Bekijk de Rondreis Sardinië, 12 dagen van Djoser

Rondreis Sardinië 12 dagen

Langs de kust en door de hooglanden

Vanaf € 1.895,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Deze groepsrondreis Sardinië brengt je naar de prachtige kust en over de bijzondere hooglanden. We ontdekken mysterieuze overblijfselen van de bronstijdcultuur, bekend van de kenmerkende Nuraghi-torens, en gaan op zoek naar Romeinse tempels. 's Avonds kunnen we in de leuke restaurantjes van havenplaatsjes dineren. En niet onbelangrijk: voor de strandliefhebbers is er voldoende tijd om te ontspannen en te genieten van de zon.

Daarom Djoser

 • Complete rondreis op Sardinië
 • Overnachtingen in comfortabele hotels
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Bezoek opgravingen van de Bronstijd, de Feniciërs en de Romeinen
 • Bezoek aan het eiland Santa'Antioco 
 • Natuur, cultuur en ontspanning
 • Alle ontbijten inclusief

Route en kaart

Routekaart Rondreis Sardinië, 12 dagen
 • 25-09-2024 Amsterdam - Cagliari
 • 26-09-2024 Cagliari
 • 27-09-2024 Cagliar - archeologisch park Nora - Sant'Antioco
 • 28-09-2024 Sant' Antioco, excursie Romeinse tempel van Antas en Iglesias
 • 29-09-2024 Sant' Antioco - Barumini, Nuragische gebouwen complex - Oristano
 • 30-09-2024 Oristano - Santa Cristina - Bosa - Alghero
 • 01-10-2024 Alghero
 • 02-10-2024 Alghero
 • 03-10-2024 Alghero - Trinita di Saccargia - Castellsardo - Capo di Testa - Costa Smeralda - Palau
 • 04-10-2024 Palau, excursie Capo d’ Orso, Porto Cervo en Coddu Vecchiu
 • 05-10-2024 Palau
 • 06-10-2024 Palau - Olbia - Amsterdam

Reisbeschrijving

Cagliari en het archeologische park van Nora

Dag 1 Amsterdam - Cagliari
Dag 2 Cagliari
Dag 3 Cagliari, bezoek aan de archeologische site van Nora - Sant'Antioco

Straat Cagliari reis SardiniëNadat we met een comfortabele vlucht zijn geland op de luchthaven van Cagliari, reizen we naar ons hotel in Cagliari: ons onderdak voor de komende twee dagen. ’s Ochtends maken we samen met de reisbegeleider een oriënterende wandeling door de stad, zodat we gelijk goed kennis kunnen maken met Sardinië. We komen langs een aantal bijzondere gebouwen, waaronder het Nationale Museum en de imposante 'Castello-' of 'Olifants-toren', vanwaar je een prachtig uitzicht hebt over het middeleeuwse centrum. In de middag hebben we alle tijd en ruimte om zelf op onderzoek uit te gaan. De oude binnenstad is vol verrassingen, dus neem je tijd om lekker te slenteren!

Het kan nog ouder dan het middeleeuwse Cagliari: de volgende dag bezoeken we het archeologische park van Nora waar we de belangrijkste Fenicische en Romeinse sites van het eiland verkennen. Dan vervolgen we onze reis en brengen een bezoek aan het zeer interessante Serbariu. Hier brengen we een bezoek aan het mijnmuseum. In dit museum wordt de historische mijnbouw van dit gebied toegelicht. We eindigen de dag op het eiland Sant’Antioco, dat met een moderne brug is verbonden aan de rest van Sardinië. Ook hier treffen we weer sporen van de oude Feniciërs! Er ligt trouwens ook een oude, Punische necropolis.

Reizen door Sardinië; romeinse tempels, Nuragische bouwwerken, liefelijke dorpjes en mooie stranden

Dag 4 Sant'Antioco, Romeinse tempel van Antas en bezoek aan Iglesias
Dag 5 Sant'Antioco - Barumini, Nuragische gebouwen complex - Oristano
Dag 6 Oristano - Santa Cristina - Bosa - Alghero

We verkennen de prachtige westkust van het eiland. Behalve de fotogenieke uitzichten over de Middelandse zee, is hier van alles te vinden dat doet herinneren aan de geschiedenis van Sardinië.

Strand SardiniëHet strand leent zich uitstekend voor een gezellige picknick, een perfect begin van de dag, waarna we kunnen genieten van de grillige kustlijn. Behalve natuurschoon is er zoals gezegd ook op cultureel vlak veel te beleven: we rijden naar de Romeinse tempel van Antas, die in de 3e eeuw bovenop de overblijfselen van een Punisch heiligdom zijn gebouwd. Een stuk van de oudheid komt tot leven. Voordat we terugrijden naar het hotel, maken we een tussenstop in het pittoreske stadje Iglesias, waar we de kathedraal, stadsmuur en het kasteel bezoeken - helemaal in de Italiaanse sfeer!

De volgende dag rijden verder naar Barumini, waar we het grootste en belangrijkste 'Nuragische' bouwwerk van Sardinië verkennen. Deze nederzetting uit de bronstijd is pas in de jaren '50 ontdekt en uitgegraven. Het is daarmee één van de bijzonderste overblijfselen uit de bronstijd ter wereld, en staat symbool voor de bijzonder rijke cultuur die hier toen al was: de Nuragische cultuur. Na deze bijzondere reis door de tijd, verkennen we het nabijgelegen Giara di Gesturi, een af- en hooggelegen grasland waar al vele eeuwen lang wilde paarden te vinden zijn. We maken een wandeling over de vlakte van ongeveer twee uur, zodat we met een beetje geluk enkele wilde paarden kunnen spotten. 

Bosa SardiniëIn het archeologische park van Santa Cristina is een mysterieuze waterbron te vinden die al sinds de bronstijd op de zelfde plek ligt en al die tijd precies hetzelfde waterniveau heeft behouden. Wat de exacte functie is geweest is niet bekend, het zou rituele doeleinden gehad kunnen hebben, een astronomisch meetinstrument kunnen zijn geweest of, wellicht haalde men er gewoon drinkwater. Dan reizen we door naar Bosa, een historisch stadje met kleurrijke huisjes en imposant 13e-eeuws kasteel dat wakend over de stad en de omliggende vallei uittorent. Via één van de meest pittoreske kustwegen rijden we naar Alghero, waar we drie nachten dichtbij het strand zullen verblijven.

Alghero, Trinita di Saccargia en de Costa Smeralda

Dag 7 Alghero
Dag 8 Alghero
Dag 9 Alghero - Trinita di Saccargia - Castellsardo - Capo dit Testa - Costa Smeralda - Palau

Neptunus grot SardiniëAls je een heel goed oor hebt, herken je misschien dat ze in Alghero een andere taal spreken dan op de rest van Sardinië. Dit is namemlijk 'Barcalonetta Sardenha', oftewel: het kleine, Sardeinse Barcelona. Er wonen hier veel Catalanen en hun invloed is overal merkbaar. We hebben voldoende tijd in Alghero om lekker te ontspannen of leuke, optionele uitstapjes te maken. Tot de mogelijkheden behoren onder andere een boottochtje naar Capo Caccia, gecombineerd met een bezoek aan de bekende Neptunus-grot of de necropolis van Anghelu Ruji. Mocht er meer interesse zijn om te genieten van de lokale wijnen, dan kan dat bij een nabijgelegen, authentieke wijngaard.

We reizen door naar Trinita di Saccargia, wellicht de bekendste Romaanse kerk ten tijde van de overheersing door de stadsstaat Pisa. We bezoeken het in de heuvels gelegen dorp Castellsardo en maken een extra stop bij het nabijgelegen fort met weidse uitzichten over de zee. We vervolgen onze roadtrip langs de 'Costa Smeralda' en wandelen één a twee uur door het maanlandschap van Capo di Testa.

Palau, Capo d’Orso, Porto Cervo en de reuzen begraafplaats Coddu Vecchiu

Dag 10 Palau,  Capo d’Orso, Porto Cervo en Coddu Vecchiu
Dag 11 Palau
Dag 12 Palau - Olbia - Amsterdam

Strand zee Palau SardiniëIn Palau hebben we alle tijd om te ontspannen en te genieten. Relax op één van de vele stranden of maak een optionele boottocht naar de La Maddalena-archipel. Vlakbij, in de buurt van Palau, bezoeken we ook de Capo d’Orso, een rotsformatie in de vorm van een berenkop, Porto Cervo, een charmant havenplaatsje, en Coddu Vecchiu, prachtige voorbeelden van de zogenaamde 'reuzen begraafplaatsen'.

Na een reis waarin we veel hebben gezien en beleefd, maar als het goed is ook hebben kunnen ontspannen en genieten van de lokale cultuur, reizen we naar Olbia om vanaf daar terug te vliegen naar Amsterdam.

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. In het algemeen geldt dat de meeste bezienswaardigheden te voet of met het openbaar vervoer te bereiken zijn. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 22 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
11 sep - 22 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
beperkt beschikbaar

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

Korting

Incl. € 50,- korting

2.095,-

Start - einde
25 sep - 06 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
8 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 1.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
23 apr - 04 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.895,-

Start - einde
07 mei - 18 mei
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Start - einde
04 jun - 15 jun
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende
Prijs

€ 1.995,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Oriënterende stadswandeling met reisbegeleider in Cagliari
 • Excursie naar het archeologische park van Nora
 • Bezoek aan de Romeinse tempel van Antas
 • Bezichtiging van het unieke Su Nuraxi di Barumini
 • Opzoek naar wilde paarden op de hoogvlakte van Giara di Gesturi
 • Treed in de voetsporen van Feniciërs en Romeinen op Sant'Antioco
 • Bezoek aan de unieke bronstijd bron van Santa Cristina
 • Bezichtiging van de Romanske kerk te Trinita di Saccargia
 • Excursie naar het fort van Castelsardo
 • Bezoek aan de Capo d'Orso rotsformatie

Exclusief

Overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 375,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Cagliari of verlenging op Palau met hotel is bij te boeken.

De prijs in Cagliari is vanaf € 45,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 70,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Palau is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 22.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Sardinië, 12 dagen

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Mooie korte reis met veel cultuur strand en lekker eten

  8,0

 • Sardinië is een ontzettend mooi eiland. Wij hadden een goede reisleidster en een fijne groep. Ook nog prachtig weer. Dan is je vakantie TOP!

  10,0

 • Ik heb genoten van deze reis: Sardinië is een mooi eiland met gevarieerde bezienswaardigheden en een vriendelijke bevolking. Het rustige reistempo biedt voldoende tijd om er zelf op uit te gaan. Aanrader: boottocht bij de Maddalena archipel! Heerlijk gegeten in trattoria's in historische stadjes.

  8,0

 • Dit was een geweldige vakantie! Afwisselend excursies met een uitstekende begeleiding. Genoten van de cultuur, geschiedenis van het eiland.

  10,0

Praktische informatie

Accommodatie

Tijdens de groepsrondreis Sardinië overnachten we in comfortabele, veelal centraal gelegen, hotels met airconditioning. De nette tweepersoonskamers beschikken over een eigen douche en toilet. Het ontbijt is inclusief. Afhankelijk van plaats of stad hebben de hotels een ander karakter. 

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Cagliari Hotel Italia
Sant'Antioco Hotel Cala di Seta
Oristano Hotel Mistral 2
Alghero Hotel Soleado
Palau Hotel Piccada

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 375,-.

Er is een beperkt aantal eenpersoonskamers beschikbaar.

 • Hotel Italia kamer 2 Cagliari Sardinie

  We verblijven op comfortabele hotelkamers

 • Hotel Mistral 2 entree Oristano Sardinie
 • Hotel Cala di Seta kamer Sant'Antioco Sardinie
 • Hotel Mistral 2 ontbijt Oristano Sardinie

  Tijdens de reis is het ontbijt inbegrepen

 • Hotel Piccada entree Palau Sardinie
 • Hotel Mistral 2 zwembad Oristano Sardinie

  Een enkel hotel heeft een lekker zwembad

 • Hotel Piccada kamer Palau Sardinie
 • Hotel Piccada terras Palau Sardinie

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vertrekdatum

  25-09-2024

  Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - München

  Vertrek

  11:15 - 12:40

 • Vertrekdatum

  25-09-2024

  Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Cagliari

  Vertrek

  15:50 - 17:40

 • Vertrekdatum

  06-10-2024

  Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Olbia - München

  Vertrek

  17:25 - 19:05

 • Vertrekdatum

  06-10-2024

  Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  München - Amsterdam

  Vertrek

  20:10 - 21:40


Er is geen tijdsverschil tussen Nederland en Sardinië.

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.595,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens de gehele groepsreis Sardinië maken we gebruik van een ruime comfortabele bus met airconditioning. De af te leggen afstanden zijn niet zo groot, de reistijden zijn vaak niet langer dan twee uur. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel dat we zelf kunnen bepalen waar en hoe lang we stoppen. Omdat we onderweg regelmatig langs belangrijke bezienswaardigheden rijden, kunnen we hier veelal een bezoek aan brengen. Uiteraard maken we ook regelmatig een kleine omweg om een leuk dorp of mooi natuurgebied te bekijken.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandstalige reisbegeleiding
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Hotelovernachtingen in comfortabele hotels met airconditioning
 • Ontbijt na alle overnachtingen
 • Oriënterende stadswandeling met reisbegeleider in Cagliari
 • Excursie naar het archeologische park van Nora
 • Bezoek aan de Romeinse tempel van Antas
 • Bezichtiging van het unieke Su Nuraxi di Barumini
 • Opzoek naar wilde paarden op de hoogvlakte van Giara di Gesturi
 • Treed in de voetsporen van Feniciërs en Romeinen op Sant'Antioco
 • Bezoek aan de unieke bronstijd bron van Santa Cristina
 • Bezichtiging van de Romanske kerk te Trinita di Saccargia
 • Excursie naar het fort van Castelsardo
 • Bezoek aan de Capo d'Orso rotsformatie

Excursies

Huisje Ichnos SardiniëBij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Cagliari struint de een graag door de stad op zoek naar de beste restaurantjes, terwijl de ander zich liever vergaapt aan de architectuur. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies (vervoer) zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die in het programma zijn opgenomen, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze 12-daagse reis Sardinië zijn de volgende excursies onderdeel van het programma (evt. entreekosten exclusief):

 • Oriënterende stadswandeling met reisbegeleider in Cagliari
 • Excursie naar het archeologische park van Nora
 • Bezoek aan de Romeinse tempel van Antas
 • Bezichtiging van het unieke Su Nuraxi di Barumini
 • Opzoek naar wilde paarden op de hoogvlakte van Giara di Gesturi
 • Treed in de voetsporen van Feniciërs en Romeinen op Sant'Antioco
 • Bezoek aan de unieke bronstijd bron van Santa Cristina
 • Bezichtiging van de Romanske kerk te Trinita di Saccargia
 • Excursie naar het fort van Castellsardo
 • Bezoek aan de Capo d'Orso rotsformatie


Daarnaast zijn er diverse andere activiteiten mogelijk, zoals:

 • Verken de necropolis van Anghelu Ruju
 • Geniet van een wijnproverij
 • Bootocht naar de Madallena archipel

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een geldig paspoort of Europese identiteitskaart.

Geldzaken

In Italië is de euro betaalmiddel.

Pinnen: met uitzondering van de kleine dorpjes zijn er vrijwel overal geldautomaten.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te  voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Op de Sardinië reis is het ontbijt inbegrepen. Voor lunch en diner kun je zelf bepalen waar, wanneer en met wie je gaat eten.

Garnalen eten SardiniëHet eetgedrag van de Italianen wijkt enigszins af van dat van ons. Het ontbijt is meestal heel licht en bestaat uit een broodje of croissant met thee of koffie. De hoofdmaaltijd vindt plaats rond twee uur 's middags. Bijna alle restaurants bieden dan een goedkoop dagmenu aan. Vervolgens gebruikt men de avondmaaltijd relatief laat in vergelijking met Nederland en België.

De Italiaanse keuken is wereldberoemd! Tijdens de reis kun je de heerlijkste gerechten eten. In de binnenlanden van Sardinië wordt veel vlees gegeten, dit zijn veelal spiesjes gekruid met kruiden uit de omliggende bergen. Aan de kust zijn er uiteraard erg veel visrestaurants te vinden. De pasta met schelpdieren is wereld beroemd.

Gezondheid

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet, vooral in de zomer wanneer het erg warm kan worden. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. pijnstillers en pleisters. Het is ook verstandig goede zonnebrandcreme mee te nemen.

Hotelverlenging

Vervroeging in Cagliari of verlenging op Palau met hotel is bij te boeken.

De prijs in Cagliari is vanaf € 45,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt vanaf € 70,- per nacht.

De prijs voor het verlengingshotel op Palau is vanaf € 65,- op basis van logies mét ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer bedraagt hier vanaf € 90,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfers van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Italië kent verschillende klimaatzones, afhankelijk van breedteligging, hoogte, afstand van de zee etc. In het algemeen kun je zeggen dat het Italiaanse klimaat van het noorden naar het zuiden een overgang vormt van het zachte en regenrijke klimaat van West-Europa naar het hete, droge Afrika. De zomers in Zuid-Italië zijn over het algemeen warm.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de Sardinië groepsreis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Veelgestelde vragen

Hoe lang zijn de reistijden?

De wegen zijn van goede kwaliteit. Omdat de afstanden op de Sardinië groepsreis niet buitengewoon groot zijn nemen de verplaatsingen niet de hele dag in beslag. Hou wel rekening met heuvelachtige gebieden en derhalve bochtige wegen. We maken altijd gebruik van een eigen bus. Hierdoor zijn we vrij om onderweg te stoppen voor lunch, een drankje, een bezoek aan een leuk dorpje of interessante oudheden. De bus beschikt over airconditioning.

Hoe wordt de reis begeleid?

De groepsreis Sardinië wordt begeleid door een Nederlandse reisbegeleider die je bij aankomst opwacht. Deze begeleider zal gedurende de hele reis met de groep meereizen. Met eventuele vragen, opmerkingen of problemen kun je altijd bij hem of haar terecht. De reisbegeleider zal zoveel mogelijk praktische tips geven over restaurantjes, etenstijden, etc. en informatie geven over de mogelijke excursies.

Is de wandeling op de hoogvlakte geschikt voor mij?

De wandeling duurt tussen de één á twee uur en gaat over een vlak landschap. Het is geschikt voor iedereen die goed ter been is.

Kan ik gemakkelijk gebruik maken van mijn pinpas?

Overal in Italië - ook op Sardinië - is het mogelijk om te pinnen. Bij aankomst op de luchthaven van Cagliari zijn geldautomaten, waar je euro’s kunt opnemen met een Nederlandse pinpas. In winkels en restaurants is het niet altijd mogelijk om te betalen met een pinpas, maar dan wel vaak met een creditcard.

Wat is het voltage in Italië?

De netspanning is 220 volt. De stopcontacten zijn meestal gelijk aan die in Nederland, maar er zijn lokale variaties. Neem daarom op de Sardinië reis een wereldstekker mee.

Uit hoeveel personen bestaan de groepen?

De Djoser groepen op een reis Sardinië bestaan uit gemiddeld 16 personen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 22

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Controleer het voor de zekerheid even bij je provider, echter zou je overal in Europa goed bereik moeten hebben met je mobiele bel- en internetbundel. Houd er rekening mee dat je op zee te maken kan krijgen met hogere kosten; zet je mobiel tijdens boottochtjes voor de zekerheid uit. 

Wat is de beste reistijd?

In het voor- en najaar is het de beste tijd voor een reis Sardinië, de natuur is dan op haar mooist en het is er nog niet zo druk. In maart, begin april en oktober kan er wat regen vallen, echter kun je dan ook nog hele mooie vakantiedagen hebben.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video