Tanzania

Tanzania

Met oog voor de wereld

 • Koken in de Tropen: Van patatomeletten tot pilau

  Dwalend door Dar Es Salam word ik verrast door een bijzonder tafereel: een in groen doek gewikkelde Masai die frietjes bakt in gloeiendhete olie en er vervolgens twee eieren bij gooit. Nieuwsgierig stap ik op hem af: ‘Rafiki [vriend], kun je voor mij ook zo’n omelet maken?’

 • Exotisch Stone Town: Dwalen door de eeuwenoude geschiedenis van Zanzibar

  Terwijl ik mijn weg zoek in een doolhof van smalle steegjes en excentrieke huizen, lijkt Afrika ver weg. Kunstige minaretten torenen hoog boven keurig wit geverfde huizen uit. Ik ruik de indringende geur van brandende wierook en sudderende kokosmelk.

 • Zeven dingen die handig zijn om te weten voor je naar Tanzania en Zanzibar gaat

  Een verre reis vraagt om de nodige voorbereiding. Je kijkt waarschijnlijk al een tijd uit naar jouw avontuur in het bijzondere Tanzania. Hieronder vind je een aantal tips om jouw voorbereiding te vergemakkelijken. Wat mag je vooral niet vergeten? Voor welke verrassingen kom je te staan?

 • Ontdek het onbekende gezicht van Tanzania in Mto wa Mbu

  Naast uitgestrekte savannes, machtige Afrikaanse olifanten en elegante giraffes vind je in Tanzania ook prachtige rijstvelden, een vriendelijke bevolking en een eigenzinnige keuken.

 • Muzikale chauffeur in Tanzania

  De chauffeurs van onze safaritrucks in Tanzania kennen de weg natuurlijk op hun duimpje en rijden je veilig door hun prachtige land.

Vorige <
1
Terug naar boven