Van Buenos Aires naar Lima

Van Buenos Aires naar Lima27 dagen

Een mooie rondreis naar Argentinië, Bolivia & Peru. Naast de vele culturele overeenkomsten die deze landen delen - zoals een aanwezige indianencultuur waarin Pachamama, ofwel Moeder Aarde, centraal staat en een rijk Spaans koloniaal verleden - zijn er ook veel verschillen. Deze verschillen manifesteren zich tot op de dag van vandaag in het straatbeeld van alledag. De landen delen het indrukwekkende Andesgebergte en onderscheiden zich tegelijkertijd door dezelfde bergketen. De fel gekleurde rotswanden in Argentinië, de eindeloos witte zoutvlakten in Bolivia en de perfect aangelegde Inca-terrassen in Peru geven een compleet ander beeld van het continent. Een fantastische reis van de Atlantische kust naar de Stille Oceaan.

Van:
Aan:
Routekaart Van Buenos Aires naar Lima, 27 dagen
 1. Amsterdam - Buenos Aires
 2. Buenos Aires
 3. Buenos Aires
 4. Buenos Aires - vlucht naar Salta
 5. Salta
 6. Salta - Cafayate
 7. Cafayate - Cachi - Salta
 8. Salta - Purmamarca - Tilcara
 9. Tilcara - Humahuaca - Villazón - Uyuni
 10. Uyuni, excursie zoutmeer Uyuni
 11. Uyuni - Potosí
 12. Potosí - Sucre
 13. Sucre, marktdag Tarabuco
 14. Sucre - vlucht naar La Paz
 15. La Paz
 16. La Paz – Tiwanaku - Copacabana
 17. Copacabana - overnachting Isla del Sol
 18. Isla del Sol - Puno
 19. Puno
 20. Puno - Cusco
 21. Cusco
 22. Cusco - Heilige Vallei, Ollantaytambo
 23. Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes, Machu Picchu
 24. Aguas Calientes - trein naar Cusco
 25. Cusco - vlucht naar Lima
 26. Lima - Amsterdam
 27. aankomst Amsterdam

Route op datum:

Reisbeschrijving

Buenos Aires

Dag 1 Amsterdam - Buenos Aires
Dag 2 aankomst Buenos Aires
Dag 3 Buenos Aires

Buenos Aires Argentinie DjoserWe beginnen de reis in de miljoenenstad Buenos Aires. We voelen ons snel thuis in deze drukke en toch ook heel aangename stad die een geheel eigen Europees karakter heeft en meer dan eens het Parijs van het zuidelijk halfrond is genoemd. Het Casa Rosada, ofwel Roze Huis, is gelegen aan de Plaza de Mayo en is tot op heden de zetel van de Argentijnse regering. De legendarische Evita Perón sprak vanaf het balkon de Argentijnen toe. Tot het jaar 2006 liepen hier de ‘dwaze moeders’ hun dagelijkse ronde om gerechtigheid op te eisen voor hun verdwenen mannen, zonen en vaders tijdens het militair regime. Naast interessante musea in het centrum en de indrukwekkende begraafplaats in de wijk Retiro, zijn er ook andere wijken die een bezoek meer dan waard zijn. Palermo met de vele goede restaurants en Puerto Madero zijn zeker aanraders.

Salta, Cafayate

Dag 4 Buenos Aires - vlucht naar Salta
Dag 5 Salta, optionele excursie 'Trein naar de Wolken'
Dag 6 Salta - Cafayate
Dag 7 Cafayate - Cachi - Salta

Salta1 Na een korte vlucht komen we aan in het Spaans koloniale Salta, een stad die gekenmerkt wordt door een typische traditionele inrichting van het schaakbordpatroon en kleurrijke huizen. De Zwitserse kabelbaan brengt je naar de San Bernardo-heuvel voor een weids uitzicht over de stad en de omringende bergen. Salta is tevens de uitvalsbasis voor de prachtige omgeving. We rijden naar het wijndorpje Cafayate via de rode bergen van de Quebrada de las Conchas. In Cafayate kunnen we de overheerlijke Torrontes wijn proeven die uit deze regio komt. Behalve een bodega kun je hier kunstenaarsateliers bezoeken met vooral keramiek. Probeer ’s avonds eens een ‘parillada’, een Argentijnse barbecue, die in restaurants vaak vergezeld gaat van dans en muziek rond een vuur op de binnenplaats. De bekende Ruta 40 leidt ons naar het charmante witte dorpje Cachi en loopt parallel aan de Calchaque rivier.

Humahuaca, Uyuni

Dag 8 Salta - Purmamarca - Tilcara
Dag 9 Tilcara - Humahuaca - Villazón - trein naar Uyuni
Dag 10 Uyuni, excursie Zoutmeren

Bolivia Zoutvlakte Uyuni DjoserDe Heuvel met zeven kleuren laat zich van zijn beste kant zien in Purmamarca. Met de bus vervolgen we onze reis richting Humahuaca. Deze vallei met zijn spectaculaire kleuren en vormen kwam als cultureel landschap in 2003 op de Werelderfgoedlijst. De weg er doorheen biedt al 10.000 jaar ruimte aan de belangrijke culturele route: de Camino Inca. We lopen de grens over naar Villazón en reizen per trein door naar Uyuni waar we laat in de avond aankomen. We verblijven twee nachten in de plaats Uyuni en maken een excursie naar de beroemde Salar de Uyuni, de op een na grootste zoutvlakte van de wereld met een oppervlakte van 10.582 km2. Vroeger was het een immense zoutzee, die een groot gedeelte van Bolivia bedekte. Nu is het een wonder van de natuur, want ondanks al het zout zijn er subtropische alpenweiden, rotseilanden en wandelende zoutduinen. Een plek om geweldige foto’s te maken.

Potosi, Sucre

Dag 11 Uyuni - Potosi
Dag 12 Potosi - Sucre
Dag 13 Sucre, bezoek markt Tarabuco

Via de hoogste stad van de wereld, Potosí, een stad die zijn ontstaan dankt aan de ontdekking van zilvererts in 1545, vervolgen we onze reis naar Sucre. De officiële hoofdstad is volgens velen de mooiste stad van Bolivia. Dankzij het milde klimaat, gezellige pleinen en bijzondere kerken is het een populaire stad. We bezoeken de kleurrijke indianenmarkt van Tarabuco.
Tarabuco Sucre Bolivia Djoser

La Paz

Dag 14 Sucre - vlucht naar La Paz
Dag 15 La Paz

Een binnenlandse vlucht brengt ons naar La Paz, gelegen op 3.600 meter. Bezoek hier een van de verschillende musea, het Plaza Murillo, het centrale plein, of neem de Mi Teleferico (Mijn Kabelbaan) naar boven om van het geweldige uitzicht te genieten van de met sneeuw bedekte Andes bergen. Daarnaast zijn er ook veel verschillende marktjes te vinden in La Paz, zoals bijvoorbeeld de bijzondere 'heksenmarkt' in Calle Linares, waar veel kruiden en bergen gedroogde lama-foetussen in een mandje als koopwaar aangeboden worden.

Titicameer, Isla del Sol

Dag 16 La Paz - Tiwanaku - Copacabana
Dag 17 Copacabana - overnachting Isla del Sol
Dag 18 Isla del Sol - Puno
Dag 19 Puno

Titicaca rieten bootje Bolivia Na deze levendige stad reizen we door naar het Titicacameer. Dit meer op de grens van Bolivia en Peru is het grootste meer van Zuid-Amerika en het hoogst gelegen meer ter wereld. De eerste nacht overnachten we in Copacabana, gelegen aan het Titicacameer. De nacht erna overnachten we op een eiland middenin het meer: Isla del Sol. De indianen zijn ervan overtuigd dat de zon hier geboren is. We steken de grens over naar Peru. Vlakbij Puno liggen de drijvende rieteilanden, bewoond door ongeveer 300 Uros-indianen. Maak hier een tocht met een rieten boot en bezoeken de eilanden. Soms mag je ook een schooltje bekijken. Niet altijd, want de leraar komt niet elke dag naar de eilanden om les te geven.

Cusco, Machu Picchu

Dag 20 Puno - Cusco
Dag 21 Cusco
Dag 22 Cusco - Heilige Vallei - Ollantaytambo
Dag 23 Ollantaytambo - trein naar Aguas Calientes, Machu Picchu
Dag 24 Machu Picchu - trein naar Cusco

Cusco Peru DjoserCusco was de belangrijkste stad van het hele Inca Rijk. Ga mee op een tour naar archeologische ruïnes van Sacsayhuamán. We reizen door de Heilige Vallei naar het plaatsje Ollantaytambo waar we overnachten. In de Heilige Vallei worden we getrakteerd op fantastische uitzichten over de beroemde Inca-terrassen. We reizen per trein door naar Aguas Calientes waar we bij een absoluut hoogtepunt van de reis zijn aangekomen: Machu Picchu. Doordat de Spanjaarden deze geweldige stedelijke creatie nooit hebben ontdekt is dit het best bewaarde overblijfsel uit het Inca tijdperk. De stad bevindt zich op 2.430 meter hoogte te midden van tropische bergwouden. Na een overnachting in de bergen nemen we de trein terug naar Cusco voor nog een overnachting in dit gezellige stadje.

Lima


Dag 25 Cusco - vlucht naar Lima
Dag 26 Lima - Amsterdam
Dag 27 aankomst AmsterdamKathedraal Lima Peru Djoser

We eindigen onze reis in de Peruaanse hoofdstad Lima. Bezoek hier het Plaza de Armas, de historische kern van de stad, het Museo de la Nacion, het beste museum in Peru over prehistorische culturen, of strijk op je laatste dag neer op een van de gezellige terrasjes. Vanuit Lima vliegen we terug naar Amsterdam.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen wel een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
KLM

Vertrekdata 2019

Start - einde

Beschikbaarheid

Prijs

Start - einde

08 okt - 03 nov

Beschikbaarheid

voldoende
Deelnemers
Er is op dit moment geen groepsinformatie beschikbaar voor deze vertrekdatum.

Prijs

€ 3.795,-

Inclusief

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar Salta
 • Binnenlandse vlucht van Sucre naar La Paz
 • Binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Treinreis van Villazón naar Uyuni en naar Machu Picchu
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursie naar Salar de Uyuni in Bolivia
 • Excursie Tarabuco markt vanuit Sucre
 • Excursie naar Tiwanaku archeologische inkasite
 • Verblijf op Isla del Sol
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Exclusief

Reisverzekering, maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Buenos Aires en Lima bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires ligt in het centrum van de stad aan de beroemde Avenida de Mayo. Het is een mooi klassiek hotel dat perfect past bij de glorie van de Argentijnse hoofdstad.

De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

In Lima ligt het verlengingshotel in de moderne wijk Miraflores, met veel restaurants en winkels. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Vluchttoeslagen (inbegrepen)

Luchtvaartmaatschappijen berekenen naast luchthavenbelastingen ook brandstof- en veiligheidstoeslagen. In de gepubliceerde reissom is een totaalbedrag voor deze toeslagen opgenomen. Deze bedragen zijn frequent onderhevig aan veranderingen door nieuwe belastingen/toeslagen en wijzigingen in de kosten van brandstof. Indien van toepassing berekent Djoser een verhoging alsnog door. Voor deze reis is in de reissom een totaalbedrag aan luchthavenbelastingen/toeslagen opgenomen van ongeveer €370,-

Groepssamenstelling

Onze groepen bestaan uit samen- en alleenreizenden. Reis je alleen dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen. De deelnemers zijn Nederlands en Belgisch. Het kan bij deze reis van Buenos Aires naar Lima ook voorkomen dat zich enkele belangstellenden uit Duitsland, Oostenrijk of Zwitserland hebben aangemeld.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Bij een aantal vertrekdata zie je ‘vertrek gegarandeerd’ vermeld staan. Voor meer informatie over doorgang van de reis en gegarandeerd vertrek, klik hier.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 10.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in comfortabele, centraal gelegen middenklasse hotels. We kiezen vaak voor kleinschalige hotels met een gezellige sfeer en koloniaal karakter. Vanwege de centrale ligging ben je dus altijd in de buurt van de belangrijkste bezienswaardigheden of leuke restaurantjes.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

 Buenos Aires Hotel Castelar
 Salta Petit Hotel
 Uyuni Tonito Hotel
 Sucre Hotel Independencia
 La Paz Naira Hostal
 Puno Hotel Balsa
 Cusco Los Aticos


Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Eenpersoonskamer

Alleenreizenden worden, in goed overleg, ingedeeld met andere alleenreizenden van hetzelfde geslacht. Wil je niet ingedeeld worden met een andere deelnemer, dan kun je een eenpersoonskamer boeken tegen de daarvoor geldende toeslag vanaf € 575,-.

 • Buenos Aires naar Lima hotel accommodatie overnachting rondreis Djoser
 • Buenos Aires naar Lima hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Argentinie overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Argentinie overnachting hotel accommodatie Djoser
 • Buenos Aires naar Lima hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Argentinie hotel accommodatie overnachting Djoser
 • Argentinie hotel accommodatie overnacht Djoser
 • Peru en Boliviahotel accommodatie overnachting Djoser

Vliegreis

KLM

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

Kies vertrekdatum:

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Amsterdam - Buenos Aires

  Vertrek

  21:05

  Aankomst

  05:55*

 • Vlucht met

  KLM

  Traject

  Lima - Amsterdam

  Vertrek

  20:00

  Aankomst

  15:25*

* aankomst volgende dag


Tijdsverschil: in onze winter is het in Argentinië 4 uur vroeger en in onze zomer 5 uur. In Bolivia is het in onze zomer 6 uur vroeger, in de winter 5 uur vroeger en in Peru is het in onze zomer 7 uur vroeger en in de winter 6 uur. 

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

De prijs van de reis zonder de internationale vluchten, maar wel inclusief de binnenlandse vluchten, bedraagt vanaf €2.995,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Zowel in Argentinië, Bolivia als in Peru gebruiken we overwegend een comfortabele eigen bus. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Sommige reisdagen zijn wat langer, dit kan zijn vanwege het aantal kilometers of omdat de wegen soms minder goed begaanbaar zijn. Hoe dan ook zijn de busritten vrijwel altijd prachtig. Onderweg in de Andes kun je volop genieten van het mooie uitzicht op het hooggebergte.

Op de zoutvlakte maken we gebruik van stoere jeeps. Van Uyuni naar La Paz maken we gebruik van een openbare, comfortabele nachtbus. Bij groepen van 10 personen en minder maken we voor het traject Puno - Cusco gebruik van een comfortabele openbare bus.

Voor de trajecten van Villazón naar Uyuni en voor de reis naar Machu Picchu reizen we per trein. Het reizen met de trein is ook voor de locals een perfecte manier van vervoer en dit is dan ook een leuke manier om met de lokale bevolking in contact te komen.

Op het Titicaca-meer maken we uiteraard gebruik van boten.

Om tijd te besparen hebben we ook een aantal binnenlandse vluchten gepland voor deze reis. In Argentinië vliegen we van Buenos Aires naar Salta, in Bolivia van Sucre naar La Paz en in Peru van Cusco naar Lima.

 • KLM vliegtuig
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima Djoser
 • Bus vervoer Buenos Aires Lima
 • Buenos Aires trein vervoersmidden Rondreis Djoser
 • Buenos Aires rondreis boot vervoersmiddel Djoser

Bij de reis inbegrepen

 • Vliegreis met KLM
 • Alle vluchttoeslagen
 • Binnenlandse vlucht van Buenos Aires naar Salta
 • Binnenlandse vlucht van Sucre naar La Paz
 • Binnenlandse vlucht van Cusco naar Lima
 • Vervoer per airconditioned bus
 • Treinreis van Villazón naar Uyuni en naar Machu Picchu
 • Hotelovernachtingen inclusief ontbijt
 • Excursie naar Salar de Uyuni in Bolivia
 • Excursie Tarabuco markt vanuit Sucre
 • Excursie naar Tiwanaku archeologische inkasite
 • Verblijf op Isla del Sol
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Diensten Djoser servicebalie Schiphol

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. In Buenos Aires slentert de een graag over de San Telmo markt, terwijl de ander liever naar de Recoleta begraafplaats gaat of het moderne en hippe havengebied Puerto Madero bezoekt. In Salta is de zogenaamde wolkentrein zeker de moeite waard! Voor activiteiten in de natuur zijn er ook verschillende opties waar je uit kunt kiezen. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer op uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen 'en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen, maar de eventuele entreegelden betaal je pas ter plaatse wanneer je daadwerkelijk aan de excursie deelneemt.

Tijdens deze reis door Argentinië, Bolivia en Peru zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Bezoek aan de Cerro de 7 Colores in Purmamarca
 • Excursie met jeeps over de zoutvlakte van Uyuni, we nemen o.a. een kijkje bij een zoutfabriekje, stoppen bij de grappig gevormde zoutbergjes en ojos de salar en reizen naar het mooie Isla Pescado, een vulkanisch gevormd 'eilandje' vol met enorme cactussen.
 • Een bezoek aan de indianenmarkt van Tarabuco vanuit Sucre. Kijk je ogen uit op de mooi geklede lokale bevolking die hier zijn waar komt aanbieden of de inkopen komt doen. Een kleurrijk geheel.
 • Een bezoek aan Tiwanaku en Copacabana. Breng in de pelgrimsplaats zeker een bezoekje aan de Moorse kathedraal.
 • We maken de prachtige rit van Puno naar Cusco, onderweg stoppen we bij Raqchi waar we een klein Inca ruïne bezoeken en in Andahuaylillas brengen we een bezoekje aan een mooi kerkje.
 • Met de trein reizen we naar Aguas Calientes. Na een overnachting nemen we ’s morgens vroeg een van de eerste bussen naar Machu Picchu en vertelt de lokale gids je over deze indrukwekkende Inca-ruïnes. Na een rondleiding van 1 tot 2 uur kun je zelf ook nog rondkijken.
   

Daarnaast zijn er diverse bezienswaardigheden te bezoeken of activiteiten te ondernemen op de route zoals:

 • Tren a las Nubes, de Wolkentrein door de imposante bergen vanuit Salta
 • Bezoeken van een Torrontes wijngaard inclusief proeverij
 • Bezoek aan de zilvermijnen van Potosí

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Een paspoort, dat na thuiskomst nog minimaal 6 maanden geldig is.

Geldzaken

In Argentinië wordt er betaald met de Peso, in Bolivia met de Boliviano en in Peru met de Nuevo Sol. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: in de grote steden zijn veel geldautomaten. Belangrijk is dat je bankpas een werelddekking heeft, controleer dit voor vertrek bij je bank. Hou daarbij rekening met het feit dat de maximumbedragen die je kunt pinnen beduidend lager zijn dan in Nederland en België.(omgerekend ca. € 100,-)
Contant: Euro en/ of Amerikaanse Dollars (voor achter de hand). De lokale omwisselkoers is beter dan de vaste koers die banken hanteren. Het is dus iets voordeliger om ter plaatse geld te wisselen dan geld te pinnen. We adviseren je om een bedrag van minimaal € 300,- en/ of Amerikaanse dollars mee te nemen.
Creditcards: worden bijna overal geaccepteerd. Soms is het nodig om hierbij uw paspoort te tonen.

Het leven in Argentinië is duurder dan in Bolivia en Peru en in Bolivia vinden we het laagste prijsniveau. Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, overige entreegelden (waaronder die van Machu Picchu) , facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 300,- per persoon per week.

Het is gebruikelijk fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 35,-.

Maaltijden

Het ontbijt is opgenomen in de reissom. Voor de overige maaltijden kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken; de reisbegeleiding geeft je vanzelfsprekend graag tips. Deze overige maaltijden zijn dan ook niet bij de reis inbegrepen.

In Argentinië is vlees het belangrijkste onderdeel van de maaltijd. Toch zijn er ook enkele vegetarische restaurants. De menukaarten lijken op de Europese, maar je ziet ook vaak lokale gerechten. Casuelo de cabrito in Patagonië is een geitenvleesragout, sopa is een indiaans pasteitje van maïs, eieren en kaas. Het ontbijt bestaat uit toast en croissantjes.

In Bolivia en Peru is het leuk om op de markt een lekker 'salteña-broodje' of een 'empanada' te kopen of 's avonds een plaatselijk tentje te bezoeken. Als ontbijt kun je, naast de traditionele 'desayuno', in veel gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, soms met heerlijk vers fruit erbij. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'almuerzo' bestellen. Dit bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een eenvoudig nagerecht. Het zijn misschien niet altijd culinaire hoogstandjes, maar het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen. 

's Avonds is de peña een leuke plek om te vertoeven. Hier worden naast live-muziekoptredens vaak hapjes of maaltijden geserveerd. Probeer de bekende coca-thee eens; deze is niet alleen goed tegen hoogteziekte maar ook gewoon lekker. Of de chicha-drank, die al eeuwenlang door de indianen uit yuca en maïs wordt gebrouwen. Bijna overal worden ook Europese maaltijden geserveerd.

Gezondheid

Voor deze reis wordt aangeraden:

- Vaccinaties tegen DTP, hepatitis A en gele koorts.

Let op! De inenting tegen Gele Koorts is voor een bezoek aan Bolivia verplicht als je uit een risicoland voor gele koorts komt of daar in transit bent geweest. Je kunt dan bij aankomst in het land gecontroleerd worden, waarbij je het inentingspaspoort moet kunnen laten zien. 

Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine reisapotheek mee te nemen met o.a. pijnstillers en een middel tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding heeft voor noodgevallen overigens ook een medische set bij zich, met daarin steriel hulpmateriaal.

In Argentinië en vooral in Bolivia en Peru kunnen de hygiënische omstandigheden soms wat te wensen over laten. Uiteraard is het handig om een middel tegen darmstoornissen mee te nemen en ook een zoutoplossing (ORS) tegen uitdroging kan van pas komen. Voor noodgevallen beschikt de reisbegeleiding over een medische set, met daarin steriel hulpmateriaal.

De reisroute is zo uitgestippeld dat je langzaam aan de hoogte kunt wennen. Ernstige vormen van hoogteziekte (soroche) loop je dus niet op, maar toch zorgt het lagere zuurstofgehalte in de lucht soms voor hoofdpijn, misselijkheid, duizelingen of kortademigheid. Vooral na aankomst in Potosí moet je lichaam behoorlijk wennen aan de hoogte en daar kun je fysieke inspanning het beste vermijden. Doe het de eerste dagen op deze grote hoogte rustig aan. Verder is het belangrijk veel water te drinken, waardoor de zuurstof makkelijker wordt opgenomen. Bespreek je reisplannen met de huisarts. Zeker reizigers met hart- en/of longaandoeningen en personen die ouder zijn dan zestig, raden we aan te overleggen met de huisarts. Ter plekke kun je deze 'soroche' in eerste instantie tegengaan door rust te nemen en door volksmiddeltjes uit te proberen, zoals het kauwen van coca-bladeren of het drinken van coca-thee.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Hotelverlenging

Verlenging met accommodatie is in Buenos Aires en Lima bij te boeken. Het hotel in Buenos Aires ligt in het centrum van de stad aan de beroemde Avenida de Mayo. Het is een mooi klassiek hotel dat perfect past bij de glorie van de Argentijnse hoofdstad.

De prijs is vanaf € 50,- op basis van logies/ontbijt in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 95,- per nacht.

In Lima ligt het verlengingshotel in de moderne wijk Miraflores, met veel restaurants en winkels. De prijs is vanaf € 30,- op basis van logies in een tweepersoonskamer per persoon per nacht. De prijs voor een eenpersoonskamer is vanaf € 45,- per nacht.

De genoemde prijzen zijn zonder wijzigingskosten van de vlucht en de transfer van/naar de luchthaven.

Klimaat en geografie

Buenos Aires ligt zoals het grootste deel van Argentinië in de gematigde zone van het zuidelijk halfrond. Januari is de warmste maand van het jaar met een gemiddelde van rond de 25 graden, terwijl het kwik midden in de winter, in juli, tot gemiddeld 12 °C daalt. De zomermaanden zijn warm en benauwd.

Het klimaat van Bolivia en Peru is nogal wisselend per gebied. Maar ondanks de ligging nabij de evenaar (Bolivia ligt op dezelfde breedtegraad als bijvoorbeeld Hawaï) ligt de gemiddelde temperatuur over het algemeen lager dan men zou verwachten. Bolivia wordt wel het 'dak van de Nieuwe Wereld' of 'het Tibet van Zuid-Amerika' genoemd en dit is natuurlijk niet voor niets. Afgezien van het wat mildere klimaat van Santa Cruz en Sucre bezoeken we in Bolivia vooral de 3000 tot 4000 meter hoge Altiplano. Op deze kale en droge hoogvlakte kan het kwik vooral 's nachts en in onze zomermaanden flink dalen. Vooral de zoutvlakte bij Uyuni staat bekend om de bijna Siberische nachttemperaturen! Overdag zijn de temperaturen veel hoger en kun je zelfs in de winter soms in een trui of T-shirt rondlopen. Het Titicaca-meer ligt op ongeveer 3700 meter. Ook hier daalt de temperatuur 's nachts vaak beneden het vriespunt.

De regentijd in deze landen loopt ongeveer van december tot en met maart. Het is er dan zomer en er is dan vaak mist en bewolking. De regentijd hoeft echter geen belemmering voor het reizen te zijn; de natuur is dan juist op z'n mooist en de temperaturen zijn veel aangenamer. In de wintermaanden (onze zomer) vriest het 's nachts meestal, maar overdag is het normaliter zonnig en erg helder. De temperatuur loopt in de wintermaanden overdag op tot ongeveer 12-18°C en met de stralingswarmte van de felle zon is het 's middags in de zon wat aangenamer. Zodra de zon laag staat, dus vooral in de ochtend en namiddag, daalt de temperatuur weer sterk en is warme kleding noodzakelijk. Ook binnen in de gebouwen en in het hotel is het 's avonds koud, aangezien er niet altijd verwarming is.

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

FAQ

Hoe reis je met Djoser van Buenos Aires naar Lima?

Zowel in Argentinië, Bolivia als in Peru gebruiken we een comfortabele eigen bus. Onderweg wordt er regelmatig gestopt om de benen te strekken, om foto's te maken of om in een dorpje wat te eten. Op de zoutvlakte maken we gebruik van stoere jeeps. Bij groepen met 10 of minder deelnemers maken voor het traject Puno - Cusco gebruik van een comfortabele openbare bus. Deze bus maakt onderweg een aantal interessante stops. Naar Machu Picchu reizen we met een boemeltreintje. Op het Titicaca-meer maken we uiteraard gebruik van boten.

Om tijd te besparen hebben we ook een aantal binnenlandse vluchten gepland voor deze reis. In Argentinië vliegen we van Buenos Aires naar Salta, in Bolivia van Sucre naar La Paz en in Peru van Cusco naar Lima.

Waar overnachten we tijdens deze reis?

Is de gemiddelde reisduur per dag lang?

Is het mogelijk de reis te vervroegen of te verlengen?

Wat moet ik meenemen op deze reis?

Wie begeleidt de reis?

Heb ik een visum nodig voor Argentinië, Bolivia en/of Peru?

Is het mogelijk om een éénpersoonskamer te boeken?

Wat is de maximale groepsgrootte?

Kan ik mobiel bellen?

Kan ik gebruik maken van WiFi?

Wat is het voltage?

Wat voor weer kan ik verwachten?

Wat zijn de betaalmiddelen in de Argentinië, Bolivia en Peru?

Wat is het tijdsverschil?

Wat zijn de extra kosten waar ik op moet rekenen tijdens deze reis?

Hoe zijn de maaltijden geregeld?

Heb ik voor deze reis, vanwege de hoogte, een goede conditie nodig?

Hoeveel kilo bagage is toegestaan op de binnenlandse vluchten?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Pascal B.

  Deze reis voldeed ten volle aan onze verwachtingen. Een ware openbaring om ook een stuk van dit werelddeel te ontdekken en beleven. Een ware aanrader voor diegenen die even uit hun eigen ervaring wensen te stappen. Kristien en Pascal

  8,0

  8,0
 • Luc D.

  Wij hebben een heel fijne reis gehad, een zeer goede reisleidster, een fijn gezelschap, een niet te grote groep. Wij hebben mooie zaken gezien die in het programma zaten, wij hebben een bezoek gebracht aan de zinkmijnen van Potosi, dat laat een onuitwisbare indruk na. Kortom: een geslaagde reis.

  9,0

  9,0
 • Paul van H.

  Een werkelijk adembenemende reis -op hoog niveau in meer opzichten-, een kennismaking met diverse culturen, waarbij Pachamama zich meermaals van zeer schone zijde laat zien, waar de bevolking op hartverwarmende wijze openhartig niet-digitaal communiceert en culinaire gastvrijheid je energie geeft!

  9,0

  9,0
 • Simone P.

  De reis was geweldig! Zeker een aanrader. Ontzettend genoten en heel veel mogen zien. Top geregeld door Djoser.

  9,0

  9,0
 • Rico L.

  Ik heb deze reis als erg bijzonder ervaren. De grote steden en de kleine dorpjes waren erg indrukwekkend om te zien.

  9,0

  9,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Surrealistische route door de Quebrada de Cafayate in Noord Argentinië
 • Overheerlijke Torrontés wijnen proeven in Cafayate
 • Excursie unieke Zoutmeer van Uyuni
 • Bezoek aan de kleurrijke markt in Tarabuco
 • Excursies naar Tiwanaku en Machu Picchu archeologische sites
 • Overnachting op het bijzonderen Isla del Sol
 • Drie tijdsbesparende binnenlandse vluchten
 • Rechtstreekse vluchten met KLM
 • Overnachtingen mét ontbijt
 • Eigen bus ter beschikking
 • Nederlandse reisbegeleiding

Klantwaardering

8,8

Deze reis voldeed ten volle aan onze verwachtingen. Een ware...
Deze reis voldeed ten volle aan onze verwachtingen. Een ware openbaring om ook een stuk van dit werelddeel te ontdekken en beleven. Een ware aanrader voor diegenen die even uit hun eigen ervaring wensen te stappen. Kristien en Pascal

Pascal B. - 8,0
Wij hebben een heel fijne reis gehad, een zeer goede reislei...
Wij hebben een heel fijne reis gehad, een zeer goede reisleidster, een fijn gezelschap, een niet te grote groep. Wij hebben mooie zaken gezien die in het programma zaten, wij hebben een bezoek gebracht aan de zinkmijnen van Potosi, dat laat een onuitwisbare indruk na. Kortom: een geslaagde reis.

Luc D. - 9,0
Een werkelijk adembenemende reis -op hoog niveau in meer opz...
Een werkelijk adembenemende reis -op hoog niveau in meer opzichten-, een kennismaking met diverse culturen, waarbij Pachamama zich meermaals van zeer schone zijde laat zien, waar de bevolking op hartverwarmende wijze openhartig niet-digitaal communiceert en culinaire gastvrijheid je energie geeft!

Paul van H. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Van Buenos Aires naar Lima

Het weer in Van Buenos Aires naar Lima

12°C

Terug naar boven