Bekijk de Rondreis Madagascar & Mauritius, 23 dagen van Djoser

Rondreis Madagascar & Mauritius 23 dagen

Nationale parken en paradijselijke stranden

De unieke flora en fauna van Madagascar vinden we terug in de prachtige nationale parken van Périnet, Ranomafana en Isalo. Wandelend in het spectaculaire regenwoud gaan we op zoek naar tropische dieren en prachtige flora. De thermale baden van Antsirabe lenen zich voor een ontspannen uurtje. Met de witte stranden, azuurblauw water en de prachtige koraalriffen van Mauritius besluiten we deze rondreis. Hier kan je zonnen, zwemmen, snorkelen of mee gaan op een duiktrip. Op Mauritius kun je ook steden of dorpen bezoeken en van de natuur genieten. Natuurliefhebbers en wandelaars komen aan hun trekken in het Black River Gorges National Park, een prachtig natuurgebied, waar de zeldzame flora en fauna van het regenwoud wordt beschermd.

Download reisinformatie

Prijs vanaf € 2.795,-

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Madagascar & Mauritius, 23 dagen
 1. Amsterdam - Antananarivo
 2. aankomst Antananarivo
 3. Antananarivo - Andasibe - Périnet reservaat
 4. Périnet reservaat
 5. Périnet reservaat - Antsirabe
 6. Antsirabe, fietstocht kratermeren Andraikiba & Tritriva
 7. Antsirabe - Ambositra - Ranomafana nationaal park
 8. Ranomafana NP
 9. Ranomafana NP - Fianarantsoa, boottocht op de Matsiatrarivier
 10. Fianarantsoa - Ambalavao
 11. Ambalavao - Ranohira
 12. Ranohira - Isalo nationaal park, wandeling
 13. Isalo NP, ochtenwandeling - Ranohira - Tulear
 14. Tulear - Ifaty
 15. Ifaty
 16. Ifaty
 17. Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo
 18. Antananarivo - vlucht naar Mauritius
 19. Mauritius
 20. Mauritius
 21. Mauritius
 22. Mauritius - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Antananarivo is mooi gelegen op twaalf heuvels

Dag 1 Amsterdam - Antananarivo
Dag 2 aankomst Antananarivo

Madagakar Tulear broodverkoper DjoserNa de vlucht kun je op de eerste dag al een beetje rondwandelen in Tana, zoals Antananarivo ook wel wordt genoemd door zijn inwoners. De stad is gebouwd op twaalf heuvels, die door brede trappen met elkaar zijn verbonden. Ze leent zich prima voor zwerftochten door de karakteristieke wijken met kerken, pleintjes, steegjes en leuke markten. Behalve Aziatische en Afrikaanse invloeden kom je hier overblijfselen tegen uit de Frans koloniale tijd. De ruïne van het paleis, de Rova genaamd, is zeker een bezoek waard.

Op zoek naar de Indri in Périnet reservaat

Dag 3 Antananarivo - Andasibe - Périnet reservaat
Dag 4 Périnet reservaat

Indri MadagascarAndasibe ligt op circa 1.000 meter hoogte. Nabij ligt het natuurgebied Périnet, een van de oudste reservaten van Madagascar. We overnachten hier in huisjes die mooi gelegen zijn aan de Analamazoatra-rivier. Aan de overkant van het water ligt het reservaat. Tijdens een wandeling door het spectaculaire regenwoud kun je de indringende roep van de indri tot je door laten dringen.

De indri is Madagascars grootste lemurensoort, die zich vaak hoog in de bomen ophoudt. Je kunt deelnemen aan een nachtelijke wandeling om op zoek te gaan naar typische nachtdieren als de vertederende muis- en dwerglemuren. Vergeet niet je zaklantaarn mee te nemen!

De volgende dag trekken we in de ochtend onder begeleiding van een gids verder het dichte woud in om de bijzondere flora en fauna nader te bekijken. Met enig geluk kun je die dag mooi gekleurde kameleons of één van de bijzondere endemische vogelsoorten die hier voorkomen op de gevoelige plaat vastleggen.

Antsirabe; mooie fietstocht over het platteland

Dag 5 Périnet reservaat - Antsirabe
Dag 6 Antsirabe, fietstocht

Antsirabe trekkar Madagaskar DjoserAntsirabe is gelegen op het centrale hoogland. Deze stad was voor de Fransen een luxe kuuroord vanwege het koele klimaat en diverse thermale baden. Vele vervallen oude gebouwen verwijzen naar de Franse koloniale tijd. De grandeur van diverse gebouwen, waaronder het indrukwekkende Hotel des Thermes, getuigen hier nog van. Antsirabe wordt voornamelijk bevolkt door de Merina met een opvallend Aziatisch uiterlijk. De moeite waard is een bezoek aan de kathedraal waar je mooie gebrandschilderde ramen aantreft. Een goede manier om de stad te verkennen is een rit per pousse-pousse, een loopriksja. De tanige eigenaren toeren je graag rond en kunnen je bijvoorbeeld naar een van de levendige markten brengen die Antsirabe rijk is.

Vanuit Antsirabe maken we een mooie fietstocht naar Lac Andraikiba en Lac Tririva. We starten op een geasfalteerde weg richting Lac Andraikiba (7 km). Vanaf hier wordt de tocht voortgezet over een piste naar Lac Tritriva (12km). Het is af en toe flink stijgen en dalen. Bij het Tritrivameer aangekomen maken we met een lokale gids een wandeling rondom het meer. Kinderen uit de omgeving vragen je hierbij de oren van het hoofd. Vervolgens genieten we van een picknicklunch in een nabijgelegen dorp. In de namiddag keren we terug naar Antsirabe.

Speuren naar lemuren in Ranomafana

Dag 7 Antsirabe - Ambositra - Ranomafana nationaal park
Dag 8 Ranomafana NP

Madagaskar Ambostira rijstterrassen DjoserWe vervolgen onze weg zuidwaarts. Ambositra wordt omringd door fotogenieke rijstterrassen en is bekend vanwege haar kunstzinnige houtbewerkers. Ranomafana, ons volgende reisdoel, vormt de uitvalsbasis voor een bezoek aan het bekende Ranomafana Parc National. Ranomafana is een rustig dorp dat net als Antsirabe een thermaal bad heeft. In het aangrenzende gelijknamige park kun je kiezen uit verschillende wandelingen; je kunt hier maar liefst twaalf verschillende lemuren spotten, waarvan sommige uniek zijn.

Madagascar lemuur DjoserDe kortste wandeling duurt zo’n twee uur, terwijl de langste een halve dag in beslag neemt. Onder begeleiding van ingehuurde gidsen gaan we in groepjes op pad. De zoektocht door het regenwoud naar de mooie diadeem-sifaki, de roodbuik-lemuur en de uitgestorven gewaande gouden bamboe-lemuur maakt een onvergetelijke indruk.

Voor ornithologen is het park een waar paradijs. Het park kent maar liefst 96 vogelsoorten, waarvan een groot aantal endemisch is. 's Avonds kunnen we hier specifieke nachtbewoners als de gestreepte civetkat en de vertederende muismaki zien. Naast de bijzondere fauna zijn de in het oog springende orchideeën, reuze-bamboe, bijzondere palmen en boomvarens zeker je aandacht waard

Fianarantsoa, boottocht met kano’s op de Matsiatrarivier

Dag  9  Ranomafana NP - Fianarantsoa, boottocht op de Matsiatrarivier
Dag 10 Fianarantsoa - Ambalavao
Dag 11 Ambalavao - Ranohira

Matsiatrarivier Madagaskar DjoserWe reizen door naar het, op het Haut Plateaux gelegen, Fianarantsoa, in de volksmond Fianar genoemd. Het hoog gelegen historische stadscentrum kent mooie gebouwen. Vanaf hier heb je een panoramisch uitzicht op de omgeving en Basse Ville. De volgende dag is het anderhalf uur hobbelen over een slechte weg naar de Matsiatrarivier. Hier maken we een boottocht waarbij we onderweg een dorpsschool bezoeken en een picknick lunch nuttigen.

We vervolgen onze reis via Fianarantsoa naar Ambalavao. Het centraal gelegen Fianarantsoa is de hoofdstad van de Betsileo en geniet bekendheid als het intellectuele centrum van Madagascar. Het is omgeven door theeplantages, rijstvelden en wijngaarden. De stad kent enkele restaurants, waar je de lokaal geproduceerde wijn kunt proeven. In het rommelige Basse-Ville is het altijd een drukte van belang en word je omringd door kinderen die ansichtkaarten willen verkopen. Fianar, zoals Fianarantsoa ook wel wordt genoemd, wordt gedomineerd door de 1400 meter hoge Mt. Kianjasoa.

De stad Ambalavao heeft typische Betsileo-architectuur en een fabriek waar het beroemde Antaimoropapier wordt vervaardigd. Dit papier wordt kunstig gedecoreerd met verse bloemen. Buiten de fabriek hangen de stukken papier te drogen.

We rijden via indrukwekkende zwarte granietformaties met bijzondere begroeiing richting Ihosy, de hoofdstad van de Bara-stam. Na een steile klim bereiken we hun steppeachtig weidegebied, het Horombe-plateau.

Madagaskar Ambositra DjoserDe Bara verenigen hun Maleisisch-Polynesische oorsprong met sterk Afrikaanse invloeden. Het vee is belangrijk voor de status van de Bara-man. Hoe meer zeboes (bultrunderen) hij heeft, hoe hoger zijn positie op de maatschappelijke ladder. De Bara zijn als enige stam polygaam, maar het aantal echtgenotes telt niet mee voor de belangrijkheid van de mannen. Aan het eind van de dag bereiken we Ranohira in het Isalo-gebergte.

Met een gids wandelen we door Isalo nationaal park

Dag 12 Ranohira - Isalo nationaal park, wandeling
Dag 13 Isalo NP, ochtenwandeling - Ranohira - Tulear

Vanuit Ranohira verkennen we het Isalo nationaal park. De beelden lopen uiteen van uitgestrekte vlaktes tot klassieke wildwestlandschappen. Met een gids trekken we door het park.

Madagaskar ringstaart maki DjoserHoogtepunten zijn de zandsteenformaties die door erosie bijzondere vormen hebben gekregen: de Piscine Naturelle, een aantrekkelijk ‘natuurlijk zwembad’ in de vorm van een diepgroene poel omlijst met weelderige exotische begroeiing, en de Canyon des Singes, een kloof waar je kans loopt verschillende soorten lemuren te zien, bijvoorbeeld de beroemde ringstaartmaki’s. De volgende ochtend is er voor de lunch gelegendheod deel te nemen aan een tweede wandeling in het park, daarna rijden we verder zuidwaarts naar de havenplaats Tulear. Het landschap wordt steeds droger. We komen langs een palmenvallei en zien de typisch Afrikaanse apenbroodboom of baobab. De Mahafaly, een traditionele stam die nog veel aan voorouderverering doet, maakt prachtig versierde graven met afbeeldingen die episodes uit het leven van de overledene voorstellen.

Migrerende walvissen spotten bij Ifaty

Dag 14 Tulear - Ifaty
Dag 15 Ifaty
Dag 16 Ifaty
Dag 17 Ifaty - Tulear - vlucht naar Antananarivo

Na de inspanningen van de afgelopen dagen is het goed toeven in de aan zee gelegen bungalows bij Ifaty. Palmbomen flankeren hier de kustlijn en tijdens een wandeling over het strand passeer je enkele pittoreske vissersdorpjes. Het achterland van deze kuststreek bestaat uit halfwoestijn met een unieke als ‘spiny forest’ bekende stekelvegetatie die je zeker in de ochtend een keer moet gaan bekijken. Enkele soorten zoals de Didierea en kruikbaobabs zijn hier endemisch en door hun bizarre vormen zeker fotogeniek.

Madagaskar koraalriffen Ifaty DJoser Voor de kust bij Ifaty bevindt zich een uitgestrekt koraalrif. Lokale vissers nemen je met hun piroques hier graag mee naar toe. Al snorkelend kun je het kleurrijke onderwaterleven aan je duikbril voorbij laten trekken. Tussen eind juli en medio oktober kun je uitkijken naar migrerende bultrug walvissen die hier door de zeestraat trekken. Vanuit Tulear vliegen we terug naar Antananarivo. De volgende dag nemen we het vliegtuig naar Port Louis op Mauritius.

Mauritius, eiland van zon, zee, strand en de Dodo

Dag 18 Antananarivo - vlucht naar Mauritius
Dag 19 Mauritius
Dag 20 Mauritius
Dag 21 Mauritius
Dag 22 Mauritius - Amsterdam
Dag 23 Aankomst Amsterdam

We vliegen de volgende dag van Antananarivo naar Mauritius. Dit mooie eiland geniet vooral bekendheid vanwege zijn prachtige stranden en helderblauwe zee, waarin je kunt duiken en snorkelen. We verblijven in een comfortabel hotel op basis van half pension aan een mooi, rustig strand.

Zee strand MauritiusHier kan je zonnen, zwemmen, snorkelen of mee gaan op een duiktrip. Bekende duikspots zijn Le Morne, Flic & Flac en Trou Aux Biches. Bij Grand Bay ligt een interessante vulkanische krater, die vaak bezocht wordt door haaien en roggen. Ook zijn er mooie koraalriffen en scheepswrakken, waarvan sommige zijn afgezonken om tot kunstmatig rif te dienen. Daarnaast zijn er tientallen ’echte’ scheepswrakken, waarvan sommigen teruggaan tot de tijd van de piraten. Populair is het wrak van de Sirius, een 19e eeuws fregat dat na een zeegevecht tegen de Fransen is gezonken.

Ook de restanten van de Stella Maru, Silver Star en Jabeda liggen op de witte zandbodem in het turkoois blauwe water.
 
De 'kathedraal' bij Flic & Flac is de meest bekende duiklocatie. Na een drop of van 35 meter kun je op de bodem een grot binnengaan, die een plafond heeft van 10 meter. In deze grot houden flinke scholen vissen, roggen en kreeften zich op. Meer informatie over duiken vind je hier; duiken op Mauritius.

Maar voor wie liever geen natte voeten krijgt, valt er op Mauritius nog veel meer te ontdekken. Port Louis is een bedrijvige havenstad en een belangrijke stopover tussen Afrika en India. In het straatbeeld zie je vrouwen in Indiaase sari’s, maar ook gesluierde moslimvrouwen. Het contrast tussen de moderne gebouwen en traditionele houten architectuur is groot. In het Caudan Waterfront vind je allerlei winkels en restaurantjes. Neem ook een kijkje in het Natural History Museum waar je van alles te weten komt over de dodo.

Wereldberoemd is de botanische tuin van Sir Seewoosagur. Bijna 300 jaar geleden stelde de toenmalige Franse gouverneur zijn privé tuin open voor het publiek. Sindsdien is deze tuin openbaar en staat deze bekend als de Sir Seewoosagur Botanical Garden. Een bezoek is een aanrader. De tuinen zijn zo groot dat je wel enkele dagen nodig hebt om alle uithoeken te bekijken. Bijzonder zijn de maar liefst 85 verschillende soorten palmen, die hier uit alle hoeken van de wereld bijeen zijn gebracht. Maar in het oog springen ook de reusachtige vijgenbomen, baobabs en enorme hoeveelheden medicinale planten en specerijen. In de vijvers dobberen prachtige lelies en de reusachtige Victoria Regina.

Landschap MauritiusNatuurliefhebbers en wandelaars komen aan hun trekken in het Black River Gorges nationaal park, een prachtig natuurgebied, waar de zeldzame flora en fauna van het regenwoud wordt beschermd. Verschillende plantensoorten op Mauritius zijn endemisch en komen nergens anders ter wereld voor. De enige hardhouten bomen van het eiland vind je binnen de grenzen van het park. Voor wandelaars zijn verschillende wandelpaden uitgezet om het park te verkennen. Het 'Maccabee Forest Trail' is een uitstekend wandelpad om het Black River Gorges NP te bezichtigen.

Je kan hier wandelen naar het hoogste punt van het eiland, de Black River Peak. Je inspanningen worden beloond met een adembenemend uitzicht. Nog veel meer activiteiten op dit fascinerende eiland vind je op de officiële website van het Ministerie van Toerisme van Mauritius. Na drie dagen vlieg je, helemaal uitgerust, terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland dagprogramma. Uiteraard zijn de hotels en het vervoer van tevoren gereserveerd, maar ter plaatse ben je vrij om te ondernemen wat je wilt. Bij verplaatsingen stoppen we onderweg natuurlijk op de meest interessante plekken. De reisbegeleider biedt op de meeste dagen een programma aan, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen! Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 18 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 mei - 07 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

06 jun - 28 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

18 jul - 09 aug
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

08 aug - 30 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

05 sep - 27 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.895,-

Start - einde

12 sep - 04 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

26 sep - 18 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

03 okt - 25 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

24 okt - 15 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.895,-

Vertrekdata 2023

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

15 mei - 06 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.795,-

Start - einde

05 jun - 27 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.795,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf Mauritius op basis halfpension
 • Bezoek aan Périnet reservaat
 • Verkenning van het mooie nationale park Ranomafana
 • Wandeling in Isalo nationaal park olv. lokale gids
 • Bezoek aan een papierfabriekje in Ambalavao
 • Fietstocht naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva met lunch
 • Boottocht op de Matsiatrarivier met lunch
 • Excursies volgens programma

Exclusief

Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Landarrangement

Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten van/naar Antananarivo en van/naar Port Louis op Mauritius. De binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo is wel inbegrepen in de prijs van het landarrangement. Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket(s) (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius. De prijs is vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 15 deelnemers, het maximum is 18.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 7 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in de meeste stadjes en dorpen in middenklasse hotels op basis van tweepersoonskamers, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Waar nodig is je kamer voorzien van een fan/AC en een klamboe. Enkele hotels beschikken over een zwembad. De meeste accommodaties liggen op loopafstand van de binnensteden en zijn sfeervol of karakteristiek voor het land. In de (nabijheid van) nationale parken wordt er overnacht in sfeervolle chalets of bungalows gebouwd van lokale materialen.

In Périnet reservaat slaap je aan de rand van het park en loop je grote kans de mooiste vogels te zien en ’s morgens met de roep van de Indri Indri wakker te worden. Het hotel op Mauritius ligt aan een paradijselijk strand, maar beschikt tevens over een mooi zwembad.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Antananarivo Hotel Belvedere
Antsirabe Hotel Vatolahy
Ambalavao Aux Bougainvillées
Ranohira Motel Isalo
Ranohira Hotel H1 Isalo
Fianarantsoa Tsara Guest House
Isalo nationaal park Hotel Isalo Ranch
Ifaty Hotel Bamboo Club
Pointe aux Piments Villas Mon Plaisir


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een ander groepslid, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 345,-.

 • Hotel Belvedere terras Antananarivo Madagascar
 • Hotel Belvedere kamer Antananarivo Madagascar

  De comfortabele hotelkamers hebben een eigen badkamer

 • Hotel Vatolahy Antsirabe Madagascar
 • Hotel Vatolahy kamer Antsirabe Madagascar
 • Motel Isalo Ranohira Madagascar

  Enkele accommodaties hebben een heerlijk zwembad

 • Hotel H1 Isalo Ranohira Madagascar
 • Hotel H1 Isalo kamer Ranohira Madagascar
 • Hotel H1 Isalo zwembad Ranohira Madagascar
 • Tsara Guest House kamer Fianarantsoa Madagascar
 • Tsara Guest House tuin Fianarantsoa Madagascar

  De meeste accommodatie beschikken over een mooie tuin

 • Tsara Guest House kamer raam Fianarantsoa Madagascar
 • Tsara Guest House balkon Fianarantsoa Madagascar
 • Hotel Bamboo Club zwembad Ifaty Madagascar

  Lekker ontspannen in het zwembad op een warme dag

 • Hotel Isalo Ranch huisje Madagascar

  In de nabijheid van de nationale parken overnachten we in chalets

 • Hotel Isalo Ranch huisje Madagascar
 • Hotel Isalo Ranch zwembad Madagascar
 • Hotel Isalo Ranch uitzicht Madagascar
 • Hotel Bamboo Club huisje Ifaty Madagascar

  De traditioneel Afrikaanse chalets zijn gemaakt van lokale materialen

 • Hotel Bamboo Club kamer Ifaty Madagascar

  Indien nodig hangt er een klamboe boven je bed

 • Villas Mon Plaisir Mauritius

  Het hotel op Mauritius ligt op een steenworp van het strand

 • Villas Mon Plaisir strand Mauritius

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  19:05

  Aankomst

  23:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Antananarivo

  Vertrek

  01:50

  Aankomst

  14:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Mauritius - Istanbul

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  04:50*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  07:20

  Aankomst

  09:55

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in de zomer een uur later, in de winter is het verschil twee uur.

Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Met het inflight entertainmentsysteem kom je niets te kort. Er is een ruim aanbod met onder andere spelletjes, muziek en films voor alle leeftijden. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en ontbreekt het je aan niets.

Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

Landarrangement

Het landarrangement is de reis zonder de internationale vluchten van/naar Antananarivo en van/naar Port Louis op Mauritius. De binnenlandse vlucht van Tulear naar Antananarivo is wel inbegrepen in de prijs van het landarrangement. Vergeet bij het boeken van je eigen ticket vooral niet een ticket(s) (enkele reis en/of retour) te boeken van Antananarivo naar Mauritius. De prijs is vanaf €2.195,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We reizen op Madagascar met een eigen comfortabele bus. We kunnen stoppen waar we willen voor een foto of de lunch. De infrastructuur op Madagascar is eenvoudig, maar het grootste deel van de smalle wegen is geasfalteerd.

Voor het traject Tulear - Antananarivo nemen we een binnenlandse vlucht. Ook tussen Antananarivo en Mauritius v.v. wordt gevlogen.

 • In het zuiden maken we gebruik van een bus, die geschikt is voor de smalle wegen in deze regio.

  In het zuiden maken we gebruik van een bus die geschikt is voor de smalle wegen

 • Bus binnenkant Madagascar
 • Bus Madagascar
 • Met onze eigen bus kunnen we stoppen waar we willen

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • CO2 compensatie vliegreis
 • Binnenlandse vlucht Tulear - Antananarivo
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer per bus
 • Hotelovernachtingen
 • Verblijf Mauritius op basis halfpension
 • Bezoek aan Périnet reservaat
 • Verkenning van het mooie nationale park Ranomafana
 • Wandeling in Isalo nationaal park olv. lokale gids
 • Bezoek aan een papierfabriekje in Ambalavao
 • Fietstocht naar de kratermeren Andraikiba en Tritriva met lunch
 • Boottocht op de Matsiatrarivier met lunch
 • Excursies volgens programma

Excursies

Kameleon MadagaskarBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar koopjes, de ander is bijzonder geïnteresseerd in de boeiende flora en fauna of wil op zijn gemak rondkijken om straatleven te fotograferen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen.

Tijdens deze reis door Madagascar & Mauritius zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Met een gids ontdekken we tijdens een wandeling de flora en fauna van het Perinet reservaat
 • Vanuit Antsirabe verkennen we per fiets het platteland en de kratermeren Andraikiba en Tritriva. De lunch is hierbij inbegrepen.
 • We verkennen te voet het Ranomafana nationaal park.
 • We maken een mooie boottocht op de Matsiatrarivier, de lunch is hierbij inbegrepen. We varen hier met kano’s langs Betsileodorpen.
 • In het prachtige Isalo nationaal park maken we onder leiding van een gids een wandeling.
 • In Ambalavao bezoeken we een traditioneel papierfabriekje.
 • Verblijf Mauritius op basis van half pension (3 x ontbijt en 3 x diner).

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • In Andasibe kan er ’s nachts een wandeling (van 45 minuten) worden gemaakt aan de rand van Perinet reservaat om typische nachtdieren te spotten.
 • Maak met een pousse-pousse een leuke tocht door Antsirabe, bijvoorbeeld naar de markt of hotel des Thermes. Spreek vooraf de prijs af.
 • Avondwandeling in Ranomafana nationaal park waarbij we op zoek gaan naar kikkers, kameleons, lemuren en de schuwe civetkat.
 • In Ifaty kan er onder leiding van een gids het bijzondere spiny forest worden bezocht. Hier vind je de bijzondere flesbaobabs en veel verschillende vogels.
 • Snorkeltocht per piroque voor de kust bij Iftay. Ook kan hier worden gedoken bij een PADI gecertificeerde duikschool.
 • Tussen juni en september worden er bij Ifaty walvistochten aangeboden om migrerende bultrug walvissen te spotten.
 • Op Mauritius kunnen de beroemde botanische tuinen van Pamplemousses worden bezocht.
 • Het natuurhistorische museum in Port Louis, de hoofdstad van Mauritius, is geheel gewijd aan de Dodo, de bijzonder loopvogel.
 • Catamaran tocht op zee vanuit Ile au Cerf op Mauritius. Er kan worden gesnorkeld.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer twee weken voor vertrek.
 • Een paspoort, dat bij vertrek minimaal nog zes maanden geldig is.
 • Visum ter plekke bij aanomst in Antananarivo voor € 35,- met Nederlandse en Belgische nationaliteit.

Geldzaken

In Madagascar wordt er betaald met Ariary en in Mauritius wordt er betaald met rupee. Kijk voor de actuele koersen kijk op oanda.com.

Madagascar - geld - AriariPinnen: met bankpas zeer beperkt mogelijk in de grote plaatsen
Contant: euro’s in coupures kleiner dan € 100,- 
Creditcards: alleen Visa wordt beperkt geaccepteerd

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven, geldt € 225,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Lekker eten is een belangrijk onderdeel van een geslaagde vakantie. Je boekt bij Djoser je reis op basis van logies, dus kun je op eigen gelegenheid de lokale keuken van Madagascar ontdekken. Op Mauritius is het verblijf in het hotel op basis van halfpension, ontbijt en diner is hier inbegrepen.

Djoser - Madagaskar - fruitverkopersRijst is het hoofdbestanddeel van de maaltijd en specialiteiten zijn romazava (een stoofpot van rundvlees en groenten), ravitoto (stoofpot van varkensvlees en maniok) en pittige sausjes als rougaille (van tomaat, gember, ui, citroen en hete pepers) of achards (een hete groentencurry). Soep is ook in verschillende variaties verkrijgbaar, waaronder Chinese. Het nationale dessert is banane flambée (banaan geflambeerd met rum), ook wel gebruikt als aanduiding voor een man met succes bij de vrouwen. Oktober tot december is het seizoen van de ananas, lychees, mango, bananen en aardbeien. Verder kom je abrikozen, appels, perziken en peren tegen.

Lekker en veilig zijn de kartonnen bekertjes yoghurt die je op straat kunt kopen. Ook de moeite waard om te proberen is kaas uit de zuidelijke hooglanden, verkrijgbaar in verschillende smaken, waaronder een bijzonder smakelijke peperkaas.

Coca Cola, Fanta, Sprite en mineraalwater zijn in Madagascar overal verkrijgbaar. De grote flessen lokaal gebrouwen Three Horses bier kun je makkelijk met iemand delen. De reisbegeleiding informeert je over goede restaurantjes en desgewenst over betrouwbare straatstalletjes. De meeste hotels hebben leuke restaurants; de ene keer is de specialiteit vis, de andere serveert pizza of Chinees.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP en Hepatitis A
 • Malariatabletten

Let goed op wat je eet. Ook raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. Zorg verder dat je tijdens de reis voldoende rust neemt en voldoende eet en drinkt. Een goede conditie levert een belangrijke bijdrage aan je vakantieplezier!

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen waar je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, voor de veiligheid en een soepel verloop van de reis.

Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

Klimaat en geografie

Landschap Madagascar Doordat Madagascar zich van noord naar zuid uit over een grote lengte uitstrekt, heeft het eiland een erg gevarieerd klimaat. Ook de grote hoogteverschillen zijn uiteraard van invloed. Op onze reisroute loopt het droge seizoen van april tot en met november. In de winter, van juni tot en met augustus, variëren de temperaturen van een maximum van 30°C aan de kust (hoger komt ook voor) tot 25°C op de hogere plateaus.

In grote lijnen duurt het regenseizoen van november tot april, maar ook hierin komen grote verschillen voor tussen hoger en lager gelegen gebieden. Op het zuidelijk deel van het eiland, waar de reisroute zich grotendeels afspeelt, regent het over het algemeen alleen in december en januari. In Mauritius is het weer het hele jaar constant. Slechts in februari en maart kunnen de weersomstandigheden hier door overtrekkende orkanen slecht zijn.

Madagascar bestrijkt 1600 kilometer van noord naar zuid en 650 kilometer noordwest op het breedste deel. De inwoners stammen voornamelijk af van Maleisisch-Polynesische zeelieden die zich zo’n 1500 jaar geleden op het eiland vestigden.

De overheersende bevolkingsgroep is de Merina, die voornamelijk in de centrale hooglanden woont, maar er zijn nog zeventien officieel erkende ‘stammen’, allemaal met hun eigen cultuur en territorium. De officiële taal in Madagascar is het Malagasy, maar vooral in de steden wordt over het algemeen goed Frans (de tweede officiële taal) gesproken. Engels is officieel de derde nationale taal, maar wordt maar door een beperkt aantal mensen beheerst.

Het landschap varieert van woestijn tot regenwoud, van hoogvlakte tot tropisch eiland. Begroeiing en diersoorten hebben zich geïsoleerd ontwikkeld, waardoor er heel wat bijzondere soorten op Madagascar voorkomen. Tegelijkertijd worden de meeste van die soorten ernstig bedreigd omdat het oorspronkelijk leefmilieu in hoog tempo wordt platgebrand en in cultuur gebracht. Het toerisme op Madagascar staat nog in de kinderschoenen vergeleken met de nabijgelegen Seychellen, Mauritius of Oost- en Zuid-Afrika.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

Veelgestelde vragen

Voor wie is deze reis geschikt?

Deze reis is geschikt voor iedereen die nieuwsgierig is naar unieke flora en fauna. Op Madagascar vind je flora en fauna die je nergens anders ter wereld kunt vinden. We trekken te voet de natuur in en sommige wandelingen in de parken die we maken zijn pittig te noemen. Een goede conditie is daarom belangrijk om aan alle programma –onderdelen deel te kunnen nemen.

Behalve een stevige dosis mooie, indrukwekkende natuur staan uiteraard ook diverse ontmoetingen met de vriendelijke lokale bevolking op het programma.Stroom- en waterstoring zijn eerder regel dan uitzondering. We verwachten van onze deelnemers een flexibele opstelling.

Waarom met Djoser naar Madagaskar?

Waar overnacht je tijdens de reis?

Hoe reizen we door Madagascar?

Wat zijn de bezienswaardigheden op Madagascar?

Wat zijn de karakteristieke eigenschappen van de verschillende nationale parken?

Welke bijzondere dieren en planten kom ik tegen in deze rondreis?

Zijn er duikmogelijkheden op Mauritius?

Wat is de beste reistijd voor Madagaskar & Mauritius?

Wat is het voltage in Madagascar en in Mauritius?

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Heb ik voor Madagascar en Mauritius visa nodig?

Kan ik mijn kleren (laten) wassen tijdens de reis?

Dien ik een klamboe mee te nemen?

Is een verlenging/vervroeging in Madagascar of stopover op Mauritius mogelijk?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,5

 • Een mooie reis, goed georganiseerd. Onze reisleider Dick wist steeds de beste gidsen te strikken. Heel mooie tochten gemaakt. Het land heeft een enorme indruk op me gemaakt. Een uitstekende groep reisgenoten en goede reisleider.

  9,0

  9,0
 • Madagaskar in november bijzonder droog. Hoe warmer hoe armer de bevolking. Weinig culturele bezienswaardigheden. Mooie Isalo trekking: drager aan te bevelen om te kunnen stijgen en dalen in 35 graden. Mauritius mooie stranden aan de andere kant van het eiland. Port Louis: leuke musea.

  7,0

  7,0
 • Alles was prima in orde én geregeld; van transport, reisbegeleider Dick, de lokale gidsen en niet te vergeten het onwijs mooie Madagaskar in al haar facetten met haar lieve bewoners. Tel daar bij op een leuke gevarieerde groep medereizigers met het hart op de goede plaats. Onvergetelijke reis..!

  9,0

  9,0
 • Heel interessante reis op Madagascar, Mauritius is dan daarna een cultuurschok, mooi maar Madagascar vonden wij veel mooier, fijner en ontvankelijker. Reisleider was een heel fijne man met veel reiservaring

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Unieke combinatie Madagascar met Mauritius
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Bezoek aan 3 nationale parken
 • Boottocht met kano's op Matsiatrarivier inbegrepen
 • Leuke fietstocht over het platteland rondom Antsirabe
 • Binnenlandse vlucht Ifaty - Antananarivo
 • Verblijf Mauritius op basis van half pension

Klantwaardering

8,5

Een mooie reis, goed georganiseerd. Onze reisleider Dick wis...
Een mooie reis, goed georganiseerd. Onze reisleider Dick wist steeds de beste gidsen te strikken. Heel mooie tochten gemaakt. Het land heeft een enorme indruk op me gemaakt. Een uitstekende groep reisgenoten en goede reisleider.

Saskia P. - 9,0
Madagaskar in november bijzonder droog. Hoe warmer hoe armer...
Madagaskar in november bijzonder droog. Hoe warmer hoe armer de bevolking. Weinig culturele bezienswaardigheden. Mooie Isalo trekking: drager aan te bevelen om te kunnen stijgen en dalen in 35 graden. Mauritius mooie stranden aan de andere kant van het eiland. Port Louis: leuke musea.

Gerrie G. - 7,0
Alles was prima in orde én geregeld; van transport, reisbege...
Alles was prima in orde én geregeld; van transport, reisbegeleider Dick, de lokale gidsen en niet te vergeten het onwijs mooie Madagaskar in al haar facetten met haar lieve bewoners. Tel daar bij op een leuke gevarieerde groep medereizigers met het hart op de goede plaats. Onvergetelijke reis..!

Frits W. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Madagascar & Mauritius

Het weer in Madagascar & Mauritius

26°C

Terug naar boven