• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Tanzania & Zanzibar, 15 dagen

  Tanzania & Zanzibar

  15 dagen

  Op zoek naar de Big 5 & genieten op Zanzibar

  Met een gerenommeerde luchtvaartmaatschappij vlieg je naar de luchthaven van Kilimanjaro in Tanzania. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in de prachtige nationale parken Serengeti en Lake Manyara. Een letterlijk hoogtepunt onderweg is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. We sluiten de reis af op het exotische specerijeneiland Zanzibar met prachtige stranden en een blauwe zee. Je ontdek hier een bijzondere mix van Afrikaanse charme en de sprookjesachtige sfeer van het Midden-Oosten.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kilimanjaro
  2. aankomst Kilimanjaro - Arusha
  3. Arusha - Mto wa Mbu
  4. Mto wa Mbu
  5. Mto wa Mbu - Serengeti nationaal park
  6. Serengeti NP (inclusief gamedrive)
  7. Serengeti NP - jeepsafari Ngorongoro krater - Karatu
  8. Karatu - Tarangire nationaal park
  9. Tarangire NP - Arusha
  10. Arusha - Moshi
  11. Moshi
  12. Moshi - vlucht naar Zanzibar
  13. Zanzibar, strand
  14. Zanzibar, strand
  15. Zanzibar - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze reis kom je oog in oog te staan met het grote wild. Je kampeert midden in Serengeti nationaal park waar de enorme kuddes grote dieren aan je voorbij trekken. Je spot bijzondere roofvogels in Tarangire nationaal park en sluit de reis af op de heerlijke, witte stranden van het eiland Zanzibar.

  Maak kennis met de Afrikaanse cultuur

  Dag 1 Amsterdam - Istanbul
  Dag 2 Istanbul - Arusha
  Dag 3 Arusha - Mto wa Mbu

  Met Turkish Airlines vliegen we naar Kilimanjaro waar we de volgende ochtend aankomen. Het is niet ver rijden naar Arusha waar we lekker kunnen uitrusten, ontbijten en een plons kunnen nemen in het zwembad. 's-Middags maken jullie een stads wandeling in Arusha om in Afrikaanse sferen te komen. De volgende ochtend staat onze eigen safaritruck klaar en kan de reis echt beginnen! We rijden naar het kleine dorp Mto wa Mbu. Hier kunnen we onthaasten op het kampeerterrein, over een markt struinen of voetballen met de kinderen uit het dorp. Vroeg in de ochtend kunnen we in Lake Manyara nationaal park voor het eerst onze verrekijkers en fototoestellen te voorschijn halen. Aan de rand van de oprijzende kliffen van de Riftvallei ligt het reusachtige Manyarameer.  Het uitzicht is echt prachtig en de grillige apenbroodbomen die je hier veel ziet, doen het goed op de foto. Op weg naar de oevers van het meer zullen troepen bavianen die in de omringende bossen leven, krijsend onze komst verraden. De randen van het meer worden omzoomd door stekelige acacia’s. De schuwe hertachtige Kirk dik-diks zullen angstig voor je wegschieten en als je geluk hebt zie je leeuwen die in de bomen een uitkijkpost hebben ingenomen. In het meer is wonen nijlpaarden en verschillende vogelsoorten. De oevers kleuren bijna roze van de vele flamingo's die hier staan uit te rusten.

  Op safari in Serengeti Nationaal Park!

  Dag 4 Mto wa Mbu
  Dag 5 Mto wa Mbu - Serengeti NP

  We rijden we naar  Serengeti Nationaal Park waar we overnachten op een goed uitgeruste camping midden in het park. Vanuit hier maken we verschillende gamedrives, ofwel speurtochten naar wild. We trekken vooral 's ochtendsvroeg en later in de middag er op uit omdat de dieren dan het actiefst zijn en de kans groot is dat we veel wild zullen zien.
   
  Serengeti Tanzania junior DjoserSerengeti nationaal park is met een oppervlakte van 14.500 km² het grootste en bekendste park van Tanzania. Het aantal dieren dat hier leeft is spectaculair. Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je hier ook je hart ophalen. De Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar een meertje, typische acaciabomen en speciale rotspartijen, die ook wel 'kopjes' worden genoemd. Langs de oevers vind je moerasgebieden en dichtbeboste gebieden, de zogenaamde Savanne woodlands. Je zult hier de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles voorbij zien trekken en het is geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's tegenkomt, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Rond de 'kopjes' wonen relatief veel luipaarden die overdag vooral in bomen liggen te rusten.

  Je hebt vast wel eens een documentaire gezien over de spectaculaire jaarlijkse trektocht van de gnoes, zebra’s en gazellen. De kans is heel groot dat die beelden in Serengeti zijn opgenomen. Een bekende film is de Serengeti Symphony van de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waar ook de Masai Mara in Kenia onderdeel van uitmaakt. In december en januari is de grote kudde in het uiterste zuiden van de Serengeti te vinden en vanaf maart verplaatsen de dieren zich naar het noorden.

  Gnoe wildebeest Serengeti Tanzania DjoserTussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Rond september zijn de kuddes in de Masai Mara en vanaf oktober trekken ze weer naar het zuiden. Het is niet zo dat alle dieren zich strikt aan deze richtlijn houden. De hoeveelheid regen en de plek waar de regen valt, is bepalend. Het kan dus ook goed zijn dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

  Spectaculaire natuur en de immense Ngorongoro krater

  Dag 6 Serengeti NP
  Dag 7 Serengeti NP - Ngorongoro krater - Karatu

  We gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn. Vervolgens rijden we door naar onze camping bij het plaatsje Karatu.

  Tarangire is het laatste nationaal park dat we bezoeken. De gelijknamige rivier zorgt ervoor dat er altijd water beschikbaar is en daarom is dit één van de weinige parken in Tanzania waar je het hele jaar door grote kudden olifanten kunt spotten zijn. De grote rovers als de cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en antilopen goed in de gaten en de moerasgebieden zijn een paradijs voor de honderden vogels. Houd je camera dus gereed, de kans is groot dat je het perfecte plaatje van een pelikaan kunt maken. Aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobab bomen. We maken hier een uitgebreide gamedrive zodat je alle tijd hebt om al dit moois goed te bekijken. Hierna reizen we terug naar Arusha en verblijven we deze nacht in een comfortabel hotel.

  Hoogste berg van Afrika: de Kilimanjaro

  Dag 8 Karatu - Tarangire Nationaal Park
  Dag 9 Tarangire - Arusha
  Dag 10 Arusha - Moshi

  Via Arusha rijden we naar Moshi, wat ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Je kunt een wandeling naar de Chaggagrotten maken om vervolgens een duik te nemen bij de Maranguwatervallen. Vanuit Moshi brengt een binnenlandse vlucht ons naar het eiland Zanzibar.

  Exotisch specerijeneiland Zanzibar

  Dag 11  Moshi
  Dag 12  Moshi - vlucht naar Zanzibar
  Dag 13  Zanzibar
  Dag 14  Zanzibar
  Dag 15  Zanzibar - Istanbul - Amsterdam

  Tanzania Zanzibar JuniorOp Zanzibar vind je een unieke mengeling van Swahilicultuur en invloeden vanuit de Arabische wereld. Dit is een erfenis uit de periode dat de sultan van Oman hier zijn zetel had. De handel in slaven en specerijen waren eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten voor de sultans. We overnachten in bungalows niet ver van het mooie, witte zandstrand van Nungwi. Vanuit hier kun je uitstapjes maken naar Zanzibar stad. In het historische centrum ’Stone Town’ kun je dwalen door de nauwe straatjes, langs huizen met mooi versierde houten deuren, kleine moskeeën en koranschooltjes waar kinderen op houten leitjes het Arabische schrift oefenen.

  Heb je wel eens gehoord van de bekende ontdekkingsreiziger David Livingstone? Hij leefde rond 1885 op Zanzibar en keerde vanuit hier na jaren lange rondreizen door Afrika weer terug naar Engeland. Je kunt zijn woning bezoeken. Ook de oude slavenkerkers zijn een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je kunt een uitstapje maken naar de specerijenplantages of naar het eiland Changuu waar je reuzenschildpadden kunt spotten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon luieren op het strand en lekker snorkelen of duiken boven de prachtige koraalriffen. Helemaal uitgerust en vol nieuwe ervaringen vlieg je vanuit Zanzibar terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. Houd er echter rekening mee dat tijdens een reis als deze waar het grootste deel wordt gekampeerd, minder individuele vrijheid is. Je overnacht immers in de nationale parken en reservaten binnen de poort. Op Zanzibar kan het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding worden ingevuld maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers. Alle 'gamedrives' om wild te observeren en de entreegelden van de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  25 dec - 08 jan
  Beschikbaarheid
  7 plaatsen vrij
  Meer informatie

  Info

  Vluchten met KLM.
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu

  2022

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  23 apr - 07 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 apr - 14 mei
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 30 jul
  Beschikbaarheid
  Vol
  Prijs
  € 3.395,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
   
  Start - einde
  23 jul - 06 aug
  Beschikbaarheid
  Nog 1 gezin nodig
  Prijs
  € 3.395,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  30 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  5 plaatsen vrij
  Prijs
  € 3.595,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
   
  Boek nu
  Start - einde
  24 dec - 07 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)

  2023

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  22 apr - 06 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.095,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  29 apr - 13 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.095,-
  € 2.695,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Internationale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Binnenlandse vlucht van Moshi naar Zanzibar.
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Aankomst dag 2, early check-in + ontbijt
  • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 3 t/m ontbijt op dag 12 zijn inbegrepen
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck
  • Overtocht per veerboot van Zanzibar naar Dar es Salaam (alleen met KLM)
  • Entreegelden nationale parken, wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 495,- 
  • Bezoek aan een authentiek Masaidorp
  • Gamedrive in het beroemde Serengeti Nationaal park
  • Bezoek aan het Magadi meer bij de Ngorongoro krater
  • Gamedrive in het Tarangire national park
  • Overnachtingen in hotels/lodge (5 nachten) met eigen sanitair, meestal een zwembad
  • Excursie naar Chagga grotten en de Marangu watervalllen in Moshi
  • Trekking over de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika
  • Bezoek aan aan het Usambaragebergte
  • Kampeerovernachtingen (8 nachten) vaak met zwembad en incl. alle maaltijden
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater.

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,- per boeking. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.545,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 63,50 per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 53,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen. Bij een tussentijdse verhoging van de toeslagen door de luchtvaartmaatschappijen berekent Djoser deze kosten niet door. Je komt dus achteraf nooit voor verrassingen te staan.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 8 nachten in comfortabele driepersoons tentjes, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

  De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je s nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/ douches aanwezig en vaak wordt er een kampvuur gemaakt.

  We slapen totaal 5 nachten in sfeervolle lodges/hotels met eigen douche en toilet.

  In Arusha slaap je in een centraal gelegen hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

  Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Nungwi. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Zanzibar Amaan Beach Bungalows

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer/in één tent. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Turkish airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Amsterdam - Istanbul

   Vertrek

   11:30

   Aankomst

   15:55

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Istanbul - Kilimanjaro

   Vertrek

   19:45

   Aankomst

   05:05*

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Zanzibar - Istanbul

   Vertrek

   04:00

   Aankomst

   12:55

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Istanbul - Amsterdam

   Vertrek

   14:50

   Aankomst

   17:30

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter twee uur later.

  Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Voor kinderen tot 11 jaar kan er vooraf een verrassende kindermaaltijd besteld worden. Kinderen zijn ook erg te spreken over het buitengewoon uitgebreide inflight entertainmentsysteem aan boord, met games, films en tv-programma's voor alle leeftijden. Kortom een vlucht met Turkish Airlines is een feestelijk begin van de reis voor het hele gezin!

  Djoser compenseert de CO2-uitstoot van je vlucht

  Reizen is verrijkend, maar laat ook zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de vlucht te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen, want de vliegreis naar je bestemming is veruit het meest belastend voor ons milieu. Samen met de Southpole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten, en de ANVR hebben we gekozen voor verschillende projecten in Thailand en Indonesië.

  Met CO2-compensatie doen we dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Djoser compenseert alle vluchten van de Djoserreizigers en ook de vliegreizen van haar medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.145,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.545,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze safari door Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt.

  Vanuit Moshi naar Zanzibar maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.  We nemen terug de ferry vanuit Zanzibar naar Dar es Salaam.

  Bij de reis inbegrepen

  • Internationale vluchten
  • Alle vluchttoeslagen
  • CO2 compensatie vliegreis
  • Binnenlandse vlucht van Moshi naar Zanzibar.
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Aankomst dag 2, early check-in + ontbijt
  • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 3 t/m ontbijt op dag 12 zijn inbegrepen
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck
  • Overtocht per veerboot van Zanzibar naar Dar es Salaam (alleen met KLM)
  • Entreegelden nationale parken, wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 495,- 
  • Bezoek aan een authentiek Masaidorp
  • Gamedrive in het beroemde Serengeti Nationaal park
  • Bezoek aan het Magadi meer bij de Ngorongoro krater
  • Gamedrive in het Tarangire national park
  • Overnachtingen in hotels/lodge (5 nachten) met eigen sanitair, meestal een zwembad
  • Excursie naar Chagga grotten en de Marangu watervalllen in Moshi
  • Trekking over de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika
  • Bezoek aan aan het Usambaragebergte
  • Kampeerovernachtingen (8 nachten) vaak met zwembad en incl. alle maaltijden
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater.

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 15-daagse reis door Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive met vier wiel aangedreven auto’s in Ngorongorokrater
  • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park
  • Trekking aan de voet van de Kilimanjaro de hoogste berg van Afrika

   Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:
  • Mountainbike tour in Mto Wa  Mbu
  • Bezoek Masai dorp
  • Excursie naar Chagga grotten en de Marangu watervalllen in Moshi
  • Bezoek aan Stonetown op Zanzibar
  • Snorkelen op Zanzibar

  Reisdocumenten

  • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
  • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag van het visum.
  • Visum: voor Tanzania heb je een e-visum nodig. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden).

  Geldzaken

  In Tanzania wordt er betaald met de Tanzaniaanse shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro. Verder in Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar-stad.
  Contant: dollars
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.
   
  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 12 zijn inbegrepen tijdens het kamperen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

  De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse.  

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten


  De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania, evenals een choleraverklaring.

  De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  We kunnen naar steeds meer landen veilig en verantwoord op reis. Uiteraard voeren we reizen uit naar landen met een groen of geel reisadvies, maar ook zijn reizen naar een aantal landen met een oranje reisadvies mogelijk. Een overzicht van landen je nu met Djoser naar toe kan vind je hier. Voor actuele informatie over inreisbeperkingen en voorwaarden adviseren wij je de website met de reisadviezen van het Ministerie van Buitenlandse Zaken te raadplegen. Om deel te kunnen nemen aan een Djoserreis moet je volledig gevaccineerd zijn, met uitzondering van kinderen jonger dan 12 jaar.

  Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen. Hierdoor zijn we goed op de hoogte van de lokale omstandigheden en regels. Houd er rekening mee dat lokale regelgeving aan verandering onderhevig kan zijn. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte.

  Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 63,50 per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 53,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Tanzania heeft een aangenaam warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 35°C.De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Vroeg in de ochtend en in de avonden en in de hoger gelegen gebieden kan het soms fris zijn. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.

  Eventueel kan ter plaatse een lokale gids worden gehuurd als je wat meer wil weten over de achtergronden. Hij of zij kan je alles vertellen over de omgeving, stad of excursie. De gidsen reizen niet de gehele reis mee, maar sluiten bij de groep aan. Deze gidsen vertellen vol enthousiasme over de attractie en weten alle antwoorden op je vragen. We maken dus gebruik van de locals, waardoor de kennis over de stad en/of omgeving groter is dan wanneer een gids de gehele reis mee reist.

  Veelgestelde vragen

  Waarom met Djoser Family naar Tanzania & Zanzibar?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de safari door Tanzania maken we gebruik van een truck voor onverharde wegen. De meeste wegen zijn ondertussen geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de nationale parken zijn nog onverhard waardoor de reistijd wat langer kan zijn.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Tanzania heeft een warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 33°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

  De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Tanzania is een visum nodig dat € 50,- kost. Je kunt de visumaanvraag voor Tanzania zelf voor vertrek regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en de Visum Centrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de Visum Centrale. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis overnacht je 11 nachten in comfortabele driepersoons tentjes en 8 nachten in sfeervolle lodges/hotels. Het hotel in Zanzibar is aan het strand. Verder beschikken de hotels niet over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De dekking voor mobiele telefonie is beperkt, de mogelijkheden zijn bovendien sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even voor vertrek. Op enkele plaatsen kun je tegen betaling gebruik maken van wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Tijdens deze reis is het aan te raden om kleding mee te nemen die vies mag worden in niet te felle kleuren.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  10,0
  • Van tevoren kun je niet bedenken hoe intens, mooi, onbezorgd, sfeervol en heerlijk deze reis is. Afwisselende landschappen, véél dieren. Een perfecte opbouw van de accommodaties en ont-zet-tend goed verzorgd. De kundige sympathieke crew zorgde voor heerlijk eten, goed vervoer en superbegeleiding.

   Bekijk alle reviews
   Go to top