Bekijk de Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis van Djoser

Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar 21 dagen kampeerreis

Kampvuren langs de evenaar

Vanaf € 3.695,- Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Maak kennis met al het mooiste dat Oost-Afrika te bieden heeft. Tijdens deze 21-daagse reis bezoeken we Kenia, Tanzania en Zanzibar. We starten de reis in het indrukwekkende Kenia, waar we onder andere Nairobi, Mount Kenya, het Samburu reservaat en de Nyahururu-waterval bezoeken. Het Serengeti nationaal park in Tanzania mag natuurlijk niet ontbreken tijdens de reis. Dit park staat bekend om zijn dichtheid aan wild en heeft een schitterende natuur. Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. De witte stranden, helderblauwe zee en palmbomen, staan in contrast met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania.

Daarom Djoser

 • Alle maaltijden tijdens safari & entreegelden parken t.w.v. € 575,- inbegrepen 
 • Safari per goed uitgeruste safaritruck
 • Bezoek diverse nationale parken
 • Excursie per terreinwagen in Ngorongoro-krater inclusief
 • Strandverblijf Zanzibar in sfeervolle bungalows

Route en kaart

Routekaart Rondreis Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis
 1. Amsterdam - Nairobi
 2. aankomst Nairobi - Nanyuki - Mount Kenya
 3. Mount Kenya - Samburu nationaal park (avond gamedrive)
 4. Samburu NP (ochtend gamedrive) - Nyahururu-waterval
 5. Nyahururu-waterval - Lake Nakuru nationaal park (middag gamedrive)
 6. Nakuru NP - Baringomeer
 7. Baringomeer - Kericho
 8. Kericho - Musoma, Victoriameer
 9. Musoma
 10. Musoma - Serengeti nationaal park (middag gamedrive)
 11. Serengeti NP (ochtend- en middag gamedrive)
 12. Serengeti NP (ochtend gamedrive) - Ngorongoro-krater (middag excursie)
 13. Ngorongoro-krater - Mto Wa Mbu
 14. Mto Wa Mbu - Arusha
 15. Arusha - Usambara-gebergte
 16. Usambara-gebergte - Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar (Stone Town)
 17. Zanzibar (Stone town)
 18. Zanzibar (strand)
 19. Zanzibar (strand)
 20. Zanzibar (strand)
 21. Zanzibar - Amsterdam

Reisbeschrijving

Glinsterende gletsjers van Mount Kenya

Dag 1 Amsterdam - Nairobi
Dag 2 aankomst Nairobi - Mount Kenya, wandeling
Dag 3 Mount Kenya - Samburu nationaal park, avond gamedrive

Onze reis begint in de hoofdstad van Kenia, Nairobi. Deze stad heeft zijn naam te danken aan de taal van de Masai en is afgeleid van de term Ewaso Nyirobi, wat koele wateren betekent. Na het ontbijt rijden we met onze safaritruck naar Mount Kenya. Deze uitgedoofde vulkaan is, op de Kilimanjaro na, de hoogste berg van Afrika en is bedekt met eeuwige sneeuw. In de middag maken we op de flanken van de berg een mooie wandeling. Ook kunnen hier paarden worden gehuurd.

Samburu stam Kenia DjoserOp dag drie betreden we het eerste nationale park van deze reis: Het Samburu wildreservaat. De naam Samburu komt van de gelijknamige bewoners die in het park leven. Naast de Ewaso Nyiro-rivier zetten we de tenten op, waarna de eerste ontmoetingen met het wild kunnen beginnen. Doordat Samburu een droog gebied is, is de rivier erg belangrijk voor zowel de Samburu als voor het wild dat er leeft. De kans is groot dat er ’s avonds wilde dieren naast je tent staan te drinken. Waarschijnlijk kom je hier ook de bijzondere gerenoek of girafgazelle en de Grévy zebra tegen. Ook beschikt het park over een gezonde populatie katachtigen.

Roze zee van flamingo’s in Lake Nakuru

Dag 4 Samburu NP, ochtend gamedrive - Nyahururu-waterval
Dag 5 Nyahururu-waterval - Lake Nakuru nationaal park

Nyahururu waterval KeniaNa het Samburu nationaal park staat een bezoek aan de Nyahururu-waterval op het programma. Deze liggen bij het gelijknamige hoogstgelegen plaatsje in Kenia. Het water stort zo’n 75 meter naar beneden. Op dag vijf vervolgen we onze reis naar het tweede nationale park van de reis: Nakuru. In het park ligt een meer, dat bekend staat om de vele flamingo’s en pelikanen die er leven. Nakuru is tevens één van de eerste nationale parken in Kenia die aan een uitgebreid beschermingsprogramma van de neushoorn is begonnen, waardoor inmiddels meer dan honderd neushoorns dit park als hun territorium beschouwen.


Jagende visarenden bij het Baringomeer

Dag 6: Nakuru NP - Baringomeer
Dag 7: Baringomeer - Kericho
Dag 8: Kericho - Musoma (Victoriameer)

Baringo meer Kenia DjoserWe vervolgen onze reis naar het volgende meer in de vallei van de grote Slenk: Het Baringomeer. Doordat dit meer uit zoetwater bestaat, vind je er veel verschillende diersoorten. Er leven veel verschillende soorten vogels zoals visarenden, pelikanen, aalscholvers en reigers. Ook vind je er nijlpaarden en krokodillen. In Baringo kun je een boottocht maken over het gelijknamige zoetwatermeer. Vogelliefhebbers kunnen hier hun hart ophalen want er komen maar liefst 450 vogelsoorten voor. We slaan onze tenten op bij Kericho dat bekend is vanwege de thee die er geproduceerd wordt en die in Nederland en in België ook verkrijgbaar is. De grond en het klimaat zijn uitermate geschikt voor het verbouwen van theestruiken.

We vervolgen onze weg naar het Victoriameer. De naam ‘Victoria’ komt van de Engelse koningin Queen Victoria. In de tijd dat zij regeerde ontdekte een Engelsman het meer en vernoemde het naar haar. Het is het grootste meer van Afrika en is ongeveer twee keer zo groot als Nederland. We kamperen aan de oevers van het meer. Een aanrader is een fietstocht in de omgeving. Ook kunnen we er met een bootje op uit trekken en nabijgelegen vissersdorpjes bezoeken.


Migratie van gnoes en zebra’s in de Serengeti

Dag  9: Musoma
Dag 10: Musoma - Serengeti nationaal park, avond gamedrive
Dag 11: Serengeti NP, ochtend- en avond gamedrive
Dag 12: Serengeti NP, ochtend gamedrive - Ngorongoro-krater, middag excursie

Leeuw welp Serengeti Tanzania DjoserHet Serengeti nationaal park is uitermate geschikt om op safari te gaan. Het park staat immers bekend om zijn dichtheid aan wild. Ook de natuur is schitterend. Het park herbergt open grasvlakten, rotspartijen, savanne en beboste gebieden. In de Serengeti leven grote kuddes gnoes, zebra’s en gazelles. Ook heb je een kans op een ontmoeting met leeuwen, cheeta’s en luipaarden. Natuurlijk nemen we de tijd voor gamedrives en slapen we twee nachten in het park tussen het wild.

In Tanzania mag een bezoek aan de Ngorongoro-krater niet ontbreken. Deze krater is ontstaan na het afbreken van een vulkaan. Met jeeps rijden we over smalle steile weggetjes de krater in. Er leven onder andere giraffes, zwarte neushoorns, leeuwen, hyena’s, olifanten en nijlpaarden. De krater staat sinds 1979 op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je hebt hier kans om de Big Five te zien.


Mto Wa Mbu; op de fiets rond Lake Manyara

Dag 13: Ngorongoro - Mto Wa Mbu
Dag 14: Mto Wa Mbu - Arusha

We dalen, na ons bezoek aan de Ngorongorokrater, af naar het kleine plaatsje Mto Wa Mbu. In het dorp Mto Wa Mbu kun je bekijken hoe bananenbier gebrouwen wordt. Het dorp ligt in een prachtige omgeving. Een fietstocht is een goede manier om de natuur en de omliggende dorpen te verkennen. 

Vanuit Mto Wa Mbu rijden we weer terug richting de bewoonde wereld, waar we in de levendige plaats Arusha overnachten. In de middag heb je voldoende tijd om de stad te verkennen en wellicht nog wat leuke souvenirs op de kop te tikken.


Te voet het Usambara-gebergte verkennen

Dag 15: Arusha - Usambara-gebergte
Dag 16: Usambara-gebergte - Dar es Salaam - ferry naar Zanzibar (Stonetown)

Zebra Tanzania DjoserVanuit Arusha rijden we naar het Usambara-gebergte. Het gebergte bestaat uit twee gedeeltes en er leven meerdere bevolkingsgroepen, waaronder de Sambaa, de Kilindi en de Zigua. De twee gedeeltes worden gesplitst door een vallei. Het westelijke gedeelte is beter bereikbaar en geschikt voor wandeltochten. We verblijven in het dorp Lushoto wat in de vallei aan de westelijke kant ligt. Vanuit onze kampeerplaatsen is het mogelijk te voet de omgeving te verkennen. Op dag 16 rijden we naar Dar es Salaam, waar we in de middag op de veerboot naar Zanzibar stappen.


Ontspannen aan de stranden van Zanzibar

Dag 17: Zanzibar (Stonetown)
Dag 18: Zanzibar (strand)
Dag 19: Zanzibar (strand)
Dag 20: Zanzibar (strand)
Dag 21: Zanzibar - Amsterdam

Het eiland Zanzibar is onze laatste stop voor deze reis. Het eiland is een compleet andere wereld dan het vasteland van Afrika. De witte stranden, helderblauwe zee en palmbomen, staan in contrast met de savannes en de wildparken in Kenia en Tanzania. De eerste dag verblijven we vlakbij de hoofdstad van Zanzibar, Stonetown. Deze hoofdstad ademt de sfeer van de middeleeuwen uit. Je kunt er uren ronddwalen in de smalle straatjes met kinderkopjes. Het hotel is gelegen op ca. 10 minuten loopafstand van het centrum van Stonetown. Hier verblijven we 2 nachten, waardoor we voldoende tijd hebben om de hoofdstad te verkennen.

Strand ZanzibarDe laatste drie dagen verblijven we in een resort gelegen aan het strand van Kendwa beach aan de noordelijke kant van Zanzibar, vlakbij het toeristische plaatsje Nungwi. Hier kan je heerlijk bijkomen van alle indrukken die je deze reis hebt opgedaan. Je kunt natuurlijk ook het eiland verder verkennen. Je kunt de kruidenplantages bezoeken en de onderwaterwereld ontdekken door te snorkelen of te duiken. Deze excursies zijn optioneel. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de crew ingevuld. Er wordt een programma aangeboden en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Uiteraard zijn er uit veiligheid wel beperkingen aan je vrijheid, als we in een wildpark zijn. Houd er rekening mee dat er zich door het karakter van de reis en de landen onvoorziene omstandigheden voor kunnen doen, waardoor sommige activiteiten niet door kunnen gaan of gewijzigd moeten worden. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Vertrekdata 2024

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
09 aug - 28 aug
i

20-daagse reis

Beschikbaarheid
vol

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 4.195,-

Start - einde
06 sep - 26 sep
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
2 plaatsen vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Start - einde
11 okt - 31 okt
G
Vertrek gegarandeerd i

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Voorwaarden van toepassing, zie i.

Beschikbaarheid
1 plaats vrij

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
14 dec - 03 jan
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vlucht is met KLM

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.895,-

Vertrekdata 2025

Bijkomende kosten € 26,25 p.p. (o.b.v. 2 personen)

Start - einde Beschikbaarheid Prijs
Start - einde
17 jan - 06 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Start - einde
08 feb - 28 feb
V
Vertrek informatie i

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren.

i

Vluchten met KLM

Beschikbaarheid
voldoende

Deelnemers

Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.695,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Vervoer per safaritruck
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt op dag 16)
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Hotel- en kampeerovernachtingen
 • Avond- en ochtend 'gamedrive' Samburu reservaat
 • Middag 'gamedrive' in Lake Nakuru nationaal park
 • 2 ochtend en 2 middag 'gamedrives' in Serengeti nationaal park
 • Excursie in de Ngorongoro-krater met jeep
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 575,-

Exclusief

Overige maaltijden, visa, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
Reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 495,-.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam of Zanzibarstad.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het komt bij deze reis soms voor dat ook enkele Duitstalige reizigers zich hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

V

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vertrekdatum aan te bieden. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

G

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk.

Reviews Kenia, Tanzania & Zanzibar, 21 dagen kampeerreis

Gemiddelde beoordeling: 8,6

 • Geweldig onvergetelijke reis gemaakt! Slapen in een tentje tussen het wild, de big five mogen spotten, zeer goed meereizend team (gids, kok en chauffeur). Een aanrader als je van avontuur, primitief leven en natuur houdt. Een reis om nooit meer te vergeten!

  9,0

 • Geweldige manier om Kenia en Tanzania te leren kennen (Puur Afrika)en geweldig om via een kampeerreis. Crew bestuurder, gids en kok maakte de vakantie. Goed eten. Kritiek punt is te veel locaties in 3 weken tijd, waardoor je veel in de Truck zit. Maar verder echt geweldige Safari ervaring

  9,0

 • Kenia en Tanzania is een fantastische bestemming voor zowel wildlife, natuur en cultuur met vele nationale parken zoals de Samburu NP en Mount Kenya, de 2e grootste berg van Afrika. Prachtig land om safari’s te doen. De Serengeti zal je enorm verbazen en een onvergetelijke indruk geven.

  9,0

 • Beste Djoser, het was een mooie prachtige reis veel gezien the big five, de schitterende Serengeti nogorogorokrater echt mooi. Het was een druk schema maar goed te doen verder jammer dat we tijd verloren hebben door problemen met de safaritruck verder alles oké en raadt de reis zeker aan.

  7,0

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in makkelijk op te zetten koepeltentjes , die bij de ingang voorzien zijn van muskietengaas. Wij zorgen voor alle kampeerspullen en een slaapmatje, behalve voor je slaapzak. Stoeltjes en eetgereis is aanwezig. De faciliteiten op sommige kampeerterreinen zijn eenvoudig. In Nairobi is nabij de luchthaven een middenklasse hotel gereserveerd. Op Zanzibar overnachten we in een hotel in Zanzibar-stad en in bungalows bij het strand. Het meenemen van je eigen tent is niet toegestaan.

Bekijk de reviews op Tripadvisor

Nairobi 67 Airport Hotel
Lake Nakuru NP Kembu Campsite
Kericho Rays Place
Karatu Kudu Camp
Mto wa Mbu Twiga Camp
Zanzibar (Stonetown) Swahili House
Zanzibar (strand) Amaan Beach Bungalows

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels en campsites waar we tijdens deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer/tent boeken tegen de daarvoor geldende toeslag. De toeslag bedraagt voor deze reis vanaf € 495,-.

 • Kilimanjaro Nakurumeer Djoser
 • Kenia - Lake Nakuru - tent

  je koepeltent is voorzien van muskietengaas.

 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser

  Het hotel in de Stonetown is centraal gelegen

 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting zwembad accommodatie Djoser

  Op Zanzbar vebrlijf je de laatste dagen aan het strand.

 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar hotel overnachting accommodatie Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar Djoser

  Aan de stranden van Zanzibar is het goed toeven

Vliegreis

Lufthansa

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Amsterdam - Frankfurt

  Vertrek

  08:00 - 09:10

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Nairobi

  Vertrek

  11:30 - 20:35

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Zanzibar - Frankfurt

  Vertrek

  08:40 - 19:25

 • Vlucht met

  Lufthansa

  Traject

  Frankfurt - Amsterdam

  Vertrek

  21:05 - 22:15


Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter 2 uur later. 
                                                                                                                                                                                                                   

De vluchten worden verzorg door Lufthansa of haar partner Eurowings. Lufthansa is dé nationale luchtvaartmaatschappij van Duitsland. Het is de enige Europese luchtvaartmaatschappij die behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Lufthansa heeft al jaren een zeer goede reputatie op gebied van service, kwaliteit en veiligheid. Samen met Swiss- en Austrian Airlines maakt het deel uit van de Lufthansa Group. De vloot is zeer modern, bestaande uit onder andere de A350 en de B747-8. Deze toestellen zijn milieuvriendelijker door hun lagere CO2-uitstoot. Op lange afstandsvluchten is een entertainment systeem aan boord met persoonlijk scherm aanwezig. Je kunt kiezen uit verschillende films, televisieseries/programma’s, muziek en spelletjes. Tijdens de vlucht kun je een uitgebreide keuze aan warme en koude dranken verwachten - plus een kleine snack of een warme maaltijd , afhankelijk van de route. De maaltijden/snacks die worden aangeboden passen bij de vertrektijd en de bestemming. Kortom: bij Lufthansa begint je reis pas goed! Eurowings is de prijs-kwaliteitsverhouding luchtvaartmaatschappij van het Lufthansa-concern en is gespecialiseerd in voordelige rechtstreekse vluchten binnen en buiten Europa.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €2.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt. Djoser is niet aansprakelijk indien er wijzigingen ontstaan in het vluchtschema van de groepsreis. Kom je op een andere tijd aan dan de groep en/of vertrek je op een andere tijd dan de groep, dan dien je zelf je transfers van- en naar het hotel en/of de luchthaven te regelen.

Vervoer

Tijdens deze safari door Kenia en Tanzania maken we gebruik van een truck, die de vaak onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen geasfalteerd. We gebruiken speciaal voor safari's uitgeruste trucks. Dit zijn praktisch uitgeruste vrachtauto’s met bergruimte voor bagage, kampeeruitrusting en voorraden. Tijdens het verblijf op Zanzibar beschikken we niet meer over onze eigen trucks.

 • Kenia Tanzania Zanzibar zijkant bus Djoser
 • Kenia Tanzania Zanzibar busvervoer Djoser

  We reizen met een goed uitgeruste safaritruck

 • Kenia tanzania Zanzibar rondreis minivan Djoser

  In de Ngorongorokrater maken we een 'gamedrive' met terreinwagens.

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Engelssprekende chauffeur/reisbegeleiding
 • Vervoer per safaritruck
 • Entreegelden van alle nationale parken
 • Gebruik kampeermateriaal
 • Maaltijden tijdens safari (dag 2 t/m ontbijt op dag 16)
 • Diensten meereizende campcourier/kok
 • Hotel- en kampeerovernachtingen
 • Avond- en ochtend 'gamedrive' Samburu reservaat
 • Middag 'gamedrive' in Lake Nakuru nationaal park
 • 2 ochtend en 2 middag 'gamedrives' in Serengeti nationaal park
 • Excursie in de Ngorongoro-krater met jeep
 • Entreegelden nationale parken en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 575,-

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt op zoek naar Afrikaanse souvenirs, de ander huurt een fiets om het platteland te verkennen of wil een mooie excursie maken of een bijzondere boottocht, om vogels, nijlpaarden of krokodillen te spotten. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze Nederlandse reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park of reservaat waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

Tijdens deze reis zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Samburu wildreservaat, entreegeld en 'gamedrive' met onze eigen safaritruck
 • Lake Nakuru, entreegeld en 'gamedrive' met onze eigen safaritruck
 • Baringomeer, entreegeld voor Baringomeer is inbegrepen. Hier is de gelegenheid om een Pokotdorp te bezoeken of een boottocht op het meer te maken om nijlpaarden, krokodillen en veel bijzondere vogels gade te slaan.
 • Serengeti nationaal park, entreegeld inbegrepen van het park. Met een picknick lunch zijn we de hele dag op ‘gamedrive’ met onze safaritruck om zoveel mogelijk dieren te zien op de enorm uitgestrekte savannes.
 • Ngorongoro-krater, entreegeld voor Ngorongoro conservation area en ‘gamedrive’ met terreinwagens.

Optionele excursies die ter plaatse kunnen worden geboekt

 • Baringomeer, boottocht op het meer om vogels, nijlpaarden en krokodillen te spotten. Lokale gidsen hebben hier een bijzondere band met de visarenden.
 • Musoma; een boottocht op het meer met lokale vissers
 • Mto wa Mbu - fietstocht door het dorp en langs het Manyarameer.
 • Zanzibar, vanuit de historische Stonetown kan je deelnemen aan een tocht naar de specerijenplantages.
 • Zanzibar, snorkeltocht per boot vanuit Nungwi.
 • Er kan hier ook worden gedoken.

Reisdocumenten

 • E-ticket: meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij terugkomst in Nederland.
 • Visum voor Kenia: de kosten voor het ETA/e-visum van Kenia zijn $ 32,50 per persoon (wijzigingen voorbehouden). Voor Kenia dien je zelf online een ETA/e-visum aan te vragen. Dit e-visum is voor kinderen onder de 16 jaar, die meereizen met hun ouders/verzorgers, niet nodig.
 • Visum voor Tanzania: het visum kost $ 50,- per persoon (wijzigingen voorbehouden). Dit kan je zelf vooraf online aanvragen.
 • De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Vaccinatieboekje voorzien van gele koorts vaccinatie meenemen op reis.

Geldzaken

In zowel Kenia als Tanzania betaal je met shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Het is niet toegestaan deze valuta in te voeren. Aan de grens kan gemakkelijk gewisseld worden, het is handig om hiervoor met name dollars in contanten mee te nemen.

Pinnen: op veel plekken in steden mogelijk zoals Nairobi, Nanyuki, Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar
Contant: Amerikaanse dollars (onbeschadigde biljetten) 
Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd, maar zijn fraudegevoelig.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 175,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken zijn inbegrepen in de reissom.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten van chauffeurs, gidsen, campcourier e.d. De richtlijn voor deze reis is een bedrag van € 44,-.

Maaltijden

De maaltijden tijdens de safari zijn bij de prijs inbegrepen. Op de reizen is een campcourier aanwezig die de groep op gezette tijden van eten en drinken voorziet en verantwoordelijk is voor de inkopen.

Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met kaas of vleeswaren, salade, koffie en thee. Het avondeten bestaat gewoonlijk uit een gevarieerde westerse maaltijd. Bij al deze reizen vragen wij van onze deelnemers een helpende hand bij de bereiding van de maaltijden en de afwas.

Op Zanzibar en in Dar es Salaam zijn de maaltijden niet inbegrepen en heb je alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken op Zanzibar wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd, zoals op de avondmarkt aan de kade. In verschillende hotels en restaurantjes in het centrum worden ook westerse maaltijden geserveerd. Verder zijn er Indiase restaurants en zelfs ook Chinese en Italiaanse.
 

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
 • Malariatabletten

De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania. Vaccinatieboekje voorzien van gele koorts vaccinatie meenemen op reis,

De hygiënische omstandigheden in Kenia en Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Het is mogelijk om je reis op Zanzibar te verlengen. Je verblijft in een resort aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 57,50 op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 115,-.

Verlengingsprijzen een- en tweepersoonskamer in het hoogseizoen (juli/augustus/december) zijn op aanvraag. Voor meer informatie over de strandverlenging, zie veelgestelde vragen.

De genoemde prijzen zijn exclusief wijzigingskosten voor de vlucht en de transfer naar de luchthaven in Dar es Salaam of Zanzibarstad.

Klimaat en geografie

Door de geografische verscheidenheid in Kenia en Tanzania zijn er ook vrij grote klimatologische verschillen. In Nairobi, gelegen op 1670 meter hoogte, bedraagt de gemiddelde jaartemperatuur 17°C. In Zanzibar, aan de kust, is dit 27°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Tijdens het bezoek aan Mount Kenya kan de temperatuur 's nachts dalen tot 0°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de 'korte regentijd' tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. Het is het gehele jaar mogelijk door Kenia en Tanzania te reizen.

Reisbegeleiding en gidsen

Deze reis wordt begeleid door een lokale Engelssprekende crew. Deze crew bestaat uit een ervaren chauffeur en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Hun uitgebreide reiservaring en deskundigheid geeft een meerwaarde aan de Djoserreis. De reisbegeleider/campcourier verzorgt tevens de boodschappen en de maaltijden. Er wordt van je verwacht dat je bij toerbeurt helpt met koken en afwassen.

Veelgestelde vragen

Hoe reizen we?

Met Djoser vlieg je met Turkish airlines via Istanbul naar Nairobi. We reizen door Kenia en Tanzania met een eigen, speciaal voor kamperen uitgeruste safaritruck. In deze trucks zit je hoog en heb je uitstekend zicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Op Zanzibar hebben we geen beschikking over de truck.

Waar overnachten we?

In Nairobi overnachten we in een middenklasse hotel. Tijdens de safari overnachten we in makkelijk op te zetten tenten, op officiële kampeerterreinen met redelijke tot goede faciliteiten. In de meeste nationale parken verblijven we op kampeerplaatsen die in het park liggen. Djoser zorgt voor alle kampeerspullen en een slaapmatje, behalve voor je slaapzak. Op Zanzibar verblijven we in mooie bungalows met airco gelegen aan het strand van Kendwa Beach.

Kan ik mijn verblijf op Zanzibar verlengen?

Het is mogelijk het verblijf aan het strand te verlengen. We verblijven hier in bungalows direct gelegen aan één van de mooiste stranden op Zanzibar, genaamd Kendwa beach. De bungalows zijn traditioneel ingericht en beschikken over airconditioning en een ensuite badkamer.

Er is tevens een bar en restaurant aanwezig, gelegen direct aan het strand. Het restaurant heeft een internationele keuken. Kendwa is tevens een perfecte plaats voor diverse watersport activiteiten zoals snorkelen, zwemmen, vissen en boottochtjes. Er zijn diverse duikcentra in de nabijheid, waar men kan leren duiken of Mnemba Island kan ontdekken.

De verlenging is exclusief de wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Welke excursies en entreegelden zijn bij de reissom inbegrepen?

Alle ’gamedrives’ zijn inbegrepen. Ook de entreegelden tot de nationale parken Samburu, Lake Nakuru, Kakamega, Serengeti en Ngorongorokrater, ter waarde van 245 euro, zijn inclusief.

Welke valuta kan ik het beste meenemen vanuit Nederland?

In Kenia en Tanzania betaalt men met de Shilling. Op Nairobi Airport in Kenia kunt u zowel euro's als dollars wisselen in Shilling. Het makkelijkste is om vanuit Nederland Amerikaanse dollars mee te nemen, aangezien deze overal in Kenia en Tanzania geaccepteerd worden. Ook kun je dollars wisselen voor het lokale geld. Bij de grens van Kenia naar Tanzania kun je Tanzaniaanse Shilling aanschaffen en in Stone Town op Zanzibar kun je ook geld pinnen.

In Kenia en Tanzania kun je pinnen bij Barclays banken die je vrijwel in alle grote steden tegenkomt. Bij aankomst op de luchthaven van Nairobi kun je pinnen bij de geldautomaat in de aankomsthal.

Welk bedrag moet er worden gestort in de etenspot?

Djoser hanteert geen etenspotten, die ter plekke nog door de deelnemers extra moeten worden betaald. Conform de ANVR voorwaarden zijn deze onvermijdelijke uitgaven bij ons reeds opgenomen in de reissom. Tijdens alle kampeerovernachtingen worden er drie smakelijke maaltijden per dag verzorgd. Hierbij is koffie, thee en juice inbegrepen. 

Wie begeleidt de reis?

De reis wordt begeleid door lokale Engelssprekende crew. Deze bestaat uit een ervaren chauffeur, die veel over zijn vaderland kan vertellen en een reisbegeleider/‘campcourier’ die verantwoordelijk is voor de organisatorische en technische aspecten van de reis. Tevens verzorgt de campcourier de boodschappen en de maaltijden.

Hoe groot zijn de groepen op deze reis?

Gemiddeld reizen er 16 personen in de groepen. De maximale groepsgrootte is 20.

Wat is de beste reistijd voor Kenia en Tanzania?

Je kunt bijna het hele jaar goed reizen in Kenia en Tanzania. Er zijn twee regenseizoenen: de 'lange regentijd' van maart tot mei en de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. De korte, hevige buien in die periodes vallen meestal tegen de avond en vormen geen belemmering om te reizen. Vlak na het regenseizoen zijn er veel jonge dieren te zien.

Wat is, vanwege het vervoer, het meest praktisch om je bagage in te vervoeren?

Tijdens deze reis maken we gebruik van een speciaal uitgeruste safari truck. Omdat de reizigers zelf de bagage in en uit de truck laden, adviseren wij u niet meer mee te nemen dan 12 kilo bagage in soepele reistassen zoals een sport- of weekendtas of rugzak. Vanwege de afmetingen van de bagagevakken is het meenemen van een hardschalige koffers niet mogelijk.

Wat moet ik voor deze reis meenemen?

Voor deze kampeerreis heb je een warme slaapzak nodig. Djoser regelt alle overige kampeerattributen, zoals de tent, een comfortabel slaapmatje, een klapstoeltje en eetgerei. Je tent heeft een venstertje met muskietengaas, je hoeft dus geen klamboe mee te nemen. Op www.djoser.nl/accommodatie krijg je een beeld van de tenten. Twee handdoeken, een dagrugzakje, een goed muggenmiddel, loopschoenen, zwemkleding en een zaklantaarn zijn essentieel. Een verrekijker is handig om verschillende dieren te spotten. Na boeking ontvang je meer informatie over je bagage.

Moet ik een klamboe meenemen?

Je hoeft geen klamboe mee te nemen. De tenten hebben een venstertje met muskietengaas.

Welke maaltijden zijn inbegrepen?

Tijdens de safari zorgt de meereizende ’camp courier’ driemaal daags voor een heerlijke (westerse) maaltijd. Van de deelnemers wordt, bij toerbeurt, een helpende hand verwacht bij de voorbereidingen en de afwas. De enige maaltijden die je tijdens deze reis nog moet betalen, zijn die tijdens je verblijf in Nairobi en op Zanzibar. Op Zanzibar is uitsluitend het ontbijt inbegrepen.

Is het mogelijk om tijdens de reis de Kilimanjaro te beklimmen?

Tijdens deze reis heb je onvoldoende tijd om de Kilimanjaro te beklimmen.

Hoe zijn de wegen in Kenia en Tanzania?

De meeste doorgaande wegen zijn geasfalteerd, maar richting en in de wildparken zijn de wegen vaak onverhard.

Kan ik onderweg de batterijen/accu van mijn digitale camera of video opladen?

Op de meeste kampeerplaatsen kun je, bij de receptie of in een nabijgelegen lodge, tegen betaling accu’s of batterijen opladen. Houd er wel rekening mee dat er op de meeste plekken maar bepaalde uren stroom is. Tijdens het verblijf in Serengeti NP is de mogelijkheid niet aanwezig. Zorg dus altijd voor een reserve accu of batterijen.

Hoe is de elektriciteitsvoorziening in Kenia en Tanzania?

De netspanning is, net als in Nederland, 220-240 Volt, maar omdat men stekkers met drie vierkante pinnen (13 ampère) gebruikt, is een wereldstekker nodig. Op de kampeerterreinen is niet overal elektriciteit aanwezig.

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of internetten?

Telefoneren via het vaste net is alleen mogelijk in grotere plaatsen, je bent tijdens deze reis ook vaak moeilijk bereikbaar. Op de kampeerterreinen in de nationale parken zijn geen openbare telefoons. De dekking voor mobiele telefonie is beperkt, de mogelijkheden zijn bovendien sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even voor vertrek.

In het hotel in Nairobi is er gratis wifi aangewezig. In de restaurants in Zanzibar en Nairobi is er ook wifi aanwezig, soms tegen betaling of op aanvraag.

Wat is de beste reisperiode voor de gnoe-trek?

De grote trek, oftewel de grote migratie, is een van de meest intrigerende schouwspellen van moeder natuur. Ieder jaar trekken miljoenen gnoes, zebra's en antilopen over de uitgestrekte vlaktes van de Serengeti in Tanzania richting de Masai Mara in Kenia. In hun kielzog struinen jagers (leeuwen, luipaarden, cheeta's en hyena's) de savanne af op zoek naar de zwakken.

Verloop van de migratie:

Dec / jan / feb   De grote kuddes verblijven in het zuidoosten van de
                         Serengeti. Honderdduizenden gnoes en zebra's worden geboren 
                         Veel leeuwen, cheeta's en hyena's

Maart / april      Begin van het regenseizoen 
                        De grote kuddes trekken richting het zuiden van de Serengeti

Mei / juni          Het beste seizoen (t/m augustus) om de migratie te zien
                        De grote kuddes trekken van het zuiden naar het westen van 
                        de Serengeti

Juli / augustus   De kuddes steken de Grumeti rivier over richting de Masai mara
                         zwemmende gnoes, hongerige krokodillen en jagende leeuwen

Sept / okt         Begin van het droge seizoen, de grote kuddes blijven voornamelijk
                        in de Masai Mara

November         Begin van het (korte) regenseizoen
                        De grote kuddes trekken weer richting de Serengeti 
                        De cirkel is weer rond...

Hoe zijn de duikmogelijkheden op Zanzibar?

Zanzibar is een eiland met prachtige stranden en mooie koraalriffen. Wij verblijven drie nachten aan het strand bij Nungwi. Nabij de accommodatie is een duikschool. Het is raadzaam vooraf contact met hen op te nemen over de mogelijkheden.

Is het gebruikelijk om fooien te geven tijdens de reis?

Het is inderdaad gebruikelijk om de chauffeur, kok en gids een fooi te geven aan het einde van de reis. Dit wordt uiteraard zeer gewaardeerd, aangezien de lonen laag liggen en de fooien een belangrijke aanvulling zijn op hun inkomen.

Met een volle groep is de richtlijn per persoon ca. 25 à 30 USD voor de gehele reis. Bij een groep dit minder vol is, ligt dit bedrag iets hoger. De verdeling is ca. 3/4 van het bedrag voor de gehele crew, waarvan de chauffeur ca. 20% meer krijgt dan de kok en gids. Het resterende bedrag is dan voor de lokale gidsen, bootsmannen en het hotelpersoneel. Uiteraard blijft een fooi naar eigen inzicht en kan men meer of minder geven naar gelang het functioneren van de persoon.

Stel je vraag

Staat jouw vraag hier niet tussen? Stel deze dan via info@djoser.nl.

Foto's en video

Reisblog Tanzania & Kenia

Bekijk alle reisblogs over Tanzania & Kenia