Ontdek het onbekende gezicht van Tanzania in Mto wa Mbu

Ontdek het onbekende gezicht van Tanzania in Mto wa Mbu


Tanzania is meer dan safari
Naast uitgestrekte savannes, machtige Afrikaanse olifanten en elegante giraffes vind je in Tanzania ook prachtige rijstvelden, een vriendelijke bevolking en een eigenzinnige keuken. Hoewel veel reizigers in eerste instantie voor Oost-Afrika kiezen vanwege haar uitmuntende safarimogelijkheden, zorgt de muziek en levendigheid ervoor dat menigeen terugkeert naar het land van de Kilimanjaro, waar de mensen ondanks hun armoede weten hoe ze van het leven moeten genieten.

Opzoek naar het grote wild
Hakuna Matatu [geen zorgen] is een gevleugelde uitspraak in het Swahili. Alles gaat z’n gangetje in deze Oost-Afrikaanse parel. Natuurlijk bezoeken we tijdens onze Tanzania reizen bekende parken als het Serengeti en de Ngorongoro krater. Met een beetje geluk zien we leeuwen op een steenworp afstand of een luipaard dat zich klaarmaakt voor de jacht. Een safari is een onvergetelijke ervaring. Het is onbeschrijflijk spannend om doodstil in onze truck te wachten of er een cheetah tevoorschijn komt uit het lange, gelige savannegras.

Ontmoet de lokale bevolking in Mto wa Mbu
Meisje huis TanzaniaIn Mto wa Mbu maak je kennis met het lokale leven. Je wandelt onder leiding van een bevlogen gids door de wijken rondom de camping, waar je goedlachse mensen ontmoet, bananenbier drinkt bij de Chagga stam en zelf mag proberen een houten olifantenbeeld te bewerken met de hulp van de bekwame Makonde [bevolkingsgroep uit Mozambique]. Je neemt het op tegen het plaatselijke elftal tijdens een fanatieke voetbalwedstrijd en wandelt door bananenplantages. Het geld dat je voor de excursie en professionele gidsen betaalt, komt weer ten goede aan het plaatselijke ontwikkelingsproject dat de school en het ziekenhuis onderhoudt. Zo is je reis niet alleen leuk, maar ook duurzaam.

In Mto wa Mbu kun je heerlijk ronddwalen, handgemaakte stoffen kopen en Masai doeken kopen voor de koude nachten. ’s Avonds geniet je van een muzikaal optreden met trommels en getalenteerde dansers in traditionele kostuums. Een koud Safari biertje maakt de ervaring compleet.

Rondreizen Tanzania.

Safari njema! [Goede reis!]