen Arabische aanvallen.

Petra Schatkamer Jordanie Djoser De volgende dag staan we vroeg op om Petra te bezoeken: één van de zeven wereldwonderen en een hoogtepunt van de reis. Na een kleine wandeling bereik je de nauwe kloof, de Siq, waarna je je kunt vergapen aan de prachtige ruïnestad die helemaal uit de rotsen is uitgehouwen. Je kunt hier rustig de hele dag, met of zonder gids, rondstruinen. Naar het hoger liggende klooster klimmen is een zware klus, maar zeker de moeite waard.

Jordanië heeft nog een werelderfgoed in de aanbieding, in dit geval op natuurlijk gebied: Wadi Rum, de mooiste woestijn van Jordanië. Tijdens een optionele jeepexcursie rijden we de woestijn in om er de zonsondergang mee te maken. We brengen een nacht door onder de sterren in een Bedoeïenenkamp, waar we genieten van een traditioneel diner. Wie wil kan ook de woestijn nog wat verder verkennen op de rug van een kameel.

Ervaar de drijvende krachten van de Dode Zee & het traditionele Jeruzalem

Dag 10 Wadi Rum - Massada
Dag 11 Massada - Dode Zee - Jericho - Jeruzalem
Dag 12 Jeruzalem
Dag 13 Jeruzalem, optionele excursie Bethlehem

Dode Zee groep JordaniëVanuit de Wadi Rum rijden we verder naar Aqaba, van waar we de grens weer oversteken naar Israël. De nacht brengen we door in Massada. Voor een uitzicht op de Dode Zee kun je met een kabelbaan de berg Massada op, maar de sportievere reiziger maakt de klim over een zeer oud slingerend slangenpad. Lopend tussen de ruïnes gaan je gedachten hier naar de 1000 Joden (Zeloten) die hier in 70 na Christus collectief zelfmoord pleegden nadat ze tegen de Romeinen in opstand waren gekomen. Massada is het symbool geworden van de Joodse onverzettelijkheid: "Massada zal nooit meer vallen."

Na een bezoek aan het wereldberoemde fort van Massada dalen we af naar het zilte water van de Dode Zee, gelegen op 400 meter onder de Zeespiegel. Het kan hier flink heet zijn. Vanwege de hoge zoutgehalte blijf je in het water gemakkelijk drijven. Een zwemdiploma is dus niet nodig! De Dode Zee zou ook een helende werking hebben, vooral voor mensen met huidproblemen.

Jeruzalem Gouden Koepel Israel Djoser Na de weldadige Dode Zee gaan we op weg naar Jeruzalem. Onderweg stoppen we het Ein Gedi-natuurpark voor een wandeling en we bezoeken de oude stad Jericho, met het klooster op de 'Berg der Verzoeking'. Voor zowel Joden, Christenen als Moslims is Jeruzalem een heilige stad. Orthodoxe Joden stoppen briefjes in de Klaagmuur, Moslims bezoeken de Rotskoepel, omdat de profeet hier op zijn paard te hemel is gegaan en Christenen bezoeken het graf van David op de berg Zion, waarvandaan je overigens een prachtig uitzicht hebt over de oude stad. De Via Dolorosa is de route die Jezus liep van zijn veroordeling tot zijn kruisiging. De kruisweg gaat dwars door de smalle straatjes van de Arabische wijk en eindigt in de Heilige Grafkerk in de christelijke wijk.

BethlehemJeruzalem is een levendige stad waar het dagelijkse leven van de verschillende bevolkingsgroepen in de stad een open boek is, waarbij ook de geschiedenis op straat ligt. Je verkent de stad het beste op eigen gelegenheid. Waar de één het ondergrondse gangenstelsel gaat verkennen, wil een ander de sfeer van de stad opsnuiven op een van de vele markten. Een bezoek aan de Dode Zeerollen is een must. Met de tram reis je eenvoudig naar Mt Herzel en loop je verder via het graf van Golda Meir en Rabin naar Yad Vashem (het Holocaust Museum).

De excursie naar Bethlehem is minder vanzelfsprekend: aangezien individueel reizen naar de Palestijnse gebieden niet altijd eenvoudig is, organiseert de Nederlandse reisbegeleiding vanuit Jeruzalem een optionele excursie naar Bethlehem. Niet alleen vanuit religieus oogpunt is deze excursie interessant, maar ook de reis naar Palestijns gebied op de Westelijke Jordaanoever, via het passeren van de beruchte muur met alle controleposten, is een belevenis op zich. In Bethlehem bezoeken we natuurlijk ook de geboortekerk van Jezus.

We sluiten de reis weer af in het bruisende Tel Aviv

Dag 14 Jeruzalem - Tel Aviv
Dag 15 Tel Aviv - Amsterdam

We begonnen de reis in Tel Aviv en we sluiten hem ook af in Tel Aviv. Wie nog even wil ontspannen, brengt wat tijd door op één van de heerlijke zandstranden vlakbij het hotel. Wie maar geen genoeg kan krijgen van de veelzijdige cultuur, bezoekt Neve Sha'an Street: waar je kennismaakt met de zwarte joodse gemeenschap. Geniet op een terrasje nog even van een laatste broodje falafel, voordat je vanuit Tel Aviv weer terugvliegt naar Amsterdam.

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Israël en Jordanië immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

05 mrt - 19 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

19 mrt - 02 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

26 mrt - 09 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

02 apr - 16 apr
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

09 apr - 23 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

13 apr - 27 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

16 apr - 30 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

30 apr - 14 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

07 mei - 21 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

21 mei - 04 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

16 jul - 30 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

30 jul - 13 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

13 aug - 27 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Start - einde

10 sep - 24 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

17 sep - 01 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

20 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

08 okt - 22 okt

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

22 okt - 05 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

05 nov - 19 nov

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

18 mrt - 01 apr

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.795,-

Start - einde

25 mrt - 08 apr
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

15 apr - 29 apr

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

29 apr - 13 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.995,-

Start - einde

13 mei - 27 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 1.895,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer in onze eigen comfortabele bus met airco
 • Overnachtingen in goede hotels
 • Ontbijt
 • Kampeerovernachting met ontbijt en diner in Wadi Rum
 • Groepsvisum Jordanie
 • Lokale Nederlands sprekende gids in Jordanië
 • Ontdek de Romeinse opgravingen van Caeserea
 • Bezoek aan de havenplaats Haifa
 • Bezoek aan Nazareth
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte met bezoek aan Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Safed en Banias NP
 • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
 • Excursie naar de archeologische site van Jerash
 • Spectaculaire rit over de King’s Highway, met interessante stops bij Madaba, Mt. Nebo en Kerak
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld, Jericho
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleen reizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 545,-.

In Wadi Rum, de woestijn in Jordanië, overnachten we in bedoeïenententen. Een eenpersoonsverblijf is hier niet mogelijk.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Tel Aviv mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 75,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 130,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrekgarantie’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 12.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens deze reis overnachten we in comfortabele, middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. De ligging van de hotels is wisselend: de ene keer ligt het hotel op loopafstand van de binnenstad, bezienswaardigheden en uitgaansgelegenheden, een andere keer ligt het iets verder buiten het centrum.

In Jordanië overnacht je ook één nacht in een bedoeïenenkamp in de woestijn van Wadi Rum. Er zijn op deze plaats wel (eenvoudige) sanitaire voorzieningen aanwezig, evenals matrassen en dekens; een lakenzak dien je eventueel zelf mee te nemen.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Tel Aviv Golden Beach Hotel
Tiberias Donna Gracia Hotel
Masada The Masada
Amman Liwan Hotel
Jeruzalem Holy Land hotel
Petra Edom Hotel
Wadi Rum Desert Camp

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleen reizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. Voor deze reis bedraagt deze toeslag vanaf € 545,-.

In Wadi Rum, de woestijn in Jordanië, overnachten we in bedoeïenententen. Een eenpersoonsverblijf is hier niet mogelijk.

 • Hotel overnachting Israsel Jordanie Djoser
 • Uitzicht Tel Aviv Israel Djoser

  In Tel Aviv slaap je vlakbij het strand

 • Hotel accommodatie Djoser
 • Hotel accommodatie Israel Jordanie Djoser

  Sommige accomodaties hebben ook een heerlijk verkoelend zwembad

 • Uizicht Jordanie Israel Djoser

  In de Wadi Rum woestijn slaap je in een bedoeïenentent

 • Bedoeinne kamp Jordanië Djoser
 • Hotel accommodatie Djoser
 • Hotel Israel Jordanie accommodatie Djoser
 • Hotel Israel Djoser Lobby accommodatie Djoser

  Ervaar de warme gastvrijheid van Jordanië

 • Hotel kamer Djoser Israel Jordanie
 • Israel Jordanie hotel lobby accommodatie Djoser
 • Hotel restaurant Israel Djoser

  Geniet lekker na met een drankje op het terras

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  08:55

  Aankomst

  10:20

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Tel Aviv

  Vertrek

  11:20

  Aankomst

  16:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Tel Aviv - Frankfurt

  Vertrek

  16:30

  Aankomst

  20:00

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:00

  Aankomst

  22:15


Tijdverschil: In Israël en Jordanië is het 1 uur later.

Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed!

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.545,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

In Israël en Jordanië maken we voor het vervoer gebruik van een voor de groep speciaal gereserveerde bus met airconditioning. De bussen worden bestuurd door lokale chauffeurs, die de route en rijstijl van hun land goed kennen. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje onderweg te bezoeken.

Hoewel de afstanden niet erg groot zijn en de infrastructuur in deze landen goed is, komt het voor dat je een dag lang onderweg bent, omdat er onderweg veel bezienswaardigheden worden bezocht. Zo is de tocht over de spectaculaire King’s Highway in Jordanië relatief lang vanwege de heuvelachtige weg en de vele stops die we onderweg maken. Daartegenover staat dat je tijdens zo'n dag ontzettend veel ziet en het landschap magnifiek is.

In de steden kun je je het makkelijkste verplaatsen met het openbaar vervoer of taxi's.

 • Lufthansa Airbus

  We vliegen met gerenomeerde luchtvaartmaatschappijen

 • Israel Jordanie Bus vervoer Djoser

  We strekken vaak even de benen en maken een leuke fotostop

 • Israel Jordanie bus vervoer Djoser

  We reizen in onze eigen ruime comfortabele bus met airco

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Vervoer in onze eigen comfortabele bus met airco
 • Overnachtingen in goede hotels
 • Ontbijt
 • Kampeerovernachting met ontbijt en diner in Wadi Rum
 • Groepsvisum Jordanie
 • Lokale Nederlands sprekende gids in Jordanië
 • Ontdek de Romeinse opgravingen van Caeserea
 • Bezoek aan de havenplaats Haifa
 • Bezoek aan Nazareth
 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte met bezoek aan Capernaum, de Berg van de Zaligsprekingen, Safed en Banias NP
 • Bezoek aan Yardenit, de doopplaats van Jezus door Johannes de Doper
 • Excursie naar de archeologische site van Jerash
 • Spectaculaire rit over de King’s Highway, met interessante stops bij Madaba, Mt. Nebo en Kerak
 • Dobberen in de Dode Zee
 • Bezoek aan de oudste stad ter wereld, Jericho
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Akko havenBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil een visje eten in de haven van Akko, de ander struint graag over de kleurrijke soek in Amman, weer een ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum of strijkt neer op het terras in de wijk Neve Tsedek in Tel Aviv, om onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Israël en Jordanië zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Excursie door Galilea en de Golan Hoogvlakte, waar we een bezoek brengen aan Capernaum en de Berg van de Zaligsprekingen. Ook is er gelegenheid om een wandeling te maken in Banias Nationaal Park en bezoeken we Safed, bakermat van de mystieke kabbala.
 • Een bezoek aan de Romeinse opgravingen van Caesarea en aan de havenstad Haifa.
 • De Arabische stad Nazareth, waar Jezus zijn jeugdjaren door heeft gebracht. De Basiliek van de Aankondiging is gebouwd op de plek waar Maria zou hebben gestaan toen de aartsengel haar een blijde boodschap kwam brengen.
 • Yardenit, waar volgens de overlevering Johannes de Doper Jezus heeft gedoopt
 • Bezoek aan de ruines van Jerash, een bijzondere en typische provincieplaats uit de Grieks-Romeinse oudheid.
 • Op weg naar Petra kun je in Madaba het wereldberoemde mozaïek bekijken, dat eigenlijk een plattegrond is van het oude Jeruzalem. Vanaf de top van Mount Nebo heb je een adembenemend uitzicht dat reikt tot aan “het beloofde land” en in Kerak bezoeken we een kruisvaarderkasteel.
 • We steken de grens tussen Jordanië en Israël over bij de badplaats Aqaba.
 • Dobberen doen we op het laagste punt ter aarde, in de weldadige Dode Zee en daarna brengen we een bezoek aan de oudste stad ter wereld Jericho.


Er zijn nog vele andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Uiteraard kan de oude stad Petra bezocht worden, één van de zeven wereldwonderen.
 • Een jeepsafari of kamelensafari in de Wadi Rum woestijn behoort ook tot de mogelijkheden.
 • Vanuit Jeruzalem wordt een optionele excursie georganiseerd naar Bethlehem. 

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek. 
 • Paspoort, dat nog zes maanden na thuiskomst geldig is.
 • Groepsvisum voor Jordanië, wordt door Djoser verzorgd.


Voor mensen met een Nederlands paspoort geldt er geen visumplicht voor Israël. Wel is het verstandig om er rekening mee te houden dat je, na je bezoek aan Israël, met een Israëlisch stempel in je paspoort je sommige Arabische landen niet binnenkomt (Jordanië en Egypte vormen hierop uitzonderingen). Je kunt daarom aan de Israëlische autoriteiten vragen om de stempel op een los blaadje te zetten.

Andersom geldt dat een inreisstempel van een Arabisch land in je paspoort in principe geen reden is om je de toegang tot Israël te ontzeggen. Wel kunnen er eventueel vragen worden gesteld door de immigratiedienst bij binnenkomst in het land.

Geldzaken

In Israël wordt er betaald met de shekel, in Jordanië met de dinar. De koers fluctueert constant. Kijk daarom voor de actuele koers op oanda.com.

Pinnen is in Israël op vele plaatsen mogelijk. In Jordanië accepteren niet alle automaten Nederlandse bankpassen. 
Contant geld (euro’s) hoef je eigenlijk alleen voor noodgevallen bij je te hebben.
Creditcards worden bijna overal geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 400,- per persoon per week.

Entreegelden variëren omgerekend van € 5,- tot € 10,- per bezienswaardigheid. Uitzondering hierop vormt de entreeprijs voor Petra in Jordanië, die 50 Jordaanse dinar bedraagt.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Als je op vakantie gaat buiten de eurozone, is het handig om alvast wat lokale valuta mee te nemen zodat je bij aankomst niet direct hoeft te pinnen. Bij GWK Travelex bestel je makkelijk en snel je buitenlands geld tegen 0% provisie en een goede koers.

Maaltijden

Dagelijks ontbijt is bij deze reis inbegrepen. Tijdens het verblijf in het bedoeïenenkamp in Wadi Rum wordt ook het diner verzorgd. Verder ben je vrij om voor de lunch en het diner te kiezen wat en waar je wil eten. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de lokale keuken te verkennen. Lekker eten vormt tenslotte een groot deel van een geslaagde vakantie. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes, zodat je direct kennis kunt maken met lokale specialiteiten.

Israel foodIsraël is een smeltkroes van culturen met Mediterrane invloeden en dat zie je terug in de Israëlische keuken. Iedereen kent uiteraard de pita met falafel. Andere heerlijke lokale gerechten die je zeker moet proberen zijn zijn shoarma, gefilte fisj (gestoofde vis) en verse salades met olijven en olijfolie. Maar Israël heeft nog veel meer te bieden op culinair gebied. Zeker in Tel Aviv, het centrum van de creatieve cuisine, vind je tal van toprestaurants. Daarnaast wordt er in Israël voor een groot gedeelte koosjer gegeten, oftewel men houd rekening met de Joodse spijswetten. Varkensvlees en schelpdieren zijn hierbij verboden en vleesproducten mogen niet met melkproducten worden gecombineerd.

HummusIn de restaurants in Jordanië krijg je soms een menu aangeboden, dat begint met de Arabische voorgerechten, mezze. Verschillende pasta's als humus en tahina, diverse soorten salades, kibbe (vleesballetjes die op allerlei manieren zijn bereid) en brood komen op tafel te staan. Dit soms al overvloedige geheel wordt gevolgd door een hoofdgerecht, dat meestal bestaat uit gegrild vlees en frites. Als nagerecht verschijnt er fruit van het seizoen op tafel, eventueel ook koffie of thee. Vegetariërs vinden bij de mezze enkele vleesloze schotels en kunnen ook vragen om een omelet of de typisch Arabische linzensoep. Jordanië is een overwegend islamitische land en alcohol wordt dan ook niet in ieder restaurant geschonken.

Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater in Israël en Jordanië is niet veilig om te drinken. Mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Gezondheid

Voor deze reis worden vaccinaties tegen DTP en hepatitis A aangeraden.

De hygiënische omstandigheden in Israël en Jordanië zijn op sommige plaatsen beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging. Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is in beide landen niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Hotelverlenging

Vervroeging of verlenging in Tel Aviv mét accommodatie is vooraf bij te boeken. Je verblijft in hetzelfde hotel waar we met de groep verblijven, zodat je niet onnodig hoeft te verhuizen. De prijs is € 75,- per persoon per nacht op basis van logies met ontbijt in een tweepersoonskamer. Een eenpersoonskamer kost € 130,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Israël

Een reis naar Israël maken kan eigenlijk het hele jaar door. Iedere periode en elke landstreek heeft zo zijn voordelen. De ligging en de hoogte van de streek bepalen het klimaat in Israël, waardoor de temperaturen sterk variëren. Het hele land kent twee seizoenen: een zachte, vochtige winter en een warme, droge zomer. Door de hoogte zijn de temperaturen in het bergland koeler dan in andere delen van het land. Wanneer je 's ochtends vroeg opstaat en 's middags siësta houdt heb je niet zoveel last van de warmte. Een voordeel van de zomer is ook dat er minder toeristen zijn.

Jordanië

De gehele streek kent een mediterraan klimaat met vier seizoenen, waarbij de zomers warm tot heet en de winters koel zijn. De temperaturen verschillen sterk per regio. Dit geldt ook voor de Jordaanse stad Aqaba aan de Rode Zee, waar het overigens het gehele jaar warmer is dan in de hoofdstad Amman. Aan de kust zijn de jaarlijkse temperatuurverschillen minder groot dan in de woestijn. Waar de zomerse temperatuur oploopt tot zo'n 40°C kan het in de winter 's nachts koud zijn in de woestijn. In Petra koelt het dan flink af, dus neem in deze periode warme kleren mee.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

In Israël vertelt bij optionele excursies een lokale gids uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden. Tijdens de dagen in Jordanië reist een lokale gids mee met de groep.

Veelgestelde vragen

Hoe zijn de accommodaties tijdens deze reis?

Over het algemeen overnachten we in centraal gelegen middenklasse hotels, maar het kan ook voorkomen dat we iets verder van het centrum verblijven. In Tel Aviv overnachten we in een hotel op slechts een steenworp van het strand en in Jeruzalem ligt ons hotel vlakbij de oude stadsmuren. In Akko verblijven we in een comfortabel hotel, dat wel een een stukje van het oude centrum vandaan ligt, omdat in het centrum alleen hostels te vinden zijn. In Jordanië overnacht je ook één nacht in een bedoeïenenkampement in de woestijn van Wadi Rum, waar je de sanitaire voorzieningen deelt.

Hoe is het vervoer tijdens de reis?

Hoe is de reisbegeleiding gereleld tijdens de reis?

Is een visum voor Israël en Jordanië noodzakelijk?

Is het mogelijk om de reis te verlengen?

Welke excursies zijn inclusief in de reissom?

Wat is het voltage in Israël en Jordanië?

Wat is de beste reistijd?

Zijn er speciale kledingvoorschriften?

Ik heb een stempel van een Arabisch land in mijn paspoort. Is dat een probleem?

Waar kan ik geld wisselen?

Welke maaltijden zijn bij de reissom inbegrepen?

Kan ik telefoneren en internetten tijdens de reis?

Mag ik religieuze souvenirs meenemen naar Nederland?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews Israël en Jordanië reizen

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • We hebben een zeer geslaagde en indrukwekkende rondreis gehad. Mede door onze reisleider Laurens werd het een onvergetelijke reis. Hij is zeer ervaren en wilde voor ons altijd het beste wat ook goed gelukt is. Dank je wel hiervoor Laurens.

  10,0

  10,0
 • Volg in Israël de voetstappen van Jezus, loop in Jordanië met verwondering door Petra en dobber op de Dode Zee. Leer over en van de geschiedenis tussen Palestijnen en Israëli. Eindig met het holocaust museum en een duik in de Middellandse zee en kijk terug op een geweldige reis van bewustwording!

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige afwisselende reis met cultuur, natuur en steden met als hoogtepunten het wereldwonder Petra, de jeepsafari en de kamelentocht in de woestijn van Wadi Rum en het drijfpartijtje in de Dode Zee. Jeruzalem met de klaagmuur heeft ook heel veel indruk gemaakt. Gewoon doen!

  9,0

  9,0
 • Zeer goed georganiseerde reis met veel praktische tips van de reisleiding. Je krijgt een goed inzicht in de religieuze en culturele verschillen van de verschillende bevolkingsgroepen in "het Heilige Land". De combinatie Israël/Jordanië maakt deze ervaring des te sterker! Aanrader!

  9,0

  9,0
 • Absoluut aan te raden, een prachtige, indrukwekkende, inspirerende en zeer leerzame reis!

  9,0

  9,0
 • Een ontzettend bijzondere reis door oude culturen, religies en de verschillende stromingen daarvan. Met o.a. Wadi Rum en de Dode Zee als welkome afwisseling in het programma. De reis is best pittig. Niet door lange reisafstanden, maar een aardig vol programma. Echter allemaal de moeite waard!

  8,0

  8,0
 • Onze rondreis door Israël en Jordanië was een geweldige ervaring. Niet eerder zo'n afwisselende reis gemaakt. Intensief en heel veel gezien en gedaan. Dankzij het enthousiasme en de inzet van onze reisleider Marianne liep alles gesmeerd. We hadden bovendien een erg leuke groep.

  9,0

  9,0
 • We hebben een zeer afwisselende en zeer indrukwekkende groepsrondreis gemaakt door Israël en Jordanie. We hebben locaties bezocht met verhalen over Romeinse tijd, tijd van Jezus Christus en Kruisvaarders. Maar ook de hedendaagse situatie kwam aan bod. Deze reis is echt een aanrader!

  9,0

  9,0
 • Het was geweldig! Enorm veel gezien, met enkele verwachte hoogtepunten zoals Petra en Jeruzalem maar ook enkele onverwachte hoogtepunten zoals Jerach. Tesamen met een fijne reisleider en een goede groep zorgde dit voor een memorabele reis.

  10,0

  10,0
 • Dé ontdekkingsreis voor Israël en Jordanië met een groep. Samen eten, wandelen, proeven, baden, ontdekken, ruiken, horen, zien, afdalen. Genieten per jeep, kabelbaan, bus, te voet. Hoogtepunten in de vorm van musea, kerken, kastelen, natuur, de woestijn, bergen. Verkennen wordt genieten!

  9,0

  9,0
 • Een reis vol hoogtepunten, met zeer veel afwisseling! Na een drukke culturele dag, volgt er een natuurwandeling... Met Ralph als reisbegeleider wordt de droom compleet! Een echte aanrader !

  9,0

  9,0
 • Hele mooie, maar drukke en intensieve reis door twee interessante landen van het Midden-Oosten. Hoogtepunten waren Petra, Wadi Rum, de dode zee en Jeruzalem voor mij.

  8,0

  8,0
 • Israël en Jordanië: twee landen, twee culturen. Echt een hele belevenis om je onder te dompelen in het land van de bijbel maar ook in de Arabische wereld. Enorm veel gezien en beleefd tijdens onze vakantie. Mede dankzij de uitstekende reisbegeleiding en leuke groep een reis om nooit te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Dit was voor mij een 3-D reis: * heb goede inzichten gekregen over Israël,Jordanië en Palestina. * gereisd met een interessante en prettige groep. * ontspannen door soepele organisatie.

  9,0

  9,0
 • Wat een prachtige, bijzondere en interessante reis! Twee prachtige landen vol geschiedenis, cultuur en lekker eten. Onze top reisleider Nina maakte de reis helemaal compleet.

  10,0

  10,0
 • Reis beantwoordde aan mijn verwachtingen. Mooi en volledig programma. Minpunt: het voorziene "zakgeld" bedrag per week is te laag. Tip voor reisleiders Djoser: Nazareth Village (Nazareth) is aanrader voor wie iets over de historische Jezus wil leren. Heel toegankelijk.

  8,0

  8,0
 • De afwisseling tussen Israël en Jordanië maakt het extra leuk. Totaal andere sfeer en vibe. Petra is geweldig en het hoogtepunt van de reis voor mij, samen met Jeruzalem. Het tempo ligt hoog, maar dan zie je ook veel.

  8,0

  8,0
 • Op de eerste echte reisdag al een stevig probleem(gebroken middenvoetsbeentje). Ondanks bezoek aan het ziekenhuis(gips), onder de meer dan bezielende leiding van Sjoerd onze 'Reisherder', toch vrijwel alles kunnen zien mbv krukken en rolstoel! Top vakantie/bedrijf!

  10,0

  10,0
 • Wat een onvergetelijke reis door Israël en Jordanië! Iedere dag was een nieuw hoogtepunt. Ik heb twee prachtige en indrukwekkende landen gezien en veel geleerd over de cultuur en de geschiedenis, niet op de laatste plaats vanwege de voortreffelijke begeleiding door Sjoerd en al zijn kennis en uitleg.

  10,0

  10,0
 • De culturele en religieuze diversiteit die deze landen te bieden hebben waren fantastisch om van dichtbij te ervaren. De expertise van onze reisbegeleider Sjoerd in Israël en het perfecte team dat hij met de Jordaanse gids Hamdan vormde, maakte de reis compleet. Deze 2 heren zijn toppers!

  8,0

  8,0
 • Topreis met erg vlotte begeleiding door Sjoerd. Dankzij zijn grondige kennis over en ervaring met de regio, bevolking,... en zijn vlotte en vrolijke karakter hadden we een zorgeloze reis. Erg goede service en vrijheid in hoeverre je hier gebruik van wil maken.

  9,0

  9,0
 • Een geweldige reis die je van het ene hoogtepunt naar het andere voert. Startend in een sfeervol Jaffa, via prachtige plaatsen uit de bijbel, naar Jordanië, waar de mensen uiterst vriendelijk en behulpzaam zijn. En dat alles onder begeleiding van 2 geweldige reisleiders! Genoten dus!

  9,0

  9,0
 • We hebben een hele leuke reis naar Israël en Jordanië gehad. Heel veel gezien en heel veel opgestoken over beide culturen. We hebben ons nooit bedreigd of onveilig gevoeld. Wij vonden Petra en Wadi Rum de absolute hoogtepunten! Ook een dikke pluim voor onze reisleidster Linoy. Top!

  8,0

  8,0
 • Dit was de reis van mijn leven! Zoveel adembenemend mooie dingen gezien (Jeruzalem, Petra, Wadi Rum) maar ook aangrijpende dingen als Yad Vashem. Je krijgt een ontzettend goed beeld van Israël door alle uitleg van de begeleider die zelf ook in Jeruzalem woont en echt meerwaarde aan de reis geeft.

  10,0

  10,0
 • Het was een pittige reis met veel afwisseling en goede informatie. Ik kijk er met plezier op terug !

  8,0

  8,0
 • Schitterende en onvergetelijke ervaring. Sterk en gevarieerd programma. We kregen inzicht in historie, religie en dagelijks leven in deze (complexe) regio. Een perfecte begeleidster die met kennis van Hebreeuws & Arabisch programma soepel managet en waar nodig aanpast (voor beperkingen van sabbat).

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Israël en Jordanië
 • Een goede mix van oud en modern, cultuur en natuur
 • Ontspannen begin in het bruisende Tel Aviv
 • Excursie naar Galilea en de Golan-hoogvlakte
 • Volop tijd voor het wereldwonder Petra
 • Overnachting in een bedoeïenentent met ontbijt en diner, in de woestijn bij Wadi Rum
 • Optioneel bezoek aan Bethlehem in Palestina
 • Drijven op de Dode Zee
 • Veel interessante stops onderweg, zoals Caesarea, Haifa, Nazareth, Yardenit, Jerash, Nebo-berg, Kerak en Jericho
 • Alle hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Gratis groepsvisum Jordanië
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Meereizende lokale gids in Jordanië

Klantwaardering

9,0

We hebben een zeer geslaagde en indrukwekkende rondreis geha...
We hebben een zeer geslaagde en indrukwekkende rondreis gehad. Mede door onze reisleider Laurens werd het een onvergetelijke reis. Hij is zeer ervaren en wilde voor ons altijd het beste wat ook goed gelukt is. Dank je wel hiervoor Laurens.

Aukje L. - 10,0
Volg in Israël de voetstappen van Jezus, loop in Jordanië me...
Volg in Israël de voetstappen van Jezus, loop in Jordanië met verwondering door Petra en dobber op de Dode Zee. Leer over en van de geschiedenis tussen Palestijnen en Israëli. Eindig met het holocaust museum en een duik in de Middellandse zee en kijk terug op een geweldige reis van bewustwording!

Frans van Schaik - 9,0
Wat een prachtige afwisselende reis met cultuur, natuur en s...
Wat een prachtige afwisselende reis met cultuur, natuur en steden met als hoogtepunten het wereldwonder Petra, de jeepsafari en de kamelentocht in de woestijn van Wadi Rum en het drijfpartijtje in de Dode Zee. Jeruzalem met de klaagmuur heeft ook heel veel indruk gemaakt. Gewoon doen!

Frank G. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Israël en Jordanië

Het weer in Israël en Jordanië

25°C

Terug naar boven