• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Tanzania & Zanzibar, 21 dagen

  Tanzania & Zanzibar 21 dagen

  Een rechtstreekse vlucht met KLM brengt je naar het authentieke Tanzania. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in het prachtige en wildrijke nationaal park de Serengeti. Een letterlijk hoogtepunt onderweg is de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Op het exotische specerijeneiland Zanzibar vind je een bijzondere mix van Afrikaanse charme, de sprookjesachtige sfeer van het Midden-Oosten en prachtige stranden.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
  2. Arusha - Mto Wa Mbu
  3. Mto Wa Mbu
  4. Mto Wa Mbu - Serengeti NP
  5. Serengeti NP (inclusief gamedrive)
  6. Serenget NP - jeepsafari Ngorongoro krater - Karatu
  7. Karatu
  8. Karatu - Tarangire nationaal park
  9. Tarangire NP - Arusha
  10. Arusha - Moshi
  11. Moshi
  12. Moshi - Usumbaragebergte
  13. Usumbaragebergte
  14. Usumbaragebergte - Dar es Salaam
  15. Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar
  16. Zanzibar, strand
  17. Zanzibar, strand
  18. Zanzibar, strand
  19. Zanzibar, strand
  20. Zanzibar - veerboot naar Dar es Salaam - Amsterdam
  21. aankomst Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze reis kom je oog in oog te staan met het grote wild. Je ziet enorme kuddes aan je voorbij trekken in het Serengeti nationaal park. Je kampeert midden in het park. Vervolgens ga je naar het Tarangire nationaal park waar je de meest bijzondere roofdieren kunt spotten. Om bij te komen van deze overweldigende natuur bezoeken we Zanzibar met heerlijke witte stranden.

  Kilimanjaro, Arusha, Mto wa Mbu

  Dag 1 Amsterdam - Kilimanjaro - Arusha
  Dag 2 Arusha - Mto wa Mbu

  Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro is het niet ver rijden naar Arusha waar we de eerste nacht doorbrengen. De ochtend na aankomst beginnen we direct aan de rondreis.

  Mto wa Mbu
  Dag 3  Mto wa Mbu

  Rift Vallei Tanzania DjoserWe rijden met onze eigen safaritruck naar het kleine dorp Mto wa Mbu. Hier kunnen we onthaasten op de campsite, over een markt struinen of voetballen met de kinderen uit het dorp. Vroeg in de ochtend kunnen we in Lake Manyara nationaal park voor het eerst onze verrekijkers en fototoestellen te voorschijn halen. Schitterend gelegen aan de rand van de oprijzende kliffen van de Riftvallei strekt het Manyarameer zich uit over een lengte van zo’n 50 kilometer. De aanblik op het meer is adembenemend. Grillig gevormde apenbroodbomen leveren fotogenieke beelden op. Op weg naar de oevers passeren we een weelderig bos waar troepen bavianen krijsend onze komst verraden. De randen van het meer worden omzoomd door stekelige acacia’s waar schuwe Kirk dik-diks en bomen klimmende leeuwen hun uitkijkpost hebben ingenomen. Het meer is de verblijfplaats van vele nijlpaarden en verschillende vogelsoorten, waaronder de flamingo.

  Serengeti NP
  Dag 4 Mto wa Mbu - Serengeti nationaal park
  Dag 5 Serengeti NP

  Vervolgens rijden we naar Serengeti Nationaal Park, waar we overnachten op een mooi gelegen campsite die beschikt over overdekte kookfaciliteiten, douches en toiletten. Vanuit hier maken we verschillende gamedrives (speurtochten naar wild). Aangezien wild vooral 's ochtends vroeg en laat in de middag het meest actief is, zijn dat ook de tijdstippen waarop we het park in rijden om wild te gaan zoeken.

  Serengeti Tanzania DjoserDit grootste en meest bekende park van Tanzania beslaat een oppervlakte van 14.500 km² en kent een spectaculaire dichtheid aan wild. Ook de vogelliefhebber kan in de Serengeti zijn hart ophalen. Het merendeel van de Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar karakteristieke rotspartijen, 'kopjes' genaamd. Maar ook komen er acacia en savanne woodlands, beboste gebieden langs rivieren en zo hier en daar een meertje en zelfs moerasgebieden voor. Naast de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles is de Serengeti ook bekend om haar leeuwenpopulatie. Zo is het geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's ziet, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Ook het luipaard komt hier (rond de 'kopjes') relatief veel voor en is overdag rustend in bomen te vinden.

  De jaarlijkse migratie van de gnoes, zebra’s en gazellen in Serengeti is onderwerp van talloze documentaires, waaronder Serengeti Symphony van de beroemde Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waarbij ook de Masai Mara in Kenia wordt betrokken. In de periode december-januari bevindt de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti. Vanaf maart beginnen de dieren zich in noordelijke richting te verplaatsen.

  Tanzania Migratie gnoes DjoserTussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Gedurende de periode rond september zijn de kuddes in de Masai Mara, waarna ze vanaf oktober weer naar het zuiden trekken. Het is natuurlijk wel zo dat de dieren zich niet houden aan deze richtlijn. Alles bepalend is de hoeveelheid neerslag die er valt en vooral de locatie waar die neerslag valt. Het kan dus heel goed voor komen dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

  Ngorogoro-krater en Karatu
  Dag 6 Serengeti NP - Ngorogoro-krater - Karatu
  Dag 7 Karatu

  Ngorogoro Krater Tanzania DjoserWe gaan in de ochtend op weg naar de spectaculaire Ngorongoro krater. Met safarijeeps dalen we af naar de bodem van de krater waar we een gamedrive maken. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn. Vervolgens rijden we door naar onze campsite bij het plaatsje Karatu.


  Tarangire NP

  Dag 8 Karatu - Tarangire nationaal park
  Dag 9 Tarangire NP - Arusha

  In Tarangire, ons laatste nationaal park, zorgt de gelijknamige rivier dat er altijd water beschikbaar is. Daardoor is Tarangire één van de weinige parken in Tanzania waar het hele jaar door grote kudden olifanten worden gesignaleerd. Roofdieren als cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en verschillende antilopensoorten nauwlettend in de gaten. Moerasgebieden trekken het hele jaar foeragerende vogels aan, waaronder pelikanen, en aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobabs. Om al dat natuurschoon te observeren en te fotograferen, maken we hier een uitgebreide ‘gamedrive’. We kamperen weer midden in het Nationaal Park. Soms komen er zebra's aan de rand van de kampeerplaats grazen en 's avonds kunnen we een mooi kampvuur maken.

  Moshi en Usumbaregebergte

  Dag 10  Arusha - Moshi
  Dag 11  Moshi
  Dag 12  Moshi - Usumbaragebergte
  Dag 13  Usumbaragebergte

  Tanzania kamperen DjoserVia Arusha rijden we naar Moshi, wat ligt aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Je kunt een wandeling naar de Chaggagrotten maken om vervolgens een duik te nemen bij de Maranguwatervallen. Vanuit Moshi rijden we naar het Usambaragebergte. Het gebergte bestaat uit twee gedeeltes en er leven meerdere stammen, waaronder de Sambaa, de Kilindi en de Zigua. De twee gedeeltes worden gesplitst door een vallei. Het westelijke gedeelte is beter bereikbaar en geschikt voor de meest spectaculaire wandeltochten. We verblijven in de omgeving van het dorp Lushoto wat in de vallei aan de westelijke kant ligt. Vanuit onze kampeerplaatsen is het mogelijk te voet de omgeving te verkennen en op zoek te gaan naar kameleons.

  Zanzibar
  Dag 14  Usumbaragebergte - Dar es Salaam
  Dag 15  Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar
  Dag 16  Zanzibar
  Dag 17  Zanzibar
  Dag 18  Zanzibar
  Dag 19  Zanzibar
  Dag 20  Zanzibar - veerboot naar Dar es Salaam - Amsterdam
  Dag 21  aankomst Amsterdam 

  Tanzania Zanzibar junior DjoserOp Zanzibar vind je een unieke mengeling van Swahilicultuur en Arabische invloeden, een erfenis uit de periode dat de sultan van Oman hier zijn zetel had. De handel in slaven en specerijen vormde eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten voor de sultans. We overnachten in bungalows op loopafstand van het uitgestrekte prachtige zandstrand van Nungwi. Van hieruit zijn uitstapjes te maken naar Zanzibar stad. In het historische centrum ’Stone Town’ kun je dwalen door de nauwe straatjes, langs huizen met mooi versierde houten deuren, kleine moskeeën en koranschooltjes waar kinderen op houten leitjes het Arabische schrift oefenen.

  Intrigerend zijn de woning van David Livingstone en de oude slavenkerkers. Je kunt ook een uitstapje maken naar de specerijenplantages of naar het eiland Changuu met zijn reuzenschildpadden. Of natuurlijk gewoon luieren op het strand, snorkelen of duiken boven de prachtige koraalriffen. Helemaal uitgerust brengt de veerboot ons weer terug naar Dar es Salaam van waaruit we terugvliegen naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Tijdens deze safari is het programma minder flexibel en heb je minder vrijheid dan je misschien gewend bent. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers. Alle 'gamedrives' om wild te observeren en de entreegelden van de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

  Vertrekdata/prijs

  2020

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  12 jul - 01 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.595,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  15 jul - 04 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.595,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  18 jul - 07 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.695,-
  Start - einde
  19 jul - 08 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  22 jul - 11 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  24 jul - 13 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.195,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 15 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.695,-
  Start - einde
  29 jul - 18 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.695,-
  € 3.095,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  01 aug - 21 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.595,-
  € 2.995,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle maaltijden tijdens het kamperen
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden nationale parken en wildreservaten en maaltijdens tijdens safari t.w.v. € 595,- 
  • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
    

  Exclusief

  Reisverzekering, visum, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 35,- per factuur, etc.

  Wijzigingen voorbehouden.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 55,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Groepssamenstelling

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 11 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

  De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je s nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/ douches aanwezig en er wordt vaak een kampvuur gemaakt.

  We slapen totaal 8 nachten in sfeervolle lodges/hotels met een eigen douche en toilet.

  In Arusha en Dar es Salaam slaap je in een centraal gelegen hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

  Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Nungwi. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Zanzibar Amaan Beach Bungalows

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer/in één tent. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.
   

  Vliegreis

  Luchtvaartmaatschappij

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   Traject

   Amsterdam - Kilimanjaro

   Vertrek

   10:35

   Aankomst

   19:55

  • Vlucht met

   Traject

   Dar es Salaam - Amsterdam

   Vertrek

   23:10

   Aankomst

   07:15


  Tijdsverschil: ’s zomers een uur later.

  CO2-compensatie

  Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.195,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 2.795,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze safari door Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt. In de Ngorongoro krater maken we gebruik van 4 x 4 terreinwagens.

  Vanuit Dar es Salaam naar Zanzibar en v.v nemen we de ferry.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle maaltijden tijdens het kamperen
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden nationale parken en wildreservaten en maaltijdens tijdens safari t.w.v. € 595,- 
  • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
  • Diensten Djoser servicebalie Schiphol
    

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen.Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 21-daagse reis door Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive met vier wiel aangedreven auto’s in Ngorongorokrater
  • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park


  Ter plaatse worden er nog meer excursies geregeld, zoals:

  • Bezoek Masai dorp
  • Wandeling naar Marangu waterval
  • Excursie naar de indrukwekkende Chagga grot
  • Bezoek aan Stonetown op Zanzibar

  Reisdocumenten

  • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
  • Eigen paspoort voor alle reizigers (volwassenen en kinderen) dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal een half jaar geldig is.
  • Visum voor Tanzania: het is mogelijk om voor Tanzania een e-visum aan te vragen. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden). Andere mogelijkheden zijn om het zelf rechtstreeks te regelen bij de ambassade van Tanzania in Den Haag (kosten € 50,-) of je kunt de visumaanvraag laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten per visum in rekening. Je paspoort dien je dan op te sturen naar de VisumCentrale.

  Geldzaken

  In Tanzania wordt er betaald met de Tanzaniaanse shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar-stad.
  Contant: dollars
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 15 zijn inbegrepen (tijdens het kamperen). De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

  De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse.  

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:
   

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten


  De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania, evenals een choleraverklaring.

  De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.
   

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Hotelverlenging

  Een vervroeging van je reis mét accommodatie in Arusha is bij te boeken. De prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 70,- per persoon per nacht. Ook is het mogelijk een verlenging op Zanzibar te boeken, de prijs voor een tweepersoonskamer met ontbijt is vanaf € 55,- per persoon per nacht.

  De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

  Klimaat en geografie

  Tanzania heeft een aangenaam warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 35°C.De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Vroeg in de ochtend en in de avonden en in de hoger gelegen gebieden kan het soms fris zijn. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.

  FAQ

  Met welke maatschappij vlieg je?

  Je vliegt rechtstreeks met de KLM.

  Is het eten inbegrepen tijdens de reis?
  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

  Tevens gaat er een engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

  Welk bedrag wordt er voor de fooienpot geïnd?
  Welke entreegelden zijn inbegrepen?
  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive met jeeps in Ngorongorokrater
  • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park
  Hoe is het vervoer tijdens de reis?

  Met Djoser vlieg je rechtstreeks met KLM naar Kilimanjaro Airport. Van hieruit reis je naar Arusha en we reizen door Tanzania met een eigen, speciaal voor kamperen en goed uitgeruste safaritruck. In deze moderne trucks zit je hoog en heb je uitstekend uitzicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Per ferry gaan we Zanzibar. Op Zanzibar hebben we geen beschikking over de truck.

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele tentjes die voorzien zijn van muskietengaasdeurtjes. Je zet zelf je tent op. In Arusha overnacht je in een middenklasse hotel dichtbij het centrum. Op Zanzibar verblijven we in een mooi hotel vlakbij het strand.  Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtocht per veerboot
  • Maaltijden tijdens safari, entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 525- 
  • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad en incl alle maaltijden
  • Gamedrive door Serengeti NP en excursie naar het Manyarameer
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
    
  Wat moet ik voor deze reis meenemen?

  Voor deze kampeerreis heb je een warme slaapzak nodig. Djoser verstrekt, uit overwegingen van hygiëne, geen hoofdkussens. Djoser regelt alle overige kampeerattributen, zoals de tent, een comfortabele matras, een klapstoeltje en eetgerei. Je tent heeft een venstertje met muskietengaas, je hoeft dus geen klamboe mee te nemen. Handdoeken, een dagrugzakje, een goed muggenmiddel,  zwemkleding, warme kleding en een zaklantaarn zijn essentieel. Een verrekijker is handig om verschillende dieren te spotten. Na boeking ontvang je meer informatie over je bagage.

  Hoe kom ik aan een visum voor Tanzania?

  Je kunt je visumaanvraag laten regelen via Djoser in samenwerking met het Visumburo. In dit geval bedragen de administratiekosten 30 euro per visum. Je kunt je visum ook vooraf aanvragen bij het Tanzaniaanse consulaat in Den Haag. In beide gevallen ontvang je na boeking verdere informatie over de procedure en een aanvraagformulier.

  Wat is het voltage in Tanzania?

  De netspanning is 220 Volt en men gebruikt stekkers met drie vierkante pinnen, 13 ampère. Op de kampeerterreinen is niet overal elektriciteit aanwezig.

  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Tanzania dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Tanzania nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Tanzania reist.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Telefoneren via het vaste net is uitsluitend mogelijk in de grotere plaatsen. Het bereik voor mobiel bellen is beperkt tot (de omgeving van) de grotere plaatsen en afhankelijk van je Nederlandse provider. Informeer daar dus even voor je vertrekt. Op de meeste campsites is geen WIFI. Bij een lodge kun je soms tegen betaling gebruik maken van WIFI

  Slaap je met je gezin in een eigen tent?

  Tijdens deze safari overnacht je 11 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas en die je zelf opzet. Indien je gezin uit twee of drie personen bestaat dan krijg je 1 tent. Bestaat je gezin uit vier of vijf personen dan krijg je twee tenten.

  Moet ik een klamboe meenemen?

  Je hoeft geen klamboe mee te nemen, de tent heeft muskietengaas

  Kan de reis op Zanzibar worden verlengd?

  Het is mogelijk om de reis op Zanzibar te verlengen. We verblijven de laatste twee dagen  in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.

  Transfers van Kendwa beach naar de haven van Zanzibarstad en naar de luchthaven in Dar es Salaam zijn voor eigen organisatie en kosten. We kunnen het kaartje van de ferry verzetten en ook de laatste overnachting in Dar es Salaam. Hieraan zijn geen  kosten verbonden

  Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

  Op een aantal kampeerplaatsen kun je, bij de receptie of in een nabijgelegen lodge, tegen betaling accu’s of batterijen opladen. Houd er rekening mee dat er op de meeste plekken maar bepaalde uren stroom is. Neem dus ook reserveaccu’s mee.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,7
  • Naar Tanzania en Zanzibar met een supergroep op reis, De tent tussen de wilde dieren we lijken niet goed wijs, De koks krijgen een 10, Big five gezien, Had t niet willen missen, voor geen prijs…

   Reisbegeleiding was super. Sanitaire voorzieningen in het osanbaru gebergte was de minste van de reis. De campsite was wel fantastisch maar erg uit de route. Verder een onvergetelijke ervaring met de kinderen en de groep we hebben echt genoten van de reis bedankt

   Buitengewoon mooie reis! Van de ene verbazing in de andere verwondering - een prachtig programma met de beste reisgroep ooit, de dynamiek van een groep vol pubers was geweldig. Onze chauffeur was de beste en de koks bleken heuse chefs: rondom goed verzorgd. Intensief, maar absoluut onvergetelijk.

  • Geweldige reis gehad met ontzettend leuke groep waaronder veel pubers. Ook onderling ging dit prima. Veel moois gezien en heel veel geluk gehad met de gamedrives. Wat een mooi land is Tanzania!! Reisbegeleiding was uitstekend en er is heerlijk gekookt door de koks.

   We hebben als gezin enorm genoten van deze bijzondere reis naar Tanzania en Zanzibar. Met 6 gezinnen waren we een mooie groep bij elkaar. En hebben we met elkaar mooie avonturen beleefd. Het was een onvergetelijke ervaring!

   Deze reis is niet voor 'watjes': 2 kampeerplekken letterlijk tussen de wilde dieren, met hyena's in de Serengeti en langs kuierende olifanten in Tarangire. Een intense kennismaking met het echte Afrika van vriendelijke mensen die het hoofd boven water proberen te houden en gevarieerde landschappen.

  • Prachtige reis, heel veel gezien en gedaan en mooie afsluiting op Zanzibar!

   Prachtige reis: heel veel verschillende wildparken. Ngorogoro krater was was minder mooi omdat we daar tussen 11 en 16 uur zijn geweest. Pinmachines raken leeg als de hele groep wil pinnen, dus veel dollars mee nemen. Koud in de bergen, dus koop een Masai-deken! Ik was blij met mijn extra luchtbedje

   Het is/was:-( een prachtige reis en ervaring! Voor ons (2 volwassenen en kinderen van 15 en 17), een eerste kennismaking met Tanzania en Djoser. V.w.b. Tanzania, daar kunnen we kort over zijn, Geweldig!!, en Djoser heeft daar een bijdrage aan geleverd door de reis tot in de puntjes te regelen.

  • Wij hebben een super mooie reis gehad door Tanzania. Een bijzonder en mooi land met veel verschillende aspecten. Goede begeleiding en veel afwisseling. Het kamperen vonden wij er leuk, maar luxe is het niet bepaald doordat de sanitaire voorzieningen niet altijd even goed zijn onderweg. Super reis!

   Ik kan en wil geen ander cijfer geven dan een 10, hoewel de hotels iets beter van kwaliteit kunnen. Een onvergetelijke reis voor ons hele gezin. Ik hoop dat mijn kinderen dit tot in jaren mogen herinneren. Een soms zware reis door de Afrikaanse savanne, met precies op tijd een rustdag voor een ieder.

   Super reisleider. Het enige minpunt aan deze reis is de trip naar het Usambaragebergde. Het is een lange rit voor een plek waar het koud en nat is en niets te beleven valt. Gelukkig hadden we die dag geen regen... Beter zou het zijn een ander tussenstop op de weg Moshi Daressalam te vinden.

  • Een onvergetelijke reis voor jong en oud!

   Geweldige reis, authentieke beleving van Tanzania en het leven in dit Afrikaanse land. Intensieve beleving van natuur en cultuur; flexibiliteit van geest en een beetje kunnen 'afzien' vereist om te kunnen genieten van al deze pracht.

   We zijn net terug van een mooie reis, Tanzania Zanzibar. Wat een enerverende en mooie reis! Kamperen tussen de olifanten in het Tarangire park was voor mij een hoogtepunt. Het kamperen tijdens deze reis was niet altijd even comfortabel maar we kwamen zo wel in aanraking met het echte Afrika.

   Bekijk alle reviews
   Chat met Djoser
   Go to top