Laos

Rondreis Laos

Tijdens onze rondreizen door Laos bezoeken we onder andere het prachtige Luang Prabang en de hoofdstad Vientiane. Ook Vang Vieng, dat in een bijzonder Karts-landschap ligt, wordt bezocht op de rondreizen in combinatie met Thailand of Cambodja. Maak op een reis door Laos kennis met de schitterende natuur, de vriendelijke bevolking en een ontspannen sfeer!

Lees meer

Meer over Laos

Alle hoogtepunten van Laos

Bekijk alle hoogtepunten van Laos

Je boekt een rondreis door Laos bij Djoser vanaf 22 dagen. Je kunt ook voor een combinatiereis kiezen, zoals een rondreis Vietnam, Laos & Cambodja of Thailand & Laos tijdens een reisduur van 3 weken.

Beste reisperiode Laos
Het grootste gedeelte van Laos heeft een tropisch savanneklimaat. De regenbuien zijn er vaak kort maar flink, hierdoor wordt de natuur erg mooi groen. De regentijd loopt in onze zomermaanden, van juni t/m september. Vanaf maart loopt de temperatuur op en wordt het 25 graden of warmer. Een aangename temperatuur om rond te reizen en het prachtige Laos te verkennen.

Goed verzorgde rondreizen
Gedurende de rondreis door Laos overnachten we in middenklasse en centraal gelegen hotels. Ook zullen we een keer blijven slapen in een guesthouse die wat eenvoudiger uitgerust is. We maken tijdens de Laos groepsreis gebruik van verschillende soorten vervoer. We hebben een eigen bus ter beschikking en er wordt een keer een overtocht gemaakt met de boot. In de dorpjes zelf kan er gebruikt worden gemaakt van de tuk-tuk, een brommer of een fiets om je te verplaatsen van het ene naar het andere hoogtepunt van Laos.

Waarom Djoser?
Er zal tijdens de rondreis een ervaren reisbegeleider met ons meereizen. De Laos groepsreis is erop gericht je optimaal te laten genieten en het echte Laos te leren kennen. We stippelen de mooiste routes voor je uit en zorgen voor goede faciliteiten onderweg. Een rondreis door Laos laat je zowel de fascinerende cultuur, als de fantastische natuur zien. Je bepaalt zelf welke bezienswaardigheden in Laos je de moeite waard vindt om te bezoeken.
 

Terug naar boven

Landinformatie Laos

Landinformatie Laos

  • Hoofdstad: Vientiane
  • Andere bekende steden: Luang Prabang, Vang Vieng en Savannakhet
  • Inwoners: 7 miljoen
  • Taal: Laotiaans
  • Munteenheid: Laotiaanse kip
  • Beste reistijd: november tot en met februari
  • Tijdsverschil: In onze wintertijd is het in Laos 6 uur later dan in Nederland, en in onze zomertijd is het er 5 uur later.
  • Oppervlakte: 237.000 km²
  • Geografie: Laos is een klein en langgerekt land in Zuidoost-Azië en het enige land in deze regio dat niet aan zee grenst. Het land bestaat voornamelijk uit heuvels die begroeid zijn met bossen. Het land wordt volledig ingeklemd door Myanmar, China, Vietnam, Cambodja en Thailand.

Terug naar boven

Beste reistijd Laos

Beste reistijd Laos

Het grootste gedeelte van Laos heeft een tropisch savanneklimaat. De regenbuien zijn er vaak kort maar flink, hierdoor wordt de natuur erg mooi groen. De regentijd loopt in onze zomermaanden, van juni t/m september. Vanaf maart loopt de temperatuur op en wordt het 25 graden of warmer. Een aangename temperatuur om rond te reizen en het prachtige Laos te verkennen.

Terug naar boven

Bezienswaardigheden Laos

Bezienswaardigheden Laos

Prachtig versierde tempels bezoeken, de sfeer van het Boeddhisme proeven en een nog pure Aziatische cultuur ervaren? Laos bied je het allemaal. Laos is iets minder populair onder de meeste toeristen, hoewel het wel steeds meer begint te komen. Maar het is een ontzettend mooi land en rijk aan cultuur en geschiedenis. Steden als Luang  Prabang en Vientiane nemen je mee terug in de tijd. Bij een bezoek aan Laos mag je deze echt niet missen

Luang Prabang
Luang Prabang Laos (internet)Door de hele stad zal je tempels zien, dat is dan ook gelijk de reden waarom het oude stadje Luang Prabang een UNESCO werelderfgoed is. Te voet of met de fiets zijn de verschillende tempels zeer gemakkelijk te bereiken. De Wat Xieng Thong, Wat Wisunalat en Phu si zijn de belangrijkste. Bij een bezoek aan Laos mag je een bezoek aan het stadje dan ook zeker niet overslaan. Wanneer je door de straten slentert kun je hier en daar nog wat proeven van het koloniale verleden van Frankrijk. De avondmarkt in Luang Prabang is zeer de moeite waard om te bezoeken. De verlichte kraampjes zorgen voor een gezellig sfeer. De Mekong rivier stroomt langs het stadje, je kunt zo het stadje vanaf het water bewonderen.

Monniken

Laos monniken Djosers ’Ochtends kleuren de straten in Laos oranje tijdens het dagelijkse ochtendritueel van de monniken, de processie. De lokale bevolking schenkt de monniken fruit en rijst. Monniken worden met groot respect behandelt in Laos. Het is dan ook niet de bedoeling dat je als vrouw een monnik aanraakt of zomaar naast hem gaat zitten. Er moet tussen de monnik en vrouw minstens een andere man zitten. Het is ook niet de bedoeling om hoger te staan dan de monnik. Letterlijk. Mocht jij dus langer zijn dan de monnik word je geacht te gaan zitten. Je mag een monnik geen geld aanbieden. Voedsel of drinken wel.

Religie
Religie Laos monniken DjoserHet overgrote deel van de Laotiaanse bevolking is boeddhistisch. Er wordt vaak gedacht dat Boeddhisme het enige geloof is in Laos. Best logisch ook want de buitenwereld wordt overspoelt met beelden van Boeddha’s, monniken en tempels. Maar naast de boeddhistische godsdienst is er ook het Animisme. Het Animisme heeft enkele overeenkomsten met het Boeddhisme maar kent ook grote verschillen. Bij het Animisme staat de ziel van het menselijk lichaam centraal. Ze geloven dat er in je lichaam geesten zitten en dat in natuurverschijnselen de geesten van hun voorouders spreken. Religie is heel belangrijk in Laos, disrespectvol praten over geloof in het bijzijn van de lokale bevolking is dan ook uit den boze.

Vientiane
Laos tempel In het noordwesten ligt, aan de Mekong rivier, de hoofdstad van Laos: Vientiane. Vientiane is de grootste stad van het land en mag dan wel de hoofdstad zijn, toch heerst er een rustige en ontspannen sfeer. De stad is rijk aan geschiedenis. Verscheidende heersers en burgeroorlogen tekenen de stad. Doordat de stad rond 1830 onder de Franse heerschappij kwam zijn er nog veel Franse invloeden terug te vinden. Vooral Franse architectuur zie je veel in de stad. Er lopen brede boulevards door de stad en er is een compleet Franse wijk.
Als je in de stad bent is er genoeg te zien en te doen, maar je moet zeker een bezoekje brengen aan de Pha That Luang en de Wat Si Saket. De Pha That Luang is een Boeddhistische stoepa. Een stoepa is een heilig gebouw en heeft van oorsprong een ronde bouw. De Wat Si Saket is een tempel gelegen midden in het centrum. Er staan hier zo’n 300 eeuwenoude Boeddha beelden. Een adembenemende ervaring als je er door heen loopt.
 

Terug naar boven

Klantwaardering

8,9

Fantastische rondreis! Ruim 3 weken genieten van 3 geweldige...
Fantastische rondreis! Ruim 3 weken genieten van 3 geweldige landen, Vietnam, Laos en Cambodja met mooie natuur, lekker eten, veel cultuur, lieve bevolking, leuke groep en met Sanne als de beste reisleidster die je maar kunt wensen en nog krijgt ook. Hier zullen we nog lang en veel aan terugdenken.

Johan S. - 10,0
Terug naar boven
Chat met Djoser