• Slide 1
 • Slide 2
 • Slide 3
 • Slide 4
 • Slide 5
  Tanzania & Zanzibar, 21 dagen

  Tanzania & Zanzibar

  21 dagen

  Ga op safari en relax op het prachtige strand

  We vliegen naar de provincie Kilimanjaro in Tanzania. Tijdens deze afwisselende vakantie voor ouders met kinderen maken we ‘gamedrives’ in het wildrijke Serengeti nationaal park, bezoeken we de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika en sluiten de reis af op het exotische eiland Zanzibar waar je kunt genieten van prachtige stranden en de mooie onderwaterwereld.

  Reisschema

  1. Amsterdam - Kilimanjaro
  2. aankomst Kilimanjaro - Arusha
  3. Arusha - Mto Wa Mbu
  4. Mto Wa Mbu, excursie Manyarameer
  5. Mto Wa Mbu - Serengeti nationaal park
  6. Serengeti NP (inclusief gamedrive)
  7. Serengeti NP - jeepsafari Ngorongorokrater - Karatu
  8. Karatu
  9. Karatu - Tarangire nationaal park
  10. Tarangire NP - Arusha
  11. Arusha - Moshi
  12. Moshi, bezoek Chaggagrotten en Maranguwatervallen
  13. Moshi - Usumbaragebergte
  14. Usumbaragebergte
  15. Usumbaragebergte - Mombo - Dar es Salaam
  16. Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar
  17. Zanzibar, strand
  18. Zanzibar, strand
  19. Zanzibar, strand
  20. Zanzibar, strand
  21. Zanzibar - Amsterdam

  Route op datum:

  Reisbeschrijving

  Tijdens deze reis bezoeken we een aantal spectaculaire nationale parken waar we heel veel wild zullen spotten. We kamperen midden in het mooie Serengeti nationaal park en genieten van de grote kuddes dieren die aan ons voorbij trekken. We spotten bijzondere roofvogels in het Tarangire nationaal park en  sluiten de reis af op de witte stranden van het exotische eiland Zanzibar.


  Aankomst in Arusha

  Dag 1 Amsterdam - Kilimanjaro 
  Dag 2 aankomst Kilimanjaro - Arusha


  Na aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro is het niet ver rijden naar Arusha waar we de eerste dag doorbrengen. Arusha wordt ook wel de safarihoofdstad genoemd, een fijne plek om te ontspannen voordat de reis begint. 

  Met de safaritruck op zoek naar wilde dieren

  Dag 3  Arusha - Mto wa Mbu
  Dag 4  Mto Wa Mbu, excursie Manyarameer


  Rift Vallei Tanzania DjoserWe rijden met onze eigen safaritruck naar het kleine dorp Mto wa Mbu. Hier kunnen we onthaasten op het kampeerterrein, over een markt struinen of voetballen met de kinderen uit het dorp. Vroeg in de ochtend kunnen we in Lake Manyara nationaal park voor het eerst onze verrekijkers en fototoestellen te voorschijn halen. Aan de rand van de oprijzende kliffen van de Riftvallei ligt het reusachtige Manyarameer.  Het uitzicht is echt prachtig en de grillige apenbroodbomen die je hier veel ziet, doen het goed op de foto. Op weg naar de oevers van het meer zullen troepen bavianen die in de omringende bossen leven, krijsend onze komst verraden. De randen van het meer worden omzoomd door stekelige acacia’s. De schuwe hertachtige Kirk dik-diks zullen angstig voor je wegschieten en als je geluk hebt zie je leeuwen die in de bomen een uitkijkpost hebben ingenomen. In het meer is wonen nijlpaarden en verschillende vogelsoorten. De oevers kleuren bijna roze van de vele flamingo's die hier staan uit te rusten.

  Serengeti NP: een speurtocht naar wild

  Dag 5 Mto wa Mbu - Serengeti nationaal park
  Dag 6 Serengeti NP (inclusief gamedrive)

  We rijden we naar Serengeti nationaal park waar we overnachten op een goed uitgeruste camping midden in het park. Vanuit hier maken we verschillende gamedrives, ofwel speurtochten naar wild. We trekken vooral 's ochtends vroeg en later in de middag er op uit omdat de dieren dan het actiefst en de kans groot is dat we veel wild zullen zien. 

  Serengeti Tanzania DjoserSerengeti nationaal park is met een oppervlakte van 14.500 km²  het grootste en bekendste park van Tanzania. Het aantal dieren dat hier leeft is spectaculair. Ben je een vogelliefhebber? Dan kun je hier ook je hart ophalen. De Serengeti bestaat uit uitgestrekte open grasvlakten met hier en daar een meertje, typische acaciabomen en speciale rotspartijen, die ook wel 'kopjes' worden genoemd. Langs de oevers vind je moerasgebieden en dichtbeboste gebieden, de zogenaamde Savanne woodlands.

  Je zult hier de bekende kuddes gnoes, zebra's en gazelles voorbij zien trekken en het is geen uitzondering als je op een dag meerdere malen leeuwen en cheeta's tegenkomt, inclusief de zwart gemaande oude mannelijke exemplaren. Rond de 'kopjes' wonen relatief veel luipaarden die overdag vooral in bomen liggen te rusten.

  Je hebt vast wel eens een documentaire gezien over de spectaculaire jaarlijkse trektocht van de gnoes, zebra’s en gazellen. De kans is heel groot dat die beelden in Serengeti zijn opgenomen. Een bekende film is de Serengeti Symphony van de Nederlandse natuurfilmer Hugo van Lawick. De spectaculaire jaarlijkse trek van de gnoes en de zebra's verloopt in een grote cirkel, waar ook de Masai Mara in Kenia onderdeel van uitmaakt. In december en januari is de grote kudde zich in het uiterste zuiden van de Serengeti te vinden. Vanaf maart verplaatsen de dieren zich naar het noorden.

  Tanzania Migratie gnoes DjoserTussen mei en juli bevinden de meeste dieren zich in het noorden en westen van het park. Rond september zijn de kuddes in de Masai Mara en vanaf oktober trekken ze weer naar het zuiden. Het is niet zo dat alle dieren zich strikt aan deze richtlijn houden. De hoeveelheid regen en de plek waar de regen valt, is bepalend. Het kan dus ook goed zijn dat de kudde in september al weer in het midden van de Serengeti te vinden is.

  Gamedrive door de enorme Ngorogoro-krater

  Dag 7 Serengeti NP - jeepsafari Ngorogoro-krater - Karatu
  Dag 8 Karatu

  Ngorogoro Krater Tanzania DjoserWe gaan in de ochtend op weg naar de enorme Ngorongoro krater. Met safarijeeps dalen we af naar de bodem van de krater waar we een gamedrive maken. De Ngorongoro Conservation Area is één van Afrika's meest spectaculaire natuurgebieden, niet alleen omdat het één van de grootste kraters van de wereld is (264 km²) maar zeker ook vanwege de grote diversiteit en dichtheid aan wild. Ook voor de liefhebber van vogels heeft de Ngorongoro krater veel te bieden. Nijlpaarden delen de poelen soms met flamingo’s en met enig geluk zien we hier de zwarte neushoorn. Vervolgens rijden we door naar onze camping bij het plaatsje Karatu.

  Kamperen tussen de dieren in Tarangire NP

  Dag 9 Karatu - Tarangire nationaal park
  Dag 10 Tarangire NP - Arusha

  Tarangire is het laatste nationaal park dat we bezoeken. De gelijknamige rivier zorgt ervoor dat er altijd water beschikbaar is en daarom is dit één van de weinige parken in Tanzania waar je het hele jaar door grote kudden olifanten kunt spotten zijn. De grote rovers als de cheeta’s, luipaarden, leeuwen en hyena’s houden de buffels, zebra’s, giraffen en antilopen goed in de gaten en de moerasgebieden zijn een paradijs voor de honderden vogels. Houd je camera dus gereed, de kans is groot dat je het perfecte plaatje van een  pelikaan kunt maken. Aan de randen van de uitgestrekte graslanden staan duizend jaar oude baobab bomen. We maken hier een uitgebreide gamedrive zodat je alle tijd hebt om al dit moois goed te bekijken. We kamperen weer midden in het Nationaal Park. Soms komen er zebra's aan de rand van de kampeerplaats grazen en 's avonds kunnen we een mooi kampvuur maken.

  Authentieke stammen in het Usumbaregebergte

  Dag 11  Arusha - Moshi
  Dag 12  Moshi, bezoek Chaggagrotten en Maranguwatervallen
  Dag 13  Moshi - Usumbaragebergte
  Dag 14  Usumbaragebergte

  Tanzania kamperen DjoserVia Arusha rijden we naar Moshi aan de voet van de Kilimanjaro, de hoogste berg van Afrika. Je kunt een wandeling naar de Chaggagrotten maken en een duik nemen bij de Maranguwatervallen. Vanuit Moshi rijden we naar het Usambaragebergte. In dit prachtige gebergte woont de oorspronkelijke bevolking als de Sambaa, de Kilindi en de Zigua in stamverband. Het gebergte wordt door een vallei in tweeën gesplitst. Het westelijke gedeelte is beter bereikbaar. Je kunt hier echt spectaculaire wandelingen maken. We verblijven in de omgeving van het dorp Lushoto, aan de westelijke kant van de vallei. Vanuit onze kampeerplaatsen kun je te voet de omgeving verkennen. Tip: doe eens een wedstrijdje kameleons tellen.

  Paradijselijk eiland Zanzibar

  Dag 15  Usumbaragebergte - Dar es Salaam
  Dag 16  Dar es Salaam - veerboot naar Zanzibar
  Dag 17  Zanzibar
  Dag 18  Zanzibar
  Dag 19  Zanzibar
  Dag 20  Zanzibar 
  Dag 21  Zanzibar -  Amsterdam 

  Tanzania Zanzibar junior DjoserOp Zanzibar vind je een unieke mengeling van Swahilicultuur en invloeden vanuit de Arabische wereld. Dit is een erfenis uit de periode dat de sultan van Oman hier zijn zetel had. De handel in slaven en specerijen waren eeuwenlang een belangrijke bron van inkomsten voor de sultans. We overnachten in bungalows niet ver van het mooie, witte zandstrand van Nungwi. Vanuit hier kun je uitstapjes maken naar Zanzibar stad. In het historische centrum ’Stone Town’ kun je dwalen door de nauwe straatjes, langs huizen met mooi versierde houten deuren, kleine moskeeën en koranschooltjes waar kinderen op houten leitjes het Arabische schrift oefenen.

  Heb je wel eens gehoord van de bekende ontdekkingsreiziger David Livingstone? Hij leefde rond 1885 op Zanzibar en keerde vanuit hier na jaren lange rondreizen door Afrika weer terug naar Engeland. Je kunt zijn woning bezoeken. Ook de oude slavenkerkers zijn een indrukwekkende bezienswaardigheid. Je kunt een uitstapje maken naar de specerijenplantages of naar het eiland Changuu waar je reuzenschildpadden kunt spotten. Maar je kunt natuurlijk ook gewoon luieren op het strand en lekker snorkelen of duiken boven de prachtige koraalriffen. Helemaal uitgerust vliegen we vanaf Zanzibar terug naar Amsterdam.

  Op reis met Djoser
  De reisdagen staan vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. Tijdens deze safari is het programma minder flexibel en heb je minder vrijheid dan je misschien gewend bent. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 18 personen. De maximale groepsgrootte is 24 deelnemers. Alle 'gamedrives' om wild te observeren en de entreegelden van de nationale parken zijn bij de reissom inbegrepen.

  Vertrekdata/prijs

  Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

  2023

  Start - einde
  Beschikbaarheid
   
   
  Prijs
   
  Start - einde
  09 jul - 29 jul
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  16 jul - 05 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  23 jul - 12 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  26 jul - 15 aug

  16+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 16 jaar

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.895,-
  Start - einde
  30 jul - 19 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  02 aug - 22 aug

  10+

  Deze reis is voor gezinnen met kinderen vanaf 10 jaar.

  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.895,-
  € 3.495,- (kind t/m 11 jr)
  Start - einde
  06 aug - 26 aug
  Beschikbaarheid
  voldoende
  Prijs
  € 3.795,-
  € 3.395,- (kind t/m 11 jr)

  Inclusief

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle maaltijden tijdens het kamperen
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden nationale parken en wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 595,- 
  • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
    

  Exclusief

  Overige maaltijden, visum, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, verzekeringen, etc.
  Reserveringskosten € 40,-. Bijdrage SGR € 5,- per persoon en calamiteitenfonds € 2,50 per boeking.

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vluchttoeslagen (inbegrepen)

  Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen, ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. Bij Djoser zijn al deze toeslagen in de reissom inbegrepen.

  Groepssamenstelling en groepsgrootte

  Onze Familyreizen zijn speciaal samengesteld voor gezinnen met kinderen. Contact met andere gezinnen is dus zo gemaakt!

  De gezinnen kunnen verschillend zijn qua samenstelling; op onze reizen gaan zowel 1- als 2-oudergezinnen mee en ook samengestelde gezinnen. Omdat juist de leeftijd van de kinderen heel bepalend kan zijn voor de reis, is een aantal vertrekdata speciaal voor reizen met kinderen vanaf 10 en 16 jaar. Op de andere reizen zijn kinderen van alle leeftijden welkom, maar de minimum leeftijd is 6 jaar. Je vindt de beschikbaarheid en de leeftijden van de kinderen bij de reisdata. 

  Onze reizen hebben gemiddeld 16 deelnemers; zowel twee- als eenoudergezinnen. Het minimum aantal deelnemers op alle Familyreizen is meestal tien, het maximum aantal voor deze reis is 24.

  Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 5 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

  Praktische informatie

  Accommodatie

  Tijdens deze avontuurlijke safari overnacht je 11 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas. Zo sta je het dichtst bij de natuur en leer je de Afrikaanse 'bush' het beste kennen. Je zet zelf je tent op. Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. In slaap vallen met het gebrul van een leeuw op de achtergrond is een unieke ervaring.

  De campsites zijn prachtig gelegen in de natuur waardoor je s nachts de geluiden van de dieren goed kunt horen. Er zijn  toiletten/ douches aanwezig en er wordt vaak een kampvuur gemaakt.

  We slapen totaal 8 nachten in sfeervolle lodges/hotels met een eigen douche en toilet.

  In Arusha en Dar es Salaam slaap je in een centraal gelegen hotel voorzien van douche en toilet op de kamer.

  Aan het eind van de reis overnacht je aan de kust van Zanzibar in lokale stijl gebouwde bungalows met veranda op loopafstand van het prachtig witte zandstrand van Nungwi. 

  Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

  Zanzibar Amaan Beach Bungalows

  Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

  Reis je met een familie van drie personen dan verblijf je met je gezin op één kamer/in één tent. Voor meer comfort is het mogelijk om, tegen betaling van een toeslag, een éénpersoonskamer/extra tent bij te boeken. Kies je hiervoor, of bestaat het gezin uit vier, vijf of meer personen, reserveren we, indien beschikbaar, aan elkaar grenzende kamers.
   

  Vliegreis

  Turkish airlines

  Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Je kan ook het schema per vertrekdatum bekijken. Vliegtijden en -maatschappijen zijn onder voorbehoud van wijzigingen.

  Kies vertrekdatum:

  • Vlucht met

   KLM

   Traject

   Amsterdam - Kilimanjaro

   Vertrek

   10:45

   Aankomst

   20:10

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Zanzibar - Istanbul

   Vertrek

   04:15

   Aankomst

   13:00*

  • Vlucht met

   Turkish Airlines

   Traject

   Istanbul - Amsterdam

   Vertrek

   14:45

   Aankomst

   17:15

  * aankomst volgende dag


  Tijdsverschil: ’s zomers een uur later.

  Turkish Airlines is dé nationale luchtvaarmaatschappij van Turkije, met de thuisbasis in Istanbul. Vanuit de gloednieuwe en hypermoderne luchthaven wordt er wereldwijd gevlogen. De luchtvaarmaatschappij maakt deel uit van de Star Alliance, waar ook Lufthansa bij is aangesloten. De vloot is zeer jong en modern. Turkish onderscheidt zich door de unieke gastronomische ervaring aan boord. Voor kinderen tot 11 jaar kan er vooraf een verrassende kindermaaltijd besteld worden. Kinderen zijn ook erg te spreken over het buitengewoon uitgebreide inflight entertainmentsysteem aan boord, met games, films en tv-programma's voor alle leeftijden. Kortom een vlucht met Turkish Airlines is een feestelijk begin van de reis voor het hele gezin!

  Landarrangement

  Voor kinderen t/m 11 jaar is de prijs exclusief internationale vluchten vanaf € 2.695,-. Voor volwassenen is de prijs vanaf € 3.145,-.

  Houd bij het boeken van een landarrangement, waarbij je zelf je vliegtickets boekt, er rekening mee dat er voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers nodig is.

  Vervoer

  Tijdens deze safari door Tanzania maken we gebruik van een truck die de onverharde wegen goed aan kan. Op de meeste trajecten zijn de wegen inmiddels geasfalteerd. Sommige trajecten, zoals in de wildparken, zijn onverhard waardoor de reisafstand iets langer kan zijn maar waar onderweg genoeg te zien valt. In de Ngorongoro krater maken we gebruik van 4 x 4 terreinwagens.

  Vanuit Dar es Salaam naar Zanzibar en v.v nemen we de ferry.
   

  Bij de reis inbegrepen

  • Vliegreis
  • Alle vluchttoeslagen
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Alle maaltijden tijdens het kamperen
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtocht per veerboot
  • Entreegelden nationale parken en wildreservaten en maaltijden tijdens safari t.w.v. € 595,- 
  • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad
  • Gamedrive door Serengeti nationaal park
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
    

  Excursies

  Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een wil graag op pad met een ranger op zoek naar het grote wild, de ander gaat met z'n verrekijker op zoek naar de mooiste vogels. Tijdens deze reis kom je ook in contact met de lokale bevolking zoals de Masai. Uiteraard kun je ook op de camping een potje voetballen of heerlijk relaxen aan de rand van het zwembad. Je hebt alle vrijheid om je eigen plan te trekken en je programma naar eigen inzicht in te vullen.Ter plaatse kunnen er verschillende excursies worden geregeld door de reisbegeleider of de gids. Het aanbod wordt afgestemd op de wensen van de groep.

  Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Bij een onvermijdelijk entree, zoals van een nationaal park waarin je verblijft of bezoekt, is dat toegangsgeld inbegrepen. In andere gevallen is dit entreegeld exclusief.

  Tijdens deze 21-daagse reis door Tanzania zijn de volgende excursies, gamedrives én de entreegelden van de nationale parken in het reisprogramma inbegrepen:

  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive met vier wiel aangedreven auto’s in Ngorongorokrater
  • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park


  Ter plaatse worden er nog meer excursies geregeld, zoals:

  • Bezoek Masai dorp
  • Wandeling naar Marangu waterval
  • Excursie naar de indrukwekkende Chagga grot
  • Bezoek aan Stonetown op Zanzibar

  Reisdocumenten

  • E-ticket: ongeveer 7 dagen voor vertrek ontvang je je e-ticket. Deze dien je uit te printen en mee te nemen in je handbagage.
  • Paspoort: je paspoort dient nog minimaal 6 maanden geldig te zijn bij aanvraag van het visum.
  • Visum: voor Tanzania heb je een e-visum nodig. Dit e-visum vraag je vooraf online aan en kost $ 50 (wijzigingen voorbehouden).
  • Mogelijk gelden er aanvullende inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19. Bekijk actuele informatie op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "Coronavirus".

  Geldzaken

  In Tanzania wordt er betaald met de Tanzaniaanse shilling. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

  Pinnen: mogelijk bij aankomst op de luchthaven van Kilimanjaro, Arusha, Dar es Salaam en Zanzibar-stad.
  Contant: dollars
  Creditcards: worden op enkele plaatsen geaccepteerd.

  Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 150,- per persoon per week. Alle entreegelden voor de nationale parken en maaltijden tijdens de safari zijn inbegrepen in de reissom.

  Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald.
   

  Maaltijden

  Alle maaltijden vanaf het ontbijt op dag 2 t/m ontbijt op dag 15 zijn inbegrepen (tijdens het kamperen). De meereizende kok zorgt driemaal daags voor een heerlijke maaltijd. Van de deelnemers wordt een helpende hand verwacht.  Het ontbijt en de lunch tijdens de safari bestaan meestal uit een broodmaaltijd met zoet beleg en vleeswaren, salades, koffie en thee. Het avondeten bestaat uit een gevarieerde westerse maaltijd. 

  De enige maaltijden die je nog moet betalen zijn tijdens het verblijf in Arusha, Dar es Salaam en op Zanzibar. Hier is het ontbijt wel inbegrepen. De lunches en diners zijn voor eigen rekening. Je hebt hier alle vrijheid in de keuze van een restaurant. Op sommige plekken wordt uitsluitend de Afrikaanse keuken geserveerd. Verder zijn er veel Indiase restaurants en tegenwoordig ook Chinese en Italiaanse.  

  Gezondheid

  Voor deze reizen wordt aangeraden:
   

  • Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts
  • Malariatabletten


  De vaccinatie tegen gele koorts is verplicht voor Tanzania, evenals een choleraverklaring.

  De hygiënische omstandigheden in Tanzania zijn matig. Het is verstandig goed te letten op wat je eet. Het is altijd goed om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen, maar bedenk dat alleen een stopmiddel de klachten niet verhelpt. Een zoutoplossing (ORS) verhelpt uitdrogingsverschijnselen. De reisbegeleiding heeft een medische set bij zich met steriel hulpmateriaal voor noodgevallen.
   

  Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

  Logo ThuisVaccinatie.nl


  Reizen en Covid-19

  Voor alle reizen geldt dat je als reiziger moet voldoen aan de inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 van het land waar je naar toe gaat. De reiziger is zelf verantwoordelijk voor het voldoen aan de op het moment van vertrek geldende inreisregels van een land, zoals bijvoorbeeld vaccinatieplicht en/of een negatieve PCR-test. Het niet kunnen of willen voldoen hieraan is geen reden voor kosteloos annuleren. Bekijk de actuele inreisvoorwaarden met betrekking tot COVID-19 op de website van de Rijksoverheid met reisadviezen, onder het onderwerp "coronavirus".

  Bedenk wel dat hier informatie staat die op dit moment van toepassing is en dat deze uiteraard kan veranderen, waarbij wij verwachten dat voor veel landen de inreisvoorwaarden versoepeld zullen worden. Uiteraard hebben we frequent contact met onze agentschappen waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Na boeking houden wij je over deze regels en voorwaarden via "Mijn Djoser" op de hoogte. Met onze lokale vertegenwoordiger, onze 24/7 bereikbaarheid/bijstand én de aanwezigheid van een reisbegeleider, reis je met Djoser met een gerust gevoel.

  Klimaat en geografie

  Tanzania heeft een aangenaam warm klimaat met maximum temperaturen van rond de 35°C.De seizoenen zijn tegenovergesteld aan die van ons. Vroeg in de ochtend en in de avonden en in de hoger gelegen gebieden kan het soms fris zijn. Het kustgebied heeft een vochtig tropisch klimaat en de temperatuur schommelt hier het hele jaar rond 30°C.

  Reisbegeleiding en gidsen

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit. 

  Tevens gaat er een Engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp.

  Veelgestelde vragen

  Met welke maatschappij vlieg je?

  Je vliegt rechtstreeks met de KLM.

  Is het eten inbegrepen tijdens de reis?
  Hoe wordt deze reis begeleid?

  Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij weten als geen ander dat kinderen een reis anders beleven dan volwassenen en kunnen haarfijn inspelen op de wensen en behoeften van beiden. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en ideeën. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.  

  Tevens gaat er een engelssprekende chauffeur mee en een ‘campcourier’ die de coördinatie van de boodschappen en de maaltijden verzorgt en een camphulp

  Welk bedrag wordt er voor de fooienpot geïnd?
  Welke entreegelden zijn inbegrepen?
  • Entreegeld en gamedrive in Serengeti nationaal park
  • Entreegeld en hele dag ’game-driven’ in Serengeti nationaal park. We nemen een picknicklunch mee.
  • Entreegeld en een gamedrive met jeeps in Ngorongorokrater
  • Entreegeld en game-drive in Tarangire nationaal park
  Hoe is het vervoer tijdens de reis?

  Met Djoser vlieg je rechtstreeks met KLM naar Kilimanjaro Airport. Van hieruit reis je naar Arusha en we reizen door Tanzania met een eigen, speciaal voor kamperen en goed uitgeruste safaritruck. In deze moderne trucks zit je hoog en heb je uitstekend uitzicht op het wild. Voor het bezoek aan de Ngorongorokrater gebruiken we kleinere terreinwagens. Per ferry gaan we Zanzibar. Op Zanzibar hebben we geen beschikking over de truck.

  Van welke accommodaties maken we gebruik?

  Tijdens deze reis overnacht je in comfortabele tentjes die voorzien zijn van muskietengaasdeurtjes. Je zet zelf je tent op. In Arusha overnacht je in een middenklasse hotel dichtbij het centrum. Op Zanzibar verblijven we in een mooi hotel vlakbij het strand.  Vergeet niet voor deze reis een slaapzak mee te nemen. Zie voor meer details over de accommodatie die we gebruiken bij de praktische informatie. Hier vind je afbeeldingen van de hotels en weblinks naar Tripadvisor.

  Waarom zou ik bij Djoser deze reis boeken?

  Dit zijn de punten om voor onze organisatie te kiezen:

  • Rechtstreekse vlucht met KLM
  • Luchthavenbelasting, veiligheidstoeslag en brandstoftoeslag
  • Toeslag hoogseizoen luchtvaartmaatschappij
  • Nederlandse reisbegeleiding
  • Meereizende campcourier
  • Vervoer per safaritruck.
  • Overtocht per veerboot
  • Maaltijden tijdens safari, entreegelden nationale parken en wildreservaten t.w.v. € 525- 
  • Overnachtingen in hotels/lodge (8 nachten) met eigen sanitair en meestal een zwembad
  • Kampeerovernachtingen (11 nachten) meestal met zwembad en incl alle maaltijden
  • Gamedrive door Serengeti NP en excursie naar het Manyarameer
  • Jeepsafari door de Ngorongorokrater
    
  Wat moet ik voor deze reis meenemen?

  Voor deze kampeerreis heb je een warme slaapzak nodig. Djoser verstrekt, uit overwegingen van hygiëne, geen hoofdkussens. Djoser regelt alle overige kampeerattributen, zoals de tent, een comfortabele matras, een klapstoeltje en eetgerei. Je tent heeft een venstertje met muskietengaas, je hoeft dus geen klamboe mee te nemen. Handdoeken, een dagrugzakje, een goed muggenmiddel,  zwemkleding, warme kleding en een zaklantaarn zijn essentieel. Een verrekijker is handig om verschillende dieren te spotten. Na boeking ontvang je meer informatie over je bagage.

  Hoe kom ik aan een visum voor Tanzania?

  Je kunt je visumaanvraag laten regelen via Djoser in samenwerking met het Visumburo. In dit geval bedragen de administratiekosten 30 euro per visum. Je kunt je visum ook vooraf aanvragen bij het Tanzaniaanse consulaat in Den Haag. In beide gevallen ontvang je na boeking verdere informatie over de procedure en een aanvraagformulier.

  Wat is het voltage in Tanzania?

  De netspanning is 220 Volt en men gebruikt stekkers met drie vierkante pinnen, 13 ampère. Op de kampeerterreinen is niet overal elektriciteit aanwezig.

  Hebben mijn kinderen een eigen paspoort nodig?

  Voor Tanzania dient u en uw kinderen in het bezit te zijn van een eigen paspoort dat bij vertrek uit Tanzania nog minimaal zes maanden geldig is. Het paspoort dient bij binnenkomst in Tanzania nog minimaal twee blanco visa pagina’s te hebben. Als dit niet het geval is, is er een mogelijkheid dat reizigers bij binnenkomst in het land geweigerd worden.

  Let op:
  Kinderen die niet met beide biologische ouders reizen hebben bovendien van de ouder die niet meereist een kopie van het paspoort en een Engelse verklaring nodig. Deze verklaring moet de toestemming bevatten dat de andere ouder met het kind door Tanzania reist.

  Kan ik tijdens de reis mijn mobiele telefoon gebruiken?

  Telefoneren via het vaste net is uitsluitend mogelijk in de grotere plaatsen. Het bereik voor mobiel bellen is beperkt tot (de omgeving van) de grotere plaatsen en afhankelijk van je Nederlandse provider. Informeer daar dus even voor je vertrekt. Op de meeste campsites is geen WIFI. Bij een lodge kun je soms tegen betaling gebruik maken van WIFI

  Slaap je met je gezin in een eigen tent?

  Tijdens deze safari overnacht je 11 nachten in driepersoons tenten, die voorzien zijn van muskietengaas en die je zelf opzet. Indien je gezin uit twee of drie personen bestaat dan krijg je 1 tent. Bestaat je gezin uit vier of vijf personen dan krijg je twee tenten.

  Moet ik een klamboe meenemen?

  Je hoeft geen klamboe mee te nemen, de tent heeft muskietengaas

  Kan de reis op Zanzibar worden verlengd?

  Het is mogelijk om de reis op Zanzibar te verlengen. We verblijven de laatste twee dagen  in bungalows aan het strand van Kendwa Beach. De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht.

  Transfers van Kendwa beach naar de haven van Zanzibarstad en naar de luchthaven in Dar es Salaam zijn voor eigen organisatie en kosten. We kunnen het kaartje van de ferry verzetten en ook de laatste overnachting in Dar es Salaam. Hieraan zijn geen  kosten verbonden

  Kan ik mijn (video)camera regelmatig opladen?

  Op een aantal kampeerplaatsen kun je, bij de receptie of in een nabijgelegen lodge, tegen betaling accu’s of batterijen opladen. Houd er rekening mee dat er op de meeste plekken maar bepaalde uren stroom is. Neem dus ook reserveaccu’s mee.

  Djoser Foto's en Video

  Djoser reviews

  8,8
  • Als je flexibel bent en van basic kamperen houdt is dit een fantastische manier om kennis te maken met het prachtige Tanzania: Karibu. we zullen de smiles en jamboo missen, en we proberen pole pole thuis vast te houden. Een groot avontuur om nooit te vergeten!!!!
   Net thuis van een adembenemende mooie reis. De dieren tijdens de gamedrives, het landschap, de indrukken van het leven daar, de koude nachten op de campsites, de geur van Afrika, de gezelligheid van de groep; zoveel gezien, zoveel beleefd, dit blijven we ons altijd herinneren.
   Naar Tanzania en Zanzibar met een supergroep op reis, De tent tussen de wilde dieren we lijken niet goed wijs, De koks krijgen een 10, Big five gezien, Had t niet willen missen, voor geen prijs…
  • Reisbegeleiding was super. Sanitaire voorzieningen in het osanbaru gebergte was de minste van de reis. De campsite was wel fantastisch maar erg uit de route. Verder een onvergetelijke ervaring met de kinderen en de groep we hebben echt genoten van de reis bedankt
   Buitengewoon mooie reis! Van de ene verbazing in de andere verwondering - een prachtig programma met de beste reisgroep ooit, de dynamiek van een groep vol pubers was geweldig. Onze chauffeur was de beste en de koks bleken heuse chefs: rondom goed verzorgd. Intensief, maar absoluut onvergetelijk.
   Geweldige reis gehad met ontzettend leuke groep waaronder veel pubers. Ook onderling ging dit prima. Veel moois gezien en heel veel geluk gehad met de gamedrives. Wat een mooi land is Tanzania!! Reisbegeleiding was uitstekend en er is heerlijk gekookt door de koks.
  • We hebben als gezin enorm genoten van deze bijzondere reis naar Tanzania en Zanzibar. Met 6 gezinnen waren we een mooie groep bij elkaar. En hebben we met elkaar mooie avonturen beleefd. Het was een onvergetelijke ervaring!
   Deze reis is niet voor 'watjes': 2 kampeerplekken letterlijk tussen de wilde dieren, met hyena's in de Serengeti en langs kuierende olifanten in Tarangire. Een intense kennismaking met het echte Afrika van vriendelijke mensen die het hoofd boven water proberen te houden en gevarieerde landschappen.
   Prachtige reis, heel veel gezien en gedaan en mooie afsluiting op Zanzibar!
  • Prachtige reis: heel veel verschillende wildparken. Ngorogoro krater was was minder mooi omdat we daar tussen 11 en 16 uur zijn geweest. Pinmachines raken leeg als de hele groep wil pinnen, dus veel dollars mee nemen. Koud in de bergen, dus koop een Masai-deken! Ik was blij met mijn extra luchtbedje
   Het is/was:-( een prachtige reis en ervaring! Voor ons (2 volwassenen en kinderen van 15 en 17), een eerste kennismaking met Tanzania en Djoser. V.w.b. Tanzania, daar kunnen we kort over zijn, Geweldig!!, en Djoser heeft daar een bijdrage aan geleverd door de reis tot in de puntjes te regelen.
   Wij hebben een super mooie reis gehad door Tanzania. Een bijzonder en mooi land met veel verschillende aspecten. Goede begeleiding en veel afwisseling. Het kamperen vonden wij er leuk, maar luxe is het niet bepaald doordat de sanitaire voorzieningen niet altijd even goed zijn onderweg. Super reis!
  • Ik kan en wil geen ander cijfer geven dan een 10, hoewel de hotels iets beter van kwaliteit kunnen. Een onvergetelijke reis voor ons hele gezin. Ik hoop dat mijn kinderen dit tot in jaren mogen herinneren. Een soms zware reis door de Afrikaanse savanne, met precies op tijd een rustdag voor een ieder.
   Super reisleider. Het enige minpunt aan deze reis is de trip naar het Usambaragebergde. Het is een lange rit voor een plek waar het koud en nat is en niets te beleven valt. Gelukkig hadden we die dag geen regen... Beter zou het zijn een ander tussenstop op de weg Moshi Daressalam te vinden.
   Een onvergetelijke reis voor jong en oud!
  • Geweldige reis, authentieke beleving van Tanzania en het leven in dit Afrikaanse land. Intensieve beleving van natuur en cultuur; flexibiliteit van geest en een beetje kunnen 'afzien' vereist om te kunnen genieten van al deze pracht.
   We zijn net terug van een mooie reis, Tanzania Zanzibar. Wat een enerverende en mooie reis! Kamperen tussen de olifanten in het Tarangire park was voor mij een hoogtepunt. Het kamperen tijdens deze reis was niet altijd even comfortabel maar we kwamen zo wel in aanraking met het echte Afrika.
   Bekijk alle reviews
   Go to top