Tanzania

Tanzania

Met oog voor de wereld

Filter reisblogs

Geselecteerde filters:

  • Een beeld van de Masai

    Is het folklore of real life?

    Lees meer

  • 25000 dieren op 250 vierkante kilometer

    ‘Kijk, een leeuwenpaar!’ roept gids Shaniel, als we de Ngorongoro Conservation Area zijn binnenrijden. ‘Het is paartijd.’ Hij parkeert zijn Toyota Landcruiser op een strategische plek, zodat we door het open dak een goed uitzicht hebben op wat komen gaat.

    Lees meer

  • Reisverslag 15 dagen Tanzania en Zanzibar

    Tijdens een 15-daagse rondreis door Tanzania en Zanzibar worden je zintuigen 24/7 geprikkeld. Je ogen geloven niet wat je ziet, je oren begrijpen niet wat je hoort, je reuk wordt flink getest, je smaak leeft in een droom en het gevoel is onvergetelijk.

    Lees meer

  • Terug naar de natuur: Op safari met je kinderen

    Het lijkt steeds moeilijker om tijd voor elkaar te maken. We zijn druk met social media en verliezen onze telefoon nauwelijks uit het oog. Op safari in het prachtige Afrika vinden we die tijd wel. In het hoge savannegras gaan we terug naar de basis. Overdag hebben we alleen oog voor de rijke natuur overal om ons heen. ’s Avonds kijken we naar de ondergaande zon, terwijl we rond het kampvuur verhalen vertellen en een potje kaarten. En als de volgende ochtend de dierenwereld ontwaakt, staan ook wij op. We beginnen aan een nieuwe dag, vol onvergetelijke indrukken.

    Lees meer

  • Op safari: zo moet het (niet)

    Mijn eerste safari-ervaring was in Noord-Nepal. We gingen op wandelsafari en een bloednerveuze gids waarschuwde: ‘Kijk uit voor neushoorns. Komen we ze tegen, blijf doodstil staan.

    Lees meer

  • Koken in de Tropen: Van patatomeletten tot pilau

    Dwalend door Dar Es Salam word ik verrast door een bijzonder tafereel: een in groen doek gewikkelde Masai die frietjes bakt in gloeiendhete olie en er vervolgens twee eieren bij gooit. Nieuwsgierig stap ik op hem af: ‘Rafiki [vriend], kun je voor mij ook zo’n omelet maken?’

    Lees meer

  • De smeltkroes van Zanzibar

    Het eilandparadijs Zanzibar heeft veel meer te bieden dan alleen strandvertier. Zo heeft het een interessante geschiedenis, staat het op de werelderfgoedlijst en zijn er Arabische, Perzische, Indische en Europese invloeden te vinden. Bovendien is het de geboorteplek van Queen-frontman Freddy Mercury!

    Lees meer

  • Exotisch Stone Town: Dwalen door de eeuwenoude geschiedenis van Zanzibar

    Terwijl ik mijn weg zoek in een doolhof van smalle steegjes en excentrieke huizen, lijkt Afrika ver weg. Kunstige minaretten torenen hoog boven keurig wit geverfde huizen uit. Ik ruik de indringende geur van brandende wierook en sudderende kokosmelk.

    Lees meer

  • Zeven dingen die handig zijn om te weten voor je naar Tanzania en Zanzibar gaat

    Een verre reis vraagt om de nodige voorbereiding. Je kijkt waarschijnlijk al een tijd uit naar jouw avontuur in het bijzondere Tanzania. Hieronder vind je een aantal tips om jouw voorbereiding te vergemakkelijken. Wat mag je vooral niet vergeten? Voor welke verrassingen kom je te staan?

    Lees meer

  • Ontdek het onbekende gezicht van Tanzania in Mto wa Mbu

    Naast uitgestrekte savannes, machtige Afrikaanse olifanten en elegante giraffes vind je in Tanzania ook prachtige rijstvelden, een vriendelijke bevolking en een eigenzinnige keuken.

    Lees meer