Overzicht Israël rondreizen van Djoser

Land- en klimaatinformatie Israël

Landinformatie Israël

Landinformatie Israël

 • Hoofdstad: Jeruzalem
 • Andere bekende steden in Israël: Tel Aviv, Akko en Haifa
 • Inwoners: 8 miljoen
 • Taal: Hebreeuws en Arabisch
 • Munteenheid: Israëlische shekel
 • Tijdsverschil: Het is in Israël 1 uur later dan in Nederland.
 • Oppervlakte: 22.000 km2
 • Geografie: Op de grens van Israël en Jordanië ligt de Dode Zee. Dit is het zoutste meer ter wereld: het is zo zout dat men erin kan drijven. De oevers van dit meer zijn met 421 meter beneden zeeniveau het laagste gebied op het aardoppervlak. Door waterwinning van de omliggende gebieden uit het meer, daalt de waterspiegel nog altijd.


> Rondreizen Israël

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Israël

Bezienswaardigheden in Israël

Israël omvat het gebied tussen Libanon, Syrië, Jordanië en Egypte en is gedeeltelijk de bezetter en medebestuurder van de Palestijnse Gebieden. Van alle landen in het Midden-Oosten is Israël het land met de hoogste levensstandaard. Het is bovendien het enige land ter wereld met een joodse meerderheid, maar er leven ook grote groepen christenen en moslims. Het land ademt de geschiedenis van deze wereldreligies en biedt daarnaast nog vele andere hoogtepunten. Zo zijn de steden Tel Aviv en Haifa moderne wereldsteden en bieden de Middellandse Zeekust en de Dode Zee heerlijke ontspanning. Ervaar de verscheidenheid van het land tijdens een indrukwekkende reis door Israël!

Kosmopolitisch Tel Aviv
Tel Aviv boulevard IsraëlTel Aviv is de moderne en bruisende tweede betwiste hoofdstad van Israël en is gelegen aan de Middellandse Zee. De Witte Stad van Tel Aviv, die bestaat uit zo’n vierduizend witte gebouwen in Bauhaus-stijl, is opgenomen op de UNESCO Werelderfgoedlijst. De stad heeft echter nog veel meer te bieden. Breng een bezoek aan de Arabische havenstad Jaffa, de Jemenitische wijk met de daarin gelegen lokale Karmelmarkt en de kunstenaars wijk Neve Tzedek om een indruk krijgen van de vele verschillende invloeden die de stad rijk is. Daarnaast zijn er ook vele musea in Tel Aviv die de moeite waard zijn, zoals het Haganah museum en het nieuwe Tel Aviv Kunstmuseum dat gevestigd is in de Independence Hall aan de Rothschild boulevard. Deze boulevard is ook de plek waar in 1948 de staat Israël werd uitgeroepen en dus van grote historische waarde voor de meeste Israëliërs.

Religieus Jeruzalem
djoser rondreizen israel jeruzalemDe moderne stad Tel Aviv staat in groot contrast met het historische Jeruzalem. De Oude Stad van Jeruzalem is van groot religieus belang voor zowel joden, als christenen en moslims. Voor de joden zijn met name de tweede tempel van Salomo en de Klaagmuur van belang, voor de christenen de Heilige Grafkerk en Via Dolorosa, en voor de moslims de Rotskoepel en de Al-Aqsa moskee. De Oude Stad staat met ruim 220 monumenten sinds 1981 op de UNESCO Werelderfgoedlijst. Bezoek daarnaast ook zeker het indrukwekkende Yad-Vashem museum over de Holocaust en de orthodox joodse wijk Mea Sharin. Naast deze historische en religieuze hoogtepunten, biedt Jeruzalem ook meer moderne bezienswaardigheden. Zo zijn er trendy wijken met winkels, kunstgalerieën hippe barretjes. De wijk Emek Refaim is één van de beste voorbeelden van zo’n moderne buurt. 

Middeleeuws Akko
De fascinerende oude havenplaats Akko staat bekend om haar middeleeuwse kastelen, stadsmuren, en forten. De overblijfselen van de kruisvaarders stad kennen ook Ottomaanse invloeden, zoals de citadel, moskeeën, khans en baden, en zijn sinds 2001 UNESCO Werelderfgoed. De stad heeft vele verschillende veroveringen doorstaan, waaronder door Alexander de Grote, Herodes, Richard Leeuwenhart, Napoleon en de Ottomaanse sultan Selim I. De stad floreerde tijdens het Byzantijnse kruisvaarders tijdperk en werd de belangrijkste havenstad van de gebieden rondom het heilige Jeruzalem. Wanneer je nu door de straten slentert, waan je je in een duizend-en-één-nacht sprookje. Eén van de meest bijzondere bezienswaardigheden is  het ondergrondse gangenstelsel dat je kunt bezoeken, om vervolgens je dag af te sluiten met een vers visje aan de haven.

Bijbelse excursies
In Israël en in de Palestijnse gebieden bevinden zich verschillende plaatsen die een belangrijke betekenis hebben in de Bijbel. Tijdens de reis door Israël heb je de mogelijkheid om verschillende Bijbelse plaatsen te bezoeken, waaronder Nazareth, Tiberias, Capernaum, Jericho en natuurlijk Bethlehem. Nazareth is inmiddels de grootste Arabische stad in Israël en bezoeken we op weg naar Tiberias. Tiberias is gelegen aan het Meer van Galilea en is ook onze uitvalsbasis voor een bezoek aan Capernaum, waar de Berg van Zaligsprekingen zich bevindt. Op weg naar Jeruzalem stoppen we ook bij Jericho, volgens de overleveringen de oudste stad ter wereld, en de bekende Olijfberg. Jeruzalem zelf vormde uiteraard ook het toneel van vele Bijbelse gebeurtenissen. Vanuit Jeruzalem is er bovendien een mogelijkheid om een excursie te maken naar Bethlehem, waar je de Geboortekerk kunt bezoeken, dat voor vele christenen een bedevaartsplaats is.

Dode Zee
djoser rondreizen israel dode zee rollenDe Dode Zee is het laagst en diepst gelegen meer ter wereld en staat bekend om haar schijnbaar geneeskrachtige werking. Als gevolg van het hoge zout- en mineralengehalte van ongeveer 33%, is er praktisch geen leven in de Dode Zee. Deze zoutconcentratie zorgt er ook voor dat zwemmen in het meer lastig is, maar je kunt er daarentegen wel heerlijk in drijven. De verwachting is dat aanhoudende droogte ertoe zal leiden dat – zonder ingrijpen – het meer mogelijk binnen enkele decennia zal zijn uitgedroogd. Op weg naar de Dode Zee bezoeken we ook het plaatsje Qumran, waar de bekende Dode Zeerollen tussen 1947 en 1956 gevonden zijn. Deze documenten waren een belangrijke archeologische vondst en bevatten onder meer ruim 200 handgeschreven delen van de Hebreeuwse Bijbel, de Tenach. Daarnaast zijn er in Qumran ook overblijfselen gevonden uit de IJzertijd, wat het een belangrijke archeologische site maakt.

> Rondreizen Israël

Terug naar boven

Boek en reis met zekerheid

 • Kosteloos omboeken
 • 100% terugbetaling bij annulering
 • 24/7 hulp en bijstand, ook bij repatriëring
 • ANVR- en SGR garantie
 • Op de hoogte van plaatselijke corona-richtlijnen
 • Goede lokale vertegenwoordiging
 • Vervoer met eigen bus en gerenommeerde luchtvaartmaatschappijen
 • Nederlandse reisbegeleiding bij meeste reizen
 • Veel individuele vrijheid met comfort en veiligheid van groepsreis
 • Meer dan 35 jaar ervaring
 • Vergoeding niet-genoten reisdagen bij repatriëring bij wijziging reisadvies naar "rood"

Lees meer >

Klantwaardering

9,0

We hebben een zeer geslaagde en indrukwekkende rondreis geha...
We hebben een zeer geslaagde en indrukwekkende rondreis gehad. Mede door onze reisleider Laurens werd het een onvergetelijke reis. Hij is zeer ervaren en wilde voor ons altijd het beste wat ook goed gelukt is. Dank je wel hiervoor Laurens.

Aukje L. - 10,0
Terug naar boven