Vietnam & Cambodja

Vervoer

De meeste trajecten in Vietnam reizen we met een eigen, comfortabele, lokaal gehuurde bus, die is voorzien van airconditioning. De reistijden variëren van enkele uren tot een hele dag. De eigen bus geeft de mogelijkheid om onderweg regelmatig te stoppen: voor een wandeling, de bezichtiging van een monument of het gadeslaan van het leven van alledag. In de plaatsen waar we overnachten wordt de bus niet gebruikt.

Het traject Hué naar Hanoi wordt per trein afgelegd.

Aangezien onze hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend, per fiets of per cyclo overbruggen. Zo zijn Saigon, Nha Trang, Hoi An, Hué en Hanoi en hun omgeving uitstekend per fiets te verkennen. Voor enkele euro’s per dag kun je een fiets of brommer huren, en kun je er makkelijk zelf of met een paar anderen op uit gaan.

Vietnam kun je ook vanaf het water bekijken: in Halong Bay slapen we op een boot en in Hué kun je optioneel een boottocht maken over de Parfumrivier. De waterrijke Mekong-delta leent zich bovendien ook uitstekend voor (facultatieve) boottrips met een groep of op eigen gelegenheid.

Terug naar boven