Zijderoute

Zijderoute

Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië

22 dagen

Centraal in Azië liggen verschillende voormalige Sovjetstaten met een rijk verleden. Het waren belangrijke schakels in de zijderoute van China naar de Middellandse Zee. De vele volkeren in dit gebied, waaronder een aanzienlijk aantal nomadenstammen, herontdekken steeds meer van hun historisch erfgoed. Tijdens deze fascinerende rondreis bezoek je Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië. In deze landen bezoek je onder andere Ashgabat met haar marmeren gebouwen, leer je over de eeuwenoude culturen in Oezbekistan, verken je het legendarische Samarkand en ga je via het overweldigende landschap van Kirgizië naar de enorme canyons vlakbij Almaty.

Van:
Aan:


Routekaart Zijderoute, 22 dagen
 1. Amsterdam - Ashgabat (Turkmenistan)
 2. Ashgabat
 3. Ashgabat - vlucht naar Tashauz, excursie Kunya Urgench - Nukus (Oezbekistan)
 4. Nukus, excursie naar woestijnfort Toprak Kala - Khiva
 5. Khiva
 6. Khiva - Boechara
 7. Boechara
 8. Boechara, bezoek aan het historische Shachrisabz - Samarkand
 9. Samarkand
 10. Samarkand - Tasjkent
 11. Tasjkent - Aksu Djabagly (Kazachstan)
 12. Aksu Djabagly
 13. Aksu Djabagly - Bishkek (Kirgizië)
 14. Bishkek - Tamga
 15. Tamga - Djeti Oghuz
 16. Djeti Oghuz - Karakol
 17. Karakol
 18. Karakol - Kegen Pass - Kolsai-meren (Kazachstan)
 19. Kolsai-meren
 20. Kolsai-meren - Charyn Canyon - Almaty
 21. Almaty
 22. Almaty - Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Turkmenistan

Dag 1 Amsterdam - Ashgabat
Dag 2 Ashgabat
Dag 3 Ashgabat - vlucht naar Tashauz, excursie Kunya Urgench - Nukus

Turkmenistan Kopet Dag gebergte Djoser De reis begint in de hoofdstad van Turkmenistan, Ashgabat, gelegen aan de voet van het Kopet-Dag gebergte. De stad is in 1948 totaal verwoest door een zware aardbeving en in de jaren vijftig helemaal opnieuw opgebouwd in een karakteristieke Sovjetstijl met veel wit marmer. De plotseling overleden alleenheerser Niyazov (Turkmenbashi) heeft de hele stad naar zijn idee herbouwd met als middelpunt een gigantische triomfboog, de Neutraliteitsboog, uit 1998. Bovenop staat een 12 meter hoog verguld standbeeld van de oud-president dat langzaam met de zon meedraait. Wandel langs moderne gebouwen en over markten waar kleurig geklede Turkmeense vrouwen hun waren verhandelen.

Vanuit Ashgabat vliegen we op dag 3 over de hete zandwoestijn Karakum (‘zwart zand’) naar Tashauz. Onderweg naar Nukus bezoeken we eerst nog de oude stad Kunya Urgench, in een ver verleden de hoofdstad van het belangrijke Centraal-Aziatisch koninkrijk Chorasmië.

Mausolea en moskeeën tonen de glorie van weleer van Chorasmië, een rijk dat zich uitstrekte over delen van Turkmenistan en Oezbekistan. Beroemde wetenschappers als Avicenna en Al Beruni verbleven ooit in deze stad. Na alles in ons op te hebben genomen steken we de grens over naar Oezbekistan waar we de nacht doorbrengen in Nukus.

Oezbekistan

Savitsky Museum Nukus OezbekistanNukus is een traditioneel plaatsje waar nauwelijks een toerist te vinden is. Een bezoek aan het Savitskymuseum met een bijzondere collectie aan zeldzame Russische avant-garde schilderijen is zeker de moeite waard. Ook kun je hier kennis maken met het nomadische leven: het museum herbergt een grote collectie typisch handwerk van de nomadenstammen in de omgeving, zoals tapijten, borduursels en yurt-decoraties.

Dag 4 Nukus - Khiva
Dag 5 Khiva

De volgende dag rijden we in de middag richting Khiva. We maken onderweg een stop bij het oude woestijnfort Toprak-Kala, één van de 50 forten die al 2000 jaar geleden de geciviliseerde oasesteden bescherming moesten bieden tegen de gevreesde nomadenvolkeren uit het noorden. In Khiva slapen we in een eenvoudig familiehotel in de buurt van de stadsmuren.

Turkmenistan Kukhna Ark Djoser We nemen ruim de tijd om alle bezienswaardigheden te bekijken. De goed bewaarde binnenstad, vol monumentale gebouwen, ligt omsloten door hoge lemen stadswallen. Je proeft hier de sfeer van weleer, toen Khiva een welvarende stad was op de zijderoute. Een schitterend voorbeeld hiervan is het 12e-eeuwse paleis Kukhna Ark met een prachtig gedecoreerde openluchtmoskee, een harem, een rechtszaal en nog veel meer. Vanaf het oudste deel, het Oq Shihbobo Bastion, heb je een prachtig uitzicht over de vesting en de oude stad. Het oude ommuurde deel van deze stad, de Itsjan-Kala, is een verzameling mausolea, medressen en moskeeën uit de 18e en 19e eeuw waarvan de meeste schitterend zijn versierd met blauw gekleurd tegelwerk.

Vanaf één van de vele minaretten heb je een goed uitzicht over de oase en de woestijn. Vanuit deze museumstad rijden we in een uur of zes, dwars door de Kyzylkum-woestijn, naar de heilige Oezbeekse stad: Boechara. Onderweg maak je kennis met de rivier Amudarya die je met de bus verschillende malen oversteekt.

Dag 6 Khiva - Boechara
Dag 7 Boechara

Boechara is ongeveer 2000 jaar oud en biedt een overvloed aan heiligdommen, tombes en koranscholen. Het lijkt wel of Boechara, dat al in de 9e eeuw beroemd was, niet veel is veranderd in de laatste eeuwen. Door het gebruik van lokale materialen geeft de overheersende zandkleur een uniform uiterlijk aan de oude binnenstad. Tientallen karavanserais, medressen, moskeeën en overdekte markten liggen compact binnen de sjachristan, de oude stad.

Zijderoute Kalon-Minaret Djoser Het hoogste bouwwerk is de 12e-eeuwse Kalon-minaret, die als enige de verwoesting door Dzjenghis Khan heeft overleefd. Oud Boechara werd midden in de woestijn door diverse kanalen van water voorzien dat werd opgevangen in stenen vijvers. Hier kwam de lokale bevolking samen om water te halen, thee te drinken en nieuwtjes uit te wisselen. Tegenwoordig is de rand van het sfeervolle Lyab-i-Khauzplein hiervoor 'the place to be'. Theeslurpende mannen komen hier een potje schaak of backgammon spelen in één van de traditionele theehuizen.

Van de 200 historische vijvers is Liabi Chauz de grootste en de omgeving het meest sfeervol. Eet hier, gelegen op grote divans, een sjasjliek of een plov, de traditionele schotels in Centraal-Azië. Dichtbij vind je nog een synagoge als overblijfsel van de eens grote joodse gemeenschap. Het oudste monument van Boechara is het fijnzinnige mausoleum in baksteen van Ismail Samani gelegen in een park even buiten de oude stad.

Dag 8 Boechara - Shachrisabz - Samarkand

We trekken de woestijn door en rijden naar Shachrisabz, de geboorteplaats van Timoer Lenk, bijgenaamd ‘de kreupele’, die in de 14e eeuw een gebied van Turkije tot aan India veroverde. Hij bouwde hier zijn zomerverblijf. Van dit Ak-Saray paleis is slechts één kant van de 55 meter hoge triomfboog overgebleven. Verder zie je hier een moskee en een mausoleum dat Timoer voor zichzelf had bestemd.

Dag 9 Samarkand

Registanplein Zijderoute Djoser Het legendarische Samarkand was de belangrijkste plaats op de zijderoute en is onbetwist één van de hoogtepunten van deze reis. Samarkand wordt met recht één van de fraaiste steden ter wereld genoemd. Koepels en minaretten zijn versierd met ingewikkelde mozaiek- en reliefmotieven. Het toppunt zijn de spectaculaire medressen en moskee van het reusachtige Registanplein, versierd van binnen én buiten met een betoverende compsotie van mozaïek en bladgoud. Boven de bazaar van de stad torent de koepel van de Bibi Khanum uit.

Samarkand is de meest tot de verbeelding sprekende naam van alle steden aan de zijderoute. De stad is al meer dan 25 eeuwen oud en werd nog veroverd door Alexander de Grote. In deze parel van de zijderoute is het Registanplein zonder meer het grootste juweel van Centraal-Azië. Op dit plein pronken drie schitterend betegelde gebouwen met scheefgezakte minaretten daterend uit de 15e tot 17e eeuw. De Gur Emir, het sobere mausoleum van Timoer en twee van zijn zoons, heeft een majestueuze azuurblauw geglazuurde koepel.

Sjah-i-Zinda Samarkand OezbekistanHet meest 'romantische' oord is de begraafplaats Sjah-i-Zinda, een uitgestrekt gebied van graven met kleurige koepels. Dichtbij ligt het 15e-eeuwse observatorium van Ulug Bek, beroemd astronoom en Timoers kleinzoon. Rondom de Bibi Chanum moskee, genoemd naar de Chinese vrouw van Timoer, vind je de levendige markt waar verschillende volkeren in het Tadzjieks met elkaar onderhandelen. Drink hier een lekker kopje thee in een tsjaichana (theehuis) met de lokale bevolking.

Dag 10 Samarkand - Tasjkent

In de moderne hoofdstad Tasjkent reis je per metro naar het antropologisch museum of de bazaar. Je kunt ook even ontspannen in een park waar je Russische en Oezbeekse families ziet genieten van hun vrije tijd. De brede boulevards in Sovjetstijl zijn aangelegd na de verwoestende aardbeving van 1966. Enkele mausolea uit de 15e eeuw en de Kukeldasj-medressa zijn een kijkje waard. De grote Chorsu-bazaar biedt allerlei koopjes. Geniet de laatste avond in Oezbekistan van een heerlijke maaltijd in een karakteristiek restaurantje-aan-huis in het sfeervolle centrum.

Kazachstan

Dag 11 Tasjkent - Aksu Djabagly
Dag 12 Aksu Djabagly

Aksu Djabagly natuur KazachstanNa alle culturele hoogtepunten wordt het tijd voor natuurlijke hoogtepunten. Van de Oezbeekse hoofdstad reizen we naar de grens met Kazachstan. De grensprocedure zal nog enige tijd kosten, voordat we onze weg vervolgen over de noordelijke zijderoute en door het imponerende bergachtige landschap rijden. We verblijven in het Aksu Djabagly natuurreservaat, het oudste natuurreservaat van Centraal-Azië dat verschillende mogelijkheden biedt voor leuke wandelingen. De mooie bergachtige omgeving biedt spectaculaire uitzichten met watervallen en je ziet tal van verschillende vogelsoorten.

Kirgizië

Dag 13 Aksu Djabagly - Bishkek

Na twee overnachtingen in deze mooie natuurlijke omgeving bereiken we de grens van Kirgizië en niet veel later Bishkek. De hoofdstad van Kirgizië is een vrij nieuwe stad met veel groen op de grote pleinen en langs brede boulevards. Leninbeelden en Sovjetarchitectuur contrasteren hier met gezellig volle terrassen en groene parken. Cultuurliefhebbers kunnen hier een bezoekje brengen aan het museum over Lenin.

Dag 14 Bishkek - Burana toren - Tamga

Zijderoute Kirgizië Djoser Ergens in de velden bij het plaatsje Tokmok vind je de eenzame Burana-toren uit de 11de eeuw. Een heuvel met historische opgravingen, een begraafplaats en deze toren zijn de enige tastbare overblijfselen van de Sogdische stad Balasagun. Kirgizië biedt een veelheid aan fraaie natuur, rust en ruimte. Het is een bergachtig land waar we ons bijna voortdurend op een hoogte van meer dan 1700 meter bevinden. De grootste attractie is het gebied rond het Issyk-Kul-meer dat een grote variatie in ecosystemen herbergt. Het meer zelf op zo’n 1700 meter hoogte bevat warm thermaal water, waardoor het niet bevriest. In Tamga, gelegen aan de oevers van het Issyk Kul meer, kun je heerlijk wandelen. Of misschien neem je liever een duik in het warme water!

Dag 15 Tamga - Barskoon Vallei - Djeti Oghuz

Zijderoute Barskoon vallei Djoser Vanuit Tamga rijden we naar de Barskoon Vallei, een schitterende vallei waar je een heerlijke wandeling kunt maken, watervallen kunt bezoeken en een monument van de eerste Russische astronaut, Yuri Gagarin, kunt bezichtigen. We brengen de nacht door in een traditionele yurt in Djeti Oghuz te midden van de schitterende natuur waarbij je de tent en de sanitaire voorzieningen deelt met enkele groepsgenoten. Voor de maaltijden wordt gezorgd.

Dag 16 Djeti Oghuz - Karakol
Dag 17 Karakol

De volgende ochtend rijden we verder langs het immense meer naar het stadje Karakol met haar typisch Russische uitstraling in de vorm van lage houten huizen en enkele Russisch-orthodoxe kerken. De straten worden hier beschaduwd door populieren. Op enkele kilometers van Karakol, bij de door een aardbeving ontstane Michailowska-kloof, bevindt zich het graf van de Russische onderzoeker Przewalski, die het naar hem genoemde paard ontdekte. Met de Hemelse Bergen op de achtergrond kun je een mooie wandeling maken.

Kazachstan

Dag 18 Karakol - Kegen Pass - Kolsai meren
Dag 19 Kolsai meren
Dag 20 Kolsai meren - Charyn Canyon - Almaty

Kolsai meer KazachstanWe hervatten onze reis met een prachtige rit door de uitgestrekte natuur en rijden via een bergpas Kazachstan weer binnen. Rondom de schitterende Kolsai-meren in het Tien Shan gebergte kun je uitstekend wandelen en een blik werpen op het traditionele Kazachse leven.

Onderweg naar Almaty stoppen we bij één van de grootste canyons ter wereld: de Charyn Canyon. Deze canyon wordt ook wel het kleine broertje van de Grand Canyon genoemd. Het dramatische uitzicht op de door erosie uitgesleten rotsformaties is meer dan indrukwekkend. We reizen door naar de oude hoofdstad Almaty die prachtig is gelegen aan de voet van het Alatau-gebergte.

Dag 21 Almaty
Dag 22 Almaty - Amsterdam

Zijderoute Almaty Djoser Almaty draagt nog een typische Sovjetstempel uit: boulevards op paradebreedte, classicistische architectuur en veel parken. Uit de tsarentijd dateren de hemelsblauwe Nikolaaskathedraal met een indrukwekkende verzameling relikwieën en iconen en de houten Zenkov-kathedraal in het Panfilow-park. Het zijn één van de weinige bouwwerken die de aardbeving van 1911 hebben overleefd. In het Gorki-park kun je nog op ouderwetse wijze genieten van uitgaan en ontspannen in Sovjetstijl: een roeivijver, een dierentuintje en een speelgoedtreintje.

Een ritje met de kabelbaan naar de heuvel Köktjube geeft je een mooi uitzicht over de stad en over de bergen aan de zuidkant. De beroemde ijsbaan Medeo ligt 15 km van de stad op 1.700 meter hoogte en schaatsliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen. Misschien kun je je persoonlijke record op de 500 meter nog verbreken!

Met een bezoek aan een badhuis kun je deze imponerende reis in stijl afsluiten. Vanuit Almaty vliegen we tenslotte weer terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

02 mei - 23 mei
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

16 mei - 06 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

23 mei - 13 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

7 plaatsen vrij
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.195,-

Start - einde

06 jun - 27 jun
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

beperkt beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

20 jun - 11 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

18 jul - 08 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

13 aug - 03 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

29 aug - 19 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

05 sep - 26 sep
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

12 sep - 03 okt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

26 sep - 17 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.095,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

17 apr - 08 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

29 apr - 20 mei
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

15 mei - 05 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

22 mei - 12 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.995,-

Start - einde

05 jun - 26 jun
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Start - einde

19 jun - 10 jul
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 3.095,-

Inclusief

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Ashgabat - Tashauz
 • Excursie Kunya Urgench
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachting in een yurt inclusief maaltijden
 • Entreegeld Kolsai nationaal park
 • Overnachtingen Kolsai inclusief maaltijden

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, visum kosten, entreegelden, facultatieve excursies, toeristenbelasting, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten (maar mét de vlucht Ashgabat-Tashauz) is vanaf €2.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 298,-.

Met uitzondering van de overnachtingen in een yurt beschik je dan over een eigen kamer.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €370,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de reis overnachten we in goede middenklasse hotels, waar kamers geboekt zijn met een badkamer. In de meeste steden maken we gebruik van centraal gelegen hotels, waardoor je makkelijk naar de bezienswaardigheden loopt. In de meer afgelegen gebieden verblijven we op bijzondere locaties, waarbij je in een aantal gevallen kunt genieten van een mooie fruittuin.

Een enkele keer overnachten we in authentieke Sovjet stijl. In Djeti Oghuz slapen we zoals echte Kirgiezen slapen, in een traditionele yurt (niet in april, mei onder voorbehoud). Je overnacht samen met een deel van de groep en deelt de sanitaire voorzieningen. Ook in Tamga, Aksu Djabagly en bij de Kolsai meren is er kans op gedeeld sanitair.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Ashgabat Hotel Ak-Altin
Nukus Hotel Jipek Joli
Khiva Hotel Euro Asia
Boechara Hotel Atlas
Samarkand Hotel Zarina
Tasjkent Hotel Grand Orzu
Karakol Green Yard Hotel
Almaty Otrar Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 298,-.

Met uitzondering van de overnachtingen in een yurt beschik je dan over een eigen kamer.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Ashgabat Ak Altyn Hotel Turkmenistan Djoser
 • Ashgabat Ak Altyn hotel kamer Turkmenistan Djoser

  Hotelkamers hebben een douche en toilet.

 • Euro Asia Hotel Khiva Oezbekistan
 • Khiva Malika Kheivak hotel kamer Oezbekistan Djoser

  Desgewenst zijn twin-kamers beschikbaar.

 • Samarkand Hotel Zarina hotel zwembad Oezbekistan Djoser

  Sommige hotels zijn een oase van rust.

 • Samarkand Hotel Zarina hotel kamer Oezbekistan Djoser
 • Tashkent Grand Orzu hotel Oezbekistan Djoser
 • Tashkent Grand Orzu hotel zwembad Oezbekistan Djoser
 • Aksu Djabagly Zhenja hotel tuin Kazachstan Djoser
 • Aksu Djabagly Zhenja hotel kamer Kazachstan Djoser
 • Bishkek Green City hotel kamer Kirgizië Djoser
 • Yurt Djety oghuz Kirgizië Djoser

  Overnacht in een yurt voor het echte nomadengevoel!

 • Yurt Djety oghuz Kirgizië Djoser
 • Yurt Djety oghuz uitzicht Kirgizië Djoser
 • Karakol Green yard hotel ontbijt Kirgizië Djoser

  Het ontbijt is bij deze reis inbegrepen.

 • Karakol Green yard hotel kamer Kirgizië Djoser
 • Almaty Hotel Otrar Kazachstan Djoser

  Hotels zijn in deze landen vaak in Sovjet-stijl.

Vliegreis

Turkish airlines

Turkish Airlines is de nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met zijn thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne nieuwe luchthaven Istanbul Airport vliegt Turkish naar overal ter wereld. De luchtvaarmaatschappij is onderdeel van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten.

Turkish Airlines beschikt over een zeer jonge en moderne vloot. De airline onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring die het aan boord serveert. Met het inflight entertainment systeem worden kinderen voorzien van kinderfilms, spelletjes en muziek, maar ook volwassenen komen niets te kort met het ruime aanbod. Kortom bij Turkish Airlines begint je reis goed en zal het je aan niets ontbreken.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  14:40

  Aankomst

  19:00

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Ashgabat

  Vertrek

  20:20

  Aankomst

  02:00*

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Almaty - Istanbul

  Vertrek

  10:00

  Aankomst

  13:20

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  15:05

  Aankomst

  17:30

* aankomst volgende dag


Tijdverschil: gedurende onze zomertijd is het in Turkmenistan en Oezbekistan 3 uur later, naar in Kirgizië en Kazachstan 4 uur later dan bij ons.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten (maar mét de vlucht Ashgabat-Tashauz) is vanaf €2.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

We starten de reis in Turkmenistan. We moeten hier grote afstanden overbruggen, vandaar dat we gebruik maken van een comfortabele binnenlandse vlucht van Ashgabat naar Tashauz.

In Oezbekistan, Kirgizië en Kazachstan maken we gebruik van onze eigen, lokaal gehuurde bus. Dit zijn ruime comfortabele bussen met airconditioning. De reisdagen zijn soms lang, omdat de wegen minder goed zijn. Maar de bus staat tot onze beschikking, dus we kunnen onderweg stoppen waar we willen. Even de benen strekken, een foto maken of een lokale markt bezoeken.

 • Turkish Airlines vliegtuig

  Comfortabele vluchten met Turkish Ailines.

 • Zijderoute kamperen tentenkamp Djoser

  Transfers per privé bus.

 • Zijderoute binnenkant bus vervoersmiddel Djoser
 • Zijderoute buitenkant bus vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht Ashgabat - Tashauz
 • Excursie Kunya Urgench
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Vervoer
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt
 • Overnachting in een yurt inclusief maaltijden
 • Entreegeld Kolsai nationaal park
 • Overnachtingen Kolsai inclusief maaltijden

Excursies

Boechara Ark OezbekistanBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet van alle verhalen over de nomaden en ontdekkingsreizigers, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op koopjesjacht gaat op de Russische markt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken.

Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië, zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Bezoek aan Kunya Urgench, de oude hoofdstad van Chorasmië, een van de oorspronkelijke Centraal–Aziatische rijken. Beroemde wetenschappers als Avicenna en Al Beruni verbleven ooit in deze stad.
 • Onderweg naar Khiva stoppen we bij het woestijnfort Toprak Kala.
 • Bezoek aan het historische centrum van Shachrisabz .
 • Inbegrepen is ook het transport naar het uitgestrekte gebied, Djeti Oghuz in Kirgizië. Je kunt hier genieten van de natuur, lunch en diner en ’s avonds slapen we in een traditionele yurt.
 • Onderweg naar Almaty bezoeken we Charyn Canyon, het kleinere broertje van de Grand Canyon.
   

In Turkmenistan, Oezbekistan, Kazachstan en Kirgizië zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Een Citytour door de straten van Ashgabat langs de indrukwekkende wit marmeren gebouwen.
 • Bezoek het Savitsky museum in Nukus. De eigenaar Igor Savitsky gebruikte deze geïsoleerde stad om de, door de Sovjets zwaar verboden kunst, te verbergen. Het museum is door deze collectie wereldberoemd geworden.
 • Bezoek Khiva, Boechara en Samarkand onder leiding van een gids en hoor alle ins en outs over deze prachtige steden.
 • De bus excursie naar Aksu Djabagly, hier kun je prachtig wandelen over kleine bergpaadjes, bergweiden en langs een kabbelende rivier.
 • Woon een arend jacht bij, een bijzondere oude Kirgizische traditie.
 • Bij Karakol kun je de bergen in bij Altyn Arashan. Een Russische voertuig rijdt je langs een paarden pad naar boven. Hier kun genieten van Hot Springs in de overweldigende natuur.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Almaty.
 • Visum voor Turkmenistan. Gezien de complexiteit van de aanvraag voor deze visa, wordt de visumaanvraag door Djoser gecoördineerd, samen met het CIBT/VisumCentrale. Je moet dus wel zelf de formulieren invullen en alle benodigde informatie toesturen. De totale kosten voor het visum van € 145,-, worden op de factuur in rekening gebracht. Drie maanden voor vertrek ontvang je per mail meer informatie over het digitaal aanvragen van het visum. Houd er rekening mee dat je uiterlijk 5 weken voor vertrek je paspoort dient aan te leveren.

Geldzaken

De munteenheid in Turkmenistan is de Manat, in Oezbekistan en Kirgizië de Sum en in Kazachstan de Tenge. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is alleen in de steden in Kazachstan mogelijk;
Contant: Euro's en Amerikaanse dollars (in Turkmenistan hebben dollars de voorkeur boven Euro’s). We adviseren het merendeel van het te besteden bedrag in contante euro's en dollars mee te nemen. Bij voorkeur nieuwe onbeschadigde biljetten.
Creditcard: is vrijwel nergens bruikbaar;

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week.

Bij aankomst in Ashgabat dien je US$ 14,- te betalen voor toeristenbelasting.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Ontbijt is inbegrepen in de reissom. Tijdens het verblijf in de yurt en het verblijf bij de Kolsai-meren zijn alle maaltijden inbegrepen. Voor de overige maaltijden kun je zelf op onderzoek uit. Zo blijft er voldoende ruimte over om op eigen gelegenheid de verschillende lokale keukens te verkennen. Lekker eten draagt bij aan een geslaagde vakantie! De reisbegeleiding geeft tips en adviezen over restaurants en de verschillende gerechten.

Lagman TurkmenistanIn de Centraal-Aziatische keuken worden vooral voedzame maaltijden gemaakt. Maar dat betekent niet dat ze niet lekker kunnen zijn! Probeer zeker een bord verse noedels, die hier lagman heten. Ze worden geserveerd in een soep of droog met geroosterde groenten, en altijd lekker gekruid. Een andere tip is Dimlama: hartige aardappels die samen met vlees gestoomd worden.

De twee bekendste maaltijden, die je overal wel kunt krijgen, zijn plov en sjasjliek. De laatste is een spiesje met vlees, variërend van gekruid gehakt in Oezbekistan tot verste stukken lamsvlees in Kazachstan. Plov is een stevig rijstgerecht met lamsvlees, wortelen en uien. De beste haal je in Samarkand, zeker als je de feestelijke bruiloftversie eet: deze wordt gegarneerd met amandelen, kikkererwten en rozijnen.

Brood is heilig in Centraal-Azië. Vooral de verse broden van Oezbekistan, de zogenaamde 'tandoor naan', zijn om bij weg te dromen als ze net uit de oven komen. Elke stad heeft zijn eigen versie, dus je ontdekt continu wat nieuws.

Je kunt uiteraard met de groep eten, maar bent ook vrij om zelf ergens een nieuw restaurantje te ontdekken, zodat je op eigen gelegenheid kennis kunt maken met lokale gerechten.

Het kan handig zijn om een paar basiswoorden Russisch te leren of een klein zakwoordenboekje mee te nemen, zodat je precies datgene uit de vele mogelijkheden kunt kiezen waar je trek in hebt. Menukaarten zijn namelijk heel vaak alleen in het Cyrillisch in de voormalige Sovjetstaten.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.
 • Malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal voor noodgevallen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Klimaat en geografie

De landen van Centraal-Azië kennen een landklimaat met enorme temperatuurverschillen tussen de zomer- en wintermaanden. Daarnaast zijn er uiteraard ook grote verschillen in klimaat tussen de woestijn- en berggebieden. ’s Zomers kunnen de temperaturen in alle landen oplopen tot boven de 35°C. De hoge temperaturen zijn echter goed te verdragen vanwege de lage luchtvochtigheid in de meeste gebieden. Voornamelijk in Kirgizië en Kazachstan hangen de temperaturen af van de hoogte waar je verblijft. In de hoger gelegen gebieden zijn de temperaturen in de zomer bijzonder aangenaam, rond 25°C.

De beste periode om Centraal-Azië te bezoeken is het voorjaar en de maand september. De zomermaanden zijn gunstig om in de berggebieden wandelingen te maken.

Zonder dat er sprake is van een regenperiode valt in het voor- en najaar de meeste neerslag, maar ook in de zomermaanden kun je hier en daar op een bui rekenen. De regen kan invloed hebben op de gesteldheid van de wegen. Het kan betekenen dat wegen tijdelijk geblokkeerd kunnen zijn. Vanwege de koude temperaturen en de onbegaanbare passen wordt de reis niet in de wintermaanden uitgevoerd.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe is het vervoer geregeld tijdens de reis?

De meeste trajecten worden uitgevoerd met een eigen, lokaal gehuurde bus. Per land zal van een andere bus gebruik gemaakt worden. Voordeel van onze eigen bus is dat we kunnen stoppen waar we willen voor een mooi uitzicht, leuke plek of voor de lunch. Voor het traject tussen Ashgabat en Tashauz maken we gebruik van een binnenlandse vlucht. 

Van wat voor accommodaties maakt Djoser gebruik tijdens deze reis?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik visa nodig voor deze reis?

Zijn de maaltijden inclusief in de reissom?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Wat is het voltage in deze landen?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of e-mailen?

Ik heb mijn paspoort nog nodig binnen de termijn van 5 weken. Kan ik mijn paspoort ook later insturen?

Welke luchtvaartmaatschappijen verzorgen de binnenlandse vluchten?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de afwisseling in cultuur, natuur sprak ons zeer aan. En een goede reisleider en een geweldige groep mede-reisgenoten.

  8,0

  8,0
 • Deze Zijderoutereis was voor mij een verkenning van een viertal landen waar hier bij ons weinig over bekend is. De eerste helft van de reis een bezoek aan een aantal prachtige steden, de tweede helft genoten van de natuur, en de mogelijkheid tot het maken van prachtige wandelingen. Topreis!!

  10,0

  10,0
 • Een hele mooie, afwisselende reis met culturele en natuurlijke hoogtepunten. Bizar Turkmenistan, sprookjesachtige steden in Oezbekistan en bergen, valleien en meren in Kirgizie en Kazachstan. Tevens een hele prettige en deskundige begeleiding van de reisleidster Elma!

  9,0

  9,0
 • Zeker aan te raden. Het beeld dat ik me gevormd had van de Zijderoute op basis van school, boeken etc. moet zeker in positieve zin bijgesteld worden. Mooie maar intensieve reis, veel diversiteit en vriendelijke mensen.

  8,0

  8,0
 • Reizen langs de zijderoute is een avontuur beleven. Je komt belangrijke historische figuren tegen zoals Djengiz Khan, Alexander de Grote, Timoer Lenk, Marco Polo, Willem van Rubroeck Oeleg Beg maar ook Nestorianen waarvan de medereizigers nog nooit hadden gehoord. Samen ontdekkend op de zijderoute!

  8,0

  8,0
 • De landschappen in centraal-Azië zijn werkelijk prachtig. Goede reisbegeleider die Frederik.

  8,0

  8,0
 • Als je alles al gezien en gedaan hebt, is de Zijderoutereis een reis met een perfecte combinatie van cultuur en mooie natuur en nog niet onder de voet gelopen door massatoerisme!

  8,0

  8,0
 • Dit stuk van de zijderoute lijkt te bestaan uit twee reizen, maar volgen elkaar mooi op. Het eerste gedeelte vooral cultuur in de vorm van prachtige steden, mensen, moskeeën. En daarna die prachtige natuur, bergen, canyons en meren. Met een beetje fantasie zie je de karavanen voorbij trekken.

  10,0

  10,0
 • Dit was een hele leuke en afwisselende reis. De eerste anderhalve week vooral cultuur en verwondering, de tweede anderhalve week vooral natuur en bewondering. Onze reisleider Frederik was heel goed en zorgzaam. Kortom we denken met veel plezier terug aan deze mooie reis langs de zijderoute.

  10,0

  10,0
 • Een avontuurlijke reis vol afwisseling: cultuur, mensen en natuur. Ontdekking van een wereld zo anders dan de onze. Lijkt op een combinatie van 2 uitersten: Iran en Mongolië!

  9,0

  9,0
 • Weer een reis zoals in de jaren 80-90, iets avontuurlijker, minder comfortabel maar wel interessant en zeker de moeite waard: mooie Khiva, Bukhara en Samarkand; prachtige uitzichten over de steppe en de bergen! En niet te vergeten: de uitstekende reisbegeleiding van Ricardo! Uitstekende reisbegeleider

  8,0

  8,0
 • Een overweldigende reis met een goede volgorde; eerst cultuur, daarna natuur. Ricardo is een voortreffelijke reisleider, hij heeft veel kennis van het gebied en de historie. Hij heeft alle formaliteiten perfect geregeld, is zeer plezierig in de omgang en blijft bescheiden, dringt zich niet op.

  10,0

  10,0
 • Deze reis was mooi, verrassend en spannend. 4 verschillende landen met uitdagende grensovergangen en 4 valuta. Met zowel hitte, kou en regen; kortom een prachtig mooi avontuur! De afwisseling van natuur en cultuur werkte heel goed. Onze reisleider Ricardo was heel goed en verdient alle lof!

  8,0

  8,0
 • De Zijderoute van juni 2018 was een prachtige en avontuurlijke reis. Een mooie balans tussen cultuur in Oezbekistan en indrukwekkende natuur in Kirgizië en Kazachstan. Ricardo zorgde met zijn professionaliteit en plezierig karakter voor een geweldige reis.

  9,0

  9,0
 • Zeer goede verhouding cultuur - natuur. Vrijheid van keuze activiteiten - maaltijden vind ik zeer interessant. Elektronische informatie beste wat ik ooit van een reisorganisatie zag. Uitstekend georganiseerde reisleider. Meer nadruk leggen op het feit dat de temperaturen eind september snel dalen.

  9,0

  9,0
 • Een bijzondere ervaring enerzijds om de prachtige blauwe tegelmozaieken van moskeeen, koranscholen en mausoleum te aanschouwen en anderzijds het leven in de Turkmeense hoofdstad met zijn pronkerige luxe en onvrijheid en het leven en de natuur in Kirgizië en Kazachstan.

  9,0

  9,0
 • Intensieve, maar mooie en boeiende reis. Heel veel te zien. Op te delen in 10 dagen cultuur en 10 dagen natuur. Met de bijbehorende temperatuurverschillen. Kortom; een aanrader voor de nieuwsgierige en niet-alledaagse reiziger! Geen vakantie, maar een reis!

  8,0

  8,0
 • Comfortabel vervoer en hotels; zeer goede reisbegeleider (Laurens); voor ieder iets van zijn gading: cultuur, architectuur, landschap, bevolking beleven. Wel een heel druk programma.

  9,0

  9,0
 • Mooie, intensieve reis met afwisselend cultuur en natuur. Lieve inwoners ondanks het overtal aan politie in deze landen. Het sporadisch verbod om te fotograferen "no photo" hinderen niet echt. Resistente darmen zijn een voordeel in deze regio.

  10,0

  10,0
 • Hele bijzondere reis door landen die maar bij weinig mensen bekend zijn. Zelfs de toeristische hoogtepunten heb je nog helemaal voor jezelf. De reis is verder een mooie mix van cultuur en natuur.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Uitgekiende mix van cultuur en natuur
 • Excursie Kunya Urgench inclusief
 • Bezoek aan onontdekt Nukus
 • Tijdbesparende binnenlandse vlucht
 • Bijzondere overnachting in een yurt, incl. maaltijden
 • Bezoek aan het ongerepte Aksu Djabagly en Kolsai meren
 • Centraal gelegen hotels in Khiva, Boechara en Samarkand

Klantwaardering

8,8

Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de...
Het was een fantastische reis. We hebben genoten. Vooral de afwisseling in cultuur, natuur sprak ons zeer aan. En een goede reisleider en een geweldige groep mede-reisgenoten.

Hans K. - 8,0
Deze Zijderoutereis was voor mij een verkenning van een vier...
Deze Zijderoutereis was voor mij een verkenning van een viertal landen waar hier bij ons weinig over bekend is. De eerste helft van de reis een bezoek aan een aantal prachtige steden, de tweede helft genoten van de natuur, en de mogelijkheid tot het maken van prachtige wandelingen. Topreis!!

Hans P. - 10,0
Een hele mooie, afwisselende reis met culturele en natuurlij...
Een hele mooie, afwisselende reis met culturele en natuurlijke hoogtepunten. Bizar Turkmenistan, sprookjesachtige steden in Oezbekistan en bergen, valleien en meren in Kirgizie en Kazachstan. Tevens een hele prettige en deskundige begeleiding van de reisleidster Elma!

Marko K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Zijderoute

Het weer in Zijderoute

13°C

Terug naar boven