Overzicht Tanzania rondreizen van Djoser

Beste reistijd Tanzania


Wat is de beste reistijd voor een reis naar Tanzania?

De beste reistijd voor Tanzania is de zomer en de winter.


Klimaat Tanzania

Tanzania ligt dicht tegen de evenaar, hierdoor is het gedurende het hele jaar aangenaam warm. Gemiddeld ligt de temperatuur tussen de 23 en 32 graden. Tanzania kent dan ook een tropisch savanneklimaat.

Doordat het land het land grote hoogteverschillen heeft varieert het klimaat. In de laaggelegen gebieden zoals op Zanzibar en aan de westelijke kust zijn de temperaturen het hoogst. In de  hoogergelegen regios zoals bij Arusha en rondom de Kilimanjaro is het koeler. 


Regenseizoen

Tanzania kent 2 regenperiodes en 2 drogere periodes. In april en mei valt de meeste regen, gevolgd door een tweede regenseizoen van eind oktober tot eind december. Dit zijn vaak korte en pittige buien die voornamelijk in de avond of vroege ochtend plaatsvinden. Het is daarom het gehele jaar mogelijk om een Tanzania rondreis te maken.


Beste reistijd voor safari's

Wild spotten kan het gehele jaar door. In de drogere maanden kun je de dieren goed vinden rondom de schaarsere waterholes en meertjes. Doordat er dan minder hoog gras en begroeiing is kunnen de dieren zich lastiger verschuilen. 

In de nattere maanden is de natuur groener en staan de bomen en bloemen in bloei. Dit trekt juist veel dieren en vogels aan en zorgt voor een unieke beleving in het weelderig groen.