Cambodja

Cambodja

Met oog voor de wereld

 • Top 10 bezienswaardigheden van Phnom Penh

  Top 10 bezienswaardigheden van Phnom Penh

  Als je nu in Phnom Penh rondloopt is het lastig voor te stellen dat het nog helemaal niet zo lang geleden was dat dit een spookstad was.

  Lees meer

 • Een recept voor tempelmoeheid in Siem Reap

  Een recept voor tempelmoeheid in Siem Reap

  Iedereen komt naar Siem Reap, en misschien ook wel naar Cambodja, voor de tempels van Angkor Wat. En toch gaat het een keer toeslaan: tempelmoeheid. Gelukkig is dat geen probleem! Hierbij een lijst met andere leuke activiteiten in en rondom Siem Reap.

  Lees meer

 • Bekende bezienswaardigheden van Cambodja

  Bekende bezienswaardigheden van Cambodja

  Het koninkrijk Cambodja is één van de snelste economische stijgers van Zuid-Oost Azië. Dit komt mede door de toename van het toerisme.

  Lees meer

 • Het kloppende hart van Cambodja

  Het kloppende hart van Cambodja

  Tekst: Ate Hoekstra Het is stil aan het water in Sang Vor, een klein dorp in Cambodja. Een zachte bries blaast over het meer, de zon schijnt onbarmhartig fel. Tussen het riet en de felgroene waterplanten ligt een houten boot. Nom Khim ziet de boot ook. Het is precies zo’n boot waarmee hij iedere dag het Tonlé Sap meer opgaat. Khim, een vriendelijke en praatgrage 40-jarige man, is één van de vele Ca...

  Lees meer

 • Bai sach chrouk

  Bai sach chrouk

  In de ochtend ruik je op veel Cambodjaanse straathoeken de zoete geur van bai sach chrouk.

  Lees meer

 • Fragmenten uit een reisdagboek: Fietsreis Vietnam & Cambodja

  Fragmenten uit een reisdagboek: Fietsreis Vietnam & Cambodja

  Dag 3 Slapen in een homestay Vandaag de eerste fietsdag. We rijden langs een van de vele riviertjes en door dorpjes. Door de bevolking worden we uitbundig begroet, overal klinkt ‘hellooo!’

  Lees meer

 • Overblijfselen uit de Khmer periode

  Overblijfselen uit de Khmer periode

  Een van de onbetwiste hoogtepunten tijdens een rondreis door Cambodja is natuurlijk een bezoek aan het indrukwekkende Angkor Wat.

  Lees meer

 • Tonlé Sap: een meer met karakter

  De beroemde oude Khmerhoofdstad Angkor dankte zijn sterke positie voor een belangrijk deel aan het iets zuidelijker gelegen enorme meer Tonle Sap, het grootste van Zuid-Oost-Azië. Ook vandaag is Tonle Sap in Cambodja nog onmisbaar als waterleverancier aan vooral de rijstbouw en visserij. Sommige Cambodjanen noemen het meer het grootste ter wereld, maar dat is wat overdreven. Niettemin is Tonle Sap...

  Lees meer

 • Cambodja: verborgen verrasingen in het het oerwoud

  Cambodja: verborgen verrasingen in het het oerwoud

  Het overwegend Boeddhistische koninkrijk Cambodja was zo'n 1000 jaar geleden het centrum van de invloedrijke Khmerbeschaving waarvan de macht zich, buiten het Cambodja van nu, uitstrekte over het huidige Vietnam, Laos en Thailand.

  Lees meer

Terug naar boven