Oezbekistan

Rondreis Oezbekistan 15 dagen

Tijdens onze rondreis door Oezbekistan brengen we uiteraard een bezoek aan de moderne hoofdstad Tasjkent waar je genoeg tijd hebt om de stad te ontdekken. Laat je betoveren door de historische sferen in Khiva, Boechara en door het eeuwenoude Samarkand. In deze steden vind je vele mausolea, medressen en moskeeën uit de 18e en 19e eeuw. De stilte en de leegte van de woestijn ervaar je tijdens een kampeerovernachting in een ger aangezien we nabij Eski Do'ngalak onder de adembenemende sterrenhemel in een yurt-kamp overnachten. We maken een uitstapje naar het Aidarkulmeer, een jong ecologisch gebied, met een bijzondere flora en fauna. Liefhebbers kunnen er zwemmen. Het yurtkamp biedt ritjes per kameel of te paard aan.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Oezbekistan, 15 dagen
 • Amsterdam - Tasjkent
 • aankomst Tasjkent
 • Tasjkent - nachttrein naar Khiva
 • Khiva
 • Khiva
 • Khiva - Boechara
 • Boechara
 • Boechara
 • Boechara - Nurata - Gijduvan - Kizilkoem
 • Kizilkoem, excursie Aidarkulmeer
 • Kizilkoem- Nurata gebergte
 • Nurata gebergte - Samarkand
 • Samarkand
 • Samarkand
 • Samarkand - Amsterdam

Reisbeschrijving

Tasjkent

Dag 1 Amsterdam - Tasjkent
Dag 2 Tasjkent
Dag 3 Tasjkent - nachttrein naar Khiva

Uzbekistan trein rondreis Djoser De reis begint in de Oezbeekse hoofdstad Tasjkent. Het is één van de oudste steden van Centraal-Azië, maar heeft een modern stadsgezicht. De brede lanen in Sovjetstijl, met grote platanen, zijn aangelegd na een verwoestende aardbeving in 1966. In de meeste plaatsen dragen de vrouwen nog felgekleurde traditionele kleding en mannen de zwart-wit geborduurde petjes, maar in Tasjkent zie je veel overhemden en mantelpakjes. De Chorsu-bazaar, enkele mausolea uit de 15e eeuw en de medresse Kukeldash zijn een bezoek zeker waard. Het historisch volksmuseum toont talloze voorwerpen uit de rijke geschiedenis van het land.

Khiva en Boechara

Dag 4 Khiva
Dag 5 Khiva
Dag 6 Khiva - Boechara 
Dag 7 Boechara
Dag 8 Boechara

Oezbekistan nachttrein Khiva, rondreis Djoser We reizen per nachttrein naar de museumstad Khiva. Luisterend naar het rustgevende ritme van de trein, val je heerlijk in slaap. Het oude ommuurde stadsdeel van Khiva, de Itsjon-Kala, is een verzameling mausolea, medressen en moskeeën uit de 18e en 19e eeuw. De meeste bouwwerken zijn schitterend versierd met voornamelijk blauw tegelwerk. Enkele minaretten bieden een goed uitzicht over de stad, de oase en de woestijn. Boechara, de heiligste stad van Centraal-Azië, telde ooit bijna vierhonderd moskeeën en tachtig medressen.

De bloeitijd van de islam was lang geleden, al is een duidelijke opleving van het geloof te bespeuren. De bazaars, waar ooit kooplieden uit alle denkbare uithoeken van Azië rondliepen, herwinnen hun vroegere levendigheid. Zoek je als reisherinnering een stukje zilver, een astrakan pet of zuivere zijde, duik dan hier de winkeltjes in.

In Boechara is zoveel te zien, dat je zal moeten kiezen welke van de historische gebouwen je wil zien. De 2000 jaar oude citadel de Ark zal niemand overslaan, net zo min als het voormalige waterbasin Lyab-i-Khauz. Tegenwoordig is dit een geliefde plek om onder de oeroude bomen de Centraal-Aziatische sfeer te proeven. Ook letterlijk, met een glaasje thee met een sjasliek of een bord plov, het traditionele schapenvleesgerecht.

Maar misschien is het grootste genot van een bezoek aan Boechara wel om eindeloos rond te dwalen door de oude straatjes van de stad. Je komt onderweg van alles tegen, van levendige binnenplaatsen waar gezinnen hun huis houden, tot vervallen Koranscholen en eeuwenoude werkplaatsen, waar bijvoorbeeld zijde wordt gesponnen en gewoven.

Kizilkoem

Dag 9 Boechara - Gijduvan - Nurata - Kizilkoem
Dag 10 Kizilkoem, excursie Aidarkulmeer

Oezbekistan Yangigazgan overnachting kamp Djoser Onderweg naar de woestijn Kizilkoem, letterlijk ‘rode zandvlakte’, kunnen we de plaatsjes Nurata en Gijduvan bezoeken. De geschiedenis van Nurata gaat terug tot 1000 jaar v. Chr., een tijd die je nog beleeft bij een bezoek aan de vesting van Alexander de Grote. Vier eeuwen voor onze jaartelling bereidde hij zich hier voor op een belegering van de stad Samarkand. Veel Oezbeken bezoeken Nuarata als pelgrim. Ze komen voor de Chasmamoskee en om het meer met de duizend heilige vissen te bekijken.

We overnachten nabij Yangigazgan onder de adembenemende sterrenhemel in een yurt-kamp in de woestijn. Voor deze bijzondere overnachting zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, twee of drie yurts gereserveerd. Je slaapt dus met ongeveer 6 à 7 personen in een yurt, mannen en vrouwen slapen apart. Ook op culinair vlak wordt je in het yurt kamp goed verzorgd: de maaltijden zijn inclusief.

We maken een uitstapje naar het Aidarkulmeer, een jong ecologisch gebied met een bijzondere flora en fauna. Liefhebbers kunnen zwemmen in het meer. Het yurtkamp biedt ritjes per kameel of te paard aan.

Samarkand

Dag 11 Kizilkoem - Nurata gebergte
Dag 13 Nurata gebergte - Samarkand
Dag 14 Samarkand
Dag 15 Samarkand - Amsterdam


Samarkant Plein Zijderoute rondreis Djoser Vanuit Kizilkoem rijden we naar het Nurata-gebergte waar we in de loop van de dag aan komen. Dit nationale park huisvest 1000 jaar oude bomen en bijzondere planten. De legendarische pleisterplaats Samarkand op de Zijderoute is nog altijd rijk aan monumenten. Het schitterend tegelwerk met veel diepblauwe kleuren geeft de stad een bijna sprookjesachtig, exotisch uiterlijk. In het oude centrum kun je een wandeling maken langs de eeuwenoude, fascinerende mausolea, moskeeën en medressen die de hele dag druk worden bezocht door gelovigen van alle leeftijden. Ook kun je een bezoek brengen aan het voor de Middeleeuwen uiterst geavanceerde observatorium van astronoom Oeloeg Beg, een kleinzoon van Timur Lenk.

Op dag 15 vliegen we vroeg in de morgen via Istanbul naar Amsterdam

Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. Het principe 'vrijheid-blijheid' houdt in, dat enkele excursies die bij de reis zijn inbegrepen vastliggen, maar dat de resterende tijd vrij is in te vullen. Uiteraard ben je nooit verplicht om aan een excursie deel te nemen. Bij alle excursies zijn entreegelden dan ook exclusief zodat je zelf kan bepalen of je mee naar binnen wilt. Wie er liever zelf op uitgaat heeft daartoe alle vrijheid. Op die manier leer je Oezbekistan immers het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reizen is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving

 

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen in comfortabele, centraal gelegen hotels
 • Ontbijt
 • Vervoer per nachttrein van Tasjkent naar Khiva inclusief diner en ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Bezoek aan het pelgrimsoord Nurata en het fort dat er gebouwd werd door Alexander de Grote
 • Bezoek aan Gijduvan, waar je 1 van de 3 medressen gebrouw door Ulugh Beg kunt bezichtigen
 • twee kampeerovernachtingen met maaltijden in een yurt en de Kizilkoem woestijn
 • Nederlandse reisbegeleiding

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €241

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus of taxi moet nemen.

Twee nachten verblijven we in een yurtkamp in de woestijn. Voor deze bijzondere overnachting zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, twee of drie gers gereserveerd. Je slaapt dus met ongeveer 6 à 7 personen in een ger, mannen en vrouwen slapen apart. Sanitaire voorzieningen worden hier gedeeld. Ook in Nurata slapen we in gedeelde accomodaties. In de trein slaap je in meerpersoonscoupe's.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Khiva Islambek Hotel
Samarkand Ideal Hotel

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

 • Oezbekistan rondreis Djoser accommodatie overnachting Djoser

  Comfortabele kamer met en suite badkamer met douche en WC.

 • Oezbekistan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  De hotels zijn centraal gelegen.

 • Oezbekistan accommodatie overnachting patio restaurant Djoser
 • Oezbekistan accommodatie overnachting Djoser
 • Oezbekistan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Oezbekistan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Oezbekistan lobby hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Oezbekistan hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Oezbekistan hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser

  Twin-kamers kunnen worden aangevraagd.

 • Oezbekistan accommodatie tentenkamp rondreis Djoser

  Overnacht in een yurt voor het echte nomadengevoel.

Vliegreis

Turkish airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Amsterdam - Istanbul

  Vertrek

  11:10

  Aankomst

  15:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Tashkent

  Vertrek

  18:10

  Aankomst

  00:40

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Samarkand - Istanbul

  Vertrek

  05:45

  Aankomst

  08:50

 • Vlucht met

  Turkish Airlines

  Traject

  Istanbul - Amsterdam

  Vertrek

  10:35

  Aankomst

  13:05


Tijdverschil: gedurende onze zomertijd is het in Oezbekistan 3 uur later.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reis wordt er gereisd met een bus, een vliegtuig en een trein.

Tijdens de rondreis beschikken we over eigen bus met air conditioning. Onderweg is vaak veel te zien en omdat het vervoer geheel tot onze beschikking staat, kunnen we stoppen waar we willen om even de benen te strekken, een foto te maken of een mooi plaatsje of markt onderweg te bezoeken.

Voor het traject van Tasjkent naar Khiva wordt gebruik gemaakt van een nachttrein, waar we overnachtingen in slaapcouchettes. Het diner en ontbijt tijdens deze nachtelijke treinrit is inbegrepen. 

 • Oezbekistan Turkish Airlines luchtvaartmaatschappij Djoser

  Comfortabele vluchten met Turkish Airlines.

 • Oezbekistan bus vervoersmiddel rondreis Djoser

  Transfers per comfortabele bus.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Overnachtingen in comfortabele, centraal gelegen hotels
 • Ontbijt
 • Vervoer per nachttrein van Tasjkent naar Khiva inclusief diner en ontbijt
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Bezoek aan het pelgrimsoord Nurata en het fort dat er gebouwd werd door Alexander de Grote
 • Bezoek aan Gijduvan, waar je 1 van de 3 medressen gebrouw door Ulugh Beg kunt bezichtigen
 • twee kampeerovernachtingen met maaltijden in een yurt en de Kizilkoem woestijn
 • Nederlandse reisbegeleiding

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een gaat graag op pad met een lokale gids en geniet van alle verhalen over de nomaden en ontdekkingsreizigers, terwijl de ander er graag zelf op uit trekt of op koopjesjacht gaat op de Russische markt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken.

Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij deze excursies zijn de entreegelden exclusief.

Tijdens deze reis door Oezbekistan zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:
 

 • Bezoek aan het pelgrimsoord Nurata en het fort dat er gebouwd werd door Alexander de Grote
 • Bezoek aan Gijduvan, waar je 1 van de 3 medressen gebrouw door Ulugh Beg kunt bezichtigen
 • Twee kampeerovernachtingen met maaltijden in een yurt en de Kizilkoem woestijn

  Er zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn, waaronder:

 • Bezoek Khiva, Boechara en Samarkand onder leiding van een gids en hoor alle ins en outs over deze prachtige steden.
 • Breng een bezoek aan één of meerdere van de "50 forten" in de omgeving van Khiva.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort dat nog minimaal 6 maanden geldig is na vertrek uit Tasjkent. Heeft u de Nederlandse of Belgische nationaliteit dan heeft u geen visum nodig. 

Geldzaken

In Oezbekistan wordt er betaald met de sum. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: is niet mogelijk;
Contant: Euro's of Amerikaanse dollars. We adviseren het merendeel van het te besteden bedrag in contante euro's of dollars mee te nemen, bij voorkeur in nieuwe biljetten. Voor grotere coupures krijg je meestal een betere koers. Kleine coupures zijn af en toe ook handig.
Creditcard: is vrijwel nergens bruikbaar;

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt € 150,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 25,-.

Maaltijden

Het ontbijt zit bij de reissom inbegrepen. In de nachttrein van Tasjkent naar Khiva wordt  voor het diner en ontbijt gezorgd. Tijdens het verblijf in het ger-kamp zijn buiten het ontbijt, ook de lunch en 2x het diner inbegrepen. Het ontbijt bestaat meestal uit brood, vlees, zuivelproducten, eieren, jam, thee en koffie. Verder ben je vrij om zelf te bepalen wat, waar en wanneer je eet. Op die manier leer je Oezbekistan ook op culinair gebied het beste kennen. Typische Oezbeekse gerechten zijn o.a. plov, manti, shurpa, shashlik, lagman en samsa.   

Het kan heel praktisch zijn om een paar basiswoorden Russisch te leren of een klein zakwoordenboekje mee te nemen, zodat je precies datgene uit de vele mogelijkheden kunt kiezen waar je trek in hebt. Menukaarten zijn namelijk heel vaak alleen in het Cyrillisch in de voormalige Sovjet-staten.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden: 

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus en hepatitis A.
 • malariatabletten


De hygiënische omstandigheden in Oezbekistan zijn beduidend minder dan de westerse standaard. Wees voorzichtig met voedsel, reinig de handen, neem een middel tegen darmstoornissen mee en een zoutoplossing (als ORS) tegen uitdroging.

Het is ook verstandig goed te letten op wat je eet. Neem in de eerste dagen de tijd om te acclimatiseren, te wennen aan de andere temperatuur en de vele nieuwe indrukken. Het leidingwater is niet veilig om te drinken, mineraalwater is voor een klein bedrag overal in hele en halve literflessen te koop.

Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

Oezbekistan bestaat voor het grootste gedeelte uit woestijn, met enkele oases. Ook vindt je er veel katoen- en zijdekwekerijen. Het Aralmeer in het noordwesten is het grootste meer van Oezbekistan. In de buurt van Samarkand, de grens met Afghanistan en de grens met Kirgizië vindt je een bergachtig landschap. Op de zijderoute liggen de meest indrukwekkende steden van Oezbekistan; Khiva, Boechara en Samarkand.

Oezbekistan heeft een continentaal woestijnklimaat. Dat betekent koude winters en hete zomers. Vooral in de woestijngebieden in het westen van het land kan het 's winters extreem koud en 's zomers extreem heet zijn. Temperaturen kunnen in juli oplopen tot boven de 45 graden. De meeste neerslag valt in de winter en lente.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn ervaren in het begeleiden van reizen, wereldwijd, en zijn bevlogen reizigers ze vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Waar overnacht je met Djoser in Oezbekistan?

We overnachten in middenklasse hotels, waarbij de kamers altijd zijn voorzien van eigen douche en toilet. Ze liggen over het algemeen op loopafstand van de binnensteden, maar het komt ook voor dat je een lokale bus, tram of taxi moet nemen.
Twee nachten verblijven we in een ger-kamp in de woestijn. Voor deze bijzondere overnachting zijn, afhankelijk van de groepsgrootte, twee of drie gers gereserveerd. Je slaapt dus met ongeveer 6 à 7 personen in een ger, mannen en vrouwen slapen apart. Sanitaire voorzieningen worden hier gedeeld en je kunt hier geen eenpersoonskamer reserveren.
 

Hoe is het vervoer in Oezbekistan?

Is er Nederlandstalige begeleiding op de reis?

Is een visum voor Oezbekistan noodzakelijk?

Zijn de maaltijden inclusief in de reissom?

Kan ik vegetarisch eten in Oezbekistan?

Wat is het voltage in Oezbekistan?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,1

 • Weer een ervaring rijker, prachtig land, super vriendelijke bevolking, gevarieerd programma, mooie afwisseling tussen cultuur- natuur en het lokale leven, een aanrader nu het nog niet boomt van de toeristen, dus snel gaan!

  9,0

  9,0
 • Wil je verrast worden ga dan naar Oezbekistan! Wat een prachtige cultuur maar ook de overnachtingen in het guesthouse en het yurtkamp, samen met de treinreis mag je als avontuur niet missen. Erg warm in mei, dat wel maar dat mocht de pret niet drukken

  10,0

  10,0
 • Een fantastische reis. Hele mooie route met prachtige bezienswaardigheden. Genoeg afwisseling. Leuke ervaring om in een yurt in de woestijn te slapen. Zeer vriendelijke mensen in Oezbekistan. Nog weinig toerisme wat het extra leuk maakt. Fijn 3 nachten per stad zodat je in alle rust alles kunt zien.

  9,0

  9,0
 • Dit slaat alles! Veel unieke schitterende landen en plaatsen gezien maar de zijdesteden olympisch goud!

  9,0

  9,0
 • Een van de hoogtepunten: - In een land waar 1 kg vlees p.p de norm is per dag, vind ik het een hele prestatie dat ik mocht genieten van een vegetarische maaltijd in het yurtenkamp in de woestijn. - de gastvrijheid van de bevolking. - de tomeloze inzet van de reisBEGELEIDER "Wim".

  9,0

  9,0
 • De hoogtepunten waren (in de juiste volgorde): een reisgenote, Khiva, Buchara en Samarkand. Een ander pluspunt was de nachtelijke trein van Tashkent naar Khiva, iets wat Djoser alleen aanbiedt. De locals, het Registanplein uitgelicht, allemaal hoogtepunten.

  9,0

  9,0
 • Het is een erg speciale ervaring om met de hele groep in een Yurt te overnachten. Zeker een ervaring om niet te vergeten.

  9,0

  9,0
 • Grote complimenten naar de reisbegeleiding en de lokale gids. Samen vormden ze een top team. Mede dankzij hen heb ik genoten van de reis.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, heb er erg van genoten. Prachtige land en de Oezbeken waren bijzonder aardig. Wel veel reizen met het busje. Verder alles prima

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Alle hoogtepunten van Oezbekistan
 • Twee ger-overnachtingen inclusief maaltijden in de Kizilkoem woestijn
 • Reizen langs de drukste karavaanroute in de geschiedenis over de Sjah Rah
 • Bezoek aan het romantische Samarkand, de ‘parel van de Zijderoute’

Klantwaardering

9,1

Weer een ervaring rijker, prachtig land, super vriendelijke...
Weer een ervaring rijker, prachtig land, super vriendelijke bevolking, gevarieerd programma, mooie afwisseling tussen cultuur- natuur en het lokale leven, een aanrader nu het nog niet boomt van de toeristen, dus snel gaan!

Wim D. - 9,0
Wil je verrast worden ga dan naar Oezbekistan! Wat een prach...
Wil je verrast worden ga dan naar Oezbekistan! Wat een prachtige cultuur maar ook de overnachtingen in het guesthouse en het yurtkamp, samen met de treinreis mag je als avontuur niet missen. Erg warm in mei, dat wel maar dat mocht de pret niet drukken

Mieke V. - 10,0
Een fantastische reis. Hele mooie route met prachtige bezien...
Een fantastische reis. Hele mooie route met prachtige bezienswaardigheden. Genoeg afwisseling. Leuke ervaring om in een yurt in de woestijn te slapen. Zeer vriendelijke mensen in Oezbekistan. Nog weinig toerisme wat het extra leuk maakt. Fijn 3 nachten per stad zodat je in alle rust alles kunt zien.

Marjo K. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Oezbekistan

Het weer in Oezbekistan

36°C

Terug naar boven