Vietnam, Laos & Cambodja

Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja 23 dagen

Deze mooie rondreis door Indochina gaat van start in de hoofdstad van Vietnam, Hanoi. Je kunt overdag op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In Halong bay genieten van de overweldigende natuur. Hier maken we een schitterende boottocht en brengen de nacht door aan boord van een houten schip. Via bergachtig gebied komen we in het rustige en groene Laos met haar verscheidenheid aan landschappen en tempels in Luang Prabang. In Cambodja is er ruim de tijd voor een bezoek aan de tempels van Angkor en de hoofdstad Phnom Penh. De reis wordt afgesloten in de grootste stad van Vietnam: Ho Chi Minh, beter bekend als Saigon.

Van:
Aan:


Routekaart Rondreis Vietnam, Laos & Cambodja, 23 dagen
 1. Amsterdam - Hanoi
 2. aankomst Hanoi
 3. Hanoi - Halongbaai
 4. Halongbaai - Hanoi - nachttrein naar Lao Cai
 5. aankomst Lao Cai - Sa Pa
 6. Sa Pa
 7. Sa Pa - Muong Lay
 8. Muong Lay - Dien Bien Phu
 9. Dien Bien Phu - Tay Trang/Pang Hok (grens) - Muang Khua
 10. Muang Khua - boot naar Ban Muang Ngoi
 11. Ban Muang Ngoi - Luang Prabang
 12. Luang Prabang
 13. Luang Prabang - Vang Vieng
 14. Vang Vieng - Vientiane
 15. Vientiane - vlucht naar Siem Reap
 16. Siem Reap (Angkor Wat)
 17. Siem Reap (Angkor Wat)
 18. Siem Reap - Phnom Penh
 19. Phnom Penh
 20. Phnom Penh - Tay Ninh - Cu Chi - Saigon
 21. Saigon
 22. Saigon - Amsterdam
 23. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Hanoi
Dag 1 Amsterdam - Hanoi
Dag 2 aankomst Hanoi
Dag 3 Hanoi - Halong Bay
Dag 4 Halong Bay - Hanoi - nachttrein naar Lao Cai

Hanoi Vietnam DjoserVan oudsher is Hanoi de politieke en historische hoofdstad van het verenigd Vietnam, maar toch lijkt het in vergelijking met Saigon (Ho Chi Minh-stad) een provinciaals stadje. In het centrum is sinds de jaren vijftig weinig veranderd, het authentieke karakter is goed bewaard gebleven. Je kunt overdag op je gemak rondslenteren en de sfeer van de gemoedelijke stad proeven. In het centrum ligt het Hoan Kiem-meer met aan de overzijde de Ville Française, het 'moderne centrum', met warenhuizen, ambassades en hotels.

De straatjes in de oude Chinese wijk zijn een lustoord voor souvenirjagers: handgeschilderde kaarten, Chinese geborduurde vlaggen, lak- en houtsnijwerk, antiek, zijden artikelen en honderd-en-één meer leuke hebbedingen. De Dong Xuan-markt ligt in de oude wijk: hier kun je veel lokale eetkraampjes vinden en voor een habbekrats allerlei spullen inslaan, die bij ons al jaren uit de mode zijn. In het oosten van de stad vind je de Eén-pilaar-pagode uit de 11e eeuw, de rustieke Literatuur-tempel en de Ngoc Son-tempel. Breng 's avonds ook zeker een bezoek aan het beroemde waterpoppentheater, waar de oude volkskunst tot leven komt.

Vietnam Halong Bay DjoserMet de bus rijden we van Hanoi naar het unieke natuurgebied Halong Bay. Zo'n duizend begroeide rotseilandjes van kalksteen rijzen op uit de Golf van Tonkin. Hier maken we een schitterende boottocht en brengen we de nacht door aan boord van ons houten schip, waar je je eigen hut met badkamer hebt. Geniet vanaf het dek of al dobberend van de ongekende natuurpracht van dit schilderachtige watergebied. We leggen aan bij een strandje om één van de talloze grotten te bezoeken.De volgende dag rijden we terug naar Hanoi, waar je ’s avonds op de slaaptrein stapt naar Lao Cai, gelegen in het bergachtige gebied tegen de Chinese grens. Je overnacht in een vierpersoonsslaapcoupé.

Sapa
Dag 5 aankomst Lao Cai - Sa Pa
Dag 6 Sa Pa
Dag 7 Sa Pa - Muong Lay
Dag 8 Muong Lay - Dien Bien Phu

Na aankomst, 's ochtends vroeg, rijden we met de bus door een prachtig groen berggebied naar Sa Pa. De weg slingert door de bergen omhoog, terwijl je geniet van mooie vergezichten.

Sa Pa rijstveld VietnamSa Pa is met tal van dorpjes van de Hmong-, Tai- en Dao-minderheden in de buurt, een goede uitvalsbasis voor een wandeling. Het door bossen omringde bergplaatsje was voorheen een bij de Fransen geliefd vakantieoord, waar prachtige villa's werden gebouwd. In het centrum zie je Hmong, Dao en Tay die op de markt in Sa Pa hun inkopen komen doen of hun eigen waar aan de man brengen. Deze bergstammen, herkenbaar aan hun kleurrijke klederdracht, kom je ook tegen als je de volgende dag kiest voor een wandeltocht met een lokale gids om de dorpjes in de nabije omgeving, de May-brug of de Bac-watervallen te bezoeken. Via Muong Lay rijden we naar Dien Bien Phu waar een bloedige slag om de onafhankelijkheid van Vietnam is gestreden.

Ban Muang Ngoi
Dag 9 Dien Bien Phu - Tay Trang/Pang Hok (grens) - Muang Kha
Dag 10 Muang Khua - boot naar Ban Muang Ngoi
Dag 11 Ban Muang Ngoi - Luang Prabang

Monniken LaosVanaf de grens tussen Vietnam en Laos bij Tay Trang/Pang Hok rijden we naar Muang Khua, heerlijk rustig gelegen aan de oever van de Nam Ou-Rivier tussen prachtige bergen, waar we eventjes heerlijk kunnen bijkomen. Sta 's ochtends vroeg op om bij zonsopkomst de monniken met hun bedelnap te zien.

De volgende dag varen we door de adembenemende omgeving van de Nam Ou-valleien langs bijzondere vergezichten stroomafwaarts naar Ban Muang Ngoi. Dit idyllische dorp ligt tussen begroeide kalkstenen rotsen en is een schitterende plaats voor natuurliefhebbers en rustzoekers.

De volgende dag reizen we verder per boot en bus naar Luang Prabang.

Luang Prabang
Dag 12 Luang Prabang
Dag 13 Luang Prabang - Vang Vieng
Dag 14 Vang Vieng - Vientiane

Kuang Si watervallen LaosLuang Prabang is een plaatsje aan de Mekong, midden in het bergachtige, met regenwoud bedekte binnenland van Laos. Door de vredige, bijna slaperige sfeer is de plaats voor veel reizigers een weldadig rustpunt. Vanaf de Phu Si-heuvel, in het centrum, heb je een magnifiek uitzicht. In de stad kun je veel historische tempels bezoeken en ook in de omgeving is van alles te zien, zoals de heilige grotten van Pak Ou of de waterval van Kuang Si. De vele tempels kenmerken zich door de tot bijna op de grond hangende daken en veel detail, zoals houtsnijwerk en mozaïeken. Het vroegere koninklijke paleis is tegenwoordig ingericht als museum.

We komen in de middag aan in Vang Vieng, een sfeervol dorpje, omgeven door schitterende natuur. Geniet van de gezellige sfeer, of maak een boottochtje over de aangrenzende rivier.

De volgende dag reizen we door naar Vientiane, gelegen aan de Mekong en de kleinste hoofdstad van Zuidoost-Azië. De oude koloniale gebouwen en levendige gezelligheid van vele dagjesmensen vanuit Thailand geven Vientiane een leuke sfeer. Je kunt alle tijd nemen om rond te wandelen door de straten, langs tempels en de Mekong. De That Luang-stoepa is het belangrijkste tempelcomplex van het land.

Naast de diverse tempels vind je hier verder onder andere ook de Patuxai, de Laotiaanse versie van de Arc de Triomphe. De Franse invloeden doen zich voornamelijk gelden in historische gebouwen en een heerlijk vers stokbroodje bij het ontbijt. Leuke restaurantjes kun je vinden rond de Nam Phou-fontein.

Siem Reap
Dag 15 Vientiane - vlucht naar Siem Reap
Dag 16 Siem Reap (Angkor)
Dag 17 Siem Reap (Angkor)

Vanuit Vientiane vliegen we naar Siem Reap. In dit gezellige plaatsje overnachten we in een centraal gelegen hotel, waar vanuit we een van de hoogtepunten van deze reis bezoeken: de wereldberoemde tempels van Angkor gebouwd in de klassieke Khmer-stijl van de 9e tot 12e eeuw. Je hebt de geplande dagen zeker nodig om het grote aantal tempels en de omgeving te verkennen.

Laos Djoser Cambodja rondreis vietnam Een chauffeur met gemotoriseerde tuk tuk brengt je graag (maar je kunt ook een fiets huren) naar dit prachtige tempelcomplex. De resten van de ommuurde hoofdstad Angkor Thom met het koninklijk paleis en de mystieke tempel Bayon, mag je niet overslaan. In de onmiddellijke omgeving liggen eveneens schitterende heiligdommen als Preah Kahn en de overgroeide mysterieuze Ta Prohm. Banteay Srei verder noordwaarts kent het mooiste reliëfwerk, maar het absolute hoogtepunt qua versiering en architectuur is natuurlijk Angkor Wat. Deze tempel is in de 12e eeuw gebouwd als mausoleum voor koning Suryavarman II en nu in gebruik als boeddhistische tempel. Het complex is omringd door een 200 meter brede gracht en wordt gedomineerd door een 50 meter hoge tempeltoren. Zowel een bezoek bij zonsopkomst als zonsondergang is een aanrader.

Niet alleen de tempels, ook het platteland, de markten en de boerendorpjes houden je optimaal bezig. ’s Avonds kun je in een van de vele restaurantjes heerlijk eten, een drankje drinken of een voorstelling van klassieke Cambodjaanse dans bijwonen.

Phnom Penh
Dag 18 Siem Reap - Phnom Penh
Dag 19 Phnom Penh

Phnom Penh paleis Cambodja Phnom Penh biedt vele mogelijkheden, zoals een bezoek aan het Koninklijk Paleis met de Zilveren Pagode en het Nationaal Museum met vele waardevolle archeologische vondsten uit de Khmertijd. In deze wijk vind je ook oude boeddhistische kloosters en andere gebouwen met duidelijke Khmer-kenmerken. Noordelijk hiervan ligt, het vroegere ‘Franse’ deel van de stad, gebouwd rond de op een heuvel gelegen tempel Wat Phnom.

Het charmantste deel van de stad is de boulevard langs de Tonlé Sap-rivier, waar je in de avonduren kunt genieten van de pantoffelparade te voet of op de brommer. Neem plaats op een balkon van een van de vroegere sociëteiten om van een stemmige zonsondergang te genieten. Verder geeft een wandeling rond de centrale markt je een goede indruk van de Chinese wijk met al zijn drukte.Indrukwekkend en tegelijkertijd huiveringwekkend zijn het Tuol Sleng Genocide Museum en de zogenaamde ‘Killing Fields’, die vele bezoekers, ondanks de schokkende herinnering aan dit gruwelijke verleden, toch niet willen overslaan.

Saigon
Dag 20 Phnom Penh - Tay Ninh - Cu Chi - Saigon
Dag 21 Saigon
Dag 22 Saigon - Amsterdam
Dag 23 aankomst Amsterdam

Dai Nam Pagode Saigon VietnamDe reis eindigt in het zuiden van Vietnam, in het overweldigende Saigon. Op weg hiernaartoe stoppen we bij Tay Ninh, het centrum van de Cao Dai, één van de meest intrigerende sektes in Vietnam. De kathedraal is een opvallend gebouw, dat het midden houdt tussen een suikerzoete, extravagante rococo-kerk en een fantasiegebouw uit de Efteling. Daarna rijden we door naar een als museum ingericht stuk van de Cu Chi-tunnels, dat in de zestiger jaren een uitgestrekt verzetsbolwerk van de Vietcong was.

Na de tweedeling van het land in 1954 werd Saigon hoofdstad van de Republiek Vietnam. De stad kreeg de naam Ho Chi Minh-stad na de intocht van de noordelijke legers in april 1975, maar bij de meeste toeristen is het nog altijd bekend als Saigon.

Om de stad te bekijken kun je het beste wandelen of een cyclo huren. Fraaie voorbeelden van Franse architectuur zijn het postkantoor, de kathedraal en het 'Hotel de Ville' ofwel het stadhuis. Bezoek ook het Museum van de Revolutie, het historisch of het Ho Chi Minh-museum. De Chinese wijk Cho Lon, letterlijk ‘grote markt’, is één en al bedrijvigheid en een prima plek om je laatste souvenirs op de kop te tikken! Op de fascinerende Ben Thanh-markt, kun je alles kopen wat de gemiddelde Vietnamees eet, draagt of gebruikt.

Vietnam straatbeeld Saigon DjoserDe veelal met groene bomen geflankeerde straten zijn gevuld met een eindeloze stroom brommers. Zoals de Fransen en later de Amerikanen de westerse cultuur en architectuur  brachten, gaven de Vietnamezen tegenwicht door overal pagodes en tempels neer te zetten.

Na een hoop nieuwe indrukken keren we terug naar Amsterdam.
 

Op weg met Djoser
Tijdens onze reizen is er geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleider biedt de meeste dagen een programma aan en een aantal excursies is inbegrepen, maar je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. De maximale groepsgrootte voor deze reis is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

Vertrekdata 2021

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

16 feb - 10 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

27 jul - 18 aug
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

12 okt - 03 nov
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

02 nov - 24 nov
G
Vertrek gegarandeerd i

Beschikbaarheid

nog plaatsen beschikbaar
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

23 nov - 15 dec
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Start - einde

14 dec - 05 jan
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.695,-

Vertrekdata 2022

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

11 jan - 02 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.595,-

Start - einde

01 feb - 23 feb
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Start - einde

22 feb - 16 mrt
V
Vertrek informatie i

Beschikbaarheid

voldoende

Prijs

€ 2.495,-

Inclusief

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Tijdsbesparende vlucht van Vientiane naar Siem Reap
 • Nachttrein van Hanoi naar Lao Cai
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Maaltijden tijdens boottocht Halong Bay inclusief
 • Boottocht met overnachting door Halong Bay
 • Boottocht naar Ban Muang Ngoi
 • Leer meer over de Cao Dai bij de tempel van Tay Ninh
 • Excursie naar de Cu Chi tunnels

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,- en bij 2 of meer personen € 35,-.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 256,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Hanoi en Saigon bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Hanoi is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht. De prijs in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €365,-

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Bij een aantal vertrekdata zie je 'Vertrek Gegarandeerd' of 'Vertrek Informatie' vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek: V G

Vertrek informatie

Djoser heeft alle reizen van tevoren ingepland met het doel en verwachting deze ook uit te kunnen voeren. Dit op basis van eerdere ervaringen en boekingen in dit reisseizoen.

Om een groepsreis te garanderen en uit te kunnen voeren is een minimum aantal deelnemers nodig. Dit aantal staat bij betreffende reis vermeld onder het kopje 'Groepssamenstelling en groepsgrootte'. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om een gewenste alternatieve reis en/of vetrekdatum aan te bieden, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Vertrek gegarandeerd

Indien een vertrekdatum het groene icoon met een G heeft, dan ben je er zeker van bent dat je na het ontvangen van de boekingsbevestiging op reis kan gaan. Het kan soms voorkomen dat deelnemers van een reis moeten annuleren of omboeken, waardoor de groepsgrootte onder het vereiste minimum aantal deelnemers daalt. In het uitzonderlijke geval dat het minimum aantal deelnemers niet wordt bereikt en de reis niet door kan gaan, hoor je dit ruim van te voren per e-mail, doch uiterlijk 21 dagen voor vertrek. Djoser zal altijd haar uiterste best doen om er voor te zorgen dat je de gewenste reis op de geboekte vertrekdatum kunt gaan maken, ook indien het minimale aantal deelnemers niet is bereikt. In dat geval bekijken we de mogelijkheid om, al dan niet tegen bijbetaling, de reis mogelijk te maken met bijvoorbeeld aangepast vervoer en/of lokale Engelssprekende reisbegeleiding. Het karakter van een groepsreis kan hierbij dusdanig veranderen dat wij er begrip voor hebben dat je liever een alternatief kiest.

Uiteraard is het ook mogelijk een nieuwe reis of vertrekdatum te boeken, waarbij je per persoon eenmalig € 50,- korting krijgt. Volledige restitutie van de reissom, inclusief eventuele via Djoser afgesloten verzekeringen die op de factuur staan (met uitzondering van eventuele kosten van zelf geregelde visa, vaccinaties en andere persoonlijke uitgaven) is natuurlijk ook mogelijk. In het geval dat een reis niet kan doorgaan als gevolg van een overmachtsituatie kunnen er andere voorwaarden gelden waarbij geen volledige restitutie mogelijk is.

Nog bedenktijd nodig? Dan kun je tot een paar maanden voor vertrek een optie op een reis nemen. Zo’n voorlopige reservering is gratis en is 14 dagen geldig. De optie wordt automatisch omgezet in een definitieve of aanvraagboeking, tenzij je deze tijdig zelf bevestigt of annuleert. Het is helaas niet mogelijk om een optie te nemen op een reis waar nog maar een aantal plaatsen beschikbaar zijn.

Praktische informatie

Accommodatie

Er zijn kamers gereserveerd in centraal gelegen en comfortabele hotels. In  Muang Khua overnachten we in een eenvoudig guesthouse. Dekamers hebben een eigen douche en toilet en zijn voorzien van airconditioning of ventilator. Het is niet noodzakelijk om een klamboe mee te nemen. In veel hotels is er de mogelijkheid om kleding te laten wassen. 

In de Halong Bay slapen we een nacht op een houten schip, waarop 4 hutten met eigen douche en toilet.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

Hanoi Thang Long Espana Hotel
Sapa Lacasa Hotel
Dien Bien Phu Him Lam resort
Ban Muang Ngoi Lattanavongsa Guesthouse
Vientiane Khampiane Boutique hotel
Siem Reap Angkor Panoramic hotel
Phnom Penh Rose Emerald Hotel
Saigon Rang Dong Hotel
Saigon A25 Hotel


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 256,-.

Omdat het in deze tijd prettig is om een eigen kamer te hebben tijdens je reis bieden we 30% korting aan op álle eenpersoonskamers als je voor 31 oktober 2020 boekt. Deze korting is reeds verwerkt in de hiervoor genoemde vanaf prijs.

 • Hanoi Thang Long espana
 • Vietnam Laos en cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser

  In Hanoi overnachten we in het gezellige centrum van de stad

 • Boot Halong baai hut
 • Halong baai boot Vietnam

  In Halong Bay overnachten we op een boot en wordt je wakker met een prachtig uitzicht

 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa
 • Sapa La Casa ontbijt

  Bij alle overnachtingen is het ontbijt inbegrepen

 • Vietnam Laos en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Vietnam Laos en Cambodja hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Siem Reap hotel Angkor Panoramic
 • Claremont Angkor Boutique Hotel Room Vietnam en Cambodja rondreis Djoser

  Alle hotelkamers zijn voorzien van een eigen douche en toilet

 • Siem Reap hotel Angkor Panoramic ontbijt
 • Claremont Angkor Boutique Hotel Pool Vietnam en Cambodja rondreis Djoser
 • Rang Dong Hotel Saigon

Vliegreis

Singapore Airlines

Singapore Airlines al jaren bekend als een van de beste maatschappijen ter wereld op gebied van service en kwaliteit. Singapore is een vooruitstrevende, vernieuwende airline met een zeer moderne vloot. Singapore airlines bied aan boord in alle klasse uitstekende stoelen aan voorzien van vele gemakken, zoals een voetensteun en make-upspiegel. Een uitgebreid inflight entertainment systeem kan daarbij natuurlijk niet ontbreken.

Singapore airlines behoort tot de exclusieve selectie van ‘5-Star Airlines’. Voor een toeslag kan je kiezen voor meer luxe door te reizen in de ‘economy premium’ klasse. De luchthaven van Singapore heeft diverse malen prijzen gewonnen voor beste luchthaven: je kan naar de bioscoop of een prachtige vlindertuin gaan.

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Amsterdam - Singapore

  Vertrek

  11:15

  Aankomst

  05:55*

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Hanoi

  Vertrek

  09:20

  Aankomst

  11:40

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Ho Chi Min City - Singapore

  Vertrek

  19:50

  Aankomst

  22:55

 • Vlucht met

  Singapore Airlines

  Traject

  Singapore - Amsterdam

  Vertrek

  23:55

  Aankomst

  06:45*

* aankomst volgende dag


Het tijdverschil met Vietnam, Laos en Cambodja is vijf uur in de zomer en zes uur in de winter.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €1.895,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Gedurende de hele reis maken we gebruik van een eigen (mini)bus. Het reizen met eigen vervoer heeft als voordeel, voornamelijk tijdens een lange reisdag, dat we regelmatig kunnen stoppen in de dorpjes en plaatsen waar we doorheen rijden, bijvoorbeeld voor een bezoek aan een lokaal marktje of andere bezienswaardigheden. Het gehele jaar door beschikken de bussen over airconditioning. Door de Halong Bay maken we een boottocht met overnachting langs de indrukwekkende rotsformaties. De maaltijden zijn inclusief.

Per nachttrein reizen we van Hanoi naar Sa Pa, waar slaapplaatsen in vierpersoonscoupés zijn gereserveerd. Een mooie bootreis brengt ons van Muang Khua naar Ban Muang Ngoi. Het traject Vientiane - Siem Reap leggen we af met het vliegtuig, met een tussenstop in Pakse.

Aangezien de meeste hotels centraal gelegen zijn kun je de afstanden in de steden gemakkelijk lopend of per fiets overbruggen. Sa Pa is bij uitstek geschikt voor het maken van wandelingen.

 • Singapore Airlines vliegtuig Djoser Vietnam en Cambodja
 • Bus Vietnam

  De comfortabele bus is voorzien van airconditioning

 • Bus binnekant Vietnam
 • Vietnam nachttrein rondreis Djoser
 • Vietnam Laos en Cambodja nachttrein vervoersmiddel Djoser

  In de nachttrein overnachten we in vierpersoons coupes

 • Vietnam Laos en Cambodja straatbeeld Djoser
 • Halong Bay boot Vietnam

  We varen in Halong Bay met onze eigen boot

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis
 • Alle vluchttoeslagen
 • Tijdsbesparende vlucht van Vientiane naar Siem Reap
 • Nachttrein van Hanoi naar Lao Cai
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Lokale gids
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijt tijdens alle overnachtingen
 • Maaltijden tijdens boottocht Halong Bay inclusief
 • Boottocht met overnachting door Halong Bay
 • Boottocht naar Ban Muang Ngoi
 • Leer meer over de Cao Dai bij de tempel van Tay Ninh
 • Excursie naar de Cu Chi tunnels

Excursies

Halongbaai rotsformaties water Djoser Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt in Hanoi of Sa Pa op zoek naar koopjes, de ander wil op zijn gemak rondkijken bij een museum, de tempels in Luang Prabang, Angkor Wat of strijkt neer op een terras aan de rivier in Phnom Penh. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, te voet of met lokaal vervoer eropuit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij alle excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door Indochina zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Boottocht met overnachting door Halong Bay. Bekijk de bijzondere rotsformaties die boven het wateroppervlak uitsteken. Geniet dobberend op het water of vanaf het dek van de prachtige vergezichten. De maaltijden zijn inclusief.
 • Een bezoek aan een Cao Dai tempel bij Tay Ninh. De Cao Dai tempel is een indrukwekkende kleurrijke tempel van een relatief nieuw geloof. Aanhangers pogen de ideale religie te creëren.
 • Een bezoek aan de Cu Chi tunnels. Hier kom je alles te weten over het ondergrondse tunnelnetwerk die de Vietnamezen creëerden in de strijd tegen de Amerikanen tijdens de Vietnamoorlog. Je kunt hier zien hoe deze strijders ondergronds leefden en ’s nachts ten aanval naar buiten kwamen. Kruip zelf door de tunnels en ervaar het leven van een Vietnamese strijder.


Tijdens de reis door Indochina zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:

 • Een cyclo-tocht door Saigon of Hanoi. Laat je fietsen op een echte Vietnamese cyclo, bekijk verschillende hoogtepunten en laat de sfeer van de stad op je inwerken
 • Bedwing de hoogste top van Vietnam en laat je vervoeren per kabelbaan naar de op 3143 meter gelegen top van de Fansipan en geniet hier van het indrukwekkende uitzicht.
 • Maak een wandeling in de adembenemende omgeving van Sapa en Ban Muang Ngoi
 • Vanuit ons hotel in Luang Prabang kun je te voet naar verschillende tempels en het voormalig koninklijk paleis
 • Maak een excursie naar de adembenemende watervallen van Tat Kuang Si nabij Luang Prabang
 • Laat je per boot vervoeren langs de prachtige karstgebergtes in de omgeving van Vang Vieng
 • Ontdek per tuk tuk de meest ontspannen hoofdstand van Azie en bezichtig zijn vele tempels en onder andere de Patuxai, de Arc de Triomfe van Vientiane.
 • Bezoek vanuit Siem Reap de indrukwekkende en mystieke tempels bij Angkor Wat en ontdek zelf waarom dit al jaren gekozen wordt als nummer 1 bezienswaardigheid ter wereld
 • Indrukwekkend en gelijk huiveringwekkend is een bezoek aan de Killing fields en de Tuol Sleng gevangenis in Phnom Penh

Reisdocumenten

 • E-ticket. Neem een kopie mee op reis, anders kan de toegang tot de luchthaven in Saigon worden ontzegd. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een paspoort dat na terugkomst nog minstens zes maanden geldig is.
 • Visum voor Vietnam, multiple-entry € 75,-
  Laos ($ 43,-) en Cambodja ($ 30,-) ter plaatse. Neem hiervoor 2 pasfoto's mee.

  Je kunt de visumaanvraag voor Vietnam zelf regelen bij de betreffende ambassade, maar je kunt dit ook laten verzorgen door de VisumCentrale. In dit laatste geval brengen we naast de kosten van het visum € 30,- bemiddelingskosten in rekening. In beide gevallen ontvang je ongeveer vier weken voor vertrek een e-mail met meer informatie over de visumaanvraag.

Geldzaken

De munteenheid in Vietnam is de dong, in Laos de kip en in Cambodja de riel. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Vietnam:
Pinnen: in alle steden (zowel US dollars als de lokale valuta).
Contant: euro’s of dollars.
Creditcard: bij enkele banken kun je hiermee geld opnemen.

Laos:
Pinnen: in alle steden.
Contant: euro’s of dollars.
Creditcard: bij enkele banken kun je hiermee geld opnemen.

Cambodja:
Pinnen: in Phnomh Penh en Siem Reap (zowel US dollars als lokale valuta).
Contant: Je kunt overal met USD betalen (kleine coupures) en kleine bedragen krijg je vaak in riel terug. De entree voor de tempels van Angkor ($ 37,- per dag) dien je in dollars te betalen.
Creditcard: bij enkele banken kun je hiermee geld opnemen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 225,- per persoon per week. Houd er rekening mee dat het prijsniveau in de grote steden hoger ligt dan op het platteland.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 40,-.

Maaltijden

Garnalen VietnamHet ontbijt is bij de reissom inbegrepen. Meestal wordt er vers stokbrood geserveerd met boter, jam, ei of smeerkaas. Liefhebbers kunnen een lokaal ontbijt bestellen. Lunch, diner en ontbijt op de boot in Halong Bay is inclusief. Hier wordt een heerlijke maaltijd met veel verse vis geserveerd. Verder kun je zelf bepalen wat, waar en met wie je gaat eten. In enkele van deze landen is men gewend om met stokjes te eten; het is niet vanzelfsprekend dat je overal bestek krijgt!

De basis van de lokale maaltijden is rijst. Daarbij wordt een grote variatie aan smakelijke vlees- en groentegerechten geserveerd, vaak scherp gekruid of op smaak gebracht met verse koriander en gember.

Soep eten VietnamDe Vietnamese keuken telt bijna 500 traditionele gerechten. Geliefd zijn de kleine loempia's met verschillende vullingen. Als hoofdmaaltijd kun je kiezen uit rijst met groente en vlees of vis. De 'pho', de populaire soep met noodles, groenten en vaak vlees of vis, wordt eigenlijk de gehele dag gegeten. Daarnaast zijn er Chinese restaurantjes en tref je steeds vaker Europese gerechten op de kaart aan. Vietnamese restaurantjes zien er over het algemeen uiterst eenvoudig en wat rommelig uit, maar het eten is er heerlijk en doorgaans betrouwbaar.

Over het algemeen drinkt men thee, maar ook koffie is overal verkrijgbaar (met name de Laotiaanse koffie is een aanrader), evenals bronwater en frisdranken.Een traditioneel gerecht in Cambodja is ‘Amok Fish’, vis in kokossaus geserveerd in een kokosnoot. Opmerkelijk zijn de stokbroden, die overal in Laos en Cambodja gegeten worden, een overblijfsel uit de tijd van de Fransen. In de grotere plaatsen zijn ook volop restaurants met een westerse keuken te vinden.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP, tyfus, hepatitis A
 • malariatabletten


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal. 

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Reizen en Covid-19

Wij zijn ervan overtuigd dat we met de benodigde aanpassingen veilig en verantwoord op reis kunnen gaan. Daarbij volgen we de adviezen en richtlijnen van het RIVM en het ministerie van Buitenlandse Zaken. De reis gaat door als de bestemming code groen of geel heeft, we reizen dus niet naar een land of gebied met een negatief reisadvies (code oranje: "alleen noodzakelijke reizen" of code rood). Uiteraard hebben we ook veel contact met onze lokale agent, waardoor we goed op de hoogte zijn van de lokale omstandigheden en regels. Met deze lokale assistentie, onze 24/7 hulp en bijstand én de aanwezigheid van een Nederlandse reisbegeleider die extra goed is voorbereid, reis je met een gerust gevoel. Verrassingen onderweg kunnen we zo prima ondervangen. Na boeking houden wij je via "Mijn Djoser" op de hoogte van de laatste informatie.

Hotelverlenging

Verlenging mét accommodatie is in Hanoi en Saigon bij te boeken. Je verblijft vooraf of na afloop in een centraal gelegen middenklasse hotel. De prijs in Hanoi is vanaf € 24,50 op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 49,- per nacht. De prijs in Saigon is vanaf € 25,- per persoon per nacht op basis van logies en ontbijt in een tweepersoonskamer. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 50,- per nacht. 

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

De enorme langgerektheid van Vietnam en de hoogteverschillen hebben tot gevolg dat er verschillende klimaatzones zijn. Er is dan ook niet echt sprake van goede of slechte seizoenen om dit land te bezoeken. Het zuiden en midden van Vietnam kennen een warm tropisch klimaat met temperaturen tussen 20° en 35°C.  In het noorden heerst een subtropisch klimaat met warme zomers en milde winters. De temperatuur in Hanoi bijvoorbeeld ligt tussen 17° en 29°C. In Sa Pa is het gemiddeld enkele graden koeler en in de wintermaanden kan het er zelfs koud zijn.

Er zijn twee verschillende vochtige perioden te onderscheiden. Tussen oktober en april is er een relatief vochtige tijd in het noordelijk deel van Vietnam, ongeveer tot het centraal gelegen Da Nang. Van mei tot oktober is het in het zuiden warm, vochtig weer. In de regenperiode valt er regelmatig een forse bui, meestal aan het eind van de middag en 's nachts.

Laos en Cambodja hebben een tropisch klimaat. De regentijd loopt van juni tot en met september. Er is dan geen langdurige regenval, maar mogelijk één of twee hoosbuien per dag, meestal aan het eind van de dag of 's nachts. De regen maakt de natuur in deze periode prachtig groen. Daarna is het helder en aanvankelijk koel. Na februari wordt het langzaam heter. 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Bellen & e-mailen

Als je je eigen mobiele telefoon meeneemt, is het afhankelijk van je provider en je abonnement of en tegen welke tarief je naar huis kunt bellen en berichten sturen. Vaak is het voordeliger om ter plaatse een simkaart te kopen en daarmee naar huis te bellen, maar dan moet je telefoon wel simlockvrij zijn. Ook kom je op steeds meer plaatsen (free) WiFi tegen. In het noorden van Laos zal je minder goed bereikbaar zijn.

Elektriciteitsvoorziening

Geldzaken

Hotels

Malaria

Reisbegeleiding

Transfer van/naar luchthaven

Verlengen reis

Vervoer Vietnam, Laos en Cambodja

Visum

Werken jullie samen met duurzame projecten in Laos?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 9,0

 • Wat een geweldige reis!!!! Alles tot in de puntjes verzorgd mede dankzij Eveline!!! Eveline je bent super, Math en ik willen wel al onze verdere reizen samen met jou doen. Bedankt Greetje en Math

  9,0

  9,0
 • Heb een geweldige vakantie gehad met erg leuke en gezellige reisgenoten door 3 bijzondere landen met elk hun eigen bijzondere geschiedenis. Heb een hoop gezien en gedaan en alles werd goed geregeld door reisleider Paul!

  10,0

  10,0
 • Een mooie, leerzame, spirituele reis! Veel gezien en meegemaakt, wat in positieve zin, veel indruk heeft gemaakt. Ook de verschillende manieren van reizen, bootjes, bus, trein, vliegtuig, is een ervaring op zich zelf. Het is goed georganiseerd! Ik kijk er met een goed gevoel op terug!

  9,0

  9,0
 • Never a dull moment. Intensief, afwisselend, zeer vakkundige en aardige reisbegeleidster Aafke heeft gemaakt dat de reis een succes was maar ook het reisgezelschap kan de reis maken of breken. Wij hebben geboft met elkaar.

  8,0

  8,0
 • Wij hebben overvol genoten van een prachtige reis doorheen Indo-China. De mix van natuur, cultuur en kleurrijke bevolking waren dagelijks een genot voor elke medereiziger. Aafke onze reisbegeleidster wist ons op eenvoudige doch zeer professionele wijze doorheen de drie landen te loodsen, CHAPEAU !!!

  9,0

  9,0
 • Afwisselend, verrassend, verantwoord, prettig inspannend, strak georganiseerd en, na inventarisatie bij reisgenoten over bevindingen met reisleid(st)er Aafke, betrouwbaar.

  9,0

  9,0
 • Heel gevulde reis die bijna alle hoogtepunten in Indochina aandoet. Van het Noorden naar het Zuiden onderga je ook de klimaatswisseling van fris naar tropisch warm. Je komt met een unieke reiservaring en veel prachtige foto's terug thuis maar je voorziet best nog enige rustdagen om te bekomen.

  7,0

  7,0
 • Wat een mooie reis, deed zeker voldoende aan onze verwachting. Zoveel gezien op die dagen en een leuke groep en reisbegeleiding, +++

  9,0

  9,0
 • Prachtig samengestelde reis door drie zeer mooie en interessante landen. Vele hoogtepunten worden bezocht. Je kijkt je ogen uit: natuur, markten, de mensen, tempels en paleizen. En niet te vergeten de oorlogsmonumenten. Het was een druk programma, maar daar houden wij van. Veel zien en veel beleven.

  10,0

  10,0
 • Een mooie reis door drie landen met een interessante (recente) geschiedenis. Ricardo was een uitstekende reisbegeleider. Hij kent de landen goed en kon daardoor veel informatie geven.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis met te veel mooie momenten om ze apart te beschrijven. Een waar compliment voor onze zeer ervaren en toffe gids Ricardo die deuren opende voor ons die we alleen nooit ontdekt hadden van restaurantjes tot bezienswaardigheden tot contacten met de bevolking. Top begeleider

  10,0

  10,0
 • Geslaagde reis, mede door het professioneel gedrag van de gids! Ricardo heeft zijn taak op schitterende wijze vervuld. Correct, beleefd, en met grote kennis van zaken heeft hij ons begeleid. Proficiat. DJOSER mag trots zijn zulke bekwame gids in zijn rangen te hebben.

  9,0

  9,0
 • Het was een fantastische reis. Het was goed opgebouwd met voldoende tijd om er zelf op uit te trekken of gewoon een snippermiddag te nemen om de indrukken te verwerken. Bovendien was onze reisbegeleider Ricardo een absolute topper. Altijd vriendelijk, opgewekt en behulpzaam waar nodig.

  9,0

  9,0
 • Wat een geweldige reis door drie landen. Van de drukte in de steden tot de rust in de dorpen. Andere hoogtepunten: de lieve bevolking, de boottochten, de tempels, Angkort Wat en toch ook de roerige geschiedenis van de landen. En wat fijn om met zo'n ervaren reisleider, Ricardo, op stap te zijn, top!

  9,0

  9,0
 • Deze reis is een pareltje in het Djoser aanbod. Oké hij is pittig maar er is ook zoveel te zien en te doen. Prachtige landen die je blijven verassen tot op de laatste dag aan toe. Fantastische reisleidster Cynthia bewaarde een van de leukste dingen tot het laatst de foodtour in Saigon. Top reis

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis, heel veel gezien en gedaan. De aangeboden excursies zijn top. Onze reisbegeleidster Cynthia heeft mede onze eerst groepsreis tot een succes gemaakt. Mooie indruk gekregen van Vietnam, Laos en Cambodja.

  9,0

  9,0
 • Wat hebben wij een geweldige reis gehad door Indo-China. Drie landen die verschillend zijn en toch door hun geschiedenis verbonden. Cultuur, religie, de oorlogen, van alles hebben we er over geleerd. Onze reisleider Ricardo heeft door zijn ervaring in deze landen veel kennis aan ons overgebracht.

  10,0

  10,0
 • Fantastische rondreis! Ruim 3 weken genieten van 3 geweldige landen, Vietnam, Laos en Cambodja met mooie natuur, lekker eten, veel cultuur, lieve bevolking, leuke groep en met Sanne als de beste reisleidster die je maar kunt wensen en nog krijgt ook. Hier zullen we nog lang en veel aan terugdenken.

  10,0

  10,0
 • Een prachtige reis met een erg goede opbouw. De eerste week even aanpoten met iedere dag een andere bestemming. Daarna komt de rust erin door meerdere overnachtingen op dezelfde plaats. Mede door reisleidster Sanne een erg leuke tijd gehad.

  10,0

  10,0
 • Wat een geweldige rondreis! Cultuur, natuur, (heftige) historie, heerlijk eten, vriendelijke bevolking, fijne groep, goede organisatie en een fantastische reisbegeleidster... het zat er allemaal in. Heel veel indrukken opgedaan in deze drie landen, waarvan ik nog lang zal nagenieten!

  9,0

  9,0
 • Dit was een fantastische reis met een ongelooflijk aantal hoogtepunten van de wereldgeschiedenis. Wij reisden met een kleine groep (13) en een bijzonder wel gedocumenteerde en uitermate geschikte leidster. Vermoeiend maar voldaan. Bravo !!!

  10,0

  10,0
 • Een reis met veel hoogtepunten, mooi opgebouwd, afwisselend; zowel natuur als cultuur, ontzettend veel te zien en te ondernemen. Door de leuke groep en de super enthousiaste reisbegeleiding 10 punten waard.

  10,0

  10,0
 • Mede dankzij de tomeloze inzet van reisleidster Jennifer en een uitstekende sfeer in de groep is de reis door Indochina perfect verlopen. Dank daarvoor.

  9,0

  9,0
 • Kennismaking met drie landen in het verre oosten. Afwisselend mooie landschappen, veel activiteiten en soorten vervoer; bus., trein- en bootreizen. Ontmoetingen met bewoners van de diverse streken die we bezochten en kennismaking met de cultuur en het dagelijks leven in Vietnam, Laos en Cambodja.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische reis door 3 landen met verschillende culturen en prima georganiseerd door en begeleid door "onze" Jennifer, die onze groep van 20 meenam naar hotspots en bijzonder plekken. Wij zijn er nog vol van en nu snel een verhaal maken met een selectie uit de 2000 foto's!

  9,0

  9,0
 • Een bewonderenswaardige reis betreffende 3 landen met elk een eigen cultuur. Bevolking is zeer aardig en heeft een goede lokale keuken. Noord Vietnam mooie natuur. Weer een reis van Djoser om niet te vergeten.

  7,0

  7,0
 • Onder leiding van een fantastische reisbegeleidster, Jennifer, een prachtige reis gemaakt door 3 heerlijke landen. Mooi en kleurrijk, Een goede afwisselend tussen cultuur, natuur en steden. En vooral ook heerlijk eten. Samen met een gezellige groep een reis gemaakt om nooit te vergeten!

  9,0

  9,0
 • De reis Indochina (Vietnam, Laos en Cambodja) is de perfecte reis om veel van Azië te zien. De puurheid (de mensen) en schoonheid (tempels) van Laos en Cambodja en de kakofonie van Vietnam.

  9,0

  9,0
 • Een hele informatieve reis, met eigen keuzemogelijkheden ter plaatse en vooraf inhoudelijke informatie over wat is het, waarom interessant en waarop letten. De combinatie vaste reisleiding aangevuld met lokale gidsen werkt prima. Een inspirerende reis, dat is zeker.

  8,0

  8,0
 • Deze reis was voor ons heel bijzonder door o.a. de verscheidenheid van vervoer (bus, boot Halong baai, trein, boottocht op de rivier en binnenlandse vlucht). Ook was de combinatie cultuur en natuur erg goed.

  8,0

  8,0
 • Een zeer mooie maar intensieve reis vol indrukken door drie prachtige landen met een gezamenlijk afschuwelijke geschiedenis. Veel van geleerd, vol emoties doodmoe maar tevreden weer thuis.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • De hoogtepunten van Indochina (Vietnam, Laos & Cambodja)
 • Bezoek bergdorpje Sapa
 • Reizen door het ongerepte noorden van Vietnam en Laos
 • Tweedaagse boottocht Halong Bay inclusief maaltijden
 • Boottocht naar Ban Muang Ngoi
 • Hotelovernachtingen met ontbijt

Klantwaardering

9,0

Wat een geweldige reis!!!! Alles tot in de puntjes verzorgd...
Wat een geweldige reis!!!! Alles tot in de puntjes verzorgd mede dankzij Eveline!!! Eveline je bent super, Math en ik willen wel al onze verdere reizen samen met jou doen. Bedankt Greetje en Math

Greetje - 9,0
Heb een geweldige vakantie gehad met erg leuke en gezellige...
Heb een geweldige vakantie gehad met erg leuke en gezellige reisgenoten door 3 bijzondere landen met elk hun eigen bijzondere geschiedenis. Heb een hoop gezien en gedaan en alles werd goed geregeld door reisleider Paul!

Maurice B. - 10,0
Een mooie, leerzame, spirituele reis! Veel gezien en meegema...
Een mooie, leerzame, spirituele reis! Veel gezien en meegemaakt, wat in positieve zin, veel indruk heeft gemaakt. Ook de verschillende manieren van reizen, bootjes, bus, trein, vliegtuig, is een ervaring op zich zelf. Het is goed georganiseerd! Ik kijk er met een goed gevoel op terug!

Alja D. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Indochina

Het weer in Indochina

31°C

Terug naar boven