• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
  Tanzania & Zanzibar, 15 dagen

  Tanzania & Zanzibar 15 dagen

  Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt ons naar de luchthaven van Kilimanjaro in Tanzania. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in de prachtige en wildrijke nationale parken Serengeti en Lake Manyara. Een letterlijk hoogtepunt onderweg is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Op het exotische specerijeneiland Zanzibar vind je een bijzondere mix van Afrikaanse charme, de sprookjesachtige sfeer van het Midden-Oosten en prachtige stranden.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
  2. Arusha - Mto wa Mbu
  3. Mto wa Mbu
  4. Mto wa Mbu - Serengeti nationaal park
  5. Serengeti NP (inclusief gamedrive)
  6. Serengeti NP - jeepsafari Ngorongoro krater - Karatu
  7. Karatu - Tarangire nationaal park
  8. Tarangire NP - Arusha
  9. Arusha - Moshi
  10. Moshi
  11. Moshi - vlucht naar Zanzibar
  12. Zanzibar, strand
  13. Zanzibar, strand
  14. Zanzibar - veerboot naar Dar es Salaam - Amsterdam
  15. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze reis kom je oog in oog te staan met het grote wild. Je ziet enorme kuddes aan je voorbij trekken in het Serengeti nationaal park. Je kampeert midden in het park. Vervolgens ga je naar het Tarangire nationaal park waar je de meest bijzondere roofdieren kunt spotten. Om bij te komen van deze overweldigende natuur bezoeken we Zanzibar met heerlijke witte stranden.


  Arusha, Mtu wa Mbu
  Dag 1 Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
  Dag 2 Arusha - Mto wa Mbu
  Dag 3 Mto wa Mbu

  Met KLM/Kenya Airways vliegen we rechtstreeks naar Kilimanjaro waar we ’s avonds aankomen. Het is niet ver rijden naar Arusha waar we zullen overnachten. Hier staat de volgende ochtend onze eigen safaritruck klaar en kan de reis echt gaan beginnen! We rijden naar het kleine dorp Mto wa Mbu. Hier kunnen we onthaasten op de campsite, een Masai dorp bezoeken of een begeleide wandeling in de omgeving maken.

  Serengeti Nationaal Park
  Dag 4 Mto wa Mbu – Serengeti NP
  Dag 5 Serengeti NP

  Serengeti Tanzania junior DjoserVervolgens rijden we naar Serengeti Nationaal Park, waar we overnachten op een mooi gelegen campsite die beschikt over overdekte kookfaciliteiten en eenvoudige douches en toiletten. Hier kunnen voor het eerst de verrekijkers en de fototoestellen tevoorschijn gehaald worden. In Serengeti maken we verschillende gamedrives (speurtochten naar wild). Aangezien wild vooral 's ochtends vroeg en laat in de middag het meest actief is, zijn dat ook de tijdstippen waarop we het park in rijden om wild te gaan zoeken.

  Dit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelliefhebber kan in de Serengeti zijn hart ophalen. Het merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier (rond de 'kopjes') relatief veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

  Gnoe wildebeest Serengeti Tanzania DjoserDe jaarlijkse migratie van de gnoes, zebra’s en gazellen in Serengeti is onderwerp van talloze documentaires, waaronder Serengeti Symphony van de beroemde Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen. Tussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode augustus-september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken. Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

  Ngorongoro krater, Tarangire nationaal park
  Dag 6 Serengeti NP - Ngorongoro krater - Karatu
  Dag 7 Karatu - Tarangire Nationaal Park

  We gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Op de bodem van de krater bevinden zich alle leden van de zogenaamde ‘big five’ (olifant, leeuw, neushoorn, luipaard en buffel). Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn. Vervolgens rijden we door naar naar onze campsite bij het plaatsje Karatu.

  In Tarangire, ons laatste nationaal park, zorgt de gelijknamige rivier dat er altijd water beschikbaar is. Daardoor is Tarangire één van de weinige parken in Tanzania waar het hele jaar door grote kudden olifanten worden gesignaleerd. Roofdieren als cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en verschillende antilopensoorten nauwlettend in de gaten. Moerasgebieden trekken het hele jaar foeragerende vogels aan, waaronder pelikanen, en aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobabs. Om al dat natuurschoon te observeren en te fotograferen, maken we hier een uitgebreide ‘gamedrive’. Hierna reizen we terug naar Arusha en verblijven we deze nacht in een comfortabel hotel.

  Kilimanjaro
  Dag 8 Tarangire - Arusha
  Dag 9 Arusha - Moshi
  Dag 10 Moshi

  Via Arusha rijden we naar Moshi, wat ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Je kunt een wandeling naar de Chaggagrotten maken om vervolgens een duik te nemen bij de Maranguwatervallen. Vanuit Moshi brengt een binnenlandse vlucht ons naar het eiland Zanzibar.

  Zanzibar
  Dag 11  Moshi - vlucht naar Zanzibar
  Dag 12  Zanzibar
  Dag 13  Zanzibar
  Dag 14  Zanzibar, veerboot naar Dar es Salaam - Amsterdam
  Dag 15  aankomst Amsterdam

  Tanzania Zanzibar JuniorOp Zanzibar vind je een unieke mengeling van Swahilicultuur en Arabische invloeden, een erfenis uit de periode dat de sultan van Oman hier zijn zetel had. De handel in slaven en specerijen vormde eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten voor de sultans. We overnachten in bungalows met veranda op loopafstand van het uitgestrekte prachtige zandstrand van Nungwi. Van hieruit zijn uitstapjes te maken naar Zanzibar stad. In het historische centrum ’Stone Town’ kun je dwalen door de nauwe straatjes, langs huizen met mooi versierde houten deuren, kleine moskeeën en koranschooltjes waar kinderen op houten leitjes het Arabische schrift oefenen. Intrigerend zijn de woning van David Livingstone en de oude slavenkerkers. Je kunt ook een uitstapje maken naar de specerijenplantages of naar het eiland Changuu met zijn reuzenschildpadden. Of natuurlijk gewoon luieren op het strand, snorkelen of duiken boven de prachtige koraalriffen. Helemaal uitgerust brengt de veerboot ons weer terug naar Dar es Salaam van waaruit we terugvliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  Bij onze reizen is over het algemeen geen sprake van een strak gepland reisschema. Houd er echter rekening mee dat tijdens een reis als deze waar het grootste deel wordt gekampeerd, minder individuele vrijheid is. Je overnacht immers in de nationale parken en reservaten binnen de poort. Op Zanzibar kan het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding worden ingevuld maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers. Alle 'gamedrives' om wild te observeren en de entreegelden van de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  18 apr - 02 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  25 apr - 09 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  27 jul - 10 aug
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.495,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  20 dec - 03 jan
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.695,-
  € 3.295,- (kind t/m 11 jr)

  2021

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  24 apr - 08 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.295,-
  € 2.895,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 mei - 15 mei
  Beschikbaarheid
  Voldoende
  Prijs
  € 3.395,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM.
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht van Moshi naar Zanzibar.
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 11 zijn inbegrepen.
  • Meereizende campcourier.
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtochten per veerboot.
  • Entreegelden nationale parken, wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 495,- .
  • Overnachtingen in hotels/lodge (5 nachten) met eigen sanitair, meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (8 nachten) vaak met zwembad en incl alle maaltijden.
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater. 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Exclusief

  Reisverzekering, overige maaltijden, visum, facultatieve excursies, overige entreegelden, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 55,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 8 nachten in comfortabele driepersoons tentjes, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

  De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je s nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/ douches aanwezig en vaak wordt er een kampvuur gemaakt.

  We slapen totaal 5 nachten in sfeervolle lodges/hotels met eigen douche en toilet.

  In Arusha slaap je in een centraal gelegen hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

  Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Nungwi. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Zanzibar Amaan Beach Bungalows

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer/in één tent. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Kilimanjaro

   Vertrek

   10:50

   Aankomst

   20:10

  • Vlucht met

   Traject

   Dar es Salaam - Amsterdam

   Vertrek

   23:10

   Aankomst

   07:15


  Tijdsverschil: ’s zomers een uur later, in de winter twee uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.095,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.495,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze safari door Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt.

  Vanuit Moshi naar Zanzibar maken we gebruik van een binnenlandse vlucht.  We nemen terug de ferry vanuit Zanzibar naar Dar es Salaam.

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM.
  • Alle vluchttoeslagen
  • Binnenlandse vlucht van Moshi naar Zanzibar.
  • Nederlandse reisbegeleiding.
  • Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 11 zijn inbegrepen.
  • Meereizende campcourier.
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtochten per veerboot.
  • Entreegelden nationale parken, wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 495,- .
  • Overnachtingen in hotels/lodge (5 nachten) met eigen sanitair, meestal een zwembad.
  • Kampeerovernachtingen (8 nachten) vaak met zwembad en incl alle maaltijden.
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater. 
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol 

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen. Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 15-daagse reis door Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive met vier wiel aangedreven auto’s in Ngorongorokrater
  • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park

   Ter plaatse worden er nog meer excursies aangeboden door de reisbegeleider zoals bijvoorbeeld:
  • Mountainbike tour in Mto Wa  Mbu
  • Bezoek Masai dorp
  • Wandeling naar Marangu waterval
  • Excursie naar de indrukwekkende Chagga grot
  • Bezoek aan Stonetown op Zanzibar

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Visum voor Tanzania: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden). Andere mogelijkheden zijn om het zelf rechtstreeks te regelen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag (kosten € 50,-) of je kunt de visumaanvraag laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale.

  Geldzaken

  In Tanzania wordt er betaald met de Tanzaniaanse shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro. Verder in Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar-stad.
  Contant: dollars
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.
   
  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 11 zijn inbegrepen tijdens het kamperen. De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

  De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse.  

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten


  De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania, evenals een choleraverklaring.

  De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht.
  Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 55,- per persoon per nacht.
  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Tanzania heeft een aangenaam warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 35°C.De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Vroeg in de ochtend en in de avonden en in de hoger gelegen gebieden kan het soms fris zijn. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.

  FAQ

  Waarom met Djoser Family naar Tanzania & Zanzibar?

  De reizen met Djoser Family zijn speciaal ontwikkeld voor gezinnen. Je verblijft in sfeervolle hotels die vaak over een zwembad beschikken. De gamedrives die tijdens deze reis gemaakt worden zijn een prachtige ervaring voor de kinderen. Tevens wordt de reis begeleid door een ervaren reisbegeleider die affiniteit met kinderen heeft, wat onze Family reizen een belangrijke meerwaarde geeft.
   

  Wat is de zwaarte van deze Family reis?

  Tijdens de safari door Tanzania maken we gebruik van een truck voor onverharde wegen. De meeste wegen zijn ondertussen geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de nationale parken zijn nog onverhard waardoor de reistijd wat langer kan zijn.

  Welk weertype kan ik verwachten tijdens deze reis?

  Tanzania heeft een warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 33°C. Zanzibar heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C. In het algemeen komt de temperatuur overdag niet onder de 24°C, terwijl het op sommige plaatsen 's nachts kan afkoelen tot ongeveer 10°C. Het is dus aan te bevelen warme kleding mee te nemen voor de avonden.

  De regen valt in de 'lange regentijd' van maart tot mei en in de ‘korte regentijd’ tussen medio oktober en december. Regenbuien vallen meestal tegen de avond, zijn kort en hevig en vormen zeker geen belemmering om in deze periode te reizen.

  Hebben we een visum nodig?

  Voor Tanzania is een visum nodig dat € 50,- kost. Je kunt de visumaanvraag voor Tanzania zelf voor vertrek regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen via Djoser en de Visum Centrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de Visum Centrale. In beide gevallen ontvang je ongeveer 6 weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

  Hoe wordt een familie met een oneven aantal personen ingedeeld?

  Reis je met een familie van 3 personen, dan verblijf je met het gezin op één kamer. In sommige accommodaties kan het zijn dat er in dit geval een bed bijgezet wordt in een tweepersoonskamer. Voor een gezin dat bestaat uit 4 of 5 personen reserveren we 2 kamers, waar mogelijk aan elkaar grenzend. In de meeste gevallen is het ook mogelijk om een éénpersoonskamer te reserveren.

  Hebben de hotels op deze reis een zwembad?

  Tijdens deze reis overnacht je 11 nachten in comfortabele driepersoons tentjes en 8 nachten in sfeervolle lodges/hotels. Het hotel in Zanzibar is aan het strand. Verder beschikken de hotels niet over een zwembad.

  Is er Wifi aanwezig op deze reis?

  De dekking voor mobiele telefonie is beperkt, de mogelijkheden zijn bovendien sterk afhankelijk van je Nederlandse provider, informeer daar dus even voor vertrek. Op enkele plaatsen kun je tegen betaling gebruik maken van wifi.

  Gelden er bijzondere kledingvoorschriften voor deze reis?

  Tijdens deze reis is het aan te raden om kleding mee te nemen die vies mag worden in niet te felle kleuren.

  We hebben geboekt! En nu?

  Zodra je een reis hebt geboekt, ontvangt de hoofdboeker hiervan een bevestiging per e-mail. Tevens ontvangt deze de inloggegevens voor de Mijn Djoser pagina. In je Mijn Djoser kan je de persoonsgegevens (tot 6 weken voor vertrek) aanpassen en vind je alle informatie over de reis.

  Wat mag ik absoluut niet vergeten voor deze reis?

  Veel reizigers willen graag iets zien van de grote migratie, één van de meest spectaculaire gebeurtenissen in het dierenrijk, waarbij grote kuddes wildebeesten, zebra’s en nog enkele antilopensoorten op weg zijn naar groene weidegronden van de glooiende heuvels van de Masai Mara. Vanaf november tot april bevinden de gnoe’s en zebra’s zich in het zuiden van de Serengeti. Vervolgens trekken ze in mei/juni noordwaarts naar de noordelijke parkgrens van de Serengeti. Tussen juli en oktober zijn de grootste kuddes te vinden in de Masai Mara waar vandaan ze eind oktober de grens oversteken naar Tanzania.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  10,0
  • Van tevoren kun je niet bedenken hoe intens, mooi, onbezorgd, sfeervol en heerlijk deze reis is. Afwisselende landschappen, véél dieren. Een perfecte opbouw van de accommodaties en ont-zet-tend goed verzorgd. De kundige sympathieke crew zorgde voor heerlijk eten, goed vervoer en superbegeleiding.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top