Van San Salvador naar Antigua

Van San Salvador naar Antigua 21 dagen

Een mooie reis dwars door El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala. In El Salvador bezoeken we het interessante koloniale Suchitoto en bewonderen de Santa Ana-vulkaan. Copán in Honduras staat bekend om zijn geweldige Maya-ruïnes. In Guatemala begeven we ons in het mooie Rio Dulce en bezoeken de Maya-stad Tikal in de groene Peten jungle. Ruiger zijn de grootse vulkanen die de Lago Atitlan omgeven. Hier vinden we ook de prachtige koloniale stad Antigua en de kleurrijke markt van Chichicastenango. Voor een ontspannen evenwicht, verblijven we zowel aan de Pacific kust en relaxen we aan de Caribische kust in het exotische Belize.

Van:
Aan:


Routekaart Van San Salvador naar Antigua, 21 dagen
 1. Amsterdam - aankomst San Salvador
 2. San Salvador, excursie Joya de Ceren & vukaan San Salvador
 3. San Salvador - La libertad - Concepción de Ataco
 4. Concepción de Ataco - vulkaan Santa Ana - Suchitoto
 5. Suchitoto
 6. Suchitoto - Anguiatu - Copán
 7. Copán, bezoek archeologische site
 8. Copán
 9. Copán - Rio Dulce
 10. Rio Dulce - boot naar Livingston
 11. Livingston - Punta Gorda - Placencia
 12. Placencia
 13. Placencia - Dangriga - Flores
 14. Flores, bezoek archeologische site Tikal
 15. Flores - vlucht naar Guatemala-Stad - Antigua
 16. Antigua
 17. Antigua - Chichicastenango - Panajachel
 18. Panajachel
 19. Panajachel - Antigua
 20. Antigua - Guatemala-Stad - Amsterdam
 21. aankomst Amsterdam

Reisbeschrijving

San Salvador

Dag 1 Amsterdam - aankomst San Salvador
Dag 2 San Salvador, excursie Joya de Ceren & vukaan San Salvador
Dag 3 San Salvador - La libertad - Concepción de Ataco

Na een vlucht via de Verenigde Staten bereiken we San Salvador, hoofdstad van het kleinste land van Centraal Amerika, El Salvador. Binnen Centraal Amerika is San Salvador een mondaine en moderne stad. Niet ver van de stad vinden we het Pompei van de Amerika’s in het plaatsje La Joya de Ceren. Een mayadorp van ca. 600 na Christus ligt hier bedolven onder de lavastromen. Dit Unesco werelderfgoed is een bezoek meer dan waard. Ook bezoeken we de San Salvador-vulkaan. Vanaf verschillende wandelpaden heb je hier een mooi uitzicht. Dat Latijns-Amerika kleurrijk is, zien we in het dorpje Ataco waar het leven van alle dag op de koffieplantages op de oude muren wordt weergegeven. De muurschilderingen zijn werkelijk prachtig en in het plaatsje draait alles om de koffie.

Bergen en koloniaal verleden

Dag 4 Concepción de Ataco - vulkaan Santa Ana - Suchitoto
Dag 5 Suchitoto

TASuchitoto2Onderweg naar Suchitoto maken we een stop bij de indrukwekkende perfect kegelvorm van de Santa Ana-vulkaan. De vulkaan, in de mayataal llamatepeq genaamd, laat zich van geruime afstand al zien en kan bedwongen worden tijdens deze reis. Het turquoise kratermeer maakt deze klim meer dan de moeite waard.

Het koloniale Suchitoto in El Salvador staat bekend om de authentieke keienstraatjes, de  knusse kleurrijke huizen en de prachtige bruine dak pannen op de daken. Aan het centrale plein prijkt trots de witte façade van de katholieke kerk, in 1700 gebouwd door de Spanjaarden. Probeer hier eens een 'pupusa' (een soort gevulde tortilla), het nationale gerecht van El Salvador, die gebakken worden door de vrouwen op de hoeken van het plein. Suchitoto heeft een fantastisch uitzicht over het Lago Suchitlan. Het meer vormt een kruispunt waar jaarlijks vele soorten trekvogels passeren. Het beste kun je deze vogels bekijken door een boottocht te maken over het meer. Ook kun je kiezen voor een wandeling naar een waterval langs een bijzondere geologische rotsformatie. Sluit de dag af met een drankje met uitzicht over het meer terwijl de zon langzaam ondergaat.

Copán

Dag 6 Suchitito - Anguiatu - Copán
Dag 7 Copán, bezoek archeologische ruine
Dag 8 Copán
 
Copán - beeldVandaag steken de grens over naar Honduras, waar we de Spaanse koloniale cultuur achter ons laten en op zoek gaan naar de geschiedenis van de Maya’s. In de buurt van de grens met Guatemala vinden we de Copán Ruinas: een vredig bergdorpje met een karakteristiek centrum. Vanuit ons hotel hebben wij uitzichten over de weidse omgeving. Op slechts een kilometer afstand liggen de ruïnes van de eeuwenoude Mayastad Copán, die in de periode van 250 tot 900 n.C. een zeer bedrijvig centrum was. Dat de Maya's indertijd begaafde astronomen waren, blijkt uit de wijze waarop de gebouwen gesitueerd zijn.

We hebben ruim de tijd om het uitgestrekte ruïnecomplex te bezoeken. Opmerkelijk zijn de stèles met beeldhouwwerk en de trap met hiëroglyfen. Het bergachtige groene heuvellandschap lokt tot het maken van schitterende tochten te voet of te paard.

Rio Dulce, Livingston & Belize

Dag 9 Copán - Rio Dulce
Dag 10 Rio Dulce - boot naar Livingston
Dag 11 Livingston - Punta Gorda - Placencia
Dag 12 Placencia

We steken de grens van Guatemala over. Een mooie rit langs de oude bananenplantages van de United Fruits Company brengt ons naar het idylische Rio Dulce. We verblijven aan het Lago Izabal en varen door de canyon van de "zoete rivier" richting de Caribische Zee. Je kunt langs de rivier vele vogelsoorten bespieden. Einddoel is dan het aan de Caribische Zee gelegen en uitsluitend per boot bereikbare Livingston, dat ooit de belangrijkste koffie- en bananenexporthaven van Centraal-Amerika was. De Creoolse bevolking, die afstamt van slaven, handhaaft een heel eigen cultuur. Dit bijzondere plaatsje heeft een meer Caribische uitstraling, met reggae muziek en fleurig geschilderde houten huizen. Na een overnachting reizen we per boot door naar Placencia, Belize. Placencia betekent zoveel als "aangenaam". En dit is wel een heel aangename plek aan de Caribische kust om wat tijd door te brengen. We komen bij van de opgedane indrukken en laden weer op voor al het moois dat nog komen gaat.

Flores & Tikal


Dag 13 Placencia - Dangriga - Flores
Dag 14 Flores, bezoek archeologische site Tikal

Tikal GuatamalaOp zo’n kleine 300 km ligt Flores, de uitvalsbasis voor een van de hoogtepunten van deze reis. Tikal is een van de indrukwekkendste steden die de klassieke Maya-periode van Midden-Amerika rijk is. Het kende haar hoogtepunt tussen 300 en 850 n Chr. De laatste inscripties zouden in 889 zijn aangebracht. Pas in 1848 werd de stad herondekt. Sinds 1979 staat het op de UNESCO werelderfgoedlijst. Slechts een heel klein deel van de stad is bevrijd van de oerwoudvegetatie en gerestaureerd. Een indruk van de grootte van Tikal en het onafzienbare Petén-gebied krijg je door een van de hoge piramides te beklimmen. Meestal gaan we heel vroeg uit de veren: rond zonsopgang spelen en vliegen de daadwerkelijke bewoners van dit nationale park nog rond de ruïnes.

Antigua


Dag 15 Flores - vlucht naar Guatemala Stad - Antigua
Dag 16 Antigua

Antigua Guatemala (Explorer UK)Een binnenlandse vlucht brengt ons naar Guatemala-Stad, op een kleine afstand van het sfeervolle Antigua. Het pittoreske en gezellige stadje uit 1553 ligt aan de voet van drie vulkanen: Acatenango, Agua en Fuego. Als je goed oplet zie je dat de actieve vulkaan Fuego regelmatig rookpluimen uitstoot en in de avond zie je soms de top rood kleuren van de gloeiende lava. Antigua was lange tijd de hoofdstad van de Spaanse koloniale gebieden. Nadat de stad in 1773 grotendeels werd verwoest door een aardbeving, werd de hoofdstedelijke zetel verplaatst naar Guatemala Stad.

Niettemin werd Antigua heropgebouwd en bleef het koloniale karakter bewaard. Er zijn nog tientallen kerken, kloosters en andere Spaans koloniale monumenten te bezichtigen. Achter de fraai besneden houten poorten van de huizen liggen bloemrijke patio's met kleine winkeltjes en terrasjes. Ook ons hotel, vlakbij het Parque Central, is een prachtig koloniaal bouwwerk met patio's dat op de monumentenlijst staat. Dit was ooit het paleis van de dochter van een van de grootste Spaanse conquistadores van de 'nieuwe wereld': Pedro de Alvarado. We hebben ruim een dag de tijd om van dit prachtige stadje met haar Latijns-Amerikaanse leven te genieten.

Panajachel

Dag 17 Antigua - Chichicastenango - Panajachel
Dag 18 Panajachel
Dag 19 Panajachel - Antigua
Dag 20 Antigua - Guatemala-Stad - Amsterdam
Dag 21 aankomst Amsterdam

Guatamala markt chichicastenangoVanuit Antigua gaan we op weg om de fameuze markt van Chichicastenango te bezoeken, in de volksmond ook wel 'Chichi' genoemd. Op de markt, die op zondag en donderdag wordt gehouden, zie je talloze fleurig en traditioneel geklede families hun waren verkopen. Het hele gebeuren is een imponerend verkoopspektakel, waar je urenlang je ogen uitkijkt. Je vindt hier niet alleen groente, fruit, bloemen en keramiek. Ook kippen, varkens en ander vee loopt vrij over de markt. Handgemaakte textiel wordt hier door de afstammelingen van de Maya's te koop aangeboden: kledingstukken, tassen of kleden waar makkelijk meer dan een maand aan gewerkt is. In de nabijgelegen kerk loopt de inheemse bevolking voortdurend in en uit om kaarsjes te branden, wierook te branden, te bidden, te offeren en hun baby's te dopen. Het is een bijzonder gezicht om het Christendom en de oude Mata religies zo verweven te zien.

Via een schitterende route door de hooglanden, rijden we door naar het kratermeer van Atitlán. De uitzichten over het blauwe meer met de vulkanen op de achtergrond zal je niet snel vergeten. Ingeklemd tussen de voet van de kraterrand en het meer van Atitlán ligt het plaatsje Panajachel. Het vredige dorpje, ook wel Gringotenango genoemd, vormt een ideale uitvalsbasis om dorpjes als San Pedro of Santiago Atitlán te bezoeken, die ook rond het meer liggen. Liefhebbers kunnen wandelen door de prachtige omgeving langs velden en koffieplantages.

Vanuit Panajachel keren we weer terug in Antigua waar we nog de laatste souvenirtjes kunnen inslaan voordat we weer naar Amsterdam vliegen.


Op weg met Djoser

Bij onze reizen is geen sprake van een strak gepland reisschema. De reisdagen staan natuurlijk vast, maar ter plaatse wordt het programma in overleg tussen de groep en de reisbegeleiding ingevuld. De reisbegeleiding biedt de meeste dagen een programma aan. Je bent zeker niet verplicht hieraan deel te nemen. Wie er liever zelf op uitgaat, heeft daartoe alle vrijheid. Zo leer je een land tenslotte het beste kennen. Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers. De maximale groepsgrootte is 20 personen.

Lees de volledige beschrijving
Boek en reis met Djoser zekerheid Boek en reis met Djoser zekerheid

 

Inclusief

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Bezoek Santa Ana-vulkaan
 • Bezoek aan Maya-ruïnes van Copán
 • Bezoek aan het indrukwekkende mayacomplex Tikal
 • Binnenlandse vlucht Flores - Guatemala
 • Boottocht van Rio Dulce naar Livingston
 • Boottocht van Livingston naar Punta Gorda
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijten in San Salvador en Antigua (5 in totaal)
 • Bezoek kleurrijke markt van Chichicastenango

Exclusief

Reisverzekering, overige maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies, fooien, persoonlijke uitgaven, reserveringskosten € 25,-, bij 2 of meer personen € 35,-, etc.

Wijzigingen voorbehouden.
 

Groepssamenstelling en groepsgrootte

Onze groepen bestaan uit zowel samenreizende als alleengaande reizigers. Reis je alleen, dan vind je zeker snel aansluiting in onze kleine groepen.

Wil je meer specifieke informatie over de samenstelling van de groep en vertrekdatum van jouw keuze dan kunnen we je telefonisch (071 - 5126400, België: 09 223 00 69) meer informatie geven over bijvoorbeeld leeftijden en het aantal mannen, vrouwen of alleengaande reizigers.

Gemiddeld bestaan de groepen uit 16 deelnemers, het maximum is 20.

De gemiddelde groepsgrootte om de reis door te laten gaan is 8.

Praktische informatie

Accommodatie

We overnachten in middenklasse hotels. Indien we in een stad of dorp overnachten, dan ligt het hotel centraal. De tweepersoonskamers zijn voorzien van een eigen badkamer. Bij de keuze van de hotels is tevens gelet op het karakter en uitstraling. Zo heeft het hotel in Antigua een koloniaal karakter met een zwembad, mooie tuin of patio. Tijdens het verblijf in Suchitoto heb je vanuit ons hotel een geweldig uitzicht over het meer van Suchitlan. In totaal zijn er 5 ontbijten opgenomen in de reis. Op de overige dagen is het mogelijk in het hotel te ontbijten of juist een knus lokaal ontbijtrestaurantje te zoeken.

Bekijk hotelreviews op Tripadvisor

San Salvador Hotel Mariscal
Suchitoto Hotel El Tejado
Rio Dulce Hotel Catamaran
Placencia Sea Spray Hotel
Santa Elena/Flores Hotel Maya Internacional
Antigua Hotel Posada del Hermano Pedro

Deze selectie geeft een goed beeld van de hotels waar we op deze reis verblijven.

Vliegreis

United Airlines

Het meest voorkomende vluchtschema staat hieronder. Kies een datum voor eventuele afwijkende vluchtschema's. Alle schema's zijn onder voorbehoud van wijzigingen. De deelnemers ontvangen ongeveer 8 weken voor vertrek een voorlopig vluchtschema.

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Amsterdam - Houston

  Vertrek

  11:05

  Aankomst

  14:30

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - San Salvador

  Vertrek

  18:24

  Aankomst

  20:24

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Guetamala City - Houston

  Vertrek

  06:00

  Aankomst

  10:00

 • Vlucht met

  United Airlines

  Traject

  Houston - Amsterdam

  Vertrek

  16:45

  Aankomst

  09:20


Tijdsverschil: in Midden-Amerika is het tijdens onze zomertijd 8 uur vroeger, in de wintermaanden 7 uur.

CO2-compensatie

Reizen is verrijkend, maar het transport dat nodig is om nieuwe bestemmingen te ontdekken laat zijn sporen achter in de vorm van broeikasgassen, waaronder CO2. Door de CO2-uitstoot van de reis te compenseren kan ergens anders ter wereld dezelfde hoeveelheid CO2 worden voorkomen. Samen met de ANVR hebben we gekozen voor een samenwerking met de South Pole Group, de wereldmarktleider in het uitvoeren van CO2-reductie projecten. Wij steunen een project in Thailand dat bestaat uit het installeren van zonnepanelen waardoor geen kolen meer hoeven worden te verbrand om elektriciteit op te wekken. Met CO2-compensatie doen we met elkaar dus iets terug voor het klimaat én voor de lokale bevolking. Compenseer daarom je reis: dit is mogelijk voor slechts € 5,-. Vanzelfsprekend compenseren wij als Djoser ook alle reizen van onze medewerkers.

Landarrangement

Je kunt deze reis boeken zonder internationale vluchten, je boekt dan zelf je vliegtickets. De prijzen voor dit landarrangement zijn vanaf €0,-.

Houd bij de boeking van een landarrangement er rekening mee dat voor al onze reizen een minimum aantal deelnemers geldt.

Vervoer

Tijdens de reizen in Midden-Amerika maken we gebruik van een eigen, aan de groepsgrootte aangepaste bus zodat we kunnen stoppen wanneer we willen. We maken op deze reis gebruik van meerdere bussen daar we door verschillende landen reizen. De wegen in Guatemala en Belize zijn relatief goed. In El Salvador en Honduras zijn deze minder goed onderhouden, maar de mooie vergezichten in deze landen zijn geweldig! Tijdens de reis zal de bagage bovenop het dak van de bus gebonden worden. Van Rio Dulce naar Livingston en door naar Placencia reizen we deels met de boot.

Het traject van Flores naar Guatemala-Stad wordt met een binnenlandse vlucht afgelegd.
 

Bij de reis inbegrepen

 • Vluchten met United Airlines
 • Alle vluchttoeslagen
 • Nederlandse reisbegeleiding
 • Eigen bus ter plaatse
 • Bezoek Santa Ana-vulkaan
 • Bezoek aan Maya-ruïnes van Copán
 • Bezoek aan het indrukwekkende mayacomplex Tikal
 • Binnenlandse vlucht Flores - Guatemala
 • Boottocht van Rio Dulce naar Livingston
 • Boottocht van Livingston naar Punta Gorda
 • Hotelovernachtingen
 • Ontbijten in San Salvador en Antigua (5 in totaal)
 • Bezoek kleurrijke markt van Chichicastenango

Excursies

Bij Djoser bepaal je zelf welke bezienswaardigheden je de moeite waard vindt om te bezoeken. De een struint graag over de markt van Chichicastenango op zoek naar koopjes, de ander strijkt neer op het terras om, onder het genot van een drankje, het dagelijks leven gade te slaan. Een volgende gaat onder begeleiding van een lokale gids diep in op alle 'ins en outs' in Copán, terwijl de ander het liefst zelf rondwandelt. In de meeste gevallen kun je zelf of met groepsgenoten, al dan niet met hulp van onze reisbegeleiding, er te voet of met lokaal vervoer erop uit trekken. Toegangsgelden zijn dan ook niet bij de reissom inbegrepen, zodat je alle vrijheid hebt om je eigen plan te trekken.

Sommige bezienswaardigheden mag je niet missen, zijn slecht bereikbaar of liggen ‘en route' naar onze volgende overnachtingsplaats. Dergelijke excursies zijn bij Djoser in het programma opgenomen. Ook bij excursies die bij het programma inbegrepen zijn, geldt dat het entreegeld exclusief is.

Tijdens deze reis door El Salvador, Honduras, Belize en Guatemala zijn de volgende excursies in het reisprogramma inbegrepen:

 • Een bezoek aan de markt van Chichicastenango. Op deze traditionele markt kijk je je ogen uit. Vanuit de wijde omgeving komen de fleurig geklede families hun koopwaar op de markt aanbieden. Van versgeslachte kippen tot zelfgemaakte armbanden en tassen: je kunt er van alles kopen.
 • Een bezoek aan Copán ruïnes. Per tuktuk op weg naar de ruïnes van Copán. De portretten van de heersers van Copán zijn in steen uitgehakt en maken de ruïnes tot een onvergetelijke beleving.


In Midden-Amerika zijn nog vele andere excursies of bezienswaardigheden die zeker de moeite waard zijn. Hieronder enkele voorbeelden:
 

 • Bootocht over Suchitlan Lake; Tijdens een mooie boottocht over het meer dat nog heel jong is. Pas in 1976 nadat de dam bij Cerrón Grande gebouwd, is het meer ontstaan als een verbreding van de Lempa rivier.

Reisdocumenten

 • E-ticket. Meer informatie over de vlucht ontvang je ongeveer 2 weken voor vertrek.
 • Paspoort, dat bij vertrek nog minimaal 6 maanden geldig is.
 • Toestemming om zonder visum via de Verenigde Staten te reizen: de ESTA-verklaring. Hierover ontvangt u ongeveer 1 week na boeking meer informatie over. Meer informatie hierover is te vinden op deze website.
   

*Voor reizigers die sinds 1 maart 2011 in o.a. Iran zijn geweest, is het niet mogelijk een ESTA-verklaring aanvragen. In dat geval dient er een regulier toeristenvisum te worden aangevraagd.

Geldzaken

In El Salvador zijn zowel de El Savador Colon als de USD het geldige betaalmiddel. In Honduras wordt er betaald met de Hondurese lempira, in Belize met de Belize dollar en in Guatemala wordt er betaald me de quetzal. Kijk voor de actuele koersen op oanda.com.

Pinnen: op veel plaatsen zijn geldautomaten waar je zowel lokale valuta als US dollars kunt pinnen.
Contant: dollars.
Creditcards: worden op veel plaatsen geaccepteerd.
Reischeques: in dollars, moeilijk in te wisselen.

Als richtbedrag voor uitgaven die niet bij de reissom zijn inbegrepen, zoals maaltijden, entreegelden, facultatieve excursies en persoonlijke uitgaven geldt minimaal € 250,- per persoon per week. Bij de verschillende grensovergangen ben je ongeveer $ 25 kwijt.

Het is gebruikelijk om fooien te geven voor verleende diensten. Om te voorkomen dat je steeds fooien uit moet delen, wordt aan het begin van de reis een fooienpot ingesteld, waaruit de (gezamenlijke) tips aan de chauffeurs, gidsen, hotelpersoneel e.d. worden betaald. De richtlijn voor de fooienpot voor deze reis bedraagt € 30,-.

Maaltijden

Tijdens de reis kun je zelf bepalen waar, wat en met wie je wilt eten. Je kunt uiteraard met (een deel van) de groep eten, maar je bent ook vrij om zelf ergens een restaurantje op te zoeken. Naast het ontbijt in San Salvador en Antigua zijn de maaltijden niet bij de reissom inbegrepen.

In veel hotels kun je, naast een goed ontbijt, ook vaak voor het avondeten terecht. De reisbegeleiding kan je tips voor een goed restaurant of een leuk café geven. De te bezoeken landen hebben elk een eigen nationale keuken, wat niet wegneemt dat naast unieke gerechten er veel overeenkomsten bestaan.

Over het algemeen is de Midden-Amerikaanse keuken verrassend smakelijk. Als ontbijt kun je naast de traditionele 'gallo pinto' (rijst en bonen) in de meeste gelegenheden ook een westers ontbijt bestellen, bestaande uit vers fruit, sap en toast met jam en eieren. Rond het middaguur kun je in veel lokale gelegenheden een goedkoop menu, 'casado' of ‘menu del dia’ bestellen. Deze bestaat over het algemeen uit soep, brood, een hoofdgerecht, koffie of thee en vaak een klein nagerecht. De warme maaltijd bestaat uit tortilla's, rijst, bonen en worden in verschillende combinaties met kip of vlees geserveerd. Een gewild nagerecht is gefrituurde bananen. Ook vegetarisch eten op deze reis is heel goed mogelijk. Het is een leuke manier om met de plaatselijke bevolking in contact te komen.

Vanwege de goede toeristische infrastructuur en de westerse invloed kun je bijna overal ook Europese gerechten bestellen, zoals pizza's, hamburgers, soepen en vleesgerechten met frites. En natuurlijk is het fruit in deze tropische omgeving niet te versmaden!
 

Gezondheid

Voor deze reizen wordt aangeraden:

 • vaccinaties tegen DTP en hepatitis A
 • malariatabletten voor Nicaragua, Honduras en Guatemala.


Het is verstandig enigszins te letten op wat je eet. Tevens raden we je aan een kleine medische kit mee te nemen met o.a. aspirine en middelen tegen darmstoornissen. De reisbegeleiding is overigens ook in het bezit van een medische set, met daarin steriel medisch hulpmateriaal.

Voor vaccinaties werkt Djoser samen met Thuisvaccinatie.nl. Het is de grootste landelijke organisatie voor reisvaccinaties aan huis. De deskundige artsen komen bij je langs wanneer het jou uitkomt. Ook ‘s avonds en in het weekend of op het werk. En sturen (indien mogelijk) de rekening rechtstreeks naar de zorgverzekeraar. De tarieven zijn vergelijkbaar met andere vaccinatie instellingen. Je kunt gemakkelijk online een afspraak maken. Voor een advies per land kun je ook de website raadplegen van het Landelijk Coördinatiecentrum Reizigersadvisering lcr.nl of itg.be.

Logo ThuisVaccinatie.nl

Klimaat en geografie

In het tropische Midden-Amerika komen de verschillen in klimaat voornamelijk voort uit de hoogteverschillen. De temperaturen wisselen op zichzelf door het jaar heen weinig. In de laaggelegen gebieden is de gemiddelde dagtemperatuur 30°C en nachttemperatuur 21°C. In de berggebieden liggen de temperaturen iets lager en lijken op het Europees voorjaar. In de avonden kan het frisjes zijn. Temperaturen komen echter nauwelijks onder de 15°C.

Midden-Amerika kent geen echte winter en zomer. Wanneer men het heeft over de winter duidt men de regenperiode aan die van april tot november loopt. De zomer is de droge periode van eind december tot midden april. In de regentijd regent het in fikse maar voorspelbare buien. Dagen zonder zonneschijn zijn echter het gehele jaar schaars. Tijdens de natte maanden is de natuur op zijn mooist! In Midden-Amerika kan het gehele jaar door gereisd worden.
 

Reisbegeleiding en gidsen

Een enthousiaste Nederlandse reisbegeleider begeleidt de reis. Onze reisbegeleiders zijn zeer ervaren en bevlogen reizigers en vertellen onderweg leuke weetjes over de bestemming. Zij zorgen dat de reis soepel verloopt en zijn het aanspreekpunt voor vragen en wensen. De eigen passie, in combinatie met een uitgebreide training en inwerkprocedure, vormt de basis voor hun deskundigheid en professionaliteit.

Een lokale gids vertelt uitgebreid over het land; van de lokale gebruiken, religieuze invloeden tot culturele achtergronden.

FAQ

Hoe is de accommodatie tijdens de reis?

We overnachten in centraal gelegen middenklasse hotels, met eigen douche en toilet op de kamer. Bij de keuze van de hotels is gelet op uitstraling, ligging en karakter. Zo hebben de hotels in Granada, Leone en Antigua een koloniale uitstraling en beschikken ze over zwembad, mooie tuin of patio. In Suchitoto hebben we een fantastisch uitzicht over het omringende berggebied en een heerlijk zwembad om even bij te komen.

Hoe is het vervoer tijdens deze reis?

Welk betaalmiddel kan ik het beste meenemen naar Midden-Amerika. Kan ik er bijvoorbeeld geld pinnen?

Heb ik wandelschoenen nodig tijdens deze reis?

Wat zijn de extra kosten waar ik op moet rekenen tijdens deze reis?

Heb je voor de reis door Midden-Amerika een klamboe nodig?

Hoe groot zijn de groepen?

Wat is het voltage?

Kan ik tijdens de reis naar huis bellen of mailen?

Is er WiFi aanwezig in de hotels?

Stel je eigen vraag

Bekijk alle veelgestelde vragen

Reviews

Gemiddelde beoordeling: 8,8

 • Erg goede reis. Goed programma. Prima voorzieningen. Prima reisleidster. Leuke groep. Dit was mijn 3de Djoserreis. Als het even kan dan was het niet de laatste.

  9,0

  9,0
 • Fijne reis door landen die nog niet helemaal zijn overspoeld door toeristen. Veel afwisseling in natuur en cultuur. Prachtige Maya tempels en indrukwekkende vulkanen.

  9,0

  9,0
 • De reisroute door El Salvador zou iets handiger kunnen een paar keer heen en weer gereden. In Belize was in het gebied van het hotel weinig tot niks te doen als het weer iets minder is. Al met al een mooie reis met een vrolijke goede en enthousiaste reisbegeleidster

  9,0

  9,0
 • Een mooie reis, afwisselend en nog niet erg toeristisch. Een prima reisleidster en een leuke en gezellige groep. Op 1 hotel na allemaal goede hotels op een mooie locatie. Vooral een aanrader om in januari de winter te ontvluchten. Elke dag zon en lekker warm. Vervoer ook prima geregeld.

  9,0

  9,0
 • Mooie reis met afwisseling tussen cultuur en natuur. Koloniale steden, vulkanen en Mayaruïnes bezoek je tijdens deze reis. Mede dankzij de leuke groep, goede chauffeurs en een deskundige reisbegeleidster is dit een hele mooie reis geweest.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische rondreis door landen die nog niet overlopen worden door toeristen. Prachtige natuur en cultuur met veel bezienswaardigheden. Dit, in combinatie met gezellige reisgenoten en een enthousiaste reisbegeleidster Gerbrich, maakte het weer tot een geweldige ervaring. Een absolute aanrader.

  9,0

  9,0
 • Geweldige reis. Aparte ervaring door deze landen te reizen. Onze reisbegeleidster , Gerbrich, heeft mede bijgedragen aan het succes van deze reis. Ik heb het ook echt met mijn medereizigers getroffen. De landen waar je doorheen komt zijn nog niet echt toeristisch en dat is een pré.

  9,0

  9,0
 • Prachtige reis naar Midden-Amerika! Top organisatie, top reisbegeleidster en top reisgenoten! We hebben veel gezien en veel kilometers afgelegd. Minpunten waren de hotels in Ocotal en in Copan, vooral de eerste ook qua ligging niet echt interessant. Al bij al, een schitterende ervaring!

  8,0

  8,0
 • Een groepsreis met Djoser biedt een volwaardig alternatief aan de Belg die niet helemaal tevreden is met de compleet voorgekauwde Belgische groepsreizen die bovendien vaak overdadig luxueus zijn en weinig ruimte bieden om het reisprogramma aan te passen aan de eigen interesses en behoeften.

  9,0

  9,0
 • Een fantastische gevarieerde reis door maar liefst 4 boeiende landen allemaal met hun eigen karakter. We hebben genoten van de cultuur, natuur, en avontuur met een leuke groep en een super fijne reisbegeleidster Gerbrich!!!!!

  9,0

  9,0
 • Een prachtige reis met een geweldige reisbegeleider Tessa. We hebben veel gezien, het was een avontuurlijke en spannende reis, alles liep op rolletjes. Ook de groep,bestaande uit 8 singles en 6 paren was heel erg gezellig. Als de onderkomens iets beter waren geweest dan was de waardering zeker 9 waard.

  8,0

  8,0
 • Onze rondreis was er één om nooit meer te vergeten, vele hoogtepunten hebben deze reis tot een enerverende, afwisselende en spannende onderneming hebben gemaakt. Een reis voor ons onvergetelijke reis waar we nog heel lang over zullen verhalen en die op menig verjaardag genoemd zal worden.

  8,0

  8,0
Bekijk alle reviews

Plaats een review

Daarom Djoser

 • Verblijf in het koloniale Suchitoto in El Salvador
 • Bewonder de Santa Ana-vulkaan van iets verder of dichtbij
 • Verken de imposante Maya-ruïines bij Copan en Tikal
 • Bezoek aan de wereldberoemde markt Chichicastenango
 • Bezoek aan het schitterende kratermeer van Atitlan
 • Zeer gevarieerd programma met afwisseling in interessante cultuur en fascinerende natuur

Klantwaardering

8,8

Erg goede reis. Goed programma. Prima voorzieningen. Prima r...
Erg goede reis. Goed programma. Prima voorzieningen. Prima reisleidster. Leuke groep. Dit was mijn 3de Djoserreis. Als het even kan dan was het niet de laatste.

Gerrit K. - 9,0
Fijne reis door landen die nog niet helemaal zijn overspoeld...
Fijne reis door landen die nog niet helemaal zijn overspoeld door toeristen. Veel afwisseling in natuur en cultuur. Prachtige Maya tempels en indrukwekkende vulkanen.

Michiel N. - 9,0
De reisroute door El Salvador zou iets handiger kunnen een p...
De reisroute door El Salvador zou iets handiger kunnen een paar keer heen en weer gereden. In Belize was in het gebied van het hotel weinig tot niks te doen als het weer iets minder is. Al met al een mooie reis met een vrolijke goede en enthousiaste reisbegeleidster

Sander O. - 9,0

Bekijk hotel reviews op

Het weer in Van San Salvador naar Antigua

Het weer in Van San Salvador naar Antigua

25°C

Terug naar boven